5 beste papierversnipperaars Test van 2024

Laatste update: 04.03.24

 

Beste papierversnipperaars – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je vertrouwelijke documenten wilt vernietigen of oud papier tot een compact hoopje afval wilt verwerken, kun je een papierversnipperaar gebruiken. Door een kijkje te nemen in onze top 3 van beste papierversnipperaars zul je al gauw merken dat je met de Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar een uitstekende keuze maakt. Het toestel heeft een afvalbak van 15 l en je kunt er tot wel 8 A4 bladen tegelijk mee versnipperen. Ook de Fellowes papierversnipperaar 6C blijkt een topper te zijn omdat je er 6 vellen A4 papier mee kunt vernietigen en hij bovendien met gemak ook nietjes, paperclips en creditcards aankan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste papierversnipperaars (Reviews) van 2024

 

Wanneer je een oplossing zoekt om op een veilige manier gevoelige documenten te vernietigen, kunnen we het goede advies geven om een papierversnipperaar aan te schaffen. Gaat je voorkeur uit naar een professionele papierversnipperaar waarmee je ook creditcards kunt vernietigen? Of wil je liever een mini papierversnipperaar waarmee je thuis aan de slag kunt? We hebben een lijst samengesteld met topproducten die zeker het bekijken waard zijn. Neem hiervoor even rustig de tijd alvorens je er de beste papierversnipperaar uitkiest die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar, Veiligheidsniveau: DIN P- 3 

 

Rexel wordt door velen als het beste merk beschouwd voor kantoorartikelen en -machines waarmee je op de meest efficiënte manier kunt werken. Deze Rexel papierversnipperaar is dan ook het populairste toestel in onze lijst met topproducten.

Het apparaat valt in de DIN-P 3 veiligheidsklasse waardoor hij perfect voor thuisgebruik kan dienen. Hij snijdt het papier kruislings tot snippers van 5 x 42 mm zodat de documenten quasi onherstelbaar worden. Doordat het toestel wel 8 A4 bladen gelijktijdig kan vernietigen, kun je vrij snel een stapel papier verwerken waardoor de klus vlug is geklaard. Deze papierversnipperaar heeft trouwens een handmatige toevoer.

Bovendien heeft hij een continue doorlooptijd van 3 minuten waarna hij even moet afkoelen voor je verder kunt gaan. Dankzij de ruime opvangbak met een inhoud van 15l, kun je tot wel 100 A4 vellen versnipperen alvorens je hem moet ledigen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze papierversnipperaar beschikt over een reverse-functie waarmee je vastgelopen papier gemakkelijk kunt verwijderen.

Veiligheid: hij kreeg het DIN-P 3 veiligheidslabel waardoor hij ideaal is om thuis vertrouwelijke documenten te vernietigen.

Toepassing: de Rexel Momentum versnippert het papier kruislings tot kleine snippers van 5 x 42 mm zodat de documenten bijna onherkenbaar worden.

Capaciteit: het toestel kan tot wel 8 A4 bladen tegelijk vernietigen met een doorvoercapaciteit van 3 minuten waarna hij een afkoelperiode nodig heeft.

 

Nadelen:

Luidruchtig: enkele klanten merken op dat het toestel nogal lawaaierig is waardoor hij al snel storend wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel – met Safety Lock

 

Hoewel de Fellowes papierversnipperaar momenteel in de aanbieding is, heeft hij niet meteen een goedkope prijs. Hierdoor blijkt hij iets minder toegankelijk te zijn dan de andere apparaten in onze selectie.

Deze papierversnipperaar met handmatige toevoer kan tot wel 6 vellen printpapier tegelijkertijd vernietigen zonder dat je de nietjes of paperclips moet verwijderen. Hij is trouwens ook geschikt om creditcards en cd’s te versnipperen zodat deze onbruikbaar worden en er bijgevolg geen misbruik kan van worden gemaakt. Daarnaast werkt hij 3 minuten non-stop door waarna je het toestel even moet laten afkoelen.

Bovendien valt hij in de veiligheidscategorie DIN-P 4 waarbij de documenten tot snippers van 4 x 35 mm worden verwerkt. Dankzij het veilige Safety Lock kan het toestel worden geblokkeerd waardoor hij extra veilig is wanneer er kinderen in de buurt zijn. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: de handige opvangbak met een inhoud van 11l beschikt over een ruim kijkvenster zodat je gemakkelijk kunt zien wanneer hij vol is.

Veiligheidsniveau: hij heeft de veiligheidsklasse DIN-P 4 waardoor hij perfect thuis kan worden gebruikt. Hij versnippert het papier tot kleine stukjes van 4 x 35 mm.

Beveiliging: het toestel is voorzien van een Safety Lock waarmee je hem kunt blokkeren zodat je de versnipperaar niet ongewild gaat inschakelen.

Capaciteit: het apparaat kan een bundeltje van 6 A4 bladen gelijktijdig vernietigen zonder dat je er de nietjes of paperclips moet uithalen. Hij kan daarnaast eveneens creditcards en cd’s versnipperen.

 

Nadelen:

Afkoelperiode: een klant merkt op dat het toestel best wel wat tijd nodig heeft om na de 3 minuten doorvoertijd, af te koelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Konig PS10 A4 Papierversnipperaar 10 l, automatische toevoer

 

Dit toestel valt in de laagste prijsklasse van onze toplijst waardoor hij in bijna elk budget past. De Konig papierversnipperaar heeft het veiligheidsniveau DIN-P 2 waardoor hij beter enkel voor thuis kan worden gebruikt. Dit toestel zal de documenten in stroken van 6 mm breed snijden waarna ze moeilijker leesbaar zijn.

Doordat de versnipperaar 6 A4 vellen printpapier gelijktijdig vernietigt, is dit compacte toestel ideaal om onder je bureau te plaatsen om vervallen dossiers, enveloppen of rekeningafschriften tot afval te verwerken. Daarnaast is hij ook krachtig genoeg om creditcards te vernietigen zodat deze veilig kunnen worden weggegooid.

Dankzij de automatische invoer kun je gewoon doorwerken terwijl de versnipperaar zijn werk doet. Bovendien beschikt hij over een opvangbak van 10 liter waarin hij al aardig wat snippers kan vergaren voordat je hem moet ledigen. In de reviews merken we dat de klanten over het algemeen tevreden zijn over hun aankoop, maar dat sommigen toch enige oververhittingsproblemen ervaren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: door de automatische toevoer kun je een bundeltje papier in de gleuf leggen waarna hij zelf de documenten naar de messen zal voeren.

Capaciteit: hij is krachtig genoeg om 6 A4 bladen gelijktijdig te versnipperen en daarnaast kan hij ook creditcards vernietigen.

Opvangbak: in de opvangbak met een inhoud van 10 l kun je tot wel 80 versnipperde documenten opvangen.

Veiligheidsklasse: deze papierversnipperaar is door zijn veiligheidsniveau DIN-P 2 geschikt om thuis brieven, rekeningen en andere vertrouwelijke documenten te vernietigen.

 

Nadelen:

Oververhitting: enkele klanten melden dat het toestel snel oververhit zou raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Pavo Papiervernietiger  6 blads x 6 mm , 10 liter opvangbak

 

De papierversnipperaar van Pavo snijdt het papier in stroken met een breedte van 6 mm waardoor de documenten heel wat moeilijker te herstellen zijn. Hierdoor valt hij in de veiligheidsklasse DIN-P 1 waardoor hij enkel geschikt is om thuis vertrouwelijke papieren te vernietigen.

Bovendien moeten de documenten handmatig worden ingevoerd waarna hij bundeltjes tot 6 vellen A4 papier gelijktijdig gaat versnipperen zodat deze quasi onleesbaar worden. Doordat hij over voldoende kracht beschikt kun je ook bankkaarten en andere plastic pasjes met gemak elimineren zodat deze onbruikbaar worden.

Daarnaast is hij voorzien van een ruime opvangbak waar tot wel 10 liter papiersnippers in kan worden opgevangen voordat je hem moet ledigen. In de reviews merken we dat de meningen over dit toestel nogal verdeeld zijn. Omdat hij geen reverse-functie heeft, vinden sommige klanten hem minder handig.

 

Voordelen:

Gebruik: dit toestel is geschikt voor thuisgebruik om gevoelige documenten, rekeninguittreksel, enveloppes, creditcards en andere plastic pasjes te vernietigen.

Veiligheidsklasse: de Pavo papierversnipperaar heeft het veiligheidsniveau DIN-P 1 en snijdt het papier in stroken van 6 mm breed waardoor ze onleesbaar worden.

Toevoer: het apparaat moet handmatig worden bediend en kan tot 6 vellen papier gelijktijdig versnipperen.

Opvangbak: de opvangbak heeft een inhoud van ruim 10 l om de papiersnippers op te vangen.

 

Nadelen:

Geen reverse-functie: enkele klanten maken de opmerking dat dit toestel nogal vaak vastloopt wat toch wel voor enige problemen zorgt omdat hij geen reverse-functie heeft om het papier te verwijderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Papiervernietiger Ideal 2445 CC 4x40mm – met terugloopfunctie

 

Deze grote papierversnipperaar van Ideal is het neusje van de zalm wanneer je op zoek bent naar een krachtig toestel om op kantoor te gebruiken. Hij weegt 21 kg en meet 63,5 x 39,5 x 29,1 cm waardoor je hem beter in een grote ruimte kunt plaatsen. Hij is trouwens onderaan voorzien van wieltjes zodat je hem vlot kunt verrijden.

Door zijn innovatieve controlesysteem SSC- Smartshred wordt voorkomen dat het toestel tijdens het vernietigingsproces zou vastlopen. Daarnaast is hij voorzien van een automatische terugloopfunctie en zelfwerkende uitschakeling zodat hij niet vastloopt wanneer de opvangbak van 35 l vol is. Na 30 minuten stand-by zal de stroomtoevoer trouwens vanzelf worden uitgeschakeld zodat hij niet onnodig elektriciteit gaat verbruiken.

Met een veiligheidsklasse DIN-P 4 kan hij papier versnipperen tot stukjes van 0,8 x 12 mm of 0,8 x 5 mm waardoor er minuscule snippers ontstaan die onmogelijk tot een volledig documenten kunnen worden hersteld. Er werden voor dit vrij recente toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruik: dit krachtige apparaat is ideaal om in een kantoorruimte te plaatsten waar vaak dossiers moeten worden vernietigd.

Veiligheidsniveau: hij kreeg het veiligheidsniveau DIN-P 4 waardoor hij heel veilig is om vertrouwelijke documenten te versnipperen.

Toepassing: hij versnijdt het papier kruislings tot snippers van 0,8 x 12 mm of tot minuscuul kleine stukjes van 0,5 x 0,8 mm waardoor documenten onherstelbaar worden.

Terugloopfunctie: dankzij de SSC Smartshred functie wordt voorkomen dat het papier vastloopt en het toestel zou blokkeren.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit toestel nogal een dure aankoopprijs heeft waardoor hij beter enkel kan worden aangekocht voor professionele doeleinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Papierversnipperaars Koopgids

 

Als je op zoek bent naar een manier om je oud papier gemakkelijk tot afval te verwerken, dan kunnen we je de aanbeveling geven om te investeren in een degelijke papierversnipperaar. Maar wat is nu eigenlijk een papierversnipperaar en waarvoor kun je hem zoal gebruiken? Bestaan er verschillende soorten? Neem even rustig de tijd om alle aanbiedingen met elkaar te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. 

Wat is een papierversnipperaar en waarvoor wordt hij gebruikt

Met een papierversnipperaar, die ook wel shredder wordt genoemd, is het mogelijk om vertrouwelijke documenten te vernietigen. Het apparaat versnippert papier tot repen of stukjes waardoor de tekst quasi niet meer leesbaar is. Vaak heeft een dergelijk toestel een afvalbak waar alle snippers in terechtkomen zodat al het vernietigde papier door elkaar zit en het bijgevolg bijna onbegonnen werk is om een document terug samen te stellen.

De meeste toestellen kunnen trouwens verschillende papiersoorten versnipperen en in sommige gevallen kun je bijvoorbeeld eveneens vervallen creditcards of cd’s met vertrouwelijke informatie vernietigen. Het is belangrijk dat je alle documenten waarop persoonlijke gegevens voorkomen, vernietigt om je van identiteitsdiefstal te vrijwaren. Thuis wordt een papierversnipperaar ook gebruikt om oude kranten en/of tijdschriften tot een compact hoopje afval te verwerken.

 

De verschillende types

Er zijn verschillende aspecten waardoor papierversnipperaars zich van elkaar kunnen onderscheiden. De meest voorkomende papierversnipperaar is de strooksnijder waarmee papier in lange stroken wordt gesneden. Je kunt het papier in de lengte of de breedte in het toestel plaatsen om desgewenst lange of korte papiersnippers te bekomen. De afvalbak van dit apparaat kun je heel gemakkelijk ledigen omdat de snippers er vlot met de handen kunnen worden uitgenomen.

Daarnaast is er de kruissnijder waarmee het papier op een nog veiliger manier tot snippers wordt verwerkt. Dit toestel zal gevoelige documenten tot zeer kleine stukjes versnijden zodat vertrouwelijke papieren onherkenbaar worden. Bij het ledigen van de afvalbak zul je merken dat de snippers minuscuul klein zijn waardoor je best de inhoud gewoon in de vuilniszak kiepert. Er zijn trouwens ook papierversnipperaars die gemakkelijk creditcards, cd’s en zelfs nietjes kunnen vernietigen zodat je deze niet eerst uit een bundel papier hoeft te verwijderen.

 

De invoermethode of doorvoercapaciteit

De manier waarop het papier kan worden ingevoerd is een belangrijke factor om vlot te kunnen werken. Bij enkele toestellen moeten de documenten handmatig worden ingevoerd waardoor je wel even bezig kunt zijn. Wanneer je echter vaak grote stapels moet vernietigen, kies je beter voor een apparaat dat het papier zelf invoert. Je plaatst gewoon de bundel in de daarvoor bestemde lade en het toestel zal automatisch de documenten versnipperen.

Hoe hoger de doorvoercapaciteit is, hoe meer vellen papier je gelijktijdig kunt versnipperen. Je kunt trouwens nooit meer papier vernietigen dan de breedte van de gleuf van het invoersysteem. De doorvoercapaciteit staat altijd in de gebruiksaanwijzing of op de verpakking en geeft precies aan hoeveel bladzijden de papierversnipperaar kan verwerken. Houd er dan wel rekening mee dat bij de doorvoercapaciteit wordt uitgegaan van gewoon printpapier. Als je dikker papier wilt versnipperen zal het toestel minder vellen kunnen vernietigen.

 

Wat is de DIN-P veiligheidsnorm

Elk toestel heeft een DIN-P veiligheidsnorm die aangeeft welke veiligheidsklasse de papierversnipperaar heeft. Deze afkorting DIN-P staat voor het “Duitse Instituut voor Normeringen” en dit wordt altijd gevolgd door een cijfer dat aangeeft in welke veiligheidsklasse het apparaat valt.

Een versnipperaar met DIN-P 7 quotering heeft bijvoorbeeld de hoogste veiligheidsklasse waarbij het papier tot onherkenbare kleine snippers wordt verwerkt. De kleine stukjes papier kunnen onmogelijk terug tot een volledig document worden hersteld. Voor thuisgebruik is een versnipperaar met een lage DIN-P klasse al voldoende. 

De reverse functie

Doordat de meeste papierversnipperaar wel eens vastlopen hebben veel toestellen een reverse-functie of terugloopfunctie. Vooral de goedkopere apparaten lopen meer risico op blokkering en het verwijderen van het vastgelopen papier is een hele klus. Bij een apparaat met reverse-functie werken de messen ook in de tegenovergestelde richting zodat het papier gemakkelijk terug loskomt.

Echter, niet alle toestellen beschikken over deze functie waardoor je de documenten op een andere manier zult moeten verwijderen. Je kunt hiervoor het best de handleiding raadplegen zodat je het apparaat niet gaat beschadigen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke olie gebruik je voor een papierversnipperaar?

Om op een optimale manier te presteren moet een papierversnipperaar op regelmatige basis worden geolied. Door het toestel op gezette tijdstippen te oliën voorkom je dat de snijmessen gaan vastlopen waardoor het toestel onbruikbaar zou worden.

Er bestaat trouwens een speciale shredder olie op plantaardige basis waarmee je de messen kunt reinigen en smeren zodat het toestel een lange levensduur krijgt. Gebruik zeker nooit andere oliën omdat deze meestal licht ontvlambaar zijn en bijgevolg je apparaat kunnen beschadigen.

Q2: Hoeveel kost een papierversnipperaar?

De aankoopprijs van een papierversnipperaar is van enkele factoren afhankelijk. Het hangt natuurlijk af van welk type toestel je uitkiest, de invoercapaciteit, kracht van de motor, de veiligheid en de extra mogelijkheden waarover het apparaat beschikt. Hierbij denken we dan bijvoorbeeld aan het vernietigen van cd’s, creditcards en dergelijke meer. 

Een professioneel toestel om op kantoor te gebruiken zal logischerwijs duurder zijn in aankoop en onderhoud dan een papierversnipperaar voor thuisgebruik. Een flesje shredder olie met een inhoud van 250 cl kost gemiddeld rond de 20 euro. Voor het toestel zelf mag je rekenen op een gemiddelde kostprijs van 30 euro voor een gewoon apparaat tot wel 150 à 500 euro voor een professionele papierversnipperaar.

 

Q3: Waar kun je een papierversnipperaar kopen?

Tegenwoordig kun je in de meeste warenhuizen al een papierversnipperaar aankopen die geschikt is om thuis te gebruiken. Bovendien kun je deze apparaten ook online in de vele gespecialiseerde webshops aankopen. Voor een professioneel toestel kun je je beter wenden tot een speciaalzaak voor kantoorbenodigdheden waar de verkoper je zeker met raad en daad zal bijstaan om de beste keuze te maken.

In sommige bedrijven komt trouwens regelmatig een vertegenwoordiger langs van een bedrijf die professionele apparaten verkoopt waarbij je zeker ook een onderhoudscontract kunt afsluiten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES