5 Beste Satellietontvangers Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Satellietontvangers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Amiko HD8155 Full HD Satelliet kies je voor een compacte doch bijzonder krachtige satellietontvanger die eveneens geschikt is voor Canal Digitaal. Daartegenover staat de Redline G140 HD FTA Satelliet ontvanger die dan weer in het oog springt vanwege de mogelijkheid tot 5000 programmeerbare kanalen. Om de zoektocht naar de geschikte satellietontvanger zo eenvoudig mogelijk te houden, hebben we de onderstaande tabel uitgebreid met een extra toppertje; uiteraard eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Satellietontvangers (Reviews) van 2024

 

Als je graag televisie kijkt voor het slapengaan en graag het aanbod van gratis zenders wilt uitbreiden dan koopt je best een satellietontvanger. Zo kun je gemakkelijk alle satellietzenders ontvangen op je televisie en heb je veel meer keuze wanneer je de televisie aanzet. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken op basis van online reviews en op een rijtje gezet. Kies er zelf de beste satellietontvanger uit.

 

1. Amiko HD8155 Full HD Satelliet TV Settop box receiver – geschikt M7 CanalDigitaal

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en relatief betaalbare satellietontvanger zonder schotel? Dan raden wij jou aan om dit product van het bekende merk Amiko eens even onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat de satelliet ontvanger een vrij compacte uitvoering kent van 22 x 4 x 16 cm waardoor hij makkelijk eender waar kan geïnstalleerd worden. Bij aansluiting op het stroomnetwerk dien je uiteraard wel rekening te houden met een vrije ingangsspanning van 100 tot maximaal 250V waarna een aanzienlijk vermogen tot 15 watt kan worden gegenereerd.

Maar vergis je niet want ondanks zijn compacte formaat, weet deze satellietontvanger heel wat mogelijkheden aan te bieden. Zo geniet je onder meer een elektronische programmagids (EPG) voor onder meer kanaalinformatie op het scherm, kun je gebruik maken van ondersteunende ondertitels, is er teletekst voorzien alsook overdracht van programma- én kanaalinformatie tussen meerdere ontvangers én is er sprake van kinderbeveiliging.

Zijn gebruiksgemak wordt daarbij moeiteloos aangevuld met maar liefst 6000 programmeerbare kanalen, 2 afzonderlijke High Speed USB 2.0 verbindingen, een ethernet én wifi ondersteuning, timeshift ondersteuning en de optie tot het gebruik van YouTube filmpjes. Een blik op de online reviews toont dan ook meteen aan dat heel wat klanten aangenaam verrast zijn wat gelijk resulteert in een mooie eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Amiko HD8155 full HD wordt geleverd inclusief een HDMI kabel, een afstandsbediening en een instructieve handleiding.

Gebruiksgemak: naast de verschillende opname mogelijkheden, is het tevens ook mogelijk om gebruik te maken van teletekst en/ of de elektronische gids.

Voeding: het apparaat is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten en levert daarbij een vrije ingangsspanning van 100 tot 250V alsook een stroomverbruik van maximaal 15 watt.

Display: je geniet een gebruiksvriendelijk én 100% true color on-screen display (OSD).

 

Nadelen:

Geen 4K: ben je op zoek naar een 4K satellietontvanger dan is dit product misschien niet de beste aanbeveling uit het rijtje.

Geen Canal Digitaal: volgens één koper zou deze satellietontvanger niet geschikt zijn voor Canal Digitaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Redline G140 HD FTA Satelliet ontvanger // Redline ontvanger

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de gebruiksvriendelijke Redline G140 HD FTA satellietontvanger die geleverd wordt inclusief een bijbehorende HDMI-kabel, een afstandsbediening, een batterij en een instructieve handleiding. Net zoals het vorige apparaatje, is ook deze satellietontvanger behoorlijk compact wat de plaatsing en installatie vrij eenvoudig maakt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want zo geniet deze ontvanger van een Full HD beeldscherm met een resolutie van 1080 pixels, is er sprake van 5000 programmeerbare kanalen, meertalige communicatie alsook USB én HDMI ondersteuning. Let wel; deze satellietontvanger is niet standaard uitgerust met een ingebouwde wifi module. Uiteraard ondersteunt het apparaat wifi maar dan moet je wel op zoek gaan naar een bijpassende externe wifi antenne.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts een enkele koper lijkt het daar niet meteen mee eens te zijn. Zo zou het apparaat waardeloos worden na het uitvoeren van een eerste update.

 

Voordelen:

Afstandsbediening: net zoals het vorige apparaatje, wordt ook deze ontvanger aangeboden inclusief een afstandsbediening.

Toebehoren: de set wordt verder aangevuld met een HDMI-kabel, een batterij en een informatieve handleiding.

Handig in gebruik: de satellietontvanger biedt tal van mogelijkheden gaande van 5000 programmeerbare kanalen tot het gebruik van teletekst, een elektronische gids en meertalige communicatie. Bovendien ondersteunt het apparaat ook USB, HDMI en wifi.

 

Nadelen:

Geen wifi module: houd er wel rekening mee dat je op zoek moet naar een externe wifi antenne indien je van een wifi aansluiting wilt kunnen genieten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. M7 Group Tv Vlaanderen M7 MP-201 Hd Pvr 500GB

 

In vergelijking met het vorige apparaat lijkt deze satellietontvanger, van het merk M7 Group, net iets gunstiger geprijsd. Toch zul je nog steeds een behoorlijk ruim budget moeten voorzien waardoor hij misschien niet toegankelijk is voor mensen met iets minder financiële ruimte. Het rechthoekige compacte design van 5 cm hoog, 16 cm breed en 26 cm lang, maakt het mogelijk om voor deze satellietontvanger makkelijk een plekje te vinden.

Hij is voorzien van een ingebouwde recorder en biedt hierbij een totale opslagcapaciteit van maar liefst 500 GB aan, wat behoorlijk veel is. Verder zul je zien dat hij de mogelijkheid biedt om al je favoriete programma’s en zenders op TV Vlaanderen te bekijken alsook de elektronische gids te raadplegen. Hierbij kun je probleemloos live pauzeren om vervolgens weer verder te kijken, alsook opnemen en afspelen tegelijk.

Hij ondersteunt interactieve tv en kan zowel bestuurd worden via een mobiele app alsook via de meegeleverde afstandsbediening. Jammer genoeg werden er nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons bijzonder moeilijk is om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Toebehoren: de verpakking telt niet alleen de satellietontvanger maar tevens ook een afstandsbediening inclusief 2 batterijen, een 12 Volt adapter, een HDMI kabel, een infrarood verlengkabel en een installatiehandleiding.

Bediening: aangezien er een afstandsbediening wordt meegeleverd, kun je de satellietontvanger makkelijk zo bedienen. Daarnaast kun je hem ook bedienen door middel van een speciale applicatie.

Opslagcapaciteit: je bent verzekerd van een ruime opslagcapaciteit die maar liefst 500 GB telt.

 

Nadelen:

Geen aanbieding: ben je op zoek naar een aanbieding tussen de satellietontvangers, dan is dit product jammer genoeg geen goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Vu+ Uno 4k se FBC-S2x (satelliet) ontvanger // Gecertificeerd voor: Canal digitaal

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke satellietontvanger jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Vu+. Bovendien krijg je er op het moment van levering eveneens een afstandsbediening, een quick manual, een HDMI-kabel en een externe IR-ontvanger bij wat zijn prijskaartje toch min of meer lijkt te rechtvaardigen. Hoewel 1 koper vindt dat er weinig aansluitingsmogelijkheden voorhanden zijn, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden wat resulteert in 4,5 op 5 sterren.

Met de Vu+ Uno 4K Second Edition kies je voor een kwalitatieve receiver die gebruik maakt van een bijzonder krachtige ARM Dual Core processor en geschikt blijkt voor zowel HD alsook UHD tv-programma’s. Hij wordt daarbij aangevuld met een helder en duidelijk leesbaar TFT LCD beeldscherm van 2,4 inches groot en een bijzonder ruime opslagcapaciteit en intern werkgeheugen.

Het pakketje wordt nog verder uitgebreid met een HDMI 2.0 in- én uitgang, 2 afzonderlijke USB-aansluitingen ter hoogte van de achterkant van de receiver en een handige Smartcard-reader. Kortom, een waar toppertje binnen zijn segment.

 

Voordelen:

Aansluitingsmogelijkheden: je bent alvast verzekerd van een degelijke HDMI 2.0 in- én uitgang en 2 afzonderlijke USB 3.0 aansluitingen.

Verpakkingsinshoud: de VU+ Uno 4K SE UHD satellietontvanger wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening, een quick manual, een HDMI-kabel en een externe IR-ontvanger.

Apps: deze ontvanger garandeert de mogelijkheid om te werken met verschillende apps ondanks het gebruikte besturingssysteem iOS en/ of Android.

 

Nadelen:

Weinig aansluitingsmogelijkheden: uit de online reviews kunnen we opmaken dat 1 koper toch wat meer aansluitingsmogelijkheden had verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Amiko HD 8265 + combo satelliet & kabel/T2 ontvanger

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke satellietontvanger van Amiko, die jou tevens wordt aangeboden tegen een zacht prijskaartje. Een blik op de online reviews toont dan ook heel wat positieve reacties aan over de kwaliteit van het beeld en het geluid. Eén koper laat echter wel weten dat je een ci-module nodig hebt om Canal digitaal te bekijken.

De ontvanger wordt jou aangeboden inclusief een HDMI kabel, een infrarood oog, een handleiding met instructies en een praktische afstandsbediening inclusief de nodige batterijen. Hij wordt ondersteund door een krachtige 800 MHz CPU processor, een RAM geheugen van wel 256 MB en een totale opslagcapaciteit van 16 MB op het Flashgeheugen. Met een maximale ingangsspanning van 12 VDC, is deze ontvanger probleemloos aan te sluiten op je televisietoestel waarna hij heel wat opties aanbiedt.

Zo kun je programma’s opnemen om ze vervolgens later af te spelen of gewoon een live programma even pauzeren. Verder is hij voorzien van verschillende aansluitingen zoals USB alsook een ethernet en/ of USB wifi ondersteuning. Kortom, een handig en makkelijk te bedienen apparaat met maar liefst 6000 programmeerbare kanalen.

 

Voordelen:

Aansluitingen: met behulp van de ethernet verbinding of de USB wifi ondersteuning, kun je makkelijk een verbinding maken met het internet.

Handig in gebruik: niet alleen het pauzeren van een live uitzending behoort tot de mogelijkheden maar ook het opnemen en afspelen van programma’s en/ of films.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen Canal digitaal: volgens één koper zou het echter niet mogelijk zijn om Canal digitaal te bekijken of je moet daarvoor een ci-module aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Satellietontvangers koopgids

 

Met een satellietontvanger kun je verschillende gratis kanalen ontvangen om zo een nog groter aanbod aan zenders te hebben. Bij het kopen van een satellietontvanger is het belangrijk dat je met enkele factoren rekening houdt. Wil je analoge of digitale signalen ontvangen? Welke schotel gebruik je? Welke extra functies heeft het apparaat en hoeveel kost het?

Digitale of analoge ontvanger

De ontvanger is het belangrijkste onderdeel van de satellietset. Je hebt een ontvanger nodig om kanalen te kunnen ontvangen via de schotel. Je kunt uit twee verschillende ontvangers kiezen: één voor analoge signalen en één voor digitale signalen.

De meeste ontvangers die tegenwoordig in omloop zijn gebruiken digitale signalen om zenders te ontvangen. Het digitale signaal wordt door de ontvanger vertaalt in beeld en geluid. Je kunt verschillende gratis kanalen ontvangen maar er zijn ook andere zenders die versleuteld zijn. Voor deze zenders heb je een smartcard nodig om het signaal te decoderen.

Deze smartcard kun je eenvoudig in het apparaat steken om het te gebruiken. Let ook op het formaat van de ontvanger want deze kunnen al vlug te groot zijn om in een inbouwkastje te plaatsen. Sommige modellen hebben het formaat van een oude VCR.

 

Welke schotel gebruik je?

Je kunt kiezen tussen een vaste schotel die je op het dak of op het balkon installeert, of een losse schotel die je kunt plaatsen waar je wilt. Een vaste schotel kost een stuk meer dan een losse schotel, je moet daarbij ook nog rekening houden met de installatiekosten door een expert.

De schotel wordt meestal vastgemaakt aan een wendbare mast die je met de hand kunt draaien om een betere ontvangst te hebben. Als je geen beperkingen hebt op je budget dan kun je kiezen voor een elektrisch aangestuurde antenne die automatisch de beste ontvangst opzoekt.

Een vaste schotel heeft echter enkele voordelen. Het is gebruiksvriendelijk en je kunt het direct gebruiken. Aan de andere kant heeft het wel een hoge prijs en zijn ze ook kwetsbaar omdat ze buiten hangen. Als je kiest voor een losse set dan moet je deze eerst opbouwen voordat je de schotel kunt gebruiken. Je hebt ook plaats nodig om deze schotel binnenshuis te bewaren wanneer je deze afbreekt. Dit kan echter een goede oplossing zijn om mee te nemen in de caravan.

 

Nuttige functies

Bij sommige ontvangers is het mogelijk om een USB stick of een externe harde schijf op het apparaat aan te sluiten. Op die manier kun je programma’s opnemen om die op een later tijdstip opnieuw te bekijken.

Andere ontvangers ondersteunen ook radiostations zodat je naar muziek kunt luisteren of hebben een aanbod van on-demand films en series. Sommige kun je zelfs met internet verbinden om te genieten van internetradio.

Let ook op de opslagcapaciteit van het toestel. Vele ontvangers beschikken over een interne harde schijf van enkele GB die je kunt gebruiken om programma’s op te nemen en te bewaren.

Verder kan het nog nuttig zijn om verschillende aansluitingen op het apparaat te hebben. Een HDMI verbinding is zeker nodig om het toestel aan te sluiten op de televisie. Als je over meerdere HDMI aansluitingen beschikt dan kun je nog andere apparatuur verbinden. Ook audioverbindingen kunnen handig zijn, zo kun je de ontvanger aansluiten op een versterker of een home cinema systeem voor een beter geluid.

Als je de ontvanger wilt gebruiken op een camping dan moet je controleren of het toestel ook geschikt is om te werken op een stroombron van 12V. Anders kun je dit apparaat niet in de auto of de caravan gebruiken.

Prijs van een satellietontvanger

Als je kiest om een vaste schotel te installeren en een digitale ontvanger te kopen dan moet je er rekening mee houden dat je meer geld zult nodig hebben. De installatiekosten komen er ook nog bij maar je kunt dan wel meer zenders ontvangen en de ontvanger ook voor andere doeleinden gebruiken zoals naar muziekzenders luisteren.

Het is niet makkelijk om een goede satellietontvanger te kopen want er zijn niet zoveel aanbieders. Je kunt dus best de producten op verschillende websites vergelijken en meer informatie opzoeken over de sterke en zwakke punten van elk model. Als je iemand kent die al een satellietontvanger gekocht heeft dan kun je deze persoon om een aanbeveling vragen. Hij of zij kan je ook extra nuttige informatie geven voordat je een aankoop maakt.

Online is het eenvoudig om aanbiedingen te vinden maar je moet wel zeker zijn dat je een product koopt met een goede kwaliteit.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES