5 Beste Indoor Antennes Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Indoor antennes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke indoor antenne? Dan zul je al gemerkt hebben dat er heel wat mogelijkheden op de markt aangeboden worden. Daarom hebben wij voor jou een handige koopgids opgesteld waarin we enkele belangrijke factoren bespreken die de zoektocht naar een degelijke indoor antenne iets makkelijker kan maken. Uiteraard kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo is de Hama DAB/DAB+ indoor antenne alvast een topproduct gebleken. Bovendien wordt dit apparaat geleverd inclusief een handige adapter die instaat voor de stroomtoevoer. Daarnaast blijkt ook de Rebox Funke DVBT2 antenne een schot in de roos en voorzien van een krachtige storingvrij signaal en ruim bereik.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Indoor Antennes (Reviews) van 2024

 

Gebruik jij nog altijd je kabelnetwerk of wil je je digitale kanalen versterken? Je kunt nu een indoor antenne kopen om betere ontvangst te hebben van TV zenders en radiokanalen. Maar wat is nu de beste indoor antenne? Vergelijk de volgende vijf topproducten om dat zelf te beslissen. Zo kun je overgaan tot een verstandige aankoop van het product die het best bij jouw noden past.

 

1. Hama DAB/DAB Binnenhuis Antenne Actief

 

Deze indoor antenne van Hama zorgt voor een signaalversterking van 30 decibel en wordt geleverd met een adapter voor stroomtoevoer. De voedingskabel is uitgerust met een aparte aan/uitschakelaar om energie te kunnen besparen.

Dit product is een actieve indoor antenne en heeft een zwarte kleur. De aansluiting is een type F-stekker en de coax kabel heeft een lengte van 1,5 meter.

Op dit moment is er nog maar één review geschreven over deze indoor antenne aanbieding en de koper geeft grotendeels goed advies maar geeft ook een belangrijk minpunt aan. Als je deze actieve antenne net naast de radio plaatst is de ontvangst niet beter dan met een passieve antenne. Als je een langere coax kabel koopt kun je de antenne wel op andere plaatsen zetten om een betere ontvangst te zoeken.

Ben je op zoek naar een degelijke indoor antenne dan kun je alvast even dit apparaat van het bekende en misschien ook wel het populairste of het beste merk Hama bekijken. Het is niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

 

Voordelen:

Voedingskabel: je zult merken dat de voedingskabel van het toestel voorzien is van een handige aan/uitschakelaar. Op die manier kun je proberen om toch heel wat energie te gaan besparen.

Signaalversterking: met deze indoor antenne haal je zonder twijfel een degelijk en krachtig product in huis. Zo beschikt het over een signaalversterking van maar liefst 30 decibel.

Kostprijs: je zult vast en zeker versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit product.

 

Nadelen:

Installatie: volgens de koper is het toch wel aan te raden om de antenne niet naast de radio te gaan bevestigen. Een langere coax kabel zou de ideale oplossing zijn omdat je dan de antenne iets verderop kunt plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rebox Funke DVB-T2 DSC560 indoor antenne

 

In vergelijking met de DSC550 indoor antenne, zul je zien dat de DVB-T2 antenne een pak compacter en lichter van gewicht is. Dit maakt deze indoor antenne dan ook heel wat handzamer. Bovendien gaat het om een plug-and-play exemplaar waardoor de installatie werkelijk geen voeten in de aarde heeft en in een mum van tijd is gebeurd.

Hij mag dan wel compacter zijn dan zijn voorganger, toch biedt de Rebox Funke antenne dubbel zoveel tv signaal performance. Hij wordt overigens gekenmerkt door de bekende 4G LTE INERT technologie waardoor je ervan verzekerd bent dat het tv signaal beschermd wordt tegen eventuele storingen of interferentie.

Kortom, deze indoor DSC560 antenne is een goede optie als je er zendmast binnen een bereik van 40 kilometer aanwezig is. Je kunt dit ten alle tijde controleren met behulp van het KPN Digitenne zendmast overzicht dat op het moment van aankoop wordt meegeleverd. Tot op heden zien we echter overwegend positieve reacties van tevreden klanten verschijnen alhoewel het volgens één koper niet zo handig was om het voetje op de antenne te klikken.

 

Voordelen:

Bereik: indien de DSC560 indoor antenne goed is ingeschakeld, dan kan deze probleemloos een bereik garanderen van maar liefst 40 kilometer ver.

Zendmast overzicht: bij aankoop van deze antenne wordt er ook een KPN Digitenne zendmast overzicht meegeleverd zodat je kunt opzoeken binnen welk bereik je verzekerd bent van een zendmast.

Installatie: het betreft een plug-and-play indoor antenne die in een mum van tijd kan worden geïnstalleerd.

 

Nadelen:

Ingewikkeld: uit de vele positieve reviews, blijkt toch dat één klant enkele moeilijkheden ondervond om de antenne op het bijbehorende voetje te bevestigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. DVD Navigatie – harnas – Audi A6 4F – Indoor antenne // Car Gadgets. BV

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke indoor antenne? Dan kunnen wij jou alvast dit exemplaar van Car Gadgets. BV aanbevelen. Hoewel er momenteel nog geen reviews werden geplaatst – we vermoeden door het hogere prijskaartje – lijkt deze auto antenne wel degelijk een schot in de roos voor wie op zoek is naar net dat tikkeltje meer.

De indoor antenne wordt geleverd inclusief een set van (optische kabels), een GPS en een handige – overigens makkelijk te downloaden – instructieve handleiding. Zo zul je zien dat het geheel zonder problemen in het boordnet van je wagen kan worden geïntegreerd waarna je van verschillende functies en mogelijkheden kunt genieten.

Zo biedt de binnen-antenne alvast een brede waaier aan functies gaande van de opslag van de laatste alsook bijzondere bestemmingen tot onder meer een selectie van de kortste dan wel langste afstand. Houd er dus wel rekening mee dat je hier niet specifiek voor een FM antenne dan wel DAB of DAB+ antenne kiest maar veelal voor een exemplaar dat het navigatiesysteem en de GPS van je wagen moet versterken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de GPS indoor antenne wordt geleverd inclusief een set van (optische) kabels en een instructieve – bijzonder makkelijk en snel te downloaden – handleiding.

Output: je geniet een heldere akoestische output via de geïntegreerde luidsprekers van het voertuig.

Functies: de GPS indoor antenne biedt diverse functies aan zoals de opslag van de laatste bestemmingen alsook advies inzake bijzonder bestemmingen en een selectie van de kortste dan wel langste afstand.

 

Nadelen:

Beperkt: houd er rekening mee dat deze set enkel en alleen geschikt is voor voertuigen die over het MMI Infotainment Control System beschikken.

Geen radio: ben je specifiek op zoek naar een radio antenne dan is dit apparaat niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hama DAB/DAB+ binnenhuis antenne actief

 

Je kunt uiteraard ook nog altijd kiezen voor de actieve binnenhuis antenne van Hamma. Deze compacte weliswaar moderne binnenhuisantenne wordt geleverd inclusief een 1,5 meter lange kabel die voorzien is van een F-stekker. Houd hierbij rekening met een aansluitspanning van maar liefst 220-240 Volt.

Ben je op zoek naar een indoor antenne die compatibel lijkt met je televisietoestel, dan ben je eraan voor de moeite. Dit exemplaar is nu eenmaal bedoeld om een digitale radio-ontvangst te creëren met zowel DAB en DAB+. Uiteraard kun je hier evenzeer kiezen voor de FM-functie inclusief de bijbehorende zenders kanalen. Verder zul je zien dat dit type binnenhuisantenne voornamelijk bedoeld is voor een III band en L band waarbij een versterking kan worden gegarandeerd van respectievelijk 30 en 15 dB.

Tot slot ben je verzekerd van een ruim frequentiebereik van 1452 – 1492 MHz en 174 – 240 MHz, afhankelijk van de band waarop de antenne wordt gebruikt. Jammer genoeg blijken de meningen verdeeld te zijn. Voor sommigen is dit werkelijk een topproduct gebleken terwijl anderen niet overtuigd zijn van de kwaliteit en het bijbehorende prijskaartje.

 

Voordelen:

Kabel: de indoor antenne wordt gekenmerkt door een coax kabel met een lengte van 1,5 meter.

Stroomtoevoer: de stroomtoevoer gebeurt door middel van een externe voedingsadapter, rekening houdend met een maximale aansluitspanning van 220-240 Volt.

Frequentiebereik: hij kent een minimale frequentie van maar liefst 174 MHz en kan makkelijk tot 1492 MHz gaan, afhankelijk van de band waarop je hem besluit te gebruiken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de kwaliteit van deze digitale binnenhuisantenne heeft sommige kopers jammer genoeg niet weten te bekoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. 50 mijl bereik 25dBi High Gain digitale indoor tv-antenne met versterker

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke indoor tv-antenne met bijbehorende versterker die jou wordt aangeboden tegen een vriendelijk en toegankelijk prijskaartje. De set is daarbij vervaardigd uit duurzaam kunststof en wordt gekenmerkt door een universeel – én bijgevolg uiterst gebruiksvriendelijk – karakter.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo typeert de antenne zich door een lineaire polarisatie in combinatie met een TV Male connector. Dit alles wordt aangevuld met een ontvangstbereik van ruim 50 miles, een werkfrequentie van respectievelijk 172-240MHz en 470-860MHz naargelang het VHF dan wel UHF betreft.

Hoewel het apparaat heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden er tot op heden nog geen reviews geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen. 

 

Voordelen:

Werkfrequentie: afhankelijk van het gebruik VHF versus UHF kan een ruime werkfrequentie van respectievelijk 172-240MHz dan wel 470-860MHz worden geleverd.

Formaat: het toestelletje kent een relatief compacte afmeting van 12 bij 21 cm en is eenvoudig te installeren.

Bedrijfstemperatuur: de opslagtemperatuur van 45 – 85ºC wordt moeiteloos gecombineerd met een bijbehorende bedrijfstemperatuur van eveneen 45 tot ongeveer 85ºC.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Geen auto: in tegenstelling tot bijvoorbeeld product 3, is deze indoor antenne bedoeld voor gebruik met je televisietoestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Indoor antennes koopgids

 

Je kunt verschillende indoor antenne aanbiedingen kopen die zorgen voor digitale of FM zenders voor je radio, maar ook voor meer kanalen op je televisie. Kies in de eerste plaats welke soort antenne je wilt kopen en daarna kun je nog op andere factoren letten zoals de functies, de installatie en de prijs. Daarna kun je verschillende producten vergelijken om de beste indoor antennes te kunnen kopen. Het is ook een aanbeveling om de reviews van andere kopers te lezen om meer informatie in te winnen over elk product.

Soorten indoor antennes

Waarvoor je de indoor antenne zal gebruiken hangt af van de toepassing van het apparaat. De meeste indoor antenne aanbiedingen gebruiken DAB+ om digitale zenders voor de radio te ontvangen. Zo kun je genieten van verschillende nieuwe radiozenders en hoef je geen genoegen te nemen met de keuze van FM zenders.

Er zijn natuurlijk ook antennes die bedoeld zijn om extra zenders op je televisie aan te bieden. Dit kan dan gaan om regionale zenders te ontvangen maar ook digitale zenders. Deze antenne heeft min of meer dezelfde functie als een antenne schotel die vele mensen nog op hun dak plaatsen om speciale zenders te ontvangen.

Een indoor antenne kan tenslotte nog doelen op een antenne die je gebruikt om je wifi signaal in je woning te versterken. Deze apparaten zijn ook bekend onder andere namen zoals een netwerk extender of repeater. Deze antenne zorgt ervoor dat je een goede wifi ontvangst hebt in alle kamers van je huis.

 

Functies

Een indoor antenne wordt gebruikt om een bepaald signaal te versterken. Bij een wifi antenne zal het signaal van je draadloze netwerk versterkt worden zodat je een goede verbinding hebt over je ganse woning. Een radio antenne versterkt de ontvangst van de radiosignalen zodat je meerdere zenders kunt ontvangen of bepaalde zenders beter kunt horen. Hetzelfde geldt voor een televisie antenne die de ontvangst van extra kanalen mogelijk maakt.

Hoewel de meeste apparaten bedoeld zijn om binnen te installeren, zijn er ook bepaalde antennes die je buitenshuis kunt monteren. Dit is handig voor personen die een sterk wifi signaal in hun grote tuin willen of als je een betere ontvangst wilt voor de radio of televisie. Let er wel op of het product bestand is tegen regen en andere weersveranderingen voordat je het buiten installeert.

 

Installatie

Om de antenne aan te sluiten moet je rekening houden met verschillende kenmerken. Ten eerste zul je de antenne altijd van stroom moeten voorzien, dus je zult het moeten aansluiten op het lichtnet. Een kleine antenne zoals een netwerk extender kun je eenvoudig in het stopcontact steken en grote indoor antennes beschikken over een snoer om het aan te sluiten. De lengte van dit snoer kan ook van belang zijn want als je een lang snoer hebt dan beschik je over meer vrijheid om de antenne te plaatsen, bij een kort snoer heb je al snel een verlengkabel nodig.

Als je een indoor antenne gekocht hebt om extra radio- of televisiezenders te ontvangen dan zul je deze antenne ook moeten aansluiten op de radio of televisie. Je kunt dit met verschillende kabels doen, afhankelijk van de antenne die je gekocht hebt, maar de beste indoor antennes zullen een HDMI aansluiting gebruiken die zowel geluid als beeld op een digitale wijze doorstuurt.

Er zijn ook indoor antennes die je aan de muur kunt bevestigen. Dit zorgt ervoor dat de antennes niet te veel plaats innemen in een ruimte. Je kunt de antenne eventueel net naast een televisie hangen die ook aan de muur bevestigd is. Het is een aanbeveling om eerst te zoeken naar de plaats waar je de beste ontvangst hebt voordat je het apparaat aan een wand monteert.

Prijs

Je kunt nu op zoek gaan naar goedkope indoor antennes als je niet veel geld hebt, of je kunt een duur model kopen met meer mogelijkheden. Stel een budget op waarna je verschillende producten en prijzen kunt vergelijken om het beste model voor jezelf te kopen. Beslis natuurlijk welke soort antenne je wilt kopen zodat je doelgericht op zoek kunt gaan.

Je kunt eenvoudig nuttige informatie vinden online door naar een webwinkel te surfen en de reviews van andere kopers te lezen. Deze reviews bevatten nuttige informatie over de voor- en nadelen van elk product, zo heb je minder risico om een slecht product te kopen.

Het is ook mogelijk dat je op een webwinkel een interessante promotie vindt. Vele webwinkels kunnen producten tegen een lagere prijs aanbieden vanwege de lagere kosten die ze hebben. Je kunt het product dus goedkoper aanschaffen en meteen aan huis laten leveren.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES