5 beste Lenovo Laptops Test van 2024

Laatste update: 25.06.24

 

Beste Lenovo laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We stellen vast dat heel wat klanten kiezen voor een Lenovo laptop. Uiteraard bestaat er niet zomaar 1 type maar is de keuze vandaag de dag behoorlijk groot. Ben je iemand die dagelijks enkele uurtjes in de weer is met gamen? Of ben je vooral op zoek naar een functionele Lenovo laptop waarmee je standaard taken kunt uitvoeren? Wij zetten alvast 3 hedendaagse topproducten even in de kijker. Zo zou je onder meer kunnen opteren voor de Lenovo IdeaPad Flex 5 82HV0033MH die uitermate geschikt is voor dagelijks gebruik. Daartegenover staat dan weer de Lenovo V15 ADA 82C7005YPB; een uitstekende laptop voor dagelijks gebruik  van 15,6 inches groot.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Lenovo laptops (Reviews) van 2024

 

Op zoek naar de beste Lenovo laptop maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag op weg helpen. Ben je op zoek naar een gaming laptop, al dan niet refurbished? Hecht je belang aan de schermgrootte? Kies je bijvoorbeeld standaard voor grote 17 inch schermen of is een compact scherm van 15,6 inch voldoende? En wat dan met de processor? Kies je voor een Intel Core i5 of i7 processor? Wij selecteerden alvast 5 topproducten. Bekijk deze even en houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Lenovo IdeaPad Flex 5 82HV0033MH – 2-in-1 laptop – 15.6 inch

 

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke en relatief goedkope Lenovo laptop? Dan kunnen wij jou deze IdeaPad Flex 5 alvast warm aanbevelen. Deze 2-in-1 laptop van Lenovo wordt gekenmerkt door een Full HD touchscreen IPS beeldscherm van 15,6 inches groot met een bijbehorende schermresolutie van 1920 x 1080 pixels en een standaard beeldverhouding van 16:09. In tegenstelling tot sommige andere modellen, werd het scherm van de IdeaPad Flex voorzien van een glanzende afwerking.

De laptop steunt op het principe van een AMD Ryzen 7 processor van de 5e generatie die – in combinatie met een intern geheugen van 16GB en een krachtige oplaadbare batterij van 52,5Wh – een korte opstarttijd en een snelle reactietijd weet te garanderen. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo beschik je over een totale SSD opslagcapaciteit van 256GB, is er een gedeelde AMD Radeon Graphics videokaart voorzien alsook diverse aansluitingsmogelijkkheden, bluetooth 5.0 en een Windows 10 Home besturingssysteem.

Hoewel het hier niet meteen een aanbieding betreft noch om een Lenovo gaming laptop gaat, lijken heel wat klanten overtuigd van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze laptop. Niet verwonderlijk dus dat het apparaat met 5 sterren werd beloond.

 

Voordelen:

Accu: de Lenovo laptop is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die een vermogen van 65 watt beoogd alsook een capaciteit van 52,5 Wh waardoor een batterijduur tot 9 uren mogelijk is.

Toetsenbord: je maakt gebruik van een QWERTY toetsenbord met bijbehorende toetsenbordverlichting en een aparte keypad.

Laptop opties: ga je een laptop kopen, kijk dan ook even naar de bijkomende laptop opties. Zo beschikt dit apparaat onder meer over een ingebouwde webcam en microfoon die 360º draaibaar zijn.

 

Nadelen:

Geen gaming: houd er rekening mee dat deze laptop minder geschikt is om echt zware games te ondersteunen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lenovo V15 ADA 82C7005YPB – 15.6” FHD – Athlon 3150U – 4GB DDR4

 

Met de Lenovo V15 ADA 82C7005YPB kies je gelijk voor een kwalitatieve en functionele basislaptop geschikt voor dagelijks gebruik. Het apparaat is daarbij voorzien van een TN beeldscherm van 15,6 inches groot in combinatie met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels en een standaard beeldverhouding van 16:09 inclusief matte afwerking.

Hoewel met dit exemplaar geen gaming laptop in de wacht sleept, moet deze 15 inch Lenovo laptop niet onderdoen voor de “krachtige” modellen. Zo is hij alvast uitgerust met een behoorlijke AMD Athlon Gold processor die zonder problemen een kloksnelheid van 2,4 tot maximaal 3,3 GHz behaalt. Dit wordt aangevuld met een intern geheugen van 4GB dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot maar liefst 12GB.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij een ruime (eveneens uitbreidbare) SSD opslagcapaciteit van 256GB, een AMD Radeon Graphics videokaart, het Windows 10 Home besturingssysteem, bluetooth 5.0 en diverse aansluitingsmogelijkheden. Dit alles resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: de Lenovo V15 wordt aangestuurd door een krachtige en makkelijk oplaadbare batterij met een bijbehorende capaciteit van 35 Wh. Daardoor kan een geschatte accuduur van 5 uren worden geleverd.

Handig in gebruik: de Lenovo laptop wordt aangevuld met een afzonderlijk numeriek keypad, een praktische QWERTY toetsenbordindeling en een ruime opslagcapaciteit én RAM geheugen.

Aansluitingen: de laptop telt maar liefst 3 afzonderlijke USB-poorten die verder worden aangevuld met een aparte HDMI-aansluiting.

 

Nadelen:

Geen verlichting: houd er rekening mee dat het exemplaar niet is uitgerust met toetsenbordverlichting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenovo Legion 5 15ITH6 82JK0043MH – Gaming laptop – 15.6 inch

 

Of je met de Legion 5 ook meteen voor de Lenovo laptop met de laagste prijs kiest; valt sterk te betwijfelen. Toch wordt deze gaming laptop momenteel met een aanzienlijke korting aangeboden waardoor hij alsnog als een ware aanbieding kan en mag beschouwd worden. De moeite waard dus om deze laptop van Lenovo eens even van naderbij onder te loep te nemen.

Zo wordt de Lenovo Legion 5 gekenmerkt door een 15,6 inches groot IPS beeldscherm met matte afwerking en een standaard beeldverhouding van 16:09 in combinatie met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. In tegenstelling tot diverse andere laptops en chromebooks, blijkt deze Lenovo gaming laptop uitgerust met een behoorlijk hoge verversingssnelheid van 120 Hz wat hem – zoals reeds kon worden verwacht – geschikt maakt om te gamen en/ of films te bekijken.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want verder steunt het apparaat op een krachtige Intel Core i7 processor van de 11e generatie, verdeeld over 8 processorkernen en met een kloksignaalfrequentie van maar liefst 3200 MHz. Dit wordt verder aangevuld met een RAM geheugen van 16GB dat – indien gewenst – kan worden uitgebreid tot 32GB, een krachtige oplaadbare batterij, een aanzienlijke SSD opslagcapaciteit van 512GB, diverse aansluitingsmogelijkheden én een NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart met maar liefst 4GB aan geheugen. Kortom, een toppertje en momenteel duidelijk één van de vele Lenovo laptop aanbiedingen!

 

Voordelen:

Videokaart: ben je van plan om een (nieuwe) gaming laptop te kopen, dan is dit exemplaar van Lenovo een stap in de goede richting. De laptop steunt op het gebruik  van een NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart met 4GB aan geheugen.

RAM: de laptop wordt standaard geleverd met 16GB aan RAM geheugen maar kan verder worden uitgebreid tot een intern geheugen van 32GB.

Processor: de laptop maakt gebruik van een Intel Core i7 processor van de 11e generatie die verdeeld wordt over maar liefst 8 verschillende processorkernen.

Bluetooth: de wifi functie wordt moeiteloos aangevuld met een bluetooth 5.1 optie.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel momenteel in prijs verlaagd, kan de prijs alsnog een struikelblok zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lenovo IdeaPad 3 15ITL6 82H8015NMH – Laptop – 15.6 inch

 

Wil je liever niet teveel geld spenderen aan een gebruiksvriendelijke laptop, bekijk dan zeker even de Lenovo IdeaPad 3. De laptop springt daarbij meteen in het oog vanwege zijn matte IPS beeldscherm van 15,6 inches groot en een bijbehorende resolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:09. In combinatie met de standaard verversingssnelheid van 60 Hz en de geïntegreerde Intel Core i3 processor van de 11e generatie; maakt hem dat uitermate geschikt voor dagelijks gebruik inzake tekstverwerking, lichte games en/ of het bekijken van video’s en series.

Verder is deze Lenovo laptop uitgerust met een intern geheugen van 4GB dat – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid tot 12GB en wordt aangevuld met een totale SSD opslagcapaciteit van 128GB. Hij wordt overigens geleverd met een geïntegreerde Intel UHD Graphics videokaart en een voorgeprogrammeerd Windows 10 S besturingssysteem. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de wifi en bluetooth 5.1 functie, de verschillende aansluitingsmogelijkheden en laptop opties. Bij aankoop van deze Lenovo laptop wordt een oplader standaard meegeleverd.

Hoewel een enkele koper het behoorlijk jammer vindt dat er geen papieren gebruiksaanwijzing wordt aangeboden, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden.

 

Voordelen:

Bluetooth: de wifi functie wordt aangevuld met een geïntegreerde bluetooth 5.1 functie.

Toebehoren: de laptop wordt geleverd inclusief een stroomkabel en bijbehorende handleiding.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt deze Lenovo IdeaPad 3 alvast bijzonder toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

Opties: naast het voorgeprogrammeerde Windows 10 S besturingssysteem, de ruime opslagcapaciteit en dito RAM geheugen, geniet je ook een ingebouwde microfoon en webcam.

 

Nadelen:

Geen gebruikershandleiding: volgens éen koper zou er geen papieren versie van de gebruikershandleiding worden aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lenovo ThinkBook 15 G2 – 15.6” Full HD IPS Anti Glare – Intel Core i5-1135G7 – 8GB

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Lenovo ThinkBoot die voorzien is van een 15,6 inches groot IPS beeldscherm met glanzende, antireflecterende afwerking en een beeldverhouding van 16:09 inclusief schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Het geheel wordt afgewerkt met een standaard verversingssnelheid van 60Hz waardoor de laptop geschikt is om dagelijkse standaard taken uit te voeren.

De Lenovo ThinkBoot steunt daarbij op een krachtige Intel Core i5 processor van de 11e generatie die verdeeld wordt over 4 processorkernen en wordt aangevuld met een krachtige, oplaadbare batterij inclusief intern geheugen van 8GB. Deze combinatie garandeert een relatief korte opstarttijd alsook aanzienlijke reactiesnelheid. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een SSD opslagcapaciteit van 256GB, een gedeelde Intel Iris Xe Graphics videokaart, het Windows 10 Home besturingssysteem, bluetooth 5.1 en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren weet te verklaren.

 

Voordelen:

Laptop opties: deze unieke laptop is voorzien van verschillende geïntegreerde opties zoals een webcam, vingerafdruklezer en microfoon.

Bluetooth: de Lenovo ThinkBoot is uitgerust met een krachtige, ingebouwde bluetooth 5.1 functie die streaming mogelijk maakt.

Toetsenbord: de laptop steunt op het gebruik van een QWERTY toetsenbord indeling met bijbehorende numerieke keypad én geïntegreerde witte verlichting.

 

Nadelen:

Geen zware games: ben je vooral op zoek naar een degelijke laptop die geschikt is om zware games (denk aan Fortnite) te spelen, dan is dit model niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lenovo laptops Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende Lenovo laptops die er momenteel beschikbaar zijn. Het is daarom een goede aanbeveling om in eerste instantie rekening te houden met je doelstellingen. Vervolgens kun je de verschillende laptops vergelijken op basis van het type processor, videokaart, RAM geheugen en de totale opslagcapaciteit. Houd ook zeker rekening met het prijskaartje en dan zul je merken dat aanbiedingen in bepaalde gevallen, zeker welkom zijn.

Het type Lenovo laptop in functie van de doelstelling

De zoektocht naar de, voor jou, perfecte Lenovo laptop gaat niet altijd van een leien dakje. Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende Lenovo laptops wat vaak tot heel wat keuzestress kan leiden. Het is daarom belangrijk om voor jezelf uit te maken wat je verwachtingen zijn en waarvoor je de laptop wenst te gebruiken. Wat zijn je doelstellingen?

Ben je iemand die dagelijks heel wat uurtjes aan het gamen is en ben je specifiek op zoek naar een gaming Lenovo laptop? Houd dan zeker rekening met het type processor en de kracht van de videokaart. Is de laptop voornamelijk voor basis gebruik bedoeld zoals internet, email en tekstverwerking? Zorg dan voor een batterij met een hogere accuduur, een recent besturingssysteem en een krachtige processor.  Daarnaast heb je ook Lenovo laptops die speciaal ontwikkeld zijn om films en series te bekijken of gebruik te maken van fotobewerking.

 

Het type, de kwaliteit en de grootte van het beeldscherm

Wat betreft het beeldscherm heb je de keuze tussen een IPS of TN beeldscherm. Beide types staan bekend vanwege hun duurzaamheid en kwaliteit. Echter zul je merken dat een IPS beeldscherm op sommige vlakken net iets meer voorsprong biedt. Zo kun je genieten van een veel grotere kijkhoek, die vooral als fervent gamer goed van pas komt.

Naast het type is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke beeldschermgrootte. Ben je op zoek naar een compact beeldscherm, wat handig kan zijn als je vaak onderweg bent, of toch liever een laptop met een groter scherm, handig als je regelmatig gamet. Zo is het mogelijk om de kiezen voor een Lenovo laptop met een scherm van amper 10 inch tot maar liefst 17 inch.

Bedenk evenals hoe het gesteld is met de beeldkwaliteit. Geniet je een HD beeldkwaliteit? Dan zit je bij de standaard Lenovo laptops. Echter betere opties blijken de Full HD kwaliteit of de 2K, en hoger, beeldkwaliteit.

 

Processor en videokaart

Eén van de belangrijkste onderdelen van een laptop is vast en zeker de processor. Een krachtige processor kan ervoor zorgen dat de opstarttijd tot slechts enkele seconden wordt beperkt en dat ook de reactiesnelheid behoorlijk hoog ligt. Dit kan best handig zijn zowel als fervent gamer alsook voor standaard tekstverwerking en dagelijks gebruik.

Heel wat Lenovo laptops zullen voorzien zijn van één van de AMD Ryzen processor types, alhoewel een Intel Core processor ook vaker voorkomt dan je denkt. Bij videokaarten gaat het voornamelijk over de Intel UHD Graphics of de Intel HD Graphics 620 versie.

 

Opslagcapaciteit en het interne geheugen

Het lijkt ons ook belangrijk om even stil te staan bij het interne werkgeheugen en de totale opslagcapaciteit. Dit laatste kan voorkomen onder de vorm van verschillende types zoals een SSD kaart, HDD, een combinatie van beide of flash geheugen.

Het interne geheugen zal bepalen of het mogelijk is om verschillende programma’s en tabbladen tegelijk te openen en te gebruiken. Hoe groter de capaciteit van het interne geheugen, hoe beter uiteraard. Hierbij is het ook handig om rekening te houden met de snelheid van de harde schijf, die wordt uitgedrukt in RPM.

Besturingssysteem, accuduur en aansluitingsmogelijkheden

Een laptop bestaat uiteraard uit heel wat meer dan een processor, geheugen en videokaart. Bedenk welk type besturingssysteem er wordt gebruik. Zo zijn heel wat Lenovo laptops voorzien van het bekende Windows 10 besturingssysteem. Uiteraard kun je evengoed kiezen voor een Chrome OS besturingssysteem of een Windows 10 Pro. Ook lagere versies blijven nog steeds beschikbaar.

Of je nu regelmatig aan het gamen bent of je bent dagelijks bezig met tekstverwerking, de accuduur blijft belangrijk. Een standaard Lenovo laptop beschikt over een batterij met een duur van maximaal 5 uur, waarna je de batterij opnieuw moet opladen. Echter kun je ook kiezen voor een batterij met een duur tot 10 uur of misschien wel meer. Uiteraard met een hoger prijskaartje tot gevolg.

Verder zul je merken dat sommige laptops over iets meer aansluitingsmogelijkheden beschikken ten opzichte van andere. Sommigen zijn voorzien van USB, HDMI en zelfs DVI. Bedenk wat je belangrijk en noodzakelijk vindt.

 

Extra kenmerken en opties

Eenmaal we de laptop aan alle basisvoorwaarden heeft voldaan, dan zul je beseffen dat er nog tal van andere optiemogelijkheden zijn. Zo kan het handig zijn indien de laptop over een apart numeriek toetsenbord beschikt. Evenals een uitbreidbaar RAM geheugen inclusief uitbreidbare opslagcapaciteit. Wil je een touchscreen scherm of misschien een scherm dat je kunt kantelen? Wil je cd’s en dvd’s kunnen afspelen of vind je dat niet langer belangrijk? Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe reset ik mijn Lenovo laptop?

Wanneer je een Lenovo laptop wilt resetten dan wil je hem eigenlijk terugzetten naar de standaard fabrieksinstellingen. Alvorens je dit besluit te doen, is het niet onverstandig om alvast een back-up te laten uitvoeren. Op die manier gaan bepaalde belangrijke gegevens niet meteen verloren.

Het resetten op zich is vrij eenvoudig. Ga hiervoor naar de instellingen op je computer. Selecteer vervolgens het icoontje “herstel” en plaats de Lenovo laptop terug naar de zogenaamde fabrieksinstellingen. In bepaalde gevallen is er ook een soort van “reset” opening, meestal vlak naast de USB poort, die je gedurende 10 seconden moet ingedrukt houden.

Q2: Hoe lang heb je garantie op een Lenovo laptop?

De garantieperiode van een product is afhankelijk van wat de verkoper of fabrikant vooropstelt. Dat zal in de meeste jaren 2 jaar zijn maar er zijn ook voorbeelden waarbij er maar 1 jaar of 12 maanden garantie wordt gesteld.

Wanneer we de Europese regels en normen bekijken dan wordt daar een wettelijk termijn van maximaal 2 jaar vooropgesteld. Dat wil dus zeggen dat, indien er binnen die 2 jaar iets hapert aan het toestel, de verkoper dit dient te repareren. De wettelijke termijn van 2 jaar is vastgelegd omdat veronderstelt wordt dat een degelijk apparaat minstens 2 jaar lang moet kunnen meegaan.

 

Q3: Hoe maak je een screenshot op een Lenovo laptop?

Hierbij is er uiteraard een klein onderscheid tussen het nemen van een screenshot van een openstaand tabblad of het nemen van een screenshot van het volledige scherm.  

Wanneer je een screenshot wilt nemen van het volledige scherm dan moet je de “PrtSc” knop indrukken. Op die manier wordt het volledige scherm gekopieerd. Vervolgens klik je op de “Windows Logo” icoontje gevolgd oor de “Paint” knop. Door op het “Paint” icoontje te klikken, wordt het gekopieerde beeld in een blanco Word document geplakt.

Bij een geopend tabblad zul je moeten gebruik maken van de toetsencombinatie “Alt + PrtSc”. Vervolgens opnieuw op het “Windows Logo” icoontje klikken gevolgd door de “Paint” toets en de “Ctrl + Paste” toetsencombinatie.

 

Q4: Hoe krijg je het apenstaartje tussen je wachtwoord bij een Lenovo laptop?

Het apenstaartje weergeven op een laptop kan in principe op meerdere manieren. Indien je beschikt over een numeriek toetsenbord dan kun je kiezen tussen de “Ctrol + Alt + 2” toetsencombinatie of de “Alt + 64” toetsencombinatie.

Echter beschikt niet elke laptop over een (externe) numeriek toetsenbord. Zo kun je het apenstaartje eventueel ook invoegen door op zoek te gaan tussen de beschikbare symbolen. Besef wel dat het belangrijk is dat de configuratie van je laptop overeenkomt met je toetsenbord. Zo laat je een Spaanse laptop maar beter op Spaanse instellingen staan. Anders configureer je 2 verschillende keypads.

Q5: Hoe kom ik in de bios van een Lenovo laptop?

Je kunt dit heel makkelijk bekomen door gebruik te maken van een korte maar handige functietoets. Alvorens je die functietoets kunt gebruiken, is het wel belangrijk om de Lenovo laptop volledig uit te schakelen en dan weer in te schakelen.

Zodra de Lenovo laptop terug aan het opstarten is, zul je merken dat het Lenovo logo op een gegeven moment zal verschijnen. Dat is het moment om de functietoets “FN+ F2” herhaaldelijk te gaan indrukken. Op die manier kun je op een snelle en eenvoudige manier in de bios van een Lenovo laptop terechtkomen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES