8 beste Senioren Smartphones Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste senioren smartphones – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met het verstrijken van de jaren gaat alles soms wat moeilijker waardoor ook een gewone smartphone misschien wel eens een uitdaging zou kunnen worden. Dit is gemakkelijk op te lossen door te kiezen voor een senioren smartphone. Deze zijn heel eenvoudig in gebruik en bovendien beschikken ze over een duidelijk lettertype zodat alles goed leesbaar is. We zochten voor jou 3 toestellen uit om eens naast elkaar te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Senifone S1 Senioren Smartphone die gekenmerkt wordt door een voorgeprogrammeerde WhatsApp functie, een SOS functie en extra grote toetsen. Daartegenover staat de Doro 8080 smartphone voor senioren die op het Android 9 besturingssysteem werkt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste senioren smartphones (Reviews) van 2024

 

Wanneer je in de herfst van je leven bent gaan veel dingen soms wat moeizamer. Het zicht is wat minder en het geheugen wil niet altijd even goed mee. Om steeds bereikbaar te blijven geven we je graag het advies om te kiezen voor een smartphone voor senioren waarbij alles goed leesbaar is en die bovendien eenvoudig kan worden bediend. We hebben alvast 5 toestellen uitgezocht om de keuze wat gemakkelijker te maken. Neem rustig de tijd om alles eens goed te bekijken voor je de beste senioren smartphone uitkiest die jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Senifone S1 Senioren Smartphone – 32GB – WhatsApp & SOS Functie

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een smartphone voor senioren maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou deze S1 smartphone van Senifone alvast warm aanbevelen. Net zoals de bekende kleine smartphone van Nokia of de populaire Samsung senioren smartphones, behoort ook dit toestelletje tot de absolute toppers. En dit lijkt alvast te worden bevestigd door het positieve advies in de talrijke online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om deze senioren smartphone eens even onder de loep te nemen.

Zo is de Senifone S1 senioren smartphone gezegend met een helder en duidelijk leesbaar IPS-LCD display van 6,53 inches groot en een bijbehorende beeldschermresolutie van 1600 x 720 pixels. Apart van het Android 10 besturingssysteem, beschik je eveneens standaard over een opslagcapaciteit van 32GB die – indien gewenst en met behulp van een Micro SD geheugenkaartje – verder kan worden uitgebreid.

Verder is de smartphone uitgerust met een octa core processor, een krachtige 5000 mAh batterij en een ruim 2GB RAM geheugen die garant staan voor een snelle opstarttijd en een hoge reactiesnelheid. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met extra grote toetsen, WhatsApp, een geïntegreerde SOS functie, spraakbesturing, wifi, 4G, bluetooth 5.0 en een gebruiksvriendelijke laagdrempelige software.

 

Voordelen:

Laagdrempelig: de combinatie van de grote knoppen en de gebruiksvriendelijke schermen en software, zorgen voor een laagdrempelige smartphone die uiterst geschikt is voor senioren.

Apps: naast het geïntegreerde Android 10 besturingssysteem, wordt de smartphone geleverd inclusief een reeks voorgeprogrammeerde apps zoals Facebook en WhatsApp.

Opslagcapaciteit: de smartphone voor senioren wordt geleverd met een opslagcapaciteit van 32GB die verder kan worden uitgebreid mits een Micro SD geheugenkaartje.

 

Nadelen:

Geen simkaart: ben je nog niet in het bezit van een simkaart, dan zul je – naast de aankoop van de Senifone S1 – tevens ook op zoek moeten naar een geschikte simkaart alvorens van de senioren smartphone gebruik te kunnen maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Doro 8080 smartphone voor senioren Android 9

 

Door zijn eenvoud en gebruiksgemak behoort de Doro smartphone voor senioren tot de populairste toestellen. Het is een senioren telefoon/smartphone die de belangrijkste functies voorop zet zoals het bellen en beantwoorden van oproepen. Daarnaast kun je met het Android 9.0 besturingssysteem  ook whatsappen, foto’s maken en verschillende reguliere apps downloaden.

Bovendien heeft de Doro 8080 een extra groot scherm met een diagonale afmeting van 5,7 inch waardoor hij goed afleesbaar is en over voldoende werkruimte beschikt. Het toestel heeft trouwens zowel voor- als achteraan een zeer goede camera met behoorlijk wat megapixels om mooie foto’s te maken. De SOS-knop aan de achterzijde stelt hem in staat om 5 voorgeprogrammeerde nummers na elkaar elk een SMS te sturen.

Daarnaast heeft dit witte toestel een afmeting van 7,3 x 15,6 cm en een dikte van 8,7 mm. Hij weegt trouwens maar 157 g waardoor hij bijzonder goed hanteerbaar is. De opslagcapaciteit van 32 GB zorgt voor meer dan genoeg ruimte om alles op te slaan. Deze smartphone is trouwens geschikt om te gebruiken met een hoorapparaat. Er zijn voor dit toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: de smartphone 8080 werkt met het Android 9.0 besturingssysteem waarmee je alle gangbare apps kunt downloaden en via 4G kunt surfen.

SOS-knop: op de achterzijde van het toestel is een SOS-knop voorzien die in geval van nood 5 voorgeprogrammeerde nummers na elkaar een SMS-bericht zal sturen.

Gebruiksvriendelijk: de duidelijke tekstgrootte, het volume van de bel en de eenvoudige bediening zorgen ervoor dat hij perfect is voor senioren. Hij kan bovendien zonder enig probleem in combinatie met een hoortoestel worden gebruikt.

Afmetingen: het toestel meet 7,3 x 15,6 cm en is 8,7 mm dik. Daarnaast heeft hij een lichtgewicht van 157 g waarmee hij heel goed in de hand ligt.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit toestel nogal prijzig is waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Amplicomms M50 Senioren Smartphone, Eenvoudig opladen

 

Met de Amplicomms M50 – afkomstig van het gelijknamige merk en voor het eerst gelanceerd in 2020 – kies je meteen voor één van de meest duurzame én simlock-vrije huidige senioren smartphones. Het zwarte toestelletje levert daarbij een touchscreen Amoled beeldscherm van 5 inches groot met een bijbehorende resolutie van 720 x 1520 pixels. Dit wordt aangevuld met een standaard opslagcapaciteit van 64GB die – indien gewenst en met behulp van een geheugenkaartje – kan worden uitgebreid tot 64GB.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder is de smartphone uitgerust met een krachtige processor en dito batterij die een capaciteit van 2700 mAh garandeert en makkelijk oplaadt. In combinatie met een werkgeheugen van 1GB biedt deze senioren smartphone dan ook een behoorlijke reactiesnelheid. Het geheel wordt aangevuld met spraakbesturing, een 4G netwerksnelheid, GPS, bluetooth 4.2, Whatsapp, extra luid volume, Android 10 besturingssysteem, een SOS knop en een bureaulader met bijbehorende handsfree functie.

Een blik op de online reviews lijkt meteen te bevestigen dat deze smartphone echt wel het neusje van de zalm blijkt te zijn. Zo zijn heel wat kopers overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Beeldscherm: de senioren smartphone is uitgerust met een touchscreen Amoled beeldscherm van 5 inches groot wat overeenkomt met een schermdiagonaal van 12,7 cm.

Handig in gebruik: zijn gebruiksgemak wordt aangedikt met de aanwezige SOS noodknop, de bureaulader met handsfree functie, het extra luide volume, Whatsapp en het eenvoudige Nederlandstalige menu.

Simkaart: de smartphone voor senioren wordt geleverd inclusief een gratis L-Mobi Prepaid simkaart.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs zeker te rechtvaardigen valt is het niet meteen één van de goedkope senioren smartphones uit het lijstje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Fysic F20 Mobiele klaptelefoon met SOS – WhatsApp, Facebook en Youtube standaard geïnstalleerd

 

De Fysic F20 mobiele klaptelefoon wordt gekenmerkt door zijn compacte doch heldere beeldscherm van 2,8 inches inclusief beeldresolutie van 1024 x 600 pixels. Hij wordt daarbij aangevuld met een standaard opslagcapaciteit van 32GB en de mogelijkheid om gebruik te maken van het extern aanwezige geheugenslot.

Verder werd deze simlockvrije smartphone – die overigens gebruik maakt van een niet meegeleverde Nano SIM – voorzien van gebruiksvriendelijke software, een SOS noodknop inclusief GPS-tracker én een eenvoudig menu met bijbehorende duidelijke toetsen. Bij aankoop wordt hij geleverd inclusief een oplaadstation, informatieve handleiding en tal van bekende programma’s zoals WhatsApp, Facebook en Youtube.

Hoewel deze senioren smartphone best wel veel te bieden heeft, blijkt niet elke koper even gelukkig met zijn/ haar aankoop. Zo vinden sommigen de smartphone behoorlijk ingewikkeld en hadden anderen toch net iets meer kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Connectiviteit: de bluetooth 4.1 functie wordt aangevuld met wifi, GPS, A-GPS en een 2G/3G netwerksnelheid.

Opslagcapaciteit: de smartphone garandeert een standaard opslagcapaciteit van 32GB die – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid met behulp van een Micro SD geheugenkaartje.

Gebruiksvriendelijk: de smartphone is berust op comfort en wordt daarom standaard geleverd met tal van bekende programma’s zoals WhatsApp, Facebook en Youtube.

 

Nadelen:

Geen spraakbesturing: ben je van plan om deze senioren smartphone in het winkelmandje te plaatsen, besef dan wel dat er geen spraakbesturing noch vingerafdrukscanner voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. SwissVoice G50 senioren smartphone Android 10 met noodknop en GPS

 

Net zoals de meeste toestellen komt deze smartphone in de aanbieding wanneer je er meteen ook een abonnement bij neemt. Echter, hierdoor krijg je het toestel wel aan een mindere prijs maar je bent voor een bepaalde tijd aan een specifiek abonnement verbonden.

Bovendien valt deze SwissVoice G50 in de laagste prijsklasse van onze selectie met toppers waardoor hij voor iedereen een stuk toegankelijker wordt. Deze eenvoudige smartphone werkt op het Android 10 besturingssysteem waarmee je vlot op het 4G netwerk kunt gaan. Hij is voorzien van een groot aanraakscherm dat diagonaal 12,7 cm meet en waarop 3 grote knoppen of tegels zijn afgebeeld om hem vlot te bedienen.

Daarnaast kun je door de NFC-functie (Near Field Communication) veilig contactloos betalen. Via bluetooth kan gemakkelijk connectie worden gemaakt met externe apparaten zoals bijvoorbeeld een hoofdtelefoon of andere bluetooth apps en -apparaten. De noodknop zorgt er trouwens voor dat 5 voorgeprogrammeerde contacten een signaal krijgen op hun eigen smartphone wanneer je in nood bent. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: op het scherm zijn 3 start-iconen waarmee je eenvoudig in het door jouw gekozen menu kunt geraken dat met grote iconen wordt afgebeeld.

Besturingssysteem: dankzij het Android 10 besturingssysteem kun je van het 4G netwerk gebruikmaken.

Contactloos betalen: de NFC-functie maakt het mogelijk om op een veilige manier contactloos te betalen.

Alarmknop: de SOS-knop zorgt ervoor dat 5 voorgeprogrammeerde contacten een sms krijgen op hun eigen smartphone wanneer jij in een noodsituatie verkeert.

 

Nadelen:

Geen spraakbesturing: deze smartphone beschikt jammer genoeg niet over spraakbesturing waarmee hij nog eenvoudiger te bedienen zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beafon M6s Senioren smartphone / Display 6.26” / Dual SIM / Android 10.0 / 4G

 

De Beafon M6s steunt op het principe van een helder en duidelijk leesbaar IPS beeldscherm dat gekenmerkt wordt door een grootte van 6,26 inches en een beeldschermresolutie van 1528 x 720 pixels. Hij wordt standaard aangeboden met het Android 10 besturingssysteem en een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 128GB.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want daarnaast maakt hij gebruik van een degelijke Quad core processor die – in combinatie met een krachtige oplaadbare 4000 mAh batterij en een RAM geheugen van 3GB – een snelle reactietijd en korte opstarttijd beogen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een vingerafdrukscanner, een degelijke camera, bluetooth 5.0, wifi, 4G en een geïntegreerde GPS functie.

Een blik op de online reviews bij deze – relatief goedkope – smartphone, toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Dit resulteert meteen in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de smartphone wordt geleverd inclusief een adapter, een 3,5 mm jack adapter, oordopjes, een screenprotector, een oplaadkabel en een instructieve handleiding.

Bluetooth: dankzij de geïntegreerde bluetooth 5.0 functie wordt het mogelijk om je favoriete muziek draadloos te streamen.

4G: je kunt de Beafon smartphone zonder problemen op het 4G netwerk aansluiten.

 

Nadelen:

Geen spraakbesturing: houd er rekening mee dat er geen spraakbesturing voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Blaupunkt Guardian 4G Senioren Smartphone – Blauw

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke 4G senioren smartphone die jou wordt aangeboden en geleverd door Blaupunkt. De blauwe Guardian smartphone steunt daarbij op een kenmerkend Carta E Ink HD scherm van 5 inches groot en met een bijbehorende schermresolutie van 1280 x 720 pixels. 

Bij aankoop van deze smartphone geniet je overigens standaard over het voorgeprogrammeerde Android 10 Go besturingssysteem, een uitbreidbare 16 tot 32GB opslagcapaciteit én een degelijke camera met bijbehorende geïntegreerde flitsfunctie. Net zoals heel wat andere senioren smartphones dragen de Quad core processor, het 2GB RAM geheugen en de krachtige oplaadbare 3000 mAh batterij bij aan een hoge reactiesnelheid en relatief korte opstarttijd.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een bluetooth 4.2 functie, wifi en de mogelijkheid om het apparaat op het 4G netwerk aan te sluiten. Klanten zijn dan ook duidelijk overtuigd van hun aankoop en belonen dit apparaat met 5/5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze smartphone worden een meertalige instructieve handleiding alsook oplaadkabel meegeleverd.

Voeding: de smartphone is uitgerust met een krachtige makkelijk oplaadbare batterij die een capaciteit van 3000mAh garandeert.

Opslagcapaciteit: het toestel wordt geleverd met een standaard opslagcapaciteit van 16GB die – indien gewenst en met behulp van een Micro SD geheugenkaartje – verder kan worden uitgebreid tot 32GB.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs wel degelijk gerechtvaardigd wordt, zou het voor sommige klanten een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. SimPhone 5 – Smartphone voor Senioren – SimPC – Android 10 – 4G

 

Wil je liever niet zoveel budget spenderen dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke senioren smartphone van Fysic. Hij wordt je bovendien aangeboden inclusief en screenprotector én een leren hoesje. Kortom, een leuke aanbieding en de moeite waard om in huis te halen.

Ook hier betreft het een simlockvrij toestel dat kan gebruikt worden met mini simkaartje, eventueel in duo geplaatst. Het scherm is met z’n 4 inch net iets compacter en wordt voorzien van een resolutie van 800 x 480 pixels. Verder maakt hij gebruik van het 5.1 Android besturingssysteem en biedt hij een ruime opslagcapaciteit aan van maar liefst 512 GB, inclusief extern geheugenslot. De batterijcapaciteit ligt met 1650 mAh net iets lager, maar doet precies wat hij moet doen. Besef wel dat er geen spraakbesturing noch vingerafdrukscanner aanwezig zijn.

Je kunt gebruik maken van de 4.0 bluetooth functie alsook wifi, GPS en een 3G netwerksnelheid. Ondanks de vele mogelijkheden blijkt de smartphone volgens sommigen toch wel behoorlijk ingewikkeld om te bedienen. Laat je hier niet door afschrikken maar bekijk het even.

 

Voordelen:

Verbindingen: de wifi functie wordt verder aangevuld met een 4G netwerksnelheid, een GPS functie en de mogelijkheid om de bluetooth 4.2 functie te gebruiken.

Opslagcapaciteit: de standaard aangeboden opslagcapaciteit van 32GB kan makkelijk worden uitgebreid tot maar liefst 1TB met behulp van een Micro SD kaart.

Beeldscherm: het 6,5 inches grote beeldscherm garandeert een totale resolutie van 720 x 1640 pixels.

Verpakkingsinhoud: naast de geleverde smartphone omvat de verpakking eveneens een adapter, oplaadkabel, simkaartpin en instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Geen vingerafdrukscanner: jammer genoeg is er geen sprake van een vingerafdrukscanner.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Senioren smartphones Koopgids

 

Naarmate je ouder wordt is het goed mogelijk dat je de nieuwste technologieën wat moeilijker onder de knie krijgt. Daarom is het een goede aanbeveling om te kiezen voor een senioren smartphone. Maar wat is nu het verschil tussen een gewone smartphone en de versie voor senioren? Over welke extra functies beschikken deze toestellen? Neem de tijd om alle apparaten eens goed te vergelijken alvorens een keuze te maken. Soms zijn er ook leuke aanbiedingen te vinden wanneer je een nieuw abonnement aangaat.

Wat is een senioren smartphone en waarvoor kun je hem gebruiken

Een senioren smartphone verschilt eigenlijk bitter weinig van een standaard smartphone. Wanneer je het gewoon bent om met een smartphone te werken zul je merken dat de overgang heel vlot verloopt. Een smartphone op zich is eigenlijk een kleine computer waarmee je ook kunt bellen. Met dit toestel is het perfect mogelijk om zelf je bankzaken te blijven beheren of de stand van je rekening te controleren. Je kunt hem ook gebruiken om whatsapp- of sms-berichtjes te sturen of je mails te checken.

Daarnaast beschikken de meeste senioren smartphones ook over een degelijke camera waarmee je mooie herinneringen met je kleinkinderen of met je vrienden kunt vastleggen. Een senioren smartphone laat je toe om mee te gaan in de evolutie van de telecommunicatieapparatuur en dat op een eenvoudige en duidelijk leesbare manier. Het volume van de beltoon en van de gesprekken is trouwens aangepast. De meeste toestellen zijn ook compatibel met een hoorapparaat. Hij zorgt ervoor dat je zonder zorgen op weg kunt en steeds hulp kunt inroepen in geval van nood. 

 

De verschillende types

Eigenlijk zijn er niet echt verschillende soorten senioren smartphones. Je kunt kiezen uit een klassieke senioren gsm of een senioren smartphone. Een senioren gsm is een basistoestel waarmee je gewoon kunt bellen en een sms’je kunt versturen. Dit type apparaat heeft een groot cijfer-/letterklavier waardoor de toetsen goed leesbaar zijn en ze vlot kunnen worden ingedrukt. Daarnaast heeft het scherm een groot lettertype om de berichten duidelijk weer te geven.

De senioren smartphone daarentegen heeft dezelfde eigenschappen als een normale smartphone. De apps en de toegang tot bepaalde functies zijn wel iets minder omslachtig. Deze toestellen hebben vaak een groot scherm waarop je alles in een duidelijk lettertype kunt lezen. Daarnaast zijn de iconen voldoende groot zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangeklikt. Door gebruik te maken van een senioren smartphone kun je al je zaken en afspraken zelfstandig blijven regelen omdat je toegang hebt tot het internet.

 

Belangrijke aandachtspunten bij het aankopen van een senioren smartphone

Wanneer je wilt overschakelen naar een senioren smartphone zijn er toch wel enkele aandachtspunten die je moet in acht nemen om er het beste toestel uit te pikken. Het scherm is één van de belangrijkste aspecten van een degelijk toestel. Je kiest immers voor een senioren smartphone omdat je liever een eenvoudig hanteerbaar toestel wilt dat bovendien ook goed leesbaar is. Opteer voor een smartphone waarvan de knoppen en de tegels overzichtelijk en groot genoeg zijn zodat je deze gemakkelijk kunt aanklikken.

Daarnaast kun je beter de voorkeur geven aan een toestel dat zuinig werkt en een krachtige batterij heeft zodat je hem niet om de haverklap moet opladen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun bestaande nummer te blijven gebruiken. Daarom is het goed dat je nieuwe smartphone simlockvrij is zodat je onmiddellijk je kaartje erin kunt steken. Anders zul je eerst nog eens langs je provider moet passeren. Sommige smartphones beschikken ook over een dual sim waardoor je 2 simkaarten in je toestel kunt gebruiken die je bovendien apart van elkaar kunt instellen.

De extra functies 

De meeste senioren smartphones beschikken over extra functies die niet op een gewone smartphone aanwezig zijn. Zo is er de belangrijke SOS-knop waarmee je bij een noodgeval een alarmsignaal kunt uitsturen naar voorgeprogrammeerde nummers. Dikwijls zijn dit 5 nummers die opeenvolgend een waarschuwing ontvangen dat jij dringend hulp nodig hebt. Daar is meestal ook een GPS-systeem aan gekoppeld met een track en trace functie zodat men snel je locatie kan bepalen. Sommige toestellen zijn uitgerust met een spraakbesturingssysteem waardoor ze ook geschikt zijn voor slechtzienden.

Bovendien zijn deze senioren smartphones ook heel eenvoudig om te gebruiken. Andere smartphones hebben dan weer een fotocontacten telefoonboek waarbij elk contact gelinkt is aan een foto van de betreffende persoon. Dit is een handig visueel hulpmiddel voor mensen die al eens wat vergeetachtig zijn waardoor ze niet direct op de juiste naam kunnen komen. Voor slechthorenden kan het volume tijdens gesprekken en ook de beltoon extra luid worden gezet zodat je niets hoeft te missen. Vaak zijn de toestellen ook compatibel voor mensen met een hoorapparaat.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES