5 beste Lenovo Laptops Test van 2022

Laatste update: 17.01.22

 

Beste Lenovo laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We stellen vast dat heel wat klanten kiezen voor een Lenovo laptop. Uiteraard bestaat er niet zomaar 1 type maar is de keuze vandaag de dag behoorlijk groot. Ben je iemand die dagelijks enkele uurtjes in de weer is met gamen? Of ben je vooral op zoek naar een degelijke Lenovo laptop waarmee je standaard taken kunt uitvoeren? Wij zetten 3 hedendaagse topproducten alvast even in de kijker voor jou. Indien je niet van plan bent om heel wat budget te spenderen aan een degelijke laptop, dan lijkt de Lenovo Ideapad misschien wel iets voor jou. Echter blijkt ook de Lenovo Legion Y740 een topproduct te zijn, zeker als fervent gamer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lenovo laptops Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende Lenovo laptops die er momenteel beschikbaar zijn. Het is daarom een goede aanbeveling om in eerste instantie rekening te houden met je doelstellingen. Vervolgens kun je de verschillende laptops vergelijken op basis van het type processor, videokaart, RAM geheugen en de totale opslagcapaciteit. Houd ook zeker rekening met het prijskaartje en dan zul je merken dat aanbiedingen in bepaalde gevallen, zeker welkom zijn.

Het type Lenovo laptop in functie van de doelstelling

De zoektocht naar de, voor jou, perfecte Lenovo laptop gaat niet altijd van een leien dakje. Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende Lenovo laptops wat vaak tot heel wat keuzestress kan leiden. Het is daarom belangrijk om voor jezelf uit te maken wat je verwachtingen zijn en waarvoor je de laptop wenst te gebruiken. Wat zijn je doelstellingen?

Ben je iemand die dagelijks heel wat uurtjes aan het gamen is en ben je specifiek op zoek naar een gaming Lenovo laptop? Houd dan zeker rekening met het type processor en de kracht van de videokaart. Is de laptop voornamelijk voor basis gebruik bedoeld zoals internet, email en tekstverwerking? Zorg dan voor een batterij met een hogere accuduur, een recent besturingssysteem en een krachtige processor.  Daarnaast heb je ook Lenovo laptops die speciaal ontwikkeld zijn om films en series te bekijken of gebruik te maken van fotobewerking.

 

Het type, de kwaliteit en de grootte van het beeldscherm

Wat betreft het beeldscherm heb je de keuze tussen een IPS of TN beeldscherm. Beide types staan bekend vanwege hun duurzaamheid en kwaliteit. Echter zul je merken dat een IPS beeldscherm op sommige vlakken net iets meer voorsprong biedt. Zo kun je genieten van een veel grotere kijkhoek, die vooral als fervent gamer goed van pas komt.

Naast het type is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke beeldschermgrootte. Ben je op zoek naar een compact beeldscherm, wat handig kan zijn als je vaak onderweg bent, of toch liever een laptop met een groter scherm, handig als je regelmatig gamet. Zo is het mogelijk om de kiezen voor een Lenovo laptop met een scherm van amper 10 inch tot maar liefst 17 inch.

Bedenk evenals hoe het gesteld is met de beeldkwaliteit. Geniet je een HD beeldkwaliteit? Dan zit je bij de standaard Lenovo laptops. Echter betere opties blijken de Full HD kwaliteit of de 2K, en hoger, beeldkwaliteit.

 

Processor en videokaart

Eén van de belangrijkste onderdelen van een laptop is vast en zeker de processor. Een krachtige processor kan ervoor zorgen dat de opstarttijd tot slechts enkele seconden wordt beperkt en dat ook de reactiesnelheid behoorlijk hoog ligt. Dit kan best handig zijn zowel als fervent gamer alsook voor standaard tekstverwerking en dagelijks gebruik.

Heel wat Lenovo laptops zullen voorzien zijn van één van de AMD Ryzen processor types, alhoewel een Intel Core processor ook vaker voorkomt dan je denkt. Bij videokaarten gaat het voornamelijk over de Intel UHD Graphics of de Intel HD Graphics 620 versie.

 

Opslagcapaciteit en het interne geheugen

Het lijkt ons ook belangrijk om even stil te staan bij het interne werkgeheugen en de totale opslagcapaciteit. Dit laatste kan voorkomen onder de vorm van verschillende types zoals een SSD kaart, HDD, een combinatie van beide of flash geheugen.

Het interne geheugen zal bepalen of het mogelijk is om verschillende programma’s en tabbladen tegelijk te openen en te gebruiken. Hoe groter de capaciteit van het interne geheugen, hoe beter uiteraard. Hierbij is het ook handig om rekening te houden met de snelheid van de harde schijf, die wordt uitgedrukt in RPM.

Besturingssysteem, accuduur en aansluitingsmogelijkheden

Een laptop bestaat uiteraard uit heel wat meer dan een processor, geheugen en videokaart. Bedenk welk type besturingssysteem er wordt gebruik. Zo zijn heel wat Lenovo laptops voorzien van het bekende Windows 10 besturingssysteem. Uiteraard kun je evengoed kiezen voor een Chrome OS besturingssysteem of een Windows 10 Pro. Ook lagere versies blijven nog steeds beschikbaar.

Of je nu regelmatig aan het gamen bent of je bent dagelijks bezig met tekstverwerking, de accuduur blijft belangrijk. Een standaard Lenovo laptop beschikt over een batterij met een duur van maximaal 5 uur, waarna je de batterij opnieuw moet opladen. Echter kun je ook kiezen voor een batterij met een duur tot 10 uur of misschien wel meer. Uiteraard met een hoger prijskaartje tot gevolg.

Verder zul je merken dat sommige laptops over iets meer aansluitingsmogelijkheden beschikken ten opzichte van andere. Sommigen zijn voorzien van USB, HDMI en zelfs DVI. Bedenk wat je belangrijk en noodzakelijk vindt.

 

Extra kenmerken en opties

Eenmaal we de laptop aan alle basisvoorwaarden heeft voldaan, dan zul je beseffen dat er nog tal van andere optiemogelijkheden zijn. Zo kan het handig zijn indien de laptop over een apart numeriek toetsenbord beschikt. Evenals een uitbreidbaar RAM geheugen inclusief uitbreidbare opslagcapaciteit. Wil je een touchscreen scherm of misschien een scherm dat je kunt kantelen? Wil je cd’s en dvd’s kunnen afspelen of vind je dat niet langer belangrijk? Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg heel wat knopen om door te hakken.

 

5 beste Lenovo laptops (Reviews) van 2022

 

Op zoek naar de beste Lenovo laptop maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag op weg helpen. Ben je op zoek naar een gaming laptop, al dan niet refurbished? Hecht je belang aan de schermgrootte? Kies je bijvoorbeeld standaard voor grote 17 inch schermen of is een compact scherm van 15,6 inch voldoende? En wat dan met de processor? Kies je voor een Intel Core i5 of i7 processor? Wij selecteerden alvast 5 topproducten. Bekijk deze even en houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Lenovo Ideapad S145-15IWL 81MV00LBMH Laptop 15.6 Inch

 

Wil je vooral een goedkope Lenovo laptop op de kop kunnen tikken, bekijk dit exemplaar dan even wat grondiger. Het betreft hier niet meteen de Lenovo laptop Ideapad 330-15ikbr maar toch blijkt deze Lenovo Ideapad S145-15IWL laptop voor vele klanten alvast een schot in de roos te zijn.

De laptop is uitgerust met een bijzonder krachtige Intel Core i5 processor die snelle reactietijden garandeert en in amper 15 seconden opstart. Dit wordt aangevuld met een intern werkgeheugen van 8 GB en een maximale SSD opslagcapaciteit van 256 GB. Het ruime interne geheugen maakt het mogelijk om verschillende programma’s door en naast elkaar te gebruiken en de uitgebreide opslagcapaciteit biedt je de mogelijkheid om heel wat bestanden te bewaren.

Je geniet een standaard TN beeldscherm van 15,6 inch groot en een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het glanzende beeldscherm is bovendien afgewerkt met een anti-reflecterende coating. Verder kun je gebruik maken van het Windows 10 besturingssysteem, bluetooth 4.2 en wifi. Er zijn maar liefst 3 USB poorten voorzien en 1 HDMI aansluiting. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel één koper niet te spreken is over de geluidskwaliteit.

Door te kiezen voor de Lenovo Ideapad S145-15IWL laptop, kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor betaalbaarheid. In vergelijking met de andere 4 producten uit het lijstje, zou het zomaar de laptop met de laagste prijs kunnen zijn. Laten we alle voor- en nadelen even op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Processor: de Lenovo laptop is voorzien van een Intel Core i5 processor die tot één van de meest krachtige processorkernen behoort. Dergelijke type processor zorgt voor een korte opstarttijd en een optimale reactiesnelheid.

Aansluitingsmogelijkheid: de laptop is niet alleen voorzien van 3 afzonderlijke USB poorten maar beschikt evenzeer over een HDMI poort.

Opslagcapaciteit: de maximale opslagcapaciteit van deze laptop wordt geschat op maar liefst 256 GB. Er wordt bovendien gebruik gemaakt van een SSD kaart.

Scherm: het beeldscherm biedt een standaard formaat van 15,6 inch en is voorzien van een anti-reflecterend laagje.

 

Nadelen:

Slecht geluid: één enkele klant is van mening dat de geluidskwaliteit toch wel iets beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lenovo Legion Y740 15IRHG 81UH004KMH Gaming Laptop 15.6 Inch (144Hz)

 

Ben je iemand die dol is op het spelen van computergames en daar dagelijks ook heel wat uurtjes aan spendeert? Dan lijkt deze Lenovo Legion laptop misschien wel iets voor jou te zijn. Houd er wel rekening mee dat je op voorhand alvast wat meer budget voorziet omwille van het hoge prijskaartje. Toch lijkt dit de kopers niet zo heel erg te storen daar de uitstekende kwaliteit heel veel goed maakt.

De laptop is uitgerust met één van de meest krachtige hedendaagse processors; de Intel Core i7 die een snelle reactietijd en opstarttijd garandeert. Verder beschik je over een DDR4 intern werkgeheugen van 16 GB waardoor je meerdere programma’s kunt openen en gebruiken. Dit wordt aangevuld met een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 1256 GB en een harde schijf snelheid van wel 7200 RPM, wat bijzonder hoog is.

Je geniet een standaard 15,6 inch IPS beeldscherm inclusief een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:09. Dankzij de hoge verversingssnelheid van 144 Hz, zul je zien dat de beelden elkaar vloeiend opvolgen. Er is Windows 10, bluetooth en wifi beschikbaar net zoals je kunt gebruik maken van 4 USB poorten en 1 HDMI aansluiting. Kortom, een topproduct maar met een prijskaartje.

Als fervent gamer kan de Lenovo Legion Y740 laptop misschien wel een goede aanbeveling zijn. De combinatie van de krachtige Intel Core i7 processor en een maximale harde schijf snelheid van ruim 7200 RPM, maken van deze laptop een topproduct. We zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de laptop wordt verder aangevuld met één van de meest recente besturingssystemen; Windows 10. Verder geniet je bluetooth en ingebouwde wifi.

Aansluitingsmogelijkheden: de laptop beschikt over een handige HDMI poort en biedt tevens ook 4 USB poorten aan.

Beeldscherm: het IPS beeldscherm is ongeveer 15,6 inch groot en biedt een vrij grote kijkhoek aan. Dankzij de verversingssnelheid van maar liefst 144 Hz, volgen de beelden vloeiend op elkaar.

 

Nadelen:

Prijzig: hij mag dan wel afkomstig zijn van veruit het beste merk, toch is deze laptop behoorlijk prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenovo Ideapad 330 15ICH 81FK00JWMH Gaming Laptop 15.6 Inch

 

Net zoals het vorige product, is ook deze Lenovo laptop geschikt om te gebruiken als gaming laptop. Bovendien wordt het product aangeboden tegen een betaalbaar en aanvaardbaar prijskaartje. Je geniet alvast een krachtige reactiesnelheid en snelle opstarttijd dankzij het gebruik van de Intel Core i7 processor. De laptop wordt verder aangevuld met een 16 GB DDR4 intern geheugen en een maximale opslagcapaciteit van 1128 GB.

In vergelijking met het vorige product ligt de harde schijf snelheid met 5400 RPM net iets lager, maar toch nog voldoende hoog om te kunnen gamen. De laptop wordt gekenmerkt door een standaard TN beeldscherm van 15,6 inch groot en een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het scherm blijkt bovendien kantelbaar wat bijdraagt aan het comfort tijdens het gamen.

De laptop is voorzien van de NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart en beschikt verder over Windows 10, wifi, bluetooth, 3 USB poorten en 1 HDMI aansluiting. We stellen vast dat klanten voornamelijk positief reageren alhoewel je zult merken dat de kijkhoek veel kleiner en compacter is dan bij een laptop met IPS scherm.

Ook de Lenovo Ideapad 330 15ICH laptop biedt je de mogelijkheid om te gamen. Net zoals het vorige product, geniet je een Intel Core i7 processorkern die een optimale reactiesnelheid garandeert evenals een korte opstarttijd.

 

Voordelen:

Scherm: het scherm wordt gekenmerkt door een standaard 15,6 inch standaard formaat en verder aangevuld met een 1920 x 1080 pixels resolutie.

Opslagcapaciteit: de totale opslagcapaciteit van deze Lenovo laptop wordt geschat op maar liefst 1128 GB.

Werkgeheugen: apart kun je gebruik maken van het interne DDR4 geheugen met een capaciteit van ruim 16 GB.

 

Nadelen:

TN beeldscherm: de kijkhoek bij TN beeldschermen blijkt jammer genoeg veel beperkter te zijn ten opzichte van een IPS beeldscherm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lenovo Ideapad 330 Core i5-8250U 8Gb 240Gb SSD Win 10 Pro 15.6 Full HD 1920×1080 Laptop

 

Ben je echt op zoek naar een Lenovo laptop aanbieding? Dan zou dit exemplaar uit de Lenovo Ideapad serie misschien wel eens in aanmerking kunnen komen. De Lenovo laptop is uitgerust met een krachtige Intel Core i5 processor en wordt aangevuld met een NVIDEA GeForce MX150 videokaart.

Je geniet een kantelbaar TN beeldscherm van 15,6 inch en een maximale resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels. Besef wel dat de kijkhoek niet helemaal hetzelfde zal zijn als bij een IPS beeldscherm en bijgevolg veel compacter. De laptop wordt verder aangevuld met een DDR4 intern geheugen van 8 GB en een maximale HDD en SSD opslagcapaciteit van ruim 240 GB. De snelheid van de harde schijf bedraagt ook hier 5400 RPM.

Verder kun je gebruik maken van het Windows 10 besturingssysteem, wifi, bluetooth, 3 USB poorten en 1 HDMI poort. De meeste kopers blijken dan ook bijzonder tevreden te zijn alhoewel één klant van mening is dat de Lenovo laptop in werkelijkheid minder krachtig blijkt te zijn.

Net zoals het eerste apparaat, blijkt ook de prijs van deze Lenovo Ideapad 330 hartstikke goed mee te vallen. Bovendien wordt de laptop aangevuld met het recente Windows 10 besturingssysteem en geniet je ingebouwde wifi en bluetooth. De moeite waard dus om alles even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: wat de totale opslagcapaciteit betreft, maakt deze laptop gebruik van een combinatie tussen HDD en SSD. Daarbij bedraagt de capaciteit maar liefst 240 GB.

Beeldscherm: ook hier geniet je een TN beeldscherm van standaard 15,6 inch formaat in combinatie met een 1920 x 1080 pixels resolutie.

Processortype: de Intel Core i5 processor biedt niet alleen een beperkte opstarttijd aan maar evenzeer een snelle reactietijd.

 

Nadelen:

TN scherm: ook hier zul je beseffen dat de kijkhoek van een TN scherm veel compacter is dan van een IPS beeldscherm.

Matige kwaliteit: slechts één koper vindt dat de kwaliteit van de laptop toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lenovo Ideapad 330-17IKBR 81DM00H3MH Laptop 17.3 Inch

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze Lenovo Ideapad 330-17Ikbr laptop die kwaliteit en betaalbaarheid duidelijk lijkt te combineren. De laptop maakt gebruik van de krachtige Intel Core i5 processor en de Intel UHD Graphics 620 videokaart. Je geniet verder het gebruik van Windows 10, bluetooth, wifi, 3 USB poorten en de aanwezigheid van 1 HDMI poort.

De Lenovo Ideapad is voorzien van een DDR4 werkgeheugen met een capaciteit van 8 GB dat je makkelijk kunt uitbreiden tot maximaal 16 GB. De maximale HDD en SSD opslagcapaciteit bedraagt dan weer 1256 GB. Wat het beeldscherm betreft, geniet je een vrij groot TN scherm van 17,3 inch groot en een resolutie van maximaal 1600 x 900 pixels. Het glanzende scherm werd bovendien afgewerkt met een anti-reflecterende coating.

We stellen vast dat de meeste klanten niet alleen een positief advies geven over de schermgrootte en de snelle reactietijd maar ook over het design. Slechts één klant maakt melding van het feit dat er maar 2 USB poorten zouden zijn in plaats van de 3 USB poorten vermeld in de beschrijving.

We kunnen het rijtje met topproducten afsluiten met de Lenovo Ideapad 330-17IKBR laptop. Deze laptop biedt tal van extra functiemogelijkheden aan. Denk maar aan het recente Windows 10 besturingssysteem, evenals een bluetooth en ingebouwde wifi functie.

 

Voordelen:

Aansluitingsmogelijkheden: je kunt gebruik maken van de beschikbare HDMI poort evenals de 3 afzonderlijke USB poorten.

Werkgeheugen: het DDR4 interne geheugen wordt gekenmerkt door een totale capaciteit van ruim 8 GB. Echter is het mogelijk om deze uit te breiden naar 16 GB.

Opslagcapaciteit: de laptop maakt gebruik van een combinatie tussen HDD en SSD om de totale opslagcapaciteit van 1256 GB te bepalen.

Scherm: in vergelijking met de andere Lenovo laptops uit het rijtje, geniet je hier een beeldscherm van maar liefst 17,3 inch groot. Dit wordt aangevuld met een 1600 x 900 pixels resolutie.

 

Nadelen:

TN scherm: het gebruik van een TN beeldscherm zorgt ervoor dat de kijkhoek iets compacter wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe reset ik mijn Lenovo laptop?

Wanneer je een Lenovo laptop wilt resetten dan wil je hem eigenlijk terugzetten naar de standaard fabrieksinstellingen. Alvorens je dit besluit te doen, is het niet onverstandig om alvast een back-up te laten uitvoeren. Op die manier gaan bepaalde belangrijke gegevens niet meteen verloren.

Het resetten op zich is vrij eenvoudig. Ga hiervoor naar de instellingen op je computer. Selecteer vervolgens het icoontje “herstel” en plaats de Lenovo laptop terug naar de zogenaamde fabrieksinstellingen. In bepaalde gevallen is er ook een soort van “reset” opening, meestal vlak naast de USB poort, die je gedurende 10 seconden moet ingedrukt houden.

Q2: Hoe lang heb je garantie op een Lenovo laptop?

De garantieperiode van een product is afhankelijk van wat de verkoper of fabrikant vooropstelt. Dat zal in de meeste jaren 2 jaar zijn maar er zijn ook voorbeelden waarbij er maar 1 jaar of 12 maanden garantie wordt gesteld.

Wanneer we de Europese regels en normen bekijken dan wordt daar een wettelijk termijn van maximaal 2 jaar vooropgesteld. Dat wil dus zeggen dat, indien er binnen die 2 jaar iets hapert aan het toestel, de verkoper dit dient te repareren. De wettelijke termijn van 2 jaar is vastgelegd omdat veronderstelt wordt dat een degelijk apparaat minstens 2 jaar lang moet kunnen meegaan.

 

Q3: Hoe maak je een screenshot op een Lenovo laptop?

Hierbij is er uiteraard een klein onderscheid tussen het nemen van een screenshot van een openstaand tabblad of het nemen van een screenshot van het volledige scherm.  

Wanneer je een screenshot wilt nemen van het volledige scherm dan moet je de “PrtSc” knop indrukken. Op die manier wordt het volledige scherm gekopieerd. Vervolgens klik je op de “Windows Logo” icoontje gevolgd oor de “Paint” knop. Door op het “Paint” icoontje te klikken, wordt het gekopieerde beeld in een blanco Word document geplakt.

Bij een geopend tabblad zul je moeten gebruik maken van de toetsencombinatie “Alt + PrtSc”. Vervolgens opnieuw op het “Windows Logo” icoontje klikken gevolgd door de “Paint” toets en de “Ctrl + Paste” toetsencombinatie.

 

Q4: Hoe krijg je het apenstaartje tussen je wachtwoord bij een Lenovo laptop?

Het apenstaartje weergeven op een laptop kan in principe op meerdere manieren. Indien je beschikt over een numeriek toetsenbord dan kun je kiezen tussen de “Ctrol + Alt + 2” toetsencombinatie of de “Alt + 64” toetsencombinatie.

Echter beschikt niet elke laptop over een (externe) numeriek toetsenbord. Zo kun je het apenstaartje eventueel ook invoegen door op zoek te gaan tussen de beschikbare symbolen. Besef wel dat het belangrijk is dat de configuratie van je laptop overeenkomt met je toetsenbord. Zo laat je een Spaanse laptop maar beter op Spaanse instellingen staan. Anders configureer je 2 verschillende keypads.

Q5: Hoe kom ik in de bios van een Lenovo laptop?

Je kunt dit heel makkelijk bekomen door gebruik te maken van een korte maar handige functietoets. Alvorens je die functietoets kunt gebruiken, is het wel belangrijk om de Lenovo laptop volledig uit te schakelen en dan weer in te schakelen.

Zodra de Lenovo laptop terug aan het opstarten is, zul je merken dat het Lenovo logo op een gegeven moment zal verschijnen. Dat is het moment om de functietoets “FN+ F2” herhaaldelijk te gaan indrukken. Op die manier kun je op een snelle en eenvoudige manier in de bios van een Lenovo laptop terechtkomen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES