8 beste Mp3 Spelers Test van 2024

Laatste update: 20.04.24

 

Beste Mp3 spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Muziek is een belangrijke factor in het dagelijkse leven van heel wat mensen waardoor de aanschaf van een functionele en duurzame mp4 of mp3-speler een logisch gevolg blijkt. Toch is het aanbod aan mp3-spelers vandaag de dag bijzonder groot en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse mp3-spelers. Zo zijn we onder meer uitgekomen bij de Lisiv MP3 Speler Met Bluetooth die gekenmerkt wordt door een 5.0 bluetooth functie.  Daartegenover staat de SanDisk Clip Sport Go-21 16GB mp3-speler die dan weer in het oog springt vanwege zijn unieke uitvoering en de meegeleverde praktische oordopjes.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste mp3 spelers (Reviews) van 2024

 

Bestaat er zoiets als de beste mp3 speler of niet? Het is een goed advies om de 5 topproducten, voor jou geselecteerd, even rustig te bekijken. We hebben bij de selectie rekening gehouden met het online reviews en de gebruikerservaringen. Zo kun jij uitmaken of je op zoek bent naar een mp3 speler met bluetooth en/ of met radio. Wil je een waterdicht exemplaar of is het belangrijker dat het apparaat geschikt is voor de sport? Bovendien zijn er heel wat merken zoals Apple, Sandisk, Sony,  Philips en Samsung die meerdere mp3 spelers op de markt hebben gebracht.

 

 

1. Lisiv MP3 Speler Met Bluetooth – Ondersteuning tot 128GB – Mp4 Speler

 

Net zoals de bekende Sony mp3-spelers behoort ook dit model van het bekende merk Lisiv, tot de algemene toppertjes. Of je met deze bluetooth mp3-speler ook meteen voor één van de goedkope apparaten uit het rijtje kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch vinden heel wat klanten zijn prijskaartje ten aanzien van de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid meer dan gerechtvaardigd waardoor het de moeite waard is om deze – misschien wel beste – mp3-spelers eens even onder de loep te nemen.

Zo valt deze mp3-speler in eerste instantie op vanwege zijn rechthoekige handzame design en de vele extra’s die bij aankoop worden aangeboden gaande van een Nederlandstalige handleiding tot een set muziekoortjes, een USB-kabel én een 32GB geheugenkaart. Wat meteen de vele positieve reviews alsook mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren weet te verklaren.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo kenmerkt deze multifunctionele mp3 speler zich eveneens door een geïntegreerde bluetooth 5.0 functie, een lange batterijduur, een opslagcapaciteit ondersteuning tot maar liefst 128GB, een ingebouwde FM radio én spraakrecorder. Kortom, een echt toppertje dat je misschien wel eens tussen de mp3-spelers in de Hema zou kunnen spotten.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: hoewel de mp3-speler geleverd wordt met een 32GB geheugenkaart, ondersteunt hij een opslagcapaciteit tot maar liefst 128GB.

Bluetooth: de mp3-speler van Lisiv is uitgerust met een geïntegreerde bluetooth 5.0 functie.

Design: zijn compacte en lichtgewicht design dragen alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak van deze mp3-speler.

Verpakkingsinhoud: de Lisiv mp3-speler wordt jou aangeboden inclusief een Nederlandstalige handleiding, een 32GB geheugenkaart, een set muziekoortjes en een USB-kabel.

 

Nadelen

Handleiding: houd er rekening mee dat de handleiding via mail wordt aangeboden en het dus geen papieren versie betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SanDisk Clip Sport Go-21 16GB – Inclusief koptelefoon // SanDisk mp3-speler

 

De Clip Sport Go mp3-speler van SanDisk is een compact en lichtgewicht apparaatje dat speciaal ontworpen werd met het oog op het vervolledigen van je trainingen. Zijn clip-systeem maakt het daarbij mogelijk om hem eenvoudig aan je kleding vast te klikken terwijl je geniet van de ingebouwde FM-radio, iTunes of tal van andere audio content.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles! De SanDisk mp3-speler mag dan wel compact zijn, hij weet een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 16GB te garanderen wat gelijk staat aan zo’n 8000 muzieknummers naar keuze. Dit alles wordt aangevuld met een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die – indien helemaal opgeladen – een gebruiksduur van wel 18 uren garandeert. Bij aankoop van de SanDisk mp3-speler worden overigens een USB-oplaadkabel alsook een snelstartgids en een koptelefoon meegeleverd.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de Clip Sport Go mp3-speler van SanDisk wordt geleverd inclusief USB-2.0 oplaadkabel, een snelstartgids en oordopjes.

Opslagcapaciteit: de mp3-speler garandeert een standaard opslagcapaciteit van wel 16GB wat resulteert in een uitgebreide speellijst van maar liefst 8000 muzieknummers.

Uitvoering: de mp3-speler kent een relatief compact formaat van 1,52 x 5,66 x 3,55 cm en is eenvoudig aan je kleding vast te maken. Extra handig tijdens trainingen dus!

Handig in gebruik: de mp3-speler mag dan wel compact zijn, hij biedt een ingebouwde FM-radio aan alsook iTunes en ondersteunt daarnaast nog tal van andere audio content.

 

Nadelen

Geen touchscreen: houd er rekening mee dat de SanDisk mp3-speler geen touchscreen display kent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. YOTON MP·-speler YM03 Bluetooth MP3-speler 72 GB met Clip – HiFi-geluid

 

Wil je graag een (nieuwe) mp3-speler kopen en ben je bijgevolg op zoek naar een kwalitatief en betaalbaar toestelletje, dan raden wij jou aan om de YOTON mp3-speler eens even onder de loep te nemen. Hij wordt geleverd inclusief een USB-kabel, een bedrade headset, een 64GB Micro SD kaart en een informatieve handleiding, wat zijn prijs-kwaliteitverhouding meer dan aantrekkelijk maakt.

De Yoton mp3 speler kent daarbij een vrij compacte uitvoering van 5,93 X 3,80 X 1,81 cm in combinatie met een gewicht van amper 28,5 gram, waardoor hij makkelijk overal mee naartoe kan. Maar vergis je niet want ondanks zijn compacte uitvoering, heeft deze mp3-speler behoorlijk veel in zijn mars. Zo wordt het apparaatje – dat overigens uit duurzaam plastic is vervaardigd – gekenmerkt door een krachtige ingebouwde lithium-ion batterij van 370mAh, een standaard lichaamsgeheugen van 8GB en een TF-kaart van 64GB die kan worden uitgebreid naar 128GB.

Het gebruiksgemak van deze mp3 speler met bluetooth wordt overigens moeiteloos aangesterkt met een geïntegreerde stappenteller, stopwatch, e-book en recorder. Kortom, heel wat klanten beschouwen dit apparaatje dan ook als de beste mp3 speler op het gebied van prijs en kwaliteit.

 

Voordelen

Uitvoering: de Yoton mp3-speler is vervaardigd uit duurzaam plastic en kent een totale afmeting van 5,93 X 3,80 X 1,81  in combinatie met een gewicht van 28,5 gram.

Riemclip: het apparaatje is uitgerust met een riemclip waardoor je de mp3-speler eenvoudig aan je broekriem of rugzak kunt vastklikken.

Afspeelmogelijkheden: de mp3-speler maakt het mogelijk om verschillende audioformaten af te spelen gaande van AAC en mp3 tot WMA, WAV en OGGVORBIS. Dit wordt aangevuld met onder meer een shuffle en repeat functie.

Bluetooth: in tegenstelling tot sommige andere mp3-spelers; is dit model wel degelijk uitgerust met een bluetooth functie.

 

Nadelen

Te klein: hoewel de meeste klanten overtuigd waren van hun aankoop, vonden sommige kopers de mp3-speler te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony NW-WS413 Walkman – Water- en stofdichte MP3-speler – 4 GB

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze Sony mp3-speler die, afkomstig uit de bekende Sony Walkman serie, gekenmerkt wordt door een opvallend blauw design. Echter blijkt de Sony NW-WS413  eveneens beschikbaar in het geel, zwart of ivoor waardoor hij toch net dat tikkeltje persoonlijker wordt. Net zoals de meeste andere apparaten uit deze lijst, blijkt ook dit product 100% water- én stofdicht te zijn wat uiteraard bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Met de Sony NW-WS413 kies je dan ook gelijk voor een draadloze Walkman mp3-speler die je tijdens je work-out en onder eender welke weersomstandigheid kunt gebruiken. Hij levert hierbij een opslagcapaciteit van 4 GB en blijkt voorzien van een krachtige oplaadbare batterij die, indien volledig opgeladen, makkelijk 12 uren lang kan meegaan.

Verder valt de mp3-speler met bijbehorende oortjes op vanwege zijn unieke ergonomische design en de aanwezigheid van tal van leuke extra’s zoals de modus voor omgevingsgeluid. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel een kleine minderheid de prijs een tegenvaller vindt.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: de mp3-speler maakt gebruik van het bekende Flashgeheugen en biedt hierbij een ruime opslagcapaciteit van 4 GB aan.

Batterij: hij blijkt eveneens voorzien van een oplaadbare batterij die makkelijk tot wel 12 uren lang kan meegaan.

Gebruiksgemak: zijn compacte formaat en ergonomische design maakt hem uitermate geschikt voor eender welke work-out. Bovendien is hij 100% water- én stofbestendig.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zul je wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat ver boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vaive HiFi MP3 / MP4 Speler Bluetooth – Voice recorder – Dicatafoon – FM radio

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Vaive HiFi mp3/ mp4-speler die gekenmerkt wordt door een compacte lichtgewicht uitvoering en geleverd wordt inclusief de nodige oordopjes. Naast het feit dat dit apparaatje zowel mp3 alsook WAV bestanden blijkt te ondersteunen, is het eveneens uitgerust met een geïntegreerde shuffle én 4.0 bluetooth functie.

Verder maakt de mp3-speler gebruik van een Micro SD opslagtype waarbij een ruime capaciteit van wel 128GB kan worden gegarandeerd. Dit alles wordt verder aangevuld met een krachtige makkelijk oplaadbare batterij, een ingebouwde equalizer, een extern geheugenslot, een scherm met achtergrondverlichting en de optie tot het gebruik van FM-radio.

Een blik op de online reviews laat dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren zien waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts een kleine minderheid vindt het apparaat weggesmeten geld en dat is jammer.

 

Voordelen

Bluetooth: de Vaive mp3-speler is uitgerust met een geïntegreerde 4.0 bluetooth functie.

Gebruiksgemak: zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een FM-radio, een dictafoon, een equalizer, een voice recorder en een krachtige makkelijk oplaadbare batterij.

Opslagcapaciteit: het apparaatje weet zonder problemen een ruime opslagcapaciteit te garanderen van 128GB.

 

Nadelen

Kwaliteit: slechts enkele klanten lijken niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van de aangeboden mp3-speler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. SanDisk Clip Sport Go 16GB new – Dynamische audio- en spraakopname

 

In vergelijking met bijvoorbeeld het eerste toppertje uit onze selectie, lijk je met de SanDisk Clip Sport Go wel gelijk voor de goedkoopste mp3-speler uit het rijtje te kiezen. Zijn vriendelijke prijskaartje maakt hem meteen een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking, wat eveneens effect heeft op de mooie behaalde eindscore van 5 sterren. De moeite waard dus om ook deze SanDisk mp3-speler eens even onder de loep te nemen.

De SanDisk Clip Sport Go kent een vrij compacte uitvoering van 1,5 x 5,6 x 3,5 cm waardoor hij makkelijk mee te nemen is tijdens het sporten. Hij kent daarbij een aanzienlijke opslagcapaciteit van wel 16GB en ondersteunt – naast het bekende mp3-audio format en itunes – eveneens FM radio.

Mocht je interesse hebben in de aanschaf van deze unieke mp3-speler dan zul je zien dat hij wordt aangevuld met een bijpassende headset, een USB 2.0 oplaadkabel en een instructieve handleiding.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: de mp3-speler garandeert een ruime opslagcapaciteit van wel 16GB wat overeenkomt met zo’n 8000 muzieknummers.

Oplaadbaar: de mp3-speler kan – met behulp van de meegeleverde USB 2.0 oplaadkabel – eenvoudig en snel worden opgeladen waarna een maximale gebruiksduur van wel 18 uren wordt geleverd.

Compatibel: de mp3-speler blijkt uiteraard compatibel met mp3-audio maar ondersteunt daarnaast ook itunes en is voorzien van een ingebouwde FM-radio.

 

Nadelen

Niet waterbestendig: jammer genoeg is deze mp3-speler niet waterbestendig.

Geen oordopjes: hoewel de productbeschrijving anders doet vermoeden op de desbetreffende verkooppagina, worden geen oordopjes meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. MP3 Speler – MP3 Speler inclusief Oordopjes – MP3 16GB Geheugen – MP3 Speler 

 

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen kiezen voor deze oerdegelijke mp3-speler van Cryptive, voorzien van een stevige stootvaste behuizing en afgewerkt in een neutrale doch stijlvolle zwarte kleur. Bovendien wordt het apparaat geleverd inclusief de nodige oordopjes en een bijbehorende informatieve handleiding wat de prijs meteen uiterst aantrekkelijk maakt.

Ondanks zijn relatief compacte formaat – waardoor hij 100% gebruiksvriendelijk is – garandeert hij toch een helder en duidelijk leesbaar touchscreen display van 4 inches groot waarop de nodige gegevens probleemloos worden weergegeven. Dit alles wordt aangevuld met een handige bluetooth 4.2 technologie, een shuffle functie, een handige USB-aansluiting en een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 16GB.

Wanneer we de reacties bij dit product bekijken dan stellen we meteen vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop. Jammer genoeg meldt één koper niet helemaal tevreden te zijn met de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: deze mp3-speler valt meteen op vanwege zijn relatief compacte formaat, smalle uitvoering en lichte gewicht waardoor hij uiterst gebruiksvriendelijk blijkt.

Verpakkingsinhoud: de mp3-speler wordt geleverd inclusief een bijbehorende USB-kabel, een set oordopjes en een informatieve handleiding voorzien van de nodige instructies.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van dit betaalbare prijskaartje.

Opslagcapaciteit: hij wordt jou aangeboden inclusief een interne standaard opslagcapaciteit van maar liefst 16GB.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één koper is van mening dat deze mp3-speler allesbehalve gebruiksvriendelijk is en matig qua kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Sony NW-E394 Walkman – MP3 speler – 8GB – Inclusief koptelefoon

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Sony NW-E394 walkman die meteen in het oog springt vanwege zijn opvallende rode design. Echter kun je hem, indien gewenst, ook in een zwart of neutraal blauw jasje bekomen, waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

De Sony mp3-speler kent – net zoals de meeste andere toppertjes binnen deze selectie – een vrij compacte uitvoering van 4,3 x 9,2 x 1 cm in combinatie met een gewicht van amper 39 gram. Desondanks garandeert hij een helder en duidelijk leesbaar scherm met een bijbehorende schermdiagonaal van 4,5 cm en een aannemelijke resolutie van 128 bij 160 pixels. Naast het standaard mp3-audio formaat, is dit apparaatje eveneens voorzien van een ingebouwde FM-radio wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Verder blijkt de Sony mp3-speler uitgerust met een opslagcapaciteit van 8GB, een krachtige oplaadbare accu en een ruime gebruiksduur tot wel 35 uren op slechts 1 batterijlading. Ondanks het volgens sommigen hoge prijskaartje, lijkt de overgrote meerderheid tevreden te zijn met hun aankoop.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de Sony mp3-speler wordt jou aangeboden inclusief een USB-kabel, bijpassende oordopjes en een instructieve handleiding.

Opslagcapaciteit: de mp3-speler kent een ruime opslagcapaciteit van 8GB onder de vorm van een Flashgeheugen.

Batterijduur: zodra de batterij volledig is opgeladen, kan een ruime batterijduur tot wel 35 uren worden geleverd.

Schermresolutie: het 3 inches grote scherm wordt aangevuld met een bijbehorende schermresolutie van 128 x 160 pixels.

 

Nadelen

Prijzig: enkele klanten zijn van mening dat de hoge prijs de matige kwaliteit niet lijkt te dekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mp3 spelers Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke mp3 speler maar kun je maar geen keuze maken? Dan helpen wij jou graag op weg met deze koopgids. Het is in elk geval al een goede aanbeveling om zoveel mogelijk mp3 spelers met elkaar te vergelijken alvorens je besluit een keuze te maken. De meeste apparaten zijn behoorlijk goedkoop maar het is altijd mogelijk dat je voor sommige mp3 spelers wat meer budget op zak moet hebben. Ga eventuele aanbiedingen dan ook niet uit de weg.

Het nut van een mp3 speler

Voor de meeste mensen is muziek een belangrijke factor in het dagelijkse leven. Of je nu met de trein naar het werk gaat of wanneer je regelmatig op klantenbezoek moet. Of misschien vertrek je binnenkort wel weer op zakenreis? Met behulp van een degelijk mp3 apparaatje is het mogelijk om gelijk waar en wanneer van je favoriete muziek te genieten.

Het compacte ontwerp in combinatie met het lichte gewicht zorgt ervoor dat een mp3 speler ook handig is om te gebruiken tijdens het sporten. Daarnaast is de bediening bijzonder eenvoudig en kun je de mp3 speler makkelijk en zonder problemen met de computer of laptop verbinden. Gebruik hiervoor bij voorkeur een, al dan niet meegeleverde USB kabel.

 

Wat is een mp3 speler en het type

Je hebt de knoop dan toch doorgehakt en wilt op zoek gaan naar een degelijke mp3 speler. Dan zul je merken dat er wel degelijk heel wat mogelijkheden bestaan. Een mp3 speler is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om probleemloos muziekbestanden te beluisteren en af te spelen. In de loop der jaren zijn er varianten op de mp3 speler ontstaan, denk maar aan de bekende mp4 speler. De mp4 speler is niet alleen in staat om muziekbestanden af te spelen maar ook videobestanden.

Kies je voor een mp4 speler zorg er dan voor dat het display helder en duidelijk leesbaar is aangezien je toch foto’s en video’s kunt afspelen. Daarnaast wordt het type mp3 speler ook bepaald door de maximale opslagcapaciteit waarover het toestelletje beschikt. Zo heb je mp3 spelers die werken met een zogenaamde harde schijf. Maar je hebt ook spelers die gebruik maken van een flashgeheugen of een SD kaart. Het spreekt voor zich dat de opslagcapaciteit bij een mp4 speler nog groter is daar je er ook videobestanden mee kunt opslaan en afspelen.

 

De mogelijke opslagcapaciteit

We hebben het er al even kort over gehad maar de opslagcapaciteit is bijzonder belangrijk zodra je een mp3 speler wilt aankopen. Hoe groter de opslagcapaciteit is, hoe meer liedjes je er kunt op plaatsen. Zoals we reeds hebben aangehaald kan het geheugen bepaald worden door het gebruik van een harde schijf, SD kaart of eventueel flashgeheugen.

Ben je reeds tevreden met een basisapparaat dan kun je kiezen voor één van de talrijke mp3 spelers met een opslagcapaciteit van 2 GB. Ideaal indien je het apparaatje zo nu en dan sporadisch eens een keertje zult gebruiken. De meeste gebruikers kiezen echter voor een opslagcapaciteit van 4 of 8 GB. En mag het echt wel iets meer zijn dan zijn er ook mogelijkheden om te kiezen voor een mp3 speler met 128 of 256 GB opslagcapaciteit.

Het formaat en het gewicht

Je zult het vrijwel meteen merken maar de meeste mp3 spelers worden gekenmerkt door een compact formaat aangevuld met een beperkt tot licht gewicht. Daardoor zijn de mp3 spelers zo populair onder sporters. Het compacte formaat maakt ze bijzonder handzaam om mee te nemen tijdens het fietsen, hardlopen of andere sportactiviteiten. Echter heeft de mp3 speler reeds een hele ontwikkeling meegemaakt waardoor je tegenwoordig ook wel iets grotere modellen kunt opmerken.

 

Kenmerken, opties en budget

De aanschaf van een degelijke mp3 speler hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo wordt het gemiddelde prijskaartje geschat op ongeveer 40 euro. Uiteraard bestaan er mp3 spelers die veel goedkoper zijn of waarbij je juist net iets meer budget zult moeten voorzien. Aan jou de keuze om te bedenken waar je naar op zoek bent en of je van plan bent om het apparaat regelmatig te gebruiken. Het kan handig zijn om op voorhand een budget vast te leggen dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een duurzame mp3 speler.

Het prijskaartje van een mp3 speler kan in meer of mindere mate bepaald worden door bepaalde factoren. Denk maar aan het design of de extra mogelijkheden en kenmerken. Zo zal een felroze mp3 speler vaak enkele eurootjes duurder zijn dan een neutraal grijze of zwarte kleur. Kies je voor een mp3 speler waarbij het geheugen uitbreidbaar is, dan zul je dit ook voelen in de prijs. Sommige apparaten zijn zelfs voorzien van bluetooth, touchscreen, FM radio, wifi en schermverlichting.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een mp3 speler?

Heel eenvoudig kun je een mp3 speler beschouwen als een degelijk elektronisch apparaat dat in staat is om mp3’s af te spelen. Het gaat hier dus om digitale audiobestanden in een zogenaamd mp3 formaat. Een mp3 speler is vaak bijzonder compact en ook nog eens licht van gewicht. Dit maakt het apparaatje bijzonder handig om overal mee naartoe te nemen.

Op de fiets, de trein, het vliegtuig; noem maar op. Het is ook heel effectief gebleken tijdens het sporten. Zo kun je tijdens het lopen, hardlopen of fietsen gewoon naar je favoriete muziek blijven luisteren.

Q2: Hoe werkt een mp3 speler?

Een mp3 speler is vrij eenvoudig te bedienen en bijgevolg gemakkelijk in het gebruik. Wanneer je de mp3 speler wenst op te laden, of wanneer je je favoriete liedjes er wilt op zetten dan dien je de mp3 speler eenvoudigweg te verbinden met je laptop of computer. Maak hiervoor gebruik van een USB kabeltje dat in de meeste gevallen bij de aankoop gewoon wordt meegeleverd.

Vervolgens kun je de mp3 opladen en voorzien van je favoriete muziek. Om de mp3 speler daarna te kunnen inschakelen, dien je de start- en uitknop enkele seconden ingedrukt te houden. Vervolgens springt het startscherm aan en kun je verder schakelen naar je muziek, het volume aanpassen of van liedje veranderen.

 

Q3: Wat is het verschil tussen een mp3 en een mp4 speler?

De technologie staat uiteraard niet stil en dat heeft er mede voor gezorgd dat, kort na de ontwikkeling van de mp3 speler ook de mp4 speler op de markt is gekomen. Daar de mp3 speler alleen in staat was om digitale audiobestanden te gaan afspelen, is een mp4 speler ook in staat om video’s probleemloos af te spelen.

Met andere woorden, een mp4 speler is tevens een elektronisch apparaatje dat net dat tikkeltje meer mogelijkheden biedt dan een standaard mp3 speler. Muziek, audiobestanden en videobestanden zijn alvast geen probleem meer voor deze unieke mp4 speler. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje navenant zal zijn.

Q4: Hoe duur is een mp3 speler?

De aanschaf van een degelijke en duurzame mp3 speler hoeft alvast niet meer zo duur te zijn. Tegenwoordig zijn er heel wat goedkope mp3 spelers die perfect doen wat ze moeten doen. Toch zul je gemiddeld rekening moeten houden met een prijskaartje van om en bij de 40 euro.

Uiteraard zijn er heel wat mp3 toestelletjes die je voor minder dan 40 euro kunt aankopen net zoals je voor sommige mp3 spelers ook heel wat meer budget zult moeten voorzien. Bedenk waar je naar op zoek bent en welke functies en kenmerken je zelf belangrijk acht. Stel daarnaast ook even een budget op dat je maximaal wilt en kunt spenderen hieraan.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES