Beste lasermeter

Laatste update: 04.03.24

 

Lasermeters test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijke lasermeter? Maar kun je door de bomen het bos niet meer vinden? Dan hoef je niet langer te vrezen, want wij willen jou alvast een handje helpen. In onze koopgids proberen we jou een aantal handige richtlijnen, tips en adviezen mee te geven. Daarnaast kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo is gebleken dat je met de Bosch Zamo (II) alvast een duurzaam apparaat in huis haalt. Het is een krachtig apparaat dat je de mogelijkheid biedt om tot maar liefst 20 meter ver te meten. Je kunt natuurlijk ook nog altijd gaan kiezen voor de Bosch Professional GLM 40 lasermeter. Het is een krachtig apparaat dat vrij compact is en weinig weegt. Dit maakt het meteen bijzonder handig om het overal mee naartoe te nemen. En bovendien kun je het zelfs in je broekzak bijhouden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lasermeter reviews – top 5

 

 

Er bestaan verschillende soorten lasermeter zoals om afstand te meten of te nivelleren. Zelfs multifunctionele lasermeters zijn beschikbaar om ze voor verschillende toepassingen te gebruiken. We hebben vijf producten vergeleken op basis van de beoordelingen van kopers en in dit artikel samengevat. Het is nu aan jou om er de beste lasermeter uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch Zamo (II)

 

Met deze afstandsmeter kun je precies trajecten meten met een druk op de knop. Je kunt lengtes tot maximum 20 meter meten. Dit apparaat is heel compact en kun je makkelijk in je broekzak meenemen. De meter weegt slechts 80 gram dus is ook heel licht.

Het toestel is uitgerust met een duidelijk display die je dankzij de achtergrondverlichting ook in het donker kunt aflezen. Met de holdfunctie kun je de laatste meetwaarde bewaren en de softgrip zorgt voor een comfortabel gebruik van de lasermeter. De meetnauwkeurigheid bedraagt 3 mm en het artikel wordt geleverd met batterijen.

De kopers vinden dit product handig in gebruik en het is klein genoeg om het makkelijk mee te nemen. Het maakt nauwkeurige metingen en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Je kan er veel mee opmeten en het toestel maakt vooral snelle metingen.

Een lasermeter wordt vaak ook omschreven als een afstandsmeter omdat het een handig toestel is om onder andere de totale afstand te berekenen. Dit toestel wordt geleverd door het bekende en misschien ook wel het best merk, Bosch. Laten we even onderzoeken wat de voor- en nadelen ervan zijn.

 

Voordelen:

Formaat en gewicht: het is een vrij compacte lasermeter die ook behoorlijk weinig weegt. Dit maakt het handig om het apparaatje overal mee naartoe te nemen.

Display: de lasermeter is voorzien van een duidelijk leesbaar display. Bovendien is er achtergrondverlichting beschikbaar. Zo kun je de lasermeter ook gewoon in het donker gebruiken.

Holdfunctie: de holdfunctie biedt je de mogelijkheid om de meest recente meetwaarde op te slaan en te bewaren.

Gebruiksgemak: de lasermeter is eenvoudig te bedienen en voelt dankzij de softgrip ook comfortabel aan. Verder kun je genieten van een meetnauwkeurigheid van maar liefst 3 mm en krijg je de batterijen er bij de levering gewoon bij.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele koper vindt deze lasermeter echter niet gebruiksvriendelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch Professional GLM 40

 

Deze lasermeter van Bosch kun je gebruiken om lengtes te meten maar ook voor het bepalen van oppervlaktes en het berekenen van volumes. Het display beschikt over achtergrondverlichting en is duidelijk leesbaar. Je kunt tot drie regels informatie vertonen op het display.

Met de geheugenfunctie kun je tot 10 metingen opslaan en dankzij de stevige behuizing is het apparaat bestand tegen stof en spatwater. Het toestel heeft een meetbereik tot maximaal 40 meter en een nauwkeurigheid van 1,5 mm. Je kunt zowel meten in meters en centimeters als feet en inches.

De kopers geven goed advies over dit apparaat. Het toestel maakt nauwkeurige metingen en is eenvoudig om te gebruiken. De prijs van het product is uitstekend en zelfs het design valt bij de gebruikers in de smaak.

Net zoals het vorige apparaat zul je merken dat ook deze lasermeter geleverd wordt door het gewaardeerde merk Bosch. We kunnen daarmee wel stellen dat Bosch allicht tot de populairste merknamen behoort. Toch is het altijd handig om de kenmerkende eigenschappen van de lasermeter te bekijken alvorens je tot aankoop overgaat.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met deze lasermeter is het niet alleen mogelijk om afstanden te bepalen, maar je kunt er verder ook volumes en oppervlaktes mee berekenen. Kortom, een multifunctioneel apparaat.

Display: je geniet van een groot en duidelijk leesbaar display dat tot wel 3 regels onder elkaar toont. Verder kun je gebruiken maken van de aanwezige achtergrondverlichting.

Behuizing: het toestel is voorzien van een duurzame en degelijke behuizing. Daardoor is de lasermeter helemaal spatwaterbestendig en stofbestendig.

Handig in gebruik: je kunt gebruik maken van de degelijke geheugenfunctie waarmee je probleemloos 10 metingen kunt bewaren. Verder is het mogelijk om de resultaten weer te geven in centimeters, inches of feet.

 

Nadelen:

Beschadigingen: een enkele koper is niet tevreden wat betreft de levering. Zo zou deze lasermeter met beschadigingen zijn toegekomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Agatec DM100

 

De Agatec DM 100 is een afstandsmeter waarmee je een meetbereik van maximaal 30 meter hebt. Het toestel werkt op batterijen en maakt nauwkeurige en snelle metingen. Het apparaat is makkelijk om te bedienen en dankzij de compacte vorm kun je het makkelijk meenemen op verplaatsing.

De meetnauwkeurigheid van het apparaat bedraagt 2 mm en je kunt het naast afstand ook gebruiken om oppervlaktes en volumes mee te meten. Het artikel wordt geleverd met een handig opberghoesje.

De kopers zijn tevreden over dit topproduct. Het apparaat maakt nauwkeurige metingen en is van goede kwaliteit. Het is comfortabel in gebruik en je kunt het makkelijk bewaren in het opberghoesje.

Door te kiezen voor de Agatec DM100 lasermeter haal je een apparaatje in huis dat over een maximaal bereik van maar liefst 30 meter beschikt. De metingen gebeuren in een oogopslag en zijn bovendien bijzonder nauwkeurig. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen bestuderen.

 

Voordelen:

Compact: je zult meteen kunnen vaststellen dat de lasermeter vrij compact is. Dit is niet alleen handig wanneer je het toestel wilt verplaatsen maar ook wanneer je het veilig wenst op te bergen.

Meetnauwkeurigheid: de lasermeter voert precieze metingen uit met een meetnauwkeurigheid tot op 2 mm.

Handig in gebruik: het toestel biedt je de mogelijkheid tot het uitvoeren van verschillende bewerkingen. Zo kun je er de afstand, het volume en de oppervlakte makkelijk mee bepalen.

 

Nadelen:

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties bij deze lasermeter geplaatst. De kopers zijn duidelijk tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kreator KRT706200W

 

Als je op zoek bent naar goedkope lasermeters dan is de Kreator KRT706200W het ideale product voor jou. Deze laser-waterpas projecteert een lijn van drie meter of je kan het gebruiken om een punt te markeren op een muur vanop een afstand van maximum 20 meter.

Dit apparaat is perfect om schilderijen recht op te kunnen hangen. De lasermeter kun je in een magnetische houder vastklikken die je daarna kunt monteren op de driepoot. De laser is makkelijk met één knop te bedienen en wordt geleverd met batterijen zodat je meteen aan de slag kunt. Gebruik deze lasermeter aanbieding om horizontaal of verticaal te nivelleren.

Volgens één koper is het moeilijk om het toestel te monteren op sommige oppervlaktes maar voor de rest werkt het apparaat perfect. Deze lasermeter aanbieding is handig in gebruik en werkt nauwkeurig zodat je zeker bent dat kaders loodrecht hangen. Het product heeft ook nog een voordelige verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Het is misschien niet meteen de lasermeter met de laagste prijs, maar toch zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope apparaten mogen verwachten. Alvorens je besluit om deze lasermeter aan te kopen dan kan het misschien wel een goed idee zijn om even te bekijken wat dit product nu zo speciaal maakt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je kunt deze lasermeter perfect gebruiken om een waterpas lijn van wel 3 meter te gaan projecteren. Ook wanneer je bijvoorbeeld een punt op de muur of de wand wenst te projecteren vanop 20 meter, dan is dit toestel daarvoor ideaal.

Magnetische houder en driepoot: het is mogelijk om de lasermeter vast te klikken in een daarvoor voorziene magnetische houder. En vervolgens kun je dan deze magnetische houder gewoon op de driepoot bevestigen.

 

Nadelen:

Moeilijk te monteren: een enkele koper laat weten dat het toch niet altijd zo eenvoudig zou zijn om deze lasermeter te monteren op bepaalde oppervlaktes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Brüder Mannesmann

 

Deze multifunctionele lasermeter kun je gebruiken voor verschillende toepassingen zoals het meten van inhoud, afstand en oppervlakte. Het apparaat is voorzien van laserklasse 2 en kan de meetresultaten weergeven zowel in meters als in inches. Je kunt dit artikel indien je wenst ook monteren op een statief.

Het apparaat beschikt ook nog over een leidingzoeker en je kunt de resultaten makkelijk van het display aflezen. Het toestel weegt net geen 700 gram en ligt in een duurdere prijsklasse door de hogere prijs.

Dit kan meteen de reden zijn waarom er nog geen reviews geplaatst zijn voor dit product. Wegens gebrek aan een beoordeling kunnen wij je ook geen advies geven over deze lasermeter. Schrijf als eerste een mening over dit artikel om andere kopers te kunnen helpen.

In vergelijking met de andere 4 apparaten uit deze lijst, zul je merken dat de Brüder Mannesmann lasermeter wel degelijk voorzien is van de laagste prijs. Ideaal dus wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen of wanneer je over een beperkt budget beschikt.

 

Voordelen:

Toepassingen: de lasermeter biedt je de mogelijkheid om afstanden, volumes en ook oppervlaktes te meten.

Meetresultaten: je kunt ervoor kiezen om de meetresultaten in meters te gaan weergeven of in inches.

Handig in gebruik: verder is de lasermeter uitgerust met een handige leidingzoeker en is het mogelijk om het product zelfs op een statief te plaatsen.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaringen: doordat er op dit moment nog helemaal geen online beoordelingen bij het product zijn geplaatst, is het voor ons bijzonder moeilijk je verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lasermeters koopgids

 

Met een lasermeter kun je op een eenvoudige manier de afstand meten tot een bepaald punt. Sommige lasermeters kunnen ook de temperatuur van een object meten, dit is vooral handig om de buizen van de verwarming te controleren. Bij de aankoop van een lasermeter kun je rekening houden met verschillende kenmerken die een indicatie kunnen zijn van de kwaliteit van het apparaat. Denk maar aan het formaat en het gewicht, het meetbereik, de functies en de prijs. Met deze informatie in gedachten kun je zeker de beste lasermeters kopen.

Formaat en gewicht

Een lasermeter is een apparaat dat je zult nodig hebben wanneer je gaat klussen. Dit apparaat wordt veel door werkmannen gebruikt en het is dus belangrijk dat je dit toestel eenvoudig kunt meenemen op verplaatsing.

Om deze reden is het een aanbeveling om een model te kopen met een compact formaat. Sommige meters zijn zodanig klein dat je ze zelfs in je broekzak kunt meenemen. Houd er wel rekening mee dat een meter een beeldscherm heeft waar je de informatie moet op aflezen. Kies dus niet voor een apparaat dat te klein is zodat je de informatie nog makkelijk kunt aflezen.

Een klein toestel zal natuurlijk ook minder wegen. Dit is zeker handig als je de meter in je broekzak wilt meenemen zodat het niet zorgt voor ongemak. De meeste werkmannen sleuren al genoeg gewicht mee vanwege de gereedschapskist die ze meenemen waar al het nodige materiaal in zit.

Het enige waar je extra moet op letten is de grootte van het beeldscherm en eventueel het lettertype. Een groot beeldscherm is eenvoudiger af te lezen en als de cijfers en letters ook groot worden weergegeven dan is het toestel geschikt voor oudere en slechtziende mensen.

 

Meetbereik van de lasermeter

De laser van een lasermeter kan meestal een grote afstand overbruggen maar die afstand is ook niet eindeloos. De meeste apparaten kunnen minimaal 20 meter ver meten maar er zijn ook toestellen die wel 40 meter ver kunnen reiken.

Het hangt ervan af welke afstand je wilt overbruggen met de meter. Werkmannen die de afstand moeten meten van één muur naar een andere muur zullen een lasermeter nodig hebben met een groter bereik. Als je enkel een bepaalde afstand in een kamer wilt meten om een nieuwe meubel te plaatsen dan heb je geen groot bereik nodig.

Voor particulieren is een meter met een bereik van 10 tot 20 meter meestal genoeg. Voor professionele klussers en mensen die in de constructie werken is het beter om een apparaat te kopen met een hoger meetbereik.

Je kunt makkelijk goedkope lasermeters vinden online, maar de goedkope modellen zijn meestal ook beperkt qua meetbereik en functies.

 

Functies van de meter

De basisfunctie van een lasermeter is om de afstand te meten tot een bepaald object. Natuurlijk zijn er ook nog andere functies mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld de maximale en minimale afstand in een ruimte berekenen. De meter blijft continu meten om dit tot stand te brengen. Deze functie is heel handig voor ruimtes met ronde muren.

De meeste afstandsmeters kunnen ook de oppervlakte en het volume meten. Zo kun je bijvoorbeeld de oppervlakte van een vloer berekenen zodat je weet hoeveel laminaat je nodig hebt voor de vloer. Of je kunt de oppervlakte van een muur berekenen wanneer je de muur wilt schilderen om niet teveel verf te kopen.

Het volume van een ruimte kennen is handig om een goede verwarming te kiezen voor een ruimte. Dit kan ook handig zijn om bepaalde apparaten zoals een geluidsinstallatie te plaatsen.

Als het meetbereik van je lasermeter niet toereikend is dan kun je eventueel kiezen voor een model met de mogelijkheid om afstanden op te tellen of af te trekken. Je kunt dan de afstand nemen tot een bepaald punt en vanaf dat punt tot het einde van de ruimte. Daarna tel je gewoon beide waarden op om de totale afstand te kennen.

Sommige apparaten zijn voorzien van bluetooth zodat je een draadloze verbinding kunt maken met je smartphone. Je kunt dan de gemeten gegevens opslaan in een app om ze op een later tijdstip opnieuw te gebruiken.

Kostprijs

De prijs van een lasermeter kan verschillen. Het hangt voor een groot deel af van de aanwezige functies. Je kunt verschillende producten vergelijken om zo de beste aanbiedingen te selecteren. Als je extra informatie nodig hebt, kun je online de reviews lezen die eerdere kopers bij een product hebben geplaatst. Deze reviews bevatten nuttige informatie over de voor- en nadelen van elke lasermeter.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES