Beste persoonlijke alarm

Laatste update: 05.03.24

 

Persoonlijke alarmen test van 2024

 

Je hebt uiteindelijk de knoop doorgehakt en besluit op zoek te gaan naar een degelijk en kwalitatief persoonlijk alarm. Je zult gelijk versteld staan van de enorme mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Zo zou je kunnen kiezen voor het Xavax Midi V2 persoonlijke alarm dat bijzonder compact en licht van gewicht is. Dit maakt het iets makkelijker hanteerbaar en dus ideaal indien je bijvoorbeeld naar de winkel moet. Echter zou je ook kunnen kiezen voor het Love Earth Be Safe persoonlijke alarm dat bovendien ook makkelijk bruikbaar is voor kindjes vanwege het originele ontwerp en design. Kortom, een echt must have en de moeite waard om het even te bekijken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Persoonlijk alarm Reviews – Top 5

 

Het geeft een veilig gevoel wanneer je een persoonlijk alarm bij je draagt. Je kunt op straat bedreigd worden of je komt in aanraking met een zakkenroller. Dan is een simpel en handzaam apparaatje heel handig om snel de aandacht van je omgeving te vragen. Wij hebben een vijftal voor je geselecteerd. Hierin hebben wij ook een persoonlijk alarm voor ouderen opgenomen.

 

 

1. Xavax Midi V2

 

Dit handige compacte apparaatje behoort tot de goedkope persoonlijke alarmen. Met zijn harde alarmgeluid zal het zeker de aandacht van je omgeving vragen. Voor een leuk prijsje kun je zo met een veilig gevoel de straat opgaan. Heel geschikt voor mannen, vrouwen maar ook voor kinderen.

Door eenvoudig het pinnetje te verwijderen, schakel je het alarm in. Hij kan ook gebruikt worden als sleutelhanger. Je gaat nooit zonder sleutels op pad en zo heb je hem altijd bij de hand. Hij heeft een geïntegreerd ledlampje en is daarmee ook prima te gebruiken als zaklamp als je bijvoorbeeld het sleutelgat wilt vinden in het donker.

Kopers beoordelen dit artikel zeer positief. Het is een handig klein apparaatje met een eenvoudige bediening. Het geeft je een veilig gevoel. Het luide alarm zal zeker de aandacht van je omgeving trekken wanneer de situatie dat vereist.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Love Earth Be Safe 

 

Misschien is dit wel het beste persoonlijke alarm voor jou. Het is een setje van twee vrolijk gekleurde alarmpjes in de kleuren roze en blauw. Daarmee kan dit natuurlijk ook heel goed door kinderen gebruikt worden. Met een trekkoordje kun je heel eenvoudig het alarm met een geluidsniveau van 90 dB in werking stellen.

Met zijn kleine formaat van 7 x 4,5 x 2 cm stop je het heel eenvoudig in je broekzak, jaszak of handtas. Het werkt op 12V 23A batterijen, die met de apparaatjes worden meegeleverd. Houdt je er niet van om ´s avonds alleen de straat op te gaan, dan is dit de persoonlijk alarm aanbieding voor jou.

In de review van klanten wordt dit setje met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. Hier is echt sprake van een prima prijs-kwaliteitverhouding. Een heel handig apparaatje dat een luid en duidelijk alarmsignaal afgeeft.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Merkloos 130 DB Led

 

Dit persoonlijk alarm is als beste getest. Voor een hele redelijke prijs ga jij met een veilig gevoel op pad. Het is te gebruiken als sleutelhanger, zodat je het altijd binnen handbereik hebt. Het is geschikt voor gebruik door mannen, vrouwen, kinderen maar ook door ouderen.

Het beschikt over een ledlampje en een lednoodsignaal. Bij verwijdering van het pinnetje gaat een luid en duidelijk geluidssignaal af met een geluidsniveau van 130 dB. Ook begint dan een flash light te knipperen en geeft een SOS signaal af. Het is daarbij heel handig als zaklampje te gebruiken.

Het advies voor aankoop door kopers is zeer positief. Het apparaatje is van een degelijke en stevige kwaliteit. Ook de sleutelring is erg solide. Het pinnetje laat zich niet te gemakkelijk verwijderen en het alarmsignaal is heel luid en duidelijk. Kortom een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. NL Alarmering

 

Dit systeem is op de markt gebracht door de Nederlandse Seniorenafdeling en is bij uitstek geschikt als persoonlijk alarm voor ouderen. Het draagt eraan bij dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Het is bij levering gebruiksklaar en hoeft niet eerst te worden aangesloten.

Het apparaat kan eenvoudig om de hals worden gedragen. De functionele app voor naasten is geschikt voor Android en iOS. Via deze app kun je meldingen ontvangen en de locatiegeschiedenis inzien. Door enkele seconden de SOS knop in te drukken wordt een noodsignaal afgegeven. Dit apparaat wordt geleverd inclusief een accu oplaadstation.

Gebruikers van dit alarmsysteem zijn zeer tevreden over de aankoop en waarderen dit product met maar liefst 5 sterren. Eenmaal aangesloten heb je er geen omkijken meer naar en het systeem werkt super.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Alarm met paniekknop

 

Dit handige kleine apparaatje is geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen en ouderen. Het is uitgevoerd in een rode kleur en is daarmee opvallend genoeg. Het kan om de nek worden gedragen. Maar je kunt het ook om de pols hangen. Daarnaast functioneert dit persoonlijke alarm ook prima als sleutelhanger.

Door middel van een pinnetje wordt het alarm ingeschakeld en ook weer uitgeschakeld. Met de zeer geringe afmetingen van 6 x 3,5 x 1,5 cm stop je het heel makkelijk in je zak of handtas. Dit persoonlijk alarm werkt op een AG13 knoopcel batterij, die natuurlijk wordt meegeleverd.

Dit artikel is nog niet zo lang geleden aan ons assortiment toegevoegd. Helaas beschikken wij dan ook nog niet over reviews. Wij kunnen je jammer genoeg dan ook geen objectief advies geven.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Persoonlijke alarmen koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste persoonlijke alarmen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hoef je alvast niet langer te panikeren want wij helpen jou verder op weg. Tijdens het vergelijken van de verschillende toestellen zou je rekening kunnen houden met het gebruiksgemak en de veiligheid. Maar ook het type en eventueel het prijskaartje kunnen voor sommige klanten heel belangrijk zijn. Neem rustig de tijd en houd hierbij rekening met aanbiedingen en leuke promoties. En wie weet kom je zo nog wel eens een leuke persoonlijke alarm aanbieding tegen.


Wat is een persoonlijk alarm

Maar wat wordt nu precies bedoeld met een persoonlijk alarm? Eigenlijk is het een handig apparaatje dat je kunt gebruiken om in je eigen veiligheid te voorzien. Afhankelijk van het exemplaar en het type, bestaan er persoonlijke alarmen die je kunt gebruiken zoals een sleutelhanger of polsarmband. Ze bestaan vandaag de dag in verschillende vormen en formaten en ook qua design zijn er al heel wat meer mogelijkheden. Kies daarom niet meteen het eerste het beste toestel maar neem rustig de tijd alvorens er eentje aan te schaffen.

 

Het gebruiksgemak en de veiligheid

We hebben het al min of meer vermeld maar een persoonlijk alarm draagt bij aan de veiligheid. Zodra je in gevaar bent of wanneer er iets ernstigs mis is, dan kun je via het persoonlijke alarm een signaal uitsturen. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat oudere personen die beschikken over een persoonlijk alarm. Wanneer er dan iets mis is, treedt het alarm in werking en kunnen de hulpdiensten worden verwittigd.

Uiteraard hoef je niet thuis te zijn om het persoonlijke alarm te gebruiken en is het niet alleen bedoeld voor ouderen. Ook jongeren kunnen gebruik maken van een persoonlijk alarm. Stel dat je bijvoorbeeld overdag bedreigd wordt of je wordt bestolen, dan kun je door middel van het persoonlijke alarm meteen hulp inroepen.

 

Welk type persoonlijk alarm

Je zult het misschien niet meteen verwachten maar er bestaan wel degelijk diverse soorten persoonlijke alarmen. Zo heb je alarmen die speciaal ontworpen zijn om ze rond je hals te dragen. Anderen zijn dan weer ontworpen in de vorm van een polsbandje of kun je gewoon als sleutelhanger gebruiken. Er zijn heel wat standaard persoonlijke alarmen die gebruik maken van het Android besturingssysteem net zoals er ook verschillende zijn die het iOS besturingssysteem ondersteunen. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Formaat en design

In de meeste gevallen zul je kunnen vaststellen dat het persoonlijke alarm bijzonder compact is en weinig weegt. Dat maakt het meteen een pak comfortabeler om het overal mee naartoe te nemen en te gebruiken. Bovendien valt het daardoor ook iets minder op. Wat bijvoorbeeld handig kan zijn als je overvallen wordt en ongemerkt de politie wenst te verwittigen. Ondanks het compacte formaat zul je versteld staan van de kracht van het signaal of alarm.

Alhoewel de meeste persoonlijke alarmen vrij onopvallend zijn, zijn er ook enkele producten die gekenmerkt worden door een effen kleurtje of een vrolijk design. Dergelijke persoonlijke alarmen kunnen dan ook handig zijn om door kindjes te worden gebruikt en maken het product meteen een pak aantrekkelijker voor hen ook.


De bediening en extra kenmerken

Het is een aanbeveling om ook even stil te staan bij de bediening van het persoonlijke alarm en de eventuele extra kenmerken. De meeste persoonlijke alarmen zijn voorzien van een handig pinnetje dat je makkelijk kunt verwijderen op het moment dat je hulp wenst. Echter bestaan er ook verschillende exemplaren die voorzien zijn van een indrukknop. Dat kan vooral handig zijn voor oudere mensen.

Sommige persoonlijke alarmen zijn daarnaast voorzien van een handig ingebouwd ledlampje. Ideaal als je in het donker op zoek moet naar het sleutelgat om de deur te kunnen openen. Ook een trekkoordje behoort tot de mogelijkheden om een persoonlijk alarm in werking te laten treden. De meeste persoonlijke alarmen werken op basis van een stel krachtige batterijen en dan is het wel leuk indien je die er bij de aankoop gewoon even bij krijgt.

Echter is het wel heel belangrijk om te beseffen dat een persoonlijk alarm met heel wat mogelijkheden misschien niet meteen tot de goedkope persoonlijke alarmen kan gerekend worden. Je beslist uiteraard zelf hoeveel je wilt en kunt spenderen hieraan maar toch kunnen bepaalde kenmerken echt wel een meerwaarde bieden. Het kan handig zijn om ook de online reviews even grondig door te nemen alvorens je een keuze maakt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES