5 Beste internetradio’s Test Van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Internetradio – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Teufel Radio 3SIXTY kies je voor een degelijke internetradio die eveneens voorzien is van FM én DAB+. Daartegenover staat de Kenwood CR-ST100S – Smart Internet Radio die meteen in het oog springt vanwege zijn compacte formaat van 24,5 x 14,5 x 11,5 cm. Je geniet tevens diverse bijkomende functiemogelijkheden waaronder DAB+ en wifi. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste internetradio’s (Reviews) van 2024

 

Medion, Lenco, Hama; allemaal bieden ze wel één of meerdere internetradio’s aan. Maar wat is nu eigenlijk het beste apparaat? Jammer genoeg is het vooral een persoonlijke keuze. Zo zullen sommigen op zoek gaan naar een internetradio met wifi terwijl anderen meer belang hechten aan een apparaat met cd speler. Om het voor jou wat makkelijker te maken, selecteerden wij 5 topproducten, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Neem een kijkje en kies er de voor jou beste internetradio uit.

 

1. Teufel Radio 3SIXTY – Internetradio met DAB+, FM, bluetooth, Spotify Connect

 

Kun je ervan genieten om regelmatig naar de internetradio te luisteren? Dan zijn er tegenwoordig heel wat mogelijkheden om er zelf eentje aan te kopen. Neem nu bijvoorbeeld dit toppertje van het bekende en populaire merk Teufel. Hoewel hij niet meteen tot de goedkope internetradio’s behoort, lijkt hij door heel wat klanten wel positief onthaald getuige de vele enthousiaste reacties én de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De 3SIXTY internetradio van Teufel kent daarbij een totale afmeting van 28 x 17,5 x 16 cm en wordt aangevuld met een gewicht van ongeveer 2,5 kg wat hem relatief makkelijk te verplaatsen maakt. Qua uiterlijk wordt de radio getypeerd door een neutraal wit design dat het midden lijkt te houden tussen een retro-uitstraling en moderne touch, wat het voor heel wat mensen toegankelijk maakt.

Verder kan de internetradio eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V. Eenmaal correct aangesloten, geniet je een totaal uitgangsvermogen van 30 watt dat resulteert in een uniek stereogeluid. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een afstandsbediening, een helder en duidelijk leesbaar LCD-display, een dimfunctie, bluetooth, FM, DAB+ én Spotify Connect. Hoewel hij dus niet over de laagste prijs beschikt, is zijn prijskaartje in verhouding tot de kwaliteit en de mogelijkheden meer dan gerechtvaardigd.

 

Voordelen:

Ontvangst: de internetradio van Teufel wordt gekenmerkt door een DAB+ radio ontvangst, FM radio én internetradio wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Toepassing: je kunt met dit apparaat niet alleen radio maar ook USB én zelfs bluetooth bestanden afspelen.

Bluetooth: de geïntegreerde wifi functie wordt moeiteloos aangevuld met een bluetooth 4.0 functie.

Verpakkingsinhoud: de internetradio 3SIXTY wordt aangevuld met een bijbehorende afstandsbediening, een stroomadapter inclusief kabel en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Prijskaartje: wil je deze internetradio kopen, dan zul je echter wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kenwood CR-ST100S – Smart Internet Radio – DAB+ // Kenwood Audio Internetradio

 

In de top 3 van beste internetradio’s zul je zonder twijfel dit unieke paradepaardje van Kenwood Audio mogen verwachten. Dit wordt nog eens extra bevestigd door de vele positieve klantreacties in combinatie met de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,9 sterren waardoor hij tevens ook tot de populairste draagbare internetradio’s behoort. Kortom, de moeite waard om hem even van naderbij te bekijken.

Zo wordt de Kenwood CR-ST100S smart internetradio alvast gekenmerkt door een relatief compact formaat van 24,5 x 14,5 x 11,5 cm wat hem uitermate geschikt maakt om overal mee naartoe te nemen. Naast de digitale FM radio wordt zijn aantal zenderkanalen nog wat verder uitgebreid dankzij de DAB+ functie én de ingebouwde wifi waardoor hij tevens ook als internetradio fungeert.

Maar er is natuurlijk nog veel meer! Zo is deze internetradio eveneens voorzien van een handige bluetooth 4.2 functie, een meegeleverde afstandsbediening, diverse aansluitingsmogelijkheden en de optie om de radio tevens ook bedraad te gebruiken door hem aan te sluiten op het lichtnet. Kortom, een heus toppertje!

 

Voordelen:

FM radio: de internetradio wordt gekenmerkt door een FM radio met maar liefst 20 voorkeurzenders die verder worden aangevuld met een DAB+ functie, internetradio en bluetooth 4.2.

Voeding: hoewel de Kenwood CR-ST100S perfect draadloos kan worden gebruikt, kan hij eveneens op het lichtnet worden aangesloten.

Aansluitingen: de wifi en bluetooth functie worden aangevuld met diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder een AUX-aansluiting en een USB-poort.

 

Nadelen:

Geen hoofdtelefoonuitgang: jammer genoeg is er geen sprake van een hoofdtelefoonuitgang.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sonoro Relax V2 Internet Radio DAB + radio en Bluetooth WiFi Spotify Connect

 

Met de Relax V2 internetradio van Sonoro kies je voor de perfecte combinatie tussen kwaliteit en design. Het is een vrij compacte radio met een handgemaakte houten behuizing die gekenmerkt wordt door z’n afgeronde hoeken en prachtige piano afwerking. En indien je het rode design toch iets te opvallend vindt, kun je hem altijd nog in het zwart, wit of zilver aankopen.

De Relax internetradio werd in Duitsland ontworpen en is uitgerust met een uitstekende FM / DAB+ radio ontvangst, een wifi functie, Spotify Connect en een bluetooth 4.1 functie die een bereik van wel 20 meter ver aanreikt. Daarnaast ben je verzekerd van een AUX-aansluiting en bijgevolg de mogelijkheid om een hoofdtelefoon of USB stick op de radio aan te sluiten.

Daarnaast geniet je een helder en duidelijk leesbaar LCD display inclusief dimfunctie en sleeptimer. Ook qua bediening hoef je je geen zorgen te maken aangezien je hiervoor gebruik kunt maken van de meegeleverde afstandsbediening of de bijbehorende applicatie op je smartphone. Ondanks het hoge prijskaartje reageren klanten bijzonder positief alhoewel één koper de snooze knop iets te klein vindt.

 

Voordelen:

Voeding: deze prachtige internetradio is voorzien van een bijzonder krachtige oplaadbare accu maar kan ook gebruikt worden door gebruik te maken van de netstroom.

Bediening: bij aankoop wordt een praktische afstandsbediening meegeleverd. Daarnaast is de radio ook te bedienen met behulp van een bijbehorende applicatie op je smartphone of tablet.

Ontvangst: deze internetradio wordt verder aangevuld met een unieke FM/AM alsook DAB+ ontvangst en bijgevolg heel wat verschillende voorkeurszenders.

 

Nadelen:

Snooze knop: één koper had de snooze knop toch liever iets groter willen hebben-

Prijzig: ben je van plan om deze internetradio aan te kopen, besef dan wel dat het prijskaartje iets hoger ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hama Hifi-tuner DIT2105SBTX DAB+ /internetradio/Bluetooth RX & TX/app 

 

Gaat je voorkeur uit naar de Hama Hifi-tuner DIT2105SBTX dan kies je voor een multifunctionele digitale én internetradio die in staat is om verschillende audiosignalen via FM, DAB/DAB+ en internetradio te ontvangen. Bovendien kun je de ontvangst – indien nodig – makkelijk optimaliseren door verschillende antennes op de bijbehorende F-aansluiting te bevestigen. Op die manier kun je deze internetradio eender waar mee naartoe nemen.

Dit alles wordt verder aangevuld met een gebruiksvriendelijke bediening die zich kenmerkt direct op het apparaat, per afstandsbediening of via de bijbehorende app. Maar dat is natuurlijk niet alles. Zo wordt zijn eigenschappenlijstje verder vervolledigd met de aanwezigheid van een ingebouwde bluetooth functie, een USB-aansluiting van het type A én de mogelijkheid om het apparaat geheel draadloos dan wel bedraad te gebruiken.

Met een mooie eindscore van 4,8 sterren is deze internetradio zeker één van de betere pareltjes uit het huidige selectie-aanbod. Slechts één koper vindt dat de bediening wel wat te wensen overlaat en de radio bijgevolg lastig in gebruik is.

 

Voordelen:

Wereldontvanger: met de Hama Hifi-tuner DIT2105SBTX mag je spreken van een echte wereldontvanger die resulteert in een wereldwijde ontvangst van maar liefst 20.000 verschillende radiostations.

Spotify:in  tegenstelling tot heel wat andere internetradio’s, biedt dit exemplaar wel degelijk de mogelijkheid om je spotify audiobestanden af te spelen.

USB-aansluiting type A: dankzij de USB-aansluiting van het type A wordt het mogelijk om de bestanden van externe gegevensdragers zoals een mp3-speler of een USB-stick weer te geven dan wel op te laden.

Voeding: je kunt deze internetradio geheel draadloos gebruiken of bedraad door hem op het lichtnet aan te sluiten.

 

Nadelen:

Stereo versterker: deze internetradio moet op een stereo versterker met speakers worden aangesloten indien je van een optimale geluidskwaliteit wilt genieten.

Geen cd-speler: jammer genoeg betreft het hier geen internetradio met cd-speler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lenco DIR-170WA Internetradio Walnoot // Draagbare radio – DAB+ en FM

 

We sluiten het rijtje af met deze draagbare internetradio jou aangeboden door het bekende merk Lenco en afkomstig uit de gelijknamige serie Lenco Dir. De radio springt meteen in het oog vanwege zijn multifunctionele karakter dat tot uiting komt in de ontvangst van audiosignalen via FM, DAB+ en internetradio. Net zoals de meeste andere exemplaren kun je dit apparaat makkelijk draadloos of bedraad gebruiken door hem – in het laatste geval – op het lichtnet aan te sluiten.

De Lenco DIR-179WA internetradio is voorzien van een unieke walnoot behuizing die gekenmerkt wordt door een helder en duidelijk leesbaar 2,8 inches groot TFT LCD kleurenscherm waarop bepaalde gegevens worden aangeduid alsook de instellingen kunnen worden aangepast. Zo geniet je de optie tot een snoozefunctie, een slaaptimer en een weersverwachting voor de komende 5 dagen.

Maar dit is niet alles want de Lenco DIR-170WA blijkt eveneens uitgerust met een uitgangsvermogen van 2 keer 10 watt, een praktische equalizer en diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder een lijnuitgang, USB-aansluiting en AUX-ingang. Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn, vindt één koper dat het display ‘s nachts niet helemaal goed leesbaar is.

 

Voordelen:

Bluetooth: deze unieke internetradio van Lenco wordt gekenmerkt door een ingebouwde wifi en bluetooth 2.1 functie en kan bijgevolg via de smartphone of tablet worden bediend.

Ontvangst: de radio is in staat om signalen te ontvangen vai DAB+, FM en internetradio en biedt daarnaast de mogelijkheid om bluetooth, radio en USB-audiobestanden af te spelen.

Handig in gebruik: de internetradio werd afgewerkt met een uniek kleurendisplay, 20 voorkeurzenders en tal van bijkomende functies zoals een dimfunctie, een sleeptimer en een snoozefunctie.

Aansluitingen: deze autoradio doet op verschillende vlakken beter dan de bekende Philips internetradio’s en is dan ook voorzien van diverse aansluitingen waaronder een AUX-aansluiting, een USB-poort, een hoofdtelefoonuitgang en een 3,5 mm Jack aansluiting.

 

Nadelen:

Display: volgens één gebruiker zou het display van deze Lenco internetradio ‘s nachts niet zo goed leesbaar blijken en dat is een werkpuntje naar de toekomst toe.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Internetradio koopgids

 

Wat is een internetradio en wat is het verschil met een gewone standaard radio? Bestaan er zoiets als verschillende types en hoe zit het dan met de aansluitingsmogelijkheden en eventuele andere opties en kenmerken? Wij zoeken het graag even voor jou uit en verwijzen jou door naar de koopgids hieronder. Neem hem even rustig door alvorens je de verschillende internetradio’s met elkaar gaat vergelijken. Het is hierbij eveneens een aanbeveling om open te staan voor eventuele leuke promoties en/ of aanbiedingen.


Wat is een internetradio en het nut ervan

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om naar radiostations van over de hele wereld te luisteren. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een zogenaamde internetradio, die overigens ook wel eens als netwerkmuziekspeler of wifi-radio omschreven wordt.

Dergelijke radio’s zijn dan ook verbonden met je eigen persoonlijke wifi-netwerk waarop je vrijwel meteen automatisch toegang kunt krijgen tot meer dan 1000 verschillende radiozenders wereldwijd. Bovendien bieden heel wat recente internetradio’s eveneens de mogelijkheid om toegang te krijgen tot diverse online muziekdiensten. Kortom, een kwalitatieve internetradio biedt heel wat mogelijkheden aan.

Toch willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste internetradio aan te kopen. Zo zullen sommige apparaten over net iets meer mogelijkheden beschikken en misschien ook wel iets duurder zijn in de aankoop. Houd hier dan zoveel mogelijk rekening mee.

 

Het type internetradio

Zodra je de knoop hebt doorgehakt en besluit om op zoek te gaan naar een degelijke internetradio, is het verstandig om op de hoogte te zijn van de verschillende types. Ben je van plan om de internetradio voornamelijk in de keuken te gebruiken? Wil je een draagbaar exemplaar? Wil je dat de internetradio eveneens voorzien is van de mogelijkheid om een cd af te spelen? Of misschien wil je hem ook wel als wekker gebruiken? Wil je de internetradio voornamelijk in de badkamer plaatsen dan moet hij uiteraard ook vochtbestendig zijn.

Je hoort het dus al, er zijn heel wat knopen die je tijdens de zoektocht zult moeten doorhakken. Bedenk dus waar je wensen en prioriteiten liggen en bouw hierop verder. Hecht je belang aan bepaalde functies en wil je de internetradio kunnen meenemen in de caravan of tijdens de bouw? Of ben je al tevreden met een basis internetradio?

 

Aansluitingsmogelijkheden en eventuele wekkeropties

Het is eveneens belangrijk om even stil te staan bij de mogelijke aansluitingen van de internetradio. Zo zul je zien dat de meeste recente exemplaren voorzien zijn van de mogelijkheid om een hoofdtelefoon op aan te sluiten. Echter kan het ook handig zijn indien de internetradio voorzien is van een 3.5 mm jack aansluiting en de optie aanbiedt om een USB te gebruiken.

Sommige internetradio’s zijn daarnaast ook voorzien van een handige wekkerfunctie waarbij je eventueel de mogelijkheid hebt van een week- en weekendalarm. Wil je daarnaast ook graag een sleeptimer en snooze functie voorhanden hebben, dan behoort ook dat tot de vele mogelijkheden.


Extra opties en andere unieke kenmerken in verhouding tot de prijs

Naast de verschillende aansluitingsmogelijkheden en eventuele wekkerfuncties zul je zien dat de meeste hedendaagse internetradio’s nog heel wat andere troeven aan te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld maar de verschillende inschakelmogelijkheden. Zo heb je diverse internetradio’s die niet alleen op een accu kunnen werken maar tegelijk ook de mogelijkheid aanbieden om op het lichtnet te worden aangesloten.

Daarnaast kan het handig zijn indien de internetradio voorzien is van diverse extra functiemogelijkheden. Denk hierbij maar aan een bluetooth functie, de mogelijkheid om een cd af te spelen of de optie van een DAB+ functie waardoor je zenderpakket aanzienlijk wordt uitgebreid. Wil je de internetradio graag inschakelen tijdens het douchen, zorg dan voor een waterdicht exemplaar. En wil je hem graag vanop een afstand kunnen besturen? Zorg dan voor een internetradio waarbij je de bediening via een afstandsbediening of app kunt regelen.

Het spreekt voor zich dat dit alles ook gelinkt zal worden aan een bepaald prijskaartje. Gemiddeld moet je dus wel rekening houden met ongeveer 250 tot 300 euro voor een degelijke internetradio. Uiteraard zijn er altijd wel enkele leuke aanbiedingen te spotten net zoals je voor sommige apparaten dan weer iets meer zult neertellen. Factoren zoals de extra opties en mogelijkheden, de kwaliteit, het merk en het design zullen vast en zeker de prijs beïnvloeden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES