5 Beste Moederborden Test van 2024

Laatste update: 21.04.24

 

Moederborden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een moederbord kan ervoor zorgen dat je computer er iets krachtiger en sneller van wordt. Toch is het niet aan te raden om het eerste het beste moederbord aan te kopen. Het is beter om verschillende modellen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Wij zijn voor jou even op zoek gegaan naar welke toestellen momenteel bij de beste 3 behoren. Uit het onderzoek is hierbij gebleken dat je met het ASUS 970 Pro Gaming moederbord een krachtig apparaat in huis haalt dat vooral voor gamers heel aantrekkelijk is. Je kunt natuurlijk ook opteren voor het Gigabyte GA-H110M-S2H moederbord. In vergelijking met het voorgaande apparaat is dit model werkelijk een koopje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Moederborden (Reviews) van 2024

 

Als je je computer krachtiger wilt maken maar je wilt geen geld besteden aan een nieuwe computer, dan kun je beter een nieuw moederbord kopen om in je computer te steken. Wij hebben vijf verschillende producten op het internet opgezocht en vergeleken op basis van online reviews. Neem gerust een kijkje en maak voor jezelf uit welke het beste moederbord is.

 

1. ASUS 970 Pro Gaming/Aura Socket AM3+ AMD 970 ATX

 

De ASUS 970 is een moederbord ideaal voor gaming. Hij ondersteunt DDR3-SDRAM geheugentypes en heeft DIMM geheugenslots.

Hij heeft een AMD processor en is compatibel met Athlon II, Phenom II Dual-Core Mobile en Sempron processors.

Over dit product zijn momenteel nog maar twee reviews geschreven maar deze geven een overtuigend positief advies.

De kopers zijn tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding en over de bijgevoegde software. Zo heb je bijvoorbeeld Sonic Radar, waarmee je tijdens het gamen kunt zien waar het meeste geluid vandaan komt via een sonische radar.

Je kunt ook de warmte van je CPU zien en de snelheid van je ventilatoren aanpassen. Hij draait zware spellen zoals Battlefield 4 prima en heeft veel opties indien je gaat overclocken.

Indien je je computer iets krachtiger wenst te maken dan hoef je niet meteen een volledig nieuwe computer aan te kopen. Het volstaat om het moederbord te veranderen. Dit model van het bekende en misschien wel het beste merk ASUS zou zomaar eens tot de populairste moederborden kunnen behoren.

 

Voordelen:

Extra kenmerken: bij de aankoop zul je merken dat je er heel wat leuke opties bij krijgt. Zo krijg je er bijvoorbeeld de Sonic Radar software bij.

Prijs-kwaliteitverhouding: de kopers zijn helemaal tevreden met de geboden kwaliteit en mogelijkheden van het apparaat. Ze vinden de prijs dan ook zeker rechtvaardig.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van ventilatoren waarvan het mogelijk is om de snelheid aan te passen. Verder kun je ook de warmte bekijken van je CPU.

 

Nadelen:

We merken dat de kopers helemaal tevreden zijn over de aankoop van dit moederbord. Uiteraard maakt dit het er voor ons niet eenvoudiger op om eventuele minpuntjes op tijd te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gigabyte GA-H110M-S2H moederbord LGA 1151 Intel H110 micro ATX

 

Deze moederbord aanbieding van het merk Gigabyte ondersteunt DDR4-SDRAM geheugentypes en heeft DIMM geheugenslots.

Hij beschikt over een Intel processor en is compatibel met Celeron, Core i3, Core i5, Core i7 en Pentium processors. Het moederbord heeft een LGA 1151 processor socket. Door de lage prijs behoort hij tot de goedkope moederborden.

De twee online reviews van kopers geven vooral een positief advies over dit product. Ze zijn tevreden over de goede kwaliteit en vinden het moederbord eenvoudig in gebruik.

Het apparaat is makkelijk te installeren en de kopers zijn ook tevreden over de lage prijs die ze betalen voor het product. Het toestel werkt perfect en kan aangesloten worden via VGA of HDMI.

Indien je van plan bent om een nieuw moederbord aan te kopen maar daar liefst niet zoveel geld aan spendeert dan kun je altijd eens dit model van GIGABYTE bekijken. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst, zou dit wel eens het moederbord met de laagste prijs kunnen zijn. Het loont dus zeker de moeite om de voor- en nadelen ervan even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Budget: je hoeft helemaal niet zoveel budget te voorzien omwille van de meer dan voordelige prijs. Het zou zelfs zomaar eens een moederbord aanbieding kunnen zijn.

Handig in gebruik: dit moederbord van het bekende merk GIGABYTE ondersteunt probleemloos DDR4-SDRAM geheugentypes. Verder is dit apparaat uitgerust met DIMM geheugenslots.

Gebruiksvriendelijk: de bediening van het apparaat is helemaal niet zo moeilijk. Bovendien kun je het moederbord probleemloos koppelen door middel van VGA of zelfs HDMI.

 

Nadelen:

Werkelijk alle kopers zijn laaiend enthousiast over de voordelen en de mogelijkheden die dit moederbord te bieden heeft. Daardoor is het voor ons niet eenvoudig om eventuele minpuntjes te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. MSI H81M-P33 Intel® H81 LGA 1150 (Socket H3) Micro ATX

 

De MSI H81M-P33 is meteen het goedkoopste moederbord in ons lijstje. Ideaal voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven om hun PC te tunen. Hij ondersteunt DDR3-SDRAM geheugentypes en heeft DIMM geheugenslots.

Hij beschikt over een Intel processor en is compatibel met Celeron, Core i3, Core i5, Core i7 en pentium processors. Het moederbord heeft een LGA 1150 processor socket en ondersteunt SATA II en SATA III.

Over deze moederbord aanbieding is momenteel nog maar één review geschreven en deze is vooral positief. De koper is tevreden over de goede kwaliteit die hij krijgt voor de goedkope prijs en vindt het toestel eenvoudig in gebruik. Hij past ook perfect in de computer.

De kwaliteit van dit MSI moederbord is ruim voldoende om een PC de tunen van de gemiddelde computergebruiker. Verwacht geen supercomputer maar met de juiste aanvullende onderdelen kun je een snel werkende PC bouwen die jaren meegaat.

Met behulp van het MSI moederbord ben jij in staat om jouw computer nog net dat tikkeltje krachtiger te maken. En bovendien is het vaker net iets goedkoper of wanneer je een volledig nieuw computer toestel aanschaft. Bekijk daarom zeker eens de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van dit moederbord.

 

Voordelen:

Prijskaartje: na een grondig onderzoek is gebleken dat dit moederbord over de laagste prijs beschikt in vergelijking met de andere apparaten die we in onze selectie hebben opgenomen.

Handig in gebruik: het moederbord ondersteunt probleemloos verschillende DDR3-SDRAM geheugentypes. Verder is het ook nog eens uitgerust met DIMM geheugenslots en beschikt het over een degelijke Intel processor.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de koper is helemaal overtuigd van dit product en raadt het iedereen aan. Toch is het mogelijk dat sommige kopers eventueel teleurgesteld zouden kunnen zijn omwille van de beperkte mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Gigabyte GA-78LMT-USB3 (rev. 4.1) Socket AM3+ AMD 760G Micro ATX

 

Dit moederbord van Gigabyte ondersteunt DDR geheugens en heeft een SATA II harde schijf interface.

Je verbindt hem met je PC via LAN en VGA of HDMI aansluiting. Hij beschikt over één ethernet poort en is een moederbord van het Socket AM3+ type. Hij behoort ook tot de categorie van de goedkope moederborden.

Over dit moederbord is tot op heden nog maar één gebruikerservaring geschreven door een koper maar deze persoon is er wel heel tevreden over. Hij vindt het een prima moederbord die alle FX en CPU’s ondersteunt. De software is ook heel eenvoudig te installeren.

Het enige minpunt is dat de USB 3.0 verbinding nogal onhandig is. Voor de rest vindt de gebruiker dit een hele mooie moederbord aanbieding voor een goede prijs.

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook dit moederbord afkomstig van het merk GIGABYTE. Dit doet ons vermoeden dat dit op het gebied van computers misschien wel eens tot de populairste merken zou kunnen behoren. Bovendien zul je versteld staan van de behoorlijk voordelige prijs van het toestel.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het Gigabyte moederbord kan probleemloos DDR geheugens ondersteunen. Daarnaast is het ook nog eens voorzien van een SATA II harde schijf interface.

Aansluiting: het moederbord is bijzonder eenvoudig te verbinden met de computer door middel van een LAN of VGA verbinding. Het is ook mogelijk om een koppeling te maken via HDMI.

Prijskaartje: het is misschien niet het moederbord met de laagste prijs maar je zult het toch zeker in de categorie van de goedkope moederborden kunnen vinden.

 

Nadelen:

USB 3.0: de koper vindt het echt een topproduct, alleen gaat de USB 3.0 verbinding niet altijd even goed.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Asus INT S1155 H61M-K Moederbord

 

Dit moederbord van Asus heeft een intern DD3 RAM geheugen dus het is een snel apparaat. Je kunt hem met je PC verbinden via LAN en VGA of DVI-D en HDCP. Hij beschikt over één ethernet poort en is een moederbord van het socket 1155 type.

De moederbord chipset is een Intel H61 en hij heeft een maximale geheugengrootte van 16GB. Hij heeft 8 USB 2.0 verbindingen en de netwerk controller is Realtek RTL8111F. Hij beschikt wel niet over LED verlichting.

Over deze moederbord aanbieding is momenteel nog geen online review geschreven door een koper.

Misschien is dit product al door iemand aangeschaft maar heeft deze persoon er nog geen mening over gegeven. Door het gebrek aan een gebruikerservaring kunnen wij geen advies geven over dit product.

Net zoals het eerste product behoort ook dit moederbord tot het ASUS merk. Alvorens een beslissing te nemen of dit moederbord daadwerkelijk datgene is waar jij al zo lang naar op zoek bent, kun je eerst even de voor- en nadelen van het apparaat grondig bestuderen. Op die manier krijg je al een iets beter beeld van de mogelijkheden.

 

Voordelen:

Krachtig: doordat dit moederbord over een handig DD3 RAM geheugen bezit dat is ingebouwd, is het bijzonder snel en krachtig.

Aansluiting: door middel van een LAN of VGA verbinding kun je het moederbord met je computer verbinden.

 

Nadelen:

Gebruikerservaring: momenteel zijn er nog geen online reviews geplaatst waardoor het niet zo eenvoudig is om advies te geven omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Moederborden koopgids

 

Een moederbord is het hart van je computer, alle belangrijke componenten zijn er op aangesloten. Bij de aankoop van een moederbord zijn er vele verschillende kenmerken waar je rekening mee moet houden. Denk maar aan de processor en socket, de chipset en de harde schijf, de video- en geluidskaart, overige aansluitingen en de prijs.

Computer motherboard

Processor en socket

Voor de processor heb je de keuze tussen twee grote merken: Intel of AMD. Deze merken beschikken enkel over een eigen soort moederbord waarop enkel een processor van hetzelfde merk past. Meestal heeft AMD goedkopere processors maar zijn deze van Intel sneller. Het hangt meestal van je eigen voorkeur af welk merk je wilt kopen.

Het aansluitpunt voor de processor is de socket. De socket bepaalt welke processor je kunt aansluiten op het moederbord. Het is dus best om vooraf een keuze te maken en te beslissen welke processor je wilt gebruiken zodat je een moederbord kunt kopen die deze processor ondersteunt. De huidige sockets zijn bijna allemaal voor Intel of AMD producten.

 

Chipset en harde schijf

Wanneer je weet welk moederbord je wilt kopen dan moet je nu nog een chipset selecteren. De chipset is het hart van je moederbord en bevat de software die het moederbord aanstuurt. De chipset regelt de communicatie tussen alle onderdelen die op het moederbord aangesloten zijn. Zo kunnen alle onderdelen als een geheel werken om optimale resultaten te leveren. Ook de chipsets worden vooral gemaakt door AMD en Intel.

Natuurlijk zul je ook data willen bewaren en daarvoor moet je een harde schijf aansluiten op je moederbord. Dit kan gebeuren op verschillende manieren maar de interessantste manier is de SATA aansluiting. SATA staat voor Serial Advanced Technology Attachment en is beschikbaar in verschillende snelheden. Dit wordt meestal aangeduid door middel van een cijfer: SATA1, SATA2,… Voor snelle harde schijven zoals een SSD kun je beter een zo hoog mogelijke SATA kiezen zoals SATA600.

 

Video- en geluidskaart

Je kunt een moederbord kopen met een ingebouwde VGA-chip. Zo hoef je apart geen losse videokaart meer te kopen. Deze ingebouwde kaarten zijn meestal niet echt krachtig en voor bepaalde handelingen zoals gamen is het beter om een losse videokaart te kopen.

Het gebruik van een losse videokaart hangt af van de aansluiting die op je moederbord zit. Op een moederbord met meerdere PCI express sloten kun je meerdere kaarten aansluiten voor een nog betere grafische prestatie. De PCI sloten bestaan in verschillende maten en naargelang de maat kun je ze gebruiken voor videokaarten of andere componenten.

Ook kan je moederbord over een ingebouwde audiochip beschikken zodat je geen geluidskaart meer moet kopen. Als je toch liever een aparte geluidskaart koopt dan kun je de ingebouwde audiochip eenvoudig uitschakelen. Losse geluidskaarten zorgen meestal voor een betere geluidskwaliteit.

 

Overige aansluitingen

Je kunt natuurlijk over nog andere aansluitingen beschikken op een moederbord. Denk maar aan USB 2.0 of 3.0. Deze aansluitingen heb je nodig om externe apparatuur te kunnen aansluiten. USB 3.0 gaat veel sneller dan 2.0 maar je kunt de kabels op allebei gebruiken. Het enige verschil is dat een USB kabel met 3.0 enkel op de snelheid zal gaan van de aansluiting, in het geval van een 2.0 aansluiting zal de kabel dus enkel data overzetten op een 2.0 snelheid. Denk erover na hoeveel USB aansluiting je wilt hebben.

Je kunt ook uitkijken naar andere aansluitingen zoals FireWire of Thunderbolt. Het hangt van je eigen voorkeur af. Als je deze aansluitingen nodig zult hebben dan zoek je beter specifiek naar een moederbord met deze mogelijkheden. Als je ze niet nodig zult hebben geef dan ook geen geld uit aan overbodige luxe.

Tenslotte hebben sommige moederborden een LAN-functionaliteit. Zo kun je de computer op een draadloos netwerk aansluiten zonder daarvoor apart een netwerkkaart te kopen.

Kostprijs van een moederbord

Een moederbord zal in prijs verschillen afhankelijk van de opties en functies waarover het beschikt. Er bestaan moederborden die speciaal ontwikkeld zijn voor gamers. Deze moederborden beschikken meestal over een krachtige ingebouwde grafische kaart zodat je dit niet meer apart moet kopen.
Op onze website kun je enkele topproducten vinden en je kunt ze makkelijk vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Wij geven deze aanbevelingen op basis van de reviews van eerdere kopers die het product al gebruikt hebben. Hoewel niet alle producten even goedkoop zijn kun je er toch enkele interessante aanbiedingen tussen vinden.

Maak een budget op en beslis welke functies er voor jou zeker op een moederbord moeten zitten zodat je op zoek kunt gaan naar het beste model voor jou.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES