6 beste Samsung tv’s Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste Samsung tv’s – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Als je oude tv niet meer naar behoren werkt of je wilt gewoon een nieuw toestel, zou je voor een Samsung tv kunnen kiezen. Door een kijkje te nemen in onze top 3 van beste Samsung tv’s zul je merken dat je met de Samsung QE55Q60T een degelijk apparaat in huis haalt. Hij heeft 4K resolutie en beschikt tevens over de QLED-technologie die voor een prachtig kleurenpalet zorgt. Ook de Samsung UE43TU8000 hoeft hier zeker niet voor onder te doen. Hij heeft een 4K resolutie beeldscherm van 43 inch en hij is eveneens voorzien van Airplay 2 om al jouw Apple apparaten te laten streamen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste Samsung tv’s (Reviews) van 2024 

 

Ben je op zoek naar een nieuwe Samsung led tv waarop je niet alleen een uitstekende beeldkwaliteit hebt, maar ook extra mogelijkheden om bijvoorbeeld te gamen? Of gaat je voorkeur uit naar 32 inch Samsung tv om in de keuken te plaatsen? De aankoop van een tv neemt meestal een flinke hap uit je budget en daarom wil je niks liever dan er de beste Samsung tv uit te kiezen. We hebben alvast met de hulp en het advies van ervaren verkopers, 6 toppers voor jou uitgezocht. Neem even de tijd om alles te bekijken alvorens je een beslissing neemt.

 

1. Samsung QE55Q60T – 55 inch – 4K QLED – 2020 – met SmartThings

 

Deze QE55Q60T Samsung tv blijkt één van de populairste uitvoeringen te zijn in onze selectie. Dit toestel kan in wel 7 verschillende maten worden aangekocht gaande van 43 inch diameter tot een bijzonder groot model met een doorsnede van 85 inch of 216 cm.

Bovendien heeft dit toestel een 4K resolutie en beschikt hij tevens over de zeer gewaardeerde QLED-technologie waarmee het beeldscherm prachtige kleuren heeft en de beelden heel natuurgetrouw worden weergegeven. Dankzij de Quantum HDR-toepassing krijg je een haarfijne weergave waarbij alle frames tot in detail worden vertoond.

Verder heeft deze tv een heel stijlvol design met een smalle rand rond het scherm waardoor je niet zult worden afgeleid. Hij kan volgens wens zowel op een voet als aan de muur worden geïnstalleerd. Deze Samsung tv werkt trouwens met SmartThings zodat je al je smart home devices erop kunt aansluiten. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Formaat: deze Samsung tv heeft een 55 inch scherm en kan daarnaast in 6 andere formaten worden aangekocht.

Resolutie: het toestel heeft een 4K resolutie waarmee je een zeer goede beeldkwaliteit bekomt.

QLED: de Samsung tv met QLED-technologie zorgt voor een uitgebreid kleurenpallet waardoor de beelden heel realistisch zijn.

Smart tv: doordat je alle mogelijke toestellen via bluetooth of wifi met de tv kunt verbinden, kun je niet alleen streamen maar bijvoorbeeld ook de chauffage regelen of het licht uitschakelen.

 

Nadelen:

Afstandsbediening: één klant is minder tevreden over de afstandsbediening omdat deze over beperkte mogelijkheden beschikt en je de meeste functies via een app moet bedienen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Samsung UE43TU8000 – 43 inch – 4K LED – 2020 – smart tv

 

Samsung wordt door velen als het beste merk beschouwd voor allerhande multimedia-apparatuur met innovatieve technologieën die het leven veel gemakkelijker maken. Deze Samsung tv heeft een 43 inch beeldscherm en kan daarnaast nog in 4 andere formaten worden aangekocht waarbij het grootste toestel een 75 inch scherm heeft.

Bovendien is deze Samsung tv voorzien van 4K resolutie waarmee je scherpe en heldere beelden hebt die als het ware tot leven komen. Doordat hij tevens een Crystal Display heeft, biedt dit toestel een uitstekende kleurweergave die in combinatie met HDR zelfs tijdens donkere scènes de kleinste details zichtbaar maken. 

Daarnaast zorgt de Airplay 2 functie ervoor dat je de inhoud van al je Apple-apparaten naar het grote scherm kunt streamen om video’s, foto’s en andere content te bekijken. Verder wordt deze Samsung tv geleverd met een Smart Hub & One Remote Control zodat je alle aangesloten apparaten met één afstandsbediening kunt besturen. In de reviews zien we dat dit toestel 4,4 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: door de One Remote control kun je elk apparaat dat met de tv verbonden is, eenvoudig met één afstandsbediening aansturen.

Beeldkwaliteit: dankzij de 4K resolutie beschikt deze tv over 8,3 miljoen megapixels zodat het beeld heel scherp en helder is.

Kleuren: de QLED-technologie in combinatie met HDR zorgt voor een optimale beeldweergave die tevens in donkere scènes heel accuraat wordt weergegeven.

Smart tv: dankzij de Airplay 2 functie kun je niet alleen verschillende apparaten aansluiten maar biedt hij ook de mogelijkheid om via Apple-toestellen te streamen.

 

Nadelen:

Connectie: één klant ondervindt problemen om Canal Digital via de tv te connecteren waardoor hij/zij nog steeds 2 afstandsbedieningen moet gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsung QE65Q90T – 65 inch – 4K QLED – 2020 – Multi View

 

De Samsung QE65Q90T is voorzien van een Anti-Reflection filter om alle weerspiegelingen uit het beeld te weren zodat je op elk moment van de dag een optimale beeldkwaliteit hebt. Daarnaast heeft hij een Ultra Viewing Angle-technologie waardoor je vanaf elke zitplaats het beeld goed kunt zien.

Bovendien zorgt deze 4K QLED Samsung tv voor een natuurlijk scherpe weergave met schitterende kleuren die jouw favoriete personages tot leven laten komen. Doordat hij tevens over Object Tracking Sound (OTS) beschikt, ervaar je optimaal elk bewegingsgeluid zodat je volledig in de film kunt opgaan. De Active Voice Amplifier zal de stemgeluiden versterken waardoor je ongestoord de dialogen kunt volgen, zelfs wanneer je partner aan het stofzuigen is.

Deze Samsung tv met 65 inch scherm biedt je de mogelijkheid om door de Multi View-functie het beeldscherm in 2 te delen zodat je tijdens een videogame daarnaast naar een video van een bekende gamer kunt kijken. Verder werkt deze Samsung tv met bluetooth en wifi om al je smart home devices met je toestel te verbinden. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat.

 

Voordelen:

Afmetingen: deze tv van Samsung kan in de maten 55, 65 en 75 inch worden aangekocht zodat je zeker het perfecte toestel voor jouw woonkamer kunt vinden.

Beeldkwaliteit: door het gebruik van diverse innovatieve technologieën waaronder QLED, Full HDR, Multi View en andere features, beschikt deze 4K tv over een uitstekende beeldkwaliteit.

Geluid: de Active Voice Amplifier gaat de stemmen versterken zodat je zonder probleem alle dialogen kunt volgen.

Connectie: het toestel kan door middel van wifi of bluetooth met andere apparaten verbinding maken waardoor je al jouw smart home devices via de tv kunt bedienen. 

 

Nadelen:

Design: een klant merkt op dat de voetsteun die onderaan in het midden van het toestel werd geplaatst ietwat storend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Samsung The Frame QE50LS03A – 50 inch – 4K QLED – 2024

 

Deze Samsung tv met 50 inch scherm is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij iets  toegankelijker is. Als je van een stijlvol design houdt, is deze Samsung The Frame een ware blikvanger voor je interieur.

Doordat je bij dit toestel aparte lijsten kunt aankopen die met een handig magneetsysteem om je tv kunnen worden bevestigd, heb je de mogelijkheid om het apparaat volledig op jouw inrichting af te stemmen. Bovendien beschikt deze 4K QLED tv over een AI-Quantum Processor die door middel van kunstmatige intelligentie zowel de beeldweergave als de klank volledig kan aanpassen en verbeteren om de beste kijkervaring te bekomen.

Daarnaast is hij voorzien van een 16-bits color mapping-technologie die de kleuren levendig en accuraat weergeeft zodat je bij lichte en donkere scènes alles tot in detail kunt waarnemen. Verder beschikt hij over een bewegingssensor waarmee het scherm automatisch wordt geactiveerd van zodra je de ruimte binnenkomt. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over het toestel maar de benodigde kunst-app nogal duur vinden.

 

Voordelen:

Design: deze tv biedt je de mogelijkheid om het toestel volledig met verschillende omkaderingen te personaliseren. Deze lijsten kunnen apart worden aangekocht. 

Kijkervaring: de AI-Quantum Processor zal het beeld en de klank optimaal aanpassen en verbeteren om steeds optimale weergaven te verkrijgen.

Resolutie: de 4K QLED-technologie met 16-bits color mapping zorgt ervoor dat je steeds van een scherp en gedetailleerd beeld kunt genieten.

Bewegingssensor: dankzij de bewegingssensor zal het scherm zichzelf automatisch inschakelen om jouw favoriete kunstwerk of grappige foto af te beelden. 

 

Nadelen:

App: we merken dat je voor de projectie van kunstwerken op deze Samsung tv een speciale app nodig hebt die nogal prijzig blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Samsung UE32T5300 – Full HD TV (Europees model) – met Smart Hub

 

Dit toestel heeft de laagste prijs in onze selectie zodat hij in bijna elk budget past. De Samsung UE32T5300 heeft een 32 inch (81,3) beeldscherm waardoor hij ideaal is om bijvoorbeeld op een jeugdkamer of in de keuken te installeren.

Deze tv met Smart Hub zorgt ervoor dat je al je multimedia-apparatuur kunt connecteren zodat je zowel kunt streamen en mailen als je favoriete videogame kunt spelen. Bovendien beschikt de tv over een Full HD-resolutie om je geliefde serie of film met een uitstekende beeldkwaliteit te bekijken. Dankzij HDR heeft het scherm een breed kleurenspectrum waardoor je zelfs bij hele donkere of lichte scènes elk klein detail goed kunt zien.

Daarnaast werd er Airplay 2 in het toestel geïntegreerd om alle content van je Apple-apparaten naar het grote scherm te streamen zodat je foto’s en video’s kunt bekijken of muziek kunt beluisteren. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de beeldkwaliteit, maar de geluidsweergave iets minder vinden.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: door zijn compacte formaat en 32 inch beeldscherm is deze tv perfect om in een kleinere ruimte als extra toestel te gebruiken.

Smart Hub: deze tv met Smart Hub kan met allerlei multimedia toestellen worden verbonden zodat je kunt mailen, gamen en tv of video bekijken.

Beeldkwaliteit: de tv heeft een Full HD-resolutie en HDR om scherpe en levendige kleuren te bekomen voor een optimale kijkervaring. 

Airplay 2: er werd Airplay 2 in dit toestel voorzien om hem alle content van Apple-apparaten te laten weergeven.

 

Nadelen:

Geluidskwaliteit: we merken dat enkele klanten niet tevreden zijn over de geluidskwaliteit van dit toestel die nogal blikkerig zou klinken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Samsung QE65Q900T – 65 inch – 8K QLED – 2020

 

Deze Samsung tv met 8K QLED-beeldscherm is werkelijk het neusje van de zalm. Door de 8K QLED-resolutie biedt deze tv haarscherpe beelden met spetterende kleuren waarbij elk detail optimaal wordt weergegeven. 

Bovendien beschikt de krachtige 8K Quantum Processor over de AI-Upscaling technologie om het beeld constant te verbeteren en nog scherper te maken zodat je het gevoel hebt dat je tussen de personages op de set staat. Het beeld wordt trouwens weergegeven met een nagenoeg onzichtbare rand waardoor je je volledig op het scherm kunt focussen zonder dat je wordt afgeleid.

Daarnaast heeft het toestel een optimale klankweergave en zorgt hij er met de Active Voice Amplifier voor dat de omgevingsgeluiden je kijkervaring niet verstoren. Net zoals de meeste andere Samsung toestellen kan de tv met Smart Hub al jouw apparaten centraliseren zodat je met de One Remote afstandsbediening de robotstofzuiger kunt aanzetten, de oven kunt inschakelen en dergelijke meer zonder dat je uit je comfortabele stoel moet komen. Er werden voor dit vrij recente exemplaar nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Resolutie: door de 8K QLED-processor beschikt dit toestel over een haarfijne beeldkwaliteit waarmee elk detail bijna levensecht wordt weergegeven.

AI-Upscaling: deze artificiële intelligentie-modem zorgt ervoor dat de beeldweergave constant wordt bijgesteld zodat je steeds de beste kijkervaring geniet.

Smart Hub: deze Samsung tv centraliseert al jouw multimedia apparaten en smart home huishoudapparatuur zodat je alles via je tv kunt bedienen.

Active Voice Amplifier: de AVA versterkt de stemmen en geluiden zodat je niet door omgevingsgeluiden wordt gestoord.

 

Nadelen:

De prijs: de 8K QLED Samsung tv heeft de duurste prijs in onze lijst waardoor hij niet door iedereen kan worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung tv’s Koopgids 

 

Als je op zoek bent naar een tv met de beste beeldkwaliteit om jouw favoriete programma’s te bekijken, kunnen we de aanbeveling geven om in een Samsung tv te investeren. Maar wat is het verschil tussen een tv met 4K en 8K resolutie en wat is er zo bijzonder aan QLED-tv’s? Je zult wel merken dat het niet zo eenvoudig is om een keuze te maken als je ziet hoeveel verschillende varianten er zijn om te vergelijken. Houd zeker ook de diverse aanbiedingen in de gaten, want de aankoop van een tv neemt een flinke hap uit je budget.

Het verschil tussen een 4K en 8K tv van Samsung

Eén van de belangrijkste aspecten als je een nieuwe tv gaat aankopen is de beeldkwaliteit of resolutie. Bij Samsung heb je verschillende mogelijkheden om uit te kiezen zodat je nieuwe toestel aan al jouw behoeften voldoet. De resolutie van het scherm geeft aan hoe dicht de kleine dots of pixels bij elkaar staan om een beeld weer te geven. Hoe hoger het aantal pixels, hoe beter de beeldkwaliteit zal zijn.

Een 4K Samsung tv heeft 3840 horizontale en 2160 verticale pixels wat een totaal maakt van zo’n 8,3 miljoen pixels. Een 8K tv daarentegen heeft 33 miljoen pixels waarvan 7680 horizontale en 4320 verticale dots waardoor een toestel met 8K resolutie een nog scherpere weergave biedt. Bij een dergelijk toestel ervaar je meer diepte en wordt het beeld nog gedetailleerder weergegeven zodat je je precies op de set waant.

 

Wat is HDR

HDR of High Dynamic Range refereert naar de technologie met een hoog dynamisch bereik waardoor beelden tot in de kleinste bijzonderheden worden vertoond. Deze applicatie heeft een groter contrastbereik zodat elk detail, zelfs tijdens hele heldere of zeer donkere scènes, veel realistischer wordt weergegeven. 

Een tv met HDR beschikt over een ruimer scala aan kleuren waardoor de beeldweergave veel natuurlijker is en zelfs het beeld evenaart dat we normaal in real life met het menselijke oog kunnen zien. Door de verschillende gradaties in kleuren zul je bijvoorbeeld tijdens donkere nachtscenes bijna elke structuur en ieder klein detail kunnen onderscheiden. HDR is een visuele traktatie die zeker de moeite waard is om op je nieuwe tv te hebben.

 

De QLED-technologie

Samsung biedt als één van de weinige tv-fabrikanten bepaalde toestellen met QLED aan. Een tv met QLED maakt gebruik van de Quantum Dot-technologie waarbij superkleine kristallen, ter grootte van een nanodeeltje, worden gebruikt. Deze minuscule dots zorgen ervoor dat het tv-toestel een grote variatie aan lichtkleuren heeft zodat je een perfect gebalanceerde beeldweergave krijgt.

De grotere nanodeeltjes zorgen er bijvoorbeeld voor dat er meer rood aan het beeld wordt toegevoegd en de kleinere dots zorgen voor meer blauw waardoor de beeldkleur heel accuraat wordt weergegeven. Samsung QLED-tv’s hebben bijgevolg een hogere luminantie of helderheid waardoor je een veel betere weergavekwaliteit bekomt in vergelijking met een HDR tv. 

Hoe kies je het beste formaat

Doordat tv-toestellen tegenwoordig op verschillende plaatsen in huis worden gebruikt, kun je uit diverse formaten kiezen om de beste kijkervaring te bekomen. Het komt nog wel eens voor dat, eens de tv aan de muur hangt, de mensen tot de conclusie komen dat hun aangekochte toestel toch net iets te klein is. Om een intens beeld te verkrijgen en een soort thuisbioscoop te creëren, kun je daarom beter een maatje groter aanschaffen dan wat je oorspronkelijk in gedachte had.

Je kunt trouwens gemakkelijk de optimale kijkafstand berekenen om te zien welk tv-formaat in jouw ruimte past. De beste kijkervaring bekom je wanneer het scherm 40° van je kijkveld inneemt. Je kunt dit berekenen door de maat van je tv in inch met 1,2 te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld bij een toestel met een scherm van 75 inch zal de perfecte kijkafstand 90 inch (75 x 1,2) zijn, omgerekend komt dit neer op 2,3 m. Houd er zeker rekening mee dat je bij een groot schermformaat ook een hogere resolutie moet hebben om een optimale beeldkwaliteit te verkrijgen.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Wat is de sportmodus bij een Samsung tv?

Op bepaalde Samsung tv’s met een Smart Touch afstandsbediening hebben de voetbalmodus of sportmodus een eigen knop gekregen. Via deze stand krijg je levendige beelden en een realistisch geluid waardoor je je bij een eigenlijke voetbalmatch of tenniswedstrijd waant.

Wanneer je een USB-harde schijf op je toestel hebt aangesloten, kun je trouwens het beeld terugspoelen en/of stilzetten zodat je bepaalde wedstrijdmomenten opnieuw kunt bekijken. Echter, niet iedereen is te spreken over de beeldkwaliteit en het geluid dat je met deze extra feature krijgt en velen vinden het een nutteloze gadget.

Q2: Hoe werkt Screen Mirroring bij de Samsung tv?

Met de Screen Mirroring van Samsung tv kun je een film of een show op je smartphone beginnen kijken als je nog onderweg bent om daarna bij thuiskomst onmiddellijk op het grote scherm verder te kijken. Directe schermspiegeling of screencasting kan enkel als je Samsung smartphone of -tablet met je Samsung tv compatibel is.

Om een connectie tot stand te brengen moet op beide apparaten de Screen Cast-verbinding worden opengesteld. Je kunt trouwens ook via wifi of HDMI een verbinding maken. Indien je geen smart tv hebt, kun je een castingapparaat aanschaffen om je tv met je smartphone te connecteren.

 

Q3: Welke 3D-bril is geschikt voor een Samsung tv?

Voor een 3d Samsung tv heb je een aangepaste bril nodig om optimaal van de driedimensionale beelden te kunnen genieten. Er zijn passieve- en actieve 3D-brillen waarbij de passieve versie geen batterijen nodig heeft. De actieve 3D-bril heeft wel een accu nodig maar daar staat tegenover dat hij de beelden in full HD-resolutie zal laten zien wat de passieve bril niet kan. Samsung heeft zijn eigen 3D-brillen ontworpen die met hun 3D-tv’s compatibel zijn, waaronder de modellen SSG-P51002, SSG-3300 en SSG-3700.

 

Q4: Hoe krijg je Netflix op jouw Samsung tv?

Als je over een smart tv van Samsung beschikt zal de Netflix-app in de meeste gevallen al op je toestel aanwezig zijn. Zoniet, kun je via het menu naar de app-store gaan om de app te downloaden. Sommige toestellen moeten echter worden geüpdatet voor je de Netflix-app kunt zoeken en installeren.

Wanneer je niet goed weet hoe je de software van je apparaat moet bijwerken, kun je beter de handleiding even bekijken of contact opnemen met een verdeler. Bij tv’s waar de app niet opstaat kun je trouwens via je smartphone, tablet, gameconsole en dergelijke meer, streamen om Netflix te bekijken. 

 

Q5: Welke wifi dongle heb je nodig voor een Samsung tv?

Niet alle Samsung tv’s beschikken over wifi waardoor je een dongle nodig hebt om het toestel met het draadloos internet te connecteren. In de dongle moet je gewoon een simkaart plaatsen die met het mobiele netwerk van je provider verbinding zal maken.

Echter, voor een Samsung tv is een merkeigen wifi dongle noodzakelijk om de connectie tot stand te brengen. Je zou bijvoorbeeld voor de WIS12ABGNX wifi dongle of de WIS15ABGNX draadloze dongle van Samsung kunnen kiezen. Een andere willekeurig dongle zal spijtig genoeg niet op jouw Samsung tv werken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES