5 Beste Mini beamers Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

 Mini beamers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een mini beamer kan best wel praktisch zijn als je bijvoorbeeld vaak op zakenreis moet en presentaties hoeft te geven. Maar ook gewoon wanneer je naar een ontspannende film of je favoriete serie wilt kijken. Opdat jij met de beste mini beamer naar huis zou kunnen, raden wij jou aan om onze koopgids daaromtrent grondig door te nemen. Indien je liefst zo snel mogelijk een mini beamer wilt aankopen, kun je natuurlijk ook altijd onze top 3 raadplegen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de LG PH510PG Mini Beamer die gekenmerkt wordt door een handige wifi netwerkverbinding én bluetooth functie. Daartegenover staat de Qumax Pro Mini Beamer die alvast niet hoeft onder te doen en geleverd wordt inclusief HDMI kabeltje.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Mini beamers (Reviews) van 2024

 

Ga je veel op zakenreis om presentaties te geven in de verschillende takken van je bedrijf? Of kijk je gewoon graag naar een film wanneer je op verplaatsing bent. Schaf jezelf dan een mini beamer aan die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Maar wat is nu de beste mini beamer? Het antwoord op die vraag vind je in ons artikel dus lees gerust verder.

 

1. LG PH510PG Mini Beamer – 720p – Ingebouwde Accu – Bluetooth

 

Net zoals de mini beamers van Lifegoods behoort ook dit exemplaar van LG alvast tot het rijtje populaire en benoemenswaardige beamers. Zo wordt de LG PH510PG mini beamer – overigens een 2024 uitvoering – alvast gekenmerkt door een breedte van 17,4 cm, een lengte van 10,95 cm en een hoogte van 4,4 cm. Aangevuld met een beperkt gewicht van 650 gram betekent dit dus dat je de beamer makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Verder blijkt de LG mini beamer uitgerust met een krachtige én duurzame led lichtbron die een resolutie van maar liefst 1280 x 720 pixels garandeert alsook een beeldverhouding van 16:09, contrastratio van 100000:1 én een uiteindelijke lichtopbrengst van wel 550 Lumen. Dit alles maakt de beamer uitermate geschikt voor het geven van presentaties en het bekijken van je favoriete films en/ of tv-series.

De LG beamer is eveneens voorzien van een krachtige ingebouwde accu en garandeert diverse aansluitingen én netwerkverbindingen gaande van HDMI tot wifi én bluetooth. Ondanks de vele pluspunten die deze mini beamer aanreikt, vindt één koper het toch wel jammer dat het apparaat niet compatibel blijkt met Mac toestellen.

 

Voordelen:

Lichtopbrengst: deze – voor velen overigens ook beste – mini beamer garandeert een totale lichtopbrengst van 550 Lumen.

Verpakkingsinhoud: de mini beamer wordt jou aangeboden inclusief een AC-adapter en een bijbehorende informatieve handleiding.

Aansluitingen: de mini beamer is niet alleen voorzien van een HDMI poort maar biedt verder ook een VGA én USB 3.0 aansluiting aan.

Netwerkverbindingen: de wifi verbinding wordt verder aangevuld met een krachtige bluetooth functie zodanig dat een draadloze verbinding mogelijk wordt.

 

Nadelen:

Geen Mac: volgens één koper zou het niet mogelijk zijn om deze mini beamer aan een iPhone of Mac toestel te koppelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Qumax Pro Mini Beamer met HDMI kabel Projector

 

Met de Qumax Pro mini beamer HD kies je alvast voor een compact en lichtgewicht apparaatje dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Kortom, zowel ideaal voor gebruik thuis als onderweg of op kantoor. Bovendien blijkt het apparaatje gebruik te maken van een LCD projectietechniek aangevuld met een maximale beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:09. In combinatie met een lichtopbrengst van 4000 ANSI-lumen is hij dan ook de moeite waard om minstens in overweging te nemen.

Bovendien blijkt de mini beamer van Qumax voorzien van tal van aansluitingen waaronder HDMI, USB, VGA, AV, AUX, IR en TF wat resulteert in een brede waaier van mogelijkheden gaande van games tot het geven van presentaties en het bekijken van films en series. Hij garandeert hierbij een ruime projectieafstand gaande van 13 tot 60 meter aangevuld met de bekende keystone-correctie technologie.

Ondanks het feit dat er geen wifi noch bluetooth aanwezig is en het geluid volgens sommigen beter had gekund, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van hun aankoop. Zo wordt deze Qumax mini beamer alsnog beloond met een mooie eindscore van 4,2 sterren.

 

Voordelen:

Betaalbaar: in vergelijking met heel wat andere mini beamer apparaten zul je zien dat dit apparaat gekenmerkt wordt door een betaalbaar prijskaartje.

Projectieafstand: de projectieafstand van deze mini beamer bedraagt ongeveer 13 meter en kan probleemloos worden uitgebreid naar 60 meter.

Aansluitingsmogelijkheden: ondanks het compacte formaat blijkt het apparaatje toch voorzien van tal van aansluitingsmogelijkheden gaande van USB en HDMI tot VGA, AV, AUX, IR en TF.

Handig in gebruik: deze beamer is vanwege zijn compacte en lichtgewicht formaat handig in gebruik en wordt voorzien van een ruime resolutie en bijzonder lichtopbrengst in combinatie met een krachtige lamp die makkelijk 30.000 uren lang kan meegaan.

 

Nadelen:

Geluid: volgens een kleine minderheid van de klanten had de geluidskwaliteit toch wel wat beter gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Anker Nebula Apollo – Smart Mini Beamer – Android – Apple AirPlay – Screen Mirroring

 

Op zoek naar de verbeterde versie van de Anker Nebula Capsule beamer? Dan zit je met de Anker Nebula Apollo II smart beamer alvast in de juiste richting. Zijn compacte uitvoering van 6,5 cm diep, 13 cm hoog en 6,5 breed wordt aangevuld met een lichtgewicht van amper 600 gram, wat hem bijzonder handzaam én makkelijk te verplaatsen maakt. De geschikte beamer dus om mee te nemen op verjaardagsfeestjes, presentaties en dergelijke meer.

Ondanks zijn relatief compacte formaat, is de Anker Nebula Apollo II tot heel wat in staat. Zo is de beamer alvast uitgerust met een krachtige makkelijk oplaadbare batterij die – eenmaal opgeladen – een autonome batterijduur garandeert van 4 uren. Dit wordt aangevuld met een set krachtige ingebouwde speakers, een lichtsterkte van 500 ANSI lumen en een verbeterde Android versie waardoor draadloos casten tot de mogelijkheden behoort. En alsof dit nog niet genoeg is, geniet je eveneens Apple AirPlay, diverse aansluitingsmogelijkheden, wifi en bluetooth.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, blijven sommige klanten zijn prijskaartje toch wel een struikelblok vinden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van de Anker Nebula Apollo II worden tevens ook een voedingskabel, een afstandsbediening en een informatieve handleiding meegeleverd.

Projectietechniek: de smart beamer van Anker maakt gebruik van de bekende led projectietechniek en biedt daarbij een ruime resolutie van 854 x 480 pixels in combinatie met een beeldverhouding van 16:09 en een lichtsterkte van 500 ANSI lumen.

Besturingssysteem: de verbeterde Android 7.1 versie zorgt ervoor dat draadloos casten vanaf je smartphone tot de mogelijkheden behoort. Dit wordt verder aangevuld met de Apple AirPlay functie waardoor deze beamer zowel met Android als iOS functioneert.

Touchpaneel: de bovenzijde van de beamer wordt beschouwd als een authentiek touchpaneel waarmee je het apparaat eenvoudig kunt bedienen. De bediening kan eveneens verlopen via de afstandsbediening of de Nebula connect app.

 

Nadelen:

Lage lichtsterkte: vanwege de lage lichtsterkte functioneert deze beamer minder goed in fel verlichte ruimtes.

Prijskaartje: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het prijskaartje iets te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Salora 40BHD800 800 ANSI-lumen LED DLP

 

In vergelijking met het vorige product, lijkt deze beamer echt wel een koopje te zijn. Ideaal dus voor mensen met een beperkt budget of gewoon wanneer je liever niet zoveel geld uitgeeft aan een nieuwe draagbare beamer. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de ruimte steeds goed verduisterd wordt aangezien de lichtsterkte amper 800 ANSI-lumen bedraagt.

Het DLP beeldscherm beschikt over een maximale resolutie van 800 x 480 pixels en een contrast ratio van ruim 1000:1. De ledlamp is niet alleen bijzonder energiezuinig en duurzaam, maar kun je na verloop van tijd ook makkelijk en zonder al teveel problemen vervangen. Houd er ook rekening mee dat het apparaat niet is uitgerust met bluetooth of wifi.

Wanneer we de verschillende online beoordelingen even bekijken dan valt meteen op dat de meeste klanten tevreden zijn over de geleverde kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Echter is er ook één enkele koper die toch wel overtuigd is van het feit dat de mini beamer behoorlijk kwetsbaar is.

Ben je toch eerder op zoek naar één van de goedkope mini beamer toestellen? Kies dan voor de Salora 40BHD800. Je geniet van een duidelijk leesbaar en prachtig beeldscherm dat over een totale resolutie van maar liefst 800 x 480 pixels beschikt. Hieronder alvast een overzicht van de kenmerken.

 

Voordelen:

Ledlamp: het apparaat is voorzien van een bijzonder duurzame ledlamp die bovenal ook nog eens energiezuinig te werk gaat.

Comfort: doordat het toestel zo compact is en bovendien ook behoorlijk weinig weegt, is het makkelijk te verplaatsen en op te tillen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: we merken dat één klant vindt dat bepaalde onderdelen van het apparaat vrij kwetsbaar zijn.

Geen bluetooth en wifi: verder is het ook belangrijk om erop te wijzen dat er geen wifi aansluiting mogelijk is en ook geen bluetooth functie aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. LifeGoods Mini Beamer – WiFi Connect – 200” Projectie – Input tot Full HD – HDMI Kabel

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke LifeGoods mini beamer die eender welke kamer in een heuse thuisbioscoop weet om te toveren. Ondanks zijn compacte en lichtgewicht uitvoering, weet deze mini beamer je op alle vlak te overtuigen. Zo maakt de beamer gebruik van de bekende led projectietechniek en geniet je daarbij een ruime resolutie van maar liefst 1280 x 720 pixels in combinatie met een standaard beeldverhouding van 16:09, een contrastratio van 2000:1 én een lichtsterkte van maar liefst 4500 ANSI lumen.

Aangevuld met een krachtige ingebouwde speaker, geniet je niet alleen van prachtige en heldere kleuren maar tevens ook van een kraakheldere geluidskwaliteit. Kortom, dé ideale bioscoopervaring maar dan gewoon bij jou thuis op de bank! Het apparaat is tevens voorzien van een duurzame projectorlamp die makkelijk een levensduur van wel 50.000 branduren garandeert en biedt meerdere aansluitingen zoals wifi, HDMI, USB en VGA.

Hoewel deze beamer alles in huis heeft om het tot een heus paradepaardje te schoppen, lijken niet alle klanten even overtuigd. Zo zijn sommigen van mening dat de beamer moeilijk scherp te stellen is en vinden anderen zijn prijs-kwaliteitverhouding niet om over naar huis te schrijven.

 

Voordelen:

Luidspreker: de beamer werd voorzien van een krachtige ingebouwde luidspreker die zonder verpinken een ruim vermogen tot 55 watt weet te garanderen.

Lichtopbrengst: je geniet een ruime lichtopbrengst van maar liefst 4500 ANSI lumen.

Verpakkingsinhoud: de mini beamer van LifeGoods wordt jou aangeboden inclusief een stekker, een HDMI-kabel, een RCA-kabel, een afstandsbediening, een stevige draagtas, 2 AAA batterijen, een lenskap, een bevestigingsbout en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: hoewel er sprake is van een ingebouwde wifi functie, is er jammer genoeg geen bluetooth versie beschikbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mini beamers koopgids

 

Een beamer is handig voor mensen die geen televisie willen kopen maar toch graag een film kijken op groot scherm. Een mini beamer is ideaal om mee te nemen op verplaatsing want je kunt het makkelijk in je jaszak laten. Als je van plan bent om een mini beamer te kopen houd dan rekening met het type beamer, de lichtopbrengst, de resolutie, de levensduur, de contrastratio en het geluid.

Type beamer

We onderscheiden de beamers op die manier waarop ze het beeld projecteren. Je hebt de keuze tussen een DLP, LCD of LED beamer.

Een LED beamer gebruikt een combinatie van LED verlichting en een laser om de beelden op een krachtige manier te projecteren. Dit type gebruikt een minimale lichtopbrengst van 4000 lumen en beschikt meestal ook over een hoge contrastratio. Het grote voordeel van een LED beamer is de lange levensduur want deze lampen kunnen tot wel 20000 uren licht geven. De kleurweergave van een LED beamer is uitstekend en dit type is ook goedkoper dan de andere soorten beamers. Het grootste nadeel is dat je de lamp niet kunt vervangen, dus eenmaal de lamp opgebruikt is dan is je beamer niet meer bruikbaar.

LCD beamers hebben een hoog contrastratio en de kleuren worden helder en scherp weergegeven. Deze beamers zijn goedkoop maar de levensduur is aanzienlijk korter dan bij andere soorten. Ook kan er rastervorming plaatsvinden tijdens de projectie die nadelig is voor de beeldweergave.

De beste kwaliteit krijg je van een DLP beamer. DLP is de afkorting voor Digital Light Processing. Deze beamers bevatten miljoenen pixels en gebruiken minispiegels om het beeld te projecteren. De pixels staan dicht bij elkaar om een uitstekend beeld te creëren en de contrastwaarden zijn ook heel hoog. Het nadeel van een DLP beamer is de hoge prijs maar aan de andere kant heeft het wel een lange levensduur. Dit type is meestal ook compacter dan de andere soorten beamers, wat het weer makkelijker maakt om te transporteren.

 

Lichtopbrengst en resolutie

De lichtopbrengst wordt aangeduid in ANSI lumen en is eigenlijk de helderheid van een mini beamer. In de meeste gevallen heb je al genoeg aan een lichtopbrengst van 2000 ANSI lumen omdat de meeste mensen de beamer in een donkere kamer gebruiken. Als je echter ook van plan bent om de beamer te gebruiken in een verlichte ruimte dat moet je uitgaan van het dubbele, namelijk een lichtopbrengst van 4000 ANSI lumen. Dit is dan het minimum want eigenlijk is het zelfs beter om een nog hogere helderheid te kiezen. Het nadeel aan de hoge helderheid is dat dit nadelig is voor het contrast.

Een hogere resolutie zorgt voor een scherper beeld. Het is echter niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Je hebt bijvoorbeeld geen hoge resolutie nodig om een presentatie te geven maar om een film te kijken wel. Voor filmliefhebbers is het een aanbeveling om een mini beamer te kopen die tenminste over HD kwaliteit beschikt.

Je kunt natuurlijk nog een stap verder gaan en kiezen voor een model met 4K Ultra HD resolutie. Deze resolutie is vier keer beter dan Full HD en is perfect voor het kijken van films of series of zelfs als je de beamer wilt gebruiken om te gamen.

 

Contrastratio

De contrastratio bepaalt het verschil tussen het witste wit en het zwartste zwart. Dit wil dus zeggen dat je veel meer kleuren kunt onderscheiden als je een mini beamer koopt met een hoge contrastratio. De contrastratio is vooral goed zichtbaar in donkere ruimtes en kan voor een leuke ervaring zorgen bij het kijken van een nieuwe film.

De standaard ratio is momenteel 3500:1, dit wil zeggen dat je 3500 verschillende tinten op het scherm kunt zien. Als je de beamer gebruikt voor presentaties dan is een hoge contrastwaarde niet zo belangrijk. Je moet zelf beslissen waarvoor je de mini beamer wilt gebruiken en als het belangrijk is om een hoge contrastratio te hebben. Je kunt online eenvoudig verschillende beamers vergelijken om een keuze te maken.

Levensduur van de lamp en geluid van de beamer

Bij sommige modellen is de levensduur van de lamp direct verbonden met de levensduur van je beamer. Zo kun je de lamp van een LED beamer niet vervangen dus als de lamp opgebruikt is dan is je mini beamer onbruikbaar geworden. Gelukkig hebben de meeste lampen een levensduur van tenminste 2000 uur. Je kunt er dus al flink wat films mee kijken.

Het geluid van een beamer wordt veroorzaakt door de ventilator in het apparaat die nodig is om de beamer koel te houden. Meestal staat het geluidsniveau aangeduid op de verpakking dus het is best om daar op te letten bij de aankoop. Vooral bij goedkope aanbiedingen moet je goed lezen wat er op de verpakking staat.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES