5 beste Samsung telefoons Test van 2024

Laatste update: 25.06.24

 

Beste Samsung telefoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In de wereld van de smartphones en mobiele telefoons is Samsung, naast tal van andere grote namen, reeds jarenlang een vaste waarde. Dat verklaart het huidige uitgebreide aanbod waarbij er een onderscheid kan gemaakt worden op basis van de serie, het formaat, de mogelijkheden en het design. Om de keuze voor jou net iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen het segment van de Samsung telefoons. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Samsung Galaxy S7 Edge die gekenmerkt wordt door het 8.0 Android besturingssysteem in combinatie met het 32GB opslaggeheugen. Daartegenover staat de Samsung Galaxy A5 (2017) die, net zoals het vorige toestel, een 32GB opslagcapaciteit én 8.0 Android besturingssysteem kent maar met een beeldscherm van 5,2 inches net iets compacter is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Samsung telefoons (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar de nieuwste Samsung telefoon of neem je genoegen met een oudere Samsung telefoon? Wil je liever een exemplaar met een groot beeldscherm of vind je een kleine Samsung telefoon toch handzamer? Kortom, heel wat keuze wat vaak leidt tot stress. Daarom hebben we het uitgebreide assortiment iets uitgedund door er 5 toppertjes voor jou uit te kiezen. Bekijk de mogelijkheden even en bedenk of je keuze uitgaat naar een Samsung S8 telefoon, dan wel een Samsung A50 telefoon of toch één van de nieuwe Samsung telefoon exemplaren? Bekijk eveneens de online reviews en houd rekening met het advies van experten.

 

1. Samsung Galaxy S7 Edge – 32GB – Android 8.0 – 5.5 inch scherm

 

Met de Samsung Galaxy S7 Edge kies je voor een degelijke smartphone die voor het eerst het levenslicht zag in 2015. Voorzien van een 5,5 inch OLED beeldscherm inclusief bijbehorende beeldresolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels, is hij relatief compact en bijgevolg bijzonder handzaam.

Deze Samsung mobiele telefoon wordt geleverd inclusief een standaard opslagcapaciteit van 32GB die, indien gewenst en door middel van een Micro SD geheugenkaartje, verder kan worden uitgebreid tot 200GB. Aangevuld met een ruim werkgeheugen van 4GB, een krachtige processor met maar liefst 8 processorkernen en een degelijke oplaadbare batterij is deze Samsung Galaxy telefoon een meer dan goede optie.

Verder maakt hij gebruik van het 8.0 Android besturingssysteem en is hij eveneens voorzien van een 12 Megapixels camera, spraakbesturing, een vingerafdrukscanner en diverse verbindingsmogelijkheden. Dit resulteert dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Connectie: de Samsung Galaxy smartphone blijkt voorzien van wifi, bluetooth 4.2, GPS, A-GPS, NFC en biedt de optie tot een 4G netwerksnelheid.

Voeding: hij maakt gebruik van een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die een capaciteit van wel 3600 mAh aanbiedt en zelfs in staat is om draadloos op te laden.

Camera: de 12 Megapixels camera wordt aangevuld met een frontcamera inclusief bijbehorende flitser en ultra wide angle functie.

Verpakkingsinhoud: de simlockvrije smartphone wordt geleverd inclusief een simkaartpin, een adapter en een oplaadkabel.

 

Nadelen:

Geen 5G: ben je bewust op zoek naar een Samsung 5G telefoon dan is dit jammer genoeg geen optie gebleken.

Niet opvouwbaar: deze Galaxy S7 Edge behoort jammer genoeg niet tot de Samsung opvouwbare telefoons.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Samsung Galaxy A5 (2017) – 32GB – Android 8.0 – 5,2 inch scherm

 

Min of meer binnen dezelfde prijscategorie en tevens ook één van de populairste en beste Samsung telefoons uit het rijtje, is deze Samsung Galaxy A5 uit 2017 gebleken. Dit gebruiksvriendelijke, en relatief goedkope toestel, is uitgerust met een LCD 5,2 inches groot beeldscherm inclusief bijbehorende resolutie van 1920 x 1080 pixels en blijkt beschikbaar in verschillende designs.

Verder maakt deze simlockvrije telefoon gebruik van een bijbehorende Android 8.0 besturingssysteem, een 16 Megapixels camera, een krachtige oplaadbare batterij met een capaciteit van wel 3000 mAh, spraakbesturing, een vingerafdrukscanner en diverse verbindingsmogelijkheden. Zijn standaard 32GB opslagcapaciteit kan makkelijk worden uitgebreid tot 256GB en wordt aangevuld met een 3GB werkgeheugen.

Een blik op de online reviews laat een mooie gemiddelde score van 4,6 sterren zien waarbij heel wat klanten tevreden zijn over het design en de heldere kwaliteit van het beeldscherm. Slechts enkele kopers vinden het toestel vrij kwetsbaar.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het is een vrij compact toestelletje dat makkelijk mee te nemen is en voorzien is van een vingerafdrukscanner en spraakbesturing. Bovendien zou je deze Samsung telefoon ook los kunnen aankopen.

Opslaggeheugen: hij wordt jou standaard geleverd met een opslagcapaciteit van 32GB die je, indien gewenst, verder kunt uitbreiden tot 256GB met behulp van een Micro SD geheugenkaartje.

Connectiviteit: de Samsung smartphone is uitgerust met een wifi en bluetooth 4.2 functie. Verder geniet je ook de mogelijkheid tot het gebruik van 4G+ netwerksnelheid en de toegang tot GPS, A-GPS, USB-C en NFC.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: sommige klanten zijn van mening dat deze Samsung Galaxy A5 behoorlijk kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsung Galaxy A50 – 128GB – Android 9.0 Pie – 6,4 inch scherm

 

Samsung is een vaste waarde op het gebied van technologie en informatica en levert volgens velen kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze Samsung Galaxy A50 een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren én tal van positieve reacties van klanten heeft mogen ontvangen. Velen beschouwen Samsung als één van de beste merken en bijgevolg de moeite waard om in overweging te nemen.

In tegenstelling tot de vorige Samsung telefoons die we hier besproken hebben, valt de Galaxy A50 meteen op vanwege zijn grote Super Amoled beeldscherm van 6,4 inches inclusief bijbehorende resolutie van 1080 x 2220 pixels. Hij maakt daarbij gebruik van een Android 9.0 besturingssysteem, een standaard uitbreidbare opslagcapaciteit van 128GB, een krachtige processor met maar liefst 8 kernen en een 4GB werkgeheugen.

Met een batterijcapaciteit van wel 4000 mAh is hij bovendien één van de meest krachtige Samsung smartphones uit het rijtje. Verder blijkt hij eveneens voorzien van wifi, bluetooth 5.0, spraakbesturing, een vingerafdrukscanner en de mogelijkheid om gebruik te maken van de 4G netwerksnelheid.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Samsung Galaxy A50 wordt geleverd inclusief een adapter, een handleiding, oordopjes, een oplaadkabel en een simkaartpin.

Connectiviteit: de wifi en bluetooth 5.0 functie worden verder aangevuld met een GPS, A-GPS en NFC functie. Verder geniet je eveneens een USB-C aansluiting en de mogelijkheid tot 4GB netwerksnelheid.

Voeding: de Samsung smartphone maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij die zonder problemen een capaciteit van wel 4000 mAh weet te leveren.

Handig in gebruik: de combinatie van de bijzonder krachtige processor met 8 bijbehorende kernen én het ruime 4GB werkgeheugen zorgen voor een langere batterijduur en hoge reactiesnelheid.

 

Nadelen:

Niet schokbestendig: ben je van plan om deze smartphone aan te kopen, besef dan wel dat hij niet schokbestendig is en je hem maar beter niet laat vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Samsung Galaxy A6 – 32GB – Android 8.0, 4G – 5.6 inch scherm

 

Ben je bewust op zoek naar een degelijke smartphone waarmee je onbeperkt kunt gamen en/ of browsen? Dan lijkt de Samsung Galaxy A6 op het eerste gezicht alvast aan de voorwaarden te voldoen. Hij maakt daarbij gebruik van een 5,6 inches groot LCD beeldscherm inclusief een bijbehorende resolutie van 720 x 1480 pixels. 

Hij wordt geleverd inclusief een standaard opslagcapaciteit van 32GB die je, net zoals bij de vorige exemplaren uit deze selectie, eveneens kunt uitbreiden tot 256GB met behulp van een Micro SD geheugenkaartje. Dit wordt aangevuld met een ruim 3GB werkgeheugen en krachtige processor bestaande uit 8 kernen wat gelijk resulteert in een langere batterijduur en uitstekende reactiesnelheid.

Verder blijkt de Samsung Galaxy A6 uitgerust met het Android 8.0 besturingssysteem, een 16 Megapixels camera, een vingerafdrukscanner, spraakbesturing en tal van verbindingsmogelijkheden. Ondanks het feit dat draadloos opladen niet tot mogelijkheden behoort, lijken de meeste klanten overtuigd van hun aankoop.

 

Voordelen:

Voeding: hij maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij die zonder problemen een capaciteit van wel 3000 mAh aanbiedt en probleemloos kan worden opgeladen.

Beeldstabilisatie: in tegenstelling tot heel wat andere Samsung telefoons, is dit exemplaar wel degelijk voorzien van een beeldstabilisatie functie.

Connectiviteit: de wifi en bluetooth 4.2 functie worden aangevuld met de optie tot 4G, een GPS, GPS-A, NFC en USB-C aansluiting.

 

Nadelen:

Geen draadloos opladen: besef wel dat deze Samsung smartphone niet voorzien is van een optie tot draadloos opladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Samsung Galaxy S8 – 64GB – Android 8.0, 4G+ – 5.8 inch scherm

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Samsung Galaxy S8 smartphone die meteen opvalt vanwege zijn prachtige “Midnight black” design en overigens nog in tal van andere kleurtjes gaande van roze tot grijs, blauw, goud en zilver kan worden besteld. Dit zou eveneens een invloed kunnen gehad hebben op het prijskaartje wat meteen verklaart waarom hij niet tot de aanbiedingen behoort.

Met de Samsung Galaxy S8 kies je voor een smartphone uit 2017 die gekenmerkt wordt door zijn vrij groot aflopend Super Amoled beeldscherm van 5,8 inches groot inclusief afgeronde zijkanten én een beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit wordt aangevuld met een Android 8.0 besturingssysteem, een 12 Megapixels camera inclusief flitser, een krachtige processor en dito batterij.

Hij wordt geleverd met een standaard opslagcapaciteit van 64GB die makkelijk kan worden uitgebreid tot 256GB door middel van een Micro SD geheugenkaartje. In combinatie met 4GB werkgeheugen, levert dit een degelijk en duurzaam toestel op.

 

Voordelen:

Reactiesnelheid: de combinatie van het ruime 4GB werkgeheugen en de krachtige Octa core processor levert een uitstekende reactiesnelheid en behoorlijk lange batterijduur op.

Opslag: je geniet een ruime opslagcapaciteit van 64GB die je makkelijk kunt uitbreiden tot 256GB.

Handig in gebruik: deze unieke Samsung smartphone blijkt niet alleen stof- maar ook spatwaterdicht en blijkt uitgerust met een bijzonder krachtige en degelijke camera.

 

Nadelen:

Vingerafdrukscanner: houd er rekening mee dat de vingerafdrukscanner zich aan de achterkant van het toestel bevindt.

Prijskaartje: in vergelijking met de andere toppertjes binnen dit segment, kunnen we alvast stellen dat hij niet over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung telefoons Koopgids

 

Samsung is een vaste waarde in de wereld van technologie en informatica en biedt naast laptops en tablets ook heel wat smartphones in diverse prijsklassen aan. Daarbij verschillen de modellen niet alleen op vlak van design maar ook qua geheugen, processor en op basis van bepaalde specificaties. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids, waarin we dieper ingaan op bepaalde factoren, even grondig door te nemen alvorens je de verschillende Samsung smartphones en zijn aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Beeldschermgrootte en type in functie van de beeldkwaliteit

Zoals hiervoor reeds gebleken is, kan de grootte van het beeldscherm voor velen een bepalende factor zijn in de keuze voor een bepaald type smartphone. Bovendien zal de grootte maar vooral het type van het beeldscherm ook rechtstreeks in contact staan met de uiteindelijk verworven beeldkwaliteit. 

Afhankelijk van het type Samsung smartphone dat je besluit aan te kopen, kan het type beeldscherm variëren van Amoled tot Super Amoled, TFT, IPS-LCD, OLED, LCD of IPS waarbij elk type voor- én nadelen aanbiedt. Zo zal een LCD display zorgen voor een bijzonder natuurgetrouwe beeldweergave maar vrij veel energie verbruiken. Terwijl een OLED scherm zowel een mooie beeldweergave alsook energiezuinige factor lijkt aan te bieden. Super Amoled schermen zijn dan weer het neusje van de zalm en blijken niet alleen dunner maar ook veel aanraakgevoeliger dan zijn broertje Amoled.

Welk schermtype je besluit te kiezen, hangt natuurlijk nauw samen met het gebruiksgemak dat je er wilt aan geven. Zo zijn LED schermen alvast een goede aanbeveling indien je spelletjes wilt spelen op de smartphone. Een OLED display is dan weer een betere optie voor het bekijken van films en series terwijl de Super AMOLED schermen dan weer een optie zijn voor het spelen van games.

In samenspraak met het gebruiksgemak en het schermtype kun je vervolgens ook een keuze maken in de richting van de schermgrootte. Zo wordt de schermgrootte steevast weergegeven in inches, waarbij 1 inch ongeveer overeenkomt met 2,54 cm. Zo heb je de mogelijkheid tot een klein beeldscherm van maximaal  4,7 inches, een gemiddeld beeldscherm van 4,7 tot maximaal 6 inches of een groot beeldscherm vanaf 6 inches.

 

Opslagcapaciteit en mogelijkheid tot uitbreiden?

Daarnaast raden wij jou aan om ook aandachtig te zijn voor de standaard geleverde opslagcapaciteit en de, eventuele, mogelijkheid om deze nog verder te gaan uitbreiden met behulp van een Micro SD geheugenkaartje. Zo wordt de opslagcapaciteit steevast uitgedrukt in GB en blijkt deze bepalend voor de hoeveelheid data- en audiobestanden die je op de smartphone zult kunnen opslaan. Houd er wel rekening mee dat de aanwezige software reeds een groot deel van de opslagcapaciteit zal innemen waardoor het misschien verstandiger is om meteen uit te kijken naar een grote opslagcapaciteit of eentje die je kunt uitbreiden.

Op basis daarvan kunnen we een onderscheid maken tussen een kleine, gemiddelde, grote of extra grote opslagcapaciteit gaande van zo’n 16GB tot maar liefst 256GB of misschien wel meer. Ben je van plan om heel wat apps en games te downloaden kies dan standaard voor een grote tot extra grote opslagcapaciteit.

 

Werkgeheugen en processor in functie van de batterijduur en snelheid

Naast de opslagcapaciteit blijkt ook het werkgeheugen een belangrijke factor te zijn en, net zoals de eerder vernoemde opslagcapaciteit, ook uitgedrukt in GB. Het standaard geleverde werkgeheugen kan makkelijk variëren van zo’n 2GB tot maar liefst 6GB of misschien wel meer. Houd er rekening mee dat, in tegenstelling tot de opslagcapaciteit, het werkgeheugen niet verder kan worden uitgebreid.

Bovendien blijkt het werkgeheugen, in samenspraak met de aanwezige processor, een belangrijke én bepalende factor te zijn inzake de reactiesnelheid en de gemiddelde batterijduur. Daarbij geldt; hoe meer werkgeheugen en hoe krachtiger de processor, hoe hoger de reactiesnelheid zal liggen en hoge beter de gemiddelde batterijduur. Kies daarom bij voorkeur voor een ruim werkgeheugen van zo’n 6GB.

Uiteraard wordt de batterijduur niet alleen bepaald door het werkgeheugen maar eveneens door zijn eigen vermogen en capaciteit, steevast uitgedrukt in mAh. Hoe hoger de genoteerde batterijcapaciteit, hoe langer de uiteindelijke batterijduur en hoe langer je smartphone bijgevolg zal meegaan zonder dat je deze hoeft op te laden. Een goedkope standaard Samsung smartphone biedt een normale batterijduur van zo’n 2500 mAh aan terwijl een degelijke Samsung smartphone algauw een batterijcapaciteit van 2500 tot 3500 mAh lijkt aan te bieden. En ben je op zoek naar het neusje van de zalm, kijk dan uit naar een batterijcapaciteit vanaf 3500 mAh.

Besturingssysteem, design en andere kenmerken

Tot slot willen we het nog even kort hebben over bepaalde andere kenmerken die mogelijks een doorslaggevende factor kunnen betekenen in de aankoop van een bepaald type Samsung smartphone. Bedenk welke versie van het Android besturingssysteem wordt gebruikt en of er een mogelijkheid is tot verdere updates? 

Daarnaast kan het eveneens handig zijn om de aansluitingsmogelijkheden en verbindingsopties te bekijken. Zo zijn er heel wat Samsung smartphones die verbinding kunnen maken met het 3G of 4G netwerk maar slechts enkelen die ook in staat zijn om een 5G verbinding tot stand te brengen.

Voor sommige klanten zou ook het design een belangrijke factor kunnen zijn alsook de camera’s, de eventuele camera opties en het mogelijke prijskaartje.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang gaat een Samsung telefoon mee?

De duurzaamheid van een Samsung telefoon is afhankelijk van verschillende aspecten waardoor het niet altijd even vanzelfsprekend is om een rechtlijnig antwoord te bieden. Zo is er in eerste instantie een wezenlijk verschil tussen een 100% nieuw toestel of een refurbished of tweedehands exemplaar. Daarbij zijn laatstgenoemde modellen vaak goedkoper maar jammer genoeg ook minder duurzaam dan een volledig nieuw toestel.

Verder zal ook het jaar van uitgave en de serie een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke duurzaamheid van een Samsung telefoon. Algemeen kunnen we stellen dat een kwalitatieve Samsung smartphone, bij correct en normaal gebruik, makkelijk een jaar of 3 zou kunnen meegaan.

Q2: Wat moet je doen als je Samsung telefoon niet meer aan gaat?

Wanneer het niet langer mogelijk is om je Samsung smartphone in te schakelen, dan kunnen daar verschillende verklaringen voor zijn. De meest voor de hand liggende verklaring heeft te maken met de batterij. Indien het om een vrij recent toestel gaat, dan is de kans bijzonder groot dat de batterij van de smartphone leeg is en dient te worden opgeladen. Door je Samsung telefoon in het stopcontact te pluggen en eventjes te laten opladen, zul je hem al snel terug kunnen inschakelen.

Echter, kan het ook te maken hebben met de instellingen en de leeftijd van je smartphone. Zo zal een ouder toestel steeds dichter bij het punt komen dat hij het helemaal begeeft, net zoals elk ander elektronisch apparaat overigens. Je zou in dergelijke gevallen ook kunnen kiezen voor een zogenaamde “hard reset” waardoor je Samsung telefoon helemaal wordt afgesloten, inclusief bepaalde applicaties. Daarvoor moet je echter 2 knoppen gedurende 10 seconden tegelijk ingedrukt houden; de aan- én uitknop in combinatie met de volume omlaag knop.

 

Q3: Wat kost een Samsung telefoon?

De kostprijs van een degelijke Samsung smartphone is afhankelijk van verschillende factoren waardoor het niet eenvoudig is om hier een rechtlijnig en eenduidig antwoord op te bieden. Zo zal het prijskaartje in eerste instantie afhankelijk zijn van de serie en het jaar van uitgave waarbij de meest recente Samsung telefoon uiteraard ook het duurste toestel in het rijtje zal zijn.

Daarnaast wordt het prijskaartje eveneens beïnvloed door de functies, de mogelijkheden en het design van de smartphone. Algemeen kunnen we stellen dat de prijs makkelijk kan variëren van zo’n 80 euro voor een refurbished of tweedehands basistoestel tot maar liefst 350 euro of meer voor een volledig nieuwe Samsung telefoon. 

 

Q4: Hoe maak ik een back-up van mijn Samsung telefoon?

Eender welke smartphone je in je bezit hebt, hetzij eentje van Samsung dan wel Apple, Huawei of Nokia, het is en blijft belangrijk om regelmatig een back-up van de gegevens uit te voeren. Op die manier worden, al dan niet belangrijke, gegevens grondig en veilig opgeslagen zodat je deze in een later stadium altijd nog terug kunt halen.

Bij de Samsung smartphones kun je, via de standaardinstellingen, aanduiden om automatisch back-ups uit te voeren en dit op regelmatige tijdstippen. Indien je dergelijke optie niet hebt aangevinkt, dan kun je de back-up uiteraard ook manueel uitvoeren.

Daarvoor dien je in eerste instantie het “Google Drive” icoontje te openen om vervolgens onder het tabblad “Google-account” het zinnetje “Back-up van mijn gegevens” in te tikken. Klik daarna op het balkje helemaal bovenaan zodanig dat een back-up kan worden aangemaakt van al je app- én bijbehorende apparaatgegevens.

 

Q5: Waar zit het klembord op een Samsung telefoon?

Heb je een Samsung smartphone en ben je op zoek naar het bijbehorende klembord, dan zijn er vaak verschillende manieren om dit icoontje op te roepen. De meest voor de hand liggende is door eender welk tekstvak gedurende enkele seconden, lang ingedrukt te houden waarna een soort van “klembord-zeepbel” verschijnt. Door op deze zeepbel te klikken, kom je automatisch in het Samsung klembord terecht.

Daarnaast kun je het klembord ook oproepen met behulp van het toetsenbord. Open hierbij het Samsung toetsenbord en klik op de pijl in de rechterbovenhoek om vervolgens toegang te krijgen tot het uiteindelijke Samsung klembord en de bijbehorende functies.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES