10 beste Mi-Fi routers Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste Mi-Fi routers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga je regelmatig op reis of moet je vaak de baan op en wil je onderweg steeds van een 3G of 4G internetverbinding kunnen genieten? Dan raden wij jou aan om toch maar even op zoek te gaan naar een degelijke mifi router. Om het voor jou even wat makkelijker te maken, zetten we alvast enkele huidige apparaten op een rijtje. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Huawei E5577s-321 mifi router die functioneert op een dual-band met wifi snelheden op 2,4 en 5 GHz. Wil je graag op meerdere paarden kunnen wedden dan wordt de Teltonika RUT950 aangeraden. Zo biedt dit apparaatje de mogelijkheid om gebruik te maken van 2 afzonderlijke simkaarten en bijgevolg ook 2 verschillende providers.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste mifi routers (Reviews) van 2024

 

De beste mifi router zorgt ervoor dat je eender waar van een stabiele en krachtige 3G of 4G internetverbinding kunt genieten. Of je hierbij kiest voor een Huawei mifi router, een TP link mifi router of toch liever de voorkeur geeft aan een ander bekend merk, is uiteraard een geheel persoonlijke keuze. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 6 hedendaagse toppertjes, voorzien van online reviews en bijbehorende advies van klanten en experts. Neem rustig de tijd om de mogelijkheden te bekijken en bedenk of je kiest voor het populairste apparaat, het product met de laagste prijs of datgene afkomstig van het beste merk?

 

1. Huawei E5577s-321 – 4G Mifi – Zwart // Huawei mifi router

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke mifi router 4G? Dan lijkt dit exemplaar van het bekende – en misschien ook wel populairste – merk Huawei eventueel een goede aanbeveling. Of je met deze Huawei mifi router ook meteen voor één van de goedkope artikelen uit de reeks kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit getuige de positieve reviews en de mooie score van 4,5 sterren. Maar wat maakt deze mifi router zo speciaal? Wij zoeken het even voor jou uit.

Zo wordt deze zwarte Huawei E5577s-321 4G router in eerste instantie gekenmerkt door een compacte en lichtgewicht uitvoering wat het net iets makkelijker maakt het om apparaatje uit het zicht in de ruimte te installeren. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo kan dit apparaat alvast beschouwd worden als een uitstekende 4G LTE router die perfect van pas komt in diverse mobiele situaties.

De router weet daarbij op dual band te functioneren en werkt dus zowel op 2,4 alsook 5 GHz wifi wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Daarbij kunnen downloadsnelheden behaald worden van maar liefst 150 Mbps en uploadsnelheden van maximaal 50 Mbps. Verder is deze mifi router in staat om gelijktijdig 10 apparaten te verbinden én kan hij eveneens – dankzij de krachtige accu van 3000 mAh – als powerbank dienst doen. 

 

Voordelen:

Snelheid: je geniet downloadsnelheden tot 150 Mbps en uploadsnelheden van maar liefst 50 Mbps.

Dual band: het betreft een dual band mifi router die functioneert op 2,4 én 5 GHz en voorzien is van 2 externe 4G antenne aansluitingen.

Accuduur: de router wordt eveneens gekenmerkt door een lange autonome accuduur van maar liefst 12 uren.

Powerbank: dankzij de bijzonder krachtige accu van maar liefst 3000 mAh, kan deze mifi router ook perfect als powerbank worden gebruikt.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat het hogere prijskaartje voor sommigen alsnog een struikelblok zou kunnen zijn.

Geen 5G: ben je bewust op zoek naar een 5G mifi router dan is dit model van Huawei niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Teltonika RUT950 4G Router Dual-band

 

In tegenstelling tot het vorige apparaat haal je met de RUT950 Teltonika een dual-band mifi router in huis. Echter zul je wel rekening dienen te houden met zijn hogere prijskaartje wat hem jammer genoeg minder toegankelijk maakt bij het grote publiek. Desondanks lijken de klanten zich niet meteen te storen aan de hoge prijs wat de mooie eindscore van 5 sterren verklaart.

Zo wordt hij gekenmerkt door een breedte van 8 cm, een diepte van 10,6 cm en een hoogte van 4,6 cm wat hem behoorlijk compact én bijgevolg bijzonder handzaam maakt. Hij is daarbij niet alleen in staat om geheel eigenhandig een 4G internetverbinding aan te gaan maar kan verder het internet eveneens ontvangen op basis van een vaste internetverbinding of wifi. Daarbij wordt vervolgens een maximale wifi snelheid van maar liefst 300 Mbps gegarandeerd. 

Daarnaast kan dit compacte apparaatje het wifi signaal ook gaan uitzenden waardoor hij als mobiele hotspot kan worden gebruikt, wat meteen verklaart waarom hij tot wel 100 gebruikers kan toelaten. Verder wordt hij gebruikt in combinatie met een simkaart en geleverd inclusief een AC adapter en informatieve handleiding.

 

Voordelen:

Hotspot: in tegenstelling tot heel wat andere apparaten is deze mifi router in staat om het wifi signaal uit te zenden waardoor je hem ook als hotspot kunt gebruiken.

Gebruiksgemak: het apparaatje is in staat om het internet op 3 verschillende manieren te ontvangen door middel van 4G, een vaste internetverbinding of wifi.

Dual SIM: de RUT950 mifi router biedt de mogelijkheid om met 2 simkaarten én bijgevolg ook 2 verschillende providers te werken. Altijd handig als de ene storing heeft of de andere een betere dekking garandeert in een bepaald gebied.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: zijn hoge prijskaartje doet alvast vermoeden dat het geen aanbieding betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Mifi Router Draadloos Wifi – Mifi Router – Werkt met Simkaart – Mifi – 4G Router – 10 Apparaten

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie, zou je eveneens kunnen kiezen voor de mifi router van het – al dan niet bekende – merk “Chosen Selective”. Het compacte apparaatje is beschikbaar in 2 neutrale kleuren, zwart en wit, en wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 9,9 x 5,9 x 1,6 cm. Makkelijk eender waar te plaatsen en/ of overal mee naartoe te nemen indien je bijvoorbeeld ergens een vakantiehuisje zou huren. In tegenstelling tot de befaamde mifi abonnementen, steunt dit apparaat op het principe van een geïntegreerde simkaart.

De 4G mifi router mag dan wel compact ogen, toch biedt hij de mogelijkheid om tot wel 10 gebruikers/ apparaten per keer de toegang tot het internet te verlenen. Daarbij zou je zelfs kunnen kiezen om 1 of 2 hotspots te maken waaruit je vervolgens kunt kiezen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt door zijn veelzijdige karakter inzake besturingssystemen, de meegeleverde NANO én MICRO simkaart adapters én de bijbehorende makkelijk oplaadbare batterij. Wil je graag een router kopen, dan is dit apparaatje het overwegen waard.

En daar lijken de meeste klanten het duidelijk over eens. Slechts één koper ondervond moeilijkheden om de mifi router correct te installeren en laat dit ook duidelijk merken in de onderstaande online review.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de 4G mifi router wordt jou aangeboden inclusief een 2100 mAh batterij, een USB-kabel, een simkaart pin verwijdertool, een NANO én MICRO simkaartadapter én een Nederlandstalige handleiding.

Formaat: de 4G mifi router kent een vrij compacte afmeting van 9,9 x 5,9 x 1,6 cm en is daardoor makkelijk te verplaatsen en/ of overal mee naartoe te nemen.

Compatibel: het apparaat blijkt niet alleen compatibel met het bekende Android besturingssysteem maar ondersteunt daarnaast ook MacOS, Apple en zelfs Windows.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één gebruiker zou de installatie van deze mifi router niet geheel van een leien dakje verlopen en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hozard MiFi Router – Draadloze WiFi Router – MiFi – 4G Simkaart – Mobiele 4G Netwerk

 

Met de Hozard kies je voor een betrouwbare en behoorlijke snelle 4G mifi router die je – vanwege zijn compacte en lichtgewicht design – makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Daarbij geniet je in de beste omstandigheden van een lange batterijduur die makkelijk 8 tot 10 uren meegaat én de mogelijkheid biedt om tot maar liefst 10 personen tegelijkertijd van een razendsnelle internetverbinding te voorzien.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder is deze mifi router in staat om downloadsnelheden tot maar liefst 300 Mbps te bereiken aan een wifi snelheid van 2,4 GHz. Dit alles wordt verder aangevuld met een snelle en eenvoudige draadloze verbinding op het 3G/4G netwerk. Bij aankoop van deze router zul je zien dat de set wordt aangesterkt met een 4000 mAh batterij, een USB-kabel, een simkaart pin verwijdertool, NANO en MICRO simkaart adapters en een Nederlandstalige handleiding.

Hoewel een enkele koper het behoorlijk jammer vindt dat er geen mogelijkheid is tot 5G, is de overgrote meerderheid duidelijk tevreden over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat meteen een mooie eindscore van 4,5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de 4G mifi router wordt geleverd inclusief een 4000 mAh batterij, een USB-kabel, een simkaartpin verwijdertool, NANO en MICRO simkaart adapters en een Nederlandstalige handleiding.

Accuduur: dankzij de krachtige makkelijk oplaadbare accu kan een autonome gebruiksduur van 8 tot 10 uren worden gegarandeerd.

Downloadsnelheid: je geniet een behoorlijk ruime downloadsnelheid van maar liefst 300 Mbps.

Formaat: de Hozard mifi router wordt gekenmerkt door een vrij compact en bijzonder handzaam formaat van 9,7 x 5,8 x 1,8 cm en een bijbehorend gewicht van amper 200 gram.

 

Nadelen:

Geen 5G: één koper vindt het toch wel behoorlijk jammer dat het hier geen mifi router met 5G betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TP-Link M7350 – Mifi router // 4G Single-band (2,4 GHz) – Datasimkaart

 

We sluiten het rijtje af met de M7350 mifi router die jou wordt aangeboden door het bekende en immens populaire merk TP-Link en in eerste instantie opvalt vanwege het moderne compacte design; bijzonder handzaam in gebruik en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Je geniet daarbij een 2,4 GHz single-band waarbij een maximale wifi snelheid tot maar liefst 300 Mbps kan worden behaald, wat behoorlijk veel is voor deze TP-Link router.

Eenmaal de accu van deze mifi router volledig is opgeladen, kan de TP-Link M7350 in een mum van tijd een wifi-hotspot opzetten waar tot wel 10 verschillende apparaten gebruik van kunnen maken. Daarbij wordt het bekende 4G LTE netwerk ondersteund waarbij je downloadsnelheden geniet die moeiteloos kunnen oplopen tot wel 150 Mbps. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een helder en duidelijk leesbaar display waar onder meer de wifi status alsook berichten, het type netwerk en de signaalsterkte op worden aangeduid.

Een blik op de online reviews toont ook hier aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding. Eén koper vindt het jammer dat de gebruiksaanwijzing niet volledig is terwijl een andere gebruiker er dan weer graag een beschermhoesje had bijgekregen.

 

Voordelen:

Kaartslot: het apparaatje is voorzien van een Micro SD-kaartslot waardoor het net iets eenvoudiger wordt om allerhande bestanden, video’s en foto’s binnen het mobiele netwerk te delen.

Batterij: de router is uitgerust met een krachtige geïntegreerde 2000 mAh batterij die – indien volledig opgeladen – een ruime gebruiksduur tot wel 10 uren levert.

Voeding: je kunt de accu van de mifi router eenvoudig opladen met behulp van een micro USB-kabel.

Display: de router is uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar TFT display waarop onder meer de wifi status alsook de gebruiksduur van de batterij, de signaalsterkte, het type netwerk en de berichten worden weergegeven.

 

Nadelen:

Geen beschermhoes: jammer genoeg wordt bij aankoop van deze mifi router geen bijpassende beschermhoes aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. TP-Link M7200 Mifi router 4G Dual-band Micro SIM

 

Tot slot is er altijd nog deze mifi router van TP-Link waarvoor je eventueel zou kunnen kiezen. TP-Link is een vaste waarde binnen de wereld van informatica en technologie en staat dan ook bekend vanwege zijn uitstekende kwaliteit en optimale gebruiksgemak. Wat zich meteen ook reflecteert in de online beoordelingen waar dit product een mooie gemiddelde eindscore heeft gekregen van 4,8 sterren.

De mifi router werkt, net zoals de andere apparaten, op basis van een Micro-simkaart die je jammer genoeg niet meegeleverd krijgt. Eenmaal je dat in orde gebracht hebt, kun je eender waar van een krachtige verbinding genieten. Dit kan enerzijds via een vaste internetverbinding op een 2,4 GHz wifi band aan een snelheid van 300 Mbps of anderzijds via een mobiele 4G verbinding aan een downloadsnelheid van 150 Mbps. 

Bovendien blijkt deze router voorzien van een krachtige ingebouwde 2000 mAh batterij die een accuduur levert van gemiddeld 10 uren en kan het apparaat door maar liefst 10 verschillende personen worden gebruikt.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je kunt op verschillende manier een verbinding tot stand brengen. Zo gaat dit via het mobiele 4G netwerk aan een downloadsnelheid van ongeveer 150 Mbps of via een vaste netwerkverbinding aan een wifi snelheid van 300 Mbps.

Formaat: de mifi router blijkt maar liefst 9,4 cm breed, zo’n 5,7 cm diep en ongeveer 2 cm hoog. Een compact en lichtgewicht apparaatje dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Verpakkingsinhoud: de TP-Link M7200 mifi router wordt jou aangeboden inclusief een 2000 mAh batterij, een micro USB-kabel en een praktisch en informatief instructieboekje.

 

Nadelen:

Geen micro SD-kaart: jammer genoeg moeten we vermelden dat je er bij de aankoop geen micro SD-kaart bij krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Netgear Nighthawk M2 – Mifi router – 4G wifi hotspot – Compacte mifi router

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang? Dan raden wij jou aan om de Netgear Nighthawk M2 mifi router eens even onder de loep te nemen. Net zoals de voorgaande toppertjes, wordt ook dit exemplaar gekenmerkt door een vrij compacte en lichtgewicht uitvoering waardoor hij makkelijk te installeren en/ of te verplaatsen is.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo kenmerkt deze mifi router zich door meerdere aansluitingen gaande van een USB 2.0 tot een USB-C en een ethernetpoort. Dit wordt aangevuld met een krachtige 5040 mAh batterij waarmee een autonome gebruiksduur van wel 24 uren lang kan worden geleverd en dit voor wel 20 apparaten tegelijk.

De mifi router kent daarbij een 4G+ netwerk mogelijkheid en biedt een maximale downloadsnelheid van 2 Gbps aan. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, vindt een enkele koper het apparaat vrij moeilijk in te stellen.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Netgear Nighthawk M2 mobiele router wordt geleverd inclusief een verwijderbare Li-Ion batterij, een AC-lader, een USB Type C-kabel, een handleiding en een fabrieksgarantiekaart.

Gebruikers: deze mifi router is in staat om tot maar liefst 20 gebruikers tegelijk van een krachtige internetverbinding te voorzien.

Accuduur: je geniet een ruime accuduur die – onder de beste omstandigheden – kan oplopen tot maar liefst 24 uren.

 

Nadelen:

Prijzig: houd er rekening mee dat de prijs van deze mifi router toch wel wat hoger ligt dan het gemiddelde.

Installatie: één koper vindt de mifi router behoorlijk moeilijk in te stellen en te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. TP-Link M7650 – MiFi Router // Binnen paar minuten wifi-hotspot

 

Met de TP-Link M7650 mifi router is het mogelijk om in een recordtempo een wifi hotspot te creëren en dit voor maar liefst 32 draadloze apparaten, wat behoorlijk veel is. Daarbij kun je steunen op een eenvoudige toegang tot het 4G netwerk en een maximale downloadsnelheid van maar liefst 600 Mbps. Bovendien kun je daarbij zowel genieten van een 2,4 alsook 5 GHz wifi snelheid dankzij de optie tot dual-band.

Daarnaast is de draadloze mifi router eveneens voorzien van een bijzonder krachtige makkelijk oplaadbare batterij waarmee een autonome gebruiksduur tot wel 15 uur kan worden geleverd. Bij aankoop wordt de set aangevuld met een Micro USB-kabel, een Nano naar Micro simkaart adapter, een 3000 mAh Li-ion batterij en een informatieve snelstartgids.

Nemen we even een kijkje tussen de verschillende online reacties dan stellen we vast dat een enkele koper niet geheel overtuigd is en van mening is dat de installatie van het apparaat behoorlijk lastig is. De overgrote meerderheid van de kopers is gelukkig wel tevreden met hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruikers: de mifi router is gezegend met een lange autonome gebruiksduur tot 15 uur en kan daarbij tot wel 32 gebruikers tegelijk bedienen.

Dual-band: de dual-band mifi router haalt wifi snelheden van 300 Mbps bij 2,4 GHz en 867 Mbps bij 5 GHz.

Verpakkingsinhoud: de TP-Link M7650 wordt geleverd inclusief een Micro USB-kabel, een Nano naar Micro simkaart adapter, een 3000 mAh Li-ion batterij en een gebruiksvriendelijke snelstartgids.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een enkele koper is van mening dat de installatie en het instellen van de mifi router behoorlijk lastig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. TP-LINK M7350 Dual-band Mifi 4G 300 Mbps Router

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke mifi router van het bekende merk TP-Link. De router ondersteunt het 4G netwerk en beschikt over een maximale wifi snelheid van maar liefst 300 Mbps. Deze Dual-band mifi router beschikt bovendien ook over een handige data simkaart.

Het is een bijzonder krachtige mifi router die tot maximaal 15 verschillende apparaten tegelijk kan ondersteunen. Bovendien kun je alle belangrijke informatie vrijwel meteen op het duidelijke display gaan aflezen. De mifi router is voorzien van een degelijke 2550 mAh batterij waarbij je zeker bent van een totale gebruiksduur van ruim 10 uren.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 2,4 GHz of een 5 GHz Dual-band wifi en het is mogelijk om door middel van een SD kaart de opslagcapaciteit te vergroten. De meeste kopers reageren positief alhoewel er ook enkelen zijn die het jammer vinden dat de gebruiksaanwijzing onvolledig en bijgevolg onduidelijk is.

 

Voordelen:

Dual-band: de TP-Link mifi router steunt op het dual-band wifi principe wat betekent dat wifi snelheden van 2,4 of 5 Ghz mogelijk zijn.

Downloadsnelheid: steunend op het mobiele 4G netwerk kunnen makkelijk downloadsnelheden tot maar liefst 300 Mbps worden genoteerd.

Gebruiksgemak: bij correct gebruik weet de TP-Link M7350 dual-band mifi router tot maar liefst 15 verschillende apparaten tegelijkertijd te ondersteunen.

Voeding: de router maakt gebruik van een krachtige oplaadbare 2550 mAh batterij waarbij een gebruiksduur van ongeveer 10 uren kan worden geleverd.

 

Nadelen:

Handleiding: volgens een kleine minderheid van de klanten zou de handleiding onvolledig en bijgevolg onduidelijk geformuleerd zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Wifi 2 go 4G Router – mifi router – router draadloos wifi – wifi buddy – Draagbare wifi

 

We sluiten het rijtje af met de Wifi 2 go 4G router die – net zoals één van de vorige toppertjes – mag én kan beschouwd worden als een volwaardige mobiele 4G LTE mifi router. Doordat de router reeds voorzien is van een geïntegreerde 4G modem en een ingebouwde simkaartgleuf, hoef je enkel nog een Micro-simkaartje te installeren, en klaar is Kees! Schakel het apparaat vervolgens in en geniet van een stabiele wifi verbinding op het 4G netwerk.

De 4G mifi router is daarbij in staat om snelheden tot wel 300 Mbps te behalen bij 2,4 GHz én dit in combinatie met maar liefst 32 gebruikers. Het geheel wordt afgewerkt met een ledindicator display waarop je de status van de mifi router ten allen tijde kunt raadplegen.

Hoewel het apparaat heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen. 

 

Voordelen:

Downloadsnelheid: de mifi router is in staat om downloadsnelheden tot maar liefst 300 Mbps te behalen.

Gebruikers: maximaal 32 verschillende gebruikers kunnen gelijktijdig van de mifi router gebruik maken.

Installatie: je geniet een handig plug-and-play systeem waarbij je enkel nog een Micro-simkaart in het apparaat moet stoppen om van de router gebruik te kunnen maken.

 

Nadelen:

Geen 5G: houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om van het 5G netwerk gebruik te maken met deze router.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mifi routers Koopgids 

 

Ben je regelmatig onderweg voor het werk of probeer je zo nu en dan toch wel eens een reisje mee te pikken? Dan is het wel handig indien je eender waar en wanneer van een krachtige internetverbinding kunt genieten. De aanschaf van een kwalitatieve mifi router lijkt dan ook een meer dan goede aanbeveling. Toch willen wij jou aanraden om de onderstaande koopgids grondig door te nemen alvorens je de verschillende mifi routers en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. Op die manier kom je iets meer te weten over, de opties, het draagcomfort, prijskaartje en de verschillende aansluitingsmogelijkheden.

Wat is een mifi router en het nut ervan

“Mifi” router staat voor “mobiele wifi” router en verwijst naar een handig, vaak compact, apparaatje waarmee het mogelijk wordt om verbinding te maken met een 3G of 4G netwerk. In de meeste gevallen wordt daarvoor gebruik gemaakt van 1 of 2 simkaarten en bijgevolg 1 of 2 providers die, eender waar en wanneer voor jou op zoek gaan naar het best mogelijke netwerk. Op die manier kun je waar ook ter wereld genieten van een krachtige internetverbinding. Kortom, je zou een mifi router het best kunnen vergelijken met je wifi modem van thuis.  

Het gebruik van een mifi router biedt natuurlijk heel wat voordelen waardoor hij zijn investering meer dan waard is. Zo betreft het vaak een compact apparaatje voorzien van een oplaadbare accu, dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Extra handig dus voor wie regelmatig een reisje in de agenda inplant of wanneer er heel wat zakenreizen voor de boeg staan. Maar ook gewoon wanneer je je in eigen land begeeft en dringend iemand moet kunnen contacteren om wat voor reden dan ook. 

 

Werking en mogelijkheden van een mifi router 

Afhankelijk van de mifi router die je hebt aangekocht, heb je de mogelijkheid om 1 of 2 simkaarten in het apparaat te plaatsen waardoor mobiele data in een compact wifi netwerk kan worden omgezet. Met andere woorden, zodra je de simkaarten hebt geïnstalleerd en de mifi router vervolgens correct hebt ingeschakeld, zal het apparaatje op automatische wijze een internetverbinding tot stand brengen. 

Afhankelijk van de simkaart, en bijgevolg provider, én de sterkte van het gecreëerde wifi netwerk kunnen x-aantal devices van de verbinding gebruik maken. Zo zullen sommige operatoren de mogelijkheid bieden om met maar liefst 15 devices tegelijk van de internetverbinding te genieten terwijl anderen slechts 5 apparaten of minder toelaten. 

Wil je echter niet steeds gebonden zijn aan het gebruik van een simkaart dan kun je in sommige gevallen ook opteren voor een zogenaamde databundel. De databundel van We-Stream bijvoorbeeld biedt de mogelijkheid om de mifi router in maar liefst 140 verschillende landen te gebruiken. Schakel je hem in dan gaat het apparaat automatisch op zoek naar de best mogelijke internetverbinding.

Het type simkaart, de eventuele extra mogelijkheden en het prijskaartje

Daar de meeste mifi routers functioneren met behulp van 1 of 2 simkaarten, is het best wel handig om hier even dieper op in te gaan. Want welk type simkaart is nu eigenlijk het meest geschikt om te gebruiken in combinatie met de mifi router? Kies daarom bij voorkeur steeds voor een simkaart die voorzien is van een mifi optie zodanig dat je geen problemen ondervindt om een verbinding aan te gaan met een 3G of 4G netwerk. 

Tegenwoordig kun je een dergelijke simkaart wel bij elke provider aanschaffen en is het zelfs mogelijk om de simkaart van je smartphone in de mifi router te plaatsen. Door dit te doen, kun je verder gebruik maken van de mobiele data van je smartphone. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook heel wat mifi routers die dienst kunnen doen als powerbank en waarmee je, eender waar en wanneer je smartphone kunt opladen.

Houd er wel rekening mee dat al deze extra’s en bijkomende voordelen een bepaalde invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat kan variëren van ongeveer 35 à 40 euro tot maar liefst 500 euro of misschien wel meer.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een mifi router?

Zodra je de mifi router correct inschakelt, zal het apparaat geheel automatisch een verbinding tot stand brengen met het internet. In de meeste gevallen gebeurt dit met behulp van 1 of 2 simkaarten, die je perfect zelfstandig in de mifi router kunt bevestigen. De simkaart zorgt er vervolgens voor dat mobiele data kan worden omgezet in een soort van compact wifi netwerk waarvan x-aantal devices gebruik kunnen maken.

Afhankelijk van de sterkte van het gecreëerde wifi netwerk en de mogelijkheden die worden uitgestuurd vanuit de mobiele data, zijn sommige mifi routers in staat om 5 devices tegelijk aan te sluiten terwijl anderen tot wel 10 of 15 externe apparaten tegelijk van de verbinding kunnen laten genieten.

Wil je niet meteen gebonden zijn aan het gebruik van een simkaart en bijgevolg provider, dan kun je tegenwoordig ook kiezen voor bepaalde databundels zoals deze van We.Stream. 

Q2: Wat is een mifi router?

Een mifi (mobiele wifi) router is een handig compact apparaatje dat voorzien is van een oplaadbare accu en waarmee je, vaak met behulp van 1 of 2 simkaarten, een verbinding kunt creëren met een 3G of 4G. Je kunt een dergelijke 3G/4G router dan ook het beste vergelijken met de wifi-modem bij je thuis, alleen een heel pak kleiner. 

Zijn compacte formaat biedt natuurlijk ook heel wat pluspunten aangezien je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen zodanig dat je eender waar van een degelijke internetverbinding kunt genieten. Tegenwoordig bestaan er dan ook al heel wat verschillende soorten mifi routers waarbij sommige apparaten zelfs in staat zijn om je mobiele telefoon op te laden.

 

Q3: Wat kost een mifi router?

De aankoop van een degelijke mifi router hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je al heel wat kwalitatieve en functionele apparaten vinden voor slechts 35 tot 40 euro. Echter kun je het zo gek niet bedenken of het bestaat, waardoor je eveneens de mifi routers met een prijskaartje van 500 euro of meer zult tegenkomen.

Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en welk budget je wilt spenderen. Ben je van plan om de mifi router regelmatig te gebruiken of zo nu en dan sporadisch eens een keertje. Als je bijvoorbeeld regelmatig naar het buitenland moet voor het werk, dan is de investering in een duurder exemplaar misschien wel de moeite waard.

 

Q4: Welke simkaart kies je het best in combinatie met de mifi router?

Aangezien de meeste mifi routers met behulp van 1 of 2 simkaarten werken, is het best wel handig om te weten welk type simkaartje je hiervoor kunt en mag gebruiken. Kies daarom een simkaart die specifiek bedoeld is voor mifi en waarmee het mogelijk is om een verbinding tot stand te brengen met een 3G of 4G netwerk. Dat kan een netwerk zijn van eender welke provider en kan gepaard gaan met een abonnement, indien je dat wilt. 

In de meeste huidige gevallen is het zelfs mogelijk om de simkaart van je smartphone in de mifi router te plaatsen. Kortom, heel wat mogelijkheden en eenvoudiger dan wat je misschien op het eerste zicht zult verwachten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES