Beste muismat

Laatste update: 25.06.24

 

Muismatten test van 2024

 

Een muismat is best wel handig en een echte aanbeveling indien je dagelijks meerdere uurtjes per dag aan de computer zit. Toch is het niet altijd makkelijk om er de beste muismat uit te kiezen en daarom willen wij jou helpen. We hebben niet alleen een koopgids opgesteld waarin we de belangrijkste eigenschappen toelichten, maar we zijn ook op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse muismatten. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de SteelSeries Qck muismat die je kunt bekomen in meerdere maten. Hierbij is de kleinste muismat een XS en de grootste muismat een XXL. Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de Genesis M12 Maxi muismat. Het is een vrij grote muismat die vooral wordt aangeraden voor mensen die graag en vaak games spelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Muismat Reviews – Top 5

 

 

Als je dagelijks een computer gebruikt om te werken of zelfs gewoon om je e-mails te lezen dan maak je waarschijnlijk gebruik van een muis. Niet elk oppervlak is geschikt om een muis te gebruiken dus om de beste resultaten te verkrijgen kun je beter een muismat kopen om onder je muis te leggen. Hieronder zul je vijf topproducten vinden die we zorgvuldig uitgekozen hebben op basis van de beoordelingen van andere kopers. Kies er zelf nog de beste muismat uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. SteelSeries QcK

 

We beginnen meteen met de goedkope muismatten. Deze gaming muismat van SteelSeries is beschikbaar in 6 verschillende maten waaronder XXL en XS. Het oppervlak van de muismat is gemaakt van stof en de onderkant is gemaakt van rubber. Het product heeft een zwarte kleur en beschikt niet over een polssteun.

Van de meer dan driehonderd reviews zijn er slechts enkele kopers die de prijs van het product te hoog vinden. De rest is heel tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van deze muismat aanbieding en geeft positief advies over het gebruiksgemak.

Als je de grotere versie koopt beschik je over veel ruimte en de muis rolt probleemloos over de mat. De mat is stabiel maar trekt volgens een koper redelijk wat stof aan.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke muismat? Of beschik je misschien over een iets beperkter budget? Dan hoef je alvast niet langer te panikeren want het lijkt erop dat dit product over de laagste prijs beschikt. Laten we toch maar even de populairste eigenschappen van deze muismat op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Formaat: het is een duurzame muismat, geleverd door het bekende merk SteelSeries, en beschikbaar in maar liefst 6 diverse formaten. De ideale gaming mat dus.

Materiaal: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de onderkant van deze unieke muismat uit rubber bestaat. Daardoor heb je veel meer grip en wordt de kans op uitglijden kleiner. De bovenkant van de muismat bestaat dan weer uit duurzaam en aangenaam stof.

 

Nadelen:

Geen polssteun: echter is het wel belangrijk om te beseffen dat deze muismat niet over een praktische polssteun beschikt.

Prijzig: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers, vindt het prijskaartje ondanks alles nog steeds te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Genesis M12 Maxi

 

Deze game muismat van Genesis heeft een zwarte kleur en is makkelijk mee te nemen op verplaatsing doordat je het eenvoudig kunt oprollen. Om deze reden is deze muismat perfect voor gamers. De mat heeft een lengte van 900 mm, een breedte van 450 mm en een dikte van 2,5 mm zodat je er zowel je muis als je toetsenbord op kunt plaatsen.

De meeste kopers zijn heel tevreden over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product, maar toch zijn er twee kopers die de prijs te hoog vinden. Enkele gebruikers vinden het jammer dat de muismat opgerold verstuurd wordt want hierdoor krult het teveel in het begin.

Het formaat van de muismat is uitstekend en door de zachte oppervlakte kun je de muis eenvoudig verplaatsen. De mat is ook bestand tegen water en kun je eenvoudig schoonmaken als je iets gemorst hebt.

Ook Genesis staat bekend omwille van z’n kwaliteit en duurzaamheid op het gebied van muismatten. Het zal dan ook niet verwonderen indien sommige klanten Genesis als veruit het beste merk beschouwen. Toch is het een goed idee om de voor- en nadelen even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Waterbestendig: het is een pluspunt dat de muismat waterbestendig is. Zo hoef je niet te panikeren indien je bijvoorbeeld even at water op de muismat hebt gemorst.

Comfort: het is mogelijk om de muismat zonder problemen op te rollen. Handig indien je de muismat bijvoorbeeld wenst mee te nemen als je op reis gaat.

Formaat: deze muismat is maar liefst 900 mm lang, 450 mm breed en ongeveer 2,5 mm dik. De muismat is dus voldoende groot om er bijvoorbeeld ook je toetsenbord op te plaatsen.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van deze muismat aangezien je die snel even met een nat doekje kunt schoon wrijven.

 

Nadelen:

Prijzig: sommige kopers vinden de hoge prijs toch best wel jammer en een echte afknapper.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Corsair MM200

 

De Corsair MM200 muismat is beschikbaar in twee verschillende maten en is geschikt voor gamers die op zoek zijn naar een optimale controle voor snelle bewegingen. Dankzij het grote formaat kun je zowel je muis als je toetsenbord op de muismat plaatsen. De muismat beschikt over een anti-sliplaag aan de onderkant zodat het niet kan verplaatsen tijdens snelle bewegingen.

Ondanks de hoge prijs van het product vinden de meeste kopers de kwaliteit van de muismat top. Het artikel is handig vanwege het grote formaat en omdat je het toetsenbord ook op de mat kunt plaatsen voorkom je krassen op je bureau.

De anti-sliplaag werkt perfect en de muismat is heel dun. Het zachte oppervlak zorgt ervoor dat je de muis eenvoudig kunt bewegen. De muismat is tijdens de eerste weken gekruld omdat het opgerold geleverd wordt.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze duurzame en unieke Corsair MM200 muismat. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit maar liefst 2 verschillende formaten. Dit type muismat wordt vooral aangeraden voor de echte gamers die dagelijks toch wel wat uurtjes aan de computer doorbrengen.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere muismatten zul je merken dat dit exemplaar vrij groot is en daardoor ook ruimte biedt om eventueel het toetsenbord op te plaatsen.

Antisliplaag: de onderkant van de muismat is voorzien van een handige antisliplaag waardoor je iets meer grip en stabiliteit hebt.

Goede kwaliteit: de overgrote meerderheid van de klanten is duidelijk bijzonder overtuigd van de aangeboden kwaliteit van deze unieke muismat.

 

Nadelen:

Budget: indien er een puntje van kritiek mag worden aangeduid dan vinden sommige kopers dat dit vooral te maken heeft met het prijskaartje van dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Razer Goliathus Speed Overwatch Edition

 

Deze flexibele muismat heeft een onderkant die gemaakt is van rubber zodat het een stevige grip heeft op alle soorten oppervlakken. De stoffen bovenkant zorgt voor een optimale glijding voor de muis en voelt ook comfortabel aan. De muismat is geoptimaliseerd voor alle sensoren en gevoeligheidsinstellingen.

Je kunt de muismat eenvoudig oprollen om het mee te nemen en dankzij de afgestikte rand gaat de muismat voor een lange periode mee. De muismat heeft een breedte van 920 mm, een lengte van 294 mm en een dikte van 4 mm.

De muismat is duur maar je krijgt er wel topkwaliteit voor terug. Het product heeft een groot formaat en is duurzaam. De muis loopt soepel over de mat en het design valt bij de kopers ook in de smaak.

Kies je voor de muismat van het bekende merk Razer dan kies je vooral voor duurzaamheid en kwaliteit. Indien je interesse mocht hebben in deze unieke gaming muismat, dan raden wij jou aan om alvast even de verschillende mogelijkheden van het product te bekijken. Wij hebben hieronder een selectie voor jou gemaakt.

 

Voordelen:

Materiaal: de bovenkant van de muismat is volledig vervaardigd uit duurzaam en aangenaam stof. De onderkant echter bestaat vooral uit rubber dat niet alleen voor meer grip zorgt maar daardoor ook voor meer stabiliteit.

Gebruiksgemak: het is een degelijk en bijzonder kwalitatieve muismat die zelfs geoptimaliseerd is voor eender welk type sensoren en allerlei gevoeligheidsinstellingen.

Formaat: de muismat is maar liefst 920 mm breed, 294 mm lang en zo’n 4 mm dik.

 

Nadelen:

Uitverkocht: we moeten jammer genoeg vaststellen dat deze muismat tijdelijk helemaal is uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kadowereld Rechthoek

 

Je kunt een persoonlijke muismat met foto bestellen via Kadowereld. Je kunt zelf de foto en tekst kiezen die op de muismat moet komen zodat je je werkplek of kantoor kunt opfleuren.

Kies bijvoorbeeld voor een foto van je baby of je huisdier zodat je altijd een goed gevoel krijgt wanneer je naar de muismat kijkt. Je kunt deze muismat ook als geschenk geven aan vrienden of familie.

Voor deze muismat aanbieding zijn er tot nu toe nog geen reviews geschreven. Wegens een gebrek aan beoordelingen van andere andere kopers kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Uiteindelijk heb je ook nog altijd de optie om voor een heel persoonlijke en unieke muismat te kiezen. Die kun je makkelijk en zonder problemen bestellen door middel van de site “Kadowereld”. Wil jij dus graag een muismat met de afbeelding van je huisdier of je kindje? Dan kan dat ook!

 

Voordelen:

Persoonlijk: ben je op zoek naar een leuk geschenk voor vaderdag of de verjaardag van je mama? Dan lijkt deze muismat alvast een goede optie.

Gebruiksgemak: het is een degelijke muismat die handig te gebruiken is en die bovendien niet zomaar wegglijdt.

 

Nadelen:

Geen reviews: jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst.

Geen gebruikerservaringen: het gebrek aan online reacties maakt het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven over de ervaringen van klanten op het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muismatten koopgids

 

Als je vaak een computer nodig hebt op kantoor of gewoon bij je thuis dan is een goede muismat onmisbaar. Dankzij een muismat zul je merken dat je de muis van je computer of laptop veel beter kunt gebruiken. Door rekening te houden met het gebruiksgemak en het budget kun je zeker al een keuze maken uit de beste muismatten. Toch is het veilig om aandacht te besteden aan het materiaal en het design als je de aanbiedingen gaat vergelijken.

Wat is een muismat en gebruiksgemak ervan

Sommige mensen hebben bijna dagelijks hun computer nodig. En heel wat personen verkiezen nog altijd een externe muis boven de ingebouwde variant. Je zult het dus misschien wel al eens meegemaakt hebben dat de computermuis niet altijd even goed werkte. Dit kan te maken hebben met de ondergrond.

In die gevallen kan een muismat dan ook een goede aanbeveling zijn. Je kunt een muismat een beetje vergelijken met een soort van onderlegger. Hierop kun je de computermuis heel gemakkelijk en vooral soepel bewegen. Doordat de muismat zorgt voor een schone maar vooral egale ondergrond, is de kans op eventuele problemen kleiner. Bovendien wordt ook het bureaublad extra beschermd.

Verder is het zo dat een degelijke muismat ook het stof en vuil voor een heel groot deel gaat tegenhouden. Dit is enkel en alleen maar positief te noemen. Dit komt niet alleen de functionaliteit van de computermuis ten goede maar ook de levensduur ervan. Het helpt de duurzaamheid verbeteren. Als je dus te maken hebt met een oneffen ondergrond door kleur of textuur, dan is de muismat echt een goede aanrader.

 

Materiaal en design

In je zoektocht naar de voor jou ideale muismat zul je heel wat mogelijkheden tegenkomen. Het is dus niet onbelangrijk dat je op voorhand al eens een kijkje neemt in de verschillende modellen. Zo kunnen muismatten onderling van elkaar variëren op vlak van het materiaal. Er zijn de iets gladdere muismatten die minder duur zijn en dus tot de goedkope muismatten behoren. Een aantal personen vinden dat deze minder grip bieden terwijl anderen toch alleen maar voordelen zien. Het zorgt voor minder weerstand wanneer de computermuis over de muismat glijdt. Personen die bijna dagelijks computerspelletjes spelen zullen vaker opteren voor een gladde muismat.

Je kunt uiteraard kiezen om een muismat aan te kopen met een iets ruwere ook wel stofachtige ondergrond. Deze bieden heel wat grip en zorgen dat de muismat veel stabieler op het bureaublad blijft liggen. Uiteraard is dit helemaal persoonlijk en kies je het model dat het meeste aan jouw verwachtingen voldoet. Er bestaan tegenwoordig heel wat muismatten die voorzien zijn van een verhoging aan de voorkant. Dit speciale kussentje is bedoeld om je pols op te kunnen laten rusten. Op die manier kun je eventuele blessures of klachten zoals RSI vermijden of verminderen.

Verder kun je heel wat verschillende kleuren en designs spotten. Je hebt de gewone zwarte typische muismatten. Tegenwoordig zijn er veel leuke felle kleurtjes waaruit je kunt kiezen. Het is zelfs mogelijk om een muismat aan te kopen en die naar wens aan te passen. Zo kun jij er een afbeelding of afdruk op laten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld ook heel handig zijn als publiciteit voor bedrijven.

Kostprijs

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou ideale muismat dan zul je versteld staan van de ruime keuze die er momenteel is. Het zal dus ook niet verwonderen dat er veel prijsvariaties mogelijk zijn. Je hebt goedkope muismatten die slechts 10 euro kosten maar je hebt ook de iets duurdere varianten die meer dan 30 euro kosten. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf eerst een aantal dingen op een rijtje zet.

Wat zijn jouw verwachtingen van de muismat? Ben je iemand die dagelijks meerdere uren op de computer werkt of is het eerder heel sporadisch? Hoeveel ben je bereid om er maximaal aan te geven en welk bedrag kun je aan een muismat geven. Zo kun jij toch al iets gerichter op zoek gaan. Uiteraard zullen bepaalde zaken wel een invloed hebben op de prijs. Zo zal een muismat die voorzien is van een speciaal kussentje voor je pols net iets duurder zijn. Het is altijd mogelijk dat je een muismat aanbieding spot natuurlijk.

Als je een muismat aankoopt en die laat verfraaien met een bepaalde afbeelding dan zal dit ook in de prijs te voelen zijn. Sommige mensen willen er bijvoorbeeld een afdruk van hun kindje of huisdier op plaatsen. Dit speelt zeker en vast mee in de prijs. Probeer zeker eens een kijkje te nemen in de vele reviews. Deze bieden vaak heel veel extra informatie aan.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES