9 beste PS4 headsets Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste PS4 headsets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je in het bezit van een degelijke PS4? Dan loont het de moeite om dit product aan te vullen met één van de betere PS4 headsets. Tegenwoordig bestaat er dan ook een ruim assortiment aan degelijke PS4 headsets waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse PS4 headsets. Zo blijkt de HyperX Cloud II Stereofonisch Hoofdband alvast een bijzonder goede aanbeveling te zijn. Bovendien hoef je dit exemplaar niet per sé te gebruiken in combinatie met je PS4 maar kun je deze headset ook op je Xbox One aansluiten. Met de SteelSeries Arctis Pro Draadloze Gaming Headset mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig product. Bovendien kun je bij dit product ook kiezen tussen verschillende kleuren en designs.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste PS4 headsets (Reviews) van 2024

 

Als fervent gamer wil je natuurlijk de mogelijkheid hebben om zo goed mogelijk in het spel aanwezig te kunnen zijn. Met een degelijke PS4 headset zul je het gevoel krijgen dat je zelf één van de personages in het spel bent. Tegenwoordig zijn er heel wat goedkope PS4 headsets te verkrijgen net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren zijn. We zijn daarom voor jou op zoek gegaan naar 5 topproducten. Bekijk deze hieronder even rustig en kies er dan voor jezelf de beste PS4 headset uit. Dat kan een model zijn van Sony of een wireless exemplaar dat voorzien is van Bluetooth. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

 

1. HyperX Cloud II Stereofonisch Hoofdband

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke PS4 headset dan zul je meteen merken dat er heel wat verschil is qua prijzen. Dit model is niet meteen het goedkoopste model uit de lijst maar in vergelijking met sommige andere exemplaren is het zeker en vast een aantrekkelijke PS4 headset aanbieding.

Dit model is dan ook ideaal wanneer je dol bent op gaming en alles wat daarmee te maken heeft. Je kunt het zelfs gebruiken met je Xbox One en Nintendo Switch apparaat. Verder zul je merken dat de headset comfortabel is om te dragen. Dit heeft vooral te maken met de brede leren hoofdband in combinatie met de zachte oorkussentjes.

We merken dat de overgrote meerderheid duidelijk tevreden is over de uitstekende kwaliteit van het toestel. Daarnaast is het ook duurzaam en kun je het aan een mooi prijsje aankopen.

 

Voordelen:

Noise cancelling: deze unieke headset is voorzien van een handige noise cancelling functie waardoor eventuele ruis en andere omgevingsgeluiden zoveel mogelijk worden weggefilterd.

Materiaal: de headset is vervaardigd uit de meest kwalitatieve en duurzame materialen. Denk maar aan een aluminium behuizing in combinatie met een hoofdband overtrokken in leer en oorkussens gemaakt uit traagschuim.

Microfoon: de headset wordt gekenmerkt door een ruisonderdrukkende makkelijk afneembare microfoon.

Compatibel: het is een degelijke en unieke PS4 headset die bovendien ook compatibel blijkt met Windows, Xbox One en Mobile.

 

Nadelen:

Niet draadloos: houd er wel rekening mee dat deze PS4 headset niet draadloos functioneert waardoor de bewegingsvrijheid misschien wel wat beperkt wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SteelSeries Arctis Pro Draadloze Gaming Headset

 

In vergelijking met het voorgaande toestel zul je voor deze PS4 headset toch even iets meer budget hoeven te voorzien. Toch krijg je volgens heel wat kopers waar voor je geld. Zo is de PS4 headset beschikbaar in een witte of zwarte kleur en kun je het ook aansluiten op je PC.

Doordat de headset helemaal draadloos is, kun je genieten van voldoende bewegingsvrijheid. De Bluetooth verbinding is bijzonder handig en maakt het mogelijk om een verbinding aan te gaan met bijvoorbeeld je PC. Daarnaast zul je merken dat de PS4 headset voorzien is van leuke verlichting en een handige microfoon. De microfoon zorgt er trouwens voor dat alle vervelende omgevingsgeluiden worden weggefilterd.

Ondanks het hoge prijskaartje merken we toch vooral de tevredenheid bij de klanten op. Voor veel gebruikers is dit een topproduct dat een uitstekende geluidskwaliteit garandeert.

 

Voordelen:

Draadloos: in tegenstelling tot het vorige product, blijkt deze headset wel degelijk draadloos te functioneren waardoor je heel wat bewegingsvrijheid geniet.

Bluetooth: de headset blijkt voorzien van een handige bluetooth functie waardoor je op een geheel draadloze wijze een verbinding kunt maken met je laptop, tablet of smartphone.

Gebruiksgemak: het is een degelijke en makkelijk te bedienen PS4 headset die voorzien is van tal van handige snufjes. Denk maar aan een ruisonderbrekende microfoon en een unieke verlichting.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg blijkt het niet meteen de PS4 headset met de laagste prijs te zijn waardoor hij misschien voor sommigen niet meteen tot het lijstje van populairste toestellen behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Razer Kraken Pro V2 Oval Gaming Headset

 

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke PS4 headset maar een beperkt budget hebt dan is het de moeite om dit apparaat even te bekijken. Dit model is afkomstig van het bekende merk Razer en kan rekenen op heel wat online reviews waarin klanten positief advies geven.

De headset is beschikbaar in maar liefst 5 verschillende felle kleurtjes. Je kunt dus gewoon het model kiezen dat je het liefste ziet. Dankzij de grote en vooral krachtige drivers zul je merken dat het geluid echt nog beter en intenser aanvoelt. Daarnaast is het toestel ook van een microfoon voorzien en voelt het aangenaam om de oren.

Volgens een enkele koper zou het toestel ervoor zorgen dat je ter hoogte van de oren behoorlijk gaat zweten. Toch is de overgrote meerderheid duidelijk helemaal tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van de headset.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: wil je liever niet meteen heel wat budget spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een kwalitatieve en duurzame headset? Dan is dit product van Razer, door sommigen beschouwd als het beste merk, misschien wel iets voor jou.

Design: in tegenstelling tot heel wat andere headset, blijkt het design hier een belangrijke waarde te hebben. Zo heb je de mogelijkheid om uit diverse opvallende kleurtjes te kiezen.

Microfoon: net zoals de meeste andere PS4 headsets, blijkt ook dit apparaat voorzien te zijn van een handige en kwalitatieve microfoon.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: een blik op de online reviews toont aan dat slechts één gebruiker misschien toch wel nog net iets meer had verwacht van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony Playstation 4 Wireless 7.1 Virtueel Surround Gaming Headset

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke PS4 headset om te koppelen aan je PS4, PS3 of PS Vita toestel dan zul je zeker bij dit model van Sony uitkomen. Bovendien kun je deze headset ook aansluiten op je smartphone, je PC of je MAC toestel.

Met dit apparaat kun je probleemloos zelfs de kleinste details hoorbaar maken. Daarnaast is er ook een degelijke microfoon voorzien die bijzonder krachtig en helder functioneert. Zodra de batterij helemaal is opgeladen dan kun je deze headset zonder problemen tot wel 8 uur lang gebruiken.

Ondanks de vele voordelen en kwaliteiten merken we toch enige verdeeldheid op bij de kopers. Zo kunnen we zien dat heel wat gebruikers tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van de headset. Andere klanten zijn dan weer van mening dat het prijskaartje toch wel wat aan de hoge kant is.

 

Voordelen:

Gebruiksduur: het is een krachtige en duurzame PS4 headset die volledig draadloos functioneert. Met een opgeladen batterij, kun je hem tot wel 8 uurtjes lang probleemloos gaan gebruiken.

Compatibel: het blijkt een duurzame en degelijke headset te zijn die niet alleen compatibel blijkt met je PS4 toestel maar ook met je PS3 of eventueel PS Vita apparaat. Daarnaast blijkt deze headset ook geschikt om aan te sluiten op je laptop, je MAC toestel of smartphone.

Microfoon: ook deze headset blijkt over een handige microfoon te beschikken die bovendien in het toestel werd in gebouwd.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan heeft dit volgens sommige klanten voornamelijk met het prijskaartje te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Corsair HS50 Gaming Headset

 

Tot slot is er dan ook nog deze mooie PS4 headset aanbieding die toebehoort aan het bekende merk Corsair. In vergelijking met de voorgaande toestellen uit deze selectie, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs. De headset heeft een mooie groene kleur maar kun je ook in andere kleuren bekomen.

Deze headset is geschikt om te gebruiken in combinatie met je PS4, je Xbox One of zelfs gewoon je PC. Net zoals de voorgaande apparaten beschikt ook deze headset over een degelijke microfoon met een helder en duidelijk geluid.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze PS4 headset niet over een surround sound beschikt. En dit zou voor sommige kopers misschien wel een minpuntje kunnen zijn. Toch merken we vooral tevredenheid op bij de meeste gebruikers die dit product hebben aangekocht.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: een echte aanbeveling voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve en tegelijk betaalbare PS4 headset.

Design: hij wordt gekenmerkt door een prachtige groene kleur maar blijkt tevens ook in tal van andere kleurtjes en designs verkrijgbaar.

Compatibel: de PS4 headset blijkt daarnaast ook compatibel te zijn met je laptop en je Xbox One toestel.

Microfoon: het zal je misschien niet meteen verwonderen maar ook hier geniet je een kwalitatieve microfoon die een helder en duidelijk signaal garandeert.

 

Nadelen:

Geen surround sound: besef bij aankoop van deze headset wel dat hij niet voorzien is van een surround sound optie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Romas GHP30 – 2.4G Draadloze over-ear Gamekoptelefoon – Surround geluid – RGB licht

 

Net iets goedkoper maar daarom niet minder van kwaliteit, vind je deze unieke gaming headset jou aangeboden en geleverd door Romas. In tegenstelling tot het vorige exemplaar blijkt de GHP30 over-ear headset wel degelijk 100% draadloos te functioneren en wordt hij bijgevolg geleverd inclusief een betrouwbaar oplaadstation.

Verder geniet je een krachtige afneembare microfoon die voorzien is van een actieve ruisonderdrukking en een kenmerkende mute-knop waardoor de microfoon automatisch in- en uitschakelt. Dit alles wordt aangevuld met 3 verschillende RGB programma’s, een stel verfijnde kantelbare oorkussens en een uniek surround stereogeluid dankzij de combinatie van de 50 mm audio drivers en de geavanceerde audiotechnieken.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten bijzonder tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en het product belonen met een mooie eindscore van maar liefst 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Comfort: de headset is uitgerust met een extra brede verstelbare hoofdband en een set verfijnde kantelbare oorkussens. Daarnaast is de aanwezige microfoon buigbaar, afneembaar en voorzien van een actieve ruisonderdrukking.

Gebruiksgemak: de headset blijkt alvast compatibel te zijn met diverse platformen gaande van PS4 tot PS5, Xbox One, pc, Mac en Nintendo Switch.

Verlichting: deze unieke over-ear headset wordt eveneens gekenmerkt door 3 verschillende RGB programma’s waarmee je de verlichting van de headset kunt aanpassen.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: houd er wel rekening mee dat er geen bluetooth functie voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Sony Pulse 3D draadloze headset – PS4/PS5 – Officiële Sony Pulse 3D Wireless

 

Met de Sony Pulse 3D kies je opnieuw voor een kwalitatieve gaming headset die compatibel blijkt met diverse besturingssystemen en bijgevolg gebruikt kan worden in combinatie met verschillende platformen zoals de VR-bril, pc, Mac, PS4 en PS5.

De headset wordt bovendien aangeboden met een krachtige ingebouwde batterij die snel kan worden opgeladen en vervolgens een gebruiksduur van maar liefst 12 uren garandeert. Op die manier wordt het mogelijk om draadloos te gamen en van een optimale bewegingsvrijheid te genieten. Let wel op dat je de PS4 en PS5 console aansluit met behulp van de draadloze adapter maar voor het eigenlijke PS apparaat, VR en andere mobiele devices de meegeleverde audiokabel dient te gebruiken.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, lijkt een kleine minderheid dit niet. Zo valt de headset behoorlijk klein uit en is de kwaliteit eerder matig te noemen.

 

Voordelen:

Draadloos: deze Sony Pulse 3D headset functioneert volledig draadloos en maakt gebruik van een krachtige oplaadbare batterij die een gebruiksduur van wel 12 uren garandeert.

Geluidskwaliteit: de headset wordt gekenmerkt door een 5,1 audiokanaal en garandeert een unieke surround geluidsweergave. In combinatie met je PS5 toestel mag je zeker zijn van een optimaal stereogeluid.

Ruisonderdrukking: de aanwezige microfoon is uitgerust met een betrouwbare en efficiënte ruisonderdrukking.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de kwaliteit van de headset beter had gekund en de gebruikte materialen allesbehalve duurzaam te noemen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Official Licensed PlayStation Stereo Gaming Headset V3 – PS4 & PS5 

 

Ben je als beginnend gamer niet alleen op zoek naar kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar tevens ook naar een betaalbaar prijskaartje dan loont het vast en zeker de moeite om deze “Official Licensed” gaming headset even onder de loep te nemen. De gaming headset – die overigens geschikt blijkt voor gebruik met PS4 én PS5 – springt meteen in het oog vanwege zijn opvallende camouflage design. Echter, is de headset nog in tal van andere kleuren te bekomen, een meevaller dus indien je toch liever iets neutraal wilt.

De over-ear headset wordt gekenmerkt door een handige 3.5 mm Jack aansluiting en is bedoeld om bedraad met het desbetreffende apparaat te koppelen. Verder geniet je een inklapbare én buigbare ingebouwde microfoon én een optimaal stereogeluid in combinatie met eender welk platform.

Hoewel heel wat klanten enthousiast reageren op hun aankoop en het product een mooie score van 4,4 sterren werd toegekend, is een kleine minderheid van de gebruikers van mening dat de kwaliteit van de gebruikte materialen beter had gekund.

 

Voordelen:

Microfoon: de headset is uitgerust met een buigbare en inklapbare microfoon.

Compatibel: het apparaat blijkt compatibel met Android en iOS waardoor hij geschikt is voor gebruik in combinatie met verschillende platformen zoals mobiele apparaten, PS4 en PS5 toestellen.

Geluidsweergave: deze unieke headset met 40 mm drivers garandeert zonder problemen een optimaal stereogeluid.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt een beperkt aantal klanten niet meteen overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Strex Gaming Headset met Microfoon – PC + PS4 – PS5 + Xbox One + Xbox Series

 

We sluiten het rijtje van deze top 6 af met de unieke gaming headset inclusief microfoon, jou aangeboden en geleverd door Strex. De headset valt – in vergelijking met de bovengenoemde apparaten – meteen op vanwege zijn felrode accenten die het design naar een hoger niveau tillen. Bovendien kun je de rode accenten – indien gewenst – extra verlichten wat de headset nog net dat tikkeltje specialer maakt in tegenstelling tot bepaalde andere exemplaren.

De Strex headset is compatibel met Android én iOS waardoor hij geschikt is voor gebruik op meerdere platformen zoals PS4, PS5, pc en de bekende Xbos Series. Hij biedt hierbij een 7,1 surround sound én optimaal stereogeluid die resulteren in een unieke game beleving. Dit alles wordt aangevuld met een inklapbare en buigbare microfoon inclusief ruisonderdrukking, een geluidskaart en Hi-Res audio.

Hoewel de kwaliteit volgens heel wat klanten bijzonder goed meevalt en het product – gezien de hoge score van 4,6 sterren – aan heel wat verwachtingen heeft kunnen voldoen, is een kleine minderheid niet tevreden van de aankoop.

 

Voordelen:

Compatibel: de headset blijkt compatibel met Android én iOS waardoor hij niet alleen geschikt is voor je PS4 of PS5 maar ook gebruikt kan worden in combinatie met je Xbox One, Xbox Series en pc.

Uitvoering: het betreft een over-ear headset vervaardigd uit duurzame materialen zoals ABS en afgewerkt in een opvallend design met rode of blauwe accenten.

Geluidskwaliteit: de 7,1 gaming headset levert – onder andere dankzij de aanwezige 50 mm drivers – een optimale surround sound en stereogeluid.

 

Nadelen:

Slechte kwaliteit: enkele klanten zijn van mening dat de kwaliteit ondermaats is bepaalde onderdelen aan deze headset behoorlijk snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

PS4 headsets Koopgids 

 

Heb jij ook een PS4 in huis en ben je op zoek naar één van de beste PS4 headsets? Dan kunnen wij jou alvast aanraden om zoveel mogelijk headsets te vergelijken alvorens er eentje aan te kopen. Zo kun je aandachtig zijn voor bepaalde factoren zoals het gebruiksgemak, de voordelen, het prijskaartje en het platform. Maar ook comfort speelt een belangrijke rol. Zeker wanneer je dagelijks toch wel wat uurtjes achter je PC doorbrengt. Aangezien niet alle headsets tot de goedkope PS4 headsets kunnen gerekend worden, is het een aanrader om eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.

Het gebruiksgemak en de voordelen

Als je dol bent op gamen en toch heel wat uurtjes doorbrengt aan je PS4 toestel, dan is een degelijke en comfortabele PS4 headset alvast zo goed als onmisbaar. Er is tegenwoordig dan ook heel wat keuze in het assortiment voor PS4 headsets. Dat is leuk maar maakt het kiezen ook wel lastiger. Een PS4 headset moet niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit zorgen maar moet ook comfortabel om de oren zitten. Al helemaal wanneer je per week toch heel wat uurtjes achter het scherm doorbrengt.

Door te kiezen voor een degelijke en kwalitatieve PS4 headset kies je in de eerste plaats voor ene unieke en heldere geluidskwaliteit. Echt een aanrader wanneer je bijvoorbeeld in bepaalde games met andere medespelers moet communiceren. Daarnaast filter een degelijke PS4 headset ook het vervelende omgevingsgeluid weg waardoor je dus niet gestoord wordt tijdens het gamen. En tenslotte zorgt een kwalitatieve PS4 headset ook voor realistische surround sounds. Kortom, met een PS4 headset maak je de beleving van het gamen alleen maar levensecht.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Als je kiest voor een degelijke PS4 headset met alles erop en eraan dan staat daar in de meeste gevallen wel een prijskaartje tegenover. Toch zijn er vandaag de dag ook heel wat goedkope PS4 headsets te vinden of leuke promoties en aanbiedingen waar je rekening mee kunt houden. Het is alvast een goede aanbeveling om voor jezelf even op voorhand een aantal zaken uit te maken. Wat zijn je verwachtingen en welk budget kun je er maximaal aan spenderen?

Twijfel je tussen meerdere verschillende PS4 headsets? Geen enkel probleem! Bekijk in dat geval alvast even de verschillende online beoordelingen die geplaatst zijn door kopers. Daarin geven meerdere klanten een positief of negatief advies over een bepaalde PS4 headset. Op die manier krijg je een beter beeld van de desbetreffende headset en kun je bepalen of het beantwoordt aan je verwachtingen of toch maar niet.

 

Op welk platform speel je

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij het platform waarop je speelt. Dat lijkt misschien heel nutteloos en onbelangrijk maar dat is het helemaal niet. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een headset met een aansluiting van 3,5 mm dan zul je die vrijwel op eender welke console en op eender welk type PC kunnen aansluiten. Maar toch zul je, vooral bij consoles, nog extra rekening moeten houden met het type software dat gebruikt wordt. Kortom, niet meteen de eerste de beste gaming headset aankopen, is de boodschap.

Bedraad of draadloos

Kies je voor een draadloze PS4 headset of toch liever een bedraad exemplaar. Eender welk type je kiest, er zijn altijd wel wat voordelen en nadelen aan verbonden. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een bedrade PS4 headset dan hoef je die gewoon even snel in de console te klikken en klaar is Kees! Bovendien weegt een bedraad exemplaar vaak net iets minder waardoor het veel comfortabeler is om het urenlang te dragen. Een nadeel is natuurlijk wel dat je veel minder bewegingsvrijheid hebt.

Zo biedt een een draadloze PS4 headset de vrijheid om eens even snel naar toilet te gaan of naar de keuken, terwijl je tegelijk met je medespelers in contact kunt blijven. Verder doet de meegeleverde ontvanger van heel wat bedrade headsets meteen ook dienst als bijzonder degelijke en duurzame standaard. Een nadeel is dan weer dat een bedrade headset vaak iets zwaarder weegt. Niet zo handig dus als je meerdere uurtjes na elkaar aan het gamen bent.

 

Het comfort van de PS4 headset

Tenslotte raden wij jou ook aan om rekening te houden met het comfort, toch zeker wanneer je regelmatig aan het gamen bent. Door te kiezen voor een verstelbare hoofdband, is het mogelijk om de headset helemaal aan jouw hoofd aan te passen. Kies bij voorkeur voor oorschelpen die mooi rondom je oor kunnen bevestigd worden. En indien mogelijk is het een aanrader om ook even rekening te houden met het gewicht. Een headset die te zwaar weegt, wordt algauw oncomfortabel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES