5 Beste Metaaldetectoren Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Metaaldetectoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je besluit om op zoek te gaan naar een nieuwe metaaldetector of om je eerste metaaldetector ooit aan te kopen, dan is het belangrijk om meteen voor kwaliteit en degelijkheid te kiezen. Niet alle metaaldetectors bieden namelijk dezelfde mogelijkheden. Zo heb je modellen die je enkel op het land kunt gebruiken en andere exemplaren die je zelfs diep in het water kunt gebruiken. Kies je voor de DETECT-IT Metaaldetector dan kies je voor een handig allround apparaat dat gericht is op schatten aan land. Met de Deteknix Scuba Tector kun je zelfs gebruiken tot op een diepte van 60 meter in de zee. Uiteraard kun je met dit apparaat ook perfect op het land naar schatten zoeken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Metaaldetectoren (Reviews) van 2024

 

Wil je graag een schattenjager worden maar klein beginnen? Koop dan een metaaldetector om op het strand of op het platteland naar kleine schatten te jagen. Met dit product vind je alle metalen voorwerpen en misschien zit er wel iets waardevols tussen. Om je te helpen bij je keuze hebben wij vijf producten van topkwaliteit op een rijtje gezet. Lees gerust verder en kies er zelf de beste metaaldetector uit.

 

 

1. DETECT-IT Metaaldetector – Voor kinderen en volwassenen – Verstelbare hoogte

 

Ben je het beu om steevast een metaaldetector te huren en ben je dus van plan om te investeren in de aanschaf van een dergelijk apparaat? Dan kunnen wij jou deze metaaldetector van Media Evolution alvast warm aanbevelen. Klanten zijn duidelijk overtuigd en geven onder meer een positief advies inzake kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Kortom, de moeite waard om deze multifunctionele metaaldetector met schep eens even onder de loep te nemen.

Met de Media Evolution kies je bovendien meteen voor een degelijke allround metaaldetector die – dankzij zijn eenvoudige bediening – uitermate geschikt is voor kinderen en/ of beginners. Hij steunt daarbij op een waterdichte zoekspoel en een bijbehorende maximale zoekdiepte van 20 cm. Dit wordt overigens aangevuld met een verstelbare hoogte binnen een bereik van 78 tot maximaal 107 cm wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo wordt zijn gebruiksvriendelijke karakter verder getypeerd door de verstelbare gevoeligheid en volume, het eenvoudig te bedienen dashboard en een aparte plug zodoende een koptelefoon op het geheel aan te sluiten. Besluit je deze metaaldetector te kopen dan wordt hij meteen geleverd inclusief 2 batterijen, een inklapbare schep, een opbergtas voor de schep en een instructieve handleiding.

 

Voordelen:

Verstelbaar: de metaaldetector is gezegend met een verstelbare stang waarbij de hoogte binnen een bereik van 78 tot 107 cm kan worden ingesteld.

Uitvoering: de metaaldetector is vervaardigd uit een combinatie van ABS en aluminium en kent een bijbehorend gewicht van 1,3 kg. Hij werd nadien afgewerkt in een zwart/ geel design.

Verpakkingsinhoud: de metaaldetector wordt geleverd inclusief 2 batterijen, een inklapbare schep, een opbergtas voor de schep en een informatieve handleiding.

Budgetvriendelijk: of we hier met een metaaldetector aanbieding te maken hebben, valt misschien nog even af te wachten. Toch behoort hij – rekening houdend met alle extra’s – tot de goedkope alternatieven.

 

Nadelen:

Niet professioneel: deze metaaldetector is niet bedoeld voor professioneel gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Quest Scuba Tector Onderwater Metaaldetector voor Duiken

 

De Deteknix Scuba Tector is een onderwater metaaldetector ideaal voor duikers. Je kunt dit apparaat gebruiken tot een diepte van 60 meter en het is eenvoudig te gebruiken via 2 drukknoppen. Het toestel beschikt over 4 verschillende detectieniveaus en kan ook op land gebruikt worden.

Deze metaaldetector aanbieding werkt op batterijen en kan via USB worden opgeladen. Het heeft een scangebied van 360 graden en is uitgerust met detectiesignalen zoals een audiotoon en zelfs vibratie. Het beschikt ook over een LED verlichting.

De koper van dit apparaat is er heel tevreden over en geeft een positief advies. De detectie is nauwkeurig en het toestel heeft een mooi design. Voor deze koper is de Deteknix Scuba Tector een top product.

In vergelijking met het voorgaande product is deze metaaldetector meteen een pak goedkoper en misschien daardoor voor sommige gebruikers ook iets aantrekkelijker. Als je op zoek wilt gaan naar muntstukken of andere verborgen schatten dan is dit product zeker en vast aan te raden. Alvorens je tot een aankoop overgaat, is het misschien een goed idee om eerst eens een kijkje te nemen naar de voor- en nadelen van het apparaat.

 

Voordelen:

Prijskaartje: als je een beperkt budget hebt, of liever niet zoveel wenst uit te geven dan is deze metaaldetector echt iets voor jou.

Gevoeligheid: met deze metaaldetector is het mogelijk om ijzeren spijkers te registreren op een diepte van 30 tot 60 mm. Muntstukken kun je detecteren op een diepte van 40 tot 50 mm. Het is ook mogelijk om de gevoeligheid in te stellen of aan te passen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: niet alle kopers zijn helemaal overtuigd. Eén enkele gebruiker vindt dat het signaal toch wel vrij zwak is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kinder Metaaldetector Wordt Ontdekker 60-75cm

 

Deze metaaldetector is gemaakt van kunststof en is perfect voor kinderen. Het is een uiterst gevoelige detector die muntstukken kan waarnemen op een diepte van 40-50 mm en spijkers op een diepte van 30-60 mm.

Het apparaat is bestand tegen regen maar je mag het wel niet onderdompelen in water. Het toestel werkt op een 9V batterij die niet meegeleverd wordt en de gevoeligheid van de detector kan ingesteld worden. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope metaaldetectoren.

Het is duidelijk dat de koper van deze metaaldetector aanbieding het gekocht heeft voor een kind. Het apparaat werkt naar behoren en de kinderen hebben er veel plezier aan. Voor kinderen vanaf 12 jaar is het wel beter om een grotere metaaldetector te kopen.

Net zoals het voorgaande apparaat, is ook deze metaaldetector afkomstig van het merk Deteknix. Daardoor vermoeden wij dat het misschien ook wel eens als het beste merk zou kunnen worden beschouwd. Bovendien kun je dit model niet alleen op het land gebruiken maar ook nog eens in de zee.

 

Voordelen:

Doeltreffendheid: met deze metaaldetector kun je zowel op land als in het water op zoek gaan naar grote schatten en andere voorwerpen met een waarde. Je kunt het toestel gebruiken tot op een diepte van 60 meter in het water.

Functies: de metaaldetector beschikt slechts over 2 verschillende knoppen. Zo is er een aan- en uitknop en er is een Mode knop voorzien.

Gebruiksgemak: de metaaldetector schakelt vrijwel automatisch over naar duikmodus zodra je onder water gaat. Verder kun je de gevoeligheid instellen en kiezen uit 4 verschillende niveaus.

 

Nadelen:

Het is voor ons niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over mogelijke minpunten aan deze metaaldetector. De enige koper van het product is namelijk uitermate tevreden over de vele mogelijkheden die dit apparaat te bieden heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Eenvoudige Kinder Metaaldetector

 

Deze metaaldetector is ideaal voor kinderen maar mag alleen gebruikt worden onder toezicht van een volwassene. Het is geschikt voor educatief gebruik en is eenvoudig te bedienen via de aan- en uitschakelaar.

De steel is in hoogte verstelbaar en het toestel is uitgerust met optische LED verlichting en hoorbare zoemers. De zoekspoel is waterbestendig en het apparaat werkt op een 9V batterij die niet meegeleverd wordt. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope metaaldetectoren.

De koper van dit product vindt deze metaaldetector echt top. Het apparaat ligt makkelijk in de hand en is in de hoogte verstelbaar. Het is makkelijk te gebruiken en de kinderen beleven er veel plezier aan. De koper is ook heel tevreden over de goedkope prijs van dit product.

Is het binnenkort de verjaardag van jouw kind en ben je nog steeds op zoek naar het geschikte geschenk? Dan kunnen wij jou zeker en vast deze metaaldetector van het merk Altai aanraden die je bovendien tegen een voordelig prijsje kunt aankopen. Op die manier zal je kind zich urenlang kunnen vermaken door op zoek te gaan naar kleine en grote schatten.

 

Voordelen:

Prijskaartje: deze metaaldetector hoef je zeker en vast niet bij de dure apparaten te gaan zoeken vanwege zijn voordelige prijs.

Leeftijd: dit model is geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 6 jaar.

Gebruiksvriendelijk: je kunt de hoogte van de steel aanpassen naar jouw wensen. Verder is er ook een LED verlichting voorzien en is de zoekspoel waterbestendig. Dus je kunt de metaaldetector ook in ondiep water gebruiken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de klanten laat weten toch niet zo tevreden te zijn over dit product vanwege de matige kwaliteit ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vosoi – Hoogwaardige metaal detector – Inclusief koptelefoon en schep – LCD Display

 

We sluiten het rijtje af met de Vosoi hoogwaardige metaaldetector die eveneens op batterijen functioneert en gezegend is met een zoekspoel diameter van 20 cm. Bij correct gebruik garandeert hij een ruim detectiebereik tot 35 cm in combinatie met een frequentiebereik tot maximaal 5.0 kHz. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij aangevuld met een waterdicht bedieningspaneel én een in hoogte verstelbare stang.

Maar dat is nog lang niet alles want verder kun je – net zoals bij de meeste andere metaaldetectors – ook hier de gevoeligheid, het volume en de diepte-indicatie naar wens gaan instellen. Dit alles wordt moeiteloos gecombineerd met een pinpointer functie, een discriminatie functie én een ingebouwde display verlichting. Bij aankoop wordt de let geleverd inclusief schep én koptelefoon wat het prijskaartje meer dan gerechtvaardigd maakt.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, vindt één koper de metaaldetector behoorlijk lastig te hanteren. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien voldoet dit product wel geheel aan de verwachtingen.

 

Voordelen:

Display: het display – waarop alle gegevens duidelijk worden weergegeven en kunnen worden ingesteld – is gezegend met een ingebouwde verlichting.

Gebruiksvriendelijk: de metaaldetector is uitgerust met diverse extra’s zoals onder meer een discriminatie en pinpointer functie. Verder kunnen de gevoeligheid, het volume en de diepte-indicatie worden ingesteld.

Verstelbaar: de hoogte van de stang is verstelbaar binnen een bereik van 78 tot maximaal 108 cm.

 

Nadelen:

Lastig: een enkele koper is van mening dat de metaaldetector vrij moeilijk hanteerbaar is en een onnauwkeurige meting geeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Metaaldetectors koopgids

 

Met een metaaldetector kun je op zoek gaan naar metalen voorwerpen onder de grond. Vele mensen gebruiken een metaaldetector in de hoop om een schat te vinden die onder de grond begraven ligt. Soms kun je er leuke objecten mee vinden maar er zijn ook al personen die gevaarlijke voorwerpen gevonden hebben met een metaaldetector. We geven je enkele aanbevelingen waar je moet op letten bij het kopen van zo’n toestel. Zo kun je kiezen tussen analoge en digitale detectoren en kun je ook letten op de diepte, de functies, de wetgeving en het gewicht.

Digitaal of analoog

Een analoge metaaldetector werkt met draaiknoppen. Je hoort een geluid wanneer een voorwerp gedetecteerd wordt zodat je weet waar je moet zoeken. Deze metaaldetectors werden vroeger veel gebruikt en laten het geluid harder of zachter horen als het voorwerp zich dichter of verder onder de grond bevindt.

Een digitale metaaldetector beschikt over een display die informatie weergeeft over het gedetecteerde voorwerp. Daarnaast hoor je, net zoals bij de analoge metaaldetector, een geluid wanneer je een voorwerp detecteert.

Het display toont informatie zoals de waarschijnlijke metaalsoort en de diepte van het voorwerp. Zo weet je ongeveer hoe diep je moet graven. Verder toont het scherm nog informatie over de batterijstatus. Tegenwoordig verkiezen de meeste mensen een digitale metaaldetector vanwege het hogere gebruiksgemak.

 

Hoe diep kun je detecteren

Deze vraag kun je niet met één antwoord oplossen. De maximale detectiediepte van een metaaldetector hangt van verschillende factoren af. De grootte van het object is een eerste belangrijke factor, het is makkelijker om een groot object te detecteren dan een klein object. Om een voorbeeld te geven, het is onmogelijk dat je een muntstuk op meer dan een meter diepte kunt detecteren maar een metalen kist zal zeker een geluid veroorzaken.

Het bodemtype en de omstandigheden hebben ook een invloed en de instellingen van de detector zelf zijn ook belangrijk. Hobby metaaldetectors kunnen over het algemeen een munt op een diepte van 25 cm detecteren en een groot voorwerp op een diepte van 1 meter. Dit zijn ook de goedkoopste detectoren. Sommige hobby metaaldetectors kunnen een munt tot op 70 cm detecteren en grote voorwerpen tot maximaal 2 meter.

Geen enkele detector kan munten detecteren die dieper zitten dan 70 cm. De professionele detectors kunnen echter wel de grote voorwerpen tot dieptes van 10 tot 40 meter detecteren.

 

Wetgeving rond metaaldetectors

Het is belangrijk dat je eerst controleert of je metaaldetectors wel mag gebruiken in het land waar je woont. In de meeste landen is dit toegestaan maar zijn er wel enkele regels aan verbonden. Zo mag je in bijna geen enkel land een metaaldetector gebruiken in een archeologische site.

Onze aanbeveling is dat je eerst informatie opzoekt omtrent het reglement voor metaaldetectors in het land waar je woont of waar je dit product wilt invoeren. Online kun je makkelijk informatie vinden daarover. Zo weet je zeker of het wel de moeite is om een metaaldetector te kopen.

 

Functies

Een discriminatie functie is één van de belangrijkste die je op een metaaldetector kunt hebben. Deze functie zorgt ervoor dat je geen signaal ontvangt wanneer het apparaat nutteloze objecten zoals spijkers of bierdoppen detecteert. Op die manier hoef je niet al het afval op te graven en verlies je geen tijd met spijkers of andere waardeloze objecten.

Een andere nuttige functie is de voorwerpidentificatie. Met deze functie kun je de metaalsoort van het voorwerp herkennen. De verschillende soorten metaal beschikken elk over een andere toonhoogte. De metaaldetector identificeert deze toonhoogte om het soort metaal te kunnen bepalen. Goud heeft bijvoorbeeld een hoge toon en ijzer heeft een hele lage toon.

Bij analoge detectors hoor je verschillen in het geluid die klinkt wanneer een voorwerp gedetecteerd wordt. Je kunt leren om die verschillen te horen en zo te bepalen of het een groot of klein voorwerp is die diep of ondiep onder de grond zit. De nieuwste modellen tonen een bepaald nummer op het display om aan te tonen welk voorwerp er zich onder de grond bevindt. Deze nummers zijn verbonden met bepaalde specifieke voorwerpen zodat je meteen kunt weten wat er gedetecteerd wordt.

Gewicht van een metaaldetector

Voor mensen die last hebben van rug-, nek- of schouderklachten is het beter om een lichte detector te kopen zodat je je lichaam niet te veel belast. Je kunt het gewicht van verschillende apparaten vergelijken, er zijn tegenwoordig al detectoren te koop die slechts 1 kilogram wegen.

Vooral als je op zoek bent naar aanbiedingen en overweegt om een tweedehands metaaldetector te kopen dan moet je zeker letten op het gewicht van het toestel. De meeste oudere modellen wegen zwaar, het zijn enkel de nieuwe producten die licht van gewicht zijn. Je kunt eventueel ergonomische hulpmiddelen kopen die het gewicht van de detector beter over je lichaam verdelen zodat je minder druk voelt op je rug en schouders.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES