Beste radio CD speler

Laatste update: 22.07.24

 

Radio CD spelers test van 2024

 

Een degelijke radio CD speler kun je makkelijk overal mee naartoe nemen. Het is niet altijd eenvoudig om een goede radio CD speler te vinden. Daarom willen wij jou graag eventjes helpen. In onze koopgids geven wij jou enkele tips die je kunnen helpen om het beste apparaat te vinden. Je kunt natuurlijk ook altijd onze top 3 raadplegen. Zo wordt de Lenco SCD-38 radio CD speler sterk aangeraden. Het product is zelfs voorzien van een handige USB poort. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Sony ZS-PS50. Deze radio CD speler is beschikbaar in meerdere kleuren zoals blauw, zwart of wit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Radio CD speler reviews – top 5

 

 

Wil je jouw CD collectie maar niet verkopen en blijven luisteren naar je favoriete albums. Schaf je dan een radio CD speler aan die je gemakkelijk overal kunt meenemen om te blijven luisteren naar je favoriete CD’s of gewoon naar de radio. Om je keuze makkelijker te maken kun je ons artikel lezen met informatie over vijf goede radio CD spelers. Beslis zelf welke jij de beste radio CD speler vindt!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Lenco SCD-38

 

Deze Lenco radio CD speler  beschikt over een USB ingang om je eigen mp3 en WMA bestanden te kunnen afspelen. Het is een licht product die je eenvoudig kunt meenemen en het is beschikbaar in drie kleuren: wit/blauw, wit/groen of wit/roze. Verder beschikt hij ook nog over een AUX ingang om bijvoorbeeld een iPod op aan te sluiten.

Het toestel beschikt over een LED display en heeft een programmeerbaar CD geheugen voor 20 nummers. Door de lage prijs behoort dit toestel tot de categorie van goedkope radio CD spelers. Het is ook nog uitgerust met een telescopische antenne.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit product. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken, zelfs voor kinderen, en heeft een mooi design. Het enige minpuntje is dat je er geen koptelefoon op kunt aansluiten.

Met een degelijke radio CD speler is het mogelijk om niet alleen naar de radio te luisteren maar ook naar al jouw CD’s. Met dit model het merk Lenco haal je zeker een degelijk apparaat in huis als we ons baseren op de positieve reacties van de klanten. Toch kan het nooit kwaad om de voor- en nadelen ervan eens grondig op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen

Aansluitmogelijkheden: dit apparaat is voorzien van een USB poort waar je bijvoorbeeld je mp3 kunt op aansluiten. Verder is er ook een AUX ingang voorzien waar je dan eventueel een iPod kunt op aansluiten.

Kleur: deze radio CD speler kun je in 3 verschillende kleuren bekomen. Zo heb je de keuze tussen een wit/blauw toestel, een wit/groen apparaat of een wit/roze radio CD speler.

Handig in gebruik: dit apparaat is voorzien van een display met LED verlichting. Verder is er ook nog een programmeerbaar CD geheugen waar tot wel 20 liedjes op kunnen geplaatst worden.

 

Nadelen

Geen koptelefoon: een enkele koper vindt het best wel jammer dat er geen mogelijkheid voorzien is om er een hoofdtelefoon op aan te sluiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony ZS-PS50

 

De Sony ZS-PS50 is een draagbare radio CD speler die verkrijgbaar is in drie kleuren: zwart, wit of blauw. Je kunt drie radiozenders programmeren als voorkeurzenders en je kunt je mp3 speler op dit toestel aansluiten via de USB ingang om je eigen muziek af te spelen. Via de audio-in-poort kun je vele verschillende apparaten verbinden.

Je kunt er zowel CD’s als CD-R mee afspelen en het apparaat beschikt ook nog over een hoofdtelefoonuitgang om van je muziek te genieten zonder andere mensen te storen.

Gebruikers van deze radio CD speler aanbieding vinden het een echt topproduct! Er staan enkel maar positieve commentaren online. Het is een gebruiksvriendelijk toestel en de geluidskwaliteit is uitstekend. Het is makkelijk te bedienen en heeft een helder display. Nog een pluspunt is dat het apparaat zowel op batterijen als op netstroom werkt.

Het merk Sony behoort tot één van de populairste merken op het gebied van elektronica. Deze radio CD speler is afkomstig van dit merk en kan dan ook op heel wat positieve online beoordelingen rekenen. Toch zul je hier net iets meer budget voor hoeven te voorzien in vergelijking met het voorgaande toestel.

 

Voordelen

Gebruiksvriendelijk: het is mogelijk om tot wel 3 radiozenders te gaan programmeren als een soort van voorkeurzender.

Aansluitmogelijkheden: je kunt je mp3 gemakkelijk aansluiten door middel van de USB poort die men daarvoor voorzien heeft. Verder kun je via de audio-in-poort ook nog andere toestellen met de radio CD speler gaan verbinden.

Handig in gebruik: het toestel heeft de mogelijkheid om op batterijen te werken. Verder is ook netstroom een optie.

 

Nadelen

Geen dab radio: een enkele gebruiker vindt het best behoorlijk jammer dat er geen dab radio voorzien is bij dit apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips AZB798T – Radio/CD-Speler met DAB+ // Hoofdtelefoonuitgang en Bluetooth

 

Of deze Philips radio cd-speler daadwerkelijk als een kenmerkende radio cd-speler aanbieding kan worden beschouwd, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden geluidskwaliteit, mogelijkheden en efficiënte wat een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren oplevert. De moeite waard dus om deze radio cd-speler eens even onder de loep te nemen.

Zo kun je deze draagbare Philips AXB798T radio en cd-speler eenvoudig op het lichtnet aansluiten met behulp van een meegeleverde adapter of gewoon draadloos laten functioneren door middel van een opgeladen batterij. Eenmaal ingeschakeld beschik je over FM radio, DAB+ radio én een ingebouwde cd-speler. Dankzij de aanwezigheid van een bluetooth functie wordt het tevens ook mogelijk om je favoriete muziek van je laptop, tablet of smartphone te streamen wat een belangrijke meerwaarde betekent.

Dit alles wordt verder aangevuld met een handig en duidelijk leesbaar LCD display en meerdere aansluitingsmogelijkheden. Kortom, zijn prijskaartje meer dan waard lijkt ons.

 

Voordelen

Aansluitingen: de Philips AXB798T radio cd-speler garandeert verschillende aansluitingsmogelijkheden zoals een hoofdtelefoonuitgang, een AUX-aansluiting en een USB-poort waarbij een totaal uitgangsvermogen van 12 watt mogelijk is.

Voeding: door de radio cd-speler te voorzien van een krachtige opgeladen batterij kun je hem volledig draadloos gebruiken. Daarnaast kun je hem ook op het lichtnet aansluiten door middel van een adapter.

Handig in gebruik: de radio cd-speler kenmerkt zich door de aanwezigheid van FM radio, DAB+ radio, een ingebouwde cassette en cd-speler en een handige bluetooth functie.

 

Nadelen

Prijskaartje: de hoge prijs zou door sommigen wel eens als een mogelijk struikelblok kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lenco SCD-24

 

De Lenco SCD-24 radio CD speler is in verschillende kleuren beschikbaar: roze, blauw, groen, paars, wit/zwart en rood. Deze draagbare radio CD speler werkt zowel op netstroom als op batterijen dus je kunt hem makkelijk overal meenemen. Het toestel beschikt over een programmeerbaar CD geheugen voor 20 nummers en is eenvoudig te gebruiken.

Het apparaat is uitgerust met een telescopische antenne en beschikt over een herhaalfunctie. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope radio CD spelers.

Gebruiker van dit product zijn vooral tevreden over het mooie design en het heldere display. Het is een gebruiksvriendelijk toestel en de geluidskwaliteit is top. De repeatfunctie voor CD’s is handig en je kunt het apparaat eenvoudig overal meenemen. De lage prijs is voor de meesten ook een pluspunt.

Net zoals het eerste toestel is ook deze radio CD speler afkomstig van het merk Lenco. Bovendien zul je helemaal versteld staan van het voordelige tarief. In vergelijking met de andere 4 apparaten die we in onze selectie hebben opgenomen, beschikt deze radio CD speler wel degelijk over de laagste prijs. De roze kleur maakt het extra aantrekkelijk voor meisjes.

 

Voordelen

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld uitgeeft aan een leuke radio CD speler dan is dit model werkelijk helemaal ideaal.

Kleur: deze radio CD speler kun je bekomen in een reeks verschillende kleurtjes zoals roze, paars, wit, zwart, groen, rood en blauw. Op die manier kies jij de kleur die jij het liefste ziet.

Handig in gebruik: doordat dit apparaat niet alleen op netstroom werkt, maar ook perfect op batterijen kan, kun je het toestel overal mee naartoe nemen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een aantal kopers vinden dat de radio CD speler maar een beperkt aantal mogelijkheden bezit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

JVC RC-550B – Radio en CD-speler // Draagbare radio – FM radio

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke JVC RC-550B radio en cd-speler die meteen in het rijtje opvalt vanwege zijn eenvoudig. Zo biedt hij – in tegenstelling tot heel wat andere apparaten binnen dit segment – geen DAB+ functie aan wat enigszins de lagere prijsklasse zou kunnen verklaren. Toch biedt deze vrij basis JVC radio cd-speler een degelijke FM radiofunctie met 20 voorkeurzenders aan inclusief een ingebouwde cassette én cd-speler.

De draagbare radio cd-speler van JVC is overigens eenvoudig op het lichtnet aan te sluiten maar kan daarnaast ook draadloos worden gebruikt. Dankzij het stevige uitklapbare handvat kun je dit handige toestelletje overigens makkelijk overal mee naartoe nemen. Dit alles wordt verder aangevuld met een helder en duidelijk leesbaar digitaal display waarop je alle gegevens kunt aflezen én instellen.

Hoewel het apparaat heel wat mogelijkheden lijkt aan te bieden, werden er nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het gebrek aan bluetooth en/ of DAB+ weliswaar als een minpunt zal worden beschouwd.

 

Voordelen

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast worden bij het zien verschijnen van het lage en betaalbare prijskaartje.

Formaat: het betreft een compacte en lichtgewicht radio cd-speler die – eveneens vanwege het stevige uitklapbare handvat – eenvoudig overal mee naartoe te nemen is.

Handig in gebruik: de radio cd-speler garandeert een FM-tuner met de mogelijkheid om tot wel 20 voorkeurzenders in te stellen én de aanwezigheid van een ingebouwde cassette én cd-speler.

 

Nadelen

Geen bluetooth: besef wel dat er geen bluetooth functie noch DAB+ aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Radio CD spelers koopgids

 

Met een radio CD speler kun je meteen van twee methodes gebruik maken om naar muziek te luisteren. Je kunt kiezen om de nieuwste hits te beluisteren op de radio of je kunt je eigen CD’s gebruiken en luisteren naar je lievelingsmuziek. Je kunt een keuze maken tussen verschillende soorten spelers en er zijn ook andere factoren van belang bij de aankoop. Denk maar aan andere aansluitingen, de DAB+ functie, de grootte van het toestel en de prijs.

Soorten radio CD spelers

 

Iedereen kent wel de typische draagbare radio met cd speler, maar er bestaan nog andere draagbare modellen. Zo heb je een tafelradio, deze zijn compact en hebben een eenvoudig ontwerp. Ze nemen weinig plaats in en zijn heel gebruiksvriendelijk. De kwaliteit van het geluid is niet slecht en je kunt kiezen uit veel verschillende designs.

Een badkamerradio is gemaakt om in een badkamer te gebruiken. Deze radio’s zijn waterdicht zodat ze geen gevaar vormen in vochtige ruimtes. Je kunt deze radio dus zonder problemen onder de douche aanzetten.

Een bouwradio wordt al jaren gebruikt door bouwvakkers. Dit zijn stevige, draagbare radio’s die bestand zijn tegen stof en vuil. Dit type radio is voorzien van een krachtige batterij zodat je lang naar muziek kunt luisteren zonder dat het toestel uitvalt, zelfs als het op een hoog volume staat.

Een zakradio is een kleine radio die je kunt meenemen in je binnenzak of in een tas. Deze radio beschikt over weinig opties, je kunt bijvoorbeeld een CD speler zeker al vergeten, maar om gewoon naar de radio te luisteren werkt het perfect.

Je kunt ook kiezen voor een stereo met krachtige luidsprekers. Deze soort is niet draagbaar maar de kwaliteit van het geluid zal hoger liggen, en je zult ook een hoger volume kunnen bereiken.

 

 

Grootte van het toestel en de DAB+ functie

 

Je kunt je al min of meer inbeelden hoe groot elk type radio is maar ook binnen de verschillende soorten kan de grootte van het toestel verschillen. Als je een draagbare radio wilt zorg er dan voor dat het toestel niet te groot en te zwaar is want anders zal het lastig zijn om dit voor een lange tijd mee te dragen.

De grootte van de radio hangt dus vooral af van het gebruik. Als je van plan bent om de radio in de woonkamer te laten staan dan kun je kiezen voor een groter model met betere luidsprekers.

Vroeger had je altijd last van ruis op bepaalde radiozenders. Sinds de uitvinding van DAB+ heb je daar geen last meer van. Radiosignalen worden nu digitaal verzonden en je kunt je favoriete radiozender gewoon kiezen uit een lijst. Gedaan met draaien aan een knop en de beste ontvangst zoeken. DAB+ heeft nog een extra voordeel: het aanbod van radiozenders is veel groter dankzij deze functie.

 

 

Aansluitingen van de speler

 

Naast een CD speler op de radio kun je ook andere aansluitingen hebben om apparaten aan te sluiten. Eén van de meest voorkomende is een USB aansluiting. Op die manier kun je de muziek van je computer overzetten op een USB stick en afspelen via je radio CD speler.

De meeste kopers willen ook nog altijd de mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten. Zo kun je in alle rust genieten van je favoriete muziek zonder andere mensen te storen. Let erop bij de aankoop of het toestel over deze aansluiting beschikt want dit zie je niet meer bij alle modellen.

Sommige radio CD spelers kunnen verbinding maken met het internet om radiozenders van over de ganse wereld te kunnen beluisteren. Als je deze optie op je radio hebt dan is de keuze van muziekgenre eindeloos. Je moet dan wel binnen het bereik van het internetsignaal blijven.

Als je tenslotte nog de mogelijkheid hebt om andere apparaten via bluetooth te verbinden dan kun je eenvoudig muziek vanaf je smartphone of tablet streamen op je radio CD speler. Zelfs je laptop kun je dan verbinden met je speler om muziek of het geluid van video’s af te spelen.

Hoeveel kost een radio CD speler?

 

Dit hangt vooral af van het aantal functies waarover het apparaat beschikt. De kwaliteit van het geluid heeft er ook een invloed op en in sommige gevallen de grootte van het toestel. Als je een stereo systeem koopt met uitstekende luidsprekers dan zul je meer geld betalen maar je beschikt dan wel over een product waar je jarenlang plezier zult aan beleven.

De beste aanbeveling die we je kunnen geven is om je persoonlijke eisen te vergelijken met de kenmerken van de verschillende spelers. Wanneer je het perfecte apparaat gevonden hebt dan kun je online op zoek gaan naar aanbiedingen. De prijs van een apparaat kan per website redelijke verschillen tonen.

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

 

 

 

Draagbare cd-speler Reviews

 

 

Lenco SDC-24

 

Ben je op zoek naar een draagbare CD speler aanbieding? Dan kunnen wij jou alvast aanraden om dit apparaat van het bekende merk Lenco even goed te bekijken. Je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje ervan.

Deze draagbare radio CD speler is beschikbaar in maar liefst 8 verschillende kleurtjes. Zo kun jij het product eruit kiezen dat je zelf het liefste ziet. Het is een handig apparaat dat niet alleen op netstroom kan werken maar bovendien ook op krachtige batterijen kan functioneren. Dit maakt het ook makkelijker om de CD speler overal mee naartoe te nemen of te verplaatsen.

Wanneer we een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen dan valt het meteen op dat sommige kopers helemaal overtuigd zijn en andere juist niet. Deze verdeeldheid is zeker niet slecht want het biedt namelijk net iets meer mogelijkheden tot verandering.

 

 

 

 

Caliber HBC431DAB-BT

 

Met dit product van het bekende en bijzonder sterk gewaardeerde merk Caliber haal je niet meteen één van de goedkope draagbare CD spelers in huis. Toch merken we dat de meeste klanten zich daar helemaal niet lijken aan te storen.

Deze draagbare CD speler is ook voorzien van een degelijk DAB+ radio die zorgt voor een uitstekende ontvangst. En verder is er ook een Bluetooth functie beschikbaar zodat je op een draadloze manier verbinding kunt maken met bijvoorbeeld je smartphone. Het toestel functioneert met behulp van maar liefst 8 krachtige C batterijen maar kan ook door middel van netstroom functioneren.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je de batterijen er niet bij krijgt bij de aankoop van het apparaat. Je zult deze er zelf nog apart hoeven bij te kopen. Toch zijn de meeste kopers duidelijk wel bijzonder tevreden met de voordelen en de kwaliteiten van dit product.

 

 

 

 

 

Bigben Disco Led verlichting

 

Ben je op zoek naar een draagbare CD speler met USB? Dan raden wij jou alvast aan om even dit toestel van het merk Bigben te bekijken. De CD speler heeft een mooie zwarte kleur maar kun je bovendien ook in een felroze kleur bekomen.

Het toestel biedt je niet alleen de mogelijkheid om naar je favoriete CD’s te luisteren maar je kunt er ook gewoon mee naar de radio luisteren. Verder is er een USB poort voorzien zodat je andere externe apparaten aan de CD speler kunt aansluiten. Je zult merken dat dit product ook is uitgerust met speciale lichteffecten waarbij je kunt kiezen uit maar liefst 7 kleurtjes.

De meeste kopers zijn echt wel overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Toch laat één enkele koper weten dat het voor een kindje van 7 jaar niet altijd eenvoudig is om er mee te werken. Dit kan dan ook vast en zeker als een aandachtspunt worden beschouwd.

 

 

 

 

 

Denver TCP-39

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke draagbare CD speler dan kun je dit product eventjes onder de loep nemen. Deze draagbare CD speler is afkomstig van het bekende merk Denver en is beschikbaar in 4 verschillende doch neutrale kleurtjes.

De draagbare CD speler is ook voorzien van een handige radio met een uitstekend ontvangstsignaal en het is ook mogelijk om cassettes af te spelen. Dankzij de AUX-ingang is het mogelijk om externe apparaten aan te sluiten op dit krachtige product.

Sommige kopers zijn helemaal overtuigd van het hemelse geluid en de uitstekende kwaliteit van het toestel. Andere gebruikers zijn dan weer iets minder tevreden over de duurzaamheid van het product. Zo zouden bepaalde onderdelen toch wel behoorlijk kwetsbaar zijn.

 

 

 

 

 

Muse MD-205 LD Londen

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de draagbare CD speler van het al dan niet bekende merk Muse Electronics. Het is een degelijk toestel dat beschikbaar is in verschillende kleuren en designs. Toch steekt er in elk design een onmiddellijke verwijzing naar de bekende Engelse stad Londen.

Deze draagbare CD speler werkt niet alleen op basis van krachtige batterijen maar je kunt het toestel ook gewoon op de netstroom aansluiten. Verder is er ook een AUX-ingang voorzien waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld je MP3 speler aan de CD speler te koppelen.

Momenteel heeft er nog maar één enkele koper op het product gereageerd. De gebruiker geeft niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de correcte prijs van het toestel. Kortom het is werkelijk een topproduct.

 

 

 

 

» Verberg voorgaande informatie

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES