Beste microsysteem

Laatste update: 22.07.24

 

Microsystemen test van 2024

 

Ondanks de vooruitgang van de technologie zul je versteld staan van hoeveel mensen er nog een microsysteem in huis hebben. Bovendien zijn er vandaag de dag nog steeds heel wat personen die op zoek zijn naar een degelijk microsysteem. Om er zeker van te zijn dat je met één van de beste toestellen naar huis gaat, hebben we alvast een koopgids opgesteld. Daarin proberen we jou zoveel mogelijk tips en richtlijnen mee te geven die je kunnen helpen in je zoektocht. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde microsystemen. Zo blijkt de LG CM2460 alvast een schot in de roos te zijn. Het is een degelijk apparaat dat over een behoorlijk sterk vermogen beschikt van maar liefst 100 Watt. Je hebt daarnaast ook de Onkyo CS-265. Dit microsysteem is vrij compact en daardoor makkelijk van een plekje te voorzien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Microsysteem reviews – top 5

 

 

Hoewel er tegenwoordig altijd maar minder naar CD’s en radio geluisterd wordt, is het toch nog altijd handig om een microsysteem in huis te hebben. Met de vooruitgang van de technologie kun je nu je muziek vanaf je smartphone streamen op je microsysteem en zo genieten van je favoriete liedjes op een hoog volume. Als je het beste microsysteem wilt kopen lees dan verder.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

LG CM2460

 

De LG CM2460 past in elke woning en heeft een sterk vermogen van 100 Watt. Dankzij de bluetooth functie kun je draadloos muziek streamen vanaf je smartphone. Dit is nu zelfs nog eenvoudig door de ontwikkeling van een Bluetooth app door LG. Je kunt ook naar de radio luisteren of een wekker of alarm instellen met dit apparaat.

Door gebruik van auto equalizer wordt het geluid automatisch geoptimaliseerd. Het toestel is uitgerust met USB direct recording waarmee je muziek van een CD kunt overzetten naar een USB stick of een MP3 speler. Je kunt natuurlijk ook een hoofdtelefoon aansluiten op deze microsysteem aanbieding.

De commentaren zijn lovend, vooral over de topkwaliteit van het product en de goedkope prijs die ervoor gevraagd wordt. Door de compacte vorm neemt het ook weinig plaats in. Het enige minpunt is dat je de hoge en de lage tonen niet manueel kunt aanpassen, er komt soms te veel bas door de luidsprekers.

Het merk LG is een vaste waarde op het gebied van technologie. Het zal dan ook niet verwonderen dat het misschien wel het populairste of zelfs het beste merk kan zijn voor sommige kopers. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van dit handige microsysteem.

 

Voordelen

Vermogen: met dit apparaat haal je een bijzonder krachtig microsysteem in huis dat over een maximaal vermogen beschikt van maar liefst 100 Watt.

Bluetooth: het toestel beschikt over een handige Bluetooth functie zodat het ook mogelijk is om bijvoorbeeld op een draadloze manier muziek te streamen.

Auto equalizer: dankzij de auto equalizer functie is het mogelijk om het geluid van het product zoveel mogelijk te gaan optimaliseren en verbeteren.

Handig in gebruik: verder is het mogelijk om een headset op het toestel aan te sluiten. En zul je versteld staan van het mooie prijskaartje ervan.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een enkele koper vindt het best wel jammer dat het niet mogelijk is om op een handmatige manier de hoge en de lage tonen te gaan regelen en aan te passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onkyo CS-265

 

De Onkyo CS-265 is een compact microsysteem die geluid produceert van hoge kwaliteit. Je kunt muziek streamen via Bluetooth en NFC zodat je kunt genieten van je favoriete liedjes die je op je smartphone staan hebt. Het toestel beschikt ook over een USB verbinding zodat je een USB stick kunt aansluiten met MP3 bestanden.

Verder kun je er ook CD’s mee afspelen en naar de radio luisteren. Je kunt tot 30 radiostations programmeren. Het apparaat heeft een sleep timer en het beeldscherm kan gedimd worden. Het toestel wordt geleverd met een afstandsbediening.

De gebruikers geven enkel maar goed advies voor de aankoop van deze aanbieding. Het apparaat is van goede kwaliteit en het geluid is prachtig. Het toestel is eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening en het heeft een mooi design.

Indien je op zoek bent naar een compact microsysteem dan is dit model van Onkyo precies waar jij naar op zoek bent. Doordat het apparaat zo compact is, kun je het ook veel makkelijker een plekje geven en dat is natuurlijk altijd een groot voordeel. Laten we even de eigenschappen ervan bekijken.

 

Voordelen

Bluetooth: net zoals het vorige toestel beschikt ook dit microsysteem over een handige Bluetooth functie. Zo kun je zelf eigenhandig op een makkelijke en snelle manier muziek gaan streamen.

USB poort: verder is het apparaat ook voorzien van een handige USB poort. Zo kun je er bijvoorbeeld een USB stick of ander extern apparaat op aansluiten.

Handig in gebruik: verder zul je merken dat het toestel is uitgerust met een handige sleep timer. Het is ook mogelijk om je favoriete CD’s af te spelen indien je dit wenst en je kunt ook het beeldscherm dimmen.

 

Nadelen

Budget: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs en dat kan voor sommige kopers misschien best wel wat vervelend zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Denon microset D-M41DABBKBKEKGE – Denon microsysteem

 

Ben je het beu om steeds opnieuw een geluidsinstallatie te huren en overweeg je dus om een volwaardige geluidsinstallatie inclusief speakers en microsysteem aan te kopen? Dan lijkt dit apparaat van Denon alvast een meer dan goede aanbeveling. Houd er wel rekening mee dat deze Denon microset niet meteen tot de goedkope alternatieven uit het rijtje behoort. Desondanks lijken klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijk getuige de positieve reviews en de mooie eindbeoordeling van 5 sterren. De moeite waard dus om dit microsysteem eens onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de Denon D-M41 microset gekenmerkt wordt door een aanzienlijke uitvoering waardoor hij niet zomaar van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen valt. Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet dit systeem een duidelijke FM én DAB+ radio ontvangst te garanderen alsook de mogelijkheid te bieden tot het gebruik van cd’s en bluetooth. En alsof dat alles nog niet voldoende is, ondersteunt deze set eveneens het bekende AAC formaat, wat het gebruiksgemak ten goede komt.

Maar dat is nog lang niet alles want verder geniet je meerdere aansluitingsmogelijkheden, een extra hoog uitgangsvermogen van 2 x 30 watt, een uniek bijpassend SC-M41 luidsprekersysteem en een unieke klank die je uit de duizend herkent. Kortom, een toppertje maar wel eentje met een bepaald prijskaartje.

 

Voordelen

Bluetooth: dankzij de geïntegreerde bluetooth functie is het mogelijk om je favoriete muziek van je laptop, smartphone of tablet te streamen.

Speakersysteem: het geheel wordt aangevuld met een bijbehorend Denon SC-M41-speakersysteem dat gekenmerkt wordt door een hoogwaardige woofer van 12 cm, een mid range chassis en een in het oog springende tweeter.

Uitgangsvermogen: de microset kent een vrij hoog uitgangsvermogen van 2 x 30 watt.

 

Nadelen

Prijzig: hoewel hij door velen wordt beschouwd als de perfecte geluidsinstallatie voor in de woonkamer, komt hij wel met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kenwood M-918DAB – Micro DAB+ HiFi-systeem – Zilver // Kenwood Audio

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke Kenwood M-918DAB Hifi systeem dat jou wordt aangeboden door het bekende en populaire merk Kenwood Audio. Het audiosysteem – overigens beschikbaar in het zilver en antraciet – wordt beschouwd als een volwaardige micro Hifi systeem met geïntegreerde cd-speler, USB en DAB/ DAB+ ondersteuning.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Want dankzij de eveneens ingebouwde bluetooth functie, behoort het streamen van je favoriete muziek tot de vele optiemogelijkheden. Kortom, dit Kenwood microsysteem biedt alles waar jij naar op zoek bent en garandeert daarbij een helder en ruisvrij geluid dat in staat is om de woonkamer tot in alle hoeken en kantjes te vullen. Houd er rekening mee dat dit apparaat geen internetradio ondersteunt.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren zien waarbij klanten onder meer een positief advies geven omtrent het unieke geluid, de compacte vormgeving en het mooie design.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: het microsysteem wordt geleverd inclusief 2 speakers, een antenne, een afstandsbediening en een instructieve handleiding.

Uitgangsvermogen: het apparaat biedt een ruim uitgangsvermogen van maar liefst 50 watt en garandeert daarbij de mogelijkheid om te schakelen tussen de 20 voorkeurzenders.

Handig in gebruik: naast de bekende DAB/ DAB+ ontvangst, is dit apparaat eveneens in staat om cd’s af te spelen. Verder geniet je eveneens de optie tot het gebruik van bluetooth en USB.

 

Nadelen

Geen internetradio: jammer genoeg is er geen sprake van een geïntegreerde internetradio.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips TAM3205 – Micromuzieksysteem – Zwart // Philips microsysteem

 

We sluiten het rijtje af met dit uniek micromuzieksysteem van Philips dat meteen in het oog springt vanwege zijn aanvaardbare prijskaartje, wat het apparaat een pak toegankelijker maakt bij een brede laag van de bevolking. De Philips TAM3205 bestaat uit een kenmerkend microsysteem in combinatie met 2 volwaardige speakers die in staat zijn om een uitgangsvermogen tot 18 watt te genereren.

Hoewel de prijs duidelijk een pak lager is, hoef je niet te twijfelen aan de geleverde kwaliteit. Zo kun je met deze Philips niet alleen naar de radio luisteren maar tevens ook jouw favoriete cd’s afspelen of zelfs je eigen unieke afspeellijsten vanaf je smartphone, tablet of laptop streamen met behulp van de geïntegreerde bluetooth functie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de diverse aansluitingsmogelijkheden zoals onder meer USB.

We stellen dan ook vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van het ontwerp en de geleverde mogelijkheden wat eveneens resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4.9 sterren. Een toppertje tegen een vriendelijk en betaalbaar prijskaartje!

 

Voordelen

Budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere microsystemen, wordt dit apparaat gekenmerkt door een budgetvriendelijke prijs.

Aansluitingsmogelijkheden: het apparaat is uitgerust met verschillende aansluitingsmogelijkheden zoals onder meer een AUX en USB-ingang.

Afstandsbediening: met behulp van de meegeleverde afstandsbediening kun je de Philips TAM3205 eveneens vanaf een afstand bedienen en regelen wat het gebruiksgemak ten goede komt.

 

Nadelen

Geen DAB+: in tegenstelling tot sommige andere apparaten binnen deze top 5, blijkt dit microsysteem jammer genoeg niet voorzien van een DAB+ ontvangst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Microsystemen koopgids

 

Een microsysteem is handig voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een leuke geluidsinstallatie die weinig plaats inneemt. Als je echt op zoek bent naar de beste klank dan is een microsysteem niet meteen een aanbeveling want er zijn betere producten. Bij het kopen van een microsysteem aanbieding moet je rekening houden met de volgende belangrijke factoren: de mogelijkheden, de aansluitingen, de luidsprekers en de prijs. Koop één van de beste microsystemen met de informatie die we tot jouw beschikking stellen.

 

 

Mogelijkheden van een microsysteem

 

De meeste producten beschikken standaard over een radio en een cd-speler. Vroeger kon je ook modellen vinden met een cassettedeck maar dit zie je tegenwoordig niet meer. De meeste mensen gebruiken geen cassettes meer. In de plaats daarvan zijn er wel toestellen waarmee je DVD’s kunt afspelen. Je moet het microsysteem dan aansluiten op je televisie zodat je de DVD kunt bekijken. In veel gevallen vervangt de DVD speler echter de cd-speler.

Er bestaat ook een microsysteem met een cd-wisselaar. Zo kun je meerdere cd’s in het toestel plaatsen om te laten afspelen. Dit komt echter heel weinig voor omdat er meestal niet genoeg plaats is in een microsysteem om een cd-wisselaar te plaatsen.

Je mag al tevreden zijn als het product over een gewone cd-speler beschikt. Het apparaat is echter heel handig als je graag naar de radio luistert.

 

 

Over welke aansluitingen beschikt het toestel

 

Vanwege het kleine formaat kan een microsysteem niet altijd cd’s afspelen. Het apparaat beschikt meestal wel over handige aansluitingen om je eigen muziek te kunnen afspelen. Zo kan het toestel over een USB verbinding beschikken zodat je een MP3 speler of USB stick met het microsysteem kunt koppelen.

Een basismodel zal over beperkte aansluitmogelijkheden beschikken, zoals bijvoorbeeld een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Dit is natuurlijk handig wanneer een ander gezinslid naar de televisie wil kijken terwijl jij naar muziek wilt luisteren. Je kunt dan met de hoofdtelefoon rustig genieten van je muziek zonder anderen te storen. De iets duurdere aanbiedingen zijn voorzien van meerdere aansluitingen zoals de USB poort om je eigen muziek te kunnen afspelen op het apparaat.

Sommige apparaten zijn uitgerust met een iPod dock waardoor je meteen een iPod op het toestel kunt plaatsen zodat je al de muziek op je iPod via het microsysteem kunt afspelen. Voor personen die in het bezit zijn van een iPod is dit heel handig. Je kunt eventueel ook op zoek gaan naar een toestel met een kaartsleuf voor een SD kaart. Zo kun je muziek op de kaart zetten om deze muziek af te spelen via het microsysteem.

 

 

De luidsprekers

 

Het is belangrijk om te letten op het type luidsprekers die je bij het microsysteem koopt. Je kunt kiezen uit verschillende soorten. De eenvoudigste luidsprekers zijn éénweg speakers, deze zijn goedkoop maar de kwaliteit van het geluid is ook niet zo goed.

Het is een aanbeveling om te kiezen voor tweeweg of drieweg speakers die meerdere luidsprekers per box bevatten. Hierdoor worden de lage, midden- en hoge tonen verspreid over de verschillende luidsprekers waardoor ze beter weergegeven worden. Bij een éénweg speaker worden alle tonen door dezelfde luidspreker geproduceerd.

Zoals je uit de naam kunt afleiden, beschikt een tweeweg speaker over twee luidsprekers en een drieweg speaker over drie luidsprekers. Deze laatste zijn de beste luidsprekers want ze zullen zorgen voor een veel betere geluidskwaliteit.

 

 

Grootte en prijs

 

Je kunt nu wel denken, waarom is de grootte belangrijk? Het gaat toch om een microsysteem? Zelfs bij een microsysteem moet je nog letten op de afmetingen. Een microsysteem heeft meestal een breedte van 18 cm maar kan in de hoogte verschillende afmetingen hebben. De luidsprekers zijn niet altijd klein want je kunt ook zelf luidsprekers van een groot formaat kopen om aan te sluiten op het microsysteem.

De prijs van een microsysteem kan liggen tussen €50 en €300 of zelfs meer. Het hangt er allemaal van af welke functies je nodig hebt op het product van jouw voorkeur. Je kunt verschillende goedkope microsystemen vergelijken om zo de beste promoties te vinden. Dit is makkelijk te verwezenlijken online want de meeste webwinkels beschikken over interessante promoties. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief om wekelijks koopjes te ontvangen in je inbox.

Als je het product uiteindelijk online bestelt dan hoef je zelfs je woning niet te verlaten. Het toestel wordt enkele dagen later aan huis geleverd. Je moet wel nog rekening houden met de verzendkosten die bovenop de verkoopprijs zullen komen. Bereken dit mee in je budget zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES