Beste retro radio

Laatste update: 22.07.24

 

Retro radio’s test van 2024

 

Een radio zorgt voor meer muziek en gezelligheid bij je thuis, vrienden of op kot. Maar wat als je nu niet meteen op zoek bent naar een standaard radio maar toch liever een echte blikvanger wilt? Dan zou je misschien kunnen opteren om voor één van de beste retro radio’s te kiezen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de König HAV-TR800BL retro radio die geleverd wordt inclusief een betrouwbare voedingskabel. Met de Denver DAB-38Grey mag je alvast zeker zijn van een meer dan evenwaardig topproduct. Bovendien wordt kwaliteit moeiteloos gecombineerd met het prachtige retro design en een betaalbaar prijskaartje. Kortom, wat wil je nog meer?

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Retro radio Reviews – Top 5

 

De meeste mensen zullen misschien wel één of meerdere radio’s in huis hebben. Maar ben je echt op zoek naar een speciaal en uniek stuk? Dan is een exemplaar met een retro achtig design misschien wel iets voor jou. Zo kun je kiezen voor een retro radio met cd speler of een retro dab radio. Welk toestel je ook kiest, zorg er gewoon voor dat het voor jou effectief om de beste retro radio gaat. Het kan een goed idee zijn om even de top 5 hieronder rustig te bekijken. Probeer het advies, dat door kopers in de online reviews gegeven wordt, alvast niet uit de weg te gaan.

 

 

1. König HAV-TR800BL

 

Het is misschien niet meteen een Philips retro radio, maar toch ligt dit apparaat van König bijzonder goed in de markt. We kunnen namelijk tal van positieve online beoordelingen waarnemen bij dit product. Bovendien zul je dit toestel vanwege de lage prijs vast en zeker tussen de goedkope retro radio’s kunnen spotten.

Deze retro radio met bluetooth heeft een bijzonder mooie robuuste doch elegante zwarte kleur. De bluetooth functie maakt het mogelijk om een draadloze verbinding te maken met je tablet of je smartphone. Bij de aankoop krijg je er meteen ook een voedingskabel bij, zodat je de radio makkelijk in het stopcontact kunt steken. Toch kan het apparaat ook op batterijen functioneren, alleen zul je die er dan zelf nog moeten bij kopen.

De radio is voorzien van AM/FM radio en zelfs een AUX uitgang. De handgreep maakt het allemaal wat comfortabeler wanneer je de retro radio wenst te verplaatsen. Ondanks de beperkte mogelijkheden volgens één koper, blijkt de meerderheid helemaal overtuigd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Denver DAB-38Grey

 

Zodra je het prijskaartje van deze originele retro radio onder ogen krijgt, zul je het gevoel hebben met een retro radio aanbieding te maken te hebben. Het toestel is afkomstig van het bekende merk Denver en kun je bekomen in maar liefst 2 verschillende doch neutrale retro achtige kleuren. De houten behuizing ziet er niet alleen uniek uit maar is het ook.

Deze retro radio is niet alleen voorzien van een handige FM radio maar beschikt ook over een degelijke DAB+ functie. Verder is er ook een alarmklok functie aanwezig. Ideaal dus als je in de ochtend graag door de radio gewekt wordt. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om je te laten wekken door een buzzer signaal in plaats van de radio. Je kunt zelfs een slaapfunctie instellen.

Kortom, er zijn werkelijk heel wat mogelijkheden en opties en dat is ook de meeste kopers niet ontgaan. De meerderheid van de klanten is niet alleen tevreden over de uitstekende kwaliteit maar ook over het prachtige design.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. ViewQuest BXL-JB10

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze originele retro radio van het bekende merk View Quest. Indien je op zoek bent naar een compacte retro radio die je makkelijk overal kunt meenemen, dan is dit het apparaat waar jij al zo lang naar op zoek bent. Bovendien kun je kiezen tussen 3 verschillende doch neutrale retro achtige kleuren.

De behuizing van het apparaat mag er misschien wel retro en vintage uitzien, toch beschikt het toestel over heel wat moderne elementen. Zo is er een FM radio aanwezig, net zoals er ook een DAB en DAB+ functie beschikbaar is. En dankzij de bluetooth functie kun je zelfs muziek van je smartphone streamen.

We merken dat de klanten positief reageren op deze retro radio. Het zorgt niet alleen voor een hemels geluid maar je kunt ook genieten van een duidelijk leesbaar en helder display. Kortom, tal van mogelijkheden resulteert dus in tevreden gebruikers.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Basic BXL-JB10

 

Heb je toch net iets meer interesse in deze retro radio van het bekende merk BasicXL? Dan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Toch is dat niet onlogisch indien je merkt tot wat deze retro radio allemaal in staat is.

Eigenlijk zou je het toestel meer als een soort van retro jukebox kunnen omschrijven die voorzien is van een retro radio. Zo is er een AM/FM radio aanwezig, net zoals het toestel ook over een degelijke cd speler beschikt. Het toestel beschikt over een digitaal LCD display en krachtige ingebouwde speakers. Het heeft een vermogen van 2x 2 Watt en heeft nood aan een 230 Volt voeding.

We merken dat de meeste kopers tevreden zijn over de kwaliteit en de verschillende gebruiksmogelijkheden van het apparaat. Toch is er ook een kleine minderheid die ervan overtuigd is dat dit toestel vrij kwetsbaar is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. König HAV-TR710BL

 

Net zoals het eerste apparaat blijkt ook deze retro radio afkomstig te zijn van het bekende merk König. Het is een mooi en duurzaam toestel dat zomaar eens een retro radio aanbieding zou kunnen zijn. De zwarte kleur laat het er bovendien ook heel robuust en modern uitzien.

Het apparaat is voorzien van een AM/FM radio die een helder en duidelijk geluid produceert. Dankzij het handvat wordt het meteen een pak makkelijker om de retro radio van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. De antenne is vrij lang om een zo goed mogelijke ontvangst te garanderen.

Ondanks de vele positieve reacties door diverse klanten en gebruikers, is het toch wel belangrijk om te weten dat de batterijen niet worden meegeleverd bij de aankoop van het apparaat. Dit kan dus misschien voor sommigen wel een vervelende meerkost betekenen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Retro radio’s koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijk functionerende retro radio maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan loont het alvast de moeite om de beste retro radio’s even grondig met elkaar te vergelijken. Je zou dit kunnen doen door te letten op verschillende factoren. Denk maar aan het gebruiksgemak, het prijskaartje, het design en de eventuele extra kenmerken en of mogelijkheden. Door eventuele aanbiedingen, kortingen en promoties niet uit de weg te gaan, kun je misschien wel een aantrekkelijke retro radio aanbieding tegenkomen. Kortom, de moeite waard dus om je tijd te nemen in de zoektocht naar de voor jou perfecte retro radio.

Wat is een retro radio en het gebruiksgemak

Wat wordt er nu precies bedoeld wanneer we het hebben over een retro radio? Eigenlijk is het heel eenvoudig en gaat het hier gewoon om een standaard radio die voorzien is van een kenmerkend retro achtig design. Dergelijke radio’s kunnen dan ook in verschillende situaties worden gebruikt. Zowel bij jou thuis alsook op de werkvloer. Denk maar aan een bouwradio bijvoorbeeld. Het retro design is dan ook bijzonder kenmerkende voor dergelijke radio’s.

Je zult bovendien versteld staan van het enorme assortiment dat er vandaag de dag voorhanden is. Dat maakt de keuze er alleen maar moeilijker op. Kies je bijvoorbeeld voor een analoge retro radio of toch eerder voor een digitaal toestel. En wat met het prijskaartje en de eventuele extra functiemogelijkheden van het apparaat? Het loont dan ook de moeite om de verschillende opties en mogelijkheden even rustig te bekijken.

 

Design en mogelijke prijskaartje

Het spreekt voor zich dat een retro radio gekenmerkt wordt door een typisch retro achtig design. Maar dat wil niet zeggen dat er niet ook enkele moderne kenmerken aanwezig kunnen zijn. Zo bestaan er bijvoorbeeld heel veel retro radio’s die zijn uitgerust met een ultramoderne DAB+ radiofunctie. Uiteraard zal het prijskaartje hierdoor ook wel meteen de hoogte inschieten. De prijs kan dan ook bepaald worden door het aantal kenmerken en functies, of het type retro radio dat je besluit aan te kopen.

Zo kun je makkelijk een retro radio aankopen voor amper 50 euro. Een goedkoop en degelijk werkend exemplaar maar misschien voorzien van minder functies. Je zou dan ook kunnen kiezen voor een retro radio van ruim 90 euro of meer. Kortom, er zijn dus heel wat mogelijkheden. Maak voor jezelf daarom op voorhand de bedenking waar je naar op zoek bent. Wat zijn je verwachtingen precies en welke functies en mogelijkheden acht je zelf belangrijk? En welk bedrag kun en wil je maximaal spenderen aan een kwalitatieve retro radio?

 

Het type retro radio

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen is, welk type retro radio je wenst aan te kopen. Eigenlijk kunnen we een onderscheid maken tussen 2 grote groepen. Zo kun je kiezen voor een analoge retro radio waarbij je gebruik kunt maken van FM-radiofrequenties en zenders. Daarnaast kun je vandaag de dag ook steeds vaker kiezen voor een digitale retro radio. Dergelijke toestellen maken gebruik van de DAB of DAB+ functies en bieden de FM zenders in een hogere kwaliteit en frequentie aan. Veel beter dus!

 

De voeding van de retro radio

Daarnaast is het alvast ook een goede aanbeveling om even rekening te houden met de voeding van de retro radio. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden van toepassing. Zo heb je heel wat oudere retro radio’s die functioneren door ze aan te sluiten op de netstroom. Tegenwoordig zijn er echter ook verschillende toestellen die een oplaadbare accu als voeding gebruiken. En dan zijn er nog de derde groep retro radio’s bij wie beide opties van toepassing zijn. Zo kun je dergelijke apparaten zowel op de netstroom aansluiten alsook gebruik maken van de batterij.

Extra kenmerken, functies en mogelijkheden

Het ruime assortiment aan retro radio’s zorgt ervoor dat je zult merken dat er heel wat verschillen opduiken tussen de verschillende apparaten. Zo zullen sommige retro radio’s misschien wel voorzien zijn van een stevig ergonomisch gevormd handvat zodanig dat je het toestel makkelijk kunt optillen en verplaatsen. Indien de retro radio op batterijen werkt dan is het ook altijd handig indien krachtige batterijen gewoon bij de aankoop van het apparaat worden meegeleverd.

Ook de aanwezigheid van krachtige ingebouwde luidsprekers kan voor sommige klanten als een extra pluspunt worden beschouwd. Er zijn tegenwoordig ook heel wat retro radio’s die voorzien zijn van een bluetooth functie en die bovendien ook over een USB poort beschikken. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken. Houd er wel rekening mee dat, hoe meer functies en opties een retro radio heeft, hoe meer invloed dit zal hebben op de prijs. Dergelijke apparaten zul je dus niet meer tussen de goedkope retro radio’s vinden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES