Beste projectiescherm

Laatste update: 22.07.24

 

Projectieschermen test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam projectiescherm maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met onze koopgids misschien alvast even op weg helpen. In de koopgids lichten we een aantal belangrijke factoren wat extra toe zodanig dat het makkelijker wordt om een keuze te maken. Uiteraard kun je ook altijd verder scrollen naar onze top 3. Zo is onder andere uit het onderzoek gebleken dat het Top-Vision Elektrisch projectiescherm alvast een bijzonder goede aankoop blijkt te zijn. Je kunt dit product niet alleen gebruiken om presentaties en voordrachten te geven maar ook als Home Cinema is het de moeite waard. Door te kiezen voor het Overmax OV-Screen kies je voor een vrij compact scherm in vergelijking met het vorige product.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Projectiescherm Reviews – Top 5

 

 

Als je een projector gekocht hebt om presentaties mee te geven of films en series mee te kijken dan heb je natuurlijk een oppervlak nodig om het beeld op te projecteren. Als je niet over een vlakke witte muur beschikt dan kun je opteren om een projectiescherm te kopen. Deze producten kun je makkelijk oprollen om op te bergen en gebruiken om een groot beeld op te projecteren. We bieden je onze top 5 aan zodat je er het beste projectiescherm uit kunt kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Top-Vision Elektrisch

 

Dit projectiescherm van Top-Vision werkt elektrisch en is geschikt voor presentaties en Home Cinema. Je kunt het scherm eenvoudig aan een wand of plafond monteren en het beschikt over een stevige behuizing. Het is mogelijk om het scherm met een afstandsbediening te bedienen en dankzij het speciale uitrolsysteem beschik je over een glad oppervlak.

Het scherm heeft een breedte van 252 cm en een hoogte van 191 cm. Je beschikt over een kijkhoek van 160º en dankzij de matte witte kleur kun je genieten van een goede projectie. Het snoer heeft een lengte van 4 meter en zit aan de rechterkant van de behuizing.

De kopers zijn tevreden over de snelle levering van het product en geven goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding. Het product is eenvoudig om te monteren en is stevig.

Of het ook meteen het projectiescherm met de laagste prijs is, valt nog wel even af te wachten. Toch kunnen we vermelden dat dit projectiescherm, bij jou thuis geleverd door Top-Vision, alvast één van de topproducten is. Laten we daarom even op zoek gaan naar de populairste voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Installatie: het product is makkelijk te installeren aan eender welke wand. Verder is het ook mogelijk om het projectiescherm aan het plafond te bevestigen indien je dit wenst.

Handig in gebruik: het projectiescherm is makkelijk te bedienen en werkt volledig elektrisch. Kortom, ideaal als je regelmatige presentaties en voordrachten moet geven maar ook geschikt als Home Cinema.

Uitrolsysteem: het uitrolsysteem zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van een glad en strak oppervlak.

Display: je kunt genieten van een duurzaam en helder scherm dat ruim 252 cm breed is, 191 cm hoog en een maximale kijkhoek van maar liefst 160 graden heeft.

 

Nadelen:

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties door klanten geplaatst. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Overmax OV-Screen

 

Dit projectiescherm op statief van het merk Overmax heeft een compacte schermgrootte van 60 inch. Het product is licht van gewicht en je kunt het opvouwen zodat je het makkelijk kunt meenemen op verplaatsing. Het statief is in hoogte verstelbaar zodat je het product kunt gebruiken om films mee te bekijken.

De metalen omkasting zorgt ervoor dat het scherm beschermd is en je kunt het makkelijk meenemen in de auto omdat je het projectiescherm kunt opvouwen. Je kunt het scherm in slechts enkele seconden opbouwen of afbreken.

De kopers zijn heel tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van deze projectiescherm aanbieding. In combinatie met een goede projector kun je bij daglicht ook nog genieten van een goed beeld. Je kunt het product eenvoudig in elkaar zetten en de levering was snel en vlot.

Je zou natuurlijk ook altijd kunnen opteren voor het Overmax OV-Screen. In vergelijking met het vorige product zul je merken dat dit projectiescherm iets compacter is. Zo kun je gebruik maken van een maximale schermgrootte van maar liefst 60 inch. Handig dus om te verplaatsen indien je dat wenst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het grote pluspunt van dit projectiescherm is dat je het makkelijk en zonder problemen kunt opvouwen. Handig dus om overal mee naartoe te nemen.

Statief: het projectiescherm is voorzien van een duurzaam en stevig statief waarvan je bovendien ook de hoogte kunt aanpassen.

Omkasting: je zult kunnen vaststellen dat de omkasting volledig uit metaal vervaardigd is. Op die manier blijft het projectiescherm toch zoveel mogelijk beschermd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. vidaXL Wit 

 

Dit product behoort dankzij de lage prijs tot de categorie van goedkope projectieschermen. Het scherm wordt geleverd met een statief die je in hoogte kunt verstellen. Het scherm is handig voor gebruik thuis maar ook op kantoor of school. Het scherm heeft een breedte van 200 cm en een hoogte van 200 cm.

Het scherm is gemaakt van een combinatie van polyester en PVC en is bestand tegen schimmel en zuur. Het doek is ook antistatisch zodat er geen stof aan blijft plakken. Je kunt het product makkelijk reinigen met een natte doek.

De reviews tonen aan dat de gebruikers tevreden zijn over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Het scherm is eenvoudig om in elkaar te zetten maar je kunt het ook aan de muur hangen. De kwaliteit van het beeld is uitstekend en het product is geschikt voor presentaties en films.

Ook het merk vidaXL behoort alvast tot de bekende merken op het gebied van projectieschermen. Bovendien zou het ook wel eens het product met de laagste prijs kunnen. Ideaal dus voor klanten die liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijk en duurzaam projectiescherm of misschien over een beperkt budget beschikken.

 

Voordelen:

Levering: bij de levering zul je merken dat je niet alleen het projectiescherm toegestuurd krijgt maar ook een degelijk statief. Je kunt verder de hoogte van het statief verstellen.

Formaat: het is een vrij groot projectiescherm dat maar liefst 200 cm breed is en tot wel 200 cm hoog.

Materiaal: het is een duurzaam projectiescherm dat vervaardigd is uit enerzijds PVC en anderzijds stevig polyester. Bovendien is het niet alleen schimmelbestendig maar ook zuurbestendig en is het scherm zelfs antistatisch.

Onderhoud: het projectiescherm is bijzonder makkelijk te onderhouden door er gewoon even kort over te wrijven met een vochtig doekje.

 

Nadelen:

Levering: jammer genoeg heeft één koper toch wel wat problemen ondervonden met de levering van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Top-Vision manueel

 

Dit projectiescherm heeft een diameter van 90 inch oftewel 229 cm en kun je gebruiken om presentaties mee te projecteren of films en series mee te kijken. Het scherm heeft een breedte van 211 cm en een hoogte van 139 cm. Je kunt het scherm aan de muur of aan het plafond bevestigen en het is uitgerust met een gecontroleerd automatisch oprolsysteem.

De enige koper die momenteel een review heeft geplaatst voor deze projectiescherm aanbieding is er helemaal tevreden over. Het product werkt uitstekend en beschikt over een goede kwaliteit. Het product werd snel geleverd en voldoet aan de verwachtingen van de koper.

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook dit projectiescherm geleverd wordt door het bekende, en misschien voor sommigen ook wel het beste merk Top-Vision. Het is een vrij groot scherm met een maximale doorsnede van ruim 229 cm. Ideaal dus om je favoriete film of serie te bekijken maar ook geschikt om vergaderingen en presentaties te leiden.

 

Voordelen:

Formaat: het projectiescherm is maar liefst 211 cm breed, 139 cm hoog en heeft een totale doorsnede van maar liefst 229 cm.

Installatie: het scherm is makkelijk en probleemloos te bevestigen aan eender welke muur of zelfs gewoon aan het plafond.

Handig in gebruik: het is een degelijk projectiescherm dat over een uitstekend en helder beeld beschikt. Verder kun je gebruik maken van het automatisch oprolsysteem.

 

Nadelen:

Te groot: indien je van plan bent om dit projectiescherm aan te kopen dan zul je toch rekening moeten houden met net iets meer ruimte om het te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Optoma DS-9084PMG+

 

Het DS-9084PMG+ projectiescherm van Optoma beschikt over een beeldverhouding van 16:9 en is geschikt voor gebruik bij je thuis of op kantoor. Je kunt er thuis mee naar films kijken of op kantoor gebruiken om een presentatie te projecteren.

Het scherm heeft een breedte van 104,5 cm en een hoogte van 186 cm. Het artikel heeft een witte kleur en kun je eenvoudig aan de muur of aan het plafond bevestigen. Je beschikt over een kijkhoek van 150º.

Ook hier heeft nog maar één gebruiker een advies geplaatst voor dit product. De review is volledig positief. De koper is tevreden over de goede kwaliteit van het scherm en schrijft dat je het scherm heel eenvoudig kunt uit- en oprollen.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met het degelijke projectiescherm van het al dan niet bekende merk Optoma. Het scherm is voorzien van een beeldverhouding van maximaal 16:9. Je kunt het projectiescherm zowel professioneel alsook als particulier gebruiken.

 

Voordelen:

Formaat: je kunt genieten van een behoorlijk groot projectiescherm dat maar liefst 104,5 cm breed is en ongeveer 186 cm hoog. Verder kun je gebruik maken van een kijkhoek van maar wel 150 graden.

Installatie: het projectiescherm is makkelijk en in een mum van tijd aan het plafond of eender welke wand te bevestigen.

 

Nadelen:

Tot op heden heeft er nog maar één enkele koper een reactie bij dit product geschreven. De klant geeft zonder twijfel de maximum score van maar liefst 5 sterren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Projectieschermen koopgids

 

In veel scholen en universiteiten worden er vaak projectors gebruikt. Zo kun je gemakkelijk presentaties geven of zelfs films bekijken. Toch is het belangrijk dat je daarbij ook een degelijk projectiescherm hebt. Daarom is het een aanbeveling om aandacht te besteden aan het type en de mogelijkheden als je de modellen gaat vergelijken. Houd daarnaast ook rekening met de doeksoort en de grootte van het scherm. Op die manier zul jij zeker en vast een goede keuze kunnen maken uit de beste projectieschermen.

Soort projectiescherm en mogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar het ideale projectiescherm dan zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Je kunt opteren voor een mobiel projectiescherm dat al dan niet op een statief geplaatst kan worden. Dit kan zeker een aanrader zijn voor ondernemingen die vaak presentaties geven of op beurzen staan. Een mobiel projectiescherm is nu eenmaal heel gemakkelijk van de ene plaats naar de andere mee te nemen.

Uiteraard zijn niet alle projectieschermen mobiel. Er zijn er die je permanent kunt ophangen aan een muur of een wand. Zo heb je bijvoorbeeld de handbediende projectieschermen. Dit zijn de modellen die permanent opgehangen blijven en die je handmatig kunt oprollen en uitrollen. Op dit model bestaat de elektrische variant namelijk de elektrisch bediende projectieschermen. Ook deze blijven permanent aanwezig maar kun je elektrisch uitrollen en oprollen.

Je kunt ook een vast spanscherm kiezen. Deze projectieschermen blijven permanent hangen. In tegenstelling tot de vorige modellen kun je deze niet oprollen. Dit wil dus zeggen dat het projectiescherm altijd zichtbaar blijft. Deze aanbiedingen kun je vaak tegenkomen in klaslokalen of kantoren. De keuze van het projectiescherm is grotendeels afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur maar ook van de situatie waarvoor je het wilt gebruiken. Houd ook rekening met de frequentie. Als je het scherm enkel sporadisch wilt gebruiken, ben je beter met een mobiel model.

 

Projectiedoek

Wanneer je op zoek gaat naar een projectiescherm dat aan jouw verwachtingen en eisen voldoet is het ook aan te raden om rekening te houden met het projectiedoek. Eigenlijk zijn er twee types doeksoorten die we kunnen gebruiken voor een projectiescherm. Ofwel kies je dus voor matwit ofwel maak je de keuze om high contrast te gebruiken. Beide soorten zijn diffuus reflecterende schermen en kun je dus zonder problemen gebruiken bij een bredere kijkhoek.

Als je een projector hebt die een hogere lichtopbrengst heeft, dan is het bijvoorbeeld meer aangewezen om voor high contrast te kiezen. Door de grijze kleur van het projectiedoek, zullen de kleuren van de film of presentatie helder worden weergegeven. Het contrast wordt op die manier veel beter zichtbaar en vandaar dus ook de naam.

Bij de matwit projectieschermen heb je helemaal geen resolutieverlies en is er een veel betere weergave van het beeld. Bovendien zijn deze doeksoorten helemaal geschikt voor situaties waarin je een brede zichthoek nodig hebt. Ook wanneer het omgevingslicht volledig te controleren is, zijn matwit projectieschermen werkelijk ideaal. De prijs van de projectieschermen kan uiteraard heel hard verschillen. Er zijn goedkope projectieschermen maar ook zeker duurdere modellen. Het is een aanrader om de aanbiedingen te bekijken. Zo kun je ook gemakkelijker een projectiescherm aanbieding spotten.

Grootte van het projectiescherm

Het lijkt misschien niet zo heel belangrijk toch is het aan te raden om even stil te staan bij de grootte van het projectiescherm. Om dit goed te kunnen bepalen moet je eerst aandacht besteden aan de ruimte die je beschikbaar hebt om het scherm te plaatsen. In welke ruimte wil jij het projectiescherm kunnen plaatsen? Aan welke kant wil je het publiek laten plaatsnemen en zijn er eventueel nog andere obstakels in de kamer terug te vinden? Dit alles zal je meehelpen in je zoektocht naar het voor jou ideale projectiescherm.

De beperkingen die een bepaalde ruimte heeft en de plaats van het publiek, zullen de grootte van je scherm mee bepalen. Verder kun je ook rekening houden met een aantal andere maar toch belangrijke vaststellingen. Meet de afstand tussen het projectiescherm en de laatste rij stoelen waar je publiek gaat plaatsnemen. Op die manier kun je gemakkelijk de hoogte van je scherm meten. Want het is aan te raden dat je projectiescherm in hoogte ongeveer 1/6 is van die afstand die je eerder gemeten hebt. Zo hoef jij geen schrik te hebben dat personen op de achterste rij iets niet zouden kunnen lezen.

Houd er ook rekening mee dat het projectiescherm ongeveer 90 tot 125 cm van de grond moet komen. Zo kunnen alle mensen het scherm even goed zien en meevolgen. Als je al deze dingen in je achterhoofd houdt zul je zeker en vast een goed projectiescherm op de kop tikken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES