9 beste selfiesticks Test van 2024

Laatste update: 20.05.24

 

Beste selfiesticks – Vergelijkingstest & Koopgids

Een leuke uitstap met vriendinnen of een vakantie met het gezin is nooit compleet zonder blijvende herinneringen. Met een handige selfiestick kun je leuke foto’s maken waarop je allemaal samen staat afgebeeld. Door even onze huidige top 3 met hun bijhorende voor- en nadelen te bekijken, zul je al gauw merken dat je met de Studio Me® 3 in 1 Selfie Stick een uitstekende keuze maakt. Hij wordt geleverd met een bluetooth afstandsbediening en kan met alle types smartphones worden gebruikt. Daarnaast moet de Bluetooth Selfie Stick 3-in-1 zeker niet onderdoen. Deze uitvoering werkt met Samsung of iPhone smartphones en blijkt bijzonder geschikt om TikTok-filmpjes te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste selfiesticks (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een handige selfiestick met een knop zodat je de perfecte gezinsfoto kunt maken? Of gaat je voorkeur uit naar een exemplaar dat je onder water kunt meenemen? We vroegen de hulp en het advies van enkele ervaren gebruikers om deze lijst met toppertjes samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je er de beste selfiestick uitkiest die aan al jouw wensen voldoet.

 

Selfiestick iPhone

 

1. Studio Me® 3 in 1 Selfie Stick Tripod – Selfiestick Universeel 

 

De Studio Me selfiestick blijkt één van de populairste exemplaren in onze selectie te zijn. Deze universele selfiestick is compatibel met iPhone, Samsung en alle andere merken zodat je hem zonder probleem met jouw toestel kunt verbinden.

Het statief kan eenvoudig worden uitgeschoven tot een lengte van 70 cm en kent in opgevouwen toestand een compact formaat van 20 cm waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Daarnaast werd hij voorzien van een verstelbare smartphonehouder die 225° kan worden gekanteld om de beste setting te bekomen.

Zijn gebruiksgemak wordt nog verder uitgebreid door de kleine bluetooth afstandsbediening waarmee je de zelfontspanner eenvoudig kunt inschakelen om foto’s of video’s te maken. Deze uitvoering beschikt tevens over de mogelijkheid om hem als monopod en tripod te gebruiken zodat je tijdens online meetings heel relaxed kunt plaatsnemen zonder dat je arm lam wordt. In de reviews merken we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop, maar sommigen vinden hem niet stabiel genoeg.

 

Voordelen:

Universeel: deze tripod selfiestick kan voor alle types smartphone worden gebruikt om leuke video’s en foto’s te maken.

Formaat: hij kan tot 70 cm worden uitgeschoven en eens je hem terug opvouwt, kent hij een vrij klein formaat van 20 cm.

Afstandsbediening: de compacte afstandsbediening werkt met bluetooth om de zelfontspanner te activeren.

Multifunctioneel: dit exemplaar kan zowel als selfiestick, monopod- en als tripod statief worden gebruikt zodat je tijdens online-meetings een ontspannen houding kunt aannemen.

 

Nadelen:

Stabiliteit: enkele klanten merken op dat het statief niet stabiel is waardoor je er beter geen zware smartphone in kunt plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Selfiestick Samsung

 

2. Bluetooth Selfie Stick 3-in-1 – Tik Tok – Selfiestick Universeel – Tripod – Monopod 

 

De selfiestick van QuickDays is momenteel in de aanbieding waardoor je hem aan een goedkope prijs kunt aankopen. Deze uitvoering kan gewoon als fotostok of als tripod worden aangewend om perfecte foto’s en video’s te maken.

Doordat deze selfiestick over een universele houder beschikt, kun je hem voor alle smartphones met een breedte tussen 64 en 98 mm gebruiken. Daarnaast wordt hij geleverd met een bluetooth afstandsbediening die een bereik kent tot 10 à 15 meter zodat je leuke groepsfoto’s of TikTok-filmpjes kunt registeren.

Deze variant kent een vrij licht gewicht van slechts 130 g en is vervaardigd uit kunststof en staal. Je kunt hem uitschuiven tot een maximale lengte van 70 cm en ingeklapt meet hij 19 x 4 cm waardoor hij vrij compact is om mee te nemen. In de reviews zien we dat bijna alle klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze stick.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze uitvoering kan als monopod, selfiestick en als tripod worden aangewend om video’s op te nemen.

Universeel: door zijn universele smartphonehouder met een breedte tussen 64 en 98 mm, blijkt deze selfiestick geschikt voor Samsung, iPhone en de meeste andere merken.

Afstandsbediening: hij werkt met een handige bluetooth afstandsbediening zodat je van op een afstand je smartphone kunt bedienen.

Formaat: deze fotostok kan maximum tot 70 cm worden uitgeschoven en ingeklapt kent hij een afmeting van 19 x 4 cm. Hij weegt slecht 130 g waardoor je hem heel gemakkelijk kunt meenemen.

 

Nadelen:

Stevigheid: de selfiestick blijkt op zijn maximaal uitgeschoven lengte zijn stevigheid te verliezen wat hem minder stabiel maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Selfiestick met bluetooth

 

3. Trust Mobile – Selfiestick met Bluetooth – Draadloos – Opvouwbaar

 

De opvouwbare selfiestick van Trust Mobile is een bijzonder handig hulpstuk om leuke selfies te nemen. Hij wordt gekenmerkt door zijn maximaal uitschuifbare lengte tot 80 cm waardoor je vanop een ruime afstand waanzinnige selfies kunt maken.

Deze stevige aluminium selfiestick is afgewerkt met een rubberen handgreep die over een praktische sluiterknop beschikt. Hierdoor kun je hem via bluetooth met je smartphone verbinden om de camera te bedienen. Doordat hij compatibel is met alle iOS- en Android smartphones, hoef je trouwens geen speciale app te downloaden. 

Daarnaast blijkt de telefoonhouder geschikt voor smartphones die maximaal 500 g wegen en een schermgrootte tot 6 inch kennen. Hij is tevens voorzien van een ingebouwde oplaadbare batterij die je gemakkelijk met de meegeleverde oplaadkabel kunt opladen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de stabiliteit van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze selfiestick met bluetooth zal probleemloos met alle Android- en iOS-smartphones verbinding maken zonder dat je een app nodig hebt.

Uitschuifbaar: hij kan tot een maximale lengte van 80 cm worden uitgeschoven en eens hij terug ingeschoven is, meet hij slechts 25 cm.

Smartphonehouder: de stevige houder blijkt geschikt voor toestellen met een maximaal gewicht tot 500 g en een schermgrootte tot 6 inch.

Het prijskaartje: dit product kent de laagste prijs in ons assortiment zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Sluiterknop: één klant merkt op dat de sluiterknop van de selfiestick niet werkt waardoor de stick moest worden teruggestuurd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gimbal selfiestick

 

4. Giive – 10 in 1 Gimbal Selfie Stick Tripod – 2x LED lamp 

 

Deze bijzondere selfiestick met stabiele Gimbal-functie werd voorzien van 2 dimbare ledlampen om knappe beelden met de juiste belichting te maken. Hij kan zowel als monopod, selfiestick en als tripod worden gebruikt om speciale panoramafoto’s, selfies of video’s te maken.

Het statief kent een uitschuifbare lengte tot maximum 80 cm en beschikt over uitklapbare stevige poten waardoor hij heel stabiel staat. Daarnaast werd hij voorzien van een uitneembare afstandsbediening die via bluetooth een draadloze verbinding maakt om de camera op je telefoon te bedienen. Zijn gebruikscomfort wordt overigens nog verder uitgebreid door de 360° draaibare telefoonhouder die geschikt is voor smartphones met een maximale schermgrootte van 6 inch.  

Deze variant weegt 400 g en wanneer je hem opvouwt, kent hij een vrij compact formaat van 20 cm zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen. In de reviews zien we dat deze uitvoering een uitstekende score van 4,8 sterren kreeg voor zijn hoogwaardige kwaliteit.

 

Voordelen:

Belichting: de selfiestick met stabiele Gimbal-modus is voorzien van 2 dimbare ledlampen om je video’s en foto’s de ultieme belichting te geven.

Functioneel: hij kan tot maximum 80 cm worden uitgeschoven en beschikt tevens over uitklapbare stevige poten zodat je hem als statief kunt gebruiken.

Bluetooth: de uitneembate bluetooth afstandsbediening zal een draadloze verbinding met je smartphone maken om je toestel van op een afstand te bedienen.

Compact: doordat je hem tot een compact formaat van 20 cm kunt opvouwen, blijkt hij bijzonder gemakkelijk om mee te nemen.

 

Nadelen:

De prijs: dit product kent de duurste aankoopprijs in onze lijst waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Selfiestick waterproof

 

5. GoEasy Waterproof Selfie Stick voor GoPro, Eken, Sjcam, Salora, Nikkei 

 

GoEasy wordt door velen als het beste merk voor waterproof selfiesticks beschouwd en dat merken we ook in de reviews waar hij een uitstekende score voor zijn functionaliteit kreeg. De GoEasy selfiestick blijkt het neusje van de zalm te zijn om in combinatie met actioncams gebruiken.

Hij kan namelijk perfect voor GoPro, Eken, Sjcam en vele andere toestellen worden aangewend om actieve video’s en/of gewaagde foto’s te maken. Deze variant weegt slechts 169 g en kan eenvoudig met een verstelbare band om je pols worden vastgemaakt zodat hij niet uit je handen kan glippen. 

Zijn gebruiksgemak wordt zelfs nog een tikkeltje versterkt door zijn traploos instelbare lengte die tot 49 cm kan worden uitgeschoven waardoor je mooie frames kunt kiezen om je prestaties extra in de verf te zetten.

 

Voordelen:

Toepassing: deze selfiestick werd speciaal ontwikkeld om in combinatie met diverse types actioncams uitzonderlijke beelden te maken.

Compatibiliteit: hij is geschikt voor GoPro, Sjcam, Eken, Salora, Nikkei en verschillende andere toestellen zodat je tijdens je extreme sportactiviteiten avontuurlijke video’s of foto’s kunt schieten.

Gebruiksgemak: dit exemplaar kan eenvoudig met een verstelbare polsband aan je arm worden vastgemaakt waardoor je hem onderweg niet kunt verliezen.

Instelbaar: de GoEasy selfiestick is traploos instelbaar en kan tot een lengte van 49 cm worden uitgeschoven. Hij kent een bijzonder licht gewicht van slechts 169 g.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: we merken op dat deze uitvoering niet over bluetooth beschikt zodat je je apparaat steeds handmatig moet bedienen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Selfiestick Invisible

 

6. Insta360 Invisible Selfie Stick New – 70 cm – One R – One X – Go

 

De selfiestick van Invisible is speciaal bedoeld om met actioncams van het type One R, One X, One en Evo te gebruiken zodat je tijdens diverse activiteiten spectaculaire opnames kunt maken.

Dit handige exemplaar kan in één beweging worden uitgeschoven tot een lengte van 70 cm waardoor je voldoende afstand krijgt om knappe beelden vast te leggen. Daarnaast weegt hij slechts 98 g en eenmaal ingeschoven, kent hij een lengte van 16,5 cm zodat hij vrij gemakkelijk in je zak of rugtas kan worden weggestopt.

Deze zwarte aluminium selfiestick werd afgewerkt met een degelijk antislip handvat waardoor hij niet onverhoeds uit je handen kan glippen. We konden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews vinden.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de selfiestick kan bijzonder gemakkelijk in één beweging in/uit worden geschoven zodat hij quasi meteen gebruiksklaar is.

Formaat: hij kent een maximale lengte van 70 cm en eens hij ingeschoven is, meet hij slechts 16,5 cm waardoor hij heel gemakkelijk kan worden opgeborgen.

Gewicht: door zijn bijzonder lichte gewicht van 98 g, is hij heel goed hanteerbaar.

Compatibiliteit: deze selfiestick is geschikt voor Insta360 actioncams van het type One R, One X, One en Evo.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat deze variant in de duurste prijsklasse valt en bijgevolg niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GoPro selfiestick

 

7. Aluminium Selfie Stick met Bluetooth voor GoPro, iPhone, Samsung 90CM!

 

De veelzijdige selfiestick van BlitzWolf kan zowel als tafelstatief, tripod en als selfiestick worden aangewend om mooie foto’s of filmopnames te maken. Dit exemplaar werd voorzien van een uitneembare afstandsbediening zodat je hem via bluetooth met je opnameapparaat kunt verbinden om hem op afstand te bedienen.

Deze selfiestick blijkt overigens compatibel met alle GoPro, iPhone en Samsung apparaten die over een bluetooth 3.0 versie beschikken zonder dat je hiervoor een speciale app moet downloaden. Daarnaast zorgt de stevige smartphonehouder voor een stabiele opname bij toestellen met een schermgrootte tussen 3,6 en 6 inch waardoor hij met de meeste apparaten kan worden gebruikt.

Hij is vervaardigd uit aluminium en werd met rubber afgewerkt zodat je een degelijke grip hebt en hij niet uit je handen kan glijden. Door zijn lichte gewicht van slechts 148 g en compacte formaat kun je hem heel gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Hij wordt geleverd met een micro USB-kabel om de geïntegreerde batterij op te laden. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Veelzijdig: deze uitvoering wordt getypeerd door zijn veelzijdige gebruiksmogelijkheden. Hij kan namelijk als tripod, tafelstatief en selfiestick worden gebruikt.

Connectiviteit: de uitneembare afstandsbediening kan een draadloze verbinding maken met GoPro, Samsung en iPhone smartphones die over de bluetooth versie 3.0 beschikken.

Uitschuifbaar: de selfiestick kan tot een maximale lengte van 60 cm worden uitgeschoven zodat je heel stabiel video’s of foto’s kunt maken.

Oplaadbaar: hij wordt geleverd met een micro USB-kabel om de ingebouwde batterij te kunnen opladen.

 

Nadelen:

Beperkte lengte: enkele klanten vinden de maximale lengte van 60 cm niet voldoende om groepsfoto’s te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Benro Smart Selfie stick en statief BK10

 

Door te kiezen voor de Benro selfie stick kies je, volgens heel wat klanten, voor een degelijk en betrouwbaar product. Deze selfie stick wordt vergezeld van een mini statief dat je maximaal kunt belasten met 3 kg.

De selfie stick is handig te bedienen en kan gebruikt worden om er je GoPro toestel of je smartphone op te bevestigen. Verder kun je de hoogte van de selfie stick lichtjes aanpassen. Hierbij bedraagt de minimale hoogte zo’n 18 cm en de maximale hoogte maar liefst 85 cm. De selfie stick is vervaardigd uit bijzonder sterk aluminium en kan dus vast wel tegen een stootje.

Bij de levering van het product dan krijg je er meteen ook een bluetooth afstandsbediening bij. Zo is het mogelijk om de selfie stick vanop een afstand van maximaal 10 meter te bedienen. Klanten reageren bijzonder positief als het gaat over de kwaliteit en de prijs van het product. Echter vindt een kleine minderheid het best wel jammer dat de batterij van de afstandsbediening vrij snel leeg is.

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om een unieke selfie stick te vinden. Toch kan het misschien de moeite lonen om dit product van Benro even rustig te bekijken. De selfie stick kan makkelijk versteld worden in hoogte en biedt daarnaast nog tal van andere optiemogelijkheden.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke selfie stick is vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium en kan best wel verdragen.

Werkhoogte: je kunt de werkhoogte van deze selfie stick makkelijk en zonder problemen aanpassen van minimaal 18 cm tot maximaal 85 cm.

Bluetooth afstandsbediening: de bluetooth afstandsbediening maakt het mogelijk om deze selfie stick vanop een afstand te bedienen.

 

Nadelen:

Voeding: de afstandsbediening werkt op basis van een batterij die volgens een enkele koper toch wel vrij snel leeg is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. KJStar Selfie Stick Draadloos Met Bluetooth

 

Deze universele selfie stick levert de beste prestaties op, want het is ten eerste universeel wat betekent dat je het met alle smartphones kan gebruiken zoals de Samsung. Ook kun je deze selfie stick gebruiken met de iPhone 6 en de SE.

Verder kun je ook onvergetelijke video’s maken met dit product. Het is licht van gewicht en compact, dus je kunt het gemakkelijk overal meenemen tijdens een roadtrip, een festival of als je op vakantie gemakkelijk je ervaringen wilt vastleggen met behulp van deze selfie stick.

De gebruikers van dit product geven allemaal ander advies voor deze selfie stick, want voor een deel is dit product kwetsbaar en niet bestand tegen de schadelijke invloeden van water. En voor het ander deel is deze selfie stick van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het is verder een koopje en het is een blikvanger.

Deze KJStar selfie stick heeft misschien niet meteen de laagste prijs maar zul je toch wel zeker tussen de goedkope modellen kunnen vinden. De stick is voorzien van bluetooth waardoor je dus een verbinding kunt maken met bijvoorbeeld je smartphone. Laten we even kijken naar de sterke punten van dit toestel.

 

Voordelen:

Bluetooth: deze selfie stick is uitgerust met bluetooth waardoor je dus een verbinding kunt maken met je smartphone of andere apparaten.

Formaat: dit is een eerder compacte selfie stick die bovendien vrij weinig weegt. Daardoor kun je het apparaat vrij handig overal mee naartoe nemen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een aantal kopers vinden dat de selfie stick toch vrij kwetsbaar is. Zo blijkt dit model helemaal niet waterbestendig te zijn.

Kostenplaatje: één enkele gebruiker vindt de selfie stick ook veel te duur in verhouding met de kwaliteiten die worden aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Selfiesticks Koopgids

 

Om tijdens je reis spectaculaire foto’s te maken waar je ook zelf op staat, is het een goede aanbeveling om in een degelijke selfiestick te investeren. Maar bestaan er eigenlijk verschillende types? En hoe moet je een selfiestick installeren? Neem even rustig de tijd om de informatie in onze koopgids te bekijken. Als je de verschillende testen gaat vergelijken, zul je trouwens merken dat er vaak leuke aanbiedingen zijn waardoor je een echt koopje kunt doen.

Wat is een selfiestick 

Doordat de meeste smartphones tegenwoordig over camera’s met een hoogwaardige kwaliteit beschikken, kun je op een bijna professionele manier je beelden vastleggen. Daarbij zijn de mogelijkheden oneindig en kun je bijvoorbeeld verschillende scherptes, effecten en frames instellen. 

Bijna dagelijks kom je wel mensen tegen die een selfiestick gebruiken om foto’s of filmpjes te maken. De selfiestick, ook wel fotostok genoemd, wint enorm aan populariteit door zijn vermogen om uit allerlei hoeken hele mooie foto’s te maken waar je ook zelf op staat. Je zou een selfiestick enigszins met een statief kunnen vergelijken waarop vakkundige fotografen hun camera plaatsen om een stabiel beeld te bekomen.

 

De verschillende types

We onderscheiden 3 types selfiesticks die verschillen door de manier waarop ze de camerafunctie van je smartphone bedienen. De gewone selfiestick is de goedkoopste variant en kan bijzonder eenvoudig worden gebruikt. Je plaatst je smartphone in de houder en schakelt de timerfunctie van je camera in om een foto te maken. Bij deze variant kan het even duren tot de foto wordt gemaakt waardoor je soms leuke shots zult missen.

De bekabelde selfiestick is de meest verkochte uitvoering omdat hij vrij voordelig is en eenvoudig met je opnameapparaat kan worden verbonden. Deze fotostok kan namelijk gemakkelijk met een kabeltje op de aansluiting voor de hoofdtelefoon worden aangesloten en kan bijgevolg zowel voor Android als iPhones worden gebruikt. Er is voor deze variant geen speciale app of extra set up nodig zodat hij quasi meteen gebruiksklaar is.

Tenslotte is er de bluetooth selfiestick waarbij een draadloze verbinding met de smartphone wordt gemaakt. Bij een dergelijk exemplaar zul je in de meeste gevallen je telefoon met de selfiestick moeten synchroniseren om een bluetoothverbinding tot stand te brengen. Een bluetooth selfiestick beschikt meestal over een sluiterknop die in het handvat verwerkt zit, maar er bestaan ook  varianten met een uitneembare afstandsbediening waarmee je de selfiestick van op een afstand kunt bedienen.

 

De uitschuifbare lengte en het gewicht

Er zijn enkele aspecten die vaak de doorslag geven om een bepaalde selfiestick aan te kopen. De uitschuifbare lengte kan bij sommige apparaten namelijk nogal verschillend zijn. De meeste monopods kunnen tot een lengte van 70 cm worden uitgeschoven en dit blijkt de ideale afstand te zijn om mooie selfies te maken. Andere selfiesticks kunnen tot een meter of meer worden verlengd, maar deze zullen dan wel iets minder stabiel zijn.

Daarnaast is het formaat in opgevouwen toestand eveneens belangrijk, want je wilt hem tenslotte wel gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Er zijn vrij compacte exemplaren die tot 15 cm kunnen worden ingeschoven zodat hij vlot in je broekzak of handtasje past. Een selfiestick weegt doorgaans rond 100 à 150 g waardoor je bijna niet voelt dat je hem bij je hebt. Andere exemplaren kunnen tot 0,5 en zelfs 1 kg wegen wat heel wat minder handig is wanneer je bijvoorbeeld een tocht door de bergen maakt.

De extra functies

Bepaalde selfiesticks beschikken over extra functiemogelijkheden waardoor het gebruikscomfort sterk wordt uitgebreid. Zo zijn er exemplaren die waterproof zijn zodat je hem tijdens het duiken onder water kunt meenemen om een waanzinnige foto te maken. De veelzijdige of multifunctionele selfiestick kan tevens als statief worden gebruikt om een plaatje te schieten.

Deze monopods en tripods kun je namelijk ergens plaatsen om vervolgens met de afstandsbediening vanop afstand je foto te maken zodat de voltallige groep erop staat. Tenslotte zijn er selfiesticks die in diverse richtingen kunnen draaien zodat je bijvoorbeeld panoramabeelden kunt maken of die ene speciale foto vanuit een onmogelijke hoek.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een selfiestick?

Alle selfiesticks of monopods kennen hetzelfde ontwerp en bestaan uit een smartphonehouder en een telescopische arm met een handvat. Sommige exemplaren werken met de timerfunctie van je telefoon waardoor je een bepaalde tijd moet wachten tot de foto wordt gemaakt.

Andere selfiesticks zijn voorzien van een verbindingskabel met een conventionele 3,5 mm-plug om hem op de hoofdtelefoonaansluiting aan te sluiten. Deze versie is bijzonder eenvoudig te installeren en je hoeft er geen setup voor te doen. Je drukt gewoon op de knop van de selfiestick en je foto wordt onmiddellijk gemaakt.

De bluetooth selfiestick kent een draadloze bediening doordat de stick via bluetooth met je smartphone communiceert. Deze variant functioneert met een afstandsbediening zodat je de camera op het gewenste moment een foto of video kunt laten vastleggen.

Q2: Wat moet je doen als de knop van de selfiestick niet werkt?

Het overgrote deel van de selfiesticks is met de meeste camera-apps compatibel. Echter, wanneer je de ontspannerknop op de selfiestick indrukt, zullen sommige smartphones op de zoom- of volumefunctie overgaan. In dit geval dien je enkel de opnamefunctionaliteit aan de zoom- of volumeknop toe te voegen om de sluiterknop te laten functioneren.

Hiervoor kun je gewoon in het camerascherm naar de instellingen gaan en het gereedschapstekentje aanklikken. Vervolgens ga je naar “volumeknop gebruiken als” en je kunt deze knop als ontspanner instellen. Wanneer je smartphone van de oudere generatie is, kan het mogelijk zijn dat je de app Lumia Selfie moet installeren.

 

Q3: Hoe gebruik je een selfiestick?

Met een selfiestick kun je spectaculaire en unieke selfies of filmpjes maken. Door de selfiestick boven je hoofd te houden terwijl je voor een grote diepte staat, lijkt het alsof de foto gemaakt is terwijl je over een afgrond hangt. Wees steeds heel voorzichtig als je gekke of bizarre selfies wilt maken, want gevaarlijke poses aannemen kan tot catastrofale gevolgen leiden.

De selfiestick of fotostok is heel compact wanneer hij ingeschoven is. Als je de stick wilt gebruiken dien je enkel je smartphone in de houder te klikken en de telescopische stok uit te schuiven. Vanzelfsprekend kun je nu niet meer bij de ontspannerknop op je toestel. Naargelang het type selfiestick moet je de zelfontspanner instellen, de knop op de stick gebruiken of de bluetooth afstandsbediening indrukken om een leuke selfie te maken.

 

Q4: Hoe moet je een selfiestick installeren?

Sommige smartphones kennen vooraf gedefinieerde instellingen zodat de monopod onmiddellijk kan worden aangesloten. Afhankelijk van het type selfiestick zal het nodig zijn om al dan niet een aanvullende app te downloaden om de fotostok te kunnen gebruiken.

Een selfiestick via bluetooth aan je smartphone koppelen kan soms voor enige problemen zorgen omdat omdat een speciaal verbindingsalgoritme moet worden gevolgd. Zorg ervoor dat de selfiestick volledig opgeladen is voor je hem gaat connecteren. Schakel eerst de bluetoothknop op je smartphone in en pas daarna de selfiestick om verbinding te kunnen maken. Ga vervolgens naar het bluetoothmenu op je smartphone waar je alle gevonden apparaten kunt terugvinden.

Als je de naam van je selfiestick gevonden hebt, kun je verbinding maken waarna het enkele seconden kan duren om de beide apparaten te koppelen. Om te zien of de koppeling correct verlopen is, kun je nu de camera-app openen om een foto te maken. Druk gewoon op de knop op het handvat en je eerste selfie met de fotostok wordt gemaakt.


Q5: Waar kun je een selfiestick kopen?

Tegenwoordig worden de selfiesticks in bijna elke webshop, warenhuis en retailer te koop aangeboden. Echter, als je op zoek bent naar een kwaliteitsvol exemplaar dat gemakkelijk met jouw specifieke smartphone verbinding maakt, kun je je beter tot een audio/video speciaalzaak wenden. De ervaren verkopers zullen je met veel plezier helpen om er de beste selfiestick uit te kiezen die met jouw apparaat compatibel is.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES