5 beste onderwatercamera’s Test van 2024

Laatste update: 25.06.24

 

Beste onderwatercamera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Staat er binnenkort een zonnig reisje in de agenda gepland? Dan wil je daar vast en zeker enkele leuke herinneringen aan overhouden. Kies daarom voor een unieke reisgezel uit het ruime assortiment onderwatercamera’s zodat je moeiteloos allerhande vakantiekiekjes kunt schieten. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes binnen dit segment op een rijtje te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Olympus Tough TG-6; een standaard compactcamera die meteen in het oog springt vanwege zijn unieke 4K videokwaliteit. Daar tegenover staat de GoPro MAX – GoPro HERO die een ruime beeldhoek van wel 360º garandeert.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste onderwatercamera’s (Reviews) van 2024

 

Het ruime assortiment beste onderwatercamera’s maakt de keuze niet altijd even makkelijk. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit diverse populairste en beste merken zoals de Sony onderwatercamera, de onderwatercamera van Olympus, de VTech onderwatercamera, de GoPro onderwatercamera en de onderwatercamera van Canon. Bekijk daarom de 5 onderstaande toppertjes even – rekening houdend met het advies uit de online reviews – en bedenk of je op zoek bent naar een onderwatercamera voor je kind, een onderwatercamera om te snorkelen, onderwatercamera om te duiken dan wel een onderwatercamera voor gebruik in de vijver.

 

Olympus onderwatercamera

 

1. Olympus Tough TG-6 – Standaard compactcamera // 12 megapixel 4K video

 

Net zoals de Nikon onderwatercamera behoort ook dit exemplaar van Olympus alvast tot de populairste – en misschien wel – beste onderwatercamera’s aller tijden. Toch moeten we er meteen bij vermelden dat het niet meteen een aanbieding betreft noch één van de goedkope onderwatercamera’s betaamt. Desondanks reageren heel wat klanten bijzonder positief wat alsnog resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De Olympus Tough TG-6 wordt beschouwd als een standaard compactcamera van 12 megapixels die 100% schokbestendig én waterdicht blijkt tot op een diepte van maar liefst 15 meter. Dit maakt van hem de ideale metgezel om mee te nemen op reis! 

Verder ben je verzekerd van een handige microscoopmodus én uiterst professionele 4K camera waarmee zelfs de kleinste details probleemloos aan bod komen. Dit alles wordt aangevuld met een unieke 44.4x schermvergroting, een flexibele zoomknop, een LG-1 Light Guide én een bijbehorende FD-1 Flash Diffuser.

 

Voordelen:

Waterdicht: de Olympus Tough TG-6 blijkt niet alleen schokbestendig maar ook 100% waterdicht en dit tot op een diepte van maar liefst 15 meter. De ideale onderwatercamera om vissen, zeezoogdieren en prachtige koralen te bezichtigen.

Camera: je bent verzekerd van een krachtige 4K camera waarmee het mogelijk wordt gemaakt om alle bewegende beelden probleemloos vast te leggen.

Microscoopmodus: dankzij de ingebouwde microscoopmodus is het mogelijk om beelden vast te leggen tot op een nabijheid van maar liefst 1 cm.

Toebehoren: de Olympus Tough TG-6 wordt aangeboden inclusief een Li-92 accu, een F-5AC adapter, een USB-kabel, een polsbandje en een bijbehorende handleiding.

 

Nadelen:

Geen touchscreen: ben je van plan om deze onderwatercamera aan te schaffen, besef dan wel dat er geen touchscreen voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GoPro onderwatercamera

 

2. GoPro MAX – GoPro HERO // Full HD video – Waterdicht / Beeldhoek: 360º

 

Min of meer binnen hetzelfde prijskaartje zou je kunnen kiezen voor de bekende GoPro MAX onderwatercamera – afkomstig uit de bekende serie GoPro HERO. Zijn compacte en relatief lichtgewicht uitvoering maken van hem een handig apparaatje om overal mee naar toe te nemen. Ondanks dat hij hij niet meteen over de laagste prijs beschikt, lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden mogelijkheden.

Zo valt de GoPro MAX in eerste instantie op vanwege zijn robuuste en 100% waterdichte behuizing tot op een diepte van wel 5 meter. Dit gaat gepaard met een uiterst krachtige Full HD camera waarbij tot wel 60 fps kunnen worden gemaakt. Daarnaast blijkt het eveneens mogelijk om de beeldhoek van je lens met maximaal 360º aan te passen alsook de optie tot beeldstabilisatie te gebruiken.

De 16,6 megapixels camera garandeert daarbij een duidelijk touchscreen beeldscherm, een aparte fotofunctie en een handige timelapse. En alsnog het nog niet genoeg is, ben je tevens ook verzekerd van bluetooth, wifi én GPS wat zijn prijskaartje wel min of meer lijkt te rechtvaardigen.

 

Voordelen:

Connectiviteit: de GoPro MAX levert – naast een ingebouwde wifi functie – eveneens bluetooth én GPS.

Handig in gebruik: qua extra’s kun je rekenen op de aanwezigheid van een timelapse functie, spraakbesturing én slowmotion.

Bestendigheid: de GoPro MAX blijkt niet alleen schok- én stofbestendig te zijn maar tevens ook spat- én waterdicht en dit zelfs tot op een diepte van 5 meter.

 

Nadelen:

Prijskaartje: vanwege zijn hogere prijskaartje zul je deze onderwatercamera niet meteen tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onderwatercamera wegwerp

 

3. Narvie wegwerp onderwater camera 12+12 kleuren foto’s – Vakantiefotos weggooi cameras

 

De wegwerp onderwatercamera van Narvie behoort – vanwege zijn lagere prijskaartje én in tegenstelling tot de vorige 2 apparaten – vast en zeker goedkope onderwatercamera’s uit het rijtje. Dit maakt hem steevast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking. Kortom, de moeite waard om de mogelijkheden ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

Zo wordt de Narvie wegwerp onderwatercamera gekenmerkt door een compacte lichtgewicht uitvoering van 2,7 x 11,5 x 5,8 cm die voornamelijk vervaardigd blijkt uit een combinatie van kunststof en karton. Dit maakt hem niet alleen stofbestendig maar ook nog eens waterdicht tot op een diepte van maximaal 3 meter. Niet alleen geschikt dus om mee te nemen naar festivals maar tevens ook ideaal voor gebruik tijdens het afzwemmen en/ of duiken.

De camera met ingebouwde flitser levert daarbij maar liefst 24 kleurenfoto’s die je naar eigen believen kunt invullen. Vervolgens kun je de gemaakte foto’s in het plaatselijke Kruidvat of eender welke speciaalzaak laten ontwikkelen. Klanten reageren bijzonder positief en belonen deze wegwerpcamera met 5 sterren.

 

Voordelen:

Waterdicht: de camera blijkt voorzien van een 100% waterdichte én schokbestendige case. Geschikt om te zwemmen en/ of duiken tot op maximaal 3 meter diepte.

Herbruikbaar: in tegenstelling tot heel wat andere wegwerp onderwatercamera’s, is het mogelijk om dit exemplaar – weliswaar met een nieuw rolletje – te gaan hergebruiken.

Foto’s: de camera met ingebouwde flitser garandeert een totaal van maar liefst 24 kleurenfoto’s.

Budgetvriendelijk: zijn lage prijskaartje valt meteen op en maakt hem een pak toegankelijker bij het grote publiek.

 

Nadelen:

Wegwerp: houd er wel rekening mee dat het een wegwerpcamera betreft en de mogelijkheden bijgevolg net iets beperkter zullen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onderwatercamera Sony

 

4. Sony Cybershot DSC-RX100 VA // Compactcamera met grote 1 inch sensor

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij niet meteen het grootste probleem? Dan loont het alvast de moeite om deze Sony Cybershot DSC-RX100 VA – overigens het jongere broertje én bijgevolg de verbeterde versie van de RX100 V – onderwatercamera eens even onder de loep te nemen. 

Zo wordt de Sony Cybershot DSC-RX100 VA beschouwd als een geavanceerde compactcamera inclusief 4K video én 20,1 megapixel camera met tal van bijkomende camera-opties. Dit wordt verder aangevuld met een 2,9x optische zoom, een JPEG bestandsindeling, panorama en creatieve filters, viewfinder, ingebouwde flitser, wifi en NFC. Houd er wel rekening mee dat er geen sprake is van bluetooth noch beeldstabilisatie wat voor deze prijs misschien wel een must had mogen zijn.

Hoewel één koper van mening is dat de bediening vrij moeizaam verloopt, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd wat alsnog een mooie gemiddelde eindscore van 4,2 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de compactcamera wordt aangeboden inclusief een oplaadbare NP-BX1 accu, een AC-UUD12 netadapter, een micro USB-kabel, een polsriempje, een bevestigingsadapter en een bijbehorende handleiding.

Bestendigheid: de camera blijkt schokbestendig en waterdicht wat hem geschikt maakt als vlogcamera of onderwatercamera om bijvoorbeeld karpers goed in beeld te brengen.

Aansluitingen: de USB-aansluiting wordt aangevuld met een Micro-HDMI aansluiting, een statiefaansluiting en accessoireschoen.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Niet gebruiksvriendelijk: één koper vindt dat de onderwatercamera allesbehalve gebruiksvriendelijk is en vrij moeilijk om te bedienen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onderwatercamera duiken

 

5. Gookam – GO2 Action Camera 4K met Microfoon – 40 Meter Waterproof – 20 MP

 

We sluiten het rijtje af met deze Gookam GO2 action camera die meteen opvalt vanwege zijn lagere prijskaartje en bijgevolg een pak toegankelijker blijkt voor het grote publiek. De lage prijs doet echter niets af aan de kwaliteit aangezien de GO2 action camera is uitgerust met een 4K videokwaliteit – met tot wel 30 fps – én een 16 megapixels camera met bijbehorende fotofunctie, timelaps en burst modus. 

Dit alles wordt verder aangevuld met een handige beeldhoek van 170º, een beeldstabilisatie functie, ingebouwde wifi en NFC. Zijn relatief compacte ontwerp lijkt dan weer voorzien van schokbestendige én 100% waterdichte constructie en dit tot op een diepte van maar liefst 40 meter. De ideale reisgezel om overal mee naartoe te nemen.

Hoewel één koper niet helemaal tevreden blijkt over de kwaliteit van de aangeboden accu, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd van de mogelijkheden en de kwaliteit van de onderwatercamera. Vandaar alsnog een mooie eindscore van 4,4 sterren.

 

Voordelen:

Accu: hij wordt geleverd inclusief een krachtige oplaadbare accu die een capaciteit kent van 1050 mAh en daardoor een batterijduur van maar liefst 90 uren garandeert.

Bestendigheid: de camera is niet alleen spatwaterdicht maar eveneens waterdicht tot op een diepte van 40 meter. Dit wordt aangevuld met een optimale schok- én stofbestendigheid.

Aansluitingen: je geniet een USB-aansluiting alsook een Micro SD-poort, een Micro-HDMI aansluiting, een microfoonaansluiting en een GoPro accessoires aansluiting.

Budgetvriendelijk: dit alles wordt jou aangeboden tegen een zacht en vriendelijk prijskaartje.

 

Nadelen:

Accu: jammer genoeg ondervond 1 koper problemen met de geleverde accu. Het zou hier eveneens om een productiefout kunnen gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onderwatercamera’s Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke onderwatercamera, dan zul je al gauw versteld staan van de vele mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Daarom is het een goede aanbeveling om tijdens de zoektocht naar de voor jou beste onderwatercamera, te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals het prijskaartje, de videoresolutie, de mate van waterdichtheid en de eventuele bijkomende camera-opties. Op die manier wordt het net iets makkelijker om de verschillende onderwatercamera’s met elkaar te vergelijken en eventuele aanbiedingen en/ of promoties niet meteen links te laten liggen.

Wat is een onderwatercamera?

Een onderwatercamera is een volwaardige waterdichte camera die – vanwege zijn compacte en relatief lichtgewicht uitvoering – vrij eenvoudig in gebruik is. Hoewel het setje in sommige gevallen dient te worden aangevuld met een bijpassende losse behuizing, is het één van de meest gebruiksvriendelijke camera’s die momenteel op de markt worden aangeboden.

Bovendien blijken onderwatercamera’s niet alleen waterdicht maar tevens ook bestand tegen de koude en het stof wat ze eveneens aangewezen maakt om mee te nemen naar het strand, op wintersportvakantie of eender welke avontuurlijke tocht. 

Vandaag de dag is er dan ook een aanzienlijk aanbod aan diverse onderwatercamera’s te vinden waarbij het onderscheid gemaakt wordt op basis van de mate van waterdichtheid. Zo zullen sommige onderwatercamera’s amper 1 meter diep kunnen terwijl andere exemplaren makkelijk tot op een diepte van 40 meter of meer kunnen functioneren. Weliswaar zal het prijskaartje hier ook navenant zijn.

 

Het type in functie van de waterdichtheid en het gebruiksgemak

Dat er tegenwoordig een groot aanbod aan verschillende onderwatercamera’s te vinden is, hoeft alvast niet langer te verwonderen. We maken dan ook een onderscheid tussen de verschillende modellen op basis van hun waterdichtheid – steevast uitgedrukt in meter – én hun gebruiksgemak. Zo zal een onderwatercamera voor het maken strandfoto’s of leuke snorkelplaatjes andere eisen stellen dat een model dat gebruikt wordt om tot op 30 meter diepte te gaan duiken.

Algemeen kunnen we stellen dat de mate van waterdichtheid reikt van ongeveer 0 à 10 meter tot maar liefst 40 meter of meer. Onderzoek en enquêtes hebben onderhand aangetoond dat de meeste gebruikers lijken te opteren voor een multifunctioneel apparaatje met een waterdichtheid die zich situeert tot op een diepte van 20 à 30 meter. Dit maakt hem niet alleen geschikt om te duiken maar tevens ook om snorkelmomentjes en leuke strandkiekjes of andere avonturen vast te leggen.

 

Videoresolutie en het aantal megapixels

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou geschikte onderwatercamera is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het type en het gebruiksgemak, maar tevens ook aandachtig te wezen voor de gebruikte videoresolutie én het totale aantal megapixels. 

Zo bepaalt de videoresolutie in hoge mate de beeldkwaliteit waarmee foto’s én video’s kunnen worden gemaakt. Hoe hoger daarbij de resolutie, hoe optimaler de uiteindelijke beeldkwaliteit. Op die manier kan een onderscheid gemaakt worden tussen de HD Ready kwaliteit, 4K of Full HD resolutie.

De resolutie van de camera bepaalt dan weer de mate waarin details worden weergegeven en bijgevolg de volledige beeldscherpte. Eveneens geldt dat een hogere resolutie overeenkomt met een grotere hoeveelheid aan pixels en bijgevolg een scherpere/ meer gedetailleerde beeldkwaliteit. Hoewel de meesten lijken te opteren voor een standaard onderwatercamera tot maar liefst 10 megapixels, bestaat eveneens de optie van 10 tot 20 megapixels of meer dan 20 megapixels.

Connectiviteit en andere bijkomende kenmerken

Verder willen wij jou aanraden om ook even aandachtig te zijn voor de aangeboden verbindingsmogelijkheden. Hoewel de meeste onderwatercamera’s standaard een ingebouwde wifi en/ of bluetooth functie lijken aan te bieden, is het alleen maar mooi meegenomen indien je daarnaast ook van een GPS en/ of NFC functie kunt genieten

Dit lijstje kan overigens verder worden aangevuld met tal van handige camera-opties zoals de stof- én schokbestendigheid, de aanwezigheid van viewfinder, de mogelijkheid tot beeldstabilisatie, panorama en/ of de optie tot gebruik van de bekende time lapse functie. 

Bedenk wel dat dit alles uiteraard een invloed kan én zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 36 à 40 euro tot maar liefst 1400 euro à 1450 euro. Daarbij wordt de prijs – in meer of mindere mate – beïnvloedt door de aanwezigheid van bijkomende kenmerken en/ of opties, de graad van waterdichtheid, de gebruikte videoresolutie en de scherpte van het beeld. Maak voor jezelf op voorhand uit waar jij precies naar op zoek bent, welke verwachtingen je zoal hebt en welk budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan de aanschaf van een degelijke onderwatercamera.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES