5 Beste Scanners Test van 2024

Laatste update: 18.05.24

 

Scanners – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Sommige toestellen zijn eigenlijk een beetje onmisbaar geworden in onze samenleving. Neem nu bijvoorbeeld een degelijk scanner toestel. Indien je dringend op zoek bent naar een scanner dan kun je alvast even onze koopgids bekijken. Daarin geven we jou graag wat tips en extra advies zodat je met de beste scanner naar huis kunt gaan. We zijn ook op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse opties. Zo hoef je helemaal niets te vrezen wanneer je interesse hebt in de Epson V370 scanner. Het is een soort van flatbed scanner zodat je bijvoorbeeld ook films, negatieven en zelfs dia’s kunt scannen. Je hebt ook de keuze om te kiezen voor de Canon CanoScan Lide 120 scanner. Het is een vrij eenvoudig model dat ook vrij compact is. Zo hoef je niet zoveel ruimte te voorzien om het toestel ergens te plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Scanners (Reviews) van 2024

 

Om je belangrijke documenten digitaal te bewaren heb je een scanner nodig. Zo kun je alles scannen op het moment dat je het nodig hebt. Wij hebben vijf verschillende apparaten vergeleken op basis van de online meningen van kopers en op een rijtje gezet beginnend met de beste scanner. Gebruik dit artikel om je te helpen bij het kopen van de scanner die het meest geschikt is voor jou.

 

1. Epson Perfection Photo V370 Scanner

 

De Epson V370 is een flatbed scanner waarmee je zelfs dia’s, films en negatieven kunt scannen dankzij de ingebouwde transparantie-eenheid. Het toestel heeft een hoge optische resolutie van 4800 dpi en is energiezuinig. Het deksel heeft een uitschuifbaar scharnier dat 180 graden open kan en waarmee je dikke boeken of zelfs 3D-voorwerpen kunt scannen.

Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en dankzij de meegeleverde software beschik je over een waaier aan extra functies om je foto’s en documenten mee te bewerken. Je kunt ook scannen naar je e-mail of cloud opslagplaatsen voor meer comfort.

De online reviews geven een overwegend positief advies over deze scanner aanbieding. De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding, het toestel werkt snel en de resultaten zijn uitstekend. Enkel de gebruiksaanwijzing is te beknopt dus het is even puzzelen om er mee te leren werken.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe scanner dan zul je heel wat toestellen van het bekende merk Epson opmerken. Epson is één van de populairste en misschien ook wel het beste merk op het gebied van scanners en printer toestellen. Dit zou ook kunnen verklaren waarom er hoofdzakelijk positieve online reviews werden geplaatst.

 

Voordelen:

Flatbed scanner: dit model is eigenlijk een flatbed scanner. Daardoor is het ook mogelijk om films, negatieven en zelfs dia’s te gaan scannen.

Resolutie: de scanner is voorzien van een bijzonder hoge resolutie van maar liefst 4800 dpi.

Handig in gebruik: je zult vrijwel meteen merken dat het deksel van een uitschuifbaar scharnier voorzien is. Daardoor is het mogelijk om het deksel tot wel 180 graden te openen.

 

Nadelen:

Gebruiksaanwijzing: volgens een aantal kopers is de gebruiksaanwijzing toch behoorlijk beknopt. Deze had beter iets langer maar vooral duidelijker geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Canon CanoScan Lide 120

 

De Canon Canoscan Lide 120 is een eenvoudige scanner die door de lage prijs behoort tot de categorie van goedkope scanners. Je kunt rechtstreeks scannen naar cloud services en het apparaat heeft een hoge resolutie van maximaal 2400 x 4800 dpi. Geniet van uitzonderlijke details dankzij de 48-bits interne kleurdiepte.

Je kunt al in slechts 16 seconden een A4-kleurenscan maken met een resolutie van 300 dpi. Deze scanner is gemakkelijk aan te sluiten op je computer of laptop via de USB kabel. Het is een gebruiksvriendelijk toestel die uitgerust is met 4 EZ one-touch-knoppen.

De meningen over dit product zijn verdeeld maar toch geven de meeste gebruikers positief advies. Het toestel is eenvoudig in gebruik en je krijgt topkwaliteit voor een goedkope prijs. Door de compacte vorm kun je het overal meenemen. Voor sommigen is het handig dat je het apparaat niet op het stroomnetwerk moet aansluiten maar anderen vinden dat het teveel stroom tapt van je computer. Ook is het even zoeken om de scanner correct te installeren.

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijk scanner toestel dan loont het vast en zeker de moeite om dit model van Canon eens te bekijken. In vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze selectie hebben opgenomen, heeft dit apparaat wel degelijk de laagste prijs.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van de meer dan gunstige prijs waarover dit toestel beschikt.

Resolutie: het toestel is voorzien van een bijzonder hoge en krachtige resolutie van wel 2400 x 4800 dpi. Zo kun je genieten van een optimale beeldkwaliteit.

Handig in gebruik: het is mogelijk om rechtstreeks en praktisch geheel automatisch naar Cloud services te scannen. Bovendien is het mogelijk om in een mum van tijd een kleurenscan te maken.

 

Nadelen:

Stroom: deze scanner hoef je niet aan te sluiten op het stroomnetwerk. Het volstaat om de scanner met je laptop te verbinden. Een klein aantal gebruikers is echter van mening dat er op die manier teveel energie en stroom van de computer gevraagd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Brother scanners Desktop scanner 16 pp dubbelzijdig 

 

De Brother ADS-1100W ADF is een compacte scanner ideaal voor op kantoor om je documenten te kunnen scannen.

Het toestel beschikt over draadloze netwerkaansluiting om zo tot de beschikking te staan van verschillende gebruikers en je kunt er dubbelzijdig mee scannen.

Het apparaat is uitgerust met een ingang voor plastic ID-cards en je kunt er ook mee scannen naar een USB flashgeheugen. Deze scanner is zowel geschikt voor Windows als voor Mac en er wordt een softwarepakket meegeleverd.

De twee reviews over deze scanner aanbieding zijn volledig positief. De kwaliteit van het apparaat is top en het is eenvoudig in gebruik. De invoerlade is een pluspunt en het toestel is compact genoeg om mee te nemen.

Met de scanner van het bekende merk Brother haal je volgens de verschillende online reviews een degelijk en duurzaam toestel in huis. In vergelijking met sommige andere modellen gaat het hier om een vrij compacte scanner. Op die manier hoef je ook helemaal niet zoveel ruimte te voorzien om het apparaat een plaatsje te geven.

 

Voordelen:

Comfort: deze scanner is voorzien van een draadloze netwerkaansluiting. Op die manier is het mogelijk om met verschillende gebruikers tegelijk van het toestel gebruik te maken.

Handig in gebruik: met dit scanner apparaat is het mogelijk om meteen dubbelzijdig te scannen. Verder zijn er ook verschillende aansluitmogelijkheden voorzien. Het toestel kun je zowel gebruiken in combinatie met een Mac apparaat of een Windows apparaat.

 

Nadelen:

We merken dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn met deze handige scanner. Dit maakt het uiteraard iets moeilijker voor ons om eventuele minpunten bloot te leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. IrisPen Executive 7 Stylo Mobiele Scanner

 

De IRISPen Executive 7 Stylo is een mobiele scanner die je over gedrukte tekst of getallen moet laten gaan en de tekst wordt automatisch uitgetypt op je computer.

Denk maar aan een interessant artikel in de krant die je op je computer wilt hebben. Je kunt zelfs handtekeningen of kleine tekeningen scannen dankzij de geïntegreerde optische tekenherkenningstechnologie van deze mobiele scanner.

Over dit product staan tot nu toe nog maar twee beoordelingen geschreven door gebruikers maar deze geven een overwegend positief advies. De pen is van goede kwaliteit en is duurzaam. Het toestel heeft vele mogelijkheden en corrigeert fouten.

Je kunt ook kiezen tussen een linkshandige of een rechtshandige scan. Hij vertaalt uit 65 talen maar de vertalingen zijn niet altijd correct.

Deze handige scanner is afkomstig van het merk IRIScan. Dit merk doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar je haalt er zeker en vast een degelijk apparaat mee in huis. Toch zijn er heel wat positieve online reviews bij het artikel geschreven. Laten we daarom alvast even op zoek gaan naar de positieve en eventuele negatieve eigenschappen van het apparaat.

 

Voordelen:

Werkwijze: het is een handig toestel dat je eventjes over tekst of getallen moet laten glijden. Op die manier zal het toestel de gedrukte tekst gaan scannen en meteen gaan uittypen op de laptop.

Handig in gebruik: het werkt heel snel en efficiënt aangezien het ook meteen fouten zal gaan verbeteren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens een kleine minderheid van de kopers blijken de vertalingen niet altijd correct te zijn.

Kwetsbaar: een andere koper laat weten dat het toestel toch wel vrij kwetsbaar is en dus vrij snel kapot gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Canon Image Formula P-208II Scanner

 

De Canon imageFORMULA P-208II is een compacte en mobiele scanner die je overal eenvoudig mee naartoe neemt. Het is een ideaal toestel voor professionals die veel moeten reizen voor de job maar je kunt het apparaat ook gewoon thuis gebruiken.

Dankzij de ADF kun je dubbelzijdig scannen op hoge snelheid en deze scanner biedt ook ondersteuning voor gebosseleerde kaarten en foto’s. Het apparaat is compatibel met Mac en Windows en je kunt er optioneel een Wifi unit voor kopen.

Over deze scanner aanbieding is momenteel nog maar één review geschreven maar de koper vindt het een top product. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en is van goede kwaliteit. De prijs is aanvaardbaar en door de compacte vorm is het toestel ideaal voor mensen die veel onderweg zijn.

Net zoals één van de voorgaande toestellen is ook deze scanner afkomstig van het bekende merk Canon. Het is iets duurder dan het voorgaande apparaat maar toch is het zeker nog niet één van de duurdere scanners. Laten we alvast even de voor- en nadelen iets grondiger onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere scanners is dit apparaat toch wel vrij compact. Dit maakt het bijzonder handig om bijvoorbeeld te verplaatsen.

ADF: dankzij de ADF functie biedt dit apparaat je de mogelijkheid om aan een hogere snelheid ook meteen dubbelzijdig te scannen.

Handig in gebruik: verder is deze scanner helemaal compatibel met toestellen van Windows en Mac. Daarnaast ondersteunt het toestel ook gebosseleerde kaarten en gebosseleerde foto’s en afbeeldingen.

 

Nadelen:

Budget: ook hier merken we dat de koper laaiend enthousiast is over het toestel. Toch zou de hoge prijs voor toekomstige klanten misschien wel als een struikelblok kunnen beschouwd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Scanners koopgids

 

Met een scanner kun je belangrijke papieren documenten op een digitale manier op je computer bewaren. Er bestaan verschillende soorten scanners om uit te kiezen en dan zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden zoals de resolutie, de kleurdiepte, de functies en de prijs. In deze koopgids zul je meer informatie vinden over deze punten om je te helpen bij je aankoop.

Soorten scanners

Er zijn drie soorten scanners waaruit je kunt kiezen. Een flatbedscanner, een filmscanner en een documentscanner. De flatbedscanners zijn de meest voorkomende vorm van scanners. Deze gebruiken een platte glasplaat om voorwerpen te kunnen scannen. Als het apparaat over een transparantenadapter beschikt dan kun je zelfs dia’s en negatieven scannen.

Een filmscanner is speciaal ontworpen om negatieven en dia’s in te scannen. Met dit apparaat gaat het veel sneller dan met een flatbedscanner en de kwaliteit is meestal ook beter.

Een documentscanner daarentegen is bedoeld om zeer snel documenten in te scannen. Dit apparaat vind je meestal terug in bedrijven en wordt gebruikt om grote hoeveelheden documenten op een hoog tempo in te scannen.

Je kunt tenslotte nog kiezen voor een all-in-one apparaat of multifunctional. Dit toestel combineert een scanner met een printer, kopieerapparaat en faxmachine. Zo bespaar je ruimte en stroom en hoef je ook geen vier verschillende apparaten te kopen.

 

Resolutie en kleurdiepte

De resolutie van de scanner bepaalt voor een groot deel de beeldkwaliteit van je scans. Deze resolutie wordt weergegeven in dots per inch (dpi) heeft een betere kwaliteit als de waarde hoger is. Meestal worden er twee soorten resoluties weergegeven: de optische en de digitale resolutie.

De optische resolutie is het belangrijkste, dit is de echte beeldkwaliteit die geproduceerd kan worden door de scanner. De digitale resolutie voegt pixels toe om het bestand te vergroten en het gevolg daarvan is dat de kwaliteit minder scherp is dan bij optische resolutie. Als het apparaat een resolutie heeft van 600 tot 1200 dpi kan is dat meestal genoeg om een goede beeldkwaliteit te hebben.

Als je afbeeldingen of documenten in kleur wilt scannen dan moet je ook nog letten op de kleurdiepte van een scanner. Dit wordt aangegeven in bits en hoe hoger het aantal, hoe meer kleuren je kunt herkennen. Een scanner met een kleurdiepte van 24-bits is meestal al voldoende maar de huidige scanners hebben tegenwoordig bijna allemaal een kleurdiepte van 48-bits. De kwaliteit van de kleuren zal dus optimaal zijn.

 

Functies van de scanner

Sommige scanners, vooral de flatbedscanners, beschikken over een automatische documentdoorvoer. Dit maakt het scannen veel eenvoudiger want je kunt meerdere vellen papier na elkaar doorvoeren. De printer trekt het papier automatisch naar binnen dus terwijl het scannen bezig is kun jij je met een andere taak bezig houden. Niet alle scanners en printers beschikken over deze optie, hoewel het toch meestal altijd voorkomt bij all-in-one apparaten.

Sommige scanners beschikken over een cropfunctie die meestal standaard bij de software zit. Deze functie gebruik je om een afbeelding bij te knippen wanneer je het inscant. Zo kun je bepaalde delen van de foto wegsnijden.

Een ander nuttig onderdeel van de software is Image Correction and Enhancement. Wanneer je dia’s of negatieven inscant, kunnen stof en krassen zorgen voor oneffenheden in het digitale beeld. Deze functie zorgt ervoor dat de krassen en het stof verwerkt worden in de achtergrond van het beeld.

De interface is de manier waarop de printer verbinding maakt met je computer. Dit kan draadloos of via een kabel gebeuren. De meeste verbindingen gebeuren via een USB kabel en deze is ook het veiligste want er kunnen geen haperingen optreden. Je moet de scanner natuurlijk wel dicht bij je computer plaatsen. De meeste scanners werken tegenwoordig ook via Wifi. Zo kun je vanuit elke ruimte een opdracht versturen.

Prijs van een scanner

Als je enkel een scanner nodig hebt dan kun je meteen al een budget opstellen en naar verschillende aanbiedingen op zoek gaan. Als je echter ook een printer nodig hebt dan kun je misschien beter opteren voor een all-in-one printer met scanner, kopieerapparaat en fax. Zo kun je meteen alles met één apparaat doen en hoef je geen extra uitgaven te maken in de toekomst.

Je kunt online verschillende modellen vergelijken op basis van kwaliteit en prijs en op zoek gaan naar een aanbeveling van een expert. Er zijn vele mogelijkheden om online voor een goedkopere prijs een goed product te kopen. Je kunt natuurlijk ook naar de plaatselijke elektronica winkel gaan om een goede scanner uit te zoeken. Let ook op de garantie die je bij de aankoop krijgt, hoe meer jaren je kunt genieten van garantie, hoe minder zorgen je je moet maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES