6 beste mediaplayers Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste mediaplayers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke en kwalitatieve mediaspeler zorgt ervoor dat je heel wat nieuwe films en series probleemloos kunt bekijken. Bovendien krijg je op die manier ook nog eens toegang tot een heleboel verschillende televisiekanalen. In onze koopgids hebben wij een aantal factoren uitgediept waarmee je rekening zou kunnen houden wanneer je op zoek gaat naar een mediaspeler. Toch kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3 hieronder. Zo is de MXQ Pro Kodi XBMC een goede aankoop vanwege de degelijkheid en het gunstige prijskaartje ervan. Daartegenover staat de Apple TV (2021) – Full HD die geleverd wordt met een standaard opslagcapaciteit van maar liefst 32GB.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste mediaplayers (Reviews) van 2024

 

Met een mediaspeler heb je toegang tot vele nieuwe en verschillende kanalen om je favoriete films of series te bekijken. Ook voor echte sportfanaten is dit een must, volg alle voetbalwedstrijden live of mis nooit meer je favoriete boksmatch. Kies de beste mediaspeler uit de vijf voorbeelden die wij voor jullie opgesomd hebben en vergeleken hebben op basis van online reviews.

 

1. Android TV Box MXQ Pro 4K MX3 Air Mouse

 

Deze Android mediaspeler is compatibel met 4K televisies en is voorzien van de nieuwste chipset van Amlogiv 64 bits S905.

De software is al van vooraf geïnstalleerd en zelfs Kodi en de add-ons zijn inbegrepen. Zo hoef jij hem gewoon aan te sluiten en je kunt meteen beginnen genieten.

Hij is 3 keer sneller dan de vorige versie en behoort door zijn lage prijs ook tot de goedkope mediaspelers. Hij wordt geleverd met afstandsbediening, HDMI kabel en adapter.

De vele online reviews geven een overwegend positief advies over deze mediaspeler aanbieding. Kopers zijn heel tevreden over de goedkope prijs en de topkwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. Hij is ook gemakkelijk te installeren en eenvoudig te gebruiken.

De Android versie is wel iets verouderd en je hebt een basiskennis Kodi nodig om er alles uit te kunnen halen.

Met deze mediaspeler van het merk MXQ hoef je helemaal niet over een groot budget te beschikken. Dit toestel heeft namelijk de laagste prijs in vergelijking met de andere producten die we in onze lijst hebben opgenomen. Juist daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste mediaspelers kunnen worden.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je hoeft gewoon het apparaat op je televisietoestel aan te sluiten. Alles is namelijk al op voorhand geprogrammeerd.

Toebehoren: bij de aankoop van het toestel krijg je er meteen een afstandsbediening, HDMI kabel en zelfs een adapter bij in de prijs.

Voordelig tarief: met deze mediaspeler kun je een heel wat geld besparen door de lage prijs.

 

Nadelen:

Niet handig in gebruik: volgens sommige kopers blijkt de Android versie verouderd te zijn. Bovendien is een basiskennis Kodi echt wel handig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Apple TV (2021) – Full HD – 32GB // Siri Remote incl. een touch klikpad

 

Ben je in het bezit van een HD-televisietoestel, een HDMI-kabel en draadloos dan wel bekabeld internet? Dan is deze Apple tv – voor het eerst uitgebracht in 2021 – vast en zeker het bekijken waard. Net zoals de bekende Dune mediaspelers, behoort ook dit exemplaar tot de populaire apparaten wat lijkt te worden bevestigd door de vele positieve klantervaringen en de mooie eindscore van 4,9 sterren. Kortom, de moeite waard om de Apple tv mediaspeler eens even onder de loep te nemen.

Zo kent het apparaatje alvast een vrij compacte uitvoering die bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Maar vergis je niet, want de Apple tv HD 32GB mag dan wel compact zijn, hij is wel degelijk in staat om heel wat groots aan te bieden. Zo wordt het toestelletje standaard geleverd met een ruime opslagcapaciteit van 32GB en aangevuld met een bijbehorende Siri afstandsbediening met bijbehorende touch klikbediening.

Bij correct gebruik krijg je gelijk toegang tot een breed spectrum aan verschillende films, series, documentaires en/ of livesport alsook tal van Apple services. En dankzij het tvOS besturingssysteem kun je zelfs gaan streamen via onder meer Netflix, Apple tv+, Apple Arcade én Fitness+. 

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: de Apple tv kent een bijzonder ruime opslagcapaciteit van maar liefst 32GB.

Siri Remote: bij aankoop van de Apple tv wordt de Siri Remote – afstandsbediening – meegeleverd die gekenmerkt wordt door een aluminium behuizing en bijbehorende touch klikpad.

Spraakassistent: doordat de afstandsbediening op basis van Siri werkt, kun je bijgevolg makkelijk een spraakassistent inschakelen, indien gewenst.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel zijn prijskaartje duidelijk te rechtvaardigen valt, kies je met dit apparaat niet meteen voor een mediaspeler aanbieding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Google Chromecast 3 Smart – TV-dongle – Full HD / Voedingskabel – Voedingsadapter

 

Met de Google Chromecast 3 – die in 2018 voor het eerst het levenslicht zag – wordt het mogelijk om eender welk recent televisietoestel een betaalbare upgrade te geven. Dankzij zijn handige plug & play systeem kun je het apparaatje in slechts enkele minuten installeren en gebruiksklaar krijgen. Plug de Google Chromecast in 1 van de HDMI uitgangen van je televisietoestel, laat hem vervolgens rustig opstarten en stream uiteindelijk al je favoriete programma’s vanaf je smartphone, tablet en/ of laptop naar je televisietoestel.

In tegenstelling tot zijn oudere broertje, levert deze Google Chromecast 3 alvast een verbeterde verbindingssnelheid waardoor haperingen vanaf nu verleden tijd zijn. Zo stream je in Full HD waarbij je makkelijk 1080P haalt op ongeveer 60fps. In vergelijking met zijn oudere broertje waarbij er sprake was van 720P op 60fps of 1080P op 30fps betekent dit dan ook een upgrade van maar liefst 30fps waardoor video’s en filmmateriaal vlot worden afgespeeld.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt één koper toch niet helemaal overtuigd van zijn aankoop. Zo had de beeld- én geluidskwaliteit alvast een pak beter gekund. 

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Chromecast V3 wordt geleverd inclusief een bijbehorende voedingskabel, voedingsadapter en informatieve handleiding.

Gebruiksgemak: de Google Chromecast 3 Smart blijkt alvast compatibel met verschillende soorten apps gaande van Orange TV tot TV Vlaanderen Live TV, Proximus TV en Yeloplay.

Installatie: het betreft een handig plug & play systeem waarbij de Google Chromecast 3 Smart verbonden dient te worden met de aanwezige HDMI poort van je televisietoestel. Laat de Chromecast vervolgens rustig opstarten alvorens je met het streamen start.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt één koper niet helemaal tevreden over de aangeboden kwaliteit van deze Google Chromecast 3 Smart.

Geen 4K: jammer genoeg betreft het hier geen 4K mediaspeler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nokia – Streaming Box – 8000 – 4K Ultra HD – Android – TV Box

 

Dankzij de Nokia streaming box 8000 is er vanaf nu elke dag wel iets om naar te kijken hetzij je favoriete film dan wel een welgekomen tv serie of live sportverslag. Bovendien is eender welk televisietoestel in een handomdraai om te toveren naar een uitstekende Smart tv met bijbehorend Android besturingssysteem. Netflix, YouTube, Disney+, Prime Video en zelfs tal van Nederlandse content aanbieders; werkelijk alles in mogelijk en in een bijbehorende 4K Ultra HD beeldkwaliteit.

Wat betreft de installatie van deze streaming box, hoef je evenmin te vrezen. Zo is hij eenvoudig op het televisietoestel aan te sluiten met behulp van een bijbehorende HDMI-kabel waarna het apparaatje met het internet dient verbonden te worden en klaar is Kees!

Bekijken we de online reacties dan zien we gelijk dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid. Slechts een kleine minderheid had toch liever wat meer intern geheugen gekregen voor deze prijs.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Nokia streaming box 8000 wordt geleverd inclusief een afstandsbediening, een power adapter, een HDMI-kabel, 2 bijbehorende AAA batterijen en een instructieve installatiegids.

Opslagcapaciteit: het apparaat wordt geleverd met een standaard opslagcapaciteit van 8GB.

Beeldkwaliteit: je geniet een 4K Ultra HD beeldkwaliteit die overeenkomt met een bijbehorende schermresolutie van 3840 x 2160 pixels.

 

Nadelen:

Intern geheugen: volgens enkele klanten is een intern geheugen van 2GB toch wel net iets te weinig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Google Chromecast met Google TV – Multimediaspeler – 4K – Wifi // Met 4K HDR

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Google Chromecast multimediaspeler die jou wordt aangeboden door het gelijknamige merk Google. Hoewel deze witte multimediaspeler een relatief compacte uitvoering kent, wordt niets aan het toeval overgelaten. Zo blijkt hij compatibel met diverse besturingssystemen gaande van Android tot iOS waardoor hij probleemloos toegang krijgt tot een breed gamma aan films, series en/ of apps.

Door het apparaatje correct aan te sluiten en met het internet te verbinden – weliswaar door middel van de ingebouwde wifi functie – kan alles probleemloos op 1 scherm georganiseerd worden waarbij ej een 4K HDR ondersteuning geniet die bijdraagt aan een helder en bijzonder scherp beeld.

We stellen vast dat heel wat klanten positief reageren op het gebied van kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en design. Slechts een kleine minderheid vindt het hogere prijskaartje – in verhouding tot de geleverde kwaliteit – toch wel net iets te duur en dat is jammer.

 

Voordelen:

Afstandsbediening: de Google Chromecast wordt geleverd met een bijbehorende afstandsbediening maar is ook via de app te bedienen.

Verpakkingsinhoud: de Google Chromecast wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening, een EU adapter en een meertalige instructieve handleiding.

Besturingssysteem: het apparaatje werkt zowel met het Android alsook iOS besturingssysteem wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Bediening: naast de meegeleverde afstandsbediening, kun je de chromecast eveneens instellen en bedienen met behulp van een mobiele app.

 

Nadelen:

Geen LAN-poort: houd er rekening mee dat er geen LAN-poort aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Apple TV – 4K – 64GB // Ondersteuning 4K HDR // HDMI-poort

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang? Dan kunnen wij jou deze mediaplayer van Apple – afkomstig uit de bekende Apple tv-serie – alvast warm aanbevelen. Het compacte kistje wordt bij aankoop verder aangevuld met een al even compacte Siri remote mét bijbehorende touchpad. Kortom, praat tegen de afstandsbediening en de rest volgt automatisch.

De Apple tv 4k mediaplayer – die overigens ook HDR en Dolby Atmos ondersteunt – wordt gekenmerkt door een degelijke bekabelde internetaansluiting, ingebouwde wifi, bluetooth, diverse aansluitingsmogelijkheden en een ruime opslagcapaciteit van 64GB.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en efficiëntie, lijkt een kleine minderheid van mening dat de kwaliteit alsook ht prijskaartje een pak beter hadden gekund.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: met de Apple tv 4K mediaplayer kies je voor een degelijk apparaatje dat geleverd wordt met een standaard opslagcapaciteit van 64GB.

Verpakkingsinhoud: de Apple tv 4K mediaplayer wordt jou aangeboden inclusief een Siri remote, een netsnoer én een handige Lightning naar USB-kabel.

Dolby Atmos: in tegenstelling tot heel wat andere tv boxen, blijkt dit exemplaar in staat om Dolby Atmos te ondersteunen.

 

Nadelen:

Geen PS4: ben je op zoek naar een mediaplayer om je PS4 te verbinden, dan is dit exemplaar van Apple niet meteen de beste aanbeveling.

Matige kwaliteit: enkele klanten zijn van mening dat de kwaliteit van de internetverbinding ondermaats is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mediaplayers Koopgids

 

Een mediaspeler kun je voor vele toepassingen gebruiken. Sluit het aan op je televisie en kijk ermee naar Netflix, speel er spelletjes op of zet er foto’s en video’s op om op een ander moment te bekijken. Als je van plan bent om een mediaspeler te kopen denk er dan aan hoeveel het mag kosten, welke soort mediaspeler je verkiest en welke kenmerken het apparaat moet hebben.

Soorten mediaspelers

We kunnen vier verschillende soorten mediaspelers onderscheiden die veel voorkomen: de Wifi mediaspeler, de bluetooth mediaspeler, het USB model en de speler die werkt via LAN.

De Wifi of WLAN mediaspeler maakt draadloos verbinding via je Wifi netwerk. Je kunt dan films bekijken op de mediaspeler die eigenlijk op je computer opgeslagen staan. De computer moet dan wel ingeschakeld zijn. Een groot voordeel is dat je geen kabels nodig hebt om een verbinding te maken tussen je TV en je computer.

Het model dat via bluetooth werkt is een handige oplossing indien je thuis geen draadloos netwerk gebruikt. Het bereik is wel kleiner dan bij het Wifi model maar meestal werkt dit systeem toch perfect als je computer en je mediaspeler in dezelfde ruimte staan.

Ten derde kun je kiezen voor een mediaspeler die beschikt over een USB aansluiting. Zo hoef je je bestanden niet op de computer te laten en kun je gemakkelijk je films of series bekijken vanop een USB stick of vanop een harde schijf.

Tenslotte bestaan er ook nog LAN mediaspelers waarmee je de mediaspeler via een LAN-kabel verbindt met je computer. Vele modellen hebben echter wel de mogelijkheid om muziek draadloos naar verschillende luidsprekers te sturen.

 

Kenmerken en eigenschappen van een mediaspeler

Als je eenmaal beslist hebt welk type mediaspeler je wilt kopen en hoe je het wilt verbinden met je computer, dan kun je ook nog bepalen of je wilt dat de mediaspeler een ingebouwde harde schijf heeft of niet. Een harde schijf in een mediaspeler biedt vele voordelen. Zo moet je de bestanden niet meer op de computer laten staan en moet de computer ook niet aanstaan om je mediabestanden te kunnen gebruiken.

Een ander groot voordeel is dat je bestanden veel vlugger zullen laden. Omdat er geen verbinding meer moet gemaakt worden met de computer zijn de laadtijden sneller en heb je geen last meer van vertragingen. Let goed op de capaciteit van de harde schijf, hoe meer GB, hoe meer bestanden je intern kunt opslaan.

Let er op of je mediaspeler over de mogelijkheid beschikt om te kunnen streamen. Je kunt een film dan van je computer naar je TV streamen via de mediaspeler. Dankzij de hoge snelheid van je thuisnetwerk zul je kunnen genieten van een hoge kwaliteit. Niet alle apparaten ondersteunen dit dus controleer best bij de aankoop of het om een streambox gaat. Sommige modellen kunnen ook streamen via apps zoals bijvoorbeeld Netflix.

Je kunt een mediaspeler gebruiken om je MP3 collectie af te spelen of je kunt meteen ook kiezen voor een model met een ingebouwde internetradio. Eenmaal je verbonden bent via Wifi kun je dan radiozenders van over de ganse wereld ontvangen.

Uitgangen en prijs

Neem best eerst een kijkje naar de verschillende uitgangen waarover jouw televisie beschikt. Als je een moderne of nieuwe televisie hebt dan zal die altijd wel tenminste één HDMI aansluiting hebben. Zo kun je rekenen op een snelle overdracht van digitale bestanden, zowel beeld als geluid.

Sommige mensen hebben echter nog oude TV’s in de woonkamer staan. Kijk over welke uitgangen jouw televisie beschikt, zoals bijvoorbeeld een RCA uitgang, zodat je daarna kunt beslissen welke stekker je nodig hebt voor je mediaspeler.

Je hoeft met verschillende punten rekening te houden wanneer je beslist om een mediaspeler te kopen. De beste mediaspeler is per persoon echter verschillend, het hangt allemaal van je eigen voorkeuren af. Als je geen rondslingerende kabels wilt dan koop je een model die draadloze verbinding kan maken.

Als je de computer niet wilt laten aanstaan terwijl je een film kijkt, zorg dan voor een mediaspeler met een interne harde schijf of met een USB verbinding. Als je het nog niet zeker weet welk model jij het beste vindt dan kun je online altijd verschillende apparaten vergelijken.

De reviews van eerdere kopers staan vol met aanbevelingen en belangrijke punten waar je moet op letten. Stel een budget samen en ga op zoek naar de beste aanbieding, rekening houdend met eventuele bijkomende kosten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES