5 beste Senioren Smartphones Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste senioren smartphones – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met het verstrijken van de jaren gaat alles soms wat moeilijker waardoor ook een gewone smartphone misschien wel eens een uitdaging zou kunnen worden. Dit is gemakkelijk op te lossen door te kiezen voor een senioren smartphone. Deze zijn heel eenvoudig in gebruik en bovendien beschikken ze over een duidelijk lettertype zodat alles goed leesbaar is. We zochten voor jou 3 toestellen uit om eens naast elkaar te zetten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Senifone ONE Senioren Smartphone die gekenmerkt wordt door een voorgeprogrammeerde WhatsApp functie, een SOS functie en extra grote toetsen. Daartegenover staat de Doro 8080 smartphone voor senioren die op het Android 9 besturingssysteem werkt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste senioren smartphones (Reviews) van 2022

 

Wanneer je in de herfst van je leven bent gaan veel dingen soms wat moeizamer. Het zicht is wat minder en het geheugen wil niet altijd even goed mee. Om steeds bereikbaar te blijven geven we je graag het advies om te kiezen voor een smartphone voor senioren waarbij alles goed leesbaar is en die bovendien eenvoudig kan worden bediend. We hebben alvast 5 toestellen uitgezocht om de keuze wat gemakkelijker te maken. Neem rustig de tijd om alles eens goed te bekijken voor je de beste senioren smartphone uitkiest die jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Senifone ONE Senioren Smartphone – Voor Ouderen – 32GB – WhatsApp & SOS Functie

 

Met de Senifone ONE – uitgebracht in januari 2022 – kies je voor een gebruiksvriendelijke en kwalitatieve smartphone die geleverd wordt inclusief adapter, oplaadkabel, informatieve handleiding en 1 jaar garantie. Een vluchtige blik op de online reviews en de bijbehorende mooie eindscore van 5 sterren, lijken dit alvast de bevestigen wat hem meteen de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Zo wordt de Senifone ONE in eerste instantie gekenmerkt door een IPS-LCD kleurenscherm van 6,22 inches en een bijbehorende beeldschermresolutie van 720 x 1520 pixels. De combinatie van de krachtige Octa core processor, het 3GB RAM geheugen en de krachtige batterijcapaciteit van 4000 mAh, draagt alvast bij aan een uitstekende reactiesnelheid. Dit alles wordt aangevuld met een Android 10 besturingssysteem, een ruime opslagcapaciteit van 32GB, een degelijke camerafunctie mét bijbehorende nachtmodus en een vingerafdrukscanner.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder blijkt deze 4G senioren smartphone eveneens uitgerust met een voorgeprogrammeerde WhatsApp functie, een bijbehorende SOS functie en extra grote knoppen die een eenvoudige bediening beogen. Het plaatje is pas echt compleet met de aanwezige wifi, GPS en bluetooth 4.2 functie en dit alles tegen een mooi betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Connectiviteit: naast de ingebouwde wifi functie, is deze smartphone eveneens uitgerust met een GPS, een bluetooth 4.2 en een 4G netwerksnelheid.

Reactiesnelheid: de combinatie van de krachtige Octa core processor met het ruime 3G werkgeheugen en de relatief hoge batterijcapaciteit van 4000 mAh, zorgt alvast voor een uitstekende reactiesnelheid.

Opslagcapaciteit: de smartphone wordt standaard geleverd met een aanzienlijke opslagcapaciteit van 32GB en een extern geheugenslot.

Simkaarthouder: de simkaarthouder biedt de mogelijkheid om 2 afzonderlijke simkaarten te gebruiken of te kiezen voor de combinatie van 1 simkaart én 1 geheugenkaart.

 

Nadelen:

Geen simkaart: let wel; bij aankoop van de Senifone ONE wordt geen simkaart meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Doro 8080 smartphone voor senioren Android 9

 

Door zijn eenvoud en gebruiksgemak behoort de Doro smartphone voor senioren tot de populairste toestellen. Het is een senioren telefoon/smartphone die de belangrijkste functies voorop zet zoals het bellen en beantwoorden van oproepen. Daarnaast kun je met het Android 9.0 besturingssysteem  ook whatsappen, foto’s maken en verschillende reguliere apps downloaden.

Bovendien heeft de Doro 8080 een extra groot scherm met een diagonale afmeting van 5,7 inch waardoor hij goed afleesbaar is en over voldoende werkruimte beschikt. Het toestel heeft trouwens zowel voor- als achteraan een zeer goede camera met behoorlijk wat megapixels om mooie foto’s te maken. De SOS-knop aan de achterzijde stelt hem in staat om 5 voorgeprogrammeerde nummers na elkaar elk een SMS te sturen.

Daarnaast heeft dit witte toestel een afmeting van 7,3 x 15,6 cm en een dikte van 8,7 mm. Hij weegt trouwens maar 157 g waardoor hij bijzonder goed hanteerbaar is. De opslagcapaciteit van 32 GB zorgt voor meer dan genoeg ruimte om alles op te slaan. Deze smartphone is trouwens geschikt om te gebruiken met een hoorapparaat. Er zijn voor dit toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: de smartphone 8080 werkt met het Android 9.0 besturingssysteem waarmee je alle gangbare apps kunt downloaden en via 4G kunt surfen.

SOS-knop: op de achterzijde van het toestel is een SOS-knop voorzien die in geval van nood 5 voorgeprogrammeerde nummers na elkaar een SMS-bericht zal sturen.

Gebruiksvriendelijk: de duidelijke tekstgrootte, het volume van de bel en de eenvoudige bediening zorgen ervoor dat hij perfect is voor senioren. Hij kan bovendien zonder enig probleem in combinatie met een hoortoestel worden gebruikt.

Afmetingen: het toestel meet 7,3 x 15,6 cm en is 8,7 mm dik. Daarnaast heeft hij een lichtgewicht van 157 g waarmee hij heel goed in de hand ligt.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit toestel nogal prijzig is waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Fysic F20 Mobiele klaptelefoon met SOS – WhatsApp, Facebook en Youtube standaard geïnstalleerd

 

De Fysic F20 mobiele klaptelefoon wordt gekenmerkt door zijn compacte doch heldere beeldscherm van 2,8 inches inclusief beeldresolutie van 1024 x 600 pixels. Hij wordt daarbij aangevuld met een standaard opslagcapaciteit van 32GB en de mogelijkheid om gebruik te maken van het extern aanwezige geheugenslot.

Verder werd deze simlockvrije smartphone – die overigens gebruik maakt van een niet meegeleverde Nano SIM – voorzien van gebruiksvriendelijke software, een SOS noodknop inclusief GPS-tracker én een eenvoudig menu met bijbehorende duidelijke toetsen. Bij aankoop wordt hij geleverd inclusief een oplaadstation, informatieve handleiding en tal van bekende programma’s zoals WhatsApp, Facebook en Youtube.

Hoewel deze senioren smartphone best wel veel te bieden heeft, blijkt niet elke koper even gelukkig met zijn/ haar aankoop. Zo vinden sommigen de smartphone behoorlijk ingewikkeld en hadden anderen toch net iets meer kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Connectiviteit: de bluetooth 4.1 functie wordt aangevuld met wifi, GPS, A-GPS en een 2G/3G netwerksnelheid.

Opslagcapaciteit: de smartphone garandeert een standaard opslagcapaciteit van 32GB die – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid met behulp van een Micro SD geheugenkaartje.

Gebruiksvriendelijk: de smartphone is berust op comfort en wordt daarom standaard geleverd met tal van bekende programma’s zoals WhatsApp, Facebook en Youtube.

 

Nadelen:

Geen spraakbesturing: ben je van plan om deze senioren smartphone in het winkelmandje te plaatsen, besef dan wel dat er geen spraakbesturing noch vingerafdrukscanner voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. SwissVoice G50 senioren smartphone Android 10 met noodknop en GPS

 

Net zoals de meeste toestellen komt deze smartphone in de aanbieding wanneer je er meteen ook een abonnement bij neemt. Echter, hierdoor krijg je het toestel wel aan een mindere prijs maar je bent voor een bepaalde tijd aan een specifiek abonnement verbonden.

Bovendien valt deze SwissVoice G50 in de laagste prijsklasse van onze selectie met toppers waardoor hij voor iedereen een stuk toegankelijker wordt. Deze eenvoudige smartphone werkt op het Android 10 besturingssysteem waarmee je vlot op het 4G netwerk kunt gaan. Hij is voorzien van een groot aanraakscherm dat diagonaal 12,7 cm meet en waarop 3 grote knoppen of tegels zijn afgebeeld om hem vlot te bedienen.

Daarnaast kun je door de NFC-functie (Near Field Communication) veilig contactloos betalen. Via bluetooth kan gemakkelijk connectie worden gemaakt met externe apparaten zoals bijvoorbeeld een hoofdtelefoon of andere bluetooth apps en -apparaten. De noodknop zorgt er trouwens voor dat 5 voorgeprogrammeerde contacten een signaal krijgen op hun eigen smartphone wanneer je in nood bent. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: op het scherm zijn 3 start-iconen waarmee je eenvoudig in het door jouw gekozen menu kunt geraken dat met grote iconen wordt afgebeeld.

Besturingssysteem: dankzij het Android 10 besturingssysteem kun je van het 4G netwerk gebruikmaken.

Contactloos betalen: de NFC-functie maakt het mogelijk om op een veilige manier contactloos te betalen.

Alarmknop: de SOS-knop zorgt ervoor dat 5 voorgeprogrammeerde contacten een sms krijgen op hun eigen smartphone wanneer jij in een noodsituatie verkeert.

 

Nadelen:

Geen spraakbesturing: deze smartphone beschikt jammer genoeg niet over spraakbesturing waarmee hij nog eenvoudiger te bedienen zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Emporia Smart.5 Dual-SIM senioren smartphone 32 GB 5.5 inch (14 cm) Android 10

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke dual-sim senioren smartphone jou aangeboden en geleverd door Emporia. Zo wordt de smartphone alvast gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar scherm van 5,5 inches groot inclusief aanzienlijke beeldresolutie van 1440 x 720 pixels. Hij wordt daarbij standaard geleverd inclusief het Android 10 besturingssysteem, een 3GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32GB die kan worden uitgebreid tot maximaal 256GB.

Verder maakt deze senioren smartphone gebruik van een bijzonder krachtige processor bestaande uit 8 kernen én een dito batterij die zonder problemen een capaciteit van 3550 mAh aanbiedt. Dit alles wordt verder aangevuld met een uitstekende netwerksnelheid van 4G.

Hoewel deze senioren smartphone bijzonder veel goede eigenschappen lijkt aan te bieden, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Android 10: de senioren smartphone wordt jou standaard aangeboden inclusief recente versie van het Android 10 besturingssysteem.

Opslagcapaciteit: je geniet een standaard opslagcapaciteit van 32GB die – indien gewenst en met behulp van een Micro SD geheugenkaartje – makkelijk kan worden uitgebreid tot 256GB.

Werkgeheugen: het interne werkgeheugen bedraagt maar liefst 3GB waardoor – in combinatie met de uitstekende batterijcapaciteit en de krachtige processor – een behoorlijk snelle reactietijd kan worden gegarandeerd.

 

Nadelen:

Geen vingerafdrukscanner: jammer genoeg blijkt deze senioren smartphone niet uitgerust met een vingerafdrukscanner.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Senioren smartphones Koopgids

 

Naarmate je ouder wordt is het goed mogelijk dat je de nieuwste technologieën wat moeilijker onder de knie krijgt. Daarom is het een goede aanbeveling om te kiezen voor een senioren smartphone. Maar wat is nu het verschil tussen een gewone smartphone en de versie voor senioren? Over welke extra functies beschikken deze toestellen? Neem de tijd om alle apparaten eens goed te vergelijken alvorens een keuze te maken. Soms zijn er ook leuke aanbiedingen te vinden wanneer je een nieuw abonnement aangaat.

Wat is een senioren smartphone en waarvoor kun je hem gebruiken

Een senioren smartphone verschilt eigenlijk bitter weinig van een standaard smartphone. Wanneer je het gewoon bent om met een smartphone te werken zul je merken dat de overgang heel vlot verloopt. Een smartphone op zich is eigenlijk een kleine computer waarmee je ook kunt bellen. Met dit toestel is het perfect mogelijk om zelf je bankzaken te blijven beheren of de stand van je rekening te controleren. Je kunt hem ook gebruiken om whatsapp- of sms-berichtjes te sturen of je mails te checken.

Daarnaast beschikken de meeste senioren smartphones ook over een degelijke camera waarmee je mooie herinneringen met je kleinkinderen of met je vrienden kunt vastleggen. Een senioren smartphone laat je toe om mee te gaan in de evolutie van de telecommunicatieapparatuur en dat op een eenvoudige en duidelijk leesbare manier. Het volume van de beltoon en van de gesprekken is trouwens aangepast. De meeste toestellen zijn ook compatibel met een hoorapparaat. Hij zorgt ervoor dat je zonder zorgen op weg kunt en steeds hulp kunt inroepen in geval van nood. 

 

De verschillende types

Eigenlijk zijn er niet echt verschillende soorten senioren smartphones. Je kunt kiezen uit een klassieke senioren gsm of een senioren smartphone. Een senioren gsm is een basistoestel waarmee je gewoon kunt bellen en een sms’je kunt versturen. Dit type apparaat heeft een groot cijfer-/letterklavier waardoor de toetsen goed leesbaar zijn en ze vlot kunnen worden ingedrukt. Daarnaast heeft het scherm een groot lettertype om de berichten duidelijk weer te geven.

De senioren smartphone daarentegen heeft dezelfde eigenschappen als een normale smartphone. De apps en de toegang tot bepaalde functies zijn wel iets minder omslachtig. Deze toestellen hebben vaak een groot scherm waarop je alles in een duidelijk lettertype kunt lezen. Daarnaast zijn de iconen voldoende groot zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangeklikt. Door gebruik te maken van een senioren smartphone kun je al je zaken en afspraken zelfstandig blijven regelen omdat je toegang hebt tot het internet.

 

Belangrijke aandachtspunten bij het aankopen van een senioren smartphone

Wanneer je wilt overschakelen naar een senioren smartphone zijn er toch wel enkele aandachtspunten die je moet in acht nemen om er het beste toestel uit te pikken. Het scherm is één van de belangrijkste aspecten van een degelijk toestel. Je kiest immers voor een senioren smartphone omdat je liever een eenvoudig hanteerbaar toestel wilt dat bovendien ook goed leesbaar is. Opteer voor een smartphone waarvan de knoppen en de tegels overzichtelijk en groot genoeg zijn zodat je deze gemakkelijk kunt aanklikken.

Daarnaast kun je beter de voorkeur geven aan een toestel dat zuinig werkt en een krachtige batterij heeft zodat je hem niet om de haverklap moet opladen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun bestaande nummer te blijven gebruiken. Daarom is het goed dat je nieuwe smartphone simlockvrij is zodat je onmiddellijk je kaartje erin kunt steken. Anders zul je eerst nog eens langs je provider moet passeren. Sommige smartphones beschikken ook over een dual sim waardoor je 2 simkaarten in je toestel kunt gebruiken die je bovendien apart van elkaar kunt instellen.

De extra functies 

De meeste senioren smartphones beschikken over extra functies die niet op een gewone smartphone aanwezig zijn. Zo is er de belangrijke SOS-knop waarmee je bij een noodgeval een alarmsignaal kunt uitsturen naar voorgeprogrammeerde nummers. Dikwijls zijn dit 5 nummers die opeenvolgend een waarschuwing ontvangen dat jij dringend hulp nodig hebt. Daar is meestal ook een GPS-systeem aan gekoppeld met een track en trace functie zodat men snel je locatie kan bepalen. Sommige toestellen zijn uitgerust met een spraakbesturingssysteem waardoor ze ook geschikt zijn voor slechtzienden.

Bovendien zijn deze senioren smartphones ook heel eenvoudig om te gebruiken. Andere smartphones hebben dan weer een fotocontacten telefoonboek waarbij elk contact gelinkt is aan een foto van de betreffende persoon. Dit is een handig visueel hulpmiddel voor mensen die al eens wat vergeetachtig zijn waardoor ze niet direct op de juiste naam kunnen komen. Voor slechthorenden kan het volume tijdens gesprekken en ook de beltoon extra luid worden gezet zodat je niets hoeft te missen. Vaak zijn de toestellen ook compatibel voor mensen met een hoorapparaat.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES