5 Beste Laptop Koelers Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Laptop koelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Asome K9 Laptop Cooler kies je voor een degelijke toestelletje dat maar liefst 6 afzonderlijke ventilatoren telt die samen een kracht van wel 2500 RPM weten te genereren. Daartegenover staat de Pre Fall Universele Laptop Cooler; eveneens voorzien van 6 krachtige geïntegreerde ventilatoren en geschikt voor laptops met een schermgrootte van 12 tot maximaal 17 inches. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Laptop Koelers (Reviews) van 2024

 

Als je langdurig gebruik maakt van een laptop kan die soms wel eens oververhitten. Dan is het zelfs mogelijk dat je laptop vanzelf uitvalt om de verhitting tegen te gaan. Als je dit wilt vermijden dan koop je best een laptop koeler. Wij hebben een lijstje samengesteld met vijf verschillende laptop koelers om je te helpen bij je keuze. Misschien vind je wel de beste laptop koeler ertussen!

 

1. Asome K9 Laptop Cooler – 12” – 17 Inch – Verstelbaar – 6 Ventilatoren

 

Net een nieuwe Lenovo laptop of Dell laptop in huis gehaald? Dan raden wij jou aan om gelijk op zoek te gaan naar een bijpassende laptop koeler zoals dit model van Asome. Of je daarmee ook gelijk voor een aanbieding of één van de goedkope koelers uit het rijtje kiest, zal nog moeten blijken. Toch lijken heel wat klanten alvast aangenaam verrast getuige het positieve advies in de talrijke reviews. Kortom, de moeite waard om deze koeler ventilator toch maar even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Asome K9 laptop cooler – vervaardigd uit een combinatie van aluminium en plastic – gekenmerkt door de aanwezigheid van maar liefst 6 ventilatoren met een maximale kracht van 2500 RPM. Daarbij kunnen de ventilatoren onafhankelijk van elkaar worden in- dan wel uitgeschakeld zodoende de geluidshinder tot een minimum te kunnen beperken. 

Maar dat is nog lang niet alles want daarnaast geniet je eveneens de mogelijkheid om te schakelen tussen 6 ventilatiestanden en maar liefst 7 led kleurtjes. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de aanwezigheid van 2 USB-aansluitingen, een verstelbare hoogte en de optie om het toestel te gebruiken voor eender welke laptop tot 17 inch. 

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de laptop koeler (action) is geschikt voor eender welke laptop met een formaat tussen 12 en 17 inches.

Verstelbaar: je kunt de hoogte van deze laptopkoeler makkelijk verstellen naar 1 van de 6 beschikbare standen.

Handig in gebruik: naast de 6 beschikbare ventilatiestanden geniet je eveneens de mogelijkheid om te schakelen tussen de 7 voorgeprogrammeerde ledverlichtingen.

Ventilatoren: de Asome K9 laptopkoeler telt maar liefst 6 aparte ventilatoren die samen een maximale kracht van 2500 RPM genereren en daarbij afzonderlijk van elkaar kunnen worden in/ uitgeschakeld.

 

Nadelen:

Prijskaartje: houd er rekening mee dat de Asome laptopkoeler niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Pre Fall Universele Laptop Cooler Met 6 Krachtige Ventilatoren Cooling Pad – 12 tot 17 inch

 

Met de Pre Fall kies je voor een universele laptop ventilator die – net zoals het vorige toppertje – maar liefst 6 krachtige geïntegreerde ventilators telt en daardoor de koele luchtstroom mooi en gelijkmatig over het gehele oppervlak van je laptop weet te verspreiden. Zo kun je alvast voorkomen dat je laptop oververhit en misschien wel beschadigd raakt.

Naast de 6 aanwezige geluidsstille ventilatoren, geniet je eveneens de mogelijkheid om te schakelen tussen 7 verstelbare windsnelheden zodoende de gewenste verkoeling eigenhandig te bepalen. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij aangevuld met een helder en duidelijk leesbaar led display en maar liefst 12 RGB lichten waartussen je probleemloos kunt schakelen. Kent je gaming laptop een formaat tussen 12 en 17 inches, dan is deze laptopkoeler alvast een goede investering.

Een blik op de online reviews toont alvast aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Laptop: de laptopkoeler is geschikt voor eender welk type laptop met een formaat van 12 tot maximaal 17 inches.

Licht: de laptop koeler is uitgerust met de mogelijkheid om te schakelen tussen maar liefst 12 verschillende RGB lichtkleuren.

Handig in gebruik: de laptop cooler telt maar liefst 6 afzonderlijke doch bijzonder krachtige ventilatoren, garandeert 7 windsnelheden, een helder en duidelijk leesbaar ledscherm en een verstelbare standaard.

USB: je kunt het geheel via de USB aansluiting verder opladen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel klanten overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding, kan het prijskaartje voor sommigen misschien toch nog een struikelblok zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dolphix Laptop Koeler met 5 fans

 

De Dolphix is te vinden in de categorie van goedkope laptop koelers en beschikt over wel vijf ventilatoren. De ventilatoren zijn daarbovenop nog eens geruisloos en zeer efficiënt. Dankzij de blauwe LED verlichting en het mooie design sprint dit apparaat ook nog eens in het oog. Hij is geschikt voor laptops met schermen tussen 15 en 19 inch.

Je kunt hem in hoogte instellen op twee manieren om zo de ideale polsligging te creëren en comfortabeler te werken. Verder kun je sommige ventilatoren ook nog eens apart in- en uitschakelen. Meet de twee knoppen aan de achterkant kun je de grote ventilator in het midden en de vier kleinere aan de buitenzijdes apart bedienen.

De gebruikers van dit apparaat zijn er tevreden over. Ze vinden de kwaliteit top en het product is heel praktisch. Hij is makkelijk te bevestigen en dankzij de vijf ventilatoren koelt hij je laptop goed af.

Dolphix is misschien niet meteen het bekendste merk op het gebied van laptop koelers, maar misschien loont het wel de moeite om dit product toch eens te bekijken. Uit de vele reacties van klanten zouden we durven stellen dat dit misschien wel eens één van de populairste laptop koelers uit onze lijst is.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult deze laptop koeler zonder twijfelen kunnen terugvinden in de categorie van goedkope elektronische apparaten.

Ventilator: het apparaat beschikt over een aantal ventilatoren die, in tegenstelling tot andere laptop koelers, helemaal geruisloos werken.

Gebruiksgemak: dit model is helemaal geschikt wanneer je een laptop hebt met een schermgrootte dat tussen de 15 en 19 inch ligt.

Comfort: het is mogelijk om de hoogte van het apparaat te veranderen. Zo kun je in een mum van tijd de perfecte polsligging creëren.

 

Nadelen:

Lawaai: het apparaat zou volgens enkele kopers toch wel behoorlijk wat lawaai maken en dit zou een storend effect veroorzaken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Targus Chill Mat + Met 4-Port 2.0

 

Met deze laptop koeler aanbieding tover je je laptop in een handomdraai om tot een ideaal werkstation. De constructie van dit apparaat is stevig en duurzaam. Hij heeft vier USB poorten zodat je een extern toetsenbord en muis kunt aansluiten zonder de USB poorten van de laptop te gebruiken.

Door de ventilatoren blijft de laptop ook nog eens koel en dit is beter voor de levensduur. De ventilatoren bereiken een snelheid van 2500 RPM en het product is ook in hoogte verstelbaar tot wel vier verschillende niveaus.

De kopers vinden dit product top en dat zie je ook gereflecteerd in de reviews. Hij is iets duurder maar je krijgt er goede kwaliteit voor terug. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en past perfect. Verder koelt hij goed en de USB poorten werken ook naar behoren. De laptop kan ook hoog gezet worden om zo comfortabeler te werken.

Voor deze laptop koeler van het bekende merk Targus zul je misschien net iets meer budget hoeven te voorzien. Het is namelijk niet meteen één van de meeste goedkope exemplaren. Toch merken we dat de klanten over het algemeen bijzonder positief zijn over dit product.

 

Voordelen:

Aansluitingen: deze laptop koeler is voorzien van maar liefst 4 USB poorten. Op die manier is het ook mogelijk om een externe muis of eventueel een extern toetsenbord probleemloos aan te sluiten.

Ventilator: de ingebouwde ventilatoren kunnen een maximale snelheid bereiken van maar liefst 2500 RPM. Daardoor kun je ervoor zorgen dat de laptop niet oververhit raakt en dit is beter voor de levensduur.

Handig in gebruik: het is mogelijk om deze laptop koeler ook nog eens in hoogte te verstellen. Je kunt namelijk kiezen uit 4 niveaus.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: de iets hogere prijs kan voor een aantal klanten misschien wel net het struikelblok vormen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Professionele 2-in-1 Cooling Pad

 

Deze goedkope laptop koeler beschikt over 1 grote en stille ventilator om je laptop af te koelen en er zo voor te zorgen dat hij niet oververhit raakt. Je neemt ook een betere en ergonomische houding aan met deze laptopstandaard en hij kan in vijf verschillende standen versteld worden.

Hij is ideaal voor laptop met schermgroottes tussen 11 en 17 inch en kan ook gebruikt worden als desktop stand. Hij is gemaakt van sterk materiaal en is duurzaam.

De meeste kopers geven positief advies over dit apparaat. Hij is makkelijk te bevestigen en is praktisch. Hij is stevig en stil en heeft een mooie blauwe LED verlichting.

Toch zijn andere kopers niet akkoord. Zij vinden de kwaliteit matig en vinden dat hij niet zo stil is als beschreven. De steun is ook niet echt stabiel en je gebruikt hem best niet voor een laptop van 17 inch.

Het merk Siston is misschien niet heel erg bekend maar toch biedt het enkele handige en degelijke laptop koelers aan. Deze laptop koeler kun je bovendien gebruiken voor heel wat verschillende toestellen zoals Notebooks en gewone standaard laptops. Laten we even een kijkje nemen naar de voor- en nadelen die dit toestel met zich meebrengt.

 

Voordelen:

Materiaal: de laptop koeler is gemaakt uit kunststof en is geschikt om te gebruiken met laptops die een schermgrootte hebben van 17 inch. Ook met een Notebook is er helemaal geen probleem.

Prijskaartje: het is zeker en vast een pluspunt dat dit niet één van de dure laptop koelers is.

Comfort: de ventilator die bovendien geruisloos werkt, voorkomt oververhitting van de laptop. Verder is het mogelijk om de standaard in hoogte te verstellen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een aantal gebruikers zou de standaard niet zo heel stabiel en stevig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laptop koelers koopgids

 

Bij veelvuldig gebruik kan een laptop oververhitten en bijgevolg automatisch uitschakelen. Om dit te vermijden kun je je laptop koel houden met een laptop koeler. Als je van plan bent om je zo’n product aan te schaffen moet je rekening houden met enkele factoren. Hoeveel geluid maakt de koeler, van welk materiaal is het gemaakt, is het groot genoeg voor mijn laptop en koelt het genoeg, hoeveel ventilatoren heeft het, hoe wordt het voorzien van stroom en hoeveel kost het.

 

 

Geluidsniveau van een laptop koeler

De meeste laptop koelers maken net genoeg geluid om het als overlast te ervaren. Als je graag in een stille omgeving werkt dan is het beter om op zoek te gaan naar een laptop koeler die zo weinig mogelijk geluid maakt. Programmeurs moeten zich kunnen concentreren en het zoemend geluid van een laptop koeler zal geen hulp zijn bij het programmeren.

Het kan ook zijn dat je laptop koeler meer geluid maakt omdat je laptop te veel aan het verhitten is. Dit kan gebeuren door het openen van veel verschillende tabbladen tegelijk of het spelen van games. Ook het gebruik van krachtige software om video’s te bewerken kan hiervan de oorzaak zijn.

Gelukkig kun je dit op enkele manieren tegenwerken, we geven je enkele tips. De computer wordt heter omdat er veel applicaties aan het werken zijn. Veel van deze applicaties lopen echter op de achtergrond en hebben weinig nut. Je kunt deze bewerkingen afsluiten zodat de processor van je laptop minder kracht moet gebruiken.

Verwijder geregeld het stof die op je laptop koeler gevallen is, zo zal de ventilator sneller blazen en minder geluid maken. Je kunt de snelheid van de ventilator controleren met speciale software die de snelheid automatisch aanpast afhankelijk van de geproduceerde hitte. Als je laptop dus minder warmte afgeeft dan zal de ventilator ook minder snel draaien en minder geluid produceren.

 

Aantal ventilatoren en gebruikt materiaal

Volgens sommigen is het beter om een laptop koeler te kopen met meerdere ventilatoren. Ze zouden voor meer luchtstroom zorgen dan modellen met slechts één ventilator. Dit is echter niet in alle gevallen waar want elke koeler verschilt van de andere. Het hangt vooral van het design van den laptop koeler af.

Zo kan een koeler met een ventilator die langere bladen heeft en minder toeren per minuut draait voor meer luchtstroom zorgen dan een koeler met meerdere ventilatoren. De luchtstroom van een koeler met meerdere ventilatoren kan ook overlappen en dus een averechts effect hebben. Kies dus voor een laptop koeler met een ergonomisch design.

Een laptop koeler kan gemaakt zijn van verschillende materialen maar het is beter om een product te kopen die vervaardigd is uit metaal. Voor aluminium heeft goede eigenschappen om de hitte te verspreiden zodat het niet te warm wordt op één plaats. Kies niet voor een model gemaakt van plastic want ze zijn niet zo stevig als een laptop koeler van metaal.

 

Stroomvoorziening en gewicht

Vroeger werden de meeste laptop koelers geleverd met een adapter om de koeler van stroom te voorzien. Nu is dat echter anders, het is de laptop zelf die de koeler van stroom voorziet via een USB aansluiting. Koelers beschikken tegenwoordig over meerdere USB poorten en enkele hebben zelfs LED verlichting om ze aantrekkelijker te maken.

Houd rekening met het gewicht van een laptop koeler. Deze producten gebruik je meestal op je schoot en omdat er nog het gewicht van je laptop moet bijtellen is het beter om een koeler te kopen die licht is van gewicht. Denk eraan dat ze voor een lange tijd op je schoot kunnen rusten dus je wilt geen last ervaren omdat de combinatie van laptop en koeler te zwaar is.

Dit heeft ook een effect op de draagbaarheid van een laptop koeler. Vele mensen die graag reizen zullen kiezen voor een lichte en compacte laptop koeler die ze makkelijk kunnen meenemen op verplaatsing.

 

Prijskaartje

De prijs van een laptop koeler hangt in grote mate af van de grootte, de functionaliteit en de soort koeler die je koopt. Een passieve koeler gebruikt geen ventilator maar warmtegeleidend materiaal en heeft dus geen stroomvoorziening nodig. Deze zullen je laptop echter niet zo goed koelen als een model met een ventilator.

De punten die we in dit artikel besproken hebben beïnvloeden de prijs natuurlijk ook. Voor een model met meerdere ventilatoren zul je meestal meer geld betalen. Maar zoals we al aangegeven hebben zijn deze niet altijd beter! Let dus goed op de functionaliteit wanneer je een koeler koopt.

Een goede manier om interessante aanbiedingen te vinden is om producten te vergelijken op de verschillende websites die laptop koelers verkopen. Ze staan meestal te koop aan een goedkopere prijs maar je moet daar wel nog de verzendkosten bijtellen. Ook kun je nuttige informatie vinden in de reviews van eerdere kopers.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES