5 Beste Micro SD Kaarten Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Micro SD Kaarten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een micro SD kaart haal je meteen een extra geheugenkaart in huis, die bovendien vrij compact is. Dit type geheugenkaarten wordt bijvoorbeeld regelmatig gebruikt in smartphones of in GoPro toestellen. Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende micro SD kaarten. Het is daarom een goede aanbeveling om onze koopgids hieromtrent eens even goed door te nemen. Verder kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo blijkt de SanDisk Ultra Micro SD 200 GB alvast een topproduct te zijn. Deze SD kaart biedt je de mogelijkheid om video’s in Full HD kwaliteit te gaan opnemen maar ook gewoon te bekijken. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Samsung Evo 128 GB micro SD kaart. Dit exemplaar heeft een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Micro SD Kaarten (Reviews) van 2024

 

De meeste digitale camera’s maken gebruik van micro SD kaarten om de opslagruimte te vergroten. Op die manier kun je veel meer foto’s of video’s opslaan en later makkelijk overzetten naar je computer. Je kunt verschillende micro SD kaarten kopen met een verschillende capaciteit naargelang je eigen noden. Kies uit de volgende topproducten de beste micro SD kaart voor jouw situatie.

 

1. SanDisk Ultra Micro SDXC 200GB UHS1 & A1 met adapter

 

Met deze micro SD kaart kun je zonder problemen video’s in Full HD opnemen en bekijken. De kaart behaalt snelheden van wel 100 MB per seconde en kan dus heel snel bestanden overzetten. Deze kaart is vooral voordelig voor Android gebruikers want dankzij de A1 classificatie zullen je apps zelfs sneller opstarten.

Dankzij de capaciteit van 200 GB kun je verschrikkelijk veel beeldmateriaal opslaan en door de Memory Zone app te downloaden kun je al je bestanden bekijken en openen. Deze kaart is daarbovenop nog eens bestand tegen schokken, hoge temperaturen, water en zelfs röntgenstralen.

De kopers zijn heel tevreden over de enorme opslagcapaciteit die je krijgt voor een redelijke prijs. Verder werkt de kaart heel snel en is het handig dat er een SD adapter bij zit om de bestanden naar andere apparaten over te zetten.

Beschik je over een handige digitale camera? Dan kun je een krachtige micro SD kaart vast en zeker wel gebruiken. Zodanig dat je de opslagruimte van het toestel wat verder kunt uitbreiden. De micro SD kaart van het bekende merk SanDisk is niet meteen voorzien van de laagste prijs. Daartegenover staat wel dat SanDisk garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

 

Voordelen:

Veiligheid: de micro SD kaart is niet alleen schokbestendig maar kan daarnaast ook hoge temperaturen aan, is waterbestendig en bestand tegen röntgenstralen.

Memory Zone app: zodra je de Memory Zone app hebt gedownload, dan is het mogelijk om op een eenvoudige manier al je bestanden te gaan openen en deze te bekijken.

Opslagcapaciteit: je kunt genieten van een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 200 GB. Zo kun je heel wat beeldmateriaal zonder problemen opslaan en bewaren.

Krachtig: het is een krachtige en duurzame SD kaart die een snelheid van ruim 100 MB per seconde kan behalen. Dat wil zeggen dat de overdracht van gegevens bijzonder snel en vlot verloopt.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de micro SD kaart behoorlijk kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Samsung Evo 128 GB Micro SD class 10 met adapter

 

Deze micro SD kaart slaat bestanden tot vier keer sneller op dankzij de UHS-1 categorie. Je kunt wel 360 foto’s per minuut overzetten met een snelheid van 48 MB per seconde. Door de opslagcapaciteit van 128 GB beschik je over veel ruimte om bestanden op te slaan en je kunt perfect video’s van Full HD kwaliteit opnemen.

Alle geheugenkaarten van Samsung zijn tot 72 uur lang bestand tegen zeewater en weerstaan temperaturen tussen -25º en +85º Celsius. Daarbovenop zijn ze beschermd tegen röntgenstralen en tegen magnetische velden.

Tussen de honderden reviews van kopers zijn er slechts enkele negatieve punten te vinden. Het advies van de gebruikers is dus bijna volledig positief. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is voordelig en je krijgt ook een SD adapter bij de aankoop. De kaart werkt snel en beschikt over veel opslagruimte.

Wanneer je op zoek gaat naar micro SD kaarten dan zul je merken dat ook het merk Samsung er heel wat in de aanbieding liggen heeft. Neem nu deze Samsung Evo micro SD kaart met een totale opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB. Zie hieronder welke voordelen en nadelen dit product nog meer heeft.

 

Voordelen:

UHS-1 categorie: de UHS-1 categorie zorgt ervoor dat bestanden tot maar liefst 4 keer zo snel zullen worden opgeslaan.

Snelheid: de micro SD kaart kan bestanden overzetten aan een bijzonder hoge snelheid van maar liefst 48 MB per seconde. Dat komt overeen met ongeveer 360 foto’s en dit per minuut.

Veiligheid: de micro SD kaart is tot wel 72 uur lang beschermd tegen de gevolgen van zeewater. Bovendien kan de kaart temperaturen aan tussen -25 graden Celsius en +85 graden Celsius . Verder is deze micro SD kaart ook bestand tegen de gevolgen van röntgenstralen en tegen de mogelijke gevolgen van magnetische velden.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten zijn ervan overtuigd dat de micro SD kaart behoorlijk kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsung Evo+ 64 GB Micro SD class 10 met adapter

 

Deze kaart is ideaal om Full HD video’s mee op te nemen. Het artikel heeft een hoge snelheid van 80 MB per seconde voor het lezen van bestanden en schrijft ze met een snelheid van 20 MB per seconde. Je beschikt over een opslagruimte van 64 GB om je foto’s en video’s te bewaren.

Net als de vorige kaart kan ook deze tot 72 uur lang in zeewater doorstaan en is het bestand tegen hitte en koude. Verder is de kaart ook bestand tegen röntgenstraling en magnetische velden.

Desondanks enkele kopers de prijs te hoog vinden, zijn de meesten toch tevreden over de topkwaliteit die ze krijgen voor de prijs. Deze kaart werkt op vele nieuwe telefoons en tablets en werd snel geleverd. De snelheid van de kaart is uitstekend en de SD kaart adapter is nuttig.

Net zoals de vorige micro SD kaart zul je merken dat de uitgever van dit product ook Samsung is. Daardoor kunnen we stellen dat Samsung alvast tot de populairste merknamen behoort en misschien voor heel wat gebruikers ook veruit het beste merk blijkt te zijn.

 

Voordelen:

Lees- en schrijfsnelheid: het is een krachtige en duurzame micro SD kaart, die bestanden leest aan en snelheid van maar liefst 80 MB per seconde. Verder worden de bestanden geschreven aan een maximale snelheid van ruim

Opslagcapaciteit: de micro SD kaart is voorzien van een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 64 GB.

Veiligheid: de micro SD kaart is niet alleen bestand tegen de schadelijke gevolgen van magnetische velden en röntgenstralen maar ook tegen extreme koude of warme temperaturen. Verder kan de kaart makkelijk 72 uur lang meegaan in zeewater.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg vinden sommige klanten het prijskaartje toch wel net iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sandisk Extreme Micro SD 16 GB Met Adapter

 

De Extreme geheugenkaarten van Sandisk zijn extreem duurzaam en zijn bestand tegen water, schokken, röntgenstralen en temperaturen. Je kunt kan dus zonder problemen overleven in een zwembad of in de woestijn. De snelheid van de kaart is zo goed dat je zelfs video’s in 4K Ultra HD kunt opnemen.

Met deze kaart beschik je over een opslagcapaciteit van 16 GB maar je kunt ook een kaart kopen met een grotere capaciteit. Je bereikt leessnelheden tot 90 MB per seconde en schrijfsnelheden tot 40 MB per seconde. Er wordt een SD adapter meegeleverd om toegang te hebben tot nog meer apparaten.

Vorige kopers hebben enkel maar positieve beoordelingen geschreven over dit topproduct. De kaart zet bestanden snel over en beschikt over genoeg opslagruimte. De kwaliteit van de kaart is de prijs meer dan waard en het is duurzaam.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor deze micro SD kaart van SanDisk. SanDisk staat niet alleen garant voor betrouwbaarheid maar ook gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid worden hoog in het vaandel gedragen. Laten we alvast even de voor- en nadelen ervan bekijken.

 

Voordelen:

Veilig: de micro SD kaart is niet alleen water- en schokbestendig maar verder ook bestand tegen hoge temperaturen en gevaarlijke röntgenstralen.

Snelheid: de micro SD kaart werkt aan een behoorlijk hoge snelheid waardoor het bijvoorbeeld ook mogelijk is om 4K Ultra HD video’s te gaan opnemen.

Handig in gebruik: je kunt gebruiken maken van een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 16 GB. Verder bedraagt de leessnelheid maar liefst 90 MB per seconde en de schrijfsnelheid bedraagt maximaal 40 MB per seconde.

 

Nadelen:

Past niet optimaal: uit de 80 reviews, is er maar één enkele koper die van mening is dat de micro SD kaart niet optimaal past en niet gebruiksvriendelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kingston MicroSDHC 8GB Class 4

 

Deze micro SD kaart kun je ook gebruiken als gewone SD kaart dankzij de meegeleverde adapter. Je beschikt over een opslagcapaciteit van 8 GB en dankzij de lage prijs behoort dit product tot de goedkope micro SD kaarten.

Deze kaart heeft een schrijfsnelheid van 24 MB per seconde maar werkt enkel in apparaten die compatibel zijn met SDHC geheugenkaarten.

De kopers zijn positief over de voordelige prijs/kwaliteit verhouding en vinden de kaart makkelijk om te gebruiken. De geheugenkaart werkt perfect en je beschikt over genoeg ruimte om bestanden op te slaan.

De kaart werd snel geleverd maar heeft ook een minpunt. Voor sommige gebruikers is de kaart niet stevig genoeg en kan het makkelijk kapot gaan.

Deze top 5 wordt afgesloten met de micro SD kaart van het merk Kingston. Het is een degelijke micro SD kaart die je eigenlijk ook als een normale standaard SD kaart zou kunnen gebruiken. Dit kun je heel makkelijk doen door middel van de adapter die je er bij de levering bij krijgt.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere 4 producten zul je merken dat deze micro SD kaart wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Opslagcapaciteit: de kaart heeft een maximale opslagcapaciteit van ruim 8 GB.

Schrijfsnelheid: het is een krachtige micro SD kaart met een totale schrijfsnelheid van maar liefst 24 MB per seconde.

 

Nadelen:

SDHC geheugenkaarten: het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze micro SD kaart enkel en alleen werkt in toestellen die kunnen gebruikt worden met de SDHC geheugenkaarten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Micro SD kaarten koopgids

 

Een micro SD kaart is een kleine geheugenkaart die veel gebruikt wordt in mobiele smartphones of kleine camera’s zoals bijvoorbeeld een GoPro. Ze kunnen beschikken over een grote opslagruimte maar zijn een stuk kleiner van formaat dan een SD kaart. Als je de beste micro SD kaarten wilt vinden dan zijn er enkele factoren waar je rekening mee kunt houden zoals de opslagcapaciteit, de snelheid, de schrijfbeveiliging en de prijs. Gebruik deze informatie om interessante aanbiedingen te vergelijken en het beste product te kunnen kopen.

Opslagcapaciteit van de kaart

De beste aanbeveling die we je kunnen geven is om te kiezen voor een micro SD kaart aanbieding met een grote opslagcapaciteit. Hoe groter de ruimte, hoe meer foto- of videobestanden je kunt bewaren op het product. Dit is heel belangrijk tegenwoordig vanwege de vooruitgang op de beeldkwaliteit van zowel foto’s als video’s. Een video met een 4K kwaliteit zal veel ruimte innemen op een kaart.

Sowieso is het beter om een kaart met meer capaciteit te kopen, je weet maar nooit wanneer je een video wilt bewaren in plaats van een foto. Het nadeel is natuurlijk dat een kaart met een grotere opslagruimte iets duurder is maar je zult er wel meer voordeel van ondervinden op lange termijn. Houd er immers rekening mee dat de beeldkwaliteit waarschijnlijk nog zal verbeteren. Het kan ook zijn dat je op een hogere resolutie foto’s kunt maken die ook zorgt voor grotere bestanden.

Vorig jaar gingen we nog aanraden om een kaart met minimaal 8 GB opslagruimte te kopen. Tegenwoordig kies je beter voor het dubbele, rekening houdend met het feit dat mensen altijd maar meer hun smartphone gebruiken om foto’s te nemen. Als je dan nog eens graag filmpjes maakt dan ga je beter voor een kaart met een capaciteit van minimaal 32 GB.

 

Hoe snel leest en schrijft de kaart

Een geheugenkaart werkt met twee snelheden: de schrijfsnelheid die nodig is om een bestand op de kaart te zetten en de leessnelheid of de tijd die het product nodig heeft om een bestand te openen.

Het is voordelig om voor hoge waarden te kiezen, voor beide snelheden. Hoe hoger de schrijfsnelheid, hoe vlugger je bestanden op de kaart kunt zetten. Dit is vooral handig als je bepaalde bestanden op de micro SD kaart wilt zetten om ze dan via je telefoon of camera te bekijken. Een minimale schrijfsnelheid van 60 MB per seconde is zeker aangeraden, hoewel dit tegenwoordig al iets hoger mag liggen vanwege de grotere bestanden.

Een hoge leessnelheid is ook voordelig want op die manier hoef je niet lang te wachten voordat een bestand geopend wordt. Dit betekent ook dat je de bestanden veel vlugger te zien zult krijgen wanneer je de kaart met een computer verbindt. Zo kun je ze ook vlugger overzetten naar een andere folder.

 

Schrijfbeveiliging

De meeste geheugenkaarten zijn uitgerust met een schrijfbeveiliging. Dit is heel handig want zo kun je vermijden dat je bepaalde gegevens van een micro SD kaart wist. Op die manier kun je bestaande bestanden ook niet overschrijven met nieuwe bestanden.

De schrijfbeveiliging zorgt ervoor dat de bestanden die je op de micro SD kaart bewaart veilig zijn. De kaart wordt geblokkeerd en het is onmogelijk om andere bestanden op de kaart te zetten, je kunt enkel de bestaande bestanden bekijken.

Dankzij deze functie hoef je je geen zorgen meer te maken om foto’s of video’s kwijt te raken. Je zult dus altijd kunnen beschikken over die leuke herinneringen van een bepaalde periode of een speciale vakantie.

Vanwege het kleine formaat moet je goed zorg dragen over een micro SD kaart. Je zou dit product namelijk makkelijk kunnen verliezen en niet vlug terugvinden vanwege het kleine formaat. Er bestaan ook gewone SD kaarten waar je de micro SD kaart kunt insteken om het zo te verbinden met een computer die niet over een micro SD ingang beschikt.

Prijs van een micro SD kaart

De prijs van een geheugenkaart hangt vooral af van de opslagcapaciteit. Hoe meer bestanden je kunt bewaren op een micro SD kaart, hoe duurder het product. De goedkope micro SD kaarten beschikken dus meestal over weinig opslagruimte.

Er zijn honderden verschillende mogelijkheden en evenveel verschillende merken. Het is dus niet makkelijk om de beste geheugenkaart te vinden maar onder dit artikel kun je enkele topproducten terugvinden die lovende reviews hebben ontvangen van eerdere kopers.

Reviews staan altijd vol met nuttige informatie, het kan dus een goed idee zijn om regelmatig de beoordelingen van andere kopers te lezen zodat je de kwaliteit van een product kunt afleiden.

Het is makkelijk om online een micro SD kaart te kopen en vanwege het lichte gewicht zul je ook niet veel verzendkosten moeten betalen. Bovendien wordt het product aan huis geleverd zodat je zelf niet eens op verplaatsing moet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES