5 Beste Lasapparaat Inverters Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Lasapparaat inverters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijk lasapparaat inverter functioneert met een zeer lage spanning in combinatie met een relatief hogere stroomsterkte. Ze zijn bijgevolg vaak iets compacter en lichter van gewicht wat ze dan weer handzaam en comfortabel maakt om mee te werken. Om de keuze voor jou eenvoudig te houden, zijn we zo vrij geweest om 3 hedendaagse topproducten voor jou te selecteren. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de 200ARC Professionele Smart Welder Inverter die gekenmerkt wordt door een helder en duidelijk leesbaar display en gebruik maakt van de bekende IGBT technologie. Daartegenover staat de 200MAX TIG Smart Welder Inverter – eveneens van het bekende HBM Machines merk – die gemakkelijk op het lichtnet aan te sluiten is en vervolgens een aanzienlijk wattage levert.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Lasapparaat Inverters (Reviews) van 2024

 

Met een lasapparaat inverter kun je lage spanning gebruiken bij een hoge stroomsterkte om te kunnen lassen. Ze zijn kleiner en lichter en dus makkelijker om te gebruiken dan een transformator. We hebben vijf verschillende producten vergeleken en samengevat. Om je beter te informeren kun je dus gerust ons artikel lezen en zelf beslissen welke de beste lasapparaat inverter is.

 

1. 200ARC Professionele Smart Welder Inverter met Digitaal Display en IGBT Technologie

 

Hoewel zijn prijskaartje op het eerste gezicht de ogen lijkt uit te steken, behoort dit apparaat alsnog tot de betaalbare lasapparaten inverters, wat door de meeste klanten duidelijk beaamd wordt. Dit zou eveneens een verklaring kunnen zijn voor de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren wat dit professionele lasapparaat van Lemato de moeite waard maakt om even grondig te bekijken.

Zo wordt de 200ARC lasinverter gekenmerkt door een relatief compact formaat van 30 x 16 x 25 cm aangevuld met een elektrode diameter van zo’n 5 mm wat het makkelijk maakt om de lasinverter overal mee naartoe te nemen. Bovendien betreft het een volautomatisch lasapparaat dat uitermate geschikt is voor het booglassen en waarbij zowel de aanloop- als uitloopspanning automatisch het juiste verloop zullen kennen.

Verder is het lasapparaat voorzien van een 2 meter lang snoer inclusief helder en duidelijk leesbaar display en maakt hij gebruik van de bekende IGBT technologie.

 

Voordelen:

Snoerlengte: de professionele Smart Welder inverter wordt gekenmerkt door een 2 meter lang snoer waardoor het mogelijk wordt om het apparaat op het stroomnet aan te sluiten.

Amperage: de lasinverter kent een ruim ampère bereik gaande van 30 tot maximaal 200 ampère. Dit wordt aangevuld met een netspanning van 230 Volt, een open spanning van 70 Volt en een uitgangsspanning van 28 Volt.

Inschakelduur: bij 200A kent dit apparaat een inschakelduur van ongeveer 60% terwijl dit bij 155A maar liefst 100% bedraagt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel het apparaat (tijdelijk) in prijs verlaagd werd, kan de prijs door sommigen alsnog als een domper op de feestvreugde worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 200MAX TIG Smart Welder Inverter met Digitaal Display en IGBT Technologie

 

Is je oude lasapparaat inverter duidelijk aan vervanging toe en besluit je te investeren in een nieuw toestel? Dan raden wij jou aan om dit TIG lasapparaat van HBM Machines eens even van naderbij te bekijken. Of je hier ook meteen kiest voor de laagste prijs dan wel een inverter lasapparaat aanbieding, valt sterk te betwijfelen. Toch reageren klanten duidelijk tevreden getuige de positieve reviews en de mooie eindscore van 5 sterren.

Maar waarom zou je dit lasapparaat kopen? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Zo kies je met de 200 TIG lasinverter in eerste instantie alvast voor een volautomatisch lasapparaat dat niet alleen geschikt is voor TIG maar ook MMA lassen, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De geïntegreerde IGBT technologie is daarbij in staat om de stroomsterkte én de bijbehorende spanning tijdens het lassen te regelen aan de hand van gedane metingen.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer positieve kenmerken. Zo is het apparaat eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een netspanning van 230V waarna een ruim amperage van 5 tot 200 kan worden geleverd. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de IP21 behuizing-beschermingsklasse én zijn isolatieklasse F.

 

Voordelen:

Formaat: het 200MAX TIG lasapparaat wordt gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 39,5 x 15,3 x 30,1 cm.

Voeding: het apparaat is voorzien van een 3 meter lange stroomkabel en is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop worden meteen diverse toebehoren meegeleverd zoals een elektrodetang, een instelbare nastroomtijd, een digitaal display, een aardingsklem en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen aluminium: houd er rekening mee dat dit lasapparaat niet geschikt is om aluminium te lassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kibani Lasapparaat MIG 300 – lasapparaat mig mag – IGBT-inverter-technologie

 

Of je met de Kibani MIG 300 gelijk voor de laagste prijs dan wel een inverter lasapparaat aanbieding kiest, valt nog even te bezien. Toch staat de aankoop van deze lasapparaat inverter garant voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én duurzaamheid wat het prijskaartje meteen lijkt te rechtvaardigen. Bovendien is het apparaat uitgerust met ventilatorkoeling, een thermische beveiliging en een geïntegreerde snelheidsregelaar. Kortom, de moeite waard om dit tig lasapparaat eens even van naderbij te bekijken.

Maar wat is een inverter lasapparaat nu eigenlijk en wat kun je er zoal mee doen? Zo is dit apparaat van Kibani onder meer geschikt voor het lassen van ijzer met een maximale dikte van 5 mm. Bovendien wordt tijdens het lassen een optimale boog in combinatie met weinig spetters gegarandeerd, wat de werkzaamheden een pak comfortabeler maakt. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de ingebouwde IGBT-inverter technologie, een overbelastingsbeveiliging, een beveiliging tegen overspanning, een draadvoedingscontrole en een oververhittingsbeveiliging.

Hoewel dit lasapparaat behoorlijk wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog een reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Veiligheid: wil je graag een lasapparaat kopen en is veiligheid daarbij één van de belangrijkste vereisten, dan is dit exemplaar van Kibani met zijn oververhittingsbeveiliging, overbelastingsbeveiliging, draadvoedingscontrole en overspanningsbeveiliging een meer dan goede aanbeveling,

Comfort: zijn relatief compacte en lichtgewicht uitvoering maakt deze Kibani bijzonder handzaam in gebruik.

Multifunctioneel: de Kibania MIG 300 is niet alleen geschikt voor roestvrij staal maar kan verder ook in combinatie met aluminium, argon draad en flux worden gebruikt.

 

Nadelen:

Prijs: we vermoeden dat de prijs voor sommige klanten alsnog als een struikelblok zou kunnen worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Güde Gis 141 Inverter lasapparaat // Arc-Force + Hot Start + Anti Stick

 

Ben je op zoek naar een degelijk inverter lasapparaat om relatief kleine en eenvoudige laswerkzaamheden uit te voeren? Dan is de GIS 141 van het bekende merk Güde vast en zeker een stap in de goede richting. Zijn compacte en lichtgewicht uitvoering springen meteen in het oog en dragen – in combinatie met de bijbehorende draagriem – eveneens bij aan een optimaal gebruiksgemak én comfort.

Maar dat is natuurlijk niet alles want met het GIS 141 inverter lasapparaat wordt het mogelijk om eender welke gangbare elektrode tot op een diameter van maximaal 4,0 mm te lassen en dit aan een totaal vermogen van maar liefst 140 A. Het plaatje wordt pas echt compleet dankzij de bijkomende top eigenschappen gaande van de Arc-Force tot de Hot Start en de Anti Stick.

Hoewel dit inverter lasapparaat met een netspanning van 230V en een frequentie van 50/60 Hz op het eerste gezicht alles heeft om over naar huis te schrijven, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Uitrusting: bij aankoop worden tal van accessoires meegeleverd zoals een sintelhamer met borstel, een elektrodehouder met kabel, een aardingsklem met kabel, een draagriem, een thermische bescherming, een antikleef Arc Force, Hot start en instructieve handleiding.

Arc Force: dankzij de Arc Force functie wordt het mogelijk om de boog moeiteloos te stabiliseren.

Hot Start: de Hot Start functie draagt bij aan een eenvoudige ontsteking van de elektroden.

Anti Stick: met behulp van deze functie wordt het mogelijk om vervelend vastplakken en/ of uitgloeien van de desbetreffende elektrode te voorkomen.

 

Nadelen:

Kleine werkzaamheden: houd er wel rekening mee dat dit apparaat enkel en alleen bedoeld is om relatief kleine en eenvoudige werkzaamheden tot een goed einde te brengen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hyundai Inverter TIG-200 Lasapparaat Power Products

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met dit unieke inverter lasapparaat van Hyundai Power Products. Jammer genoeg is het niet meteen het apparaat met de laagste prijs wat eveneens een mogelijke verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Echter mag je er zeker van zijn dat je voor dit bedrag, een kwalitatief en degelijk apparaat krijgt aangeboden. Bovendien omvat de verpakking eveneens een lasmasker, een elektrodehouder met een kabel van 2 meter lang, een hakhamer, een staalborstel en zelfs een aardingsklem met een 1,5 meter lange kabel. Met een maximaal formaat van 46 x 27 x 34,5 cm is dit lasapparaat overigens ook vrij compact wat hem handig in gebruik maakt.

Ook dit apparaat is, dankzij het 3,5 meter lange snoer, eenvoudig op de netspanning aan te sluiten en biedt hierbij een maximaal vermogen van maar liefst 1600 Watt. Verder blijken de elektroden een doorsnede van 4 mm te hebben en blijken ze uitermate geschikt om materialen zoals aluminium, RVS, staal, nikkel, koper en titanium te lassen. Echter moet je dan weer wel rekening houden met het geluidsniveau van 95 dB, wat behoorlijk veel is.

 

Voordelen:

Draagcomfort: het lasapparaat blijkt ongeveer 46 x 27 x 34,5 cm groot te zijn en aangevuld met een beperkt gewicht, wat hem handzaam maakt in gebruik.

Voeding: je zult zien dat het apparaat over een lang snoer van 3,5 meter lang beschikt dat je eenvoudig met een 230 Volt netspanning kunt verbinden. Op die manier wordt een vermogen van wel 1600 Watt gegenereerd.

Elektroden: de elektroden worden gekenmerkt door een doorsnede van maximaal 4 mm.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: ben je op zoek naar een geluidsstil lasapparaat, dan blijkt dit product met een maximaal geluidsniveau van 95 dB jammer genoeg minder geschikt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lasapparaat inverters koopgids

 

Een inverter lasapparaat transformeert de spanning niet meteen naar de nodige waarde, maar bouwt deze ook op via een tussenkring na gelijkrichting. Je verliest minder warmte en energie en de vlamboog is veel stabieler. Bovendien is het een stuk veiliger. Als je de beste lasapparaat inverters wilt kopen dan moet je rekening houden met de verschillende soorten toestellen, het amperage, de inschakelduur, de pulse functie en de synergic functie.

Soorten lasapparaten

Er zijn verschillende soorten apparaten die je kunt kopen en we zullen deze even vergelijken. Een lasapparaat met een beklede elektrode is geschikt voor doe-het-zelvers die willen leren lassen. Dit apparaat gebruikt een boog van elektriciteit die het metaal verhit om het te kunnen lassen. Deze manier is populair hoewel het echter niet de makkelijkste manier is. Je kunt dit toestel enkel gebruiken voor dikke metalen. Bovendien moet je de elektrode regelmatig vervangen, dit kan ervoor zorgen dat sommige mensen hun interesse in deze manier zullen verliezen.

Een MIG lasapparaat gebruikt een draad om de elektrische stroming met het metaal te verbinden. De boog en het lasgebied zijn beschermd door middel van een inert gas en de draad wordt automatisch aangevoerd en smelt op het metaal. Deze apparaten zijn makkelijk in gebruik en zijn geschikt voor dunne metalen.

Een lasapparaat met een gevulde draad lijkt op een MIG model want er wordt ook een smeltende draad gebruikt. Hier wordt echter geen inert gas gebruikt voor de bescherming maar wel een draad die gevuld is met poeder. Deze apparaten kun je zonder problemen gebruiken in een winderige situatie of op vieze metalen.

Een TIG apparaat wordt minder gebruikt. Dit model gebruikt een draad die niet smelt maar gebruik maakt van een wolfraam elektrode om de lasnaad te creëren. Dit type is moeilijk in gebruik en het proces is ook een stuk langzamer. Je kunt ze wel gebruiken voor het lassen van dunne metalen.

 

Het amperage

Het vermogen van een lasapparaat wordt uitgedrukt in ampère. Meestal heb je voor het lassen van staal met een dikte van een millimeter ongeveer 40 ampère nodig. Om een plaat met een dikte van 5 mm te lassen heb je dus een vermogen nodig van 200 ampère. Je kunt dus beter op voorhand beslissen hoeveel vermogen je nodig hebt voordat je een bepaalde lasapparaat inverter aanbieding koopt.

Bovendien is er nog een probleem: een apparaat met een vermogen hoger dan 200 ampère heeft meestal een stroomsterkte nodig van 400 volt. Dit wil zeggen dat je dit apparaat niet zomaar op het lichtnet kunt aansluiten. Het is een aanbeveling om van tevoren extra informatie op te zoeken of te praten met een kenner.

 

Inschakelduur

De inschakelduur is een soort van veiligheid die op een lasapparaat zit. Deze functie zorgt ervoor dat het toestel zichzelf uitschakelt wanneer de temperatuur te hoog wordt. Deze inschakelduur wordt weergegeven met een percentage en geeft aan hoe lang je het apparaat kunt gebruiken voordat het te heet wordt.

Een inschakelduur van 100% toont aan hoeveel ampère je maximaal bereikt na 10 minuten. Je kunt beter een inschakelduur van 60% gebruiken. Dit betekent dat je 6 minuten lang kunt lassen, de meeste klussen duren ook niet langer dan deze tijd. Als de inschakelduur bij 60% 140 ampère is dan wil dit zeggen dat je gedurende 6 minuten met dit amperage kunt lassen. Daarna moet je het apparaat 4 minuten laten afkoelen.

Een apparaat met een inschakelduur van 80% kun je 8 minuten lang gebruiken of een toestel van 50% kun je 5 minuten gebruiken om te lassen waarna het 5 minuten moet afkoelen.

Pulse en synergic functies

Een pulse functie maakt het mogelijk voor een lasapparaat om te pulseren tussen piekstroom en basisstroom. Deze functie komt vooral voor bij MIG en TIG apparaten. Het apparaat brengt minder warmte in waardoor het materiaal niet vervormt. Je kunt het apparaat ook makkelijker gebruiken om verticaal te lassen. Het risico op bindingsfouten wordt sterk verminderd en je zult beschikken over een gelijkmatige las.

De synergic functie maakt het mogelijk om een lasapparaat met 1 knop in te stellen door de dikte van het materiaal in te voeren. Daarna doet het toestel de rest. Je kunt ook lasprogramma’s bewaren om in de toekomst opnieuw te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je sneller kunt beginnen met werken.

Deze functies zul je niet zo vlug terugvinden op de goedkope lasapparaat inverters. Je kunt echter online op zoek gaan naar aanbiedingen die deze functies bevatten en die momenteel te koop staan voor een promotieprijs.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES