5 beste Lenovo Laptops Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste Lenovo laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We stellen vast dat heel wat klanten kiezen voor een Lenovo laptop. Uiteraard bestaat er niet zomaar 1 type maar is de keuze vandaag de dag behoorlijk groot. Ben je iemand die dagelijks enkele uurtjes in de weer is met gamen? Of ben je vooral op zoek naar een functionele Lenovo laptop waarmee je standaard taken kunt uitvoeren? Wij zetten alvast 3 hedendaagse topproducten even in de kijker. Zo zou je als (fervent) gamer eventueel kunnen kiezen voor de Lenovo Legion 5 17ACH6 82K0000SMH die gekenmerkt wordt door een krachtige processor, hoge reactiesnelheid en dito videokaart. Daartegenover staat dan weer de Lenovo V15 ADA 82C7005YPB; een uitstekende laptop voor dagelijks gebruik  van 15,6 inches groot.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Lenovo laptops (Reviews) van 2022

 

Op zoek naar de beste Lenovo laptop maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag op weg helpen. Ben je op zoek naar een gaming laptop, al dan niet refurbished? Hecht je belang aan de schermgrootte? Kies je bijvoorbeeld standaard voor grote 17 inch schermen of is een compact scherm van 15,6 inch voldoende? En wat dan met de processor? Kies je voor een Intel Core i5 of i7 processor? Wij selecteerden alvast 5 topproducten. Bekijk deze even en houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Lenovo Legion 5 17ACH6 82K0000SMH – Gaming Laptop – 17.3 Inch

 

Ben je bewust op zoek naar een Lenovo gaming laptop – bij voorkeur eentje met een display van 17 inches groot – dan lijkt dit exemplaar uit de bekende “Lenovo Legion” serie alvast het bekijken waard. Zo is deze Lenovo Legion 5 voorzien van een ruim IPS beeldscherm van 17,3 inches met een bijbehorende standaard beeldverhouding van 16:09 en schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Dankzij de matte afwerking is deze gaming laptop niet onderhevig aan (zon)licht wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Maar dat is natuurlijk niet alles want verder blijkt deze 17 inch Lenovo laptop uitgerust met een behoorlijk krachtige AMD Ryzen 7 processor van de 5e generatie wat een variabele kloksnelheid van 3,2 tot maximaal 4,4 GHz oplevert. In combinatie met de verversingssnelheid van 60 Hz, de krachtige batterij, videokaart én RAM geheugen; betekent dit een degelijke gaming laptop voor elke beginnende gamer.

Daarnaast wordt de laptop standaard geleverd met een intern geheugen van 16GB inclusief 2 memory slots waarbij elk slot een capaciteit garandeert van 8GB. Dit RAM geheugen wordt aangedikt met een bijzonder ruime SSD opslagcapaciteit van maar liefst 512GB en een stand alone NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart met bijhorend geheugen van 4GB. Een knap staaltje vakmanschap waar ook heel wat kopers van overtuigd blijken.

 

Voordelen:

Netwerkverbinding: de Lenovo Legion 5 kent een ingebouwde wifi verbinding en biedt daarnaast ook een 5.1 bluetooth versie aan.

Aansluitingen: de 6 USB-poorten worden verder aangevuld met een aparte HDMI-aansluiting.

Handig in gebruik: de laptop wordt standaard geleverd met het Windows 10 Home besturingssysteem en garandeert daarnaast eveneens een numeriek keypad, witte toetsenbordverlichting, een set degelijke luidsprekers en een krachtige batterijcapaciteit.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou sommige kopers wel eens durven afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lenovo V15 ADA 82C7005YPB – 15.6” FHD – Athlon 3150U – 4GB DDR4

 

Met de Lenovo V15 ADA 82C7005YPB kies je gelijk voor een kwalitatieve en functionele basislaptop geschikt voor dagelijks gebruik. Het apparaat is daarbij voorzien van een TN beeldscherm van 15,6 inches groot in combinatie met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels en een standaard beeldverhouding van 16:09 inclusief matte afwerking.

Hoewel met dit exemplaar geen gaming laptop in de wacht sleept, moet deze 15 inch Lenovo laptop niet onderdoen voor de “krachtige” modellen. Zo is hij alvast uitgerust met een behoorlijke AMD Athlon Gold processor die zonder problemen een kloksnelheid van 2,4 tot maximaal 3,3 GHz behaalt. Dit wordt aangevuld met een intern geheugen van 4GB dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot maar liefst 12GB.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij een ruime (eveneens uitbreidbare) SSD opslagcapaciteit van 256GB, een AMD Radeon Graphics videokaart, het Windows 10 Home besturingssysteem, bluetooth 5.0 en diverse aansluitingsmogelijkheden. Dit alles resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de Lenovo V15 wordt aangestuurd door een krachtige en makkelijk oplaadbare batterij met een bijbehorende capaciteit van 35 Wh. Daardoor kan een geschatte accuduur van 5 uren worden geleverd.

Handig in gebruik: de Lenovo laptop wordt aangevuld met een afzonderlijk numeriek keypad, een praktische QWERTY toetsenbordindeling en een ruime opslagcapaciteit én RAM geheugen.

Aansluitingen: de laptop telt maar liefst 3 afzonderlijke USB-poorten die verder worden aangevuld met een aparte HDMI-aansluiting.

 

Nadelen:

Geen verlichting: houd er rekening mee dat het exemplaar niet is uitgerust met toetsenbordverlichting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenovo IdeaPad 3 82KU00CGMH – Laptop – 15.6 inch – Studielaptop Lenovo

 

De Lenovo IdeaPad 3 is met zijn bijbehorend QWERTY toetsenbord, Windows 10 besturingssysteem en Full HD IPS beeldscherm voor velen de meest geschikte studielaptop gebleken. Hij wordt daarbij gekenmerkt door een uniek beeldscherm van 15,6 inches groot inclusief bijbehorende Full HD resolutie wat leidt tot prachtige en levensechte kleuren. 

Maar dat is uiteraard niet alles want verder verzekert de Lenovo IdeaPad laptop een vrij snelle opstart dankzij de krachtige batterij en dito processor in combinatie met de ruime SSD opslagcapaciteit van maar liefst 256GB. Het plaatje wordt pas echt compleet dankzij de degelijke AMD Ryzen 5 processor en het bijbehorende RAM geheugen van 8GB. Let wel; deze laptop is niet voorzien van een aparte videokaart waardoor de mogelijkheid tot videobewerking gering tot vrijwel onbestaande zijn.

Desondanks lijkt de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk tevreden over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Beeldscherm: de Lenovo IdeaPad 3 maakt gebruik van een Full HD IPS beeldscherm van 15,6 inches groot.

Behuizing: de behuizing van deze IdeaPad blijkt voornamelijk uit duurzaam kunststof te zijn vervaardigd en draagt alvast bij aan de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.

Opslagcapaciteit: de laptop wordt geleverd met een ruime standaard SSD opslagcapaciteit van 256GB waardoor de opstart slechts 15 seconden in beslag neemt.

 

Nadelen:

Geen games: één koper oppert dat de laptop niet voldoende krachtig is om games te spelen. Echter werd dit ook nadrukkelijk in de beschrijving vermeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lenovo IdeaPad Flex 3 82BB002GMH – Chromebook – 11.6 Inch – Lenovo Flex

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen en ben je bijgevolg op zoek naar een relatief goedkope Lenovo laptop of Lenovo laptop aanbieding? Dan lijkt de Lenovo IdeaPad Flex 3 het bekijken alvast meer dan waard. Zo maakt deze chromebook gebruik van een glanzend touchscreen IPS beeldscherm van 11,6 inches met een bijbehorende resolutie van 1366 x 768 pixels en een standaard beeldverhouding van 16:09.

Dit wordt aangevuld met een Intel Celeron processor van de 4e generatie die zonder problemen een variabele kloksnelheid van 1,1 tot 2,8 GHz weet te behalen. In combinatie met de verversingssnelheid van 60 Hz, is deze chromebook dus al gauw minder geschikt om zware games te spelen. 

Maar dat hoeft geen reden tot paniek want de IdeaPad Flex blijkt een onmisbare vriend bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Zo wordt zijn gebruiksgemak verder aangesterkt met een intern geheugen van 8GB, een ruime opslagcapaciteit van 64GB, een gedeelde Intel UHD Graphics 600 videokaart, het bekende Chrome OS besturingssysteem, wifi, bluetooth 4.2 en diverse aansluitingsmogelijkheden.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de chromebook is uitgerust met maar liefst 4 verschillende USB-poorten.

Voeding: de Lenovo IdeaPad Flex 3 is voorzien van een krachtige oplaadbare batterij met een bijbehorende capaciteit van 42 Wh en een geschatte accuduur van wel 10 uren.

RAM geheugen: de laptop wordt standaard geleverd met een behoorlijk ruim RAM geheugen van maar liefst 8GB.

 

Nadelen:

Geen games: ben je op zoek naar een gaming laptop of een laptop waarmee je videobewerkingen kunt uitvoeren, dan is dit exemplaar minder geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lenovo IdeaPad Flex 5 Hybride 82HU00DRMH – 2-in-1 Laptop – 14 Inch

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Lenovo IdeaPad Flex 5 Hybride die – net zoals de vorige chromebook – eveneens beschouwd wordt als een handige 2-in-1 laptop. Dat betekent dat de laptop in een handomdraai om te toveren is tot een eenvoudige en gebruiksvriendelijke tablet, wat zijn toepassingsveld en gebruiksgemak aanzienlijk doen toenemen. Let wel; het betreft een tweedehandsversie die mogelijks enkele gebruikssporen treft.

De Lenovo wordt daarbij gekenmerkt door een glanzend touchscreen IPS beeldscherm van 14 inches groot met een bijbehorende resolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:09. Dit plaatje wordt verder aangesterkt met behulp van de ingebouwde AMD Ryzen 3 processor van de 5e generatie die zonder problemen een kloksnelheid van 2,6 tot 3,8 GHz weet te behalen.

Qua intern geheugen mag je rekenen op een ruime 8GB die wordt aangevuld door een degelijke SSD opslagcapaciteit van maar liefst 512GB. Vooral deze laatste zorgt ervoor dat de laptop in een relatief korte tijdspanne kan worden opgestart. Je geniet tevens ook wifi, bluetooth 5.0 en meerdere aansluitingsmogelijkheden. Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn, vindt één koper de geluidskwaliteit matig.

 

Voordelen:

Uitvoering: de IdeaPad Flex 5 wordt gekenmerkt door een stevige doch lichtgewicht aluminium behuizing afgewerkt in een neutrale grijze of platina kleur. Je geniet daarbij een set krachtige luidsprekers, een ingebouwde microfoon en dit webcam.

Voeding: de laptop is uitgerust met een krachtige makkelijk oplaadbare batterij die een capaciteit van 52,5 Wh garandeert. In combinatie met een vermogen van 65 watt kan een ruime accuduur tot 12 uren worden geleverd.

Beeldscherm: de laptop kenmerkt zich door een glanzend touchscreen IPS beeldscherm van 14 inches groot en met een bijbehorende schermresolutie van 1920 x 1080 pixels.

 

Nadelen:

Geluidskwaliteit: volgens één koper laat de geluidskwaliteit best wel te wensen over en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lenovo laptops Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende Lenovo laptops die er momenteel beschikbaar zijn. Het is daarom een goede aanbeveling om in eerste instantie rekening te houden met je doelstellingen. Vervolgens kun je de verschillende laptops vergelijken op basis van het type processor, videokaart, RAM geheugen en de totale opslagcapaciteit. Houd ook zeker rekening met het prijskaartje en dan zul je merken dat aanbiedingen in bepaalde gevallen, zeker welkom zijn.

Het type Lenovo laptop in functie van de doelstelling

De zoektocht naar de, voor jou, perfecte Lenovo laptop gaat niet altijd van een leien dakje. Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende Lenovo laptops wat vaak tot heel wat keuzestress kan leiden. Het is daarom belangrijk om voor jezelf uit te maken wat je verwachtingen zijn en waarvoor je de laptop wenst te gebruiken. Wat zijn je doelstellingen?

Ben je iemand die dagelijks heel wat uurtjes aan het gamen is en ben je specifiek op zoek naar een gaming Lenovo laptop? Houd dan zeker rekening met het type processor en de kracht van de videokaart. Is de laptop voornamelijk voor basis gebruik bedoeld zoals internet, email en tekstverwerking? Zorg dan voor een batterij met een hogere accuduur, een recent besturingssysteem en een krachtige processor.  Daarnaast heb je ook Lenovo laptops die speciaal ontwikkeld zijn om films en series te bekijken of gebruik te maken van fotobewerking.

 

Het type, de kwaliteit en de grootte van het beeldscherm

Wat betreft het beeldscherm heb je de keuze tussen een IPS of TN beeldscherm. Beide types staan bekend vanwege hun duurzaamheid en kwaliteit. Echter zul je merken dat een IPS beeldscherm op sommige vlakken net iets meer voorsprong biedt. Zo kun je genieten van een veel grotere kijkhoek, die vooral als fervent gamer goed van pas komt.

Naast het type is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke beeldschermgrootte. Ben je op zoek naar een compact beeldscherm, wat handig kan zijn als je vaak onderweg bent, of toch liever een laptop met een groter scherm, handig als je regelmatig gamet. Zo is het mogelijk om de kiezen voor een Lenovo laptop met een scherm van amper 10 inch tot maar liefst 17 inch.

Bedenk evenals hoe het gesteld is met de beeldkwaliteit. Geniet je een HD beeldkwaliteit? Dan zit je bij de standaard Lenovo laptops. Echter betere opties blijken de Full HD kwaliteit of de 2K, en hoger, beeldkwaliteit.

 

Processor en videokaart

Eén van de belangrijkste onderdelen van een laptop is vast en zeker de processor. Een krachtige processor kan ervoor zorgen dat de opstarttijd tot slechts enkele seconden wordt beperkt en dat ook de reactiesnelheid behoorlijk hoog ligt. Dit kan best handig zijn zowel als fervent gamer alsook voor standaard tekstverwerking en dagelijks gebruik.

Heel wat Lenovo laptops zullen voorzien zijn van één van de AMD Ryzen processor types, alhoewel een Intel Core processor ook vaker voorkomt dan je denkt. Bij videokaarten gaat het voornamelijk over de Intel UHD Graphics of de Intel HD Graphics 620 versie.

 

Opslagcapaciteit en het interne geheugen

Het lijkt ons ook belangrijk om even stil te staan bij het interne werkgeheugen en de totale opslagcapaciteit. Dit laatste kan voorkomen onder de vorm van verschillende types zoals een SSD kaart, HDD, een combinatie van beide of flash geheugen.

Het interne geheugen zal bepalen of het mogelijk is om verschillende programma’s en tabbladen tegelijk te openen en te gebruiken. Hoe groter de capaciteit van het interne geheugen, hoe beter uiteraard. Hierbij is het ook handig om rekening te houden met de snelheid van de harde schijf, die wordt uitgedrukt in RPM.

Besturingssysteem, accuduur en aansluitingsmogelijkheden

Een laptop bestaat uiteraard uit heel wat meer dan een processor, geheugen en videokaart. Bedenk welk type besturingssysteem er wordt gebruik. Zo zijn heel wat Lenovo laptops voorzien van het bekende Windows 10 besturingssysteem. Uiteraard kun je evengoed kiezen voor een Chrome OS besturingssysteem of een Windows 10 Pro. Ook lagere versies blijven nog steeds beschikbaar.

Of je nu regelmatig aan het gamen bent of je bent dagelijks bezig met tekstverwerking, de accuduur blijft belangrijk. Een standaard Lenovo laptop beschikt over een batterij met een duur van maximaal 5 uur, waarna je de batterij opnieuw moet opladen. Echter kun je ook kiezen voor een batterij met een duur tot 10 uur of misschien wel meer. Uiteraard met een hoger prijskaartje tot gevolg.

Verder zul je merken dat sommige laptops over iets meer aansluitingsmogelijkheden beschikken ten opzichte van andere. Sommigen zijn voorzien van USB, HDMI en zelfs DVI. Bedenk wat je belangrijk en noodzakelijk vindt.

 

Extra kenmerken en opties

Eenmaal we de laptop aan alle basisvoorwaarden heeft voldaan, dan zul je beseffen dat er nog tal van andere optiemogelijkheden zijn. Zo kan het handig zijn indien de laptop over een apart numeriek toetsenbord beschikt. Evenals een uitbreidbaar RAM geheugen inclusief uitbreidbare opslagcapaciteit. Wil je een touchscreen scherm of misschien een scherm dat je kunt kantelen? Wil je cd’s en dvd’s kunnen afspelen of vind je dat niet langer belangrijk? Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe reset ik mijn Lenovo laptop?

Wanneer je een Lenovo laptop wilt resetten dan wil je hem eigenlijk terugzetten naar de standaard fabrieksinstellingen. Alvorens je dit besluit te doen, is het niet onverstandig om alvast een back-up te laten uitvoeren. Op die manier gaan bepaalde belangrijke gegevens niet meteen verloren.

Het resetten op zich is vrij eenvoudig. Ga hiervoor naar de instellingen op je computer. Selecteer vervolgens het icoontje “herstel” en plaats de Lenovo laptop terug naar de zogenaamde fabrieksinstellingen. In bepaalde gevallen is er ook een soort van “reset” opening, meestal vlak naast de USB poort, die je gedurende 10 seconden moet ingedrukt houden.

Q2: Hoe lang heb je garantie op een Lenovo laptop?

De garantieperiode van een product is afhankelijk van wat de verkoper of fabrikant vooropstelt. Dat zal in de meeste jaren 2 jaar zijn maar er zijn ook voorbeelden waarbij er maar 1 jaar of 12 maanden garantie wordt gesteld.

Wanneer we de Europese regels en normen bekijken dan wordt daar een wettelijk termijn van maximaal 2 jaar vooropgesteld. Dat wil dus zeggen dat, indien er binnen die 2 jaar iets hapert aan het toestel, de verkoper dit dient te repareren. De wettelijke termijn van 2 jaar is vastgelegd omdat veronderstelt wordt dat een degelijk apparaat minstens 2 jaar lang moet kunnen meegaan.

 

Q3: Hoe maak je een screenshot op een Lenovo laptop?

Hierbij is er uiteraard een klein onderscheid tussen het nemen van een screenshot van een openstaand tabblad of het nemen van een screenshot van het volledige scherm.  

Wanneer je een screenshot wilt nemen van het volledige scherm dan moet je de “PrtSc” knop indrukken. Op die manier wordt het volledige scherm gekopieerd. Vervolgens klik je op de “Windows Logo” icoontje gevolgd oor de “Paint” knop. Door op het “Paint” icoontje te klikken, wordt het gekopieerde beeld in een blanco Word document geplakt.

Bij een geopend tabblad zul je moeten gebruik maken van de toetsencombinatie “Alt + PrtSc”. Vervolgens opnieuw op het “Windows Logo” icoontje klikken gevolgd door de “Paint” toets en de “Ctrl + Paste” toetsencombinatie.

 

Q4: Hoe krijg je het apenstaartje tussen je wachtwoord bij een Lenovo laptop?

Het apenstaartje weergeven op een laptop kan in principe op meerdere manieren. Indien je beschikt over een numeriek toetsenbord dan kun je kiezen tussen de “Ctrol + Alt + 2” toetsencombinatie of de “Alt + 64” toetsencombinatie.

Echter beschikt niet elke laptop over een (externe) numeriek toetsenbord. Zo kun je het apenstaartje eventueel ook invoegen door op zoek te gaan tussen de beschikbare symbolen. Besef wel dat het belangrijk is dat de configuratie van je laptop overeenkomt met je toetsenbord. Zo laat je een Spaanse laptop maar beter op Spaanse instellingen staan. Anders configureer je 2 verschillende keypads.

Q5: Hoe kom ik in de bios van een Lenovo laptop?

Je kunt dit heel makkelijk bekomen door gebruik te maken van een korte maar handige functietoets. Alvorens je die functietoets kunt gebruiken, is het wel belangrijk om de Lenovo laptop volledig uit te schakelen en dan weer in te schakelen.

Zodra de Lenovo laptop terug aan het opstarten is, zul je merken dat het Lenovo logo op een gegeven moment zal verschijnen. Dat is het moment om de functietoets “FN+ F2” herhaaldelijk te gaan indrukken. Op die manier kun je op een snelle en eenvoudige manier in de bios van een Lenovo laptop terechtkomen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES