Beste netwerkkaart

Laatste update: 04.03.24

 

Netwerkkaarten test van 2024

 

Ben je op zoek naar één van de betere netwerkkaarten maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan het misschien wel een goed idee zijn om even een kijkje te nemen naar onze koopgids. Indien je echter dringend nood hebt aan een nieuwe, of betere netwerkkaart dan raden wij jou aan om gelijk verder te scrollen naar onze top 3. Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat je met de TP-Link TL-WDN4800 netwerkkaart alvast voor een topproduct kiest. De netwerkkaart wordt bovendien geleverd in een stevige verpakking in combinatie met maar liefst 3 afzonderlijke antennes. Met de Asus PCE-AC51 netwerkkaart mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Degelijk, gebruiksvriendelijk en bijzonder makkelijk om te installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Netwerkkaart – Reviews Top 5

 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe netwerkkaart dan zul je merken dat er heel wat onderscheid is. Dit kan meteen ook een verklaring bieden voor het feit dat er heel wat goedkope netwerkkaarten zijn en heel wat duurdere exemplaren. Door rekening te houden met de verschillende online reviews en het advies van de klanten, zijn we in staat geweest om een top 5 samen te stellen. Bekijk deze even rustig en kies en er dan voor jezelf de beste netwerkkaart uit.

 

 

1. TP-Link TL-WDN4800

 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe netwerkkaart dan kan het een aanbeveling zijn om dit product van TP-Link eens te bekijken. TP-Link is een bekend merk en bovendien ook door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd. Het is misschien niet meteen één van de goedkoopste netwerkkaarten maar ook alvast niet het duurste.

Met dit model haal je een meteen een krachtige dual-band netwerkkaart in huis. Daardoor is het mogelijk om op verschillende externe apparaten wifi te gaan toevoegen. En dit niet alleen op de 2,4 GHz wifi-band maar bovendien ook op de 5 GHz wifi-band. Daarnaast krijg je er ook nog 3 handige antennes bij en werkt bijzonder snel.

We merken dan ook dat de meeste kopers deze voordelen en kwaliteiten duidelijk kunnen waarderen. Het is voor hen een degelijk en duurzaam toestel dat bovendien aan een betaalbare prijs wordt geleverd. Een enkele gebruiker is minder tevreden over dit toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Asus PCE-AC51

 

Ook met de Asus netwerkkaart mag je volgens heel wat kopers zeker zijn van een degelijk en duurzaam product. Bovendien is het meteen een pak goedkoper en zou het zomaar eens een netwerkkaart aanbieding kunnen zijn.

We kunnen ook hier vaststellen dat het toestel is uitgerust met een dual-band. Daardoor kun je dus de wifi op eender welk extern apparaat kunt toevoegen en dit bovendien op 2 verschillende wifi-banden. Indien je werkt met Windows dan is deze netwerkkaart werkelijk iets voor jou. Bovendien zul je merken dat het toestel bijzonder snel en krachtig is en de wifi snelheid rond de 750 Mbps ligt.

Ondanks het feit dat een enkele koper niet helemaal overtuigd is van het product, is de overgrote meerderheid van de gebruikers dit duidelijk wel. Het is een degelijke netwerkkaart die over een uitstekende kwaliteit beschikt maar bovenal bijzonder duurzaam is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Asus PCE-AC68

 

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze netwerkkaart afkomstig van het bekende merk Asus. Toch zul je voor dit product net een tikkeltje meer budget hoeven te voorzien. Desondanks merken we dat de meeste kopers zich daar niet meteen lijken aan te storen.

Het apparaat beschikt over een dual-band en er kan dus gebruik gemaakt worden van 2 verschillende wifi-banden. Daarnaast is het product ook voorzien van een maximale wifi snelheid van maar liefst 1900 Mbps. Je zult dus merken dat je met dit apparaat een bijzonder krachtige en snelle netwerkkaart in huis haalt.

En dit wordt duidelijk gewaardeerd door heel wat kopers. Daarnaast zijn de meesten ook overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Echter is een kleine minderheid van de gebruikers toch niet zo tevreden over het hoge prijskaartje.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hercules ePlug 200 HD Duo Ethernet

 

In vergelijking met het voorgaande product is deze netwerkkaart van Hercules een koopje. En dit wordt duidelijk gewaardeerd door de kopers.

Met deze Hercules netwerkkaart haal je een product in huis dat in staat is om maar liefst 3 verbindingen aan te bieden op één enkel toestel. Daarnaast verbruikt dit toestel bijzonder weinig energie en dit heeft vooral te maken met de functie die instaat voor de automatische uitschakeling.

Het is een krachtig apparaat dat ook bijzonder snel en soepel reageert. Zo situeert de snelheid via het lichtnet zich rond de 200 Mbps. Je krijgt er daarnaast ook nog eens 2 handige adapters bij. De kopers zijn het er unaniem over een dat het product over een uitstekende kwaliteit beschikt. Daarnaast is het ook bijzonder duurzaam.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Edimax EW-7612UAN V2

 

Indien je liever niet zoveel wenst uit te geven of een beperkt budget hebt dan hoef je deze netwerkkaart van Edimax zeker eens te bekijken. In vergelijking met de 4 voorgaande apparaten beschikt deze netwerkkaart bovendien zelfs over de laagste prijs.

Het gaat hier over een single-band netwerkkaart die vooral geschikt is in combinatie met Windows, Mac OS of Linux toestellen. Bovendien is het toestel bijzonder krachtig en snel. De maximale wifi snelheid kan gesitueerd worden rond de 300 Mbps.

Deze voordelen en kwaliteiten zorgen ervoor dat de kopers positief reageren op het product en deze netwerkkaart ook meteen aanraden. Daarnaast is het compatibel met heel wat verschillende besturingssystemen en dat is zeker en vast een pluspunt. Kortom voor deze kopers is de netwerkkaart werkelijk een topproduct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Netwerkkaarten koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste netwerkkaarten? Dan begrijpen wij dat het vaak niet altijd makkelijk moet zijn om een keuze te maken. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten kaarten elk met hun eigen mogelijkheden en opties. Kies je voor een netwerkkaart met een hoge snelheid en een hoog vermogen? Dan zul je daar vast en zeker iets meer budget voor hoeven te voorzien. Bekijk alvast even deze koopgids en probeer zoveel mogelijk netwerkkaarten aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat is een netwerkkaart en het gebruiksgemak

Ga je op zoek naar een netwerkkaart of wil je de oude kaart door een nieuwe vervangen? In elk geval is het natuurlijk wel belangrijk om te weten waarvoor je een netwerkkaart zoal kunt gebruiken. Het is een aanbeveling om de werkwijze van een product te kennen alvorens je het besluit aan te kopen. Eigenlijk zou je een netwerkkaart het beste kunnen vergelijken met een heel klein stukje hardware. Een netwerkkaart maakt het dus eigenlijk mogelijk om je computer op een makkelijke en veilige manier op het internet te gaan aansluiten.

Heel wat personen spreken bovendien ook vaak over NIC als netwerkkaart, wat dus eigenlijk de afkorting is voor “Network Interface Card”. Eenmaal de netwerkkaart volledig in de computer is geïnstalleerd, hoef je alleen nog maar verbinding te gaan maken met ofwel een moden of een netwerk. Een modem wordt ook vaak “router” genoemd door heel wat klanten.

Verder zul je merken dat het ook helemaal niet meer zo moeilijk is om de netwerkkaart in de computer of je laptop te gaan installeren. Dat heeft er vooral mee te maken, omdat de meeste hedendaagse apparaten reeds over een ingebouwde netwerkkaart beschikken. Nog zo handig en je hoeft er je bovendien ook helemaal geen zorgen meer over te maken. Kortom, neem rustig je tijd om verschillende exemplaren te bekijken alvorens je een uiteindelijke keuze maakt.

 

Soort netwerkkaart

Zoals vermeld in het voorgaande stukje zijn de meeste hedendaagse computers al meteen voorzien van een degelijke en duurzame netwerkkaart. Indien dat niet het geval is en je op zoek moet naar een nieuwe netwerkkaart, dan zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo bestaan er onder andere heel wat verschillende netwerkkaarten. Er zijn bijvoorbeeld exemplaren die enkel en alleen in combinatie met een computer kunnen worden gebruikt. Verder zijn er ook heel wat netwerkkaarten die dan weer het draadloze internet ondersteuning zullen bieden.

Indien je je bijvoorbeeld niet zeker genoeg voelt om je computer of laptop van een netwerkkaart voorzien, dan is er natuurlijk ook nog altijd een andere mogelijkheid. Als je bijvoorbeeld ook over een draadloze modem of router zou beschikken, dan zou je eventueel gebruik kunnen maken van een handige USB adapter. Door middel van de USB adapter is het mogelijk om ervoor te zorgen dat je computer op een snelle en vooral veilige manier in verbinding komt te staan met de draadloze router.

 

Snelheid van de netwerkkaart

Tenslotte is het ook een goede aanbeveling om ook nog even stil te staan bij de snelheid waarmee een degelijke netwerkkaart te werk gaat. De snelheid van een netwerkkaart is natuurlijk afhankelijk van het type netwerkkaart dat je gaat gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor de conventionele netwerkkaarten dan mag je rekenen op een maximale snelheid van ruim 10 megabit per seconde. Indien je de verbinding toch wat sneller wilt, dan kun je ook opteren voor een ander soort netwerkkaart met een maximale snelheid van maar liefst 20 megabit per seconde.

Mogelijke prijskaartje

Ondertussen heb je al kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende netwerkkaarten op de markt gebracht zijn. Sommige exemplaren behoren tot de goedkope netwerkkaarten en andere zijn dan weer net een tikkeltje duurder. Zo is het vast en zeker mogelijk om een netwerkkaart van amper 30 euro of minder op te kop te kunnen tikken. Echter bestaan er ook heel kaarten die ruim 70 euro of meer kosten. Je beslist natuurlijk zelf welk bedrag je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke netwerkkaart.

Wat zijn je verwachtingen en wensen? Door jezelf deze vragen te stellen, zul je merken dat de zoektocht naar de voor jou perfecte netwerkkaart vast en zeker een pak makkelijker zal verlopen. Verder kan het ook een goed idee zijn om al eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven heel wat klanten hun ongezouten mening over een bepaalde netwerkkaart. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere kaarten, dan kan deze gebruikerservaring misschien wel de doorslag geven. Houd daarnaast ook rekening met leuke promoties en wie weet, spot je zo wel een aantrekkelijke netwerkkaart aanbieding.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES