5 Beste Oordopjes Test van 2024

Laatste update: 04.03.24

 

Oordopjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Oordopjes zie je tegenwoordig heel vaak in het straatbeeld verschijnen en heel wat gebruikers kunnen ze zelfs al niet meer missen. Toch heb je heel wat onderscheid tussen de verschillende modellen. In onze koopgids leggen we jou daarom ook even haarfijn uit met welke factoren je rekening zou kunnen houden. Op die manier kun je iets gerichter op zoek gaan naar de beste oordopjes. Je kunt natuurlijk ook altijd doorklikken naar onze top 3. Onderzoek heeft aangetoond dat de Rolfstone Nova 2003 Volledig Draadloze Oordopjes zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit en tal van bijkomende opties en mogelijkheden. Verder kun je ook nog altijd kiezen voor de Apple AirPods 2 Volledig draadloze oordopjes. Deze oordopjes voelen bijzonder natuurlijk en comfortabel aan en zijn een waar genot om te gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Oordopjes (Reviews) van 2024

 

Oordopjes zijn altijd handig om in huis te hebben. Je kunt ze gebruiken om naar muziek te luisteren terwijl je loopt. Als ze een microfoon hebben kun je ze gebruiken om handenvrij mee te bellen. Maar natuurlijk ook om rustig te gamen of een film te kijken zonder anderen te storen. Wij hebben vijf verschillende oordopjes vergeleken en op een rijtje gezet. Kies uit de volgende opties de beste oordopjes!

 

1. Rolfstone Nova 2003 Volledig Draadloze Oordopjes

 

Ben je op zoek naar een paar degelijke oordopjes die je makkelijk kunt gebruiken tijdens het sporten? Bekijk dan zeker even dit exemplaar van het bekende en sterk gewaardeerde merk Rolfstone. Deze oortjes zijn speciaal ontworpen om tijdens het lopen of het beoefenen van andere sporten te gebruiken.

Het zijn stevige oortjes die voorzien zijn van een handig microfoontje en een praktische afstandsbediening. Dankzij de krachtige batterij kun je tot wel 20 uur lang genieten van je favoriete liedjes. De oortjes zijn verder ook uitgerust met een handige bluetooth 5.0 functie. Zo is het bijvoorbeeld een optie om muziek van je tablet of smartphone te streamen. De oortjes zijn niet alleen zweet maar ook regenbestendig. Echter blijken ze niet helemaal waterdicht te zijn.

De oortjes kun je na gebruik altijd terug makkelijk opbergen in de daarvoor voorziene oplaadcase en ondertussen kunnen ze verder opladen. Handig om ook onderweg of in het vliegtuig mee te nemen. Je kunt de oortjes gebruiken in combinatie met iPad maar ook met de iPhones van Apple en eender welk toestel dat over bluetooth beschikt. Kopers reageren dan ook vooral positief op de duurzaamheid en de gebruiksvriendelijkheid.

Met deze unieke oordopjes van Rolfstone kun je genieten van heel wat voordelen. Zo kun je gebruik maken van een totale afspeeltijd van maar liefst 20 uur indien de oortjes zich in de oplaadcase bevinden. Gebruik je de oortjes tijdens het sporten dan kun je tot wel 5 uur lang van de beste muziek genieten. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk dan het overzicht hieronder.

 

Voordelen:

Oplaadcase: de oortjes worden geleverd in combinatie met een oplaadcase waarin je ze na gebruik altijd weer kunt opbergen en waar ze automatisch worden opgeladen.

Bluetooth: de oordopjes zijn uitgerust met een krachtige 5.0 bluetooth versie die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld je favoriete liedjes van je tablet te streamen.

Microfoon: dankzij de ingebouwde microfoon is het mogelijk om eventueel inkomende oproepen zonder problemen te beantwoorden.

Handig in gebruik: de oortjes zijn compact en voelen comfortabel aan. Ze zijn compatibel met alle apparaten die over bluetooth beschikken. Daarnaast zijn ook iPhones en iPads geen probleem. Een afstandsbediening wordt meegeleverd, net zoals enkele handige eartips en een USB kabel.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: ondanks alle positieve beoordelingen, stellen we echter wel meteen vast dat een kleine minderheid van de klanten niet overtuigd blijkt te zijn van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Apple AirPods 2 Volledig draadloze oordopjes

 

Ben je op zoek naar een paar duurzame oordopjes die bovendien ook draadloos werken? Dan lijkt dit product van Apple alvast een goede aanbeveling te zijn. De oordopjes worden gekenmerkt door heel wat online reviews van klanten waarvan de overgrote meerderheid duidelijk positief zijn.

Het zijn degelijke oordopjes die makkelijk te gebruiken zijn met een Apple iOS besturingssysteem. Het product is bovendien niet alleen voorzien van een handige afstandsbediening maar je kunt ook genieten van een microfoon en lightning aansluiting. Dankzij de vernieuwde H1-Chip kun je zelfs gebruik maken van het bekende “Hé Siri”. Zodra de airpods helemaal zijn opgeladen dan kun je makkelijk 5 uur lang muziek beluisteren.

De airpods laden bijzonder eenvoudig op en zijn snel helemaal gebruiksklaar. Indien je de oordopjes ongeveer een kwartiertje laat opladen, dan staat dit al gelijk aan maar liefst 3 uur lang muziek. Echter is het wel belangrijk dat de airpods niet voorzien zijn van een draadloos oplaadbare oplaadcase.

Volgens heel wat kopers haal je met deze oordopjes het ideale product in huis. Om te weten te komen of dit product ook effectief aan je wensen en eisen beantwoordt, kan het handig zijn om de belangrijkste kenmerken ervan eens even op een rijtje te zien staan. Hieronder alvast een duidelijk overzicht.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: de oordopjes worden gekenmerkt door het bijbehorende Apple iOS besturingssysteem.

Gebruiksgemak: je zult versteld staan van de mogelijkheden van deze oordopjes. Zo is er een krachtige microfoon voorzien net zoals je ook kunt gebruik maken van de lightning aansluiting en de uitstekende afstandsbediening.

H1-Chip: de oordopjes zijn bovendien ook uitgerust met de laatste versie van de H1-Chip. Zo kun je dus makkelijk en snel “Hé Siri” oproepen.

Handig in gebruik: de oordopjes zijn makkelijk en snel op te laden en vervolgens bieden ze een maximale gebruiksduur van maar liefst 5 uurtjes lang.

 

Nadelen:

Geen draadloos oplaadbare oplaadcase: houd er wel rekening mee dat de airpods niet geleverd worden met een draadloos oplaadbare oplaadcase.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Golden Sound Draadloze Oortjes – Bluetooth – Earpods – Oordopjes – Geschikt voor Apple en Android

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een set kwalitatieve én betaalbare draadloze oordopjes? Dan kunnen wij jou deze oordopjes van Golden Sound alvast warm aanbevelen. Zo zijn de Golden Sound earpods niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik maar tevens ook ideaal om mee te nemen op reis, te gebruiken tijdens het sporten of het gamen; wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want – net zoals onder meer de bekende JBL oordopjes of earpods van Apple – wordt ook deze set gekenmerkt door een bluetooth functie en een ruim frequentiebereik van 20 tot 20.000Hz. Hun gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde microfoon, een krachtige oplaadbare batterij die tot wel 30 uren lang meegaat en de mogelijkheid om de oortjes op het lichtnet of via USB op te laden.

Twijfel je nog of deze draadloos oordopjes echt wel wat voor jou zijn, dan kan het misschien helpen om even een kijkje te nemen tussen de online reviews. Zo verraden de mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren alsook de vele positieve klantervaringen al meteen dat deze set voor velen als populairste dan wel beste draadloze oordopjes worden beschouwd.

 

Voordelen:

Bluetooth: de in-ear oordopjes zijn gezegend met een krachtige ingebouwde 5.1 bluetooth functie.

Verpakkingsinhoud: de Golden Sound earpods worden geleverd inclusief een bijbehorende Golden Sound oplaadcase, een USB-C kabel en een informatieve handleiding.

Batterij: de krachtige batterij kan eenvoudig worden opgeladen en levert vervolgens een ruime gebruiksduur van maar liefst 30 uren.

Frequentiebereik: je bent eveneens gezegend met een ruim frequentiebereik gaande van 20 tot maximaal 20.000 Hz.

 

Nadelen:

Geen noise cancelling: ben je op zoek naar oordopjes om te slapen of oordopjes met een noise cancelling functie, dan is deze set van Golden Sound niet geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

4. Aftershokz Aeropex – Bone conduction oordopjes met bluetooth 

 

Net zoals de meeste Samsung oordopjes behoren ook deze oordopjes van Aftershokz alvast tot de populaire exemplaren. Hoewel ze gekenmerkt worden door een vrij hoog prijskaartje, lijken de meeste klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat alsnog een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren oplevert. De moeite waard dus om deze sport oordopjes – overigens beschikbaar in 4 verschillende kleurtjes – even van naderbij te bekijken.

De Aftershokz Aeropex oordopjes worden gekenmerkt door de combinatie van een open-ear ontwerp en een gepatenteerde bone conduction technologie die niet alleen bijdragen aan het comfort maar ook aan het gebruiksgemak en de veiligheid. Zo zorgen het open-ear ontwerp en het bijbehorende titanium frame er alvast voor dat de oordopjes perfect op hun plek blijven zitten zonder daarbij een pijnlijk gevoel te veroorzaken. De bone conduction technologie garandeert dan weer een optimale waarneming van het omgevingsgeluid waardoor je veilig kunt gaan hardlopen, fietsen of wandelen. Voor anderen kan het omgevingsgeluid dan weer storend werken en een nadeel betekenen.

Maar er is natuurlijk veel meer want de oordopjes zijn voorzien van een ingebouwde bluetooth 5.0 functie waardoor ze probleemloos draadloos functioneren. Daarbij geniet je een standby-tijd van maar liefst 10 dagen en een gebruiksduur van wel 8 uren. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met de magnetische oplaadkabel, zijn lichte ontwerp en zijn water- én zweetbestendige karakter.

 

Voordelen:

IP67: dankzij zijn IP67 ratering weten we dat de oordopjes niet alleen water- maar ook zweetbestendig zijn en bijgevolg geschikt voor gebruik tijdens het sporten.

Bluetooth: de Aftershokz Aeropex oordopjes zijn uitgerust met een bluetooth 5.0 functie en functioneren daardoor geheel draadloos.

Gebruiksduur: indien de oordopjes correct werden opgeladen, dan kun je tot maar liefst 8 uren lang aan muziek afspelen. Dit wordt gecombineerd met een standby-tijd van maximaal 10 dagen.

 

Nadelen:

Prijzig: zijn hoge prijskaartje doet alvast vermoeden dat je dit setje niet meteen tussen de goedkope oordopjes hoeft te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Apple AirPods Pro met MagSafe-opbergcase // De nieuwe AirPods Pro

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en wil je je (nieuwe) iPhone toestel aanvullen met een set bijbehorende oordopjes van Apple? Bekijk dan zeker even deze Apple AirPods Pro inclusief bijpassende MagSafe-opbergcase. Let wel; bij aankoop wordt de MagSafe oplader niet standaard meegeleverd wat eveneens een meerkost betekent die voor sommigen een struikelblok zou kunnen zijn. Toch lijken de meeste klanten overtuigd van deze AirPods wat het de moeite maakt om ze even onder de loep te nemen.

Zo worden de kenmerkende in-ear AirPods geleverd in een draadloos oplaadbare opbergcase en gekenmerkt door onder meer een ingebouwde microfoon en de mogelijkheid om te schakelen tussen de active noise cancelling functie en de Transparency Mode. Hun gebruiksgemak wordt daarbij verder aangevuld met Hi-Res audio, een ruim frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz, bluetooth 5.0, een geïntegreerde afstandsbediening en een stof- én plenswaterdichte behuizing.

Verder zijn de AirPods gezegend met een bijzonder krachtige – tevens makkelijk oplaadbare – batterij die een aanzienlijke gebruiksduur van 24 uren weet te garanderen. Ben je veeleer op zoek naar de typische festival oordopjes, dan is deze set een minder goede aanbeveling gebleken.

 

Voordelen:

Oplaadcase: de oordopjes van Apple worden geleverd met een draadloos oplaadbare opbergcase.

Bluetooth: de Apple AirPods Pro zijn voorzien van een geïntegreerde bluetooth 5.0 functie.

Gebruiksvriendelijk: de in-ear Apple AirPods zijn eenvoudig te bedienen en bieden diverse functiemogelijkheden aan zoals de optie om te schakelen tussen de active noise cancelling functie en de transparency mode.

 

Nadelen:

Geen MagSafe oplader: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan zou dit te maken kunnen hebben met het gebrek aan een draadloze MagSafe oplader.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Oordopjes koopgids

 

Wanneer je oordopjes koopt moet je met verschillende factoren rekening houden. Er bestaan verschillende soorten oordopjes die je op verschillende wijze kunt dragen. Denk er ook even over na waarvoor je de oordopjes wilt gebruiken en of je liever een model met kabel of draadloze oordopjes hebt. Tenslotte is de prijs natuurlijk belangrijk.

 

 

Verschillende soorten oordopjes

Je kunt de oordopjes ongeveer in twee belangrijke soorten indelen. Er bestaan in-ear oordopjes en earbuds. We bespreken even de verschillen van deze types. In-ear oordopjes zitten stevig in je oren omdat ze in je gehoorgang zitten.

Om deze reden heb je ook veel minder last van omgevingsgeluiden dus zul je beter naar muziek kunnen luisteren of betere klank hebben bij het kijken van een video. Het enige nadeel aan dit type is dat ze oncomfortabel kunnen aanvoelen als je ze voor een lange tijd draagt.

Earbuds zijn anders dan in-ear oordopjes omdat ze in je gehoorgang liggen. Ze zijn veiliger omdat je niet afgesloten bent van de buitenwereld en meer omgevingsgeluiden hoort. Vooral in het verkeer is dit belangrijk. Bij vele mensen zitten earbuds ook beter in de oren dan in-ear oordopjes. Het nadeel van dit type is dat ze sneller uit je oren vallen.

 

Draagwijze van de oordopjes

Er zijn verschillende manieren om oordopjes te kunnen dragen zodat ze geschikt zijn voor vele toepassingen zoals sporten, dansen, lopen, enzovoort. We onderscheiden enkele manieren zoals oorclips, oorhaken, gewone oordopjes en nekbanden. Je kunt zelf kiezen welke wijze het meest geschikt is voor jou.

De standaard oordopjes steek je gewoon in je gehoorgang. Deze zijn geschikt voor dagelijks gebruik zoals de bus nemen onderweg naar je werk of even naar de bakker gaan. Ze zijn echter niet geschikt om mee te sporten want ze kunnen gemakkelijk uit je oren vallen. Als je niet van plan bent om intens te bewegen dan zijn deze dopjes ideaal voor jou.

Ten tweede zijn er oordopjes met een oorclip. Deze clip maak je vast aan je oorschelp zodat de oordopjes stevig in je oren blijven zitten. Dit is vooral handig voor wanneer standaard oordopjes vaak uit je oren vallen.

De oordopjes met oorhaak kun je achter je oorschelp vasthaken zodat de dopjes zeker stevig in je oren blijven zitten. Dit type is perfect om mee te sporten. Tenslotte zijn er nog de oordopjes die verbonden zijn met een nekband. Ook dit type is ideaal om te sporten want ze blijven zitten en voelen ook comfortabel aan.

 

Waarvoor wil je de oordopjes gebruiken

Zoals je al kon afleiden in ons vorig thema kun je de oordopjes voor vele doeleinden gebruiken. Heel veel mensen kopen oordopjes om te kunnen genieten van hun favoriete muziek tijdens het sporten. Dit zijn oordopjes die goed blijven zitten zoals oordopjes met een oorhaak of een nekband en zijn meestal ook bestand tegen zweet. Ze laten ook iets van het omgevingsgeluid door zodat je veiliger bent in het verkeer.

Als je op zoek bent naar oordopjes om te gebruiken tijdens één van je vele reizen dan is het best om oordopjes te kopen die weinig omgevingsgeluid doorlaten. De motoren van een vliegtuig zorgen bijvoorbeeld voor storend geluid als je naar muziek luistert. Dankzij Active Noise Cancelling kun je dit bijna volledig buitensluiten en zo van een betere geluidskwaliteit genieten.

Voor alledaags gebruik kun je gewoon standaard oordopjes gebruiken. Deze kun je makkelijk meenemen en zijn handig om af en toe eens een uurtje naar muziek te luisteren. Dit zijn de goedkoopste op de markt en ze zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar.

Als je tenslotte van plan bent om veel te bellen met je oordopjes dan kies je beter voor een model met een ingebouwde microfoon. Meestal beschikken de oordopjes dan ook over een knop om gesprekken meteen te beantwoorden zonder je telefoon te gebruiken.

 

 

Verbinding en prijs

Tegenwoordig komen er altijd maar meer oordopjes op de markt die draadloos verbinding maken met je smartphone of muziekspeler. Dit werkt meestal via bluetooth en je hebt dan geen last meer van kabels die rond je nek hangen. Er bestaan ook draadloze oordopjes die verbonden zijn met elkaar via de nekband zodat ze beter blijven zitten.

Draadloze oordopjes zullen iets duurder zijn dan oordopjes met een kabel maar je geniet van veel meer bewegingsvrijheid. Als je al deze factoren in gedachten houdt dan kun je nu op zoek gaan naar de mooiste aanbiedingen door verschillende producten met elkaar te vergelijken.

Je kunt ook mooie aanbevelingen vinden door even de reviews van andere kopers te lezen. Zo kun je meer informatie verzamelen over de voor- en nadelen van elk product.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES