5 beste Mp3 Spelers Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste Mp3 spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Muziek is een belangrijke factor in het dagelijkse leven van heel wat mensen waardoor de aanschaf van een functionele en duurzame mp4 of mp3-speler een logisch gevolg blijkt. Toch is het aanbod aan mp3-spelers vandaag de dag bijzonder groot en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse mp3-spelers. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Mighty Vibe – Spotify en Amazon Music Player; een compact en lichtgewicht apparaatje dat bijzonder praktisch is tijdens het sporten. Daartegenover staat de SanDisk Clip Sport Go-21 16GB mp3-speler die dan weer in het oog springt vanwege zijn unieke uitvoering en de meegeleverde praktische oordopjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste mp3 spelers (Reviews) van 2022

 

Bestaat er zoiets als de beste mp3 speler of niet? Het is een goed advies om de 5 topproducten, voor jou geselecteerd, even rustig te bekijken. We hebben bij de selectie rekening gehouden met het online reviews en de gebruikerservaringen. Zo kun jij uitmaken of je op zoek bent naar een mp3 speler met bluetooth en/ of met radio. Wil je een waterdicht exemplaar of is het belangrijker dat het apparaat geschikt is voor de sport? Bovendien zijn er heel wat merken zoals Apple, Sandisk, Sony,  Philips en Samsung die meerdere mp3 spelers op de markt hebben gebracht.

 

 

1. Mighty Vibe – Spotify en Amazon Music Player – Water & Drop resistant

 

Met de Mighty Vibe mp3-speler kies je niet meteen voor één van de goedkope exemplaren uit het rijtje. Toch lijken de meeste klanten enigszins overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de geleverde gebruiksvriendelijkheid waardoor ze het prijskaartje er graag bij nemen.

Zo blijkt de waterdichte mp3-speler van Mighty Vibe gekenmerkt door een compact formaat van 15 x 37 x 37 mm wat resulteert in een schermdiagonaal van ongeveer 1 inch of 3 cm. Daarbij wordt het NVT display aangevuld met verschillende functies waaronder een shuffle functie en bijbehorende volumeregelaar.

Qua verbindingsmogelijkheden mag je rekenen op een ingebouwde wifi functie, een krachtige bluetooth 4.2 functie en een Line audio-uitgang. Hij biedt verder een krachtige oplaadbare batterij én ruime opslagcapaciteit van wel 8 GB aan waardoor je er makkelijk tot wel 1000 liedjes op kunt bewaren.

 

Voordelen

Accu: de mp3-speler van Mighty Vibe blijkt uitgerust met een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die makkelijk tot wel 5 uren lang kan meegaan.

Netwerkverbinding: de ingebouwde wifi functie wordt aangevuld met een aanwezige bluetooth 4.2 functie.

Opslagcapaciteit: je bent verzekerd van een bijzonder ruime opslagcapaciteit van wel 8 GB waardoor je plaats hebt voor meer dan 1000 liedjes.

 

Nadelen

Vaak synchroniseren: volgens één koper zou het apparaatje toch wel bijzonder vaak moeten synchroniseren wat maakt dat de klant niet overtuigd is van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SanDisk Clip Sport Go-21 16GB – Inclusief koptelefoon // SanDisk mp3-speler

 

De Clip Sport Go mp3-speler van SanDisk is een compact en lichtgewicht apparaatje dat speciaal ontworpen werd met het oog op het vervolledigen van je trainingen. Zijn clip-systeem maakt het daarbij mogelijk om hem eenvoudig aan je kleding vast te klikken terwijl je geniet van de ingebouwde FM-radio, iTunes of tal van andere audio content.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles! De SanDisk mp3-speler mag dan wel compact zijn, hij weet een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 16GB te garanderen wat gelijk staat aan zo’n 8000 muzieknummers naar keuze. Dit alles wordt aangevuld met een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die – indien helemaal opgeladen – een gebruiksduur van wel 18 uren garandeert. Bij aankoop van de SanDisk mp3-speler worden overigens een USB-oplaadkabel alsook een snelstartgids en een koptelefoon meegeleverd.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen

Verpakkingsinhoud: de Clip Sport Go mp3-speler van SanDisk wordt geleverd inclusief USB-2.0 oplaadkabel, een snelstartgids en oordopjes.

Opslagcapaciteit: de mp3-speler garandeert een standaard opslagcapaciteit van wel 16GB wat resulteert in een uitgebreide speellijst van maar liefst 8000 muzieknummers.

Uitvoering: de mp3-speler kent een relatief compact formaat van 1,52 x 5,66 x 3,55 cm en is eenvoudig aan je kleding vast te maken. Extra handig tijdens trainingen dus!

Handig in gebruik: de mp3-speler mag dan wel compact zijn, hij biedt een ingebouwde FM-radio aan alsook iTunes en ondersteunt daarnaast nog tal van andere audio content.

 

Nadelen

Geen touchscreen: houd er rekening mee dat de SanDisk mp3-speler geen touchscreen display kent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenco Xemio-668 MP3-Speler incl. 8GB micro SD en oordopjes

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke mp3 speler dan raden wij jou aan om dit apparaat van Lenco alvast even wat grondiger te bekijken. Bovendien wordt de mp3 speler geleverd inclusief een degelijke koptelefoon.

Dit unieke apparaatje ondersteunt probleemloos mp3 bestanden met behulp van een vermogen van ruim 4 Watt. De maximale opslagcapaciteit bedraagt maar liefst 8 GB en men maakt gebruik van een zogenaamde SD-kaart. De krachtige accu verzekert een ruime gebruiksduur en snelle oplaadtijd. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze mp3 speler noch wifi noch bluetooth aanbiedt.

Wanneer we de online reacties op het product bekijken dan stellen we vast dat heel wat klanten positief reageren wat betreft de gebruiksvriendelijkheid en het vriendelijke prijskaartje. Echter zijn er ook enkele kopers die toch niet helemaal overtuigd blijken te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden en dat is jammer.

Indien je niet bereid bent om heel wat budget te voorzien bij de aanschaf van een duurzame mp3 speler dan zou dit toestel van Lenco misschien wel iets voor jou kunnen zijn. Om de keuze voor jou makkelijker te laten verlopen, hebben we de voor- en nadelen even op een rijtje gezet.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: de totale interne opslagcapaciteit bij deze Lenco mp3 speler bedraagt ruim 8 GB.

Voeding: de mp3 speler is voorzien van een krachtige oplaadbare batterij die je snel even aan je computer kunt opladen met behulp van een USB kabel.

 

Nadelen

Geen bluetooth: een klein struikelblok zou mogelijks het gebrek aan bluetooth kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony NW-WS413 Walkman – Water- en stofdichte MP3-speler – 4 GB

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze Sony mp3-speler die, afkomstig uit de bekende Sony Walkman serie, gekenmerkt wordt door een opvallend blauw design. Echter blijkt de Sony NW-WS413  eveneens beschikbaar in het geel, zwart of ivoor waardoor hij toch net dat tikkeltje persoonlijker wordt. Net zoals de meeste andere apparaten uit deze lijst, blijkt ook dit product 100% water- én stofdicht te zijn wat uiteraard bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Met de Sony NW-WS413 kies je dan ook gelijk voor een draadloze Walkman mp3-speler die je tijdens je work-out en onder eender welke weersomstandigheid kunt gebruiken. Hij levert hierbij een opslagcapaciteit van 4 GB en blijkt voorzien van een krachtige oplaadbare batterij die, indien volledig opgeladen, makkelijk 12 uren lang kan meegaan.

Verder valt de mp3-speler met bijbehorende oortjes op vanwege zijn unieke ergonomische design en de aanwezigheid van tal van leuke extra’s zoals de modus voor omgevingsgeluid. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel een kleine minderheid de prijs een tegenvaller vindt.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: de mp3-speler maakt gebruik van het bekende Flashgeheugen en biedt hierbij een ruime opslagcapaciteit van 4 GB aan.

Batterij: hij blijkt eveneens voorzien van een oplaadbare batterij die makkelijk tot wel 12 uren lang kan meegaan.

Gebruiksgemak: zijn compacte formaat en ergonomische design maakt hem uitermate geschikt voor eender welke work-out. Bovendien is hij 100% water- én stofbestendig.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zul je wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat ver boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Apple iPod touch – 32GB – MP4-speler – Inclusief oordopjes – Apple

 

We sluiten het rijtje af met deze mp3-speler van Apple die meteen in het oog springt vanwege zijn verfijnde langwerpige uitvoering inclusief touchscreen beeldscherm van 4,3 inches. Hoewel het een mp4-speler betreft, ondersteunt dit apparaatje ook de bekende mp3-audio wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

In tegenstelling tot heel wat andere gelijkaardige apparaten, garandeert de Apple iPod touch een ruime opslagcapaciteit van 32GB die wordt aangevuld met de ondersteuning van diverse audio content zoals onder meer iTunes. Dat betekent dat je op een relatief eenvoudige manier van heel uitgebreide playlists kunt genieten. Maar dat is nog niet alles want verder ben je ook verzekerd van wifi, bluetooth 4.0 én een krachtige ingebouwde oplaadbare Lithium batterij die een gebruiksduur van wel 7 uren garandeert.

Bekijken we de online reviews dan stellen we vast dat heel wat klanten tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit wat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren oplevert.

 

Voordelen

Voeding: de Apple iPod touch is uitgerust met een krachtige ingebouwde Lithium batterij die – indien opgeladen – makkelijk 7 uren lang kan meegaan.

Opslagcapaciteit: de iPod touch wordt geleverd met een standaard opslagcapaciteit van 32GB en ondersteunt daarnaast ook iTunes en diverse andere audio content.

Connectiviteit: de wifi functie wordt aangevuld met een aparte bluetooth 4.0 functie die het gebruiksgemak doet toenemen.

 

Nadelen

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere mp3-spelers ligt het prijskaartje hier net een tikkeltje boven het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mp3 spelers Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke mp3 speler maar kun je maar geen keuze maken? Dan helpen wij jou graag op weg met deze koopgids. Het is in elk geval al een goede aanbeveling om zoveel mogelijk mp3 spelers met elkaar te vergelijken alvorens je besluit een keuze te maken. De meeste apparaten zijn behoorlijk goedkoop maar het is altijd mogelijk dat je voor sommige mp3 spelers wat meer budget op zak moet hebben. Ga eventuele aanbiedingen dan ook niet uit de weg.

Het nut van een mp3 speler

Voor de meeste mensen is muziek een belangrijke factor in het dagelijkse leven. Of je nu met de trein naar het werk gaat of wanneer je regelmatig op klantenbezoek moet. Of misschien vertrek je binnenkort wel weer op zakenreis? Met behulp van een degelijk mp3 apparaatje is het mogelijk om gelijk waar en wanneer van je favoriete muziek te genieten.

Het compacte ontwerp in combinatie met het lichte gewicht zorgt ervoor dat een mp3 speler ook handig is om te gebruiken tijdens het sporten. Daarnaast is de bediening bijzonder eenvoudig en kun je de mp3 speler makkelijk en zonder problemen met de computer of laptop verbinden. Gebruik hiervoor bij voorkeur een, al dan niet meegeleverde USB kabel.

 

Wat is een mp3 speler en het type

Je hebt de knoop dan toch doorgehakt en wilt op zoek gaan naar een degelijke mp3 speler. Dan zul je merken dat er wel degelijk heel wat mogelijkheden bestaan. Een mp3 speler is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om probleemloos muziekbestanden te beluisteren en af te spelen. In de loop der jaren zijn er varianten op de mp3 speler ontstaan, denk maar aan de bekende mp4 speler. De mp4 speler is niet alleen in staat om muziekbestanden af te spelen maar ook videobestanden.

Kies je voor een mp4 speler zorg er dan voor dat het display helder en duidelijk leesbaar is aangezien je toch foto’s en video’s kunt afspelen. Daarnaast wordt het type mp3 speler ook bepaald door de maximale opslagcapaciteit waarover het toestelletje beschikt. Zo heb je mp3 spelers die werken met een zogenaamde harde schijf. Maar je hebt ook spelers die gebruik maken van een flashgeheugen of een SD kaart. Het spreekt voor zich dat de opslagcapaciteit bij een mp4 speler nog groter is daar je er ook videobestanden mee kunt opslaan en afspelen.

 

De mogelijke opslagcapaciteit

We hebben het er al even kort over gehad maar de opslagcapaciteit is bijzonder belangrijk zodra je een mp3 speler wilt aankopen. Hoe groter de opslagcapaciteit is, hoe meer liedjes je er kunt op plaatsen. Zoals we reeds hebben aangehaald kan het geheugen bepaald worden door het gebruik van een harde schijf, SD kaart of eventueel flashgeheugen.

Ben je reeds tevreden met een basisapparaat dan kun je kiezen voor één van de talrijke mp3 spelers met een opslagcapaciteit van 2 GB. Ideaal indien je het apparaatje zo nu en dan sporadisch eens een keertje zult gebruiken. De meeste gebruikers kiezen echter voor een opslagcapaciteit van 4 of 8 GB. En mag het echt wel iets meer zijn dan zijn er ook mogelijkheden om te kiezen voor een mp3 speler met 128 of 256 GB opslagcapaciteit.

Het formaat en het gewicht

Je zult het vrijwel meteen merken maar de meeste mp3 spelers worden gekenmerkt door een compact formaat aangevuld met een beperkt tot licht gewicht. Daardoor zijn de mp3 spelers zo populair onder sporters. Het compacte formaat maakt ze bijzonder handzaam om mee te nemen tijdens het fietsen, hardlopen of andere sportactiviteiten. Echter heeft de mp3 speler reeds een hele ontwikkeling meegemaakt waardoor je tegenwoordig ook wel iets grotere modellen kunt opmerken.

 

Kenmerken, opties en budget

De aanschaf van een degelijke mp3 speler hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo wordt het gemiddelde prijskaartje geschat op ongeveer 40 euro. Uiteraard bestaan er mp3 spelers die veel goedkoper zijn of waarbij je juist net iets meer budget zult moeten voorzien. Aan jou de keuze om te bedenken waar je naar op zoek bent en of je van plan bent om het apparaat regelmatig te gebruiken. Het kan handig zijn om op voorhand een budget vast te leggen dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een duurzame mp3 speler.

Het prijskaartje van een mp3 speler kan in meer of mindere mate bepaald worden door bepaalde factoren. Denk maar aan het design of de extra mogelijkheden en kenmerken. Zo zal een felroze mp3 speler vaak enkele eurootjes duurder zijn dan een neutraal grijze of zwarte kleur. Kies je voor een mp3 speler waarbij het geheugen uitbreidbaar is, dan zul je dit ook voelen in de prijs. Sommige apparaten zijn zelfs voorzien van bluetooth, touchscreen, FM radio, wifi en schermverlichting.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een mp3 speler?

Heel eenvoudig kun je een mp3 speler beschouwen als een degelijk elektronisch apparaat dat in staat is om mp3’s af te spelen. Het gaat hier dus om digitale audiobestanden in een zogenaamd mp3 formaat. Een mp3 speler is vaak bijzonder compact en ook nog eens licht van gewicht. Dit maakt het apparaatje bijzonder handig om overal mee naartoe te nemen.

Op de fiets, de trein, het vliegtuig; noem maar op. Het is ook heel effectief gebleken tijdens het sporten. Zo kun je tijdens het lopen, hardlopen of fietsen gewoon naar je favoriete muziek blijven luisteren.

Q2: Hoe werkt een mp3 speler?

Een mp3 speler is vrij eenvoudig te bedienen en bijgevolg gemakkelijk in het gebruik. Wanneer je de mp3 speler wenst op te laden, of wanneer je je favoriete liedjes er wilt op zetten dan dien je de mp3 speler eenvoudigweg te verbinden met je laptop of computer. Maak hiervoor gebruik van een USB kabeltje dat in de meeste gevallen bij de aankoop gewoon wordt meegeleverd.

Vervolgens kun je de mp3 opladen en voorzien van je favoriete muziek. Om de mp3 speler daarna te kunnen inschakelen, dien je de start- en uitknop enkele seconden ingedrukt te houden. Vervolgens springt het startscherm aan en kun je verder schakelen naar je muziek, het volume aanpassen of van liedje veranderen.

 

Q3: Wat is het verschil tussen een mp3 en een mp4 speler?

De technologie staat uiteraard niet stil en dat heeft er mede voor gezorgd dat, kort na de ontwikkeling van de mp3 speler ook de mp4 speler op de markt is gekomen. Daar de mp3 speler alleen in staat was om digitale audiobestanden te gaan afspelen, is een mp4 speler ook in staat om video’s probleemloos af te spelen.

Met andere woorden, een mp4 speler is tevens een elektronisch apparaatje dat net dat tikkeltje meer mogelijkheden biedt dan een standaard mp3 speler. Muziek, audiobestanden en videobestanden zijn alvast geen probleem meer voor deze unieke mp4 speler. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje navenant zal zijn.

Q4: Hoe duur is een mp3 speler?

De aanschaf van een degelijke en duurzame mp3 speler hoeft alvast niet meer zo duur te zijn. Tegenwoordig zijn er heel wat goedkope mp3 spelers die perfect doen wat ze moeten doen. Toch zul je gemiddeld rekening moeten houden met een prijskaartje van om en bij de 40 euro.

Uiteraard zijn er heel wat mp3 toestelletjes die je voor minder dan 40 euro kunt aankopen net zoals je voor sommige mp3 spelers ook heel wat meer budget zult moeten voorzien. Bedenk waar je naar op zoek bent en welke functies en kenmerken je zelf belangrijk acht. Stel daarnaast ook even een budget op dat je maximaal wilt en kunt spenderen hieraan.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES