5 Beste IP Camera’s Test van 2024

Laatste update: 21.04.24

 

IP Camera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een IP-camera is eigenlijk niets meer dan een draadloze camera waarmee jij je huis of je domein op een betrouwbare manier kunt beveiligen. De IP-camera werken door gebruik te maken van het Internet Protocol. Om het jou iets eenvoudiger te maken zijn we dan ook meteen op zoek gegaan naar de 3 beste IP-camera’s van dit moment. Zo mag je zeker zijn dat je met de SecuFirst CAM114 een meer dan degelijke IP-camera in huis haalt. Bovendien zul je versteld staan van het mooie maar vooral betaalbare prijskaartje van dit model. Door te kiezen voor de Sricam beveiligingscamera mag je zeker zijn van een mooi en evenwaardig alternatief. Deze unieke camera zorgt voor duidelijke beelden zowel overdag alsook ’s nachts.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste IP Camera’s (Reviews) van 2024

 

IP-camera’s zijn draadloze camera’s die via het Internet Protocol werken. Zo kunnen de beelden en het geluid meteen via internet gestreamd worden. Je kunt deze beelden over de hele wereld bekijken en ze hebben vaak een hoogwaardige beeldkwaliteit. De volgende vijf topproducten helpen je om een keuze te maken bij je aankoop van de beste IP camera.

 

1. SecuFirst CAM114 IP camera binnen 10M nachtzicht FHD 1080P

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke IP camera dan zul je merken dat er heel wat verschillende prijscategorieen zijn. Toch lijkt het wel alsof je met dit toestel van SecuFirst een IP camera aanbieding in de wacht sleept.

Het is aan te raden om deze camera vooral binnenshuis te gebruiken. Zo weet je bovendien perfect wat er zich binnenshuis allemaal afspeelt. Het is mogelijk om alles live mee te volgen maar indien dit niet mogelijk is dan krijg je een bericht zodra er iets verdachts wordt waargenomen. Je kunt de beelden zonder problemen opnemen en bewaren met behulp van een degelijke SD kaart.

Het feit dat je de camera ook zonder problemen vanop een bepaalde afstand kunt bedienen en besturen, is zeker en vast een pluspunt voor heel wat kopers. Daarnaast werkt dit toestel ook zonder problemen in het donker. Toch blijkt de gebruiksaanwijzing volgens een kleine minderheid van de kopers niet altijd even duidelijk te zijn.

Het is misschien niet het toestel met de laagste prijs maar je zult het toch wel zeker tussen de goedkope exemplaren kunnen terugvinden. Daardoor loont het ook de moeite om de positieve en negatieve eigenschappen van deze IP camera even van naderbij te bekijken. Op die manier weet je of dit apparaat iets voor jou is.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze IP camera zorgt voor uitstekende beelden zowel overdag alsook ‘s nachts. Deze beelden kun je dan zonder problemen op je smartphone of je tablet gaan bekijken.

Luisteren en praten: het is mogelijk om naast het volgen van de beelden ook mee te luisteren wat er allemaal wordt gezegd. Indien je dit wenst zul je merken dat deze IP camera je ook de mogelijkheid biedt om terug te praten.

Handig in gebruik: je hoeft helemaal niet in de buurt te blijven of thuis te zijn om deze IP camera te bedienen. Dit kun je namelijk ook perfect vanop afstand doen via de daarvoor voorziene applicatie.

 

Nadelen:

Gebruiksaanwijzing: het toestel wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing die volgens sommige klanten niet zo duidelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sricam IP-camera met bewegingsdetectie

 

Met deze unieke IP camera van het bekende merk Sricam haal je een uniek en betrouwbaar product in huis. En bovendien wordt alles geleverd aan een mooi en betaalbaar prijskaartje. Je kunt de camera makkelijk en zonder problemen binnenshuis gebruiken en genieten van een 1920 x 1080 resolutie.

De hoge resolutie zorgt voor een duidelijk en bijzonder scherp beeld. Bovendien kun je ook gebruik maken van de nachtzicht modus waardoor de beelden ook in het donker duidelijk zichtbaar zijn. Er is een microfoon voorzien met handige terugspreekfunctie. Verder kun je gebruik maken van de zoomfunctie en de bijbehorende app zodat je de IP camera vanop een afstand kunt bedienen.

Het is een degelijke IP camera die geleverd wordt in combinatie met een adapter, een handleiding, een resetnaald, een beugel, netwerkkabel, 2 schroeven en 2 moeren. Kopers geven dan ook vooral een positief advies over de installatie en de kwaliteit van deze unieke IP camera.

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om nu te weten wat de beste IP camera is. Dit exemplaar is eigenlijk meteen ook een soort handige babyfoon met heel wat extra opties en mogelijkheden. Het kan dus de moeite waard zijn om een kijkje te nemen naar de voordelen en de nadelen van dit product.

 

Voordelen:

Set: bij de levering zul je merken dat er niet alleen een duurzame IP camera wordt meegeleverd, maar ook 2 moeren en 2 schroeven, een resetnaald, een adapter en een netwerkkabel.

Kijkhoek: het is een degelijk apparaat met een handige kijkhoek van maar liefst 56 graden.

Terugspreekfunctie: deze unieke IP camera is voorzien van een handige microfoon en een terugspreekfunctie. Zo kun jij je kindje vanop een afstand proberen sussen en toespreken.

 

Nadelen:

Korte stroomdraad: een enkele koper vindt het echter wel behoorlijk vervelend dat de stroomdraad veel te kort is.

Handleiding: de IP camera wordt geleverd in combinatie met een degelijke handleiding. Jammer genoeg is de handleiding alleen maar beschikbaar in het Engels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Foscam FI9900P Outdoor IP-camera

 

Deze IP outdoor camera beschikt over vele functies zoals infrarood voor nachtbeelden, een IR cut tegen overbelichting en bewegingsdetectie. Het is ook uitgerust met opties voor belichting en beschikt over een gratis app om de beelden mee te bekijken op je smartphone. Je kunt ook e-mails ontvangen met notificaties.

Deze camera kan op twee manieren werken: via een netwerkaansluiting of via Wifi. De beelden zijn van HD kwaliteit en je kunt tot 5x digitaal zoomen. Deze camera is perfect om je huis of eigendom te beveiligen. Foscam brengt regelmatig updates uit zodat de camera altijd maar beter wordt.

De meeste kopers geven goed advies over dit artikel maar toch zijn er ook enkele minpunten. De prijs/kwaliteitsverhouding van het product is uitstekend en de beelden zijn scherp en helder. Je hebt wel een sterk Wifi signaal nodig om het draadloos aan te sluiten en de kabel is te kort.

Deze IP camera van Foscam wordt door heel wat kopers werkelijk aangeraden. Het is duidelijk dat velen Foscam beschouwen als het beste merk. Het is een handige camera die je zonder problemen buitenshuis kunt plaatsen aangezien deze helemaal waterdicht is. Toch kan het altijd handig zijn om de positieve en negatieve eigenschappen van dit model eens rustig te bekijken.

 

Voordelen:

IR cut: er is een IR cut functie voorzien die problemen zoals bijvoorbeeld bewegingsdetectie en overbelichting gemakkelijk kan aanpakken.

Nachtbeelden: dankzij de infrarood functie is het ook mogelijk om duidelijke en scherpe nachtbeelden te maken.

Handig in gebruik: je kunt deze camera op 2 eenvoudige en degelijke manier gaan besturen. Zo kun je gebruik maken van je netwerkaansluiting of gewoon door middel van Wifi.

 

Nadelen:

Kabel: volgens een kleine minderheid van de kopers zou de kabel van deze IP camera toch net iets te kort zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Foscam FI9853EP Dome IP-camera

 

Deze IP camera van Foscam beschikt over een Poe RJ45 poort waarmee de data en stroom door één enkele kabel verzonden worden. Deze camera is geschikt voor gebruik buitenshuis en is bestand tegen water. Met de infrarood functie kun je ‘s nachts zien tot op een afstand van 20 meter.

Het toestel is uitgerust met bewegingsdetectie en een alarmbericht wordt verzonden via e-mail of FTP. Dit apparaat is compatibel met de Foscam app voor Android en iOS. Je kunt verbinding maken vanop afstand via de P2P functie.

Voor de meeste gebruikers heeft dit apparaat een goede kwaliteit en levert het scherpe bewakingsbeelden. Het nachtzicht werkt goed en de levering was stipt. De camera is eenvoudig om te installeren maar de aansluitkabel is wel te kort en te dik.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze IP camera afkomstig van het bekende merk Foscam. We merken duidelijk dat dit merk zeer gewaardeerd wordt door heel wat kopers en daardoor misschien ook één van de populairste merken is momenteel. Hieronder kun je een overzicht vinden van de belangrijkste eigenschappen van deze camera.

 

Voordelen:

Infrarood: er is een infrarood functie voorzien waardoor het mogelijk is om ook duidelijke nachtbeelden te maken. Dit met een bereik van maar liefst 20 meter.

Poe RJ45 poort: de camera is voorzien van een degelijke Poe RJ45 poort. Op die manier kunnen de stroom en de data door één en dezelfde kabel gestuurd worden.

Handig in gebruik: doordat het apparaat waterdicht is, kun je het ook gemakkelijk buitenshuis gebruiken. Verder is er ook bewegingsdetectie voorzien.

 

Nadelen:

Aansluitkabel: sommige kopers zijn van mening dat de aansluitkabel net iets langer mocht zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Smartwares CIP-39220 Outdoor IP camera 1080p

 

In vergelijking met het vorige product zul je merken dat deze IP camera iets duurder is en daardoor eerder te verwachten is in de hogere prijsklasse. De camera wordt geleverd door het bekende merk Smartwares en is ideaal om buitenshuis te gebruiken.

De camera beschikt over een vrij hoge resolutie van 1920 x 1080 pixels waardoor je kunt genieten van duidelijke en bijzonder scherpe beelden. Verder is er ook nachtzicht aanwezig en kun je gebruik maken van een bijzonder grote kijkhoek van maar liefst 180 graden. Het is een degelijke camera die makkelijk en probleemloos te installeren is. Bij de levering krijg je er ook enkele pluggen en schroeven bij, net zoals een adapter, een UTP kabel, een raamsticker en zelfs een handleiding.

Ondanks de hoge prijs krijg je dus toch heel wat waar voor je geld. Toch zijn de meningen eerder verdeeld. Sommigen spreken van een topproduct terwijl anderen dan weer wat matiger zijn in hun overtuiging. Het wifi bereik blijkt bij sommige kopers voor problemen te zorgen.

Mag het voor jou allemaal wat meer zijn? En ben je op zoek naar een IP camera die je makkelijk en zonder problemen buitenshuis kunt gebruiken. Dan hoef je alvast even dit apparaat van het bekende merk Smartwares te bekijken. Hieronder een overzicht van de kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen:

Nachtzicht: dankzij de nachtzicht modus is het mogelijk om ook ’s nachts of in het donker van duidelijke en heldere beelden te kunnen genieten.

Kijkhoek: het apparaat is uitgerust met een bijzonder hoge kijkhoek van maar liefst 180 graden. Zo krijg je een mooi beeld van wat in de omgeving van je huis gebeurt.

Toebehoren en accessoires: de levering telt niet alleen een degelijke IP camera maar ook een raamsticker, enkele handige pluggen en schroeven, een duidelijke handleiding, een adapter en zelfs een krachtige UTP kabel.

 

Nadelen:

Slecht wifi bereik: een enkele gebruiker ondervindt wat problemen met het wifi bereik.

Prijskaartje: jammer genoeg zul je deze IP camera vanwege de hogere prijs niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te spotten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

IP camera’s koopgids

 

IP is de afkorting voor Internet Protocol. IP camera’s zijn geschikt om je huis te beveiligen tegen inbrekers en je kunt de beelden live via het internet volgen. Je kunt van overal ter wereld controleren of thuis alles in orde is. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar een IP camera. Zo kun je verschillende soorten camera’s kopen en kun je kiezen voor een draadloos of bedraad model. Wil je de camera buiten of binnen hangen en hoeveel opslagruimte heb je nodig? Tenslotte is de prijs natuurlijk ook belangrijk, de meeste mensen verkiezen goedkope IP camera’s.

Welke camera heb je nodig?

Omdat een IP camera een internet verbinding nodig heeft om de beelden te kunnen bekijken is het enkel mogelijk om digitale camera’s te kopen. Een analoge camera met deze functie zul je dus niet terugvinden.

Je kunt er echter ook voor kiezen om een dummy camera te kopen als je echt niet veel geld wilt uitgeven en je wilt vooral eventuele inbrekers afschrikken. Deze camera’s zien er uit als een echte camera en gebruiken een batterij om een rood lichtje te laten knipperen. Op die manier denken de inbrekers dat de camera ingeschakeld is. Sommige modellen bewegen zelfs mee op het geluid die gemaakt wordt door inbrekers.

De digitale IP camera beschikt over een goede beeldkwaliteit zodat het makkelijker is om inbrekers te herkennen. Zo kun je de beelden overmaken aan de politie in geval van een inbraak om het onderzoek een duwtje in de rug te geven.

 

Verkies je een draadloze verbinding?

Sommige mensen denken dat je bij een draadloze camera geen kabels meer nodig hebt. Niets is minder waar, de draadloze verbinding geldt namelijk enkel om de beelden door te sturen. Om de camera van stroom te voorzien heb je nog altijd een kabel met stekker nodig die je in het stopcontact moet steken.

Omdat we in dit artikel over een IP camera spreken is de verbinding meestal draadloos. De beelden worden meteen van de camera naar je smartphone, tablet of PC gestuurd via een app van de fabrikant. Het enige probleem die zich kan voordoen zijn storingen in de beelden vanwege een slechte internetverbinding. De draadloze verbinding kan in sommige gevallen ook gehackt worden zodat je geen beelden meer kunt ontvangen.

Het voordeel is dat je op elk moment van de dag, van op gelijk welke plaats in de wereld, de beelden kunt bekijken om te controleren of alles nog in orde is.

 

Waar zul je de IP camera hangen

Alle camera’s zijn geschikt om binnenshuis te gebruiken want ze kunnen niet beïnvloedt worden door het weer. Als je echter de camera buitenshuis wilt installeren dan moet je er rekening mee houden dat de camera bestand is tegen regen en weersveranderingen. Je zult moeten kiezen voor een waterdichte camera, of tenminste spatwaterdicht, die ook kan blijven werken bij lage en hoge temperaturen.

Vergeet ook niet dat je ‘s nachts geen beelden zult zien omdat het donker is. Om dit op te lossen kun je een camera kopen die beschikt over nachtzicht zoals een infrarood functie. Op die manier kun je tot een bepaalde afstand toch nog objecten en personen waarnemen of controleren of alles in je huis in orde is.  De aanwezigheid van infrarood is een goede aanbeveling want het zorgt voor extra veiligheid.

 

Opslagruimte voor de beelden

De beelden worden meteen naar je telefoon gestuurd en je kunt meestal ook nog kiezen om deze beelden te bewaren. Je telefoon beschikt echter niet over genoeg geheugen om een groot aantal beelden te bewaren. In dit geval kun je kiezen voor een clouddienst.

Zo kun je een groot aantal beelden opslaan van verschillende dagen zodat je deze opnieuw kunt bekijken in geval van inbraak. Deze camera’s kun je ook instellen om automatisch beelden op te nemen bij het waarnemen van een beweging. Zo gebruik je minder geheugen.

Je kunt sommige IP camera aanbiedingen ook instellen om huisdieren te herkennen en te negeren. Het is mogelijk om een camera te kopen die beschikt over een luidspreker en een microfoon. Zo kun je horen wat er gezegd wordt en kun je zelfs tegen ongewenste bezoekers praten.

De clouddienst om gegevens op te slaan zal natuurlijk zorgen voor een extra maandelijkse kost.

Prijs

Als je nu op zoek wilt gaan naar de beste IP camera kun je beginnen met het vergelijken van verschillende modellen. Houd rekening met je beschikbare budget om in een bepaalde prijsklasse te zoeken. Zorg voor een goede internetverbinding zodat de beelden op vlotte wijze naar je smartphone of tablet doorgezonden worden. Opteer voor een online aankoop voor meer gemak. Je kunt op de meeste webwinkels ook altijd leuke promoties vinden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES