5 beste Oppo telefoons Test van 2021

Laatste update: 21.09.21

 

Beste Oppo telefoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Oppo A91 mobiele telefoon, kies je voor een smartphone die standaard geleverd wordt met een ruime opslagcapaciteit van wel 128GB. Bovendien kan deze capaciteit, door middel van een Micro SD geheugenkaartje, nog verder worden uitgebreid naar 256GB. Daartegenover staat de Oppo Reno4 Z die meteen opvalt vanwege zijn mogelijkheid om gebruik te maken van het 5G netwerk, wat hem toch net iets veelzijdiger maakt in vergelijking met eerder vernoemd apparaat. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Oppo telefoons Koopgids

 

Misschien net iets minder bekend bij het grote publiek maar minstens even duurzaam en gebruiksvriendelijk als heel wat Samsung en Huawei smartphones; blijkt de Oppo telefoon. Echter durft het ruime assortiment best wel voor wat keuzestress te zorgen. Door te focussen op bepaalde factoren zoals het beeldscherm, de opslagcapaciteit, het werkgeheugen en de prijs kun je net iets gerichter op zoek gaan. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende Oppo smartphones en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Schermgrootte, schermtype en beeldkwaliteit

Zo lijken heel wat klanten zich in eerste instantie te focussen op het scherm van de mobiele telefoon. Hoe groot is het scherm en welke beeldkwaliteit wordt er aangeboden. Net zoals ook Samsung en Huawei verschillende schermtypes en formaten aanbieden, is dat bij de Oppo mobiele telefoons uiteraard niet anders. Houd bij de keuze van het schermtype en de schermgrootte vooral rekening met je doelstellingen en het gebruiksgemak dat je er aan wilt geven. Is de smartphone bedoeld om game spelletjes te spelen of is het louter zakelijk gebruik?

Op basis daarvan kan er een onderscheid gemaakt worden tussen diverse schermtypes gaande van Amoled tot Super Amoled of LCD; elkeen voorzien van de nodige voor- én nadelen. Daarnaast kan ook de schermgrootte een bepalende factor zijn. Wil je graag een compacte Oppo smartphone die je makkelijk kunt wegbergen of heb je liever een groter beeldscherm? De grootte van het beeldscherm wordt steevast uitgedrukt in inches en wordt berekend op basis van de schermdiagonaal van je smartphone.

Uiteraard is de schermgrootte en het schermtype niet alles en dien je eveneens aandachtig te zijn voor de beeldkwaliteit ervan. Deze wordt bepaald door de resolutie, die steevast wordt weergegeven in pixels. Hoewel de meeste smartphones vandaag de dag een standaard HP resolutie aanbieden, zijn er enkele recente modellen die een nog hogere beeldkwaliteit lijken te garanderen. Weliswaar tegen een hoger prijskaartje.

 

Opslagcapaciteit en mogelijkheid tot uitbreiden

Daarnaast lijkt het ons eveneens handig om aandachtig te zijn voor de standaard meegeleverde opslagcapaciteit, die steevast wordt uitgedrukt in GB, én de bijbehorende mogelijkheden. Zo wordt er in de meeste gevallen een standaard opslagcapaciteit aangeboden die dan later, indien gewenst en met behulp van een apart Micro SD geheugenkaartje, verder kan worden uitgebreid. 

Let wel dat niet alle Oppo telefoons deze mogelijkheid tot uitbreiden aanbieden. Bovendien moet je er ook rekening mee houden dat de aanwezige applicaties en software reeds een groot gedeelte van de standaard opslagcapaciteit in beslag nemen. Je kunt dus maar beter op zoek gaan naar een Oppo telefoon met een uitbreidbare opslagcapaciteit of eentje waarvan de opslagcapaciteit standaard al vrij ruim is.

 

Werkgeheugen en processor in functie van de reactiesnelheid en batterijduur

Uiteraard mag de schermgrootte en de opslagcapaciteit alleen, niet voldoende zijn om een keuze te maken tussen de verschillende Oppo smartphones. Wil je graag een Oppo telefoon met een snelle reactietijd inclusief lange gebruiksduur dan dien je uiteraard ook aandacht te schenken aan het werkgeheugen, de batterijcapaciteit en de processor. 

Zo zal het werkgeheugen, in combinatie met een krachtige processor en steevast uitgedrukt in GB, de mate van reactiesnelheid én gemiddelde batterijduur gaan bepalen. Hoe hoger het werkgeheugen, hoe beter de gemiddelde reactiesnelheid en batterijduur. Natuurlijk hangt de gemiddelde batterijduur niet alleen af van de grootte van het werkgeheugen maar ook van de batterijcapaciteit, steeds weergegeven in mAh.

Connectiviteit, aansluitingsmogelijkheden en andere extra kenmerken

Bedenk daarnaast ook even hoe het zit met de connectiviteit en de eventuele aansluitingsmogelijkheden. Over welke aansluitingen beschikt de Oppo mobiele telefoon en welke mogelijkheden bieden deze? Indien er bijvoorbeeld sprake is van een USB-poort dan kun je de smartphone makkelijk met een koptelefoon verbinden. Verder zullen de meeste Oppo telefoons uitgerust zijn met een wifi en bluetooth functie in combinatie met een 4G, 4G+ of 5G netwerksnelheid.

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele extra kenmerken die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen. Zo kan het cameragedeelte voor veel personen een doorslaggevende functie hebben. Bedenk dus wat de mogelijkheden op het gebied van camera zijn en of er sprake is van aanvullende camera-opties zoals een flitser en/ of beeldstabilisatie.

Heel wat recente Oppo smartphones blijken eveneens uitgerust met een GPS functie, spraakbesturing, vingerafdrukherkenning en de mogelijkheid om al dan niet draadloos op te laden. Graag willen we er toch nog even op wijzen dat de aanwezigheid van (extra) functies en mogelijkheden eveneens een hoger prijskaartje zou kunnen impliceren. Wees daar dan ook zoveel mogelijk op voorbereid.

 

5 beste Oppo telefoons (Reviews) van 2021

 

Aangezien het uitgebreide assortiment aan Oppo telefoons de keuze niet altijd even makkelijk maakt, zijn we zo vrij geweest 5 toppertjes voor jou te selecteren. We hebben daarbij eveneens rekening gehouden met de online reviews en het advies van klanten én experts. Bekijk de opties even alvorens er voor jou de beste Oppo telefoon uit te kiezen. En misschien gaat je voorkeur wel uit naar de Oppo Reno telefoon of kies je voor de nieuwste Oppo telefoon of de Oppo telefoon die 5G aanbiedt. 

 

1. Oppo A91 – 128GB – Android 9.0 Pie – 6,4 inch scherm

 

Met de A91 kies je voor de ultieme Oppo telefoon ervaring en dit bovendien tegen een aanzienlijk goed prijskaartje. Deze ultradunne en lichtgewicht Oppo telefoon, die overigens in 2020 voor het eerst het levenslicht zag, wordt geleverd inclusief oordopjes, een oplaadkabel en een informatieve en duidelijke handleiding.

De simlockvrije mobiele telefoon van Oppo is daarbij voorzien van een 6,4 inches groot Amoled beeldscherm aangevuld met een maximale resolutie van 1080 x 2400 pixels. Je geniet hierbij eveneens een ruime opslagcapaciteit van 128GB die, indien gewenst, verder kan worden uitgebreid tot maximaal 256GB met behulp van een Micro SD geheugenkaartje. 

Dankzij de krachtige Octa core processor en het ruime werkgeheugen van maar liefst 8GB ben je verzekerd van een snelle reactietijd. Dit alles wordt aangevuld met een krachtige batterij die makkelijk een capaciteit van 4025 mAh aanbiedt, een degelijke camera met bijbehorende functies en diverse verbindings- én aansluitingsmogelijkheden. Klanten reageren bijzonder positief en belonen dit apparaat met 5 sterren.

 

Voordelen:

Connectiviteit: de Oppo telefoon is voorzien van een wifi functie en de mogelijkheid om gebruik te maken van de 4G+ netwerksnelheid. Verder is er ook sprake van bluetooth 4.2, GPS, NFC en A-GPS.

Voeding: de Oppo mobiele telefoon blijkt voorzien van een bijzonder krachtige oplaadbare batterij met een totale capaciteit van 4025 mAh.

Handig in gebruik: deze populairste én laagste geprijsde telefoon is eveneens uitgerust met een vingerafdrukscanner en spraakbesturing. Verder geniet je diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder USB.

Camera: de goedkope smartphone is voorzien van een krachtige 48 megapixels camera en wordt aangevuld met een 16 megapixels frontcamera inclusief tal van camera-opties.

 

Nadelen:

Geen hoesje: slechts één koper vindt het behoorlijk jammer dat er geen bijpassend hoesje wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Oppo Reno4 Z 5G – 128GB – Android 10, 2020 – 6,5 inch scherm

 

Net zoals het vorige product zag ook de Oppo Reno 4 Z smartphone voor het eerst het levenslicht in 2020. Hij wordt jou aangeboden inclusief een adapter, een oplaadkabel, oordopjes, een simkaartpin, 2 jaar garantie én een bijbehorende duidelijke handleiding. En dit alles tegen een aannemelijk prijskaartje waardoor velen Oppo op basis van prijs-kwaliteit toch wel als het beste merk lijken te beschouwen.

De simlockvrije mobiele telefoon is voorzien van een 6,57 inches groot scherm met een maximale beeldresolutie van 1080 x 2400 pixels. Hij wordt daarbij aangevuld met een Android 10 besturingssysteem, een opslagcapaciteit van 128GB, een krachtige Octa core processor én een ruim werkgeheugen van wel 8GB. Vooral deze laatste 2 zorgen, in combinatie met de krachtige oplaadbare batterij van 4000 mAh, voor een uiterst snelle reactietijd én lange batterijduur.

Verder blijkt de Oppo smartphone uitgerust met diverse verbindingsmogelijkheden waarbij zelfs de optie bestaat om gebruik te maken van het 5G netwerk. Je geniet eveneens spraakbesturing én de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner wat uiteindelijk alles tesamen leidt tot een mooie score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de Oppo Reno 4 Z is voorzien van diverse extra functies waaronder een vingerafdrukscanner, spraakbesturing en gezichtsherkenning.

Camera: de 48 megapixels camera wordt aangevuld met een krachtige 16 megapixels frontcamera inclusief tal van camera-opties gaande van portretmodus tot flitser, beeldstabilisatie en diafragma.

Beeldscherm: de Oppo telefoon is voorzien van een uniek LCD beeldscherm van 6,57 inches groot én met een bijbehorende resolutie van 1080 x 2400 pixels.

Connectiviteit: naast de aanwezige wifi en bluetooth 5.0 functie bestaat ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het 5G netwerk en is er sprake van GPS, A-GPS, USB-C en NFC.

 

Nadelen:

Niet draadloos opladen: houd er rekening mee dat je deze smartphone niet draadloos kunt gaan opladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Oppo Find X2 Pro – 512GB – Android 10, 6,7 inch scherm – 5G

 

In tegenstelling tot de vorige toestelletjes behoort deze Oppo smartphone jammer genoeg niet tot de aanbiedingen of goedkope optiemogelijkheden. Desondanks lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit inclusief gebruiksvriendelijkheid wat opnieuw resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo blijkt de Oppo smartphone uitgerust met een degelijk OLED beeldscherm van 6,7 inches groot aangevuld met een maximale resolutie van 3120 x 1440 pixels. Je geniet daarbij een ruime standaard opslagcapaciteit van 512GB die, indien gewenst en met behulp van een Micro SD kaart, makkelijk kan worden uitgebreid tot 1TB. In combinatie met een krachtige Octa core processor en een ruim werkgeheugen van 12GB leidt dit tot een hoge reactiesnelheid en lange batterijduur.

Net zoals het vorige apparaat, is ook deze smartphone voorzien van een bluetooth 5.0 én wifi functie alsook de optie om gebruik te maken van het 5G netwerk. Dit wordt aangevuld met tal van aansluitingsmogelijkheden en diverse extra functies waaronder spraakbesturing en een vingerafdrukscanner.

 

Voordelen:

Camera: deze Oppo telefoon maakt gebruik van een 48 megapixels camera die wordt aangevuld met een unieke 32 megapixels frontcamera inclusief flitser en diafragma.

5G: in tegenstelling tot heel wat andere smartphones, is dit exemplaar wel degelijk in staat om gebruik te maken van de 5G netwerksnelheid.

Voeding: de Oppo smartphone blijkt voorzien van een uiterst krachtige én oplaadbare batterij die makkelijk een capaciteit van wel 4260 mAh aanbiedt.

Werkgeheugen: hij geniet een bijzonder ruim werkgeheugen aan van wel 12GB wat bijdraagt aan de gemiddelde batterijduur én de reactiesnelheid van de smartphone.

 

Nadelen:

Geen dual sim: ben je van plan om deze Oppo mobiele telefoon aan te kopen besef dan wel dat er geen dual sim mogelijkheid is.

Niet budgetvriendelijk: zijn hoge prijskaartje maakt hem jammer genoeg minder toegankelijk voor het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 4. Oppo Reno2 Z ,2019 – 4G , 6,5 inch scherm (16,5 cm beeldschermdiagonaal)

 

Net zoals het tweede product blijkt ook deze smartphone van Oppo afkomstig uit de bekende Oppo Reno serie. Deze Oppo Reno 2 Z, die overigens voor het eerst op de markt werd aangeboden in 2019, kent een Amoled beeldscherm van 6,5 inches groot met een bijbehorende maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels. Dit wordt aangevuld met een ColorOS besturingssysteem en een standaard opslagcapaciteit van 128GB die, met behulp van een Micro SD kaart, verder kan worden uitgebreid tot 256GB.

De krachtige Octa core Helio P90 processor met een frequentie van 2,2 GHz wordt gecombineerd met een ruim werkgeheugen van 8GB en een krachtige 4000 mAh batterij wat resulteert in een hoge reactiesnelheid en lange batterijduur. Dit alles wordt aangevuld met diverse verbindings- én aansluitingsmogelijkheden waaronder wifi, 4G, bluetooth 5.0 en USB-C.

Een blik op de online reviews toont de algemene tevredenheid onder klanten aan waarbij diverse kopers een positief advies geven over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de Oppo Reno 2 Z is uitgerust met diverse extra’s gaande van gezichtsherkenning tot spraakbesturing, een zaklamp en een vingerafdrukscanner.

Connectiviteit: de wifi en bluetooth 5.0 functie worden verder aangevuld met GPS, A-GPS, USB-C en 4G.

Camera: de Oppo telefoon is voorzien van een 48 megapixels camera en een 16 megapixels frontcamera met bijbehorende flitser.

 

Nadelen:

Niet schokbestendig: houd er wel rekening mee dat de behuizing allesbehalve schokbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Oppo A 74 5G – 128GB , 2021 – Android 11 ,6,5 inch scherm

 

We sluiten het rijtje af met de Oppo A 74 smartphone die, uitgebracht in 2021, meteen als het meest recente toestel uit onze selectie kan worden beschouwd. Zo maakt hij gebruik van een 6,5 inches groot LCD display aangevuld met een maximale resolutie van 2400 x 1080 wat overeenkomt met een FHD+ beeldkwaliteit. Je geniet eveneens een recente versie van het Android 11 besturingssysteem én een standaard opslagcapaciteit van 128GB die, indien gewenst, verder kan worden uitgebreid.

De combinatie van de bijzonder krachtige Octa core processor, het 6GB werkgeheugen én de krachtige 5000 mAh batterij zorgen voor een hoge reactiesnelheid en een bijzonder lange stand-by tijd van maar liefst 40 uren. Naast de wifi en bluetooth 5,0 functie kun je eveneens gebruik maken van de 5G netwerksnelheid en is er sprake van diverse extra’s én tal van aansluitingen waaronder USB-C.

Ondanks het feit dat de Oppo smartphone bijzonder snel en soepel lijkt te werken, vindt de koper het jammer dat het SD-kaartje, ondanks anders beschreven, toch niet kan worden gebruikt.

 

Voordelen:

Voeding: de krachtige oplaadbare batterij biedt een ruime batterijcapaciteit van wel 4890 tot 5000 mAh aan alsook een aannemelijke stand-by tijd van wel 40 uren.

Vernieuwingsfrequentie: je geniet een bijzonder hoge vernieuwingsfrequentie van 90 Hz die wordt aangevuld met een bemonsteringsfrequentie van 180 Hz wat resulteert in een hoge reactiesnelheid en vloeiende grafische afbeeldingen.

Super Power Saving modus: dankzij de Super Power Saving modus kun je de batterij in een energiebesparende modus plaatsen waarbij hij zo weinig mogelijk energie zal verbruiken zonder afbreuk aan de gebruiksmogelijkheden.

 

Nadelen:

Geen SD kaart: volgens één koper zou het toch niet mogelijk zijn om een Micro SD geheugenkaartje te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES