Beste over-ear koptelefoons

Laatste update: 05.03.24

 

Over-ear koptelefoons test van 2024

 

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld verschijnen de over-ear koptelefoons. Indien je er zelf nog geen hebt maar er wel eentje wilt aankopen, dan kun je alvast even een kijkje nemen naar onze koopgids. Daarin proberen we zo goed mogelijk uit te leggen met welke factoren je rekening zou kunnen houden bij de aankoop van een degelijke koptelefoon. We hebben ook een top 3 samengesteld waarin we jou de 3 beste over-ear koptelefoons van het moment voorstellen. Zo haal je met de Philips SHB7150 koptelefoon zeker één van de betere modellen in huis. Bovendien zul je meteen staan kijken van het lage prijskaartje ervan. Met de Bose QuietComfort 35 haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. Dankzij de noise-cancelling technologie zal deze koptelefoon alle omgevingsgeluiden gaan wegfilteren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Over-ear koptelefoon reviews – top 5

 

Een koptelefoon hebben is altijd nuttig. Zo kun je ongestoord een film kijken of muziek beluisteren. Wij hebben verschillende over-ear koptelefoons opgezocht en vergeleken op basis van online reviews. Dit zijn de typische grote koptelefoons van vroeger, dus verwar ze niet met oordopjes. Neem gerust een kijkje in ons lijstje en beslis zelf welke jij de beste over-ear koptelefoon vindt. Zo maak je gemakkelijker een beslissing voor je aankoop.

 

1. Philips SHB7150

 

De Philips SHB7150 is licht van gewicht en heeft zachte oorkussens waardoor je urenlang kunt genieten van muziek. Het is een bluetooth over-ear koptelefoon dus als je hem op de computer wilt aansluiten moet deze zeker of Bluetooth beschikken. Door dezelfde reden kun je deze koptelefoon niet aansluiten op de meeste televisies.

Je kunt hem wel gebruiken met de bijgeleverde audiokabel op Apple en Android producten. Door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope over-ear koptelefoons. De batterij gaat ongeveer 9 uur mee en je kunt hem bedienen via de oorschelp. Hij wordt wel geleverd zonder opbergzakje.

De vele reviews liegen er niet om. De meeste kopers vinden dit product top en geven een positief advies. Het toestel is eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit. Het is een voordelige koop dankzij de lage prijs en het geluid is uitstekend. Toch zijn er enkelen niet tevreden en vinden ze dat het apparaat te kwetsbaar is en maar een matige kwaliteit heeft.

Wil jij ook overal en gelijk wanneer naar je favoriete muziek kunnen luisteren? Dan hoef je zeker deze over-ear koptelefoon eens te bekijken. Bovendien is het afkomstig van één van de populairste merken en misschien ook wel het beste merk Philips. Uit de reacties kunnen we afleiden dat de meerderheid van de mensen echt wel heel tevreden is met dit product.

 

Voordelen:

Aankoopprijs: de lage prijs van deze koptelefoon kan door heel wat kopers wel enorm gewaardeerd worden.

Comfort: de over-ear koptelefoon van Philips is voorzien van extra zachte oorkussentje. Zo kun je op een aangename en vooral comfortabele manier van je muziek genieten. Doordat het apparaat weinig weegt, voel je niet dat je de koptelefoon op je hoofd hebt zitten.

Toebehoren: je krijgt er bij de aankoop van dit product een audiokabel bij. Zo kun jij een aansluiting maken op Apple toestellen of Android apparaten. Bovendien kan de batterij tot wel 9 uur meegaan.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: ondanks het feit dat de meerderheid van de gebruikers volledig overtuigd is van het product, vinden slechts enkele mensen het product te kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bose QuietComfort 35

 

De Bose QuietComfort 35 is uitgerust met noise-cancelling technologie zodat je ongestoord kunt genieten van prachtige geluidskwaliteit in een lawaaierige omgeving.

Deze koptelefoon beschikt over bluetooth zodat je draadloos muziek kunt beluisteren of zelfs muziek kunt streamen van je smartphone of je tablet naar je koptelefoon.

Je kunt de koptelefoon bedienen via de ingebouwde afstandsbediening maar ook via gesproken opdrachten. De batterij gaat tot wel 20 uur lang mee en hij heeft een dubbele microfoon voor telefoongesprekken.

De online reviews zijn positief over dit product. De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van deze over-ear koptelefoon aanbieding en vinden het eenvoudig in gebruik. Het enige minpunt voor velen is de hoge prijs.

Bose is misschien niet meteen het bekendste merk als het om koptelefoons gaat, toch blijken bijna alle kopers niets dan lof te hebben voor dit product. Het heeft niet de laagste prijs waardoor je het vrijwel meteen tussen de dure apparaten zult hoeven te zoeken.

 

Voordelen:

Bluetooth: deze koptelefoon is voorzien van bluetooth. Zo kun jij zelfs draadloos van je muziek genieten. Het is ook mogelijk om je favoriete muziek te streamen vanop je smartphone.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om deze over-ear koptelefoon te bedienen door middel van de afstandsbediening die ingebouwd zit. De batterijen gaan bovendien tot maar liefst 20 uur mee.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks de vele voordelen van dit product, is en blijft het wel enorm duur. Dit kan voor sommige kopers dan ook als te prijzig ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sony MDR-ZX770BN

 

De Sony MDR-ZX770BN is een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking om te genieten van je favoriete muziek zonder afleiding. Hij beschikt over krachtige drivers en lage basfrequenties en heeft ingebouwde bluetooth en NFC.

De batterij gaat tot 13 uur lang mee en hij beschikt over een ingebouwde microfoon zodat je handenvrij kan bellen.

Je kunt hem wel niet aansluiten met een kabel dus enkel maar draadloos gebruik. Hij is licht van gewicht dus je kunt hem makkelijk overal mee naartoe nemen.

De gebruikerservaringen geven een positief advies over deze over-ear koptelefoon aanbieding. De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Hij is ook niet te duur dus het blijft een voordelige koop. Voor sommigen is hij wel te kwetsbaar.

Ook Sony staat bekend als één van de betere merken op technologisch gebied. Deze over-ear koptelefoon biedt dan ook heel wat mogelijkheden die door de klanten erg gewaardeerd worden. Laten we dan ook even de sterke en minder sterke punten op een rijtje zetten. Dit zal het voor jou net iets eenvoudig maken om te beslissen of dit product wel iets voor jou is of net niet.

 

Voordelen:

Geluidloos: deze koptelefoon is uitgerust met een ruisonderdrukking. Zo kun jij overal wanneer je maar wilt van je favoriete muziek genieten ondanks het vele lawaai van buitenaf.

Batterij: dit apparaat is voorzien van een batterij die je tot wel 13 na elkaar kunt gebruiken.

Handig in gebruik: deze koptelefoon is voorzien van bluetooth. Daarnaast beschikt het product ook nog over heel erg krachtige drivers in combinatie met een lagere basfrequentie.

 

Nadelen:

Draadloos: je kunt dit apparaat enkel draadloos gebruiken en niet aansluiten met een kabel. Sommige kopers vinden het apparaat ook redelijk kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. JBL E55BT

 

De JBL E55BT is draadloos via Bluetooth te bedienen en je kunt tot 20 uur lang van je lievelingsmuziek genieten.

Je kunt ook gemakkelijk switchen tussen verschillende apparaten, zo kun je telefoongesprekken beantwoorden. Hij heeft een comfortabel design en de batterij is volledig opgeladen na 2 uur.

Je kunt hem enkel maar via micro USB opladen. Het apparaat beschikt over knoppen op de oorschelpen die je kunt gebruiken om hem te bedienen. Als je de kabel aansluit kun je de éénknops afstandsbediening gebruiken.

De meeste gebruikers zijn tevreden over hun aankoop en dat zie je ook aan hun commentaren.

Je krijgt topkwaliteit voor een aanvaardbare prijs en de koptelefoon past perfect. Ook zijn ze heel tevreden over het geluid.

Als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven voor een degelijk product dan kunnen wij jou zeker deze over-ear koptelefoon aanraden. Dit model is afkomstig van het merk JBL en heeft de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen.

 

Voordelen:

Voordelig tarief: heb je eerder een beperkt budget dan kun je met deze koptelefoon echt wel een degelijk product aan een voordelig tarief in huis halen.

Batterij: de koptelefoon is voorzien van een batterij die tot wel 20 kan meegaan. Zo kun jij heel lang van me favoriete liedjes genieten. Verder is het apparaat ook draadloos en is er bluetooth voorzien. Je hebt slechts 2 uur nodig om de batterij volledig op te laden.

Handig in gebruik: het is mogelijk om te schakelen tussen meerdere toestellen. Op die manier kun je naast muziek luisteren ook eventueel telefoongesprekken aannemen en beantwoorden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: sommige gebruikers vinden het product kwetsbaar. De koptelefoon zou niet goed passen en laat omgevingsgeluiden door. Daardoor vinden sommigen hem toch nog iets te duur ondanks het feit dat het de laagste prijs heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sennheiser PXC 550 Wireless

 

Met de Sennheiser PXC 550 Wireless over-ear koptelefoon ben je verzekerd van eersteklas geluid. Hij kan tegen een stootje en de batterij gaat wel 30 uur lang mee. Dankzij NoiseGard heb je geen last van omgevingsgeluid en kun je zo beter genieten van je favoriete muziek. Met de geïntegreerde microfoon kun je eenvoudig handenvrij bellen.

De oorschelp beschikt over een touchpad om je muziek te bedienen zonder je smartphone te moeten gebruiken. De oorschelp is ovaal dus past perfect op jouw oren. Je kunt verder nog je geluid personaliseren met Captune en de kabel is afneembaar.

De kopers van dit product zijn er tevreden over. Hij is wel duur dus behoort niet tot de goedkope over-ear koptelefoons maar je krijgt er wel goede kwaliteit voor terug. Hij is makkelijk mee te nemen en sluit omgevingsgeluid goed uit. De geluidskwaliteit is goed maar niet uitmuntend en hij is eenvoudig in gebruik.

Uit de vele hoofdzakelijk positieve reacties kunnen we reeds opmaken dat deze over-ear koptelefoon van het merk Sennheiser echt wel een aanwinst zou kunnen zijn. Bovendien krijg je er ook een afstandsbediening bij. We sommen dan ook graag even de voor- en nadelen van dit apparaat voor jou op.

 

Voordelen:

NoiseGard: dankzij het NoiseGard systeem hoef je nu helemaal geen hinder meer te ondervinden van omgevingsgeluiden.

Batterij: deze batterij waarover de koptelefoon beschikt, kan maar liefst 30 uur lang probleemloos meegaan.

Gebruiksvriendelijk: dit product kan zeker en vast tegen een klein stootje dus je hoeft hier geen schrik voor te hebben. Je kunt er ook handenvrij te bellen.

 

Nadelen:

Prijzig: sommige gebruikers vinden het apparaat toch wel net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Over-ear koptelefoons koopgids

 

Een over-ear koptelefoon is een hoofdtelefoon die je ganse oren bedekt. Deze koptelefoons zijn minder geschikt om mee te sporten maar zijn wel handig om thuis of op de bus te gebruiken. Ze beschikken veelal over ruisonderdrukking zodat je geen last hebt van omgevingsgeluiden en zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit. Bij de aankoop van een over-ear koptelefoon moet je rekening houden met de prijs, de functies, de aansluitingen en als je een microfoon wilt of niet.

Aansluitmogelijkheden

Je kunt een over-ear koptelefoon op twee verschillende manieren aansluiten op je toestel, met een kabel of draadloos. Het nadeel aan een koptelefoon met een draad is dat de draad altijd in de knoop raakt wanneer je de koptelefoon bewaart. Je verliest dan tijd met het ontrafelen van de kabel. De voordelen zijn dan dat de batterij niet kan opraken want je hebt geen batterij nodig. En je hoeft ook geen extra batterijen bij je te hebben. De geluidskwaliteit is meestal ook beter bij een model met kabel.

Toch is het verschil in kwaliteit tussen een draadloos of een bedraad model nauwelijks te horen, je moet al over een superieur gehoor beschikken om de verschillen te horen. Daarom komen er altijd maar meer draadloze modellen op de markt en de kwaliteit van deze modellen gaat er ook vlug op vooruit. Draadloze koptelefoons kunnen werken met verschillende technieken.

Infrarood is de oudste draadloze manier om een koptelefoon te verbinden. Deze techniek is echter heel gevoelig voor storingen en is niet altijd sterk genoeg om door muren heen te gaan. Het zendstation moet dus dicht bij de koptelefoon blijven met als gevolg dat je weinig bewegingsvrijheid hebt. Je beschikt over een maximaal bereik van ongeveer 7 meter.

Modellen die werken met bluetooth zijn tegenwoordig enorm populair. Je kunt ze makkelijk gebruiken met je smartphone of tablet maar je moet toch nog binnen een afstand van ongeveer 10 meter blijven om te kunnen genieten van een goede geluidskwaliteit.

Tenslotte kun je ook kiezen voor een koptelefoon met radiosignaal. Deze modellen hebben een groot bereik van tot wel 100 meter maximum en kunnen zelfs door muren. Je hebt dan wel een zendstation nodig die je moet aansluiten op je stereo of televisie.

 

Noise cancelling of niet?

Vele koptelefoons beschikken tegenwoordig over de mogelijkheid om omgevingsgeluiden weg te filteren. Dit heet noise cancelling of noise reduction. Dit is vooral handig voor mensen die van plan zijn om hun koptelefoon te gebruiken op het vliegtuig of op de trein. Storende geluiden uit de omgeving worden dan zo veel mogelijk weggefilterd zodat je de muziek beter hoort zonder het volume hoger te zetten.

Deze techniek zorgt ook voor enkele nadelen. Het batterijverbruik ligt hoger dan normaal en deze functie is niet veilig in het verkeer. Gebruik deze optie best niet als je aan het fietsen bent want je kunt het aankomend verkeer niet goed horen.

Een voordeel aan een over-ear koptelefoon is dat ze meestal beschikken over een goede klankkast. Dit wil zeggen dat ze het geluid naar buiten toe ook beter afschermen. Zo zullen de mensen rondom je niet gestoord worden als jij beslist om het volume hoger te zetten. Niet iedereen houdt namelijk van hetzelfde genre muziek.

 

Microfoon en afstandsbediening?

Als je van plan bent om je koptelefoon te gebruiken om gesprekken mee te voeren of te beantwoorden, zorg er dan voor dat je een model koopt met een microfoon. Meestal gaat dit dan om een headset die je kunt gebruiken met je spelconsole om te chatten met je vrienden terwijl jullie online aan het gamen zijn. Het kan ook zijn dat je de koptelefoon gebruikt om gesprekken mee te beantwoorden, denk maar aan mensen die in de klantendienst van een bedrijf werken.

De meeste koptelefoons beschikken tegenwoordig ook over een soort van afstandsbediening in de kabel of op de oorschelpen. Zo hoef je je muziekspeler of smartphone niet uit te halen om het volume te veranderen of een ander nummer te kiezen. Deze knoppen kun je dan gewoon via de kabel of de koptelefoon zelf bedienen om het volume in te stellen of te veranderen van liedje.

Deze functies zijn echter niet voor iedereen onmisbaar dus als dit niet nuttig is voor jou dan hoef je daar niet op te letten bij de aankoop van je koptelefoon.

Extra informatie en prijs

Omdat een over-ear koptelefoon toch redelijk wat plaats kan innemen vergeleken met bijvoorbeeld oordopjes, kun je uitkijken naar een model die je kunt inklappen. Zo kun je je koptelefoon makkelijker opbergen en meenemen op verplaatsing.

Als je nu min of meer weet waar je naar op zoek bent en je budget ook bepaald hebt dan kun je beginnen met het vergelijken van verschillende koptelefoons. Als je op zoek bent naar de beste aanbieding kijk dan zowel in de winkel als online naar producten. Je zult ook nog vele nuttige informatie vinden over de kwaliteiten van elk artikel zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES