5 beste Oppo telefoons Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste Oppo telefoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Oppo Reno 6 Pro – 256GB, kies je voor een degelijke smartphone die gekenmerkt wordt door een ruim intern werkgeheugen van maar liefst 12GB in combinatie met een opslagcapaciteit van maximaal 256GB. Daartegenover staat de Oppo Reno4 Z die meteen opvalt vanwege zijn mogelijkheid om gebruik te maken van het 5G netwerk, wat hem toch net iets veelzijdiger maakt in vergelijking met sommige andere Oppo telefoons. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Oppo telefoons (Reviews) van 2024

 

Aangezien het uitgebreide assortiment aan Oppo telefoons de keuze niet altijd even makkelijk maakt, zijn we zo vrij geweest 5 toppertjes voor jou te selecteren. We hebben daarbij eveneens rekening gehouden met de online reviews en het advies van klanten én experts. Bekijk de opties even alvorens er voor jou de beste Oppo telefoon uit te kiezen. En misschien gaat je voorkeur wel uit naar de Oppo Reno telefoon of kies je voor de nieuwste Oppo telefoon of de Oppo telefoon die 5G aanbiedt. 

 

1. Oppo Reno 6 Pro – 256GB – Android 11 // 6.55 inch scherm – 5G

 

De Oppo Reno 6 Pro smartphone – die recentelijk in 2021 voor het eerst het levenslicht zag – wordt gekenmerkt door een Amoled beeldscherm van 6,55 inches groot en met een bijbehorende schermresolutie van maar liefst 1080 x 2400 pixels. Hij wordt daarbij aangevuld met het vooraf geïnstalleerde Android 11 besturingssysteem inclusief een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 256GB. In combinatie met het geleverde 12GB werkgeheugen, de octa core processor en de ruime batterijcapaciteit van wel 4500 mAh, betekent dit een behoorlijk snelle reactie- én korte opstarttijd. 

Maar er is natuurlijk nog veel meer want zo blijkt de Oppo Reno 6 Pro eveneens uitgerust met een stel degelijke ingebouwde camera’s en tal van bijbehorende camera-opties gaande van beeldstabilisatie tot nachtmodus, optische zoom, portretmodus, AI en flitsfunctie. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde spraakbesturing, een vingerafdrukscanner, bluetooth 5.2, wifi, GPS én een beoogde 5G netwerksnelheid.

Een blik op de online reviews leert ons dan ook meteen dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat zijn unieke gemiddelde eindscore van 5 sterren weet te verklaren.

 

Voordelen:

Connectiviteit: naast de ingebouwde wifi functie en de mogelijkheid tot een 5G netwerksnelheid, geniet je eveneens een GPS en bijbehorende bluetooth 5.2 functie.

Camera: de smartphone telt maar liefst 4 camera’s aan de achterzijde in combinatie met 1 camera aan de voorzijde en garandeert dan ook een brede waaier aan verschillende camera-opties.

Simkaarthouder: je zult zien dat het apparaatje is uitgerust met een dubbele simkaarthouder wat betekent dat je er maximaal 2 simkaarten in kunt plaatsen.

Verpakkingsinhoud: de Oppo Reno 6 Pro wordt geleverd inclusief een oplaadkabel, een simkaartpin, een adapter, een screenprotector, een hoesje en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Prijskaart: de hogere prijs zou wel eens een struikelblok kunnen vormen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Oppo Reno4 Z 5G – 128GB – Android 10, 2020 – 6,5 inch scherm

 

Net zoals het vorige product zag ook de Oppo Reno 4 Z smartphone voor het eerst het levenslicht in 2020. Hij wordt jou aangeboden inclusief een adapter, een oplaadkabel, oordopjes, een simkaartpin, 2 jaar garantie én een bijbehorende duidelijke handleiding. En dit alles tegen een aannemelijk prijskaartje waardoor velen Oppo op basis van prijs-kwaliteit toch wel als het beste merk lijken te beschouwen.

De simlockvrije mobiele telefoon is voorzien van een 6,57 inches groot scherm met een maximale beeldresolutie van 1080 x 2400 pixels. Hij wordt daarbij aangevuld met een Android 10 besturingssysteem, een opslagcapaciteit van 128GB, een krachtige Octa core processor én een ruim werkgeheugen van wel 8GB. Vooral deze laatste 2 zorgen, in combinatie met de krachtige oplaadbare batterij van 4000 mAh, voor een uiterst snelle reactietijd én lange batterijduur.

Verder blijkt de Oppo smartphone uitgerust met diverse verbindingsmogelijkheden waarbij zelfs de optie bestaat om gebruik te maken van het 5G netwerk. Je geniet eveneens spraakbesturing én de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner wat uiteindelijk alles tesamen leidt tot een mooie score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de Oppo Reno 4 Z is voorzien van diverse extra functies waaronder een vingerafdrukscanner, spraakbesturing en gezichtsherkenning.

Camera: de 48 megapixels camera wordt aangevuld met een krachtige 16 megapixels frontcamera inclusief tal van camera-opties gaande van portretmodus tot flitser, beeldstabilisatie en diafragma.

Beeldscherm: de Oppo telefoon is voorzien van een uniek LCD beeldscherm van 6,57 inches groot én met een bijbehorende resolutie van 1080 x 2400 pixels.

Connectiviteit: naast de aanwezige wifi en bluetooth 5.0 functie bestaat ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het 5G netwerk en is er sprake van GPS, A-GPS, USB-C en NFC.

 

Nadelen:

Niet draadloos opladen: houd er rekening mee dat je deze smartphone niet draadloos kunt gaan opladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Oppo A54 5G – 64GB – Fluid Black // Oppo telefoon

 

Hoewel het niet de nieuwste Oppo telefoon in het rijtje is, kies je met de Oppo A54 5G wel degelijk voor een toppertje binnen de categorie van de Oppo telefoon. Zo wordt dit model gekenmerkt door een 6,5 inches groot LCD scherm met een bijbehorende resolutie van 1080 x 2400 pixels en een ingebouwde 16 megapixels frontcamera die een uitgebreid gamma aan camera opties weet te garanderen.

Hij wordt hierbij aangevuld met een totale opslagcapaciteit van 64GB dat – mits gebruik van een Micro-SD geheugenkaartje – makkelijk kan worden uitgebreid tot 256GB. Verder zorgen de combinatie van de krachtige oplaadbare 5000 mAh batterij met het 6GB RAM geheugen en de Octa core processor voor een relatief korte opstart- én reactietijd. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de ingebouwde spraakbesturing, vingerafdrukscanner, wifi, GPS, 5G, bluetooth 5.1 en het Android 11 besturingssysteem.

Een blik op de bijbehorende Oppo telefoon reviews toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop en de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Een enkele koper is echter wel van mening dat de accu van de telefoon te snel heet wordt en het apparaat in kwestie vrij kwetsbaar is.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: het apparaat wordt geleverd met een standaard opslagcapaciteit van 64GB die – met behulp van een Micro-SD geheugenkaartje – verder kan worden uitgebreid tot 256GB.

5G: in tegenstelling tot heel wat andere (Mediamarkt) Oppo telefoons, is dit exemplaar in staat om aangesloten te worden op het 5G netwerk.

Verpakkingsinhoud: hoewel het in eerste instantie geen aanbieding lijkt, behoort hij tot de goedkope exemplaren en wordt hij geleverd inclusief adapter, handleiding, hoesje, oordopjes, oplaadkabel, simkaartpin en screenprotector.

Vernieuwingsfrequentie: de smartphone is verzekerd van een hoge vernieuwingsfrequentie van maar liefst 90Hz.

 

Nadelen:

Werkgeheugen: hoewel deze camera een behoorlijk werkgeheugen bezit, is het niets in vergelijking met de vernieuwde Oppo A74. (Prijskaartje uiteraard navenant.)

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 4. Oppo Reno2 Z ,2019 – 4G , 6,5 inch scherm (16,5 cm beeldschermdiagonaal)

 

Net zoals het tweede product blijkt ook deze smartphone van Oppo afkomstig uit de bekende Oppo Reno serie. Deze Oppo Reno 2 Z, die overigens voor het eerst op de markt werd aangeboden in 2019, kent een Amoled beeldscherm van 6,5 inches groot met een bijbehorende maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels. Dit wordt aangevuld met een ColorOS besturingssysteem en een standaard opslagcapaciteit van 128GB die, met behulp van een Micro SD kaart, verder kan worden uitgebreid tot 256GB.

De krachtige Octa core Helio P90 processor met een frequentie van 2,2 GHz wordt gecombineerd met een ruim werkgeheugen van 8GB en een krachtige 4000 mAh batterij wat resulteert in een hoge reactiesnelheid en lange batterijduur. Dit alles wordt aangevuld met diverse verbindings- én aansluitingsmogelijkheden waaronder wifi, 4G, bluetooth 5.0 en USB-C.

Een blik op de online reviews toont de algemene tevredenheid onder klanten aan waarbij diverse kopers een positief advies geven over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de Oppo Reno 2 Z is uitgerust met diverse extra’s gaande van gezichtsherkenning tot spraakbesturing, een zaklamp en een vingerafdrukscanner.

Connectiviteit: de wifi en bluetooth 5.0 functie worden verder aangevuld met GPS, A-GPS, USB-C en 4G.

Camera: de Oppo telefoon is voorzien van een 48 megapixels camera en een 16 megapixels frontcamera met bijbehorende flitser.

 

Nadelen:

Niet schokbestendig: houd er wel rekening mee dat de behuizing allesbehalve schokbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Oppo A 74 5G – 128GB , 2024 – Android 11 ,6,5 inch scherm

 

We sluiten het rijtje af met de Oppo A 74 smartphone die, uitgebracht in 2024, meteen als het meest recente toestel uit onze selectie kan worden beschouwd. Zo maakt hij gebruik van een 6,5 inches groot LCD display aangevuld met een maximale resolutie van 2400 x 1080 wat overeenkomt met een FHD+ beeldkwaliteit. Je geniet eveneens een recente versie van het Android 11 besturingssysteem én een standaard opslagcapaciteit van 128GB die, indien gewenst, verder kan worden uitgebreid.

De combinatie van de bijzonder krachtige Octa core processor, het 6GB werkgeheugen én de krachtige 5000 mAh batterij zorgen voor een hoge reactiesnelheid en een bijzonder lange stand-by tijd van maar liefst 40 uren. Naast de wifi en bluetooth 5,0 functie kun je eveneens gebruik maken van de 5G netwerksnelheid en is er sprake van diverse extra’s én tal van aansluitingen waaronder USB-C.

Ondanks het feit dat de Oppo smartphone bijzonder snel en soepel lijkt te werken, vindt de koper het jammer dat het SD-kaartje, ondanks anders beschreven, toch niet kan worden gebruikt.

 

Voordelen:

Voeding: de krachtige oplaadbare batterij biedt een ruime batterijcapaciteit van wel 4890 tot 5000 mAh aan alsook een aannemelijke stand-by tijd van wel 40 uren.

Vernieuwingsfrequentie: je geniet een bijzonder hoge vernieuwingsfrequentie van 90 Hz die wordt aangevuld met een bemonsteringsfrequentie van 180 Hz wat resulteert in een hoge reactiesnelheid en vloeiende grafische afbeeldingen.

Super Power Saving modus: dankzij de Super Power Saving modus kun je de batterij in een energiebesparende modus plaatsen waarbij hij zo weinig mogelijk energie zal verbruiken zonder afbreuk aan de gebruiksmogelijkheden.

 

Nadelen:

Geen SD kaart: volgens één koper zou het toch niet mogelijk zijn om een Micro SD geheugenkaartje te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Oppo telefoons Koopgids

 

Misschien net iets minder bekend bij het grote publiek maar minstens even duurzaam en gebruiksvriendelijk als heel wat Samsung en Huawei smartphones; blijkt de Oppo telefoon. Echter durft het ruime assortiment best wel voor wat keuzestress te zorgen. Door te focussen op bepaalde factoren zoals het beeldscherm, de opslagcapaciteit, het werkgeheugen en de prijs kun je net iets gerichter op zoek gaan. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende Oppo smartphones en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Schermgrootte, schermtype en beeldkwaliteit

Zo lijken heel wat klanten zich in eerste instantie te focussen op het scherm van de mobiele telefoon. Hoe groot is het scherm en welke beeldkwaliteit wordt er aangeboden. Net zoals ook Samsung en Huawei verschillende schermtypes en formaten aanbieden, is dat bij de Oppo mobiele telefoons uiteraard niet anders. Houd bij de keuze van het schermtype en de schermgrootte vooral rekening met je doelstellingen en het gebruiksgemak dat je er aan wilt geven. Is de smartphone bedoeld om game spelletjes te spelen of is het louter zakelijk gebruik?

Op basis daarvan kan er een onderscheid gemaakt worden tussen diverse schermtypes gaande van Amoled tot Super Amoled of LCD; elkeen voorzien van de nodige voor- én nadelen. Daarnaast kan ook de schermgrootte een bepalende factor zijn. Wil je graag een compacte Oppo smartphone die je makkelijk kunt wegbergen of heb je liever een groter beeldscherm? De grootte van het beeldscherm wordt steevast uitgedrukt in inches en wordt berekend op basis van de schermdiagonaal van je smartphone.

Uiteraard is de schermgrootte en het schermtype niet alles en dien je eveneens aandachtig te zijn voor de beeldkwaliteit ervan. Deze wordt bepaald door de resolutie, die steevast wordt weergegeven in pixels. Hoewel de meeste smartphones vandaag de dag een standaard HP resolutie aanbieden, zijn er enkele recente modellen die een nog hogere beeldkwaliteit lijken te garanderen. Weliswaar tegen een hoger prijskaartje.

 

Opslagcapaciteit en mogelijkheid tot uitbreiden

Daarnaast lijkt het ons eveneens handig om aandachtig te zijn voor de standaard meegeleverde opslagcapaciteit, die steevast wordt uitgedrukt in GB, én de bijbehorende mogelijkheden. Zo wordt er in de meeste gevallen een standaard opslagcapaciteit aangeboden die dan later, indien gewenst en met behulp van een apart Micro SD geheugenkaartje, verder kan worden uitgebreid. 

Let wel dat niet alle Oppo telefoons deze mogelijkheid tot uitbreiden aanbieden. Bovendien moet je er ook rekening mee houden dat de aanwezige applicaties en software reeds een groot gedeelte van de standaard opslagcapaciteit in beslag nemen. Je kunt dus maar beter op zoek gaan naar een Oppo telefoon met een uitbreidbare opslagcapaciteit of eentje waarvan de opslagcapaciteit standaard al vrij ruim is.

 

Werkgeheugen en processor in functie van de reactiesnelheid en batterijduur

Uiteraard mag de schermgrootte en de opslagcapaciteit alleen, niet voldoende zijn om een keuze te maken tussen de verschillende Oppo smartphones. Wil je graag een Oppo telefoon met een snelle reactietijd inclusief lange gebruiksduur dan dien je uiteraard ook aandacht te schenken aan het werkgeheugen, de batterijcapaciteit en de processor. 

Zo zal het werkgeheugen, in combinatie met een krachtige processor en steevast uitgedrukt in GB, de mate van reactiesnelheid én gemiddelde batterijduur gaan bepalen. Hoe hoger het werkgeheugen, hoe beter de gemiddelde reactiesnelheid en batterijduur. Natuurlijk hangt de gemiddelde batterijduur niet alleen af van de grootte van het werkgeheugen maar ook van de batterijcapaciteit, steeds weergegeven in mAh.

Connectiviteit, aansluitingsmogelijkheden en andere extra kenmerken

Bedenk daarnaast ook even hoe het zit met de connectiviteit en de eventuele aansluitingsmogelijkheden. Over welke aansluitingen beschikt de Oppo mobiele telefoon en welke mogelijkheden bieden deze? Indien er bijvoorbeeld sprake is van een USB-poort dan kun je de smartphone makkelijk met een koptelefoon verbinden. Verder zullen de meeste Oppo telefoons uitgerust zijn met een wifi en bluetooth functie in combinatie met een 4G, 4G+ of 5G netwerksnelheid.

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele extra kenmerken die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen. Zo kan het cameragedeelte voor veel personen een doorslaggevende functie hebben. Bedenk dus wat de mogelijkheden op het gebied van camera zijn en of er sprake is van aanvullende camera-opties zoals een flitser en/ of beeldstabilisatie.

Heel wat recente Oppo smartphones blijken eveneens uitgerust met een GPS functie, spraakbesturing, vingerafdrukherkenning en de mogelijkheid om al dan niet draadloos op te laden. Graag willen we er toch nog even op wijzen dat de aanwezigheid van (extra) functies en mogelijkheden eveneens een hoger prijskaartje zou kunnen impliceren. Wees daar dan ook zoveel mogelijk op voorbereid.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES