5 beste noise cancelling koptelefoons Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste noise cancelling koptelefoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je je even helemaal kunnen afzonderen met je favoriete muziek? Of wil je op een rustige manier – zonder storende omgevingsgeluiden – je examens kunnen voorbereiden? Dan is de keuze voor een kwalitatieve en duurzame noise cancelling koptelefoon sneller gemaakt dan je misschien in eerste instantie zou denken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Wuff Draadloze Over-ear Koptelefoon die gekenmerkt wordt door een ingebouwde microfoon. Daartegenover staat de Sony WH-1000XM3 die – dankzij de aanwezige USB-C aansluiting – de mogelijkheid tot snelladen aanbiedt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste noise cancelling koptelefoons (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een koptelefoon met noise cancelling dan zijn er heel wat mogelijkheden op het gebied van draagwijze, type, verbinding en prijs. Zo kun je onder meer kiezen voor een over-ear koptelefoon met noise cancelling, een bedrade dan wel draadloze koptelefoon met noise cancelling, één van de populairste Sony koptelefoons met noise cancelling dan wel een koptelefoon met noise cancelling van misschien wel de beste merken JBL of Bose. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even rekening houdend met het advies uit de online reviews.

 

Koptelefoon draadloos noise cancelling

 

1.Wuff Draadloze Over-ear Koptelefoon Met Ingebouwde Microfoon – Koptelefoon Bluetooth

 

Met de draadloze over-ear koptelefoon van Wuff kies je gelijk voor een relatief  goedkope en uiterst functionele hoofdtelefoon die voorzien is van tal van extra’s. Zo geniet je alvast de aanwezigheid van een ingebouwde microfoon waarmee je – weliswaar in combinatie met de interne bluetooth 5.0 functie – probleemloos inkomende telefoongesprekken kunt beantwoorden. Dit wordt aangevuld met een krachtig en helder geluid inclusief volumebegrenzing én een active noise cancelling functie waardoor storend omgevingsgeluid wordt weggefilterd.

Verder blijkt de draadloze over-ear koptelefoon van Wuff uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die – indien volledig opgeladen – een gebruiksduur garandeert van wel 20 uren lang. Het is zelfs meer; met een oplaadtijd van slechts 5 minuten kun je makkelijk een uurtje naar je favoriete muziek luisteren.

Hoewel de kenmerkende eigenschappen allen in de positieve richting lijken te wijzen, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om alsnog advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Microfoon: de draadloze over-ear koptelefoon blijkt uitgerust met een ingebouwde microfoon.

Voeding: de koptelefoon maakt gebruik van een krachtige batterij die door middel van een meegeleverd Micro USB-kabeltje kan worden opgeladen.

Gebruiksduur: eenmaal volledig opgeladen, kan een totale gebruiksduur van maar liefst 20 uren worden gegarandeerd. Indien leeg dan kun je hem gedurende de volledige oplaadtijd ook bedraad gebruiken.

Bluetooth: de koptelefoon die geleverd wordt inclusief een hardcase opbergdoos is voorzien van een noise cancelling functie en bijbehorende bluetooth 5.0 versie.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel hij tot de laagst geprijsde artikelen uit de reeks behoort, kan hij voor sommige klanten misschien nog net iets te duur zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony koptelefoon noise cancelling

 

2. Sony WH-1000XM3 – Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

 

Afgaande op de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren en de vele positieve reacties van klanten, durven we stellen dat de Sony WH-1000XM3 vast en zeker tot de beste noise cancelling koptelefoons behoort. Dit maakt hem alvast de moeite waard om even verder onder de aandacht te brengen.

Zo wordt deze noise cancelling koptelefoon van Sony gekenmerkt door een comfortabele over-ear draagwijze waardoor je hem – zonder enige vorm van ongemak – makkelijk enkele uurtjes per dag kunt gebruiken. Dit wordt aangevuld met een ingebouwde microfoon en een handige bluetooth 4.2 functie waardoor handsfree bellen onder meer tot de vele mogelijkheden behoort.

En daar stopt het niet want verder geniet je eveneens een active noise cancelling functie, Hi-res audio, spraakbesturing, een ingebouwde afstandsbediening en een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die makkelijk 38 uren lang kan meegaan. Hoewel hij op het eerste gezicht niet tot de aanbiedingen behoort, mag hij wel als een heuse koopje beschouwd worden.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de over-ear koptelefoon is voorzien van een 1,2 meter lange kabel maar kan daarnaast ook volledig draadloos worden gebruikt.

Voeding: de koptelefoon is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die – indien helemaal opgeladen – makkelijk 38 uren lang kan meegaan.

Handig in gebruik: de koptelefoon blijkt niet alleen inklapbaar maar is daarnaast voorzien van extra zachte draaibare oorschelpen die op hun beurt bijdragen aan het draagcomfort. Verder is er spraakbesturing, noise cancelling en een ingebouwde afstandsbediening.

Snelladen: dankzij de aanwezige USB-C aansluiting behoort snelladen tot de vele optiemogelijkheden.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: jammer genoeg blijkt deze over-ear koptelefoon niet helemaal waterdicht te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bose koptelefoon noise cancelling

 

3. Bose QuietComfort 35 II – Bluetooth-koptelefoon met microfoon – Ruisonderdrukking

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij alvast geen enkel probleem? Bekijk dan zeker even de draadloze over-ear QuietComfort 35 II koptelefoon, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Bose. Net zoals de voorgaande producten, staat ook deze koptelefoon centraal vanwege zijn ingebouwde noise cancelling functie die overigens – met behulp van een bijbehorende app – instelbaar blijkt. Let wel; bij uitschakeling van de noise cancelling functie zou de geluidskwaliteit van de koptelefoon volgens sommigen eerder matig zijn.

Toch biedt de Bose koptelefoon heel wat extra troeven die hem dan weer de moeite waard maken. Zo ben je verzekerd van een handige 4.1 bluetooth alsook NFC functie, een ingebouwde afstandsbediening en microfoon, een krachtige oplaadbare batterij en een setje zachte draaibare oorschelpen die bijdragen aan het uiteindelijke draagcomfort.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de unieke gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Bose QuietComfort 35 II koptelefoon wordt jou aangeboden inclusief een USB-kabel, een audiokabel, een stevig etui en bijbehorende informatieve handleiding.

Snellaadfunctie: de koptelefoon is uitgerust met een snellaadfunctie waardoor amper 15 minuutjes oplaadtijd gelijk staat aan een gebruiksduur van 2,5 uren.

Noise cancelling: in tegenstelling tot de vorige apparaten, blijkt de active noise cancelling functie makkelijk instelbaar met behulp van de bijbehorende applicatie.

 

Nadelen:

Bose Connect App: jammer genoeg heb je de Bose Connect App nodig om alle aanwezige functies op de Bose over-ear koptelefoon effectief te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Over-ear koptelefoon noise cancelling

 

4. PowerLocus MoonFly Koptelefoon Over-Ear met Active Noise Cancelling, Draadloze Hoofdtelefoon, Voice Assistant Activation

 

De PowerLocus MoonFly koptelefoon is – vanwege zijn unieke rose gold design, comfortabele uitvoering en betaalbare prijskaartje – dan weer het ideale verjaardagscadeau voor je zoon of dochter. Bovendien is de over-ear koptelefoon nog in tal van andere kleuren en designs te bekomen waardoor er voor elk wat wils te rapen valt.

Het betreft een draadloze over-ear koptelefoon die voorzien is van een ingebouwde microfoon, een active noise cancelling functie, voice assistant activation én een handige bluetooth 5.0 functie waardoor handsfree bellen tot de mogelijkheden behoort. Dit alles wordt aangevuld met een praktische app bediening, spraakbesturing en een bijzonder krachtige batterij waarmee een gebruiksduur van wel 70 uren kan worden gegarandeerd.

Bovendien is de koptelefoon eveneens voorzien van een 1,2 meter lange kabel waardoor hij ook bedraad kan gebruikt worden, wat best wel handig kan zijn indien de batterij moet worden opgeladen. Ondanks de vele positieve kenmerken, lijkt één koper niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt een bluetooth koptelefoon met actieve ruisonderdrukkkingstechnologie aangevuld met een 3,5 mm AUX-kabel, een USB-C-kabel en een stevige EVA draagtas.

Voeding: hoewel de koptelefoon is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij kan hij ook bedraad gebruikt worden met behulp van de 1,2 meter lange aanwezige kabel.

Batterijduur: zodra de batterij helemaal is opgeladen, kan een totale gebruiksduur van maar liefst 70 uren worden gegarandeerd.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het vriendelijke prijskaartje.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: één koper is van mening dat de materialen van deze koptelefoon eerder matig zijn en het apparaat bijgevolg geen lang leven beschoren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

JBL koptelefoon noise cancelling

 

5. JBL Tune 760NC Over Ear Koptelefoon – JBL Tune – Met Microfoon

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke draadloze over-ear koptelefoon van JBL die – net zoals de voorgaande exemplaren – gekenmerkt wordt door een krachtige ingebouwde batterij die een gebruiksduur tot wel 35 uren garandeert. Met behulp van de meegeleverde USB-kabel kun je de batterij nadien opnieuw opladen.

Het lijstje wordt verder aangevuld met een ingebouwde microfoon waardoor – in combinatie met de bijbehorende bluetooth 5.0 functie – handsfree bellen tot de mogelijkheden behoort. Door daarbij de active noise cancelling functie in te schakelen, kun je storende omgevingsgeluiden overigens geheel wegfilteren wat bijdraagt aan de uiteindelijke geluidskwaliteit.

Daarnaast blijkt de koptelefoon eveneens voorzien van spraakbesturing en is het geheel na gebruik inklapbaar. Een blik op de online reviews toont dan ook aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van zijn ergonomische vormgeving, fraaie design en gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Draagcomfort: het draagcomfort van deze koptelefoon wordt verder aangesterkt door middel van de draaibare oorschelpen en de verstelbare hoofdband. Na gebruik kun je de koptelefoon dichtvouwen.

Bluetooth: dankzij de bluetooth 5.0 functie en de ingebouwde microfoon is het mogelijk om inkomende telefoongesprekken handsfree te beantwoorden.

Noise cancelling: de aanwezigheid van een noise cancelling functie maakt het mogelijk om storende omgevingsgeluiden volledig weg te filteren. Extra handig indien je bijvoorbeeld van thuis uit werkt.

 

Nadelen:

Geluidskwaliteit: slechts één enkele koper is niet helemaal overtuigd van de geleverde geluidskwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Noise cancelling koptelefoons Koopgids

 

Staat er binnenkort heel wat thuiswerk op de agenda? Of ben je bijna dagelijks onderweg met de trein en wil je wel even rustig van je muziek kunnen genieten? Dan is de aanschaf van een actieve noise cancelling koptelefoon alvast een meer dan goede aanbeveling. Houd bij de keuze voor een bepaalde koptelefoon eveneens rekening met de verbindingsmogelijkheden, de draagwijze, het gebruiksgemak en de eventuele bijkomende opties. Bekijk alvast even de onderstaande koopgids alvorens de verschillende noise cancelling koptelefoons – en eventuele aanbiedingen – met elkaar te vergelijken.

Wat is een noise cancelling koptelefoon en het gebruiksgemak

Letterlijk vertaald betekent “active noise cancelling”, actieve ruisonderdrukking. Kies je dus voor een (active) noise cancelling koptelefoon, dan kies je voor een hoofdtelefoon met eerder vernoemde functie waarbij achtergrondgeluiden probleemloos en geheel worden weggefilterd. Op die manier kun je zonder problemen naar je favoriete muziek luisteren of je dagelijkse serie/ soap rustig bekijken.

Uiteraard biedt het gebruik van een noise cancelling koptelefoon wel meer voordelen. Zo kan het eveneens een pluspunt betekenen voor mensen die van thuis uit werken en regelmatig – eventueel via het bekende platform “Zoom” – meetings moeten leiden of jongeren die aan het studeren slaan voor de aankomende examenperiode. Kortom, de aanschaf van een degelijke noise cancelling koptelefoon blijkt in diverse omstandigheden een meer dan goede aanwinst.

 

Draagwijze en connectie

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke noise cancelling koptelefoon dan komt het er op aan om een onderscheid te maken tussen de verschillende mogelijkheden. Zo kunnen we in eerste instantie een onderverdeling maken op basis van de draagwijze waarbij we over-ear en on-ear koptelefoons van elkaar kunnen onderscheiden.

Per categorie kan vervolgens een nieuwe onderverdeling gemaakt worden rekening houdend met het type connectie dat wordt gehanteerd. Zo kan de verbinding volledig bedraad, draadloos of via een zendstation verlopen. Studies en diverse enquêtes hebben aangetoond dat de meeste gebruikers lijken te kiezen voor een draadloze over-ear noise cancelling koptelefoon. Slechts in beperkte mate wordt gekozen voor de koptelefoon met zendstation.

 

Accuduur en bluetooth

Gaat je voorkeur uiteindelijk uit naar een draadloze noise cancelling koptelefoon, dan is het minstens even raadzaam om de kwaliteit en capaciteit van de ingebouwde oplaadbare accu even onder de loep te nemen. Zo kan de accuduur variëren van een gemiddeld tot goed en zelfs uitstekend waarbij elke benoeming een gemiddeld autonome batterijduur met zich meebrengt. 

Kies je voor een noise cancelling koptelefoon met een goede accuduur dan kan een volledig opgeladen batterij gemiddeld tot maar liefst 8 à 16 uren meegaan. Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is de keuze uitgegaan naar een koptelefoon met een uitstekende batterijduur dan ben je verzekerd van een autonome gebruiksduur van 16 uren en meer. Houd bij de keuze van de accuduur eveneens rekening met het gebruiksgemak dat je aan de koptelefoon wenst te geven.

Daarnaast raden wij aan om te opteren voor een model dat eveneens voorzien is van een ingebouwde bluetooth functie. Op die manier wordt het mogelijk om een draadloze connectie te maken met andere devices, je favoriete muziek te streamen en/ of inkomende telefoongesprekken te beantwoorden.

Extra kenmerkende opties en bijkomende functies

Tot slot willen we nog even kort wijzen op de aan/ afwezigheid van bepaalde extra’s die al dan niet een meerwaarde zouden kunnen betekenen. Zo is het misschien wel handig indien de noise cancelling koptelefoon voorzien is van een inklapbare/ afneembare microfoon. Daarnaast is het eveneens een meerwaarde indien ook de koptelefoon na gebruik eenvoudig kan worden dichtgevouwen. Op die manier kun je hem makkelijker ergens opbergen en/ of overal mee naartoe nemen.

Het lijstje met extra mogelijkheden kan verder worden aangedikt met de aanwezigheid van een afstandsbediening, stembediening, bedieningsmogelijkheden via een bijkomende applicatie en/ of de mogelijkheid om de koptelefoon zowel draadloos alsook bedraad te gebruiken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een noise cancelling koptelefoon?

Een noise cancelling koptelefoon is een hoofdtelefoon die is uitgerust is met een bijkomende functie waardoor het mogelijk is om – al dan niet storend – omgevingsgeluid en vervelende ruis gewoon weg te filteren. Dat kan bijvoorbeeld handig van pas komen wanneer je genoodzaakt bent om enkele dagen/ weken van thuis uit te werken en dit terwijl je jonge kinderen hebt rondlopen.

Q2: Hoe werkt een noise cancelling koptelefoon?

Een noise cancelling koptelefoon is in staat om storende/vervelende omgevingsgeluiden en ruis weg te filteren door gebruik te maken van een soort van antigeluid. Het desbetreffende antigeluid komt tot stand aan de hand van de geluiden rondom je heen. Deze worden – met behulp van de ingebouwde microfoons in je koptelefoon en de bijbehorend oordopjes – makkelijk opgevangen waarna ze vervolgens worden geanalyseerd en uiteindelijk verdraaid. Op die manier zul je op het einde van de rit minder hinder ondervinden van de geluiden uit je omgeving.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES