5 beste Senioren Smartphones Test van 2021

Laatste update: 21.09.21

 

Beste senioren smartphones – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met het verstrijken van de jaren gaat alles soms wat moeilijker waardoor ook een gewone smartphone misschien wel eens een uitdaging zou kunnen worden. Dit is gemakkelijk op te lossen door te kiezen voor een senioren smartphone. Deze zijn heel eenvoudig in gebruik en bovendien beschikken ze over een duidelijk lettertype zodat alles goed leesbaar is. We zochten voor jou 3 toestellen uit om eens naast elkaar te zetten. Misschien gaat je voorkeur uit naar de Senioren Smartphone 32 GB die op een Samsung smartphone geïnspireerd is. Of kies je liever voor de Doro 8080 smartphone voor senioren die op het Android 9 besturingssysteem werkt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Senioren smartphones Koopgids

 

Naarmate je ouder wordt is het goed mogelijk dat je de nieuwste technologieën wat moeilijker onder de knie krijgt. Daarom is het een goede aanbeveling om te kiezen voor een senioren smartphone. Maar wat is nu het verschil tussen een gewone smartphone en de versie voor senioren? Over welke extra functies beschikken deze toestellen? Neem de tijd om alle apparaten eens goed te vergelijken alvorens een keuze te maken. Soms zijn er ook leuke aanbiedingen te vinden wanneer je een nieuw abonnement aangaat.

Wat is een senioren smartphone en waarvoor kun je hem gebruiken

Een senioren smartphone verschilt eigenlijk bitter weinig van een standaard smartphone. Wanneer je het gewoon bent om met een smartphone te werken zul je merken dat de overgang heel vlot verloopt. Een smartphone op zich is eigenlijk een kleine computer waarmee je ook kunt bellen. Met dit toestel is het perfect mogelijk om zelf je bankzaken te blijven beheren of de stand van je rekening te controleren. Je kunt hem ook gebruiken om whatsapp- of sms-berichtjes te sturen of je mails te checken.

Daarnaast beschikken de meeste senioren smartphones ook over een degelijke camera waarmee je mooie herinneringen met je kleinkinderen of met je vrienden kunt vastleggen. Een senioren smartphone laat je toe om mee te gaan in de evolutie van de telecommunicatieapparatuur en dat op een eenvoudige en duidelijk leesbare manier. Het volume van de beltoon en van de gesprekken is trouwens aangepast. De meeste toestellen zijn ook compatibel met een hoorapparaat. Hij zorgt ervoor dat je zonder zorgen op weg kunt en steeds hulp kunt inroepen in geval van nood. 

 

De verschillende types

Eigenlijk zijn er niet echt verschillende soorten senioren smartphones. Je kunt kiezen uit een klassieke senioren gsm of een senioren smartphone. Een senioren gsm is een basistoestel waarmee je gewoon kunt bellen en een sms’je kunt versturen. Dit type apparaat heeft een groot cijfer-/letterklavier waardoor de toetsen goed leesbaar zijn en ze vlot kunnen worden ingedrukt. Daarnaast heeft het scherm een groot lettertype om de berichten duidelijk weer te geven.

De senioren smartphone daarentegen heeft dezelfde eigenschappen als een normale smartphone. De apps en de toegang tot bepaalde functies zijn wel iets minder omslachtig. Deze toestellen hebben vaak een groot scherm waarop je alles in een duidelijk lettertype kunt lezen. Daarnaast zijn de iconen voldoende groot zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangeklikt. Door gebruik te maken van een senioren smartphone kun je al je zaken en afspraken zelfstandig blijven regelen omdat je toegang hebt tot het internet.

 

Belangrijke aandachtspunten bij het aankopen van een senioren smartphone

Wanneer je wilt overschakelen naar een senioren smartphone zijn er toch wel enkele aandachtspunten die je moet in acht nemen om er het beste toestel uit te pikken. Het scherm is één van de belangrijkste aspecten van een degelijk toestel. Je kiest immers voor een senioren smartphone omdat je liever een eenvoudig hanteerbaar toestel wilt dat bovendien ook goed leesbaar is. Opteer voor een smartphone waarvan de knoppen en de tegels overzichtelijk en groot genoeg zijn zodat je deze gemakkelijk kunt aanklikken.

Daarnaast kun je beter de voorkeur geven aan een toestel dat zuinig werkt en een krachtige batterij heeft zodat je hem niet om de haverklap moet opladen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun bestaande nummer te blijven gebruiken. Daarom is het goed dat je nieuwe smartphone simlockvrij is zodat je onmiddellijk je kaartje erin kunt steken. Anders zul je eerst nog eens langs je provider moet passeren. Sommige smartphones beschikken ook over een dual sim waardoor je 2 simkaarten in je toestel kunt gebruiken die je bovendien apart van elkaar kunt instellen.

De extra functies 

De meeste senioren smartphones beschikken over extra functies die niet op een gewone smartphone aanwezig zijn. Zo is er de belangrijke SOS-knop waarmee je bij een noodgeval een alarmsignaal kunt uitsturen naar voorgeprogrammeerde nummers. Dikwijls zijn dit 5 nummers die opeenvolgend een waarschuwing ontvangen dat jij dringend hulp nodig hebt. Daar is meestal ook een GPS-systeem aan gekoppeld met een track en trace functie zodat men snel je locatie kan bepalen. Sommige toestellen zijn uitgerust met een spraakbesturingssysteem waardoor ze ook geschikt zijn voor slechtzienden.

Bovendien zijn deze senioren smartphones ook heel eenvoudig om te gebruiken. Andere smartphones hebben dan weer een fotocontacten telefoonboek waarbij elk contact gelinkt is aan een foto van de betreffende persoon. Dit is een handig visueel hulpmiddel voor mensen die al eens wat vergeetachtig zijn waardoor ze niet direct op de juiste naam kunnen komen. Voor slechthorenden kan het volume tijdens gesprekken en ook de beltoon extra luid worden gezet zodat je niets hoeft te missen. Vaak zijn de toestellen ook compatibel voor mensen met een hoorapparaat.

 

5 beste senioren smartphones (Reviews) van 2021

 

Wanneer je in de herfst van je leven bent gaan veel dingen soms wat moeizamer. Het zicht is wat minder en het geheugen wil niet altijd even goed mee. Om steeds bereikbaar te blijven geven we je graag het advies om te kiezen voor een smartphone voor senioren waarbij alles goed leesbaar is en die bovendien eenvoudig kan worden bediend. We hebben alvast 5 toestellen uitgezocht om de keuze wat gemakkelijker te maken. Neem rustig de tijd om alles eens goed te bekijken voor je de beste senioren smartphone uitkiest die jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Senioren Smartphone 32 GB (op basis van een Samsung smartphone)

 

Deze senioren smartphone is geïnspireerd op de Samsung smartphone en is een toppertje in zijn klasse. Hij wordt bovendien geleverd door SeniorenTAB die via een telefonische helpdesk en duidelijke gebruiksinstructies een uitstekende ondersteuning biedt. SeniorenTab wordt trouwens beschouwd als het beste merk voor multimedia- en communicatieapparatuur voor senioren die volledig willen meegaan met de nieuwste trends.

Deze smartphone met 32 GB geheugen is voorzien van een uitstekende camera waarmee mooie herinneringen kunnen worden vastgelegd. De 4G-connectie en de Android Playstore zorgen ervoor dat alle apps vlot kunnen worden gedownload. Daarnaast is het scherm van 6,5 inch met duidelijke iconen en een goed leesbare tekstgrootte volledig op oudere gebruikers afgestemd.

Bovendien is het model A20S met besturingssysteem Android 10 vrij van provider. Hij is voorzien van een dual sim waardoor je 2 simkaarten kunt toevoegen. Hij wordt geleverd met een adapter, oorknopjes en een oplaadkabel zodat je meteen van start kunt gaan. In de reviews kreeg deze smartphone een zeer goede beoordeling.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de grote tekst en de duidelijk iconen is deze smartphone heel eenvoudig in gebruik. 

Geheugen: de smartphone met Android 10 besturingssysteem heeft 32 GB geheugen waardoor je al heel wat apps kunt downloaden en foto’s opslaan.

Provider: de senioren smartphone met dual sim is vrij van provider zodat je gewoon je bestaande nummer kunt blijven behouden.

SOS-knop: het toestel is uitgerust met een SOS-knop waarmee je heel snel met de nooddiensten of belangrijke contactpersonen in contact komt.

 

Nadelen:

Beperkte software: enkele klanten maken de opmerking dat, na het aanklikken van de grote iconen, je in de software van een gewone smartphone terechtkomt. De SOS-knop zou bij andere senioren smartphones beter werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Doro 8080 smartphone voor senioren Android 9

 

Door zijn eenvoud en gebruiksgemak behoort de Doro smartphone voor senioren tot de populairste toestellen. Het is een senioren telefoon/smartphone die de belangrijkste functies voorop zet zoals het bellen en beantwoorden van oproepen. Daarnaast kun je met het Android 9.0 besturingssysteem  ook whatsappen, foto’s maken en verschillende reguliere apps downloaden.

Bovendien heeft de Doro 8080 een extra groot scherm met een diagonale afmeting van 5,7 inch waardoor hij goed afleesbaar is en over voldoende werkruimte beschikt. Het toestel heeft trouwens zowel voor- als achteraan een zeer goede camera met behoorlijk wat megapixels om mooie foto’s te maken. De SOS-knop aan de achterzijde stelt hem in staat om 5 voorgeprogrammeerde nummers na elkaar elk een SMS te sturen.

Daarnaast heeft dit witte toestel een afmeting van 7,3 x 15,6 cm en een dikte van 8,7 mm. Hij weegt trouwens maar 157 g waardoor hij bijzonder goed hanteerbaar is. De opslagcapaciteit van 32 GB zorgt voor meer dan genoeg ruimte om alles op te slaan. Deze smartphone is trouwens geschikt om te gebruiken met een hoorapparaat. Er zijn voor dit toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: de smartphone 8080 werkt met het Android 9.0 besturingssysteem waarmee je alle gangbare apps kunt downloaden en via 4G kunt surfen.

SOS-knop: op de achterzijde van het toestel is een SOS-knop voorzien die in geval van nood 5 voorgeprogrammeerde nummers na elkaar een SMS-bericht zal sturen.

Gebruiksvriendelijk: de duidelijke tekstgrootte, het volume van de bel en de eenvoudige bediening zorgen ervoor dat hij perfect is voor senioren. Hij kan bovendien zonder enig probleem in combinatie met een hoortoestel worden gebruikt.

Afmetingen: het toestel meet 7,3 x 15,6 cm en is 8,7 mm dik. Daarnaast heeft hij een lichtgewicht van 157 g waarmee hij heel goed in de hand ligt.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit toestel nogal prijzig is waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bea-Fon M5 senioren smart mobiele telefoon Android eenvoudig menu 

 

De senioren smartphone Bea-Fon is een toestel van de nieuwe generatie dat heel eenvoudig te gebruiken is. Dankzij de vernieuwde technologie is het mogelijk om het toestel volledig naar jouw wens in te stellen zodat de belangrijkste functies meteen op het startmenu verschijnen.

Bovendien is het grote scherm van 14 cm met duidelijke iconen of tegels heel goed leesbaar. Voor mensen die een verminderd zicht hebben is hij speciaal voorzien van een groot lettertype. Het toestel is trouwens vrij van provider en heeft 16 GB opslagcapaciteit die met een sd-kaart kan worden uitgebreid .

Daarnaast werkt hij met het Android 8.0 besturingssysteem waarmee je vlot op het 4G netwerk kunt surfen en apps downloaden uit de Google-store. De ingebouwde SOS-knop zorgt ervoor dat je in geval van nood een stille noodoproep of een luid alarm kunt uitsturen. Tevens is het mogelijk om een track en trace in te stellen zodat men je steeds snel kan terugvinden. Er zijn voor dit nieuwe toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: het menu kan volledig door jezelf worden ingesteld zodat je steeds de belangrijkste functies snel bij de hand hebt en waardoor je hem nog sneller en eenvoudiger kunt bedienen. 

Besturingssysteem: het toestel werkt met Android 8.0 waardoor je vlot op het 4G netwerk kunt surfen en apps kunt gebruiken.

Nummerkiezing: door de contacten in te stellen met een foto is hij gemakkelijk te gebruiken voor personen bij wie het geheugen wat achteruitgaat.

Veiligheid: hij beschikt over een SOS-knop waarmee een stille noodoproep of een luid alarm kan worden geactiveerd. Daarnaast heeft hij een GPS-systeem waarmee men steeds jouw positie kan bepalen.

 

Nadelen: 

Beperkte opslagcapaciteit: hij beschikt over slechts 16 GB opslagruimte die moet worden uitgebreid met een sd-kaart om meer te kunnen bewaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. SwissVoice G50 senioren smartphone Android 10 met noodknop en GPS

 

Net zoals de meeste toestellen komt deze smartphone in de aanbieding wanneer je er meteen ook een abonnement bij neemt. Echter, hierdoor krijg je het toestel wel aan een mindere prijs maar je bent voor een bepaalde tijd aan een specifiek abonnement verbonden.

Bovendien valt deze SwissVoice G50 in de laagste prijsklasse van onze selectie met toppers waardoor hij voor iedereen een stuk toegankelijker wordt. Deze eenvoudige smartphone werkt op het Android 10 besturingssysteem waarmee je vlot op het 4G netwerk kunt gaan. Hij is voorzien van een groot aanraakscherm dat diagonaal 12,7 cm meet en waarop 3 grote knoppen of tegels zijn afgebeeld om hem vlot te bedienen.

Daarnaast kun je door de NFC-functie (Near Field Communication) veilig contactloos betalen. Via bluetooth kan gemakkelijk connectie worden gemaakt met externe apparaten zoals bijvoorbeeld een hoofdtelefoon of andere bluetooth apps en -apparaten. De noodknop zorgt er trouwens voor dat 5 voorgeprogrammeerde contacten een signaal krijgen op hun eigen smartphone wanneer je in nood bent. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: op het scherm zijn 3 start-iconen waarmee je eenvoudig in het door jouw gekozen menu kunt geraken dat met grote iconen wordt afgebeeld.

Besturingssysteem: dankzij het Android 10 besturingssysteem kun je van het 4G netwerk gebruikmaken.

Contactloos betalen: de NFC-functie maakt het mogelijk om op een veilige manier contactloos te betalen.

Alarmknop: de SOS-knop zorgt ervoor dat 5 voorgeprogrammeerde contacten een sms krijgen op hun eigen smartphone wanneer jij in een noodsituatie verkeert.

 

Nadelen:

Geen spraakbesturing: deze smartphone beschikt jammer genoeg niet over spraakbesturing waarmee hij nog eenvoudiger te bedienen zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fysic FMA-5000ZT Senioren Smartphone voor senioren smartphone met Android

 

De Fysic senioren smartphone is speciaal ontwikkeld voor oudere gebruikers die mee willen gaan met de nieuwste technologieën. Hij beschikt over alle snufjes die je op elke gangbare smartphone kunt terugvinden.

Hij wordt bovendien bestuurd door een speciale Android-versie 5.1 die op maat is gemaakt voor senioren en waarmee hij op het 3G netwerk draait. Het scherm heeft grote en duidelijke iconen waarmee de basisfuncties goed toegankelijk zijn. Het toestel heeft trouwens een schermafmeting van 10 cm wat wel door sommige mensen als te klein wordt ervaren.

Daarnaast heeft hij een beperkte opslagcapaciteit van 512 MB die door middel van een externe sd-kaart tot 32 GB kan worden uitgebreid. Hij is tevens voorzien van een SOS-knop waarmee je een noodbericht en je GPS-locatie kunt uitsturen naar 5 voorgeprogrammeerde nummers. In de reviews merken we dat de klanten matig tevreden zijn over deze smartphone.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de smartphone heeft grote afbeeldingen waarmee je gemakkelijk toegang krijgt tot verschillende functies.

Besturingssysteem: het Android 5.1 besturingssysteem is speciaal ontworpen op maat van de oudere gebruiker waardoor hij heel eenvoudig is en eigenlijk de functies van de gewone GSM vooropstelt.

Het prijskaartje: deze smartphone valt in de goedkope prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed  toegankelijk is.

Opslagcapaciteit: hij beschikt over 512 MB opslagruimte die nog kan worden uitgebreid met een sd-kaart tot maximaal 32 GB.

 

Nadelen:

Trage werking: omdat dit toestel op 3G werkt zijn enkele klanten minder tevreden over de snelheid waarmee deze smartphone werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES