6 beste PS4 headsets Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste PS4 headsets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Razer Kraken Pro V2 PS4 headset kies je alvast voor een ultieme combinatie tussen kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo blijkt dit type headset geschikt voor gebruik op meerdere platformen gaande van de PS4 tot je Xbox One, pc en/ of Mac toestel. Daartegenover staat de Romas GHP30 die beschouwd wordt als een functionele over-ear headset. Bovendien werkt deze headset 100% draadloos waardoor je heel wat meer bewegingsvrijheid geniet. In de onderstaande tabel voegen we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toe, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste PS4 headsets (Reviews) van 2022

 

De beste PS4 headset is degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen kan voldoen. Of je daarbij kiest voor een bedraad exemplaar dan wel een PS4 headset die helemaal draadloos functioneert, is een persoonlijke keuze. Net zoals de optie voor een PS4 gaming headset, een PS4 bluetooth headset dan wel een PS4 in-ear headset. Wij maakten alvast een selectie op basis van 6 toppertjes, rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende klantenadvies. Bekijk de mogelijkheden even en wie weet ga je uiteindelijk wel met het populairste en beste merk naar huis of kies je voor een aanbieding of één van de goedkope game PS4 headset.

 

1. Razer Kraken Pro V2 – Oval Ear – Gaming Headset – PS4 + Xbox One + PC + MAC

 

Net zoals de bekende PS4 headsets van Trust behoort ook deze unieke Razer PS4 headset tot de echte toppertjes. Hoewel hij niet meteen over de laagste prijs beschikt, lijken de meeste klanten zich toch vooral te focussen op de uitstekende kwaliteit, de optimale gebruiksvriendelijkheid en het unieke design wat een verklaring zou kunnen bieden voor de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De Kraken Pro V2 van Razer is dan ook niet meteen de eerste de beste maar staat bekend vanwege zijn kwaliteit en veelzijdigheid. Zo kun je deze over-ear headset perfect gebruiken in combinatie met je PS4 toestel, je Xbox One, pc of Mac-apparaat waarbij je geniet van een helder stereogeluid, een krachtige inklapbare én buigbare microfoon inclusief ruisonderdrukking en een handige 3.5 mm Jack aansluiting.

Verder blijkt de Razer Kraken 7.1 eveneens uitgerust met alle nodige comfort gaande van de grote zachte ovale oorkussens tot de extra brede verstelbare hoofdband en de speciale groeven waardoor de headset ook geschikt is voor brildragers.

 

Voordelen:

Comfort: de brede verstelbare hoofdband en de grote zachte ovale oorkussens dragen alvast bij aan het uiteindelijke comfort. Bovendien is hij ook geschikt voor brildragers dankzij de speciaal aangebrachte groeven.

Verlichting: de headset is uitgerust met de nodige verlichting ter hoogte van het logo. Op die manier kun je de kleur dus naargelang je voorkeur aanpassen.

Microfoon: de bedrade headset is voorzien van een krachtige microfoon die niet alleen buigzaam maar ook inklapbaar blijkt. Verder is er sprake van actieve ruisonderdrukking waardoor zonder problemen een heldere communicatie kan worden gegarandeerd.

Handig in gebruik: de headset is compatibel met verschillende besturingssystemen en kan onder meer gebruikt worden in combinatie met je PS4, pc, Mac en Xbox One. Je sluit hem eenvoudig aan via de aanwezige 3.5 mm Jack aansluiting.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere gaming headset blijkt de prijs hier wel een tikkeltje hoger te liggen.

Design: ben je op zoek naar een opvallende PS4 gold headset of een gedurfde PS4 platinum headset dan blijf je met dit neutraal zwart exemplaar misschien wat op je honger zitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Romas GHP30 – 2.4G Draadloze over-ear Gamekoptelefoon – Surround geluid – RGB licht

 

Net iets goedkoper maar daarom niet minder van kwaliteit, vind je deze unieke gaming headset jou aangeboden en geleverd door Romas. In tegenstelling tot het vorige exemplaar blijkt de GHP30 over-ear headset wel degelijk 100% draadloos te functioneren en wordt hij bijgevolg geleverd inclusief een betrouwbaar oplaadstation.

Verder geniet je een krachtige afneembare microfoon die voorzien is van een actieve ruisonderdrukking en een kenmerkende mute-knop waardoor de microfoon automatisch in- en uitschakelt. Dit alles wordt aangevuld met 3 verschillende RGB programma’s, een stel verfijnde kantelbare oorkussens en een uniek surround stereogeluid dankzij de combinatie van de 50 mm audio drivers en de geavanceerde audiotechnieken.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten bijzonder tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en het product belonen met een mooie eindscore van maar liefst 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Comfort: de headset is uitgerust met een extra brede verstelbare hoofdband en een set verfijnde kantelbare oorkussens. Daarnaast is de aanwezige microfoon buigbaar, afneembaar en voorzien van een actieve ruisonderdrukking.

Gebruiksgemak: de headset blijkt alvast compatibel te zijn met diverse platformen gaande van PS4 tot PS5, Xbox One, pc, Mac en Nintendo Switch.

Verlichting: deze unieke over-ear headset wordt eveneens gekenmerkt door 3 verschillende RGB programma’s waarmee je de verlichting van de headset kunt aanpassen.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: houd er wel rekening mee dat er geen bluetooth functie voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Astro A50 Draadloze Gaming Headset + Oplaadstation (4e gen.), Dolby Audio

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor dit paradepaardje van Astro Gaming. Zo wordt de Astro A50 over-ear gaming headset – inclusief meegeleverd oplaadstation – alvast gekenmerkt door een stabiele 2,4GHz verbinding waardoor je de headset 100% draadloos kunt gebruiken en bijgevolg meer bewegingsvrijheid geniet tijdens het gamen. Dit wordt aangevuld met een optimale surround sound waardoor het geluid je van alle kanten tegemoet komt en een ultieme game beleving kan worden gecreëerd.

Hoewel de headset compatibel blijkt voor verschillende platformen zoals je PS4 toestel en/ of pc, is hij niet geschikt voor gebruik met een PS5 toestel. Wees hier dus extra aandachtig alvorens je overgaat tot een aankoop ervan. De headset is verder afgewerkt met een krachtige oplaadbare batterij die een gebruiksduur tot wel 15 uren kan leveren, een unieke game balancering functie en Dolby Audio.

Wanneer we de reacties bekijken dan stellen we vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn. Slechts één kleine minderheid ervaart de optische kabel als behoorlijk kort en vindt het prijskaartje toch wel wat overdreven.

 

Voordelen:

Geluidskwaliteit: deze unieke 7,1 gaming headset levert een perfecte surround sound en dit zowel in combinatie met een pc als met PS4 toestel.

Microfoon: je geniet de aanwezigheid van een degelijke buigbare microfoon die zonder problemen kan worden ingeklapt.

Handig in gebruik: de headset blijkt uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die zonder problemen een gebruiksduur van 15 uur kan leveren. Dit wordt aangevuld met een ingebouwde geluidskaart, Hi-Res Audio en een set zachte comfortabele oorkussens.

 

Nadelen:

Prijskaartje: slechts enkele kopers vinden het prijskaartje van deze headset toch wel net iets teveel van het goede.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony Pulse 3D draadloze headset – PS4/PS5 – Officiële Sony Pulse 3D Wireless

 

Met de Sony Pulse 3D kies je opnieuw voor een kwalitatieve gaming headset die compatibel blijkt met diverse besturingssystemen en bijgevolg gebruikt kan worden in combinatie met verschillende platformen zoals de VR-bril, pc, Mac, PS4 en PS5.

De headset wordt bovendien aangeboden met een krachtige ingebouwde batterij die snel kan worden opgeladen en vervolgens een gebruiksduur van maar liefst 12 uren garandeert. Op die manier wordt het mogelijk om draadloos te gamen en van een optimale bewegingsvrijheid te genieten. Let wel op dat je de PS4 en PS5 console aansluit met behulp van de draadloze adapter maar voor het eigenlijke PS apparaat, VR en andere mobiele devices de meegeleverde audiokabel dient te gebruiken.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, lijkt een kleine minderheid dit niet. Zo valt de headset behoorlijk klein uit en is de kwaliteit eerder matig te noemen.

 

Voordelen:

Draadloos: deze Sony Pulse 3D headset functioneert volledig draadloos en maakt gebruik van een krachtige oplaadbare batterij die een gebruiksduur van wel 12 uren garandeert.

Geluidskwaliteit: de headset wordt gekenmerkt door een 5,1 audiokanaal en garandeert een unieke surround geluidsweergave. In combinatie met je PS5 toestel mag je zeker zijn van een optimaal stereogeluid.

Ruisonderdrukking: de aanwezige microfoon is uitgerust met een betrouwbare en efficiënte ruisonderdrukking.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de kwaliteit van de headset beter had gekund en de gebruikte materialen allesbehalve duurzaam te noemen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Official Licensed PlayStation Stereo Gaming Headset V3 – PS4 & PS5 

 

Ben je als beginnend gamer niet alleen op zoek naar kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar tevens ook naar een betaalbaar prijskaartje dan loont het vast en zeker de moeite om deze “Official Licensed” gaming headset even onder de loep te nemen. De gaming headset – die overigens geschikt blijkt voor gebruik met PS4 én PS5 – springt meteen in het oog vanwege zijn opvallende camouflage design. Echter, is de headset nog in tal van andere kleuren te bekomen, een meevaller dus indien je toch liever iets neutraal wilt.

De over-ear headset wordt gekenmerkt door een handige 3.5 mm Jack aansluiting en is bedoeld om bedraad met het desbetreffende apparaat te koppelen. Verder geniet je een inklapbare én buigbare ingebouwde microfoon én een optimaal stereogeluid in combinatie met eender welk platform.

Hoewel heel wat klanten enthousiast reageren op hun aankoop en het product een mooie score van 4,4 sterren werd toegekend, is een kleine minderheid van de gebruikers van mening dat de kwaliteit van de gebruikte materialen beter had gekund.

 

Voordelen:

Microfoon: de headset is uitgerust met een buigbare en inklapbare microfoon.

Compatibel: het apparaat blijkt compatibel met Android en iOS waardoor hij geschikt is voor gebruik in combinatie met verschillende platformen zoals mobiele apparaten, PS4 en PS5 toestellen.

Geluidsweergave: deze unieke headset met 40 mm drivers garandeert zonder problemen een optimaal stereogeluid.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt een beperkt aantal klanten niet meteen overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Strex Gaming Headset met Microfoon – PC + PS4 – PS5 + Xbox One + Xbox Series

 

We sluiten het rijtje van deze top 6 af met de unieke gaming headset inclusief microfoon, jou aangeboden en geleverd door Strex. De headset valt – in vergelijking met de bovengenoemde apparaten – meteen op vanwege zijn felrode accenten die het design naar een hoger niveau tillen. Bovendien kun je de rode accenten – indien gewenst – extra verlichten wat de headset nog net dat tikkeltje specialer maakt in tegenstelling tot bepaalde andere exemplaren.

De Strex headset is compatibel met Android én iOS waardoor hij geschikt is voor gebruik op meerdere platformen zoals PS4, PS5, pc en de bekende Xbos Series. Hij biedt hierbij een 7,1 surround sound én optimaal stereogeluid die resulteren in een unieke game beleving. Dit alles wordt aangevuld met een inklapbare en buigbare microfoon inclusief ruisonderdrukking, een geluidskaart en Hi-Res audio.

Hoewel de kwaliteit volgens heel wat klanten bijzonder goed meevalt en het product – gezien de hoge score van 4,6 sterren – aan heel wat verwachtingen heeft kunnen voldoen, is een kleine minderheid niet tevreden van de aankoop.

 

Voordelen:

Compatibel: de headset blijkt compatibel met Android én iOS waardoor hij niet alleen geschikt is voor je PS4 of PS5 maar ook gebruikt kan worden in combinatie met je Xbox One, Xbox Series en pc.

Uitvoering: het betreft een over-ear headset vervaardigd uit duurzame materialen zoals ABS en afgewerkt in een opvallend design met rode of blauwe accenten.

Geluidskwaliteit: de 7,1 gaming headset levert – onder andere dankzij de aanwezige 50 mm drivers – een optimale surround sound en stereogeluid.

 

Nadelen:

Slechte kwaliteit: enkele klanten zijn van mening dat de kwaliteit ondermaats is bepaalde onderdelen aan deze headset behoorlijk snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

PS4 headsets Koopgids 

 

Spendeer je heel wat vrije uurtjes aan de console van je PS4 toestel dan lijkt het alvast de moeite waard om te investeren in een functionele en kwalitatieve bijbehorende PS4 gaming headset. Let daarbij niet alleen op het uiteindelijke prijskaartje en design maar wees vooral aandachtig voor het gebruiksgemak, de aangeboden opties en kenmerken en het uiteindelijke draagcomfort. Alvorens je de verschillende opties en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. 

Het belang van een degelijke gaming headset

Zodra je op elk vrij moment naar je PS4 toestel grijpt en daarbij heel wat uurtjes verliest aan (online) gamen, loont het de moeite om te investeren in een degelijke bijbehorende headset. De juiste headset draagt niet alleen bij aan de ultieme game beleving en een uitstekende geluidskwaliteit maar maakt het ook mogelijk om – gedurende heel wat uurtjes – comfortabel aan het scherm gekluisterd te zitten.

Tegenwoordig is er dan ook een aanzienlijk aanbod aan diverse gaming headsets voorhanden waarbij het over-ear type het meest voor de hand liggende blijkt te zijn. Dergelijke headsets zijn praktisch in gebruik en voelen bijzonder comfortabel aan. Uiteraard resulteert dit eveneens in diverse prijskaartjes gaande van enkele tientjes tot maar liefst 150 à 200 euro of misschien nog wel meer. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent, waar je verwachtingen zoal liggen en welk budget je er maximaal voor over hebt.

 

Het type in functie van de draagwijze en de verbinding

Hoewel headsets dezer dagen in allerlei uitvoeringen, kleuren en designs voorhanden zijn; kiezen gamers veelal voor de bekende en oerdegelijke over-ear headsets. Zoals de naam doet vermoeden, dient dit type headset op je hoofd te worden geplaatst waarbij de oorkussens voldoende groot zijn om de volledige oorschelp te bedekken. Op die manier wordt je als het ware afgeschermd van de werkelijke “buitenwereld” om je vervolgens 100% te kunnen focussen op de virtuele game wereld.

Binnen deze categorie van over-ear headsets kun je eveneens een onderscheid maken op basis van de verbindingswijze. Hoewel de meeste headsets via een kabel met de console of spelcomputer moeten verbonden worden, bestaat tegenwoordig ook de keuze om te kiezen voor een 100% draadloze headset. Dergelijke sets functioneren op basis van een krachtige ingebouwde batterij die makkelijk enkele uurtjes gebruikstijd garandeert op voorwaarde dat de batterij helemaal is opgeladen.

Het draagcomfort en bijkomende functies of kenmerken

Uiteraard is het bij je keuze eveneens aangewezen om even stil te staan bij het uiteindelijke draagcomfort. Zeker wanneer je dagelijks heel wat uurtjes aan de spelconsole, laptop of computer doorbrengt; zul je het belang van comfort al gauw begrijpen. Kies daarom bij voorkeur voor een headset met een extra brede verstelbare hoofdband in combinatie met verfijnde en oerzachte oorkussentjes – indien mogelijk uit foam vervaardigd. 

Verder zullen de meeste headsets voorzien zijn van een krachtige – ingebouwde of uitwendige – microfoon. Beschikt de headset over een uitwendige microfoon, zorg er dan voor dat je deze makkelijk kunt buigen, kantelen, verwijderen en/ of dichtklappen. Een actieve ruisonderdrukkende functie en mute-knop maken het lijstje overigens helemaal compleet. Op die manier wordt worden storende en vervelende omgevingsgeluiden helemaal weggefilterd zodanig dat je voor de volle 100% op de game kunt focussen. 

Ook de mogelijkheid van een bluetooth functie, gepersonaliseerde verlichting en een uniek dan wel opvallend design; zouden bijkomende pluspunten kunnen zijn. Let wel dat dit alles ook een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Als het gamen dus eerder sporadisch blijft, is het misschien niet meteen aangewezen om met de duurste PS4 headset uit het rijtje naar huis te gaan. Het omgekeerde geldt ook; waarbij fervente gamers maar beter investeren in comfort én kwaliteit.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES