5 beste Mp3 Spelers Test van 2022

Laatste update: 17.01.22

 

Beste Mp3 spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We begrijpen dat muziek belangrijk is in het leven van heel wat personen. Een degelijke en duurzame mp3-speler is dan ook een handig apparaatje waarmee je altijd en overal naar je favoriete liedjes kunt luisteren. Toch is het aanbod aan mp3-spelers vandaag de dag bijzonder groot en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse mp3-spelers. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Mighty Vibe – Spotify en Amazon Music Player, een compact en lichtgewicht apparaatje dat bijzonder praktisch is tijdens het sporten. Echter blijkt ook de Apple iPod Touch 6 een schot in de roos te zijn. Dergelijke mp3-speler is bovendien uitgerust met een handige wifi functie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mp3 spelers Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke mp3 speler maar kun je maar geen keuze maken? Dan helpen wij jou graag op weg met deze koopgids. Het is in elk geval al een goede aanbeveling om zoveel mogelijk mp3 spelers met elkaar te vergelijken alvorens je besluit een keuze te maken. De meeste apparaten zijn behoorlijk goedkoop maar het is altijd mogelijk dat je voor sommige mp3 spelers wat meer budget op zak moet hebben. Ga eventuele aanbiedingen dan ook niet uit de weg.

Het nut van een mp3 speler

Voor de meeste mensen is muziek een belangrijke factor in het dagelijkse leven. Of je nu met de trein naar het werk gaat of wanneer je regelmatig op klantenbezoek moet. Of misschien vertrek je binnenkort wel weer op zakenreis? Met behulp van een degelijk mp3 apparaatje is het mogelijk om gelijk waar en wanneer van je favoriete muziek te genieten.

Het compacte ontwerp in combinatie met het lichte gewicht zorgt ervoor dat een mp3 speler ook handig is om te gebruiken tijdens het sporten. Daarnaast is de bediening bijzonder eenvoudig en kun je de mp3 speler makkelijk en zonder problemen met de computer of laptop verbinden. Gebruik hiervoor bij voorkeur een, al dan niet meegeleverde USB kabel.

 

Wat is een mp3 speler en het type

Je hebt de knoop dan toch doorgehakt en wilt op zoek gaan naar een degelijke mp3 speler. Dan zul je merken dat er wel degelijk heel wat mogelijkheden bestaan. Een mp3 speler is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om probleemloos muziekbestanden te beluisteren en af te spelen. In de loop der jaren zijn er varianten op de mp3 speler ontstaan, denk maar aan de bekende mp4 speler. De mp4 speler is niet alleen in staat om muziekbestanden af te spelen maar ook videobestanden.

Kies je voor een mp4 speler zorg er dan voor dat het display helder en duidelijk leesbaar is aangezien je toch foto’s en video’s kunt afspelen. Daarnaast wordt het type mp3 speler ook bepaald door de maximale opslagcapaciteit waarover het toestelletje beschikt. Zo heb je mp3 spelers die werken met een zogenaamde harde schijf. Maar je hebt ook spelers die gebruik maken van een flashgeheugen of een SD kaart. Het spreekt voor zich dat de opslagcapaciteit bij een mp4 speler nog groter is daar je er ook videobestanden mee kunt opslaan en afspelen.

 

De mogelijke opslagcapaciteit

We hebben het er al even kort over gehad maar de opslagcapaciteit is bijzonder belangrijk zodra je een mp3 speler wilt aankopen. Hoe groter de opslagcapaciteit is, hoe meer liedjes je er kunt op plaatsen. Zoals we reeds hebben aangehaald kan het geheugen bepaald worden door het gebruik van een harde schijf, SD kaart of eventueel flashgeheugen.

Ben je reeds tevreden met een basisapparaat dan kun je kiezen voor één van de talrijke mp3 spelers met een opslagcapaciteit van 2 GB. Ideaal indien je het apparaatje zo nu en dan sporadisch eens een keertje zult gebruiken. De meeste gebruikers kiezen echter voor een opslagcapaciteit van 4 of 8 GB. En mag het echt wel iets meer zijn dan zijn er ook mogelijkheden om te kiezen voor een mp3 speler met 128 of 256 GB opslagcapaciteit.

Het formaat en het gewicht

Je zult het vrijwel meteen merken maar de meeste mp3 spelers worden gekenmerkt door een compact formaat aangevuld met een beperkt tot licht gewicht. Daardoor zijn de mp3 spelers zo populair onder sporters. Het compacte formaat maakt ze bijzonder handzaam om mee te nemen tijdens het fietsen, hardlopen of andere sportactiviteiten. Echter heeft de mp3 speler reeds een hele ontwikkeling meegemaakt waardoor je tegenwoordig ook wel iets grotere modellen kunt opmerken.

 

Kenmerken, opties en budget

De aanschaf van een degelijke mp3 speler hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo wordt het gemiddelde prijskaartje geschat op ongeveer 40 euro. Uiteraard bestaan er mp3 spelers die veel goedkoper zijn of waarbij je juist net iets meer budget zult moeten voorzien. Aan jou de keuze om te bedenken waar je naar op zoek bent en of je van plan bent om het apparaat regelmatig te gebruiken. Het kan handig zijn om op voorhand een budget vast te leggen dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een duurzame mp3 speler.

Het prijskaartje van een mp3 speler kan in meer of mindere mate bepaald worden door bepaalde factoren. Denk maar aan het design of de extra mogelijkheden en kenmerken. Zo zal een felroze mp3 speler vaak enkele eurootjes duurder zijn dan een neutraal grijze of zwarte kleur. Kies je voor een mp3 speler waarbij het geheugen uitbreidbaar is, dan zul je dit ook voelen in de prijs. Sommige apparaten zijn zelfs voorzien van bluetooth, touchscreen, FM radio, wifi en schermverlichting.

 

5 beste mp3 spelers (Reviews) van 2022

 

Bestaat er zoiets als de beste mp3 speler of niet? Het is een goed advies om de 5 topproducten, voor jou geselecteerd, even rustig te bekijken. We hebben bij de selectie rekening gehouden met het online reviews en de gebruikerservaringen. Zo kun jij uitmaken of je op zoek bent naar een mp3 speler met bluetooth en/ of met radio. Wil je een waterdicht exemplaar of is het belangrijker dat het apparaat geschikt is voor de sport? Bovendien zijn er heel wat merken zoals Apple, Sandisk, Sony,  Philips en Samsung die meerdere mp3 spelers op de markt hebben gebracht.

 

 

1. Mighty Vibe – Spotify en Amazon Music Player – Water & Drop resistant

 

Met de Mighty Vibe mp3-speler kies je niet meteen voor één van de goedkope exemplaren uit het rijtje. Toch lijken de meeste klanten enigszins overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de geleverde gebruiksvriendelijkheid waardoor ze het prijskaartje er graag bij nemen.

Zo blijkt de waterdichte mp3-speler van Mighty Vibe gekenmerkt door een compact formaat van 15 x 37 x 37 mm wat resulteert in een schermdiagonaal van ongeveer 1 inch of 3 cm. Daarbij wordt het NVT display aangevuld met verschillende functies waaronder een shuffle functie en bijbehorende volumeregelaar.

Qua verbindingsmogelijkheden mag je rekenen op een ingebouwde wifi functie, een krachtige bluetooth 4.2 functie en een Line audio-uitgang. Hij biedt verder een krachtige oplaadbare batterij én ruime opslagcapaciteit van wel 8 GB aan waardoor je er makkelijk tot wel 1000 liedjes op kunt bewaren.

 

Voordelen

Accu: de mp3-speler van Mighty Vibe blijkt uitgerust met een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die makkelijk tot wel 5 uren lang kan meegaan.

Netwerkverbinding: de ingebouwde wifi functie wordt aangevuld met een aanwezige bluetooth 4.2 functie.

Opslagcapaciteit: je bent verzekerd van een bijzonder ruime opslagcapaciteit van wel 8 GB waardoor je plaats hebt voor meer dan 1000 liedjes.

 

Nadelen

Vaak synchroniseren: volgens één koper zou het apparaatje toch wel bijzonder vaak moeten synchroniseren wat maakt dat de klant niet overtuigd is van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Apple iPod Touch 6 16GB Inclusief koptelefoon

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor je kind en mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn? Bekijk dan deze mp3 speler van het bekende en sterk gewaardeerde merk Apple. De speler maakt deel uit van de Apple iPod Touch 6 serie en wordt gekenmerkt door een totale interne opslagcapaciteit van ruim 16 GB.

De mp3 speler is voorzien van een helder en duidelijk leesbaar touchscreen display met een grootte van 4 inch. Houd er wel rekening mee dat de speler niet waterbestendig is en je dus beter aandachtig bent indien het begint te regenen. Verder kun je gebruik maken van de shuffle knop en is er ook wifi voorzien. Je zult merken dat de speler voorzien is van een krachige batterij die makkelijk weer oplaadt.

De mp3 speler wordt geleverd inclusief een snelstartgids, lightning kabel en bijbehorende Apple earpods. Het hemelse geluid, het fraaie design en de gebruiksvriendelijk zorgen ervoor dat heel veel klanten het apparaat aanraden. En dit ondanks de hoge prijs van de mp3 speler.

Is budget niet meteen een probleem voor jou dan kun je altijd de Apple iPod Touch even bekijken. Zoals je zult vermoeden, wordt dit toestel jou aanbevolen door Apple, dat niet alleen één van de populairste maar voor velen ook veruit het beste merk. Of het ook voorzien is van de laagste prijs, dat valt nog even af te wachten.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: je kunt gebruik maken van een maximale opslagcapaciteit die geschat wordt op ruim 16 GB.

Scherm: ook hier is er sprake van een handig touchscreen scherm met een maximale grootte van ruim 4 inch.

Handig in gebruik: het is een degelijke en duurzame mp3 speler die je makkelijk kunt bedienen en snel op te laden is. Verder is er ook een wifi functie aanwezig en wordt het apparaat geleverd inclusief enkele praktische toebehoren.

 

Nadelen

Niet waterbestendig: echter is het wel belangrijk om te beseffen dat de mp3 speler niet waterbestendig is.

Prijzig: het zal je niet verwonderen maar je voorziet toch maar beter iets meer budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lenco Xemio-668 MP3-Speler incl. 8GB micro SD en oordopjes

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke mp3 speler dan raden wij jou aan om dit apparaat van Lenco alvast even wat grondiger te bekijken. Bovendien wordt de mp3 speler geleverd inclusief een degelijke koptelefoon.

Dit unieke apparaatje ondersteunt probleemloos mp3 bestanden met behulp van een vermogen van ruim 4 Watt. De maximale opslagcapaciteit bedraagt maar liefst 8 GB en men maakt gebruik van een zogenaamde SD-kaart. De krachtige accu verzekert een ruime gebruiksduur en snelle oplaadtijd. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze mp3 speler noch wifi noch bluetooth aanbiedt.

Wanneer we de online reacties op het product bekijken dan stellen we vast dat heel wat klanten positief reageren wat betreft de gebruiksvriendelijkheid en het vriendelijke prijskaartje. Echter zijn er ook enkele kopers die toch niet helemaal overtuigd blijken te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden en dat is jammer.

Indien je niet bereid bent om heel wat budget te voorzien bij de aanschaf van een duurzame mp3 speler dan zou dit toestel van Lenco misschien wel iets voor jou kunnen zijn. Om de keuze voor jou makkelijker te laten verlopen, hebben we de voor- en nadelen even op een rijtje gezet.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: de totale interne opslagcapaciteit bij deze Lenco mp3 speler bedraagt ruim 8 GB.

Voeding: de mp3 speler is voorzien van een krachtige oplaadbare batterij die je snel even aan je computer kunt opladen met behulp van een USB kabel.

 

Nadelen

Geen bluetooth: een klein struikelblok zou mogelijks het gebrek aan bluetooth kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony NW-WS413 Walkman – Water- en stofdichte MP3-speler – 4 GB

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze Sony mp3-speler die, afkomstig uit de bekende Sony Walkman serie, gekenmerkt wordt door een opvallend blauw design. Echter blijkt de Sony NW-WS413  eveneens beschikbaar in het geel, zwart of ivoor waardoor hij toch net dat tikkeltje persoonlijker wordt. Net zoals de meeste andere apparaten uit deze lijst, blijkt ook dit product 100% water- én stofdicht te zijn wat uiteraard bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Met de Sony NW-WS413 kies je dan ook gelijk voor een draadloze Walkman mp3-speler die je tijdens je work-out en onder eender welke weersomstandigheid kunt gebruiken. Hij levert hierbij een opslagcapaciteit van 4 GB en blijkt voorzien van een krachtige oplaadbare batterij die, indien volledig opgeladen, makkelijk 12 uren lang kan meegaan.

Verder valt de mp3-speler met bijbehorende oortjes op vanwege zijn unieke ergonomische design en de aanwezigheid van tal van leuke extra’s zoals de modus voor omgevingsgeluid. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel een kleine minderheid de prijs een tegenvaller vindt.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: de mp3-speler maakt gebruik van het bekende Flashgeheugen en biedt hierbij een ruime opslagcapaciteit van 4 GB aan.

Batterij: hij blijkt eveneens voorzien van een oplaadbare batterij die makkelijk tot wel 12 uren lang kan meegaan.

Gebruiksgemak: zijn compacte formaat en ergonomische design maakt hem uitermate geschikt voor eender welke work-out. Bovendien is hij 100% water- én stofbestendig.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zul je wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat ver boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. SanDisk Clip Sport Plus MP3-speler 16GB

 

Ben je iemand die regelmatig gaat fietsen, hardlopen of eender welke andere sport beoefent? En ben je op zoek naar een leuk trainingsmaatje? Dan kun je deze unieke mp3 speler van SanDisk misschien wel overwegen. Het is een compact en lichtgewicht apparaatje dat je makkelijk in je broekzak kunt meenemen. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 kleuren.

In tegenstelling tot de vorige mp3 spelers die we hier besproken hebben, zul je merken dat dit apparaat wel degelijk waterbestendig blijkt te zijn. Geen paniek indien het onderweg plotseling begint te regenen. De mp3 speler is voorzien van een shuffle toets en maakt gebruik van de 4.0 bluetooth versie waardoor je muziek probleemloos kunt streamen.

Verder is er nog een Line audio-uitgang voorzien en beschik je over een intern geheugen met een totale opslagcapaciteit van maar liefst 16 GB. Klanten geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid maar vinden ook het prijskaartje goed meevallen. Indien er toch een klein minpuntje mag worden vermeld, dan is dit mogelijks het gebrek aan oordopjes.

Tot slot is er dan nog deze unieke mp3 speler, jou aangeboden en geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk SanDisk. Het grote pluspunt is dat deze mp3 speler ook heel wat belang hecht aan het design en te verkrijgen is in meerdere verschillende kleuren.

 

Voordelen

Comfort: je zult gelijk kunnen vaststellen dat het formaat van de speler vrij compact is en de speler weinig weegt. Dit alles zorgt voor een handzame mp3 speler.

Waterbestendig: het grote pluspunt van deze speler is deze helemaal waterbestendig is.

Handig in gebruik: je geniet niet alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van de 4.0 bluetooth functie maar verder is er ook een shuffle toets aanwezig en een Line audio-uitgang.

 

Nadelen

Geen oordopjes: jammer genoeg wordt deze mp3 speler geleverd zonder oordopjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een mp3 speler?

Heel eenvoudig kun je een mp3 speler beschouwen als een degelijk elektronisch apparaat dat in staat is om mp3’s af te spelen. Het gaat hier dus om digitale audiobestanden in een zogenaamd mp3 formaat. Een mp3 speler is vaak bijzonder compact en ook nog eens licht van gewicht. Dit maakt het apparaatje bijzonder handig om overal mee naartoe te nemen.

Op de fiets, de trein, het vliegtuig; noem maar op. Het is ook heel effectief gebleken tijdens het sporten. Zo kun je tijdens het lopen, hardlopen of fietsen gewoon naar je favoriete muziek blijven luisteren.

Q2: Hoe werkt een mp3 speler?

Een mp3 speler is vrij eenvoudig te bedienen en bijgevolg gemakkelijk in het gebruik. Wanneer je de mp3 speler wenst op te laden, of wanneer je je favoriete liedjes er wilt op zetten dan dien je de mp3 speler eenvoudigweg te verbinden met je laptop of computer. Maak hiervoor gebruik van een USB kabeltje dat in de meeste gevallen bij de aankoop gewoon wordt meegeleverd.

Vervolgens kun je de mp3 opladen en voorzien van je favoriete muziek. Om de mp3 speler daarna te kunnen inschakelen, dien je de start- en uitknop enkele seconden ingedrukt te houden. Vervolgens springt het startscherm aan en kun je verder schakelen naar je muziek, het volume aanpassen of van liedje veranderen.

 

Q3: Wat is het verschil tussen een mp3 en een mp4 speler?

De technologie staat uiteraard niet stil en dat heeft er mede voor gezorgd dat, kort na de ontwikkeling van de mp3 speler ook de mp4 speler op de markt is gekomen. Daar de mp3 speler alleen in staat was om digitale audiobestanden te gaan afspelen, is een mp4 speler ook in staat om video’s probleemloos af te spelen.

Met andere woorden, een mp4 speler is tevens een elektronisch apparaatje dat net dat tikkeltje meer mogelijkheden biedt dan een standaard mp3 speler. Muziek, audiobestanden en videobestanden zijn alvast geen probleem meer voor deze unieke mp4 speler. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje navenant zal zijn.

Q4: Hoe duur is een mp3 speler?

De aanschaf van een degelijke en duurzame mp3 speler hoeft alvast niet meer zo duur te zijn. Tegenwoordig zijn er heel wat goedkope mp3 spelers die perfect doen wat ze moeten doen. Toch zul je gemiddeld rekening moeten houden met een prijskaartje van om en bij de 40 euro.

Uiteraard zijn er heel wat mp3 toestelletjes die je voor minder dan 40 euro kunt aankopen net zoals je voor sommige mp3 spelers ook heel wat meer budget zult moeten voorzien. Bedenk waar je naar op zoek bent en welke functies en kenmerken je zelf belangrijk acht. Stel daarnaast ook even een budget op dat je maximaal wilt en kunt spenderen hieraan.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES