7 beste Powerline Adapters Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste powerline adapters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is er een ruim aanbod aan powerline adapters te spotten wat de keuze voor een bepaald exemplaar er niet makkelijker op maakt. Om jou enigszins toch wat wegwijs te maken in deze uitgebreide wereld van adapters, zijn we dan ook op zoek gegaan naar 3 degelijke apparaten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Hercules ePlug 200 HD DUO die, zoals je al kunt vermoeden, standaard geleverd wordt per 2 stuks. Ben je echter zelf al in het bezit van een powerline adapter starterkit set, en bij voorkeur van het bekende merk AVM Fritz!, dan lijkt de AVM Fritz! Powerline 1220E alvast een betere keuze te zijn. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje toegevoegd eveneens voorzien van voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste powerline adapters (Reviews) van 2024

 

Of je voor een Netgear powerline adapter, een TP link powerline adapter dan wel een Devolo powerline adapter of een powerline adapter van Poe kiest; blijft weliswaar een persoonlijke keuze. Echter durft het ruime aanbod wel eens tot heel wat keuzestress lijden. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 toppertjes met hun respectievelijke online reviews en bijbehorend advies. Neem rustig de tijd alvorens je er de beste powerline adapter uitkiest en wie weet is het toevallig wel het populairste toestel of het exemplaar met de laagste prijs!

 

1. Hercules ePlug 200 HD DUO Ethernet 200 Mbit/s Met randaarde

 

Tussen de goedkope powerline adapters zul je vast en zeker dit product van Hercules, afkomstig uit de bekende Hercules Eplug serie, kunnen spotten. Zoals je ziet betreft het hier een duoverpakking bestaande uit 2 afzonderlijke powerline adapters die je op het bedrade netwerk kunt aansluiten. Zo telt de ene adapter slechts 1 ethernet poort terwijl de andere er maar liefst 3 aanbiedt.

De bedrade snelheid bedraagt 100 Mbps en kan, bij correct gebruik en dankzij het geïntegreerde filter, makkelijk oplopen tot maar liefst 200 Mbps. Echter hoef je niet te vrezen voor een extreem hoog energieverbruik. Zo zijn de adapters uitgerust met een energiebesparende functie die in werking treedt op het moment dat de aangesloten apparaten niet langer worden gebruikt.

Kortom, een echte topper binnen het segment van de powerline adapters. En daar lijken de meeste klanten het duidelijk over eens, wat leidt tot een prachtige gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Breedbandcommunicatie: dankzij de aanwezigheid van het ingebouwde filter kan een uitbreiding van de bandbreedte worden gegarandeerd waarvan de snelheid makkelijk kan oplopen tot 200 Mbps.

Energiezuinig: de adapter is uitgerust met een zogenaamde “intelligente beheerfunctie voor automatische uitschakeling”, wat betekent dat hij automatisch uitschakelt zodra de aangesloten apparaten niet worden gebruikt.

Handig in gebruik: met behulp van deze duo powerline adapters wordt het mogelijk om maar liefst 3 verbindingen te genieten op 1 en hetzelfde apparaat. Zo kun je probleemloos je laptop, televisietoestel en spelconsole tegelijk aansluiten.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met de andere powerline adapters uit deze lijst, lijkt het hier wel degelijk om een aanbieding te gaan.

 

Nadelen:

Geen wifi: jammer genoeg betreft het hier geen powerline wifi adapter maar dien je hem op het bedrade netwerk aan te sluiten.

Geen 1200 Mbps: ben je op zoek naar een powerline adapter die tot 1200 Mbps levert, dan is dit product niet de best mogelijke aanbeveling uit de selectie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. AVM Fritz! Powerline 1220E Gigabit powerline zonder wifi Uitbreiding

 

Ben je op zoek naar een uitstekende manier om je bekabelde internetverbinding verder te gaan uitbreiden, hierbij gebruikmakend van het bestaande stroomnetwerk? Dan raden wij jou aan om deze unieke powerline adapter van AVM even onder de loep te nemen. Houd er wel rekening mee dat het een powerline adapter zonder wifi betreft en hij iets duurder is ten opzichte van het vorige apparaatje. Desondanks zijn de klanten ook hier tevreden wat opnieuw resulteert in 5 sterren.

Zo omvat de verpakking 1 krachtige powerline adapter die gemakkelijk aan te sluiten is op eender welke contactdoos en daarbij een optimale snelheid tot wel 1200 Mbps kan leveren. Vervolgens kun je via de 2 aanwezige Gigabit-LAN poorten diverse apparaten met elkaar verbinden gaande van je televisietoestel en spelconsole tot blu-ray en dergelijke meer. 

In vergelijking met sommige andere powerline adapters werkt dit apparaatje bijzonder energie-efficiënt en zuinig zodra je hem in de stand-by stand plaats. Besef wel dat deze powerline adapter als een ontvanger werkt en dus alleen kan worden gebruikt indien er al een bestaande starterskit aanwezig is. Zie het dus een beetje als een uitbreiding op een reeds aanwezige powerline adapter set.

 

Voordelen:

Snelheid: indien correct geïnstalleerd en ingeschakeld, kan deze powerline makkelijk een ruime snelheid van wel 1200 Mbps behalen.

Installatie: je kunt het apparaatje zonder problemen op eender welke contactdoos installeren zonder dat je je daarbij zorgen hoeft te maken over de installatie van software.

Handig in gebruik: het is een handig apparaatje dat is uitgerust met een geïntegreerde contactdoos en een extra functietoets om meerdere adapters als uitbreiding aan te sluiten.

 

Nadelen:

Uitbreiding: besef wel dat de Powerline 1220E een ontvanger is en bijgevolg een uitbreiding op een reeds aanwezige AVM FRITZ powerline adapter set. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Devolo Magic 2 LAN Powerline adapter 2400 Mbit/s 1-pack 

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een bijzonder krachtige powerline adapter, dan kan dit toestelletje van Devolo, afkomstig uit de Devolo Magic serie, misschien wel wat voor jou zijn. Ondanks zijn hoge prijskaartje krijgt hij toch een mooie eindbeoordeling van 5 sterren waarbij klanten vooral overtuigd zijn van de efficiëntie en de geleverde kwaliteit. Kortom, de moeite waard om hem even van naderbij te bekijken.

Zo zul je zien dat deze powerline adapter makkelijk en snel op de DINrail (4 TE) aan te sluiten is, die zich meestal ter hoogte van de schakelkast of in de meterkast bevindt. Eenmaal correct aangesloten, is deze powerline adapter in staat om, via het elektriciteitsnet, eender welk stopcontact in huis om te toveren tot een ware internet hotspot met snelheden die kunnen oplopen tot 2400 Mbps.

Aangevuld met een ruim vermogen, levert hij probleemloos een ruim bereik tot wel 500 meter en biedt hij verder de mogelijkheid om dit powerline-netwerk in de toekomst nog uit te breiden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Devolo Magic 2 LAN DINrail wordt jou aangeboden inclusief een 2 meter lange ethernetkabel en een informatieve installatiehandleiding.

Formaat: het is een relatief compact apparaatje met een breedte van 11,8 cm, een hoogte van 19 cm en een diepte van ongeveer 9,2 cm. Handig dus om hem ter hoogte van de meterkast te installeren.

Bereik: dankzij zijn ruime vermogen, is deze powerline adapter in staat om een ruim bereik van 500 meter te voorzien. Kortom, je zult eender waar in de woning van een uitstekende internetverbinding kunnen genieten.

Installatie: je kunt deze powerline adapter direct installeren op de DINrail (4 TE) aansluiting die te vinden is in de meter- of schakelkast.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: in vergelijking met de voorgaande powerline adapters zul je voor dit exemplaar net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. TP-Link TL-PA9025P KIT Wifi Powerline 2 Stuks BE 

 

In tegenstelling tot de vorige powerline adapters die we hierboven besproken hebben, kies je met het product van TP-Link voor een powerline adapter set mét wifi. De set bestaat bijgevolg uit 2 afzonderlijke adapters die voorzien zijn van meerdere ethernetpoorten en een geïntegreerd stopcontact én daarnaast de mogelijkheid bieden om een maximale wifi snelheid van 2000 Mbps te genieten op het Single-band 2,4 GHz netwerk.

Verder blijken de adapters voorzien van WPA2 netwerkbeveiliging alsook een geïntegreerde switch wat allemaal bijdraagt aan de veiligheid en het uiteindelijke gebruiksgemak. Bij aankoop zul je zien dat je er gelijk 2 afzonderlijke RJ-45 ethernetkabels van 2 meter lang bij krijgt alsook een snelstartgids.

Ondanks het hoge prijskaartje lijkt de koper toch overtuigd van de aangeboden kwaliteit en het gemak waarmee de set lijkt te werken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt niet alleen 2 afzonderlijke powerline adapters met hun respectievelijke ethernetpoorten maar ook een snelstartgids en 2 degelijke ethernetkabels van elk 2 meter lang.

Snelheid: de snelheid via de ethernetkabels kan oplopen tot 1000 Mbps terwijl de wifi snelheid via de Single-band makkelijk het dubbele kan bereiken.

Ethernetpoort: elke afzonderlijke powerline adapter is voorzien van 2 aparte ethernetpoorten.

 

Nadelen:

Prijzig: volgens één koper zou deze powerline adapter set toch net iets te prijzig zijn en dat is best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Netgear PL1000 Powerline zonder wifi 2 Stuks

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke powerline adapter van Netgear. Netgear is een vaste waarde op het gebied van technologie en informatica en wordt niet voor niets door velen als veruit het beste merk beschouwd. En dat lijkt ook bevestigd te worden door de verschillende online reviews waarin de meerderheid een positief advies geeft over de kwaliteit en het gebruiksgemak. Slechts enkelen hadden er meer van verwacht en vinden het prijskaartje best wel duur.

Desonsanks biedt deze powerline adapter set jou alles wat je nodig hebt. Zo wordt hij geleverd per 2 stuks aangevuld met 2 degelijke RJ-45 internetkabels van elk 2 meter lang en een bijbehorende informatieve handleiding. Door hem op het stroomnet aan te sluiten, kun je eender welk stopcontact in huis omtoveren tot een ware internet hotspot met een bedrade snelheid tot maximaal 1000 Mbps.

Daarbij geniet je maar liefst 3 verschillende ethernetpoorten, 2 op de ene adapter en eentje op de andere, aangevuld met een WPA2 beveiliging en een automatische energiespaarstand.

 

Voordelen:

Snelheid: indien correct aangesloten kan deze powerline adapter set snelheden tot wel 1000 Mbps behalen. Verder biedt hij eveneens ondersteuning van de HomePlug AV2standaard aan.

Handig in gebruik: de adapters blijken niet alleen voorzien van een WPA2 netwerkbeveiliging maar bieden ook een automatische energiespaarstand aan.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt 2 aparte Netgear PL1000 powerline adapters aangevuld met een informatieve handleiding en twee 2 meter lange RJ-45 internetkabels.

 

Nadelen:

Prijzig: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de prijs toch wel net iets hoog gegrepen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. TP-Link TL-PA4010P Kit Powerline zonder wifi 2 Stuks NL

 

Ben je op zoek naar een handige powerline adapter? Dan lijkt dit product van TP-Link misschien wel een goede optie te zijn. Het product heeft alvast heel wat positieve reacties van tevreden klanten mogen ontvangen. De verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke powerline adapters die voorzien zijn van 1 ethernetpoort.

Het is een bijzonder handig product dat makkelijk en zonder problemen te installeren is. Je hoeft hierbij alleen maar gebruik te maken van de daarvoor voorziene verbindtoets. Doordat de powerline adapter over een milieuvriendelijke spaarstand beschikt, is het handig om stroom te besparen. Er is verder ook een Pass-Through functie aanwezig om te voorkomen dat je stopcontacten zou kwijtraken.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet mogelijk is om een wifi hotspot te creëren. Dat kan voor sommige klanten misschien wel als een nadeel of struikelblok worden beschouwd. Alhoewel de meeste kopers duidelijk overtuigd zijn van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. TP-Link TL-PA411 Kit Powerline 2 Stuks 500 Mbps milieuvriendelijk

 

Tegenwoordig zul je de TP-Link TL-PA4010 powerline adapter niet langer op de markt kunnen vinden. Dit product wordt vervangen door deze TL-PA411 KIT powerline adapter, die geleverd wordt door het bijzonder bekende merk TP-Link. Bovendien wordt alles aangeboden aan een mooi en betaalbaar prijskaartje waardoor het hier wel om een powerline adapter aanbieding lijkt te gaan.

De milieuvriendelijke spaarstand zorgt ervoor dat je met dit apparaat ook heel wat energie en stroom kunt besparen. Door middel van de handige verbindtoets zul je merken dat de powerline adapter in een mum van tijd te installeren is. Verder gaat het om een bijzonder compact product dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je niet zomaar een wifi hotspot kunt creëren. Desondanks zijn de meeste klanten duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en de mogelijkheden van het apparaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Powerline adapters Koopgids

 

Wat is een powerline adapter en waarvoor wordt hij zoal gebruikt? Hoe zit het precies met de werking ervan en welke aansluitingsmogelijkheden kun je zoal genieten? Dit en nog tal van andere factoren worden in de onderstaande koopgids even wat grondiger uitgediept. Neem even een kijkje alvorens je de verschillende optiemogelijkheden met elkaar gaat vergelijken. En als we jou verder nog een leuke aanbeveling mogen geven, ga eventuele promoties en/ of aanbiedingen dan zeker niet uit de weg!

Wat is een powerline adapter en waarvoor gebruik je hem?

Misschien heb je wel al ondervonden dat de internetverbinding op bepaalde plaatsen in de woning minder krachtig is. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om een dergelijk probleem op te lossen en 1 ervan is het gebruik van 1 of meerdere powerline adapters. 

Powerline adapters zijn, in de meeste gevallen, compacte lichtgewicht apparaatjes waarmee het mogelijk wordt om een extra netwerkaansluiting en/ of wifi-punt eender waar in huis te creëren. Bovendien hoef je daarvoor helemaal geen extra kabels te trekken of extra aansluitingen te creëren, wat het meteen een pak eenvoudiger maakt. Zo wordt het internetsignaal eenvoudigweg via het stroomnet in de woning verstuurt zodanig dat je eender waar van een stabiel en krachtig netwerk kunt genieten.

 

Werking van de adapter

Zoals hierboven reeds min of meer aangegeven hoef je helemaal geen extra kabels te trekken/ leggen om een powerline adapter te gebruiken. Een dergelijke apparaatje maakt namelijk gebruik van het aanwezige stroomnet in de woning om vervolgens het internetsignaal naar verschillende punten in het huis te sturen.

In de meeste gevallen wordt een powerline adapter dan ook per set van 2 afzonderlijke stuks aangeboden waarbij je 1 van de 2 apparaten in de buurt van de router dient te plaatsen en het andere op de plek waar jij een internetsignaal wilt creëren. Dat kan in de slaapkamer of logeerkamer zijn of eventueel de veranda. 

Eenmaal de adapters correct geplaatst, zal het internetsignaal door de eerste adapter worden opgevangen en vertaald naar een gegeven dat makkelijk via stroomkabels kan worden doorgestuurd. Dit wordt opgevangen door de tweede adapter die het signaal vervolgens weergeeft onder de vorm van een internetverbinding.

 

Snelheid en aansluiting

Bij de aankoop van één of meerdere powerline adapters is het uiteraard belangrijk om even stil te staan bij de snelheid en de mogelijke aansluitingen ervan. Zo wordt de snelheid, die in theorie overigens maximaal 2400 Mbps bedraagt, steevast weergegeven in “Mbps”. Echter, zal deze maximale theoretische snelheid niet de snelheid zijn die vervolgens ook op het apparaatje verschijnt. 

Dat kan verklaard worden door de lagere maximale snelheid van een standaard netwerkaansluiting op een adapter enerzijds in combinatie met een lagere maximale wifi-snelheid van een powerline adapter anderzijds. Respectievelijk moet je dus rekening houden met snelheden van 1000 Mbps of soms nog iets lager. Daarnaast zal ook de staat van de woning een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke snelheid. Zo zal de totale netwerksnelheid in een oudere woning lager liggen dan wanneer je te maken hebt met een nieuwbouwhuis. 

Eenmaal de snelheid bepaald, lijkt het eveneens aangewezen om even stil te staan bij de aansluitingsmogelijkheden met het oog op een eventuele installatie. Wanneer je een setje powerline adapters aankoopt, dan volstaat het meestal om deze gewoon in het stopcontact te pluggen en klaar is Kees! Dergelijke apparaten worden namelijk op voorhand in de fabriek gekoppeld waardoor je je zelf geen zorgen meer hoeft te maken over het installatieproces.

Prijskaartje

Tot slot willen we het toch nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Zo kan de prijs van een degelijke powerline adapter verschillen naargelang de mogelijkheden, de aansluitingen, het installatieproces en het aantal geleverde adapters. Ook het verschil tussen een starterskit en een uitbreiding op een reeds bestaande powerline adapter set kan een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

Zo kan het prijskaartje van enkele tientjes makkelijk oplopen tot 80 euro of misschien wel meer waardoor je uiteindelijk rekening zult moeten houden met een gemiddeld budget van ongeveer 75 euro. Bedenk daarom op voorhand wat je verwachtingen zijn en wat je zoal wilt bereiken met de aankoop van 1 of meerdere powerline adapters. Door een antwoord te bieden op dergelijke vragen, zul je merken dat de zoektocht plots een heel pak aangenamer én makkelijker verloopt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een powerline adapter?

Een powerline adapter is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om een extra netwerkaansluiting of wifi-punt ergens in huis te creëren. Zo wordt een dergelijk toestelletje in de meeste gevallen steeds per set van 2 afzonderlijke stuks geleverd waarbij je de eerste adapter, bij voorkeur, ergens in de buurt van de router plaatst en de tweede adapter op eender welke plaats waar jij internet wilt kunnen ontvangen.

Algemeen betekent dit dus dat de eerste adapter het aanwezige internetsignaal moet opvangen én vertalen om het vervolgens over het stroomnet naar de tweede adapter te kunnen versturen. De tweede adapter vertaalt vervolgens het ontvangen signaal vanaf het lichtnet terug. Op die manier wordt het mogelijk om een internetverbinding te creëren op bijvoorbeeld je smartphone, televisietoestel of laptop.

Q2: Wat is een powerline adapter?

Een powerline adapter is, zoals hierboven reeds duidelijk werd, een handig apparaatje dat in staat is om een extra wifi-punt, hotspot of netwerkaansluiting te creëren. Doordat het internetsignaal via het stroomnetwerk van je woning verstuurd wordt, hoef je je bovendien geen zorgen te maken over het trekken/ leggen van kabels. 

Kortom, met behulp van een powerline adapter wordt het dus mogelijk om eender waar in huis van een stabiele en krachtige netwerkverbinding te genieten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES