Beste screenprotector

Laatste update: 25.06.24

 

Screenprotectors test van 2024

 

Met behulp van een degelijke screenprotector is het mogelijk om het scherm van je laptop en/ of smartphone te beschermen. Dat kan best wel handig zijn indien je de gewoonte hebt om je laptop of smartphone overal mee naartoe te nemen. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en dat heeft vooral te maken met het ruime aanbod. Daarom zijn we voor jou al even gaan uitzoeken wat nu precies de 3 best beoordeelde hedendaagse screenprotectors zijn. Indien je in het bezit bent van een iPhone 7 Plus of een iPhone 8 Plus dan kun je kiezen voor de iPhone 7 Plus en iPhone 8 screenprotector. Deze protector is transparant en is makkelijk aan te brengen. Door te kiezen voor de Samsung Galaxy J6 screenprotector kies je voor een screenprotector die speciaal ontwikkeld is voor dat type smartphones van Samsung. Bij de aankoop krijg je er zelfs een handig transparant en buigzaam TPU hoesje bij.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Screenprotector Reviews – Top 5

 

We willen onze iPhones, smartphones en iPads graag goed beschermen tegen krassen en stoten. Voor het meest kwetsbare deel, het touchscreen, hebben wij een aantal screenprotectors op een rijtje gezet. Zo kun jij bepalen wat voor jou de beste screenprotector is. In deze selectie hebben wij geen screenprotectors opgenomen voor de Iphone 6, de Samsung Galaxy S7, S8 en S9.

 

 

1. iPhone 7 Plus en iPhone 8

 

Geschikt voor de iPhone 7 plus en 8 plus is dit transparante hoesje. Het wordt geleverd met maar liefst 5 screenprotectors. Als je naar de prijs kijkt, krijg je het gevoel met een screenprotector aanbieding te maken te hebben. Let op! Deze screenprotector is alleen geschikt voor de wat grotere iPhone 7 Plus en 8 Plus. Hij is niet te gebruiken voor de iPhone 7 en 8.

Deze screenprotector is vervaardigd uit zogenaamd tempered glass dat 9 keer sterker is dan gewoon glas. Hij is speciaal te combineren met het meegeleverde transparante hoesje. Ook de achterzijde hiervan is transparant zodat het logo duidelijk zichtbaar blijft. Er wordt ook een reinigingsdoekje meegeleverd om je display schoon te maken voor je de protector aanbrengt.

In de review van klanten wordt dit product met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. Het hoesje past perfect om de telefoon. De screenprotector is zeer sterk en je hebt zeker het gevoel dat je iPhone goed beschermd is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

2. Samsung Galaxy J6

 

Dit artikel behoort niet bepaald tot de categorie goedkope screenprotectors. Daar staat tegenover dat het TPU hoesje een perfecte combinatie vormt met de twee meegeleverde screenprotectors. TPU is een buigzaam maar heel sterk materiaal en beschermt uitstekend tegen stoten en vallen.

De screenprotectors zijn vervaardigd uit tempered glas. Ze hebben geen invloed op de gevoeligheid van je touchscreen en beschermen uitstekend je beeldscherm. Ze zijn voorzien van een lipofoob laagje dat een vetafstotende werking heeft. Je logo blijft zichtbaar door de transparante achterkant van het hoesje.

Klanten waarderen dit product met maar liefst 5 sterren. Het biedt een hele grote bescherming aan je smartphone. Het glas is stevig en laat zich eenvoudig aanbrengen. Door de goede kwaliteit zie je nauwelijks dat je telefoon een screenprotector heeft.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Mmobiel iPad 9.7 

 

Beschik je over de iPad Air 2, de Air of de Pro, dan is deze screenprotector zeker een aanrader. Je wilt toch in ieder geval je kostbare iPad zo veel mogelijk beschermen. Zeker, wanneer je die ook nog regelmatig buitenshuis gebruikt. Met zijn slechts 0,25 mm dikte is hij de dunste protector ooit.

Hij is zo dun dat je na het aanbrengen nauwelijks een verschil ziet. Deze iPad screenprotector is met behulp van lasertechniek op maat gesneden. Hij heeft mooie afgeronde hoeken en beïnvloedt de gevoeligheid van je touchscreen niet. Hij is super dun, maar toch heel hard en sterk.

Deze screenprotector wordt zeer goed beoordeeld door kopers. In de review wordt hij zelfs gewaardeerd met 5 sterren. Een top protector met een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Zelfs als hij niet helemaal goed geplaatst is, laat hij zich heel makkelijk corrigeren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. iPhone X of XS

 

Deze screenprotector is vervaardigd uit tempered glas, dat driemaal zo sterk is als plastic. Hij beïnvloedt op geen enkele wijze de gevoeligheid van je touchscreen. Wel biedt hij een perfecte bescherming tegen krassen en stoten. Dus geen probleem wanneer je je telefoon samen met je sleutels in je broekzak stopt.

Deze screenprotector is geschikt voor de iPone X of XS. Hij biedt 99% UV bescherming zodat je ogen minder snel vermoeid raken. Voor een hele redelijke prijs haal je optimale bescherming voor je telefoon in huis.

Kopers die je voorgingen brengen een heel positief advies uit en beoordelen deze screenprotector met de maximale 5 sterren. Hij past perfect op het scherm en laat zich ook eenvoudig aanbrengen. Het is aantrekkelijk geprijsd en van prima kwaliteit. Kortom een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. iPhone Xs 

 

Ook deze fraaie screenprotector is vervaardigd uit tempered glass. Dit is 9 keer sterker dan gewoon glas. Hij is speciaal vervaardigd voor de iPhone Xs. Het is niet bepaald de goedkoopste screenprotector. Daar staat tegenover dat hij van perfecte kwaliteit is. Bovendien bedekt hij het beeldscherm van je telefoon volledig.

Deze screenprotector wordt geleverd met een schoonmaakdoekje. Zo kun je eerst het touchscreen goed reinigen voordat je het glas aanbrengt. Daarna kun je er zelfs met een stanleymes geen beschadigingen meer op aanbrengen.

Klanten zijn zeer tevreden over hun aankoop. De screenprotector past perfect op de telefoon en biedt prima bescherming. Hij beïnvloedt op geen enkele wijze de gevoeligheid van het touchscreen. Dankzij het meegeleverde reinigingsdoekje is de protector ook heel makkelijk aan te brengen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Screenprotectors koopgids

 

Wil je je smartphone of tablet zoveel mogelijk beschermen tegen bijvoorbeeld krassen en andere beschadigingen? Kies dan voor één van de beste screenprotectors. Het ruime assortiment maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Probeer daarom eventueel rekening te houden met de materialen, het formaat, de afwerking en het budget. Aangezien niet alle producten tot de goedkope screenprotectors behoren, is het handig om aandachtig te zijn voor promoties en leuke aanbiedingen. En wie weet ga je vroeg of laat wel naar huis met een aantrekkelijke screenprotector aanbieding.


Wat is een screenprotector en het nut ervan

Wat wordt er nu precies bedoeld met een screenprotector en wat zijn de mogelijkheden ervan? Een screenprotector is een handig product waarmee het mogelijk wordt om het scherm van je tablet of je smartphone te beschermen. Wil je dus vermijden dat je scherm vol krassen komt te staan, dan is een screenprotector een echte meerwaarde. Toch raden wij jou aan om de verschillende mogelijkheden grondig te bekijken. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten screenprotectors. Dankzij een screenprotector kun je bovendien ook vermijden dat het scherm vuil wordt.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Je zult het misschien niet verwachten maar er bestaan wel degelijk verschillende materiaalsoorten op het gebied van screenprotectors. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor glas. Glazen screenprotectors zijn vrij recent op de markt gekomen en zullen dus nog wel wat duurder in de aankoop zijn. Dergelijke screenprotectors zijn vervaardigd uit een bijzonder fijne laag van kwalitatief gehard glas. Een pluspunt van een glazen protector is het feit dat het oppervlak bijzonder krasvast blijkt te zijn en dat je er ook makkelijk mee kunt werken.

Kies je voor een screenprotector uit kunststof dan kies je uiteraard voor de meest frequente variant. Het doet precies wat het moet doen en is bovendien ook betaalbaar van prijs. Toch blijkt het minder krasvast te zijn dan een glazen protector. Daarnaast heb je ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een vloeibare screenprotector. Vloeibare screenprotectors zijn makkelijk aan te brengen en nadien zelfs bijna onzichtbaar. Ze beschermen het scherm bijzonder goed en zijn zelfs antibacterieel. Een nadeel is dan weer het prijskaartje.

 

Wat met het formaat

Daarnaast zul je merken dat er heel wat verschillende formaten mogelijk zijn. En dat is ergens ook logisch, aangezien er diverse soorten smartphones en tablets op de markt gebracht zijn. Sommige smartphones en tablets zijn groter of kleiner in vergelijking met andere. Het is dan ook logisch dat er screenprotectors in verschillende formaten worden aangeboden. Houd dus rekening met de grootte en het type tablet of smartphone dat je hebt. Op basis daarvan kun je kiezen tussen een standaard of een curved screenprotector.


De mogelijke afwerking van de screenprotector

Ook de afwerking van de screenprotector kan in meer of mindere mate verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een “ultra clear” afwerking; bovendien ook de meest voorkomende variant. Dergelijke afwerking is bijzonder voordelig en je hebt bovendien een duidelijk en helder zicht op het display van je smartphone of tablet. Echter kun je vandaag de dag ook kiezen voor een “Anti Glare” of “matte” afwerking. Dergelijke protectors zullen het zonlicht weerkaatsen en eventuele reflectie tegengaan. Houd er wel rekening mee dat je display iets donkerder zal tonen.

Vind je het vervelend dat personen die bijvoorbeeld naast jou op de tram zitten, kunnen meelezen wat er op je scherm verschijnt? Kies dan voor een zogenaamde “privacy” screenprotector. Echter zul je hiervoor dan weer iets meer betalen en is het scherm ook net een tikkeltje donkerder. Tenslotte is er nog de optie “Anti blue light” en de optie “Mirror”. Kies je voor de “Anti blue light” dan kies je voor een protector die het schadelijke spectrum zonder problemen uit ledlicht zal filteren. De “Mirror” protector is, zoals de naam doet vermoeden, een handige protector om jezelf te spiegelen.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Tot slot het prijskaartje nog! De aankoop van een degelijke en duurzame screenprotector hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo is het mogelijk om een veilige screenprotector aan te kopen voor amper 3 euro. Uiteraard bestaan er ook heel wat protectors die je toch wel wat duurder zult betalen. Prijskaartjes van 20 euro of meer zijn dan ook alvast geen uitzondering meer. Factoren zoals het formaat en de gebruikte materiaalsoorten kunnen alvast een belangrijke invloed uitoefenen.

Ben je van plan om de screenprotector altijd te gebruiken of is het eventueel gewoon eens om te proberen. Wat is het budget dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke screenprotector. Misschien kan het een aanbeveling zijn om rekening te houden met de online reviews van klanten? Deze gebruikerservaring, positief of negatief, kan misschien wel een doorslag geven als je twijfelt tussen meerdere screenprotectors. Het loont in elk geval de moeite om verschillende protectors te vergelijken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES