Beste kleine smartphone

Laatste update: 18.05.24

 

Kleine Smartphones test van 2024

 

Tegenwoordig hebben de meesten wel een smartphone in huis, en misschien soms ook wel een apart toestelletje voor het werk. Sommige gebruikers gaan specifiek op zoek naar een kleine smartphone. Het assortiment is uitgebreid en de keuze daarom niet altijd makkelijk. Om de zoektocht voor jou makkelijker te maken, selecteerden we alvast 3 hedendaagse topproducten. Ben je dol op alles wat met Apple te maken heeft, dan zal deze Apple iPhone 5c je vast en zeker kunnen bekoren. Hij maakt bovendien gebruik van het iOS 7.0 besturingssysteem. Daarnaast blijkt ook de Blackberry Key 2 LE een goede optie te zijn en al zeker wanneer je op zoek bent naar een compacte smartphone met een dubbele camera.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kleine smartphone Reviews – Top

 

We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder smartphone. De communicatietechnologie wordt steeds sneller en we willen een apparaat dat deze ontwikkelingen aankan. Omdat het aanbod zeer groot is hebben wij een selectie gemaakt. We hebben ons daarbij gebaseerd op het advies van gebruikers. Ook selecteerden wij een paar goedkope smartphones. Je kunt nu zelf bepalen wat voor jou de beste smartphone is.

 

1. Apple iPhone 5c 16GB iOS 7.0 4 inch scherm

 

Tussen de kleine smartphones zul je vast en zeker dit exemplaar van Apple terugvinden. De iPhone 5c wordt dan ook gekenmerkt door een compact display van 4 inches aangevuld met een maximale resolutie van 1136 x 640 pixels. Het betreft bovendien een simlockvrije smartphone waarbij je beter kiest voor een Nano simkaartje. Houd er wel rekening mee dat er geen simkaart wordt meegeleverd en je dus je oude kaartje moet gebruiken of een nieuw aankopen.

De iPhone biedt eveneens een opslagcapaciteit aan van maar liefst 16 GB en is voorzien van een 8 megapixels camera. Het RAM werkgeheugen bedraagt ruim 1000 GB en hij blijkt uitgerust met een krachtige Dual Core (2) processor én 7.0 iOS besturingssysteem. Wat betreft de batterij geniet je een ruime capaciteit van 1510 mAh en kun je deze makkelijk weer opladen.

Tot slot zul je zien dat het toestelletje spraakbesturing aanbiedt alsook wifi, 4G netwerksnelheid, GPS en een 4.0 bluetooth versie. En dit alles tegen een aanvaardbaar prijskaartje. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat het om een “refurbished” exemplaar gaat en bijgevolg geen nieuw toestel betreft. Toch zijn klanten tevreden en belonen ze deze iPhone met 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Display: hij biedt een 4 inch display aan dat gekenmerkt wordt door een resolutie van maximaal 1136 x 640 pixels.

Opslagcapaciteit: de smartphone garandeert een intern geheugen van 16 GB en een RAM werkgeheugen van maar liefst 1000 GB.

Batterij: hij is uitgerust met een krachtige ingebouwde batterij die zonder problemen een capaciteit van 1510 mAh aanbiedt. Je kunt deze makkelijk opladen met behulp van de meegeleverde adapter.

Handig in gebruik: verder geniet je tal van handige functies zoals wifi, bluetooth, GPS en spraakbesturing.

 

Nadelen:

Refurbished: wil je graag een volledig nieuwe smartphone aankopen dan is dit exemplaar jammer genoeg niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Blackberry Key 2 LE 32GB Dubbele camera van beide 12MP

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan lijkt deze Blackberry uit de bekende Blackberry Key serie misschien wel wat voor jou. Dankzij het fysieke toetsenbord kun je veel sneller typen en verder zorgt z’n unieke formaat ervoor dat hij aangenaam in de hand ligt.

Deze prachtige donkerblauwe Blackberry wordt gekenmerkt door een compact display van 4,5 inches groot en aangevuld met een maximale resolutie van 1620 x 1050 pixels. Hij is verder voorzien van een ruime opslagcapaciteit van 32 GB die je makkelijk, met behulp van een geheugenkaartje kunt uitbreiden tot 256 GB. Bovendien is hij eveneens uitgerust met een geheugenslot.

Ook hier betreft het een simlockvrije smartphone die je maar beter met een Nano simkaartje gebruikt en geniet je een recente versie van het 8.0 Android besturingssysteem. Hij is uitgerust met een dubbele camera, een 4 GB werkgeheugen, een Octa core (8) processor en een ruime batterijcapaciteit van 3000 mAh. Verder geniet je ook wifi, 5.0 bluetooth, GPS, 4G netwerksnelheid en de mogelijkheid om gebruik te maken van de vingerafdrukscanner. Kortom, een topproduct maar dan wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: het interne geheugen van 32 GB kan makkelijk worden uitgebreid tot maar liefst 256 GB door middel van een geheugenkaartje. Het RAM geheugen bedraagt dan weer 4 GB.

Handig in gebruik: ook hier ben je gezegend met tal van handige functies zoals een 8.0 Android besturingssysteem, wifi, bluetooth, GPS, een vingerafdrukscanner en een ruime batterijcapaciteit.

Display: de Blackberry Key biedt een 4,5 inch display aan inclusief een resolutie van maximaal 1620 x 1050 pixels.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg blijkt hij niet meteen tot de goedkope artikelen uit het rijtje te behoren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsung Galaxy J5 (2016) 16GB Android 6.0

 

Ook deze Samsung J smartphones behoren tot de compacte mobiele toestellen. De Samsung Galaxy J5 kende zijn introductie reeds in 2016 en wordt gekenmerkt door een 5.2 inch display aangevuld met een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels. Verder biedt hij een ruime opslagcapaciteit aan van 16 GB inclusief een 6.0 Android besturingssysteem.

Net zoals heel wat andere kleine smartphones uit dit lijstje, betreft het hier een simlockvrij toestel dat je maar beter gebruikt in combinatie met een Micro simkaartje. Bovendien bestaat de mogelijkheid om er een tweede simkaartje aan toe te voegen. Verder is hij uitgerust met een 13 MP camera, een 2 GB werkgeheugen, een ruime batterijcapaciteit van 3100 mAh en een Quad core (4) processor.

Je geniet eveneens de mogelijkheid van een wifi functie alsook bluetooth, NFC, een mini-USB aansluiting en een 4G netwerksnelheid. Bovendien wordt dit alles verpakt in een stijlvol en prachtig gouden design. Ondanks de vele mogelijkheden blijkt een kleine minderheid van de klanten niet overtuigd en vinden zij het prijskaartje toch net iets te duur.

 

Voordelen:

Display: je bent zeker van een 5,2 inch display waarbij een totale resolutie wordt aangeboden van 1280 x 720 pixels.

Gebruiksvriendelijk: de Samsung Galaxy J5 biedt een degelijke 13 MP camera aan alsook een 3100 mAh batterijcapaciteit en een krachtige processor. Verder is er ook wifi, bluetooth en een 4G netwerksnelheid voorzien.

Besturingssysteem: het apparaatje is uitgerust met het 6.0 Android besturingssysteem.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ben je op zoek naar de smartphone met de laagste prijs, dan zal het jammer genoeg niet de Samsung Galaxy J5 zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony Xperia XZ2 Compact 64GB Batterijcapaciteit: 2870 mAh

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en hecht je niet alleen belang aan kwaliteit maar ook aan design? Dan kan deze Sony Xperia XZ2 kleine smartphone misschien wel wat voor jou betekenen. Wat meteen opvalt is z’n opvallende doch stijlvolle roze design, wat misschien voor sommige klanten ook juist een afknapper zou kunnen zijn.

Hij wordt gekenmerkt door een compact beeldscherm van 5 inch dat wordt aangevuld met een maximale resolutie van 1080 x 2160 pixels. Wat behoorlijk veel is en resulteert in een helder en prachtige beeldkwaliteit. Verder beschikt hij over een krachtige processor inclusief duurzame batterij met een capaciteit van maar liefst 2870 mAh. Je geniet eveneens een werkgeheugen van 4 GB dat wordt aangevuld met een interne opslagcapaciteit van wel 64 GB.

Neem je graag foto’s en beelden dan kun je hiervoor probleemloos de 19 MP camera gebruiken. Uiteraard is er ook een GPS functie alsook wifi en bluetooth voorzien. Kortom, een compacte smartphone die duidelijk van alle comfort voorzien is. Toch blijken er momenteel nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons behoorlijk moeilijk is om jou verder advies te geven. We vermoeden dat het hoge prijskaartje hier vast en zeker voor iets tussen kan zitten.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je zult zien dat de Sony smartphone voorzien is van heel wat functies en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar aan de degelijke 19 MP camera alsook de wifi, bluetooth en GPS functie.

Opslag: het RAM werkgeheugen bedraagt maar liefst 4 GB terwijl het interne geheugen geschat wordt op wel 64 GB.

Batterij: hij wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtige interne batterij met een maximale capaciteit van wel 2870 mAh die je makkelijk kunt opladen.

 

Nadelen:

Design: de smartphone is volledig afgewerkt in een roze kleur die door sommigen als een struikelblok kan worden beschouwd.

Prijzig: ook het prijskaartje ligt hier misschien wat hoger dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sony Xperia Z3 Compact

 

Wil je nu graag voortaan ook vakantiefoto´s laten zien van je activiteiten onder water? Dan is deze smartphone van Sony wat je zoekt. Hij heeft een goede waterdichtheid waarmee je ook in de regen je gesprekken kunt voeren. Daarnaast kun je onderwaterfoto´s maken tot op een diepte van wel 1,5 meter.

Het besturingssysteem is Android 6.0 en hij heeft een geheugencapaciteit van 16 GB. Met een externe geheugenkaart kun je dit uitbreiden met nog eens 128 GB. Met zijn 2,2 megapixels kun je spreken van een smartphone met goede camera. Fijne bijkomstigheid is dat hij makkelijk met één hand bedienbaar is.

Deze smartphone is nog niet zo lang geleden op de markt gekomen. Om die reden beschikken wij tot nu toe dan ook nog niet over reviews van andere gebruikers.

Waterdicht: het grote pluspunt van de Sony Xperia Z3 is dat deze volledig waterdicht is. Geen probleem dus indien het onderweg mocht beginnen regenen. Zelfs onderwaterfoto’s tot op ongeveer 1,5 meter diepte vormen geen enkel probleem.

 

Voordelen:

Geheugen: het interne geheugen wordt geschat op 16 GB maar kun je, met behulp van een geheugenkaartje, makkelijk uitbreiden naar maximaal 128 GB.

Besturingssysteem: net zoals sommige andere toestellen uit deze lijst, is ook dit exemplaar uitgerust met het 6.0 Android besturingssysteem.

 

Nadelen:

Kostprijsje: we durven vermoeden dat sommige klanten het prijskaartje eventueel als een struikelblok zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kleine smartphones koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de selectie van de beste kleine smartphones. Om geen te overhaaste beslissingen te nemen, raden wij jou daarom aan om zoveel mogelijke toestellen met elkaar te vergelijken. Aangezien sommige apparaten niet meteen tot de goedkope kleine smartphones behoren, is het ook een aanbeveling om rekening te houden met eventuele aanbiedingen en promoties. Verder kun je letten op het design, het gebruiksgemak en de verschillende mogelijkheden.

Wat is een kleine smartphone en het gebruiksgemak

Zoals de naam doet vermoeden, is een kleine smartphone een smartphone die iets compacter is dan de huidige modellen. Echter zul je het wel moeten stellen met een beperkte keuze. We merken namelijk dat de meeste hedendaagse smartphones vooral zijn uitgerust met grote schermen. Bijgevolg zijn de smartphones vandaag de dag vaak ook iets groter. De kleinere of compactere varianten krijgen tegenwoordig geen update meer.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze helemaal niet meer bestaan. Uiteraard zijn er nog heel veel kleine smartphones waaruit je een keuze zou kunnen maken. Echter is het een aanrader om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen maar meerdere exemplaren te bekijken. Houd hierbij ook rekening met je eigen verwachtingen en eisen. Ben je van plan om de smartphone regelmatig te gebruiken of niet?

 

Design en budget

Een kleine smartphone hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld al snel een toestelletje op de kop tikken voor amper 120 euro. Uiteraard bestaan er ook nog enkele kleine smartphones die misschien net een tikkeltje duurder zijn. Zo zijn toestellen van 350 euro of meer alvast geen uitzondering. Het is daarom een goed idee om zoveel mogelijk rekening te houden met promoties en kortingen. Het is altijd leuk indien je met een degelijke kleine smartphone aanbieding huiswaarts kunt keren.

Uiteraard beslis je helemaal zelf welk bedrag je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een kleine smartphone. Bedenk daarom hoe vaak je het toestel wilt gebruiken. Ben je iemand die belang hecht aan zijn of haar smartphone of is het enkel en alleen uit pure noodzaak? Indien je mocht twijfelen tussen meerdere kleine smartphone producten dan kun je natuurlijk ook altijd de online reviews van de desbetreffende toestellen even bekijken. Daarin geven verschillende kopers positief of negatief advies dat misschien in een bepaalde mate wel eens doorslaggevend zou kunnen zijn.

 

Het besturingssysteem en de processor

Het is echter ook belangrijk om eventjes stil te staan bij het type besturingssysteem dat wordt gebruikt. Heb je te maken met een Android besturingssysteem en welke versie dan specifiek? Kies je voor een kleine smartphone van Apple dan zul je uiteraard niet langer van Google Android gebruik maken maar wel van het iOS Apple besturingssysteem. Verder raden wij jou ook aan om rekening te houden met de processor.

De processor zal bepalen hoe krachtig en hoe snel de smartphone werkt. Door dus te kiezen voor een kleine smartphone met een krachtige processor kies je dus voor een apparaat dat de handelingen veel sneller zal uitvoeren. Denk maar aan het openen van tabbladen, rekenen en noem maar op. Hoe krachtiger krachtiger de processor, hoe meer het prijskaartje van de kleine smartphone eventueel wel zou kunnen stijgen. Probeer ook hier aandachtig voor te zijn.

Mogelijke voordelen van een kleine smartphone

Je zult er misschien van versteld staan maar toch zijn er nog heel veel gebruikers die kiezen voor één van de kleine smartphones. En dat heeft misschien wel te maken met de verschillende voordelen of pluspunten. Zo is een kleine smartphone uiteraard veel compacter en dus ook makkelijker om bijvoorbeeld in je broekzak te steken.

Kortom, een kleine smartphone is handig om overal mee naartoe te nemen en weegt zo goed als niets. Daarnaast zul je merken dat je een kleine smartphone vaak met één hand kunt bedienen. Je kunt de smartphone vasthouden en tegelijkertijd met hetzelfde hand een bericht intypen of foto’s en video’s maken. Bij een grote smartphone is dat vaak net een tikkeltje lastiger.

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

Wat betreft de functiemogelijkheden hoef je geen al te grote verschillen te verwachten. Een kleine smartphone is, buiten het formaat, vaak niet zoveel anders dan een gelijkaardige grote smartphone. Je geniet dus van een camera en de mogelijkheid om er verschillende apps en games op te plaatsen. Bovendien zijn er ook heel veel kleine smartphones die voorzien zijn van een handige touchsensor. Let wel op dat, indien het aantal mogelijkheden toeneemt dit ook een bepaalde invloed zal hebben op het prijskaartje.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES