Beste lamineerapparaat

Laatste update: 04.03.24

 

Lamineerapparaten test van 2024

 

Een lamineer apparaat biedt jou de mogelijkheid om je documenten of andere belangrijke papieren op een snelle manier te lamineren. Door belangrijk documenten te lamineren kun je ze ook veel langer gaan bewaren. Wij zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste lamineer apparaten van dit moment. Zo zijn we uitgekomen bij het Leitz iLAM Home Office A4 lamineer apparaat. Dit model is beschikbaar in verschillende kleuren en is zowel ideaal voor professioneel alsook voor particulier gebruik. Een waardig alternatief zou zeker en vast de Olympia A 340 Combo DIN kunnen zijn. Volgens verschillende kopers gaat het hier om een degelijk apparaat dat zeer gemakkelijk te bedienen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Laminator reviews – top 5

 

 

Wil jij ook graag al jouw waardevolle documenten goed en veilig bewaren? Koop dan een lamineerapparaat waarmee je persoonlijk al je documenten kunt lamineren. Als je dit apparaat eenmaal in huis of op kantoor hebt, dan kun je altijd jouw documenten lamineren. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste lamineerapparaat.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Leitz iLAM Home Office A4

 

De Leitz iLAM Home Office A4 lamineermachine is het ideale product om thuis of op kantoor te hebben. Het is verkrijgbaar in diverse metallic kleuren, die allemaal mooi zullen staan in de ruimte waarin het geplaatst wordt. Met dit product kun je nu geruisloos en binnen een korte tijd al jouw documenten probleemloos en met uitstekende resultaten lamineren.

Dit apparaat heeft een laag energieverbruik en schakelt ook automatisch uit na 30 minuten als het niet gebruikt wordt. Het heeft een korte opwarmingstijd van 3 minuten en het is geschikt om 80 tot 250 micron te lamineren. Het komt met een handig startpakket, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het is een voordelige koop, want het heeft ook een redelijke prijs. Voor deze kopers is dit een top product, want het heeft geen minpunten.

Dankzij dit handige lamineerapparaat van Leitz kun jij vanaf nu alle belangrijke documenten veilig en vooral op een degelijke manier bewaren. Het is niet meteen het goedkoopste toestel omdat het niet van de laagste prijs voorzien is. Toch merken we dat de vele kopers overwegend tevreden zijn met de aankoop van dit lamineerapparaat.

 

Voordelen:

Formaat: dit is een compact A3 lamineerapparaat dat geschikt om thuis te gebruiken. Het compacte formaat maakt het eenvoudig om op te bergen en je hoeft nooit veel plaats te voorzien.

Temperatuur: het apparaat heeft slechts 3 minuten nodig om volledig op te warmen. Bovendien schakelt het toestel na 30 min zonder gebruik automatisch uit.

Gebruiksvriendelijk: zodra de documenten gelamineerd zijn, springt er een lichtje aan en krijg je een duidelijk signaal te horen.

 

Nadelen:

Traag: het toestel doet perfect wat het moet doen maar voor intensief gebruik is het toestel toch net iets te traag.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Olympia A 340 Combo DIN

 

Met het Olympia A 340 Combo DIN 3 in 1 lamineerapparaat kun je zelfs A3 vellen lamineren. Dit is het ideale product om te gebruiken voor je kantoor of voor thuis, want het heeft een handig snijapparaat en hoekafronder.

Dus je kunt nu ook keurig lamineren door overbodige randjes eraf te snijden. Door het lamineren van je documenten kun je voorkomen dat ze beschadigd raken en kun je ze langer bewaren. Het heeft een verwarmingssysteem van hoge kwaliteit en voorkomt dat er rimpels of luchtbellen ontstaan tijdens het lamineren.

Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. Een deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het lamineren gaat goed. Dit product is van goede kwaliteit en het heeft een redelijke prijs. Andere kopers vinden dat dit product een te hoge prijs heeft en dat het een matige kwaliteit heeft. Dit product is ook lastig in gebruik.

Dit handige lamineerapparaat is afkomstig van het merk Olympia dat zeker tot de bekende merken behoort en misschien ook wel beschouwd wordt als het beste merk. Bovendien is het apparaat niet enkel geschikt om documenten te lamineren maar fungeert het ook als papiersnijder. Laten we dus even kijken naar de voor- en nadelen van dit toestel.

 

Voordelen:

3 in 1: dit toestel is eigenlijk een 3 in 1 apparaat. Zo kun je er bijvoorbeeld gemakkelijk documenten mee lamineren en papieren mee snijden.

Gebruiksvriendelijk: je kunt zowel koud alsook warm lamineren. Verder beschikt het apparaat over een verwarmingssysteem van hoge kwaliteit. Hierdoor kun je luchtbellen of rimpels eenvoudig vermijden.

Toebehoren: bij de aankoop van dit product krijg je een lamineerapparaat met een snijplank aangeboden. Er zit ook een hoekafronder bij en zelfs enkele lamineerhoesjes.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat de kwaliteit van het apparaat niet heel erg goed is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

ACROPAQ Lamineerapparaat A3 – Set met 200 Lamineerhoezen, Papiersnijder, Hoeksnijder

 

Op zoek naar een degelijk én betaalbaar A3 lamineerapparaat? Dan raden wij jou aan om dit toppertje van het bekende – en misschien wel veruit populairste – merk Acropaq eens even onder de loep te nemen. Zo kent het toestel een relatief compacte afmeting van 12 x 6,5 x 43,5 cm en een aanvullend gewicht van 1,4 kg waardoor hij makkelijk van punt A naar punt B te verplaatsen is.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want verder is het apparaat makkelijk en snel op het stroomnet aan te sluiten waarna een aanzienlijk vermogen van maximaal 600 watt kan worden geleverd. Dit resulteert dan ook in een vrij korte opwarmtijd van amper 1,5 à 2 minuten én een hoge lamineersnelheid van 400mm/min. Maar vergis je niet want ondanks zijn krachtige ontwerp, bespaart hij tot wel 75% aan energie ten opzichte van diverse andere lamineerapparaten.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met 2 krachtige warmterollen, een ABS JAM-release functie, een foliedikte van 80 tot maximaal 125 micron en een set van 200 meegeleverde lamineerhoezen. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd van zijn kunnen en belonen dit lamineerapparaat met een mooie eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Foliedikte: het Acropaq lamineerapparaat wordt geleverd met een set van 200 lamineerhoezen die een foliedikte kennen van 80 tot 125 micron.

Lamineersnelheid: bij correct gebruik, kan een optimale lamineersnelheid worden bereik van maar liefst 400 mm/min.

Opwarmtijd: dankzij het hoge vermogen, kan een relatief korte opwarmtijd van 1,5 à 2 minuten worden beoogd.

Budgetvriendelijk: rekening houdend met de geleverde kwaliteit en toebehoren, zou dit apparaat wel eens tot de goedkope lamineertoestellen kunnen behoren. Veel kans dus dat je het lamineerapparaat in de Lidl of Action scoort.

 

Nadelen:

Koelt traag af: volgens één enkele koper zou het lamineerapparaat behoorlijk traag afkoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Olympia DIN A4 4in1 A230Plus

 

Het Olympia DIN A4 4in1 A230Plus lamineerapparaat is geschikt voor warm en koud lamineren. Het is voorzien van een kwalitatief verwarmingssysteem die ervoor zorgt dat er geen blaasjes worden gevormd tijdens het lamineren. Met dit apparaat kun je een maximale breedte van een A4 lamineren.

Het is eenvoudig te bedienen en het heeft een korte opwarmingstijd van slechts 2 minuten. Dit product komt samen met een trimmer, hoeksnijder en een starter set.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een lamineerapparaat aanbieding en dat kun je ook merken aan de twee reviews die er staan voor dit product. Beide kopers zijn van mening dat dit apparaat een goede kwaliteit heeft en dat het eenvoudig in gebruik is. Dit product heeft ook een goede prijs. Een nadeel is dat er geen handleiding is voor hoe je bepaalde extra functies, zoals de papiersnijder, kunt gebruiken.

Net zoals één van de voorgaande apparaten uit onze lijst, is ook dit lamineerapparaat afkomstig van het bekende merk Olympia. Bovendien is het veel goedkoper in vergelijking met het andere toestel. En dit merk je meteen aan de overwegend positieve reacties van de kopers.

 

Voordelen:

Prijskaartje: slechts één enkele koper vindt de prijs vaBudget:het toestel is voorzien van de laagste prijs en is daardoor dus ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijk lamineerapparaat.

Papierformaat: het lamineerapparaat is werkelijk ideaal voor verschillende papierformaten van A4 tot A6.

Veiligheid: het toestel zal automatisch uitschakelen bij oververhitting. Verder is er ook een “release knop” voorzien die je kunt gebruiken wanneer het papier komt vast te zitten.

Kracht: het toestel heeft een vermogen van 300 watt en heeft slechts 2 minuten nodig om volledig op te warmen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een aantal kopers is het apparaat bijzonder kwetsbaar en werkt het na een aantal keren al helemaal niet meer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gbc Inspire A4

 

Met het GBC INSPIRE A4 lamineerapparaat kun je al je belangrijke documenten voor altijd veilig bewaren. Dit product heeft een modern en compact design, dat mooi staat in elke ruimte zoals uw kantoorruimte of de studeerkamer thuis.

Het heeft een korte opwarmtijd en het maakt gebruik van verwarmde rollen technologie zonder een carrier/drager te gebruiken. Dit apparaat is simpel om te gebruiken en het geeft zelf een indicatie wanneer het apparaat klaar voor gebruik is. De maximale dikte die je kunt gebruiken voor dit apparaat is 150 micron. Dus je kunt twee vellen van 75 micron gebruiken.

Voor dit product staan er tot nu toe twee beoordelingen geschreven. De kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product en het apparaat werkt goed. Zij geven positief advies voor dit product. Het enige minpunt is dat het een lange opwarmingstijd heeft.

Met het lamineerapparaat van GBC haal je zeker en vast een degelijk product in huis als we mogen afgaan op de gebruikerservaring van de klanten die meer dan positief te noemen zijn. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de voor- en nadelen van het apparaat eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: zodra het toestel volledig is opgewarmd zal er een indicatorlampje aanspringen.

Papierformaat: dit lamineerapparaat is vooral geschikt voor A4 formaat.

Handig in gebruik: het toestel is krachtig genoeg om zowel thuis als op kantoor te gebruiken. Bovendien is er een vaste snelheid en is het toestel bijzonder eenvoudig te bedienen.

 

Nadelen:

Opwarmtijd: volgens één enkele gebruiker duurt het lang eer het toestel volledig is opgewarmd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lamineerapparaten koopgids

 

Een lamineerapparaat wordt gebruikt om documenten te beschermen door ze te voorzien van een laagje plastic aan beide zijden. Dit apparaat wordt veel gebruikt in grote bedrijven maar je kunt dit natuurlijk ook thuis gebruiken. Als je van plan bent om een lamineerapparaat te kopen dan houd je best rekening met het type, de grootte, de functies en de veiligheid en natuurlijk de kostprijs van het product.

Welke lamineerapparaten kun je kopen?

 

Er zijn drie verschillende soorten apparaten die je kunt kopen. Het eerste type werkt met warmte om twee fijne vellen plastic aan elkaar vast te maken met het papieren document in het midden. Het papier wordt met de vellen plastic tussen twee hete rollen getrokken die het plastic als het ware aan elkaar vastsmelten.

Je kunt ook kiezen voor een lamineerapparaat die lijm gebruikt om een document te lamineren. Deze lijm zit al standaard in de vellen plastic en bestaat uit kleine bobbeltjes die openspringen door de druk en zich vastkleven aan het papier en aan elkaar. Dit type is perfect voor materialen die niet tegen hitte kunnen en is ook gekend als een koud lamineerapparaat.

Tenslotte heb je nog het type lamineerapparaat dat veel in bedrijven gebruikt wordt. Dit type gebruikt een rol om vele documenten na elkaar naar binnen te trekken en te lamineren. Je kunt met dit apparaat ook hardere soorten papier lamineren maar deze soort is wel een stuk duurder dan de andere twee types.

 

 

Gebruik en grootte van een lamineerapparaat

 

Waarom wil je nu net een lamineerapparaat kopen? Als je slechts enkele documenten wil lamineren dan kan je gerust naar een kopiecenter gaan. Als je echter van plan bent om op regelmatige basis documenten te lamineren dan kun je beter iets meer geld uitgeven en zelf zo’n apparaat kopen.

Denk daarbij aan de grootte van de documenten die je wilt lamineren. Vele modellen zijn enkel geschikt om papier met een A4 formaat te lamineren. Als je grotere formaten wilt verwerken of documenten wilt lamineren die gevoelig zijn aan hitte dan kijk je best uit naar een apparaat die meerdere mogelijkheden heeft. Denk er ook aan dat een toestel met meer mogelijkheden ook meer geld zal kosten.

De grootte van het apparaat zal ook een rol spelen. Heb je genoeg ruimte om het te plaatsen en genoeg ruimte om het op te bergen wanneer je het niet gebruikt? Gelukkig neemt zo’n toestel niet echt veel plaats in. En als je toch maar van plan bent om het apparaat sporadisch te gebruiken dan kun je beter opteren voor een klein model.

 

 

Functies en veiligheid van een lamineerapparaat

 

Tijdens het gebruik van zo’n apparaat kan het wel eens gebeuren dat het papier vastloopt. In dit geval is het handig als je toestel over een knop beschikt om de papiertoevoer te stoppen en te ontgrendelen zodat je het papier en het plastic veilig kunt verwijderen.

Alternatieven zijn een terugdraaifunctie zodat je het document kunt terugdraaien tot het uit het apparaat is of een gedeelte van het lamineerapparaat kunnen openen om het geblokkeerde document te verwijderen. Deze laatste optie maakt het ook mogelijk om je product beter schoon te maken.

Zoals we eerder hebben vermeld zijn er sommige documenten of materialen die gevoelig zijn aan warmte. In dit geval kun je een toestel kopen waarmee je zowel warm als koud kunt lamineren. Zo kun je vele verschillende soorten documenten verwerken. Houd er rekening mee dat de meeste enkel geschikt zijn voor documenten met een A4 formaat. Als je documenten van een groter formaat zoals A3 wilt lamineren dan moet je specifiek zoeken naar een model met die mogelijkheid.

Tenslotte is het een goede aanbeveling om een apparaat te kopen met een beveiliging tegen oververhitting. Bij oververhitting schakelt het apparaat automatisch uit en vermijd je het risico op brandgevaar of brandwonden.

Kostprijs

 

De duurste apparaten zijn de professionele rollamineerapparaten die in bedrijven gebruikt worden. Meestal zul je niet op zoek gaan naar dit type voor bij jou thuis. De algemene regel bij de aankoop van elektrische apparaten is dat goedkoop meestal duurkoop is. Houd deze regel in gedachten wanneer je op zoek gaat naar een toestel en een budget opstelt.

Als je over weinig plaats beschikt koop dan een compact model, meestal zul je een lamineerapparaat toch maar sporadisch gebruiken. Je kunt verschillende modellen vergelijken op websites die lamineerapparaten verkopen en nuttige informatie halen uit de reviews van vorige kopers. Het is een goede manier om interessante aanbiedingen te vinden want producten worden online meestal goedkoper verkocht.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES