6 beste monitorarmen Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste monitorarmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Nu steeds meer bedrijven de voorkeur lijken te geven aan telewerken, is het misschien wel handig om te investeren in een functionele monitorarm. Op die manier kun je een correcte lichaamshouding hanteren waarbij nek, schouders en rug zoveel mogelijk ontlast worden. Afhankelijk van je wensen zou je binnen dit segment zelfs kunnen kiezen voor een dual of triple monitorbeugel waardoor het mogelijk wordt om met meerdere schermen tegelijk te werken. Aangezien het ruime assortiment best wel wat keuzestress met zich meebrengt, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes. Zo zou je kunnen kiezen voor de W&Z Monitor arm voor laptop scherm indien je graag met 2 laptopschermen wenst te werken. Daartegenover staat de Monitor arm geschikt voor monitor/laptop/tablet die bekend staat vanwege zijn veelzijdigheid en naast laptops eveneens geschikt blijkt voor monitors en tablets.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste monitorarmen (Reviews) van 2024

 

De beste monitorarm is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen. Of je daarbij kiest voor een enkelvoudige monitorarm met 1 scherm dan wel een dual monitorarm met 2 schermen of een triple monitorarm met 3 schermen, blijft een persoonlijke keuze. Net zoals de keuze voor een bepaalde uitvoering. Zo bestaan er tegenwoordig ultrawide monitorarmen, monitorarmen met laptopstandaard, vrijstaande exemplaren of monitorarmen die je aan de muur kunt bevestigen. Bekijk alvast de 6 toppertjes hieronder even inclusief het advies vermeld in de online reviews en wie weet ga je wel naar huis met een leuke aanbieding of kies je voor het populairste en beste merk.

 

1. W&Z Monitor arm voor laptop scherm – Monitor beugel geschikt voor 2 schermen

 

Werk je regelmatig van thuis uit en gebruik je dan vaak 2 computerschermen tegelijkertijd, dan loont het de moeite om deze dual monitorarm van W&Z alvast even onder de loep te nemen. De zwarte monitorbeugel – die hoofdzakelijk uit duurzaam en stevig metaal vervaardigd werd – biedt de mogelijkheid om met 2 schermen tegelijk te werken en kan daarnaast ook perfect dienst doen als laptopstandaard voor laptops/ notebooks van 8 tot 17 inches.

Per arm mag je rekenen op een optimaal draagvermogen van ongeveer 9 kg wat de totale draagkracht op maar liefst 18 kg brengt. Verder maakt de monitorarm gebruik van een VESA-bevestiging waarbij je maar liefst 2 aansluitingsmogelijkheden geniet van 7,5 x 7,5 cm of 10 x 10 cm. 

Hoewel hij niet meteen voorzien is van de laagste prijs noch tot de goedkope monitorarmen kan gerekend worden, lijken de meeste klanten overtuigd van hun aankoop wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: voor de productie van deze monitorarm heeft men gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van metaal.

Draagvermogen: per arm geniet je een maximaal draagvermogen van 9 kg wat resulteert in een monitorbeugel – inclusief bureauklem – met een draagkracht van 18 kg.

Gebruiksgemak: de monitorbeugel wordt gekenmerkt door 2 afzonderlijke armen waardoor het mogelijk wordt om met maximaal 2 schermen tegelijkertijd te werken. Bovendien kunnen de armen naar wens gedraaid en/ of gekanteld worden.

Hechtingdimensie: het apparaat maakt gebruik van een universele VESA-bevestiging waarbij er 2 mogelijke aansluitingen zijn van 7,5 x 7,5 of 10 x 10 cm.

 

Nadelen:

Geen 34 inches: ben je op zoek naar een 34 inches monitorarm of een monitorarm van 32 inches, dan is dit apparaat te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Monitor arm geschikt voor monitor/laptop/tablet – Monitorbeugel Ergonomisch

 

Is budget geen enkel probleem en is enkel het beste goed genoeg, dan kan deze prachtige zilverkleurige monitorbeugel misschien wel soelaas bieden. Het betreft een bijzonder veelzijdige monitorarm jou aangeboden en geleverd door R2B en geschikt voor monitoren, laptops en/ of tablets. Bovendien is de dual monitorbeugel in hoogte verstelbaar, draaibaar én kantelbaar wat gelijk resulteert in een optimaal gebruiksgemak.

Net zoals het vorige product blijkt ook deze monitorarm overigens vervaardigd uit duurzaam metaal wat hem stevig, stabiel en betrouwbaar maakt. Hij wordt daarbij geleverd inclusief een praktische tafelbevestiging en maar liefst 4 verschillende opzetstukken zodanig dat je zelf kunt gaan bepalen met welke 2 apparaten je wilt werken.

De online reviews tonen aan dat klanten duidelijk tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit, de eenvoudige installatie en de gebruiksvriendelijkheid wat eveneens zijn mooie gemiddelde eindscore zou kunnen verklaren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de in hoogte verstelbare monitorbeugel bestaat uit 2 afzonderlijke flexibele armen die draaibaar én kantelbaar zijn. Hij is geschikt voor laptops, smartphones en tablets tot maximaal 17 inches en blijkt ook de ideale monitorarm voor 17 tot 27 inches monitors. 

Tafelbevestiging: met behulp van de meegeleverde tafelbevestiging wordt het mogelijk om de monitorarm stevig vast te klikken.

Bevestigingsstukken: bij aankoop worden tevens ook 4 bevestigingsstukken aangeboden zodanig dat je zelf kunt kiezen welke 2 devices je uiteindelijk aansluit.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Neomounts by Newstar Select NM-D135D monitorarm – t/m 27”

 

De monitorarm van Neomounts by Newstar – eveneens vervaardigd uit duurzaam metaal en beschikbaar in 2 neutrale kleuren – springt in het oog vanwege de 2 afzonderlijke armen in combinatie met 3 aanwezige draaipunten. Dit maakt hem dan ook geschikt voor maximaal 2 schermen tot en met 27 inches of 69 cm. Per arm wordt een ultiem draagvermogen gegarandeerd van 8 kg wat resulteert in een totaal belastbaar gewicht van 16 kg.

Door middel van de meegeleverde bureauklem wordt het mogelijk om de monitorbeugel aan de tafel, het bureau of het aanrecht vast te klikken. Door vervolgens de hoogte én diepte van de monitorbeugel in te stellen, kun je met een correcte lichaamshouding het werk hervatten. Per afzonderlijke arm is het eveneens mogelijk om – indien gewenst – het scherm te kantelen, draaien of zwenken.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de mogelijkheden. Zo wordt onder meer positief gereageerd op de uitstekende kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid én de stabiliteit van de geleverde monitorbeugel.

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals de vorige 2 monitorarmen werd ook dit exemplaar volledig uit duurzaam en 100% stevig metaal vervaardigd.

Bureauklem: met behulp van de meegeleverde bureauklem kun je de monitorarm stevig ter hoogte van de tafel, het bureau of het aanrecht vastklemmen.

Gebruiksgemak: de monitorarm bestaat uit 2 afzonderlijke armen die elk een draagkracht garanderen van 8 kg en geschikt blijken voor schermen van maximaal 27 inches groot én een VESA gatenpatroon van 7,5 xc 7,5 cm of 10 x 10 cm.

Comfort: je kunt de hoogte én diepte van de monitorarm verstellen alsook elk afzonderlijk scherm gaan roteren, kantelen of zwenken.

 

Nadelen:

Prijs: de hoge prijs maakt deze dual monitorarm minder toegankelijk bij de brede lagen van de bevolking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Douxe DXM2 – Dubbele Monitor arm – Monitor Beugel voor 13-27 Inch

 

De DXM2 dual monitorarm van Douxe werd vervaardigd uit duurzaam staal en biedt maar liefst 2 afzonderlijke armen aan die elk een draagkracht van 9 kilogram garanderen en de mogelijkheid bieden om schermen van 13 tot 27 inches op vast te klikken. Daarbij dien je rekening te houden met een universele VESA-bevestiging van 7,5 x 7,5 cm of 10 x 10 cm.

De monitorarm blijkt – net zoals zijn voorgangers – in hoogte én diepte verstelbaar en kan daarnaast 360º draaien, 180º zwenken en 125º kantelen zodanig dat je geschikte positie bereikt die resulteert in een correcte lichaamshouding. Doordat je er ook flatscreens op kunt monteren, blijkt dit setje niet alleen geschikt voor thuiswerkers maar ook voor gamers.

Hoewel sommige klanten niet helemaal overtuigd zijn van het formaat, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden met de aankoop. Zo worden onder meer de uitstekende kwaliteit alsook de stabiliteit beloond met extra goede punten.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de monitorbeugel wordt jou aangeboden inclusief een informatieve handleiding, 5 praktische kabelklemmen en de nodige bevestigingsmaterialen.

Uitvoering: de stalen monitorbeugel telt maar liefst 2 stevige armen die elk een draagkracht garanderen van 9 kg en de mogelijkheid bieden om schermen van 13 tot maximaal 27 inches op vast te klikken.

Comfort: het is mogelijk om de beugel in hoogte en diepte te verstellen. Daarnaast zijn de armen 360º draaibaar, 125º graden kantelbaar en 180º zwenkbaar.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere toppertjes uit deze selectie, lijk je met deze monitorarm wel een aanbieding in de wacht te slepen.

 

Nadelen:

Te klein: volgens een kleine minderheid van de kopers zou deze monitorbeugel net iets te compact zijn en bijgevolg minder gebruiksvriendelijk dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. VM D13 Monitorarm – VisionMounts, 3 draaipunten – kantelen en roteren

 

De VM D13 enkelvoudige monitorarm van Vision Mounts werd vervaardigd uit lichtgewicht doch duurzaam aluminium en afgewerkt in een neutrale zwarte kleur. Hij levert daarbij een maximaal draagvermogen van 8 kg en biedt de mogelijkheid om allerhande schermen van 10 tot 27 inches groot vast te klikken. Ideaal dus indien je graag wat meer ruimte op tafel of je bureau wenst te creëren.

Bovendien is het mogelijk om de hoogte van de monitorarm – die overigens maximaal 40,7 cm bedraagt – te verstellen alsook het scherm te kantelen en te draaien. Op die manier kun je een correcte positie creëren en bijgevolg een correcte lichaamshouding bekomen. Het geheel wordt verder afgewerkt met een kabelmanagement systeem en de nodige bevestigingsklemmen om de monitorbeugel stabiel en stevig vast te klikken.

We stellen dan ook vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop en het product belonen met een mooie gemiddelde score van 4,7 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: deze betaalbare monitorbeugel werd vervaardigd uit hoogwaardig en lichtgewicht aluminium.

Installatie: dankzij de meegeleverde bevestigingsklemmen wordt het mogelijk om deze monitorbeugel aan de tafel of het bureau vast te klikken. Het scherm van 10 tot 27 inches wordt geïnstalleerd door middel van een universele VESA-bevestiging van 7,5 x 7,5 cm of 10 x 10 cm.

Gebruiksgemak: het gebruiksgemak wordt naar een hoger niveau getild doordat de monitorarm in hoogte en diepte verstelbaar blijkt en verder ook 360º graden kan worden gedraaid.

 

Nadelen:

Enkelvoudig: in tegenstelling tot de vorige exemplaren, kun je hier slechts 1 scherm per keer op vastklikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Säkert – Monitor arm laptop en scherm (tot 32 inch) – Monitor beugel

 

We sluiten het rijtje af met deze – relatief betaalbare – monitorbeugel van het bekende merk Säkert, vervaardigd uit duurzaam metaal en afgewerkt in een neutrale zwarte kleur. De monitorbeugel levert 2 afzonderlijke stevige armen die elk een draagkracht van maar liefst 8 kg garanderen en geschikt zijn om laptops en notebooks van 13 tot 32 inches op vast te klikken. Maak hierbij gebruik van de universele VESA-bevestiging van 7,5 x 7,5 of 10 x 10 cm.

Het paradepaardje springt natuurlijk ook in het oog vanwege zijn uitklapbare lengte alsook de mogelijkheid om de schermen te kantelen en draaien. Met behulp van de meegeleverde bureauklem kun je deze monitorarm zonder problemen stabiel aan de tafel of het bureau vastklikken.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, lijkt een kleine minderheid minder tevreden over de aangeboden kwaliteit. Bij sommigen zou het product zelfs beschadigd toegekomen zijn.

 

Voordelen:

Uitvoering: de monitorbeugel bestaat uit 2 aparte armen waardoor het mogelijk wordt om met 2 schermen van 13 tot 32 inches groot te werken.

Kabelmanagement: er is wel degelijk sprake van een kabelmanagement systeem waardoor je de kabels zo goed mogelijk kunt wegwerken. 

Bureauklem: het geheel wordt aangeboden inclusief een stevige bureauklem die een maximale draagkracht garandeert van 16 kg wat overeenkomt met 8 kg per arm.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens enkele klanten had de kwaliteit van het geleverde product toch wel een pak beter gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Monitorarmen Koopgids 

 

Het creëren van een ergonomische werkplek en het ruimtebesparend werken worden mogelijk met dank aan de aanwezigheid van monitorarmen of beugels. Echter is er vandaag wel een bijzonder ruim assortiment aan monitorbeugels te spotten waardoor het niet altijd makkelijk wordt om een keuze te maken. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om je te focussen op bepaalde aspecten zoals de aanwezigheid van de armen, de draagkracht, de gebruikte materialen en de bevestigingsmogelijkheden. Bekijk daarom de onderstaande koopgids al even alvorens je de verschillende monitorbeugels en eventuele aanbiedingen en/ of promoties met elkaar gaat vergelijken.

Waarom kiezen voor een monitorbeugel?

Nu de corona pandemie heel wat bedrijven in de richting van telewerk heeft gestuurd, ondervinden veel werknemers last van nek-, schouder- én/ of rugklachten. In de meeste gevallen is dit te wijten aan een verkeerde zithouding tijdens de vele uurtjes zittend werk. Door de lichaamshouding aan te pakken, kunnen de klachten aanzienlijk verminderen of zelfs volledig verdwijnen. Daarom luidt het advies van heel wat experts en andere gebruikers om te investeren in een degelijke monitorarm.

Een monitorarm – door sommigen ook wel omschreven als monitorbeugel – helpt een ergonomische werkomgeving te creëren en lijkt daarnaast ook ruimtebesparend te werken. Afhankelijk van je wensen en doelstellingen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een meervoudige monitorarm waardoor het mogelijk wordt om op 2 of 3 schermen tegelijk te werken. Best wel handig als je vaak van thuis uit werkt.

 

Het type monitorbeugel in functie van de montage

Ben je overtuigd en wil je graag investeren in een degelijke monitorbeugel dan is het aangewezen om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden. Zo kunnen we – op basis van de gebruikte montagetechniek – alvast een onderscheid maken tussen meerdere monitorarmen. De meest voor de hand liggende is natuurlijk degene die je vastklemt op je bureau of tafel en bijgevolg geleverd wordt inclusief de nodige bevestigingsklemmen. Dergelijke monitorarmen zijn uitermate geschikt voor zij die van thuis uit werken.

Het rijtje wordt verder aangevuld met de monitorarmen die je aan de wand of muur kunt installeren. Deze montagetechniek zien we heel vaak opduiken binnen het segment van de smart televisietoestellen en flatscreen schermen. Tot slot kun je altijd nog kiezen voor een monitorarm die je op de vloer kunt installeren hoewel deze minder aan te raden is om telewerk uit te voeren.

 

De gebruikte materialen en de uitvoering

Eenmaal je een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde montagetechniek, is het eveneens aangewezen om het aantal armen alsook de bijbehorende draagkracht te bepalen. Heb je maar 1 scherm nodig dan kies je maar beter voor een enkelvoudige monitorbeugel met een draagkracht van 5 à 10 kg afhankelijk van de schermgrootte en de mogelijkheden van de beugel.

Echter bestaat eveneens de optie om met meerdere schermen tegelijk te werken gaande van laptops tot notebooks, tablets, flatscreens, monitors en zelfs smartphones. In dat geval kun je eventueel opteren voor één van de vele dual of triple monitorbeugels waarbij elke arm een draagkracht van zo’n 8 à 10 kg garandeert.

Daarnaast is het minstens even belangrijk om aandachtig te zijn voor de gebruikte materialen aangezien deze een invloed zullen hebben op de stevigheid, de duurzaamheid en de stabiliteit van het geheel. Zo blijken de meeste monitorbeugels vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium, metaal, staal en/ of kunststof. 

 

Wendbaarheid van de beugel in functie van het gebruiksgemak

Hoewel de meeste monitorbeugels in wezen wendbaar blijken teneinde een beter gebruiksgemak te beogen, zullen sommigen exemplaren toch net iets meer comfort aanbieden ten opzichte van andere. Het is daarom aangewezen om – indien mogelijk – te kiezen voor een monitorarm waarvan je de hoogte én diepte naar wens kunt instellen. Zorg er tevens voor dat je de aanwezige armen afzonderlijk van elkaar kunt draaien, kantelen en/ of zwenken. Op die manier kun je een optimale lichaamshouding creëren en eventuele gezondheidskwaaltjes naar de prullenmand verbannen.

Extra functies en bijkomende kenmerken

Tot slot willen we het nog even kort hebben over eventuele extra functies, optiemogelijkheden en bijkomende kenmerken. Zo zullen sommige monitorarmen net iets meer mogelijkheden aanbieden die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. De moeite waard dus om even een kijkje te nemen.

Zo kan het handig zijn om te kiezen voor een monitorbeugel met kabelmanagement. Zeker wanneer het een dual of triple monitorarm betreft, is het handig om de aanwezige kabels op een correcte en nette manier te kunnen wegwerken. Dit oogt niet alleen veel mooier het zorgt voor meer rust op je bureau en bijgevolg in je hoofd.

In het geval van een meervoudige monitorarm kun je kiezen voor een exemplaar waar meerdere opzetstukken worden aangeboden zodat het mogelijk wordt om zelf te bepalen met welke devices je precies wilt werken. Dit alles kan eventueel worden aangevuld met een USB-poort, tal van extra aansluitingsmogelijkheden, een montagekit en de nodige bevestigingsstukken. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES