5 beste MSI laptops Test van 2024

Laatste update: 04.03.24

 

Beste MSI laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is er een uitgebreid aanbod aan MSI laptops voorhanden waardoor het niet altijd even eenvoudig is om een goede keuze te maken. Om jou een eindje op weg te helpen, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de MSI Gaming GF66 11UE-003NL Katana die beschouwd wordt als een echte gaming laptop en gekenmerkt wordt door een optimale verversingssnelheid van 144Hz. Daartegenover staat de MSI Gaming GF76 11SC-017NL Katana laptop die – met een beeldschermformaat van 17,3 inches – duidelijk groter blijkt dan de huidige standaard.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste MSI laptops (Reviews) van 2024

 

De beste MSI laptop is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen kan voldoen. Of je daarbij kiest voor een MSI laptop met i7 dan wel i9 processor, een MSI gaming laptop of een MSI business laptop; blijft alsnog een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes rekening houdend met het advies uit de online reviews. Bekijk de opties even en wie weet ga je straks wel naar huis met een MSI 4K laptop aanbieding of één van de populairste 17 inches grote MSI laptops uit het rijtje. 

 

Gaming laptop MSI

 

1. MSI Gaming GF66 11UE-003NL Katana – Gaming Laptop – 15.6 inch – 144 Hz

 

Ben je op zoek naar een degelijke gaming laptop dan zul je heel wat opties van het bekende en populaire merk MSI zien verschijnen. Veel (fervente) gamers zijn het er zelfs over eens dat MSI in vele gevallen één van de beste merken binnen dit segment blijkt te zijn, wat meteen bevestigd wordt door de positieve reacties en de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren die deze MSI gaming laptop heeft mogen ontvangen.

Zo maakt de MSI Gaming GF66 11UE-003NL Katana laptop gebruik van een 15,6 inches groot IPS beeldscherm inclusief glanzende afwerking en met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit wordt aangevuld met een hoge verversingssnelheid van 144 Hz in combinatie met diverse aansluitings- én verbindingsmogelijkheden, een ingebouwde microfoon en dito webcam.

De QWERTY gaming laptop is eveneens uitgerust met een Intel Core i7 processor van de 11e generatie en biedt daarbij een standaard kloksnelheid van 2,3 GHz aan die makkelijk kan oplopen tot 4,6 GHz. Dit wordt gecombineerd met een intern (uitbreidbaar) geheugen van 16 GB, een maximale SSD opslagcapaciteit van 512 GB en een NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart met een geheugen van 6 GB.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je bent verzekerd van een krachtige NVIDIA GeFore RTX 3060 videokaart met een geheugen van 6GB, een Windows 10 Home besturingssysteem, wifi, bluetooth 5.2, een ingebouwde microfoon en een geïntegreerde webcam.

Aansluitingen: de verschillende USB-poorten worden aangevuld met een HDMI aansluiting én een USB-C inclusief DisplayPort functie.

Toetsenbord: de MSI gaming laptop maakt gebruik van een QWERTY toetsenbord inclusief rode verlichting en blijkt voorzien van een numerieke keypad.

Budgetvriendelijk: hoewel hij niet meteen over de laagste prijs beschikt, behoort hij wel degelijk tot de goedkope gaming laptop opties.

 

Nadelen:

Schermafwerking: de glanzende schermafwerking kan reflecteren in de zon en daardoor minder handig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

MSI laptop i7

 

2. MSI Gaming GF76 11SC-017NL Katana – Gaming Laptop – 17.3 inch – 144 Hz

 

De MSI GF76 11SC-017NL Katana is uitgerust met een krachtige Intel Core i7 processor van de 11e generatie en biedt daardoor een standaard kloksnelheid van 2,3 GHz aan die makkelijk kan oplopen tot maar liefst 4,6 GHz. Dit maakt van hem alvast één van de meest krachtige én betaalbare gaming laptops uit het rijtje. Hij wordt daarbij aangevuld met een uitbreidbaar intern geheugen van 8 GB inclusief een totale SSD opslagcapaciteit van 512 GB en een verversingssnelheid van 144 Hz.

De MSI gaming laptop is alvast voorzien van een helder en duidelijk leesbaar groot IPS beeldscherm van 17,3 inches inclusief een bijbehorende resolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:09. Besef wel dat het scherm – vanwege de glanzende afwerking – nogal eens kan reflecteren in de zon.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie wat alvast de mooie score van 5 sterren zou kunnen verklaren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de gaming laptop maakt gebruik van een QWERTY toetsenbord inclusief numerieke keypad en rode verlichting. Verder blijkt hij voorzien van een set krachtige ingebouwde luidsprekers, een geïntegreerde microfoon en dito webcam.

Aansluitingen: de HDMI aansluiting wordt gecombineerd met verschillende USB-poorten en een USB-C poort met DisplayPort functie.

Bluetooth: naast de wifi functie kun je tevens ook gebruik maken van de ingebouwde 5.2 bluetooth functie.

 

Nadelen:

Batterijcapaciteit: met een maximale batterijcapaciteit van 53,5 Wh raakt de batterij behoorlijk snel leeg tijdens het spelen van zware games.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

MSI laptop i9

 

3. MSI GE76 11UH-010NL – Gaming Laptop – 15.6 inch – 120Hz // MSI GE

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget alvast geen enkel probleem? Dan loont het de moeite om deze MSI GE76 11UH-010NL gaming laptop eens even onder de loep te nemen. De laptop wordt gekenmerkt door zijn IPS beeldscherm van 15,6 inches groot inclusief matte afwerking en beeldresolutie van 3840 x 2160 pixels. Aangevuld met een verversingssnelheid van 120 Hz garandeert dit een gedetailleerde en vloeiende beeldkwaliteit.

Verder maakt de gaming laptop gebruik van een Intel Core i9 processor van de 11e generatie waardoor een kloksnelheid van minimaal 2,6 en maximaal 5 GHz kan worden beoogd. Dit gaat gepaard met een ruim intern geheugen van 64 GB, een totale SSD opslagcapaciteit van 2000 GB, een NVIDIA GeForce RTX3080 Max-Q videokaart en diverse verbindings- én aansluitingsmogelijkheden.

Hoewel deze gaming laptop duidelijk heel wat te bieden heeft, blijven de reacties tot op vandaag uit. We durven vermoeden dat de hoge prijs hier mogelijks voor iets tussen zit.

 

Voordelen:

Videokaart: de MSI gaming laptop is uitgerust met een krachtige ingebouwde NVIDIA GeForce RTX 3080 Max-Q videokaart.

Handig in gebruik: wifi en bluetooth 5.2 worden moeiteloos gecombineerd met het Windows 10 Home besturingssysteem, een set krachtige ingebouwde speakers, een degelijk toetsenbord inclusief verlichting en diverse aansluitingen.

Opslagcapaciteit: de laptop wordt standaard geleverd met een ruime opslagcapaciteit van 2000 GB op de SSD schijf.

Schermresolutie: het IPS beeldscherm van 15,6 inches groot garandeert een bijzonder ruime schermresolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven stellen dat de hoge prijs mogelijks een domper op de feestvreugde betekent bij heel wat klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

MSI laptop 17 inch

 

4. MSI GE76 Raider 11UH-061NL – Laptop – 17.3 inch // MSI GE

 

De MSI GE76 Raider 11UH-061NL laptop kent een groot IPS beeldscherm van 17,3 inches in combinatie met een standaard Full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit wordt gecombineerd met een Intel Core i7 processor waardoor een kloksnelheid van minimaal 2,3 en maximaal 4,6 GHz kan worden gegarandeerd; wat een degelijke laptop voor dagelijks gebruik oplevert.

De MSI laptop wordt geleverd met een standaard intern geheugen van 32 GB, een ruime SSD opslagcapaciteit van 2000 GB en een krachtige ingebouwde NVIDIA GeForce RTX 3080 videokaart. Het plaatje wordt verder aangevuld met een Windows 10 besturingssysteem, wifi, diverse aansluitingsmogelijkheden en een QWERTY toetsenbord met numerieke keypad en RGB verlichting.

Ondanks de vele positieve kenmerken werden er nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de HDMI aansluiting wordt gecombineerd met een mini DisplayPort aansluiting en maar liefst 4 USB-poorten.

Toetsenbord: de MSI laptop maakt gebruik van een QWERTY toetsenbord met numerieke keypad én bijbehorende RGB verlichting.

Geheugen: de laptop is standaard uitgerust met een 32 GB intern geheugen én bijbehorende opslagcapaciteit van maximaal 2000 GB op de SSD kaart.

 

Nadelen:

Geen touchscreen: houd er rekening mee dat het hier geen touchscreen laptop betreft; wat misschien voor deze prijs wel had gemogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

MSI Titan laptop 

 

5. MSI Gaming GT75VR 7RF (Titan Pro)-007UK – Gaming Laptop – 17.3 inch

 

We sluiten het rijtje af met de MSI GT75VR 7RF Titan Pro laptop die voorzien is van een 17,3 inches groot IPS paneel mét matte afwerking en uiteindelijke schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit wordt gecombineerd met een praktisch QWERTY toetsenbord inclusief numerieke keypad en witte verlichting wat alvast bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Verder blijkt de laptop uitgerust met een krachtige Intel Core i7 processor en wordt hij standaard geleverd met een intern (uitbreidbaar) geheugen van 32 GB én een maximale opslagcapaciteit van 1256 GB verdeeld over de SSD en HDD schijf. Het plaatje wordt nog verder aangedikt met een krachtige NVIDIA GeForce GTX 1080 videokaart, het Windows 10 besturingssysteem, wifi en meerdere aansluitingsmogelijkheden.

Toch moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen online reacties werden geplaatst. Hoewel de hoge prijs zeker een spelbreker zou kunnen zijn, durven we stellen dat de recente uitgave eveneens een verklaring zou kunnen bieden voor het uitblijven van online reviews.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de DisplayPort en HDMI aansluitingen worden aangevuld met een mini DisplayPort en 7 USB-poorten.

Toetsenbord: de MSI laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord inclusief numerieke keypad en bijbehorende witte verlichting.

Opslagcapaciteit: je geniet een totale opslagcapaciteit van maar liefst 1256 GB verdeeld over de SSD en HDD geheugenkaarten. Dit wordt aangevuld met een harde schijf snelheid van maximaal 7200 RPM.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven stellen dat de hoge prijs mogelijks het figuurlijke addertje onder het gras betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

MSI laptops Koopgids 

 

Ben je op zoek naar een degelijke MSI (gaming) laptop dan lijkt het ons een goede aanbeveling om te focussen op bepaalde – al dan niet fysieke – kenmerkende eigenschappen. Denk daarbij onder meer aan het beeldscherm, de verversingssnelheid, de mogelijke aansluitingen en de processor. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, bieden wij jou onderstaande koopgids aan waarin we ons even verder verdiepen in de wondere wereld van MSI laptops. Neem zeker even een kijkje alvorens de verschillende MSI laptops en eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties met elkaar te vergelijken.

De keuze voor een MSI laptop

Wie vandaag de dag op zoek gaat naar een degelijke gaming laptop, komt steeds vaker uit bij modellen van het – ondertussen uiterst bekende en populaire – merk MSI. MSI is door de jaren heen een bekende en gevestigde waarde geworden binnen de befaamde game wereld. Niet alleen vanwege zijn unieke ingebouwde features, processorkenmerken en videokaarten maar tevens ook door zijn opvallende look wordt hij steeds vaker geliefd door menig (fervent) gamer.

Toch willen we er even op wijzen dat niet elke MSI laptop ook meteen een gaming laptop is. Er zijn ook zogenaamde prestige series binnen het gamma van MSI die een meerwaarde kunnen zijn voor klanten die op zoek zijn naar een laptop met iets meer kwaliteit én capaciteit. Kortom, de aanschaf van een MSI laptop is niet alleen een warme aanbeveling voor gamers maar overigens voor elke thuisgebruiker die op zoek is naar net iets meer dan een gewone standaard laptop. 

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Dat betekent natuurlijk ook dat het prijskaartje nagenoeg navenant zal zijn. Zo hoef je binnen het gamma van MSI niet meteen een kwalitatieve budget laptop te verwachten. Voor een degelijke MSI laptop betaal je in het beste geval “slechts” 900 euro waarbij het prijskaartje – afhankelijk van de processorkenmerken, de ingebouwde videokaart en tal van andere features – makkelijk kan oplopen tot 2000 à 3000 euro.

Maar even voor alle duidelijkheid; we hebben het hier wel over prijskaartjes met betrekking tot nieuwe MSI laptops. Uiteraard zijn er altijd wel modellen te vinden met een prijskaartje lager dan 900 euro. Alleen moet je er dan rekening mee houden dat het in dergelijke gevallen vaak om een oudere MSI laptop gaat, een tweedehands of refurbished exemplaar. Bedenk daarom op voorhand wat je verwachtingen en wensen zoal zijn en welk budget je er maximaal aan wilt maar vooral ook kunt aan uitgeven.

 

De grootte en de kwaliteit van het beeldscherm

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke MSI (gaming) laptop, dan is het in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met de grootte van het beeldscherm in verhouding tot de kwaliteit. Zo maken de meeste MSI laptops gebruik van een kenmerkend IPS beeldscherm met een standaard grootte van 15,6 inches in combinatie met een Full HD beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels en dito beeldverhouding van 16:09.

Maar uiteraard zijn er ook nog heel wat andere opties die tot de mogelijkheden behoren. Zo kun je vandaag de dag ook kiezen voor een kenmerkend LCD beeldscherm en in mindere mate een TN of VA scherm. Qua formaat – dat overigens steeds gebaseerd is om de beeldschermdiagonaal en in inches wordt uitgedrukt – kun je opteren voor een groot beeldscherm van 16 à 17 inches of een kleiner formaat van ongeveer 14 inches. Kies daarbij – indien mogelijk – eveneens voor een Full HD beeldkwaliteit en dito resolutie aangezien dergelijke combinatie het beste resultaat lijkt op te leveren.

 

Processor en videokaart

Daarnaast is ook de keuze van de processor en videokaart bepalend voor de snelheid en de uiteindelijke gebruiksmogelijkheden van je laptop. Zo kunnen we op het gebied van processors – weliswaar rekening houdend met het segment van de MSI (gaming) laptops –  een onderscheid maken tussen 2 types gaande van de Intel tot de AMD processors. Daarbij geldt dat; hoe hoger het getal voorafgaand aan het processortype, hoe sneller de reactietijd zal zijn en bijgevolg hoe sneller je laptop zal werken. Dat betekent dat een Intel Core i9 een snellere MSI laptop garandeert in vergelijking met bijvoorbeeld een Intel Core i7 van de 9e generatie.

Het principe met de keuze voor een bepaalde type videokaart verloopt weliswaar gelijkaardig. Zo is een videokaart bepalend voor eender welke graphics en/ of beeldscherm gerelateerde prestatie. Ook hier geldt; hoe zwaarder de ingebouwde videokaart, hoe beter de uiteindelijke grafische prestaties van je MSI (gaming) laptop zullen zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste MSI (gaming) laptops zijn uitgerust met een NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart.

Extra kenmerken en aandachtspunten

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele andere belangrijke kenmerkende eigenschappen. Zo is het eveneens aangewezen om op de hoogte te zijn van de totale opslagcapaciteit en het standaard aangeboden werkgeheugen. Afhankelijk van de mogelijkheden en het type MSI (gaming) laptop is het mogelijk om dergelijke gegevens verder uit te breiden.

Bedenk tevens hoe het zit met de aansluitings- en verbindingsmogelijkheden. Welke aansluitingen zijn zoal voorhanden? Is er sprake van een ingebouwde wifi functie – al dan niet in combinatie met bluetooth en met welke platformen blijkt de laptop compatibel. Kortom, heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES