Beste instant camera

Laatste update: 21.04.24

 

Instant camera’s test van 2024

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke en kwalitatieve instant camera maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan loont het de moeite om onze koopgids even grondig door te nemen. Daarin bespreken we een aantal belangrijke kenmerken die de zoektocht aanzienlijk makkelijker kunnen maken. Verder kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarbij de Fujifilm Instax Mini 9 alvast een topproduct is gebleken. De camera wordt gekenmerkt door een prachtig kobaltblauw design maar kun je ook in heel wat andere kleuren en designs bestellen, indien je dat wenst. Ook de Fujifilm Instax Mini 90 is een meer dan evenwaardig product dat bovendien gekenmerkt wordt door een uniek vintage design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Instant camera Reviews – Top 5

 

Ben je nog steeds op zoek naar een leuk en origineel geschenk om je partner of kind mee te verwennen? Dan kun je alvast deze 5 topproducten even bekijken. Het is altijd een leuk idee om de beste instant camera kado te doen. Toch is het een aanrader om ook even stil te staan bij de online reviews en het advies dat door verschillende klanten gegeven wordt. Je zult bijvoorbeeld merken dat er heel wat goedkope instant camera’s zijn net zoals er ook heel wat duurdere modellen zijn. Bekijk daarom de apparaten goed en kies er vervolgens de voor jou beste instant camera uit.

 

 

1. Fujifilm Instax Mini 9

 

Wil je liever niet zoveel geld uitgeven aan een leuk geschenk dan is deze Fuji instant camera alvast iets voor jou. Zodra je het prijskaartje ziet, zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier om een instant camera aanbieding gaat.

De camera heeft een mooie kobalt blauwe kleur maar is ook nog in tal van andere kleurtjes te verkrijgen. Bovendien is het een vrij compact toestel dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Deze instant camera werkt op batterijen en het grote voordeel is dat je deze er gewoon bij krijgt bij de aankoop. Verder is het apparaat uitermate geschikt om close-ups en selfies te maken.

Het feit dat je de belichting zelf handmatig kunt gaan instellen is ook een pluspunt voor heel wat kopers. Houd er wel rekening mee dat het jammer genoeg niet mogelijk is om de flitser van het toestel uit te schakelen. Het is mogelijk dat dit door sommige klanten dan ook als een minpuntje wordt beschouwd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fujifilm Instax Mini 90

 

Net zoals het vorige apparaat is ook deze instant camera afkomstig van het bekende merk Fujifilm. Echter zul je wel net iets meer budget hoeven te voorzien. Desondanks is het nog steeds één van de goedkopere instant camera’s.

De instant camera is beschikbaar in 2 donkere doch neutrale kleuren zoals bruin en zwart. De bruine instant camera krijgt daardoor een beetje een retro achtige look. Het apparaat werkt op basis van duurzame batterijen die worden meegeleverd in de verpakking.

We merken dan ook dat heel wat kopers duidelijk tevreden zijn over de eigenschappen van deze instant camera. Echter is het wel belangrijk om er ook bij te vermelden dat er toch wel één klein struikelblok is. Zo hoef je deze camera te gebruiken in combinatie met de Fuji Instax Mini Colorfilm. Jammer genoeg moet je deze er zelf nog gaan bij kopen aangezien deze niet in de verpakking zit.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Polaroid 300 Instant camera

 

Met deze Polaroid instant camera haal je niet meteen een kwalitatief uitstekend toestel in huis maar bovendien ook eentje dat er qua design echt wel goed uitziet. Deze camera is dus afkomstig van het bekende merk Polaroid dat duidelijk door heel wat kopers sterk gewaardeerd wordt.

De camera werkt op batterijen die ook hier in de verpakking worden meegeleverd. Verder is het toestel ook voorzien van een ingebouwde en volledige automatische flitser. De instant camera heeft een mooie neutrale zwarte kleur maar is ook te verkrijgen in 3 andere vrolijke kleurtjes.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat de Polaroid instant camera werkt met behulp van Film fotopapier. En dit moet je dan zelf jammer genoeg nog gaan aankopen. Ondanks deze vervelende meerkost zijn heel wat kopers echter wel tevreden over de behuizing en de kwaliteit van de instant camera.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Polaroid Snap Touch

 

Net zoals het vorige apparaat zul je merken dat ook deze instant camera afkomstig is van het bekende merk Polaroid. Toch is dit toestel net iets duurder en zul je dus moeten rekening houden met iets meer budget.

Het toestel behoort tot de Polaroid Snap serie en is beschikbaar in het zwart, wit, blauw en rood. Zo kun jij de instant camera uitkiezen die je zelf het liefste ziet. Het apparaat is niet alleen uitgerust met een kwalitatieve viewfinder functie maar beschikt ook over een geïntegreerde printer. Het fotoformaat hierbij is ongeveer 5 centimeter bij 7,5 centimeter.

Het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar LCD scherm dat volledig volgens het touchscreen principe werkt. Ondanks al deze voordelen merken we vooral op dat de meningen verdeeld zijn. Laat je hierdoor echter niet afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Leica Sofort

 

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze Leica instant camera. In vergelijking met de andere 4 apparaten uit onze lijst, zul je merken dat dit product net een tikkeltje duurder is. De camera is niet alleen kwalitatief heel sterk maar ziet er ook gewoon heel fraai uit. Zo kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende kleuren.

Het apparaat is niet alleen uitgerust met viewfinder maar beschikt ook over een interne flits functie. Indien je het toestel echter in de automatische modus plaatst dan zul je merken dat het apparaat de flitser niet zal gebruiken. In dat geval maakt de instant camera vooral gebruik van het natuurlijke licht,

Het toestel werkt op basis van een krachtige Li-ion batterij die je er bij de aankoop gewoon bij krijgt. Toch merken we op dat er jammer genoeg nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies hierover te geven.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Instant camera’s koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste instant camera’s die er vandaag de dag op de markt zijn. Daarom is het handig om je te focussen op een aantal factoren. Want was is een instant camera eigenlijk en hoe werkt het? Met welk prijskaartje zul je rekening moeten houden? Dergelijke vragen kunnen je in de richting sturen van de voor jou beste instant camera. Het komt er dus op aan om zoveel mogelijk toestellen met elkaar te vergelijken zonder dat je daarbij aanbiedingen uit de weg gaat. Het zou maar eens moeten lukken dat je een aantrekkelijke instant camera aanbieding moet missen.

Wat is een instant camera en het gebruiksgemak

Misschien heb je nog niet van een instant camera gehoord maar doet de naam polaroid camera dan weer wel een belletje rinkelen. Eigenlijk is een instant camera gewoon net hetzelfde als een polaroid camera. Twee benamingen dus die naar één en hetzelfde toestel verwijzen. Een instant camera, zoals de naam doet vermoeden, biedt je dan ook de mogelijkheid om meteen het resultaat te bewonderen. Met andere woorden, op het moment dat je op de instant camera klikt, komt de foto en dus het resultaat er meteen uitgerold.

Dat biedt heel wat voordelen maar ook enkele nadelen. Bij een instant camera heb je dus niet de mogelijkheid om de foto nadien nog te bewerken aangezien deze meteen in je handen terecht komt. Het grote voordeel is dan weer, dat je de foto’s niet eerst op de computer hoeft te zetten om ze vervolgens te kunnen printen. Kortom, er zijn voor- en nadelen aan verbonden. Maar toch merken we dat nog steeds heel wat gebruikers oprechte interesse vertonen in de unieke instant camera. Je zult dan ook versteld staan van de verschillende vormen, maten en kleuren die er vandaag beschikbaar zijn.

 

Hoe werkt een instant camera nu eigenlijk

Het klinkt allemaal heel eenvoudig; je drukt even op het knopje van de instant camera waarna er vervolgens een wit velletje papier uit de camera rolt waarmee je gewoon even moet wapperen. Daardoor verschijnt beetje bij beetje de gemaakte foto. Uiteraard is het heel wat ingewikkelder dan dit.

Zodra je het knopje van de instant camera gaat indrukken dan wordt de film vrijwel onmiddellijk belicht en in contact gebracht met het fotopapier. Daartussen zal dan een bepaalde vloeistof worden uitgespreid waarop een volledig chemisch proces van start gaat. Beetje bij beetje zal de foto dan na verloop van tijd gaan ontwikkelen en bijgevolg zichtbaar worden. De vloeistof die gebruikt wordt is een soort ontwikkelaar.

 

De mogelijkheden en extra kenmerken

Daarnaast raden wij jou ook aan om toch even stil te staan bij de diverse mogelijkheden. Zo zijn de instant camera’s in de loop der jaren natuurlijk heel wat veranderd. Wat geresulteerd heeft in meer opties en mogelijkheden. Vroeger was het bijvoorbeeld niet mogelijk om de foto digitaal te bewerken, vandaag de dag wel. Houd er wel rekening mee dat niet elke instant camera deze mogelijkheid aanbiedt.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat de warmte of de zonnestralen helemaal geen invloed zullen uitoefenen op het gebruik van een instant camera, net zoals de temperatuur. Dit was vroeger namelijk wel eens anders. Doorheen de jaren zijn er dus best heel wat veranderingen doorgevoerd waardoor de instant camera weer immens populair aan het worden is.

Wat met het kostenplaatje?

Er zijn heel wat klanten die verder ook belang hechten aan het prijskaartje van de instant camera. Een degelijke en duurzame instant camera hoeft niet zo heel duur te zijn. Er zijn dus heel wat goedkope instant camera’s die heel toegankelijk zijn voor het grote publiek. Extra handig dus om bijvoorbeeld te gebruiken op bruiloften of themafeestjes. Toch zul je merken dat bepaalde toestellen ook net een tikkeltje duurder zijn. Het is aan jou om te kiezen hoeveel geld je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen.

Ben je van plan om de instant camera vaak te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje? Of misschien is het wel gewoon een decoratie- of verzamelstuk? Bedenk dus wat je verwachtingen en eisen zijn en houd daar rekening mee tijdens de zoektocht. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere instant camera’s dan kan het een goede aanbeveling zijn om de online reviews ook even te bekijken. Op die manier kom je wat meer te weten over een bepaalde instant camera en de gebruikerservaringen. Zo zul je vroeg of laat vast en zeker met de voor jou perfecte instant camera naar huis kunnen gaan.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES