5 Beste PC Stuurwielen met Pedalen Test van 2024

Laatste update: 25.06.24

 

PC Stuurwielen met Pedalen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je ook zo dol op race spelletjes tijdens het gamen? Dan is een degelijk PC stuurwiel met pedalen misschien wel iets voor jou. Alvorens je besluit om het product aan te kopen dan kun je alvast even onze koopgids bekijken. Daarin geven we een aantal tips en adviezen mee die toch wel nuttig en handig kunnen zijn in de zoektocht naar het ideale PC stuurwiel met pedalen. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo is bijvoorbeeld gebleken dat je met het Logitech G29 Driving Force stuurwiel echt wel een degelijk apparaat in huis haalt. Het toestel kun je niet alleen gebruiken in combinatie met je gewone standaard laptop maar ook met een PS3 en zelfs met een PS4 toestel. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor het Hori Apex stuurwiel. Dit Apex stuurwiel is werkelijk ideaal om te gebruiken met een PS3 of PS4 toestel maar het is bijvoorbeeld ook compatibel met Windows PC.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste PC Stuurwielen met Pedalen (Reviews) van 2024

 

Racespellen zijn voor vele gamers echt leuk en ze kunnen er uren plezier aan beleven. Wil je de ervaring realistischer maken en nog meer plezier beleven? Koop dan een PC stuurwiel met pedalen om aan te sluiten op je computer. Speel racespellen zoals het echt moet, met een stuur en pedalen. Kies uit de volgende vijf topproducten het beste PC stuurwiel met pedalen!

 

1. Logitech G29 Driving Force Racestuur

 

De Logitech G29 is geschikt voor gebruik op je PC, PS3 en ook op de PS4. Het apparaat is uitgerust met twee motoren voor force feedback, zo simuleer je een realistisch gevoel wanneer je aan het racen bent. Je kunt acties zoals driften meer voelen. Dankzij de helicoïdale tandwielen kun je preciezer sturen en de anti-backlash spanning zorgt voor meer controle van het stuurwiel en de pedalen.

De knoppen zijn goed te bereiken en de LED lampjes waarschuwen je wanneer je moet schakelen om zo in de beste versnelling te blijven. Het stuurwiel heeft een totale rotatie van 900º, net zoals in een echte auto.

Apart van de hoge prijs zijn de gebruikers heel tevreden over dit product. Het stuur is van topkwaliteit en beschikt over vele knoppen voor alle functies. Het is gemaakt van stevig metaal en het is zijn prijs zeker waard. Volgens de kopers raak je niet uitgespeeld eenmaal je begint.

Logitech kunnen we zeker tot de bekende merken rekenen op het gebied van technologie. Misschien dat het voor sommige gebruikers ook wel gewoon het beste merk is. Dit PC stuurwiel met pedalen is dan ook afkomstig van het merk Logitech en staat garant voor heel wat kwaliteit. Je kunt dit product zelfs probleemloos gebruiken in combinatie met een PS3 of een PS4.

 

Voordelen:

Force feedback: dankzij de force feedback functie zul je merken dat het allemaal nog net dat tikkeltje realistischer lijkt.

Tandwielen: het apparaat is voorzien van helicoïdale tandwielen waardoor het mogelijk is om iets nauwkeuriger te gaan sturen.

Anti-backlash spanning: de anti-backlash spanning maakt het mogelijk om zowel het stuurwiel alsook de pedalen iets meer onder controle te hebben.

 

Nadelen:

Prijskaartje: een kleine minderheid van de kopers is wel van mening dat de vraagprijs van dit toestel toch wel net een tikkeltje te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hori Apex Racestuur Official Licensed

 

Het Apex racestuur van Hori is compatibel met de PS3, PS4 en ook met een Windows PC.

Het beschikt over een plug and play systeem, dus je hoeft het gewoon te verbinden met de 3 meter lange kabel en je kunt het meteen gebruiken. Het stuurwiel kan 270º gedraaid worden en de prijs van dit product is goedkoop.

De trilfunctie van het stuur is verbeterd en de drukgevoeligheid van het pedaal is aanpasbaar. Je kunt het racewiel makkelijk vastmaken aan de grond dankzij de zuignappen of de beugel.

De kopers van deze PC stuurwiel met pedalen aanbieding geven er positief advies over. Het product werd snel geleverd en is van topkwaliteit. Het stuur werkt naar behoren en je kunt het gebruiken bij veel verschillende spellen.

Ook met de Hori Apex mag je volgens heel wat klanten zeker zijn van een duurzaam en degelijk product. Dit racestuur kun je bovendien zonder problemen gaan gebruiken in combinatie met een PS3 of PS4 toestel en zelfs met gelijk welke Windows PC. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen bekijken.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: dankzij het plug and play systeem waarover dit product beschikt, zul je merken  dat het eenvoudig te bedienen is. Het enige dat je hoeft te doen is dit toestel te koppelen aan de daarvoor voorziene kabel.

Stuurwiel: je zult vrijwel meteen merken dat je het racestuur zonder problemen tot maar liefst 270 graden kunt draaien.

Prijskaartje: vanwege de lage prijs zul je het zeker tussen de goedkope exemplaren kunnen vinden. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste toestellen kunnen zijn.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: we merken dat sommige kopers van mening zijn dat het toestel net iets te kwetsbaar is en dus vrij snel stuk gaat.

Matige kwaliteit: een kleine groep van gebruikers vindt dat de kwaliteit van dit toestel niet geheel volgens de verwachtingen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Speedlink TrailBlazer Racestuur

 

De Speedlink Trailblazer kan gebruikt worden voor de PS3 en PS4, de Xbox One en Windows PC’s. Dankzij de professionele versnellingspook kun je snel schakelen en de gas- en rempedalen zijn verstelbaar. De trillingen zorgen voor een realistische ervaring en het stuur werkt precies.

Het stuur heeft een totale rotatie van 180º en heeft een goede grip dankzij de rubberen bekleding. Je kunt dit stuur goed aan de grond vastmaken dankzij de 7 zuignappen. Dit product wordt aangeboden tegen een scherpe prijs dus behoort tot de goedkope PC stuurwielen met pedalen.

De meeste gebruikers geven een positief advies. Ze vinden het een duurzaam apparaat van goede kwaliteit. Het is heel eenvoudig om te gebruiken. Een minpunt is dat de zuignappen op sommige ondergronden loskomen.

Indien je op zoek bent naar een degelijk racestuur dat je kunt gebruiken in combinatie met je PS3 of PS4 toestel dan kun je altijd de Speedlink Trailblazer eens bekijken. Bovendien kun je dit stuur ook toepassen in combinatie met de Xbox One en zelfs de gewone standaard Windows PC’s.

 

Voordelen:

Prijskaartje: het is zeker en vast één van de goedkope stuurwielen. Ideaal voor personen met een beperkt budget of mensen die liever niet zoveel geld uitgeven.

Realistisch: het toestel is niet alleen uitgerest met een rempedaal en een gaspedaal maar beschikt bovendien ook echt over een versnellingspook. Daardoor wordt het allemaal realistischer.

Gebruiksgemak: het is een degelijk apparaat dat je maar liefst 180 graden kunt draaien. Dankzij de rubberen bekleding heb je voldoende grip.

 

Nadelen:

Slechte zuignappen: volgens een enkele gebruiker zouden de zuignappen op bepaalde ondergronden niet zo stevig blijven vastzitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trust GXT 288 Taivo Racestuur

 

Dit racestuur is geschikt voor PC en PS3 en behoort tot de categorie van goedkope PC stuurwielen met pedalen.

Je krijgt een stuur met versnellingspook en een pedalenset om te genieten van een realistische race ervaring.

Het is geschikt voor verschillende racegames en de gevoeligheid van het stuur is aanpasbaar zodat je preciezer kunt sturen. De voetpedalen zijn gemaakt op ware grootte en zijn uitgerust met een stabiele antisliplaag. De rotatie van het stuur is 270º.

De meeste beoordelingen zijn positief maar er worden ook een paar minpunten aangehaald. Het is een betaalbaar stuur van goede kwaliteit en werkt perfect. Het is makkelijk te bevestigen aan de tafel. Het stuur reageert soms te traag en de pedalen zijn niet helemaal comfortabel.

Wanneer je eerder een beperkt budget hebt of gewoon liever niet zoveel geld uitgeeft aan een degelijk racestuur dan kun je altijd de Trust GXT 288 Taivo eens bekijken. Wij willen jou daarbij ook wel helpen door een opsomming te maken van de positieve en minder positieve punten van het product.

 

Voordelen:

Toebehoren: dit pakket bevat een degelijk stuur en een handige versnellingspook. Daarnaast krijg je er ook een pedalenset bij die net echt lijkt.

Stuur: het is mogelijk om de gevoeligheid van dit racestuur helemaal naar jouw wens aan te passen. Zo kun je iets nauwkeuriger de stuurbewegingen uitvoeren. Het is mogelijk om het stuur tot wel 270 graden te draaien.

Voetpedalen: je zult helemaal versteld staan van de voetpedalen die er net zo uitzien als de echte pedalen. Bovendien zijn deze voorzien van een handige antisliplaag.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: enkele kopers vinden dat het stuur vrij traag reageert en dat ook de voetpedalen niet helemaal aangenaam aanvoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Thrustmaster T500 RS Racestuur

 

Deze PC stuurwiel met pedalen aanbieding is een realistische simulator geschikt voor PC en PS3. Het stuur heeft een diameter van 30 cm en een hoogte van 17 cm. Het apparaat is uitgerust met sequentiële stuurschakelaars die gemaakt zijn van geborsteld metaal. Ze zijn bevestigd aan de voet zodat ze niet met het stuur meedraaien.

Het toestel beschikt over Force Feedback en heeft een draaihoek tot 1080º. Je kunt kiezen uit twee verschillende rijstijlen namelijk de staande F1 stijl of de hangende GT stijl.

De meningen over dit product zijn verdeeld. Enkele kopers zijn tevreden over de grootte van het stuur en de precisie van de force feedback. Het voelt realistisch aan en je kunt er urenlang van genieten. Andere kopers vinden dat het stuur te zwaar draait en dat het klemsysteem niet naar behoren werkt.

Tot slot is er dan ook nog de Thrustmaster T500 RS. Dit model kun je niet alleen gebruiken met een PS3 maar is bovendien ook geschikt om te gebruiken in combinatie met je PC. Met een doorsnede van ruim 30 cm een hoogte van ongeveer 17 cm, lijkt het racestuur net echt te zijn.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het zal je meteen opvallen dat de sequentiële stuurschakelaars helemaal aan de voet van het apparaat bevestigd zijn. Op die manier zullen ze niet kunnen meedraaien met het stuur.

Draaihoek: het apparaat is voorzien van een bijzonder ruime draaihoek van maar liefst 1080 graden.

Rijstijl: het toestel biedt je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen de F1 rijstijl of toch eerder de hangende GT rijstijl.

 

Nadelen:

Stuur: volgens een kleine minderheid van de kopers zou het stuur te zwaar draaien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

PC stuurwielen met pedalen koopgids

 

Een PC stuurwiel met pedalen maakt het veel leuker om racespellen te spelen. Je kunt zelf de auto besturen en remmen of gas geven met de pedalen. Deze producten kunnen ook geschikt zijn voor gebruik op een console. We geven je enkele tips voor de aankoop van een stuurwiel met pedalen. Zo moet je kiezen tussen een draadloos of bekabeld racestuur, ben je een beginner of al gevorderd, welke accessoires kun je kopen, wat is de rotatie van het stuur en de extra functies, enzovoort.

Draadloos of niet?

Elk model heeft natuurlijk voor- en nadelen. Als je kiest voor een stuurwiel en pedalen die je met kabels moet aansluiten op je PC dan is de ruimte die je kunt gebruiken beperkt tot de lengte van de kabels. De kabels liggen ook in de weg en er kan iemand over struikelen. De voordelen van een bedraad model is dat je nooit geen batterijen moet opladen dus je kunt zonder onderbrekingen gamen. De verbinding tussen het stuurwiel en de computer kan ook niet verbroken worden.

Met een draadloos model beschik je over meer bewegingsvrijheid en kun je vanop een grotere afstand gamen. Het nadeel aan dit model is dat je de batterijen af en toe moet opladen en dat het mogelijk is dat de draadloze verbinding verbroken wordt. Deze stuurwielen zijn meestal ook duurder omdat ze meer geavanceerde technologie gebruiken.

 

Soorten stuurwielen

We delen de stuurwielen in volgens de ervaring die je hebt met racespellen. Voor casual gamers die af en toe graag eens een paar rondjes rijden kun je een casual stuurwiel kopen. Deze zijn makkelijk in gebruik en kun je eenvoudig aan een tafel bevestigen. Het stuur trilt voor meer realisme maar je bent beperkt in het verstellen van de versnellingen. Deze stuurwielen zijn goedkoop maar omdat ze gemaakt zijn van kunststof slijten ze snel.

Gevorderde racers kiezen beter voor een stuurwiel dat voorzien is van een interne motor met een goede force feedback. Zo voelt het realistischer aan en je kunt meestal ook de gevoeligheid van het stuur zelf instellen. Deze stuurwielen zijn gemaakt van stevig materiaal maar de bewegende onderdelen hebben nog altijd last van slijtage.

Fanatieke racers die graag hun tijd meten en altijd proberen om hun record te verbeteren zullen opteren voor een luxe stuurwiel. Deze producten beschikken over leren handgrepen en hebben geen last van slijtage. Dankzij de krachtige interne sensoren en motor voelt het sturen nog realistischer aan. Dit type gebruikt ook zware pedalen om zo dicht mogelijk bij de realiteit aan te leunen. Het nadeel is dat deze stuurwielen een stuk duurder zijn.

 

Rotatie en afmeting van het stuur

De rotatie van het stuur is een belangrijk punt bij de aankoop. Een stuur kan minimaal 180º en maximaal 1080º draaien. Goedkope modellen zijn meestal beperkt in rotatie wat de ervaring minder interessant maakt want het leunt niet aan tegen de realiteit. Hoe meer rotatie op je stuurwiel, hoe realistischer je ervaring tijdens het gamen.

De afmetingen van het stuur zijn belangrijk voor het gebruiksgemak. Goedkope sturen zijn meestal klein van formaat en onhandig om te gebruiken. Het is beter om een stuur van goede kwaliteit te kopen die het formaat en de afmetingen van een echt autostuur gebruiken. Race auto’s hebben een stuur met een diameter van 11 tot 13 inch dus je kunt je daarop baseren. Er bestaan modellen die het design en de afmetingen van bepaalde speciale sturen imiteren zoals van een formule 1 auto. Deze modellen zijn meestal duurder maar zijn veel realistischer.

Extra’s en accessoires

Zorg vooral dat het stuurwiel de mogelijkheid heeft om te vibreren of beschikt over force feedback. Dit maakt de game ervaring veel realistischer en zorgt ervoor dat je volgens je instinct kunt reageren net zoals in een echte situatie. Dankzij deze functie heb je meer controle over het voertuig en kun je alle mogelijkheden uit de auto halen.

Het kan nog handig zijn om bepaalde accessoires bij je stuurwiel met pedalen te kopen. Een goede aanbeveling is de aanschaf van een racestoel. Je kunt bij vele van deze stoelen het racestuur op de stoel monteren zodat je comfortabel kunt zitten en racen zoals een echte autopiloot. Je kunt online op een eenvoudige manier racestoelen vergelijken om te zien welke het beste bij jou past.

Je kunt nog een schakelbak kopen om op realistische wijze te schakelen tussen de verschillende versnellingen. Op die manier kun je nog betere resultaten halen tijdens het racen en enkele seconden van je beste tijd aftrekken. Ga nu op zoek naar de beste aanbieding om veel plezier te beleven.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES