8 beste Laserprinters Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste laserprinters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je bewust op zoek naar een single-function laserprinter dan lijkt de HP LaserJet Pro M102w alvast een meer dan goede aanbeveling te zijn én bovendien betaalbaar. Wil je naast printen ook de mogelijkheid hebben om documenten te scannen, kopiëren en/ of faxen dan ben je misschien wel beter af met de Brother DCP-1610W all-in-one laserprinter. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd om het geheel iets completer te maken. We hopen dat het voor jou op die manier makkelijker wordt om de 3 apparaten en hun voor- en nadelen tegenover elkaar af te wegen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste laserprinters (Reviews) van 2024

 

De verschillen tussen een laserprinter vs inkjetprinter zorgen ervoor dat de keuze voor een bepaald type printer in een bepaalde situatie een meerwaarde vormt. Zo zijn de meeste laserprinters bijzonder snel en accuraat in het printen van zwart/wit documenten wat leidt tot een uitgebreid gamma aan zwart/wit laserprinters. Echter kun je tegenwoordig ook heel wat laserprinters in kleur spotten. Wij zetten alvast 7 toppers in de kijker, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Bedenk of je hierbij kiest voor een HP laserprinter, Brother laserprinter, Samsung laserprinter dan wel Canon laserprinter. Maak eveneens de keuze tussen een all in one laserprinter, een laserprinter met wifi of andere mogelijkheden.

 

1. HP LaserJet Pro M102w Laserprinter Single-function printer

 

Ben je niet van plan om de laserprinter dagelijks te gebruiken en geef je daardoor de voorkeur aan een goedkoper exemplaar, dan is deze HP laserprinter misschien wel iets voor jou. In vergelijking met de andere apparaten uit het lijstje kunnen we zelfs stellen dat hij mogelijks over het laagste prijskaartje beschikt, wat hem gelijk tussen de populairste printers katapulteert.

Het betreft hier een single-function laserprinter wat aanduidt dat hij enkel kan gebruikt worden om zwart/wit documenten te printen. Rekening houdend met een A4 printformaat kan een aanzienlijke resolutie van 1200 x 1200 pixels worden gegarandeerd wat resulteert in een optimale beeldkwaliteit. Verder biedt hij een standaard snelheid aan van maar liefst 25 pagina’s per minuut alsook een papierlade met een capaciteit tot wel 150 vellen per keer.

Hij wordt hierbij aangevuld met diverse verbindingsmogelijkheden waaronder wifi, wifi-direct, cloud printing en Apple AirPrint. Een blik op de online reviews toont aan dat dit voor velen wel degelijk de beste laserprinter uit het rijtje blijkt te zijn wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn lage en vriendelijke prijskaartje doet vermoeden dat het hier wel eens om een aantrekkelijke aanbieding zou kunnen gaan.

Printformaat: deze unieke laserprinter van HP blijkt gezegend met een maximaal printformaat A4.

Processorsnelheid: de laserprinter blijkt uitgerust met een krachtige processor inclusief processorsnelheid van maar liefst 600 MHz. Dit resulteert onder andere in een degelijke printsnelheid van 25 zwart/wit pagina’s per minuut. 

 

Nadelen:

Geen A3: ben je op zoek naar een A3 laserprinter dan is dit exemplaar jammer genoeg niet de best mogelijke aanbeveling uit het rijtje. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Brother DCP-1610W Draadloze All-in-One Laserprinter USB en draadloos

 

Met de DCP-1610W van Brother, door velen overigens beschouwd als veruit het beste merk, kies je voor een compacte all-in-one zwart/wit laserprinter waarmee het dus eveneens mogelijk is om documenten te scannen, faxen én kopiëren. Uiteraard dien je hem hiervoor eerst correct te installeren wat overigens geheel draadloos kan of door middel van USB.

Qua printformaat heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen A4, A5 en A6 formaat waarbij een printresolutie van maar liefst 2400 x 600 pixels wordt gegarandeerd inclusief een printsnelheid van 25 pagina’s per minuut. Wil je documenten scannen dan blijkt de resolutie zelfs nog hoger tot wel 6000 x 1200 pixels. Kortom, een degelijk apparaat dat het overwegen waard blijkt.

Wanneer we de online reacties bij het product bekijken dan stellen we gelijk vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de mogelijkheden. Slechts één enkele koper stelt zichzelf vragen bij de kwaliteit en vindt bepaalde functies behoorlijk kwetsbaar.

 

Voordelen:

Processorsnelheid: hij wordt gekenmerkt door een krachtige processor die zonder problemen een maximale processorsnelheid van 200 MHz behaalt.

All-in-one laserprinter: doordat het hier een all-in-one laserprinter betreft is het niet alleen mogelijk om documenten te printen maar ook te kopiëren, scannen en/ of faxen.

Printformaat: je geniet een maximaal printformaat A4, A5 of A6.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg moeten we vaststellen dat één koper bepaalde functies toch als behoorlijk kwetsbaar blijkt te ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kyocera ECOSYS M5526CDW All-In-One Kleuren Laserprinter

 

Eveneens tussen de populaire laserprinters zul je dit apparaat van Kyocera kunnen spotten. Net zoals het vorige apparaat blijkt het hier eveneens om een all-in-one laserprinter te gaan met dat verschil dat de Kyocera ook de mogelijkheid aanbiedt om documenten in kleur te printen. Hij maakt hierbij gebruik van maar liefst 4 verschillende inktkleuren. Dankzij de krachtige processor kan overigens een vrij hoge printsnelheid in kleur en zwart/wit geleverd worden van 25 tot 39 pagina’s per minuut.

Deze unieke laserprinter met geheugenslot, is eveneens voorzien van een ruim A4 printformaat inclusief een maximale resolutie van 1200 x 1200 pixels wat resulteert in een optimale beeldkwaliteit. Daar het een all-in-one exemplaar betreft, is hij ook in staat om documenten te kopiëren, faxen en scannen inclusief de optie van het automatisch dubbelzijdig scannen.

Dit alles wordt verder aangevuld met tal van verbindingsmogelijkheden en aansluitingen. Ondanks zijn hogere prijskaartje lijken de meeste klanten positief te reageren.

 

Voordelen:

Connectiviteit: de laserprinter is niet alleen voorzien van een wifi functie maar biedt verder ook Cloud printing, Apple AirPrint, E-mail printing en wifi-direct aan.

Scanspecificaties: hij maakt gebruik van een Flatbed-scanner waarbij je een automatische documentinvoer geniet alsook de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te scannen.

All-in-one printer: deze all-in-one laserprinter biedt niet alleen de mogelijkheid om zwart/wit en kleur documenten te printen maar ook te scannen, faxen en kopiëren.

 

Nadelen:

Gebruikersinterface: één koper maakt echter wel melding van een verouderde gebruikersinterface waardoor deze printer bijvoorbeeld niet kan gebruikt worden met een Mac toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. HP LaserJet Pro M130nw All-in-One Laserprinter

 

Net zoals het eerste apparaat blijkt ook deze laserprinter jou te worden aangeboden door het bekende, en misschien wel beste, merk HP. En doordat het eveneens een all-in-one laserprinter betreft, is het niet alleen mogelijk om documenten te printen maar eveneens te scannen, faxen en/ of kopiëren. Bovendien kan dit apparaat documenten zowel in zwart/wit alsook kleur afdrukken waarbij een printsnelheid van 25 pagina’s per minuut wordt gehanteerd.

Qua printformaat biedt dit apparaat de mogelijkheid om te kiezen tussen A4, envelop, executive en legal letter waarbij een DPI van maar liefst 1200 x 1200 wordt gegarandeerd. Op vlak van scannen maakt hij gebruik van een Flatbed-scanner inclusief een resolutie van maximaal 1200 x 1200 pixels. Dit alles wordt aangevuld met tal van draadloze verbindingsmogelijkheden en een Auto-On/Auto-Off technologie.

Ondanks het feit dat één koper meer kwaliteit had verwacht, blijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden met hun aankoop.

 

Voordelen:

Verbindingsmogelijkheden: naast wifi, geniet je ook wifi-direct, E-mail printing, Cloud printing en Apple AirPrint.

Printerfuncties: de laserprinter is in staat om documenten te printen, scannen, faxen en zelfs kopiëren.

Formaat: het is een relatief compacte laserprinter wat het bijzonder makkelijk maakt om ergens een geschikt plekje voor te vinden.

Stroombesparing: in tegenstelling tot sommige andere laserprinters is dit exemplaar voorzien van een Auto-On/Auto-Off technologie waardoor stroom kan bespaard worden.

 

Nadelen:

Kwaliteit: we moeten jammer genoeg vaststellen dat één koper toch net iets meer kwaliteit en mogelijkheden had verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Canon i-SENSYS MF643Cdw All-in-One Laserprinter LCD-touchsysteem

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en vormt budget daarbij geen enkel probleem? Dan lijkt deze Canon laserprinter, afkomstig uit de Canon i-SENSYS serie, alvast de moeite waard te zijn. Bovendien betreft het een all-in-one laserprinter waardoor documenten niet alleen kunnen worden afgedrukt maar ook kunnen worden gescand, gekopieerd of gefaxt. 

Qua printspecificitaties kun je kiezen tussen diverse formaten zoals A4, A5, B5 en legal letters waarbij je de optie hebt tot dubbelzijdig of randloos printen. Dit alles aan een maximale printsnelheid van maar liefst 21 pagina’s per minuut en een totale resolutie van 1200 x 1200 pixels. Het scannen van documenten levert zelfs een resolutie van maximaal 9600 x 9600 pixels op, wat behoorlijk veel.

Hij wordt verder aangevuld met diverse draadloze verbindingsmogelijkheden en tal van aansluitingen. Ondanks zijn hoge prijskaartje wordt hij door de meeste klanten hoog aangeprezen.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze unieke all-in-one laserprinter wordt geleverd inclusief een starter toner en een informatieve handleiding.

Processorsnelheid: de laserprinter is uitgerust met een bijzonder krachtige processor die moeiteloos een hoge snelheid van maar liefst 800 MHz garandeert.

Verbindingen: de printer is niet alleen voorzien van een wifi functie maar beschikt eveneens over de mogelijkheid van wifi-direct, Apple AirPrint, Cloud printing en E-mail printing.

 

Nadelen:

Lawaai: volgens één koper zou deze laserprinter toch behoorlijk veel lawaai produceren tijdens het werk.

Niet dubbelzijdig scannen: wil je de mogelijkheid hebben om documenten automatisch dubbelzijdig te scannen dan is deze printer niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. HP LaserJet Color 5550dn Kleurenprinter Krachtige A3-printer Kantoorprinter

 

Net zoals heel wat andere laserprinters uit deze selectie, wordt ook dit exemplaar opnieuw aangeboden door HP. HP is een bekend merk op het gebied van informatica en computertechnologie en staat bekend vanwege zijn kwaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid. Jammer genoeg blijken er nog geen online reviews te zijn geplaatst alhoewel dat meer te maken zal hebben met het hoge prijskaartje.

Toch blijkt deze HP LaserJet Color 5550dn meer dan de moeite waard om even van naderbij te bekijken. Zo is hij, in tegenstelling tot de vorige apparaten, wel degelijk in staat om A3 formaat te printen aan een totale resolutie van 600 x 600 pixels en een snelheid van 25 pagina’s per minuut dit zowel in kleur als zwart/wit. Dit alles wordt aangevuld met een Apple AirPrint optie waarmee het mogelijk wordt om hem draadloos met je tablet, smartphone of computer te verbinden.

Deze unieke laserprinter blijkt overigens voorzien van 4 afzonderlijke inktpatronen en de mogelijkheid om, indien gewenst, gebruik te maken van bluetooth.

 

Voordelen:

Printformaat: hij wordt gekenmerkt door een maximaal printformaat A3.

Printsnelheid: je geniet hierbij een totale printsnelheid van wel 25 pagina’s per minuut ongeacht of je documenten in kleur dan wel zwart/wit print.

Printresolutie: de laserprinter is in staat om een maximale DPI te leveren van 600 bij 600 pixels.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: in tegenstelling tot de andere apparaten uit onze lijst, zul je voor deze laserprinter toch heel wat meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Samsung ML-5515ND/SEE Laserprinter Single-function printer

 

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke laserprinter van Samsung. Houd er wel rekening mee dat het een single-function printer betreft waardoor hij enkel en alleen in staat is om documenten in zwart/wit te printen. Dit gaat gepaard met een maximale printresolutie van maar liefst 1200 x 1200 pixels.

Daarnaast blijkt de Samsung ML-5510ND laserprinter fluisterstil te werk te gaan met een geluidsniveau van amper 51 dBa. Dit wordt gecombineerd met alle mogelijke vormen van comfort en gebruiksgemak. Denk bijvoorbeeld maar aan het gebruik van een optionele tweede cassette waardoor de capaciteit van 520 vellen kan worden uitgebreid naar maar liefst 2000 vellen papier. Op die manier hoef je de papierlade niet continu bij te vullen, wat best wel handig kan zijn in grote bedrijven.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen online reviews werden geplaatst. We vermoeden dat het om een vrij recente laserprinter gaat alhoewel zijn hoge prijskaartje ook wel als verklaring zou kunnen gelden.

 

Voordelen:

Cassette: de laserprinter biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een optionele (tweede) cassette waardoor de papierlade aanzienlijk wordt uitgebreid.

Printresolutie: je geniet een bijzonder hoge printresolutie van maar liefst 1200 bij 1200 pixels.

Geheugen: de laserprinter wordt gekenmerkt door een ruim ingebouwd werkgeheugen van maar liefst 256 MB RAM.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier zul je jammer genoeg wel rekening moeten houden met zijn hogere prijskaartje.

Geen all-in-one: houd er rekening mee dat het geen all-in-one laserprinter betreft en hij bijgevolg enkel in staat is om documenten te printen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Brother HL-1110 Laserprinter

 

De Brother HL-1110 is een compacte laserprinter om snel in het zwart-wit af te drukken zonder aan kwaliteit te verliezen. Hij neemt weinig ruimte in, je kunt hem gemakkelijk op je bureau plaatsen. Hij bereikt een snelheid van 20 pagina’s per minuut.

Hij heeft een papierinvoer voor 150 vellen papier en de tonercartridges kunnen tot wel 1000 pagina’s afdrukken. Daarbovenop zijn ze ook nog eens eenvoudig te vervangen. Een USB kabel is wel niet inbegrepen. Hij behoort tot de goedkope laserprinters.

De meningen over dit product zijn verdeeld. De meesten zijn tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding en over het compact design. Ook vinden ze dat hij eenvoudig te bedienen en snel is. Je kunt er wel niet mee afdrukken in kleur en dubbelzijdig gaat ook niet, daarvoor hoef je het blad om te draaien. Ook beschikt hij niet over WiFi om draadloos te kunnen afdrukken.

De HL-1110 is de populairste zwart-wit laserprinter van ons artikel die bovendien verkocht wordt aan de laagste prijs. Het is een compact toestel dat maximaal 20 pagina’s per minuut kan afdrukken. Het apparaat kan echter geen draadloze verbinding maken en wordt geleverd zonder USB kabel.

 

Voordelen:

Papierinvoer: je kunt maximaal 150 vellen papier in de papierinvoer stoppen. Dit zorgt ervoor dat je niet meteen het papier moet aanvullen. Deze printer is perfect voor particulieren die af en toe iets willen afdrukken.

Printsnelheid: de printer haalt een maximale snelheid van 20 documenten per minuut. De kwaliteit van de afdrukken is uitstekend dankzij de resolutie van 2400 x 600 dpi.

Toner: de cartridge is makkelijk om te vervangen en bevat genoeg inkt om tot 1000 documenten af te drukken.

 

Nadelen:

Zwart-wit: de printer kan enkel documenten afdrukken in zwart-wit, als je een document in kleur wilt afdrukken is dit niet het ideale toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laserprinters Koopgids

 

De aanschaf van een degelijke laserprinter verloopt niet altijd zonder slag of stoot. Zo zorgt het uitgebreide assortiment bij veel klanten vaak voor heel wat keuzestress. In deze koopgids zoeken wij samen met jou uit welk type laserprinter de best mogelijke optie blijkt te zijn, hoe het zit met zijn printsnelheid en welk budget je daarvoor opzij dient te houden. Verder willen wij jou de raad geven om, tijdens het vergelijken van de verschillende opties, eveneens aandachtig te zijn voor de aanbeveling van experts en eventuele aanbiedingen of leuke promoties.

Wat is een laserprinter en het verschil met een gewone standaard printer

Voor wie reeds een laserprinter in huis heeft, zullen de verschillen met de standaard inkjetprinter onderhand wel duidelijk zijn. Indien je echter nog nooit met een laserprinter gewerkt hebt, dan kan het in het begin misschien wel enig aanpassingsvermogen verlangen. Toch is het gebruik ervan bijzonder eenvoudig en zul je op termijn vaststellen dat een laserprinter in staat is om veel sneller en makkelijker af te drukken en bovendien ook langer meegaat.

Het verschil tussen beide printertypes steunt dan ook voornamelijk op de gebruikte printtechnologie. Waar bij inkjetprinters gebruik gemaakt wordt van meerdere inktcartridges, steunt een laserprinter op het principe van de tonercartridges. En ondanks het feit dat inkjetprinters misschien toch net dat tikkeltje beter functioneren op het gebied van kleurafdrukken, lijken steeds meer particulieren de weg naar de laserprinters te hebben gevonden. Wat meteen aantoont dat de laserprinter niet louter meer voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt.

 

Budget in vergelijking met dat van een inkjetprinter

Aangezien er een duidelijk verschil is tussen de beide types printers op basis van hun werkwijze en printtechnologie, zal het misschien niet meteen verwonderen dat er ook enkele prijsverschillen kunnen optreden. Om meteen met de deur in huis te vallen, moeten we vaststellen dat het gemiddelde prijskaartje van een laserprinter hoger ligt dan dat van een standaard inkjetprinter. 

Zo kun je al een degelijke inkjetprinter aankopen van amper 50 euro terwijl je voor dezelfde kwaliteit laserprinters toch al gauw een beginbudget van 100 tot 150 euro zult moeten neertellen. In beide categorieën kan het prijskaartje uiteraard makkelijk oplopen tot 200 à 300 euro of misschien wel meer, afhankelijk van de extra kenmerken en mogelijkheden die het apparaat aanbiedt.

 

Een mono-laserprinter of kleurenprinter en de bijbehorende resolutie

De aanschaf van een laserprinter gaat in eerste instantie gepaard met de keuze tussen een mono-laserprinter of een kleurenprinter. Zoals de naam doet vermoeden zijn de mono-exemplaren enkel en alleen in staat om zwart/wit afdrukken te voltooien terwijl de kleurenprinters eveneens de mogelijkheid aanbieden om documenten in kleur te printen.

Dat is meteen ook een duidelijk verschil met de eerstgenoemde inkjetprinters waarbij elk standaard apparaat in staat is om zowel in zwart/wit alsook in kleur af te drukken. 

Eenmaal je de keuze gemaakt hebt voor een bepaald type laserprinter is het eveneens handig om aandachtig te zijn voor de aangeboden resolutie. De resolutie, die overigens steevast in pixels wordt weergegeven, bepaalt de beeldkwaliteit van je afdruk. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels per afbeelding én bijgevolg hoe duidelijker/ scherper de afdruk of print zal zijn.

 

Het onderhoud van de laserprinter

Daar de aankoop van een kwalitatieve laserprinter vaak heel wat budget verlangt, is het aangewezen om deze zo goed mogelijk te onderhouden. Op die manier verleng je de duurzaamheid en kun je bijgevolg het maximale uit de printer halen waardoor het uiteindelijke prijskaartje op termijn best wel meevalt. Door de laserprinter regelmatig eens aan een grondige onderhoudsbeurt te onderwerpen, kun je bovendien ook de afdrukkwaliteit weer optimaliseren. Kortom, alleen maar voordelen!

Bij het reinigen van de laserprinter wordt aangeraden om gebruik te maken van een microvezeldoekje in combinatie met een geringe hoeveelheid water en een compacte plumeau. Neem er eveneens de bijbehorende handleiding bij zodat het onderhoud net dat tikkeltje eenvoudiger verloopt. Let wel dat je de laserprinter helemaal en correct afsluit alvorens je aan het onderhoud begint en verwijder eventueel de tonercartridges om zo grondig mogelijk schoon te maken.

Papierformaat, snelheid, geluid en andere belangrijke kenmerken

Net zoals bij inkjetprinters lijkt ook bij laserprinter standaard gewerkt te worden met het bekende A4 formaat. Uiteraard bestaan er eveneens modellen die in staat zijn om A3 afdrukken te leveren, hoewel deze in de minderheid zijn en bijgevolg vaak iets duurder geprijsd zullen staan.

Naast de gebruikte papierformaten kan ook de printsnelheid een belangrijke factor zijn om te kiezen voor een bepaald type laserprinter. Algemeen geldt dat je bij een goedkoop standaard model een printsnelheid van 10 tot 20 zwart/wit afdrukken per minuut mag verwachten. Bij een duurder geprijsde laserprinter kan die snelheid makkelijk oplopen tot het dubbele of driedubbele. 

Tot slot willen we nog even wijzen op enkele extra kenmerken die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen voor jou als gebruiker. Zo vinden sommigen een beperkt geluidsniveau best wel aangenaam en belangrijk. Anderen kunnen dan weer belang hechten aan de mogelijkheid om dubbelzijdig te printen en/ of draadloos af te drukken. Kortom, bedenk wat jij zelf belangrijk acht en maak op basis hiervan een gegronde keuze.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Wat is een laserprinter en hoe werkt deze?

Steeds meer mensen opteren voor een degelijke laserprinter waarvan het principe steunt op het gebruik van een laser in combinatie met toner cartridges. Zodra de printer de opdracht ontvangt om 1 of meerdere documenten af te drukken, wordt de laser ingeschakeld om de drum te verlichten zodanig dat de toner aan het papier wordt gehecht. Zodra dit proces helemaal voltooid blijkt, kun je een degelijke afdruk in de afdruklade van de laserprinter terugvinden.

In tegenstelling tot inkjetprinters blijken laserprinters niet alleen duurzamer te zijn maar eveneens in staat om zwart/ wit documenten dubbel of wel drie keer zo snel af te drukken. Echter, liggen de minimum aankoopprijzen wel een tikkeltje hoger dan bij de inkjetprinters het geval is.

Q2: Welk papier gebruik je het beste in combinatie met een laserprinter?

Laserprinters zijn voornamelijk te spotten in tal van kantoren en bedrijven omdat ze uitermate geschikt zijn om in snel tempo heel wat zwart/wit documenten af te drukken. Daarbij wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van het bekende standaard A4 papierformaat alhoewel er ook bepaalde laserprinters op de markt gebracht zijn die in staat zijn om met A3 papierformaat te werken. Dergelijke apparaten zijn zeldzamer en situeren zich bijgevolg ook in een hogere prijsklasse. 

Wat betreft de papierdikte hoef je je helemaal geen zorgen te maken aangezien een kwalitatieve laserprinter eender welke dikte aan kan.

 

Q3: Hoe lang gaat een laserprinter mee?

Bij de aanschaf van een kwalitatieve laserprinter is het uiteraard niet verkeerd om even stil te staan bij de levensduur van het apparaat. Uiteraard wil je zekerheid voor het geld dat je uiteindelijk zult spenderen aan een dergelijk apparaat. Toch is het niet zo eenvoudig om een eenduidig antwoord te geven inzake de duurzaamheid ervan aangezien dit afhankelijk blijkt van verschillende factoren.

Zo zal het type laserprinter alsook het prijskaartje, het gebruiksgemak en de frequentie waarmee hij wordt gebruikt een invloed hebben op de uiteindelijke duurzaamheid. Als we hun duurzaamheid echter vergelijken met die van een inkjetprinter dan stellen we vast dat laserprinters gekenmerkt worden door een veel groter afdrukvolume en bijgevolg veel meer pagina’s kunnen afdrukken en dus zullen meegaan. Algemeen kan de levensduur van een kwalitatieve laserprinter dan ook geschat worden op 5 tot 8 jaar. 

 

Q4: Wat is het verschil tussen een laserprinter en een inkjetprinter?

In de meeste huishoudens zul je vooral inkjetprinters tegenkomen alhoewel laserprinters de laatste jaren duidelijk aan een opmars bezig zijn. Het grootste verschil tussen de beide apparaten heeft voornamelijk te maken met de printtechnologie die ze hanteren.

Terwijl inkjetprinters gebruik maken van inktcartridges bestaan laserprinters uit een combinatie van een laser en tonerpoeder. Dit maakt dat laserprinters niet alleen duurzamer zijn maar eveneens in staat om zwart/wit documenten in een veel sneller tempo af te drukken, wat hun uiteindelijke prijskaartje duurder maakt. Wil je voornamelijk beeldmateriaal en foto’s printen dan is een inkjetprinter echter wel een betere aanbeveling vanwege de geleverde printkwaliteit in kleur.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES