5 Beste Smart TV Boxen Test van 2024

Laatste update: 18.05.24

 

Smart TV Boxen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je een Smart TV box aankoopt dan is het mogelijk om naar gelijk welke digitale zender te kijken. Ook al ben je niet in het bezit van een televisietoestel dat over die typische smart functie beschikt. Door niet alleen rekening te houden met de verschillende online reviews maar ook met het advies van de klanten, hebben we 3 topproducten kunnen selecteren. Die willen wij dan ook graag even aan jou voorstellen. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor de Eminent EM7680 Smart TV box. Dit apparaat is makkelijk te gebruiken en helemaal niet zo moeilijk. Bovendien krijg je er meteen een degelijke afstandsbediening bij. Met de T95Zplus Smart TV box mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief dat zonder problemen functioneert op basis van het Android 6.0 besturingssysteem.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Smart TV Boxen (Reviews) van 2024

 

Werkt je oude TV nog perfect maar het is geen Smart TV? Je kunt er dus geen Netflix en andere apps op gebruiken? Als je echt nog geen nieuwe TV wilt kopen dan kun je gewoon een Smart TV box kopen zodat je van dezelfde voordelen kunt genieten zoals met een Smart TV. Wij hebben vijf topproducten vergeleken op basis van reviews, kies er zelf de beste Smart TV box uit.

 

1. Eminent EM7680 Smart TV box 8 GB Wi-Fi Ethernet LAN Zwart 4K

 

Stream 4K bestanden met deze Smart TV box vanaf het internet via de Wifi of vanaf externe media zoals een USB stick. De box is eenvoudig om te bedienen dankzij de meegeleverde afstandsbediening en de Kodi Remote Control app die je op je smartphone kunt installeren. Je kunt er ook ondertiteling en filminformatie mee downloaden.

Het is een stil apparaat omdat het geen ventilator gebruikt en heeft volledige ondersteuning voor Dolby True HD, DTS-HD en DTS-HD MA. Als je over geen 4K televisie beschikt dan worden de beelden gestreamd in Full HD.

Over dit product staat er momenteel nog maar één review online maar de koper is lovend over deze smart TV box aanbieding. Het product is van goede kwaliteit en kan echt alles afspelen. Het duurt even voordat je het goed geconfigureerd hebt maar daarna is het een topproduct.

Wanneer je de Smart TV box van het merk Eminent in huis haalt dan is dit niet meteen het toestel met de laagste prijs. Toch merken we dat het product heel wat positieve online beoordelingen krijgt door kopers. Daardoor vermoeden we dat heel wat gebruikers Eminent als veruit het beste merk beschouwen en dit toestel wel eens tot de populairste apparaten zou kunnen behoren.

 

Voordelen:

Besturing: je zult merken dat dit toestel bijzonder gemakkelijk te besturen is. Je kunt het apparaat bedienen door middel van de afstandsbediening die je erbij krijgt en dankzij de Kodi Remote Control applicatie op je smartphone.

Gebruiksgemak: het is ook mogelijk om ondertiteling en filminformatie te bekomen.

Compatibel: deze Smart TV box biedt niet alleen ondersteuning voor Dolby True HD maar ook voor DTS-HD en zelfs voor DTS-HD MA.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers is er echter van overtuigd dat deze Smart TV box behoorlijk kwetsbaar is en daardoor snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Merkloos T95Zplus 4Kx2K UHD Smart Android 6.0 S912 Octa Core

 

De T95Zplus Smart TV Box werkt via Android 6.0 en heeft een RAM geheugen van 2GB. Verder heeft het toestel een ROM geheugen van 16GB en ondersteunt Wifi en bluetooth. Je kunt er ook een SD kaart in stoppen om te beschikken over extra geheugen. De box levert 4K 60Hz videokwaliteit.

Voor het wifi signaal kun je kiezen tussen 2,4G en 5G en het apparaat heeft ook een ingebouwde ethernet verbinding. Het toestel ondersteunt verschillende programma’s zoals Skype, Youtube, Flicker, Facebook, enzovoort.

Ook hier heeft nog maar één koper de tijd gehad om een review te geven maar deze persoon geeft positief advies voor de aankoop van dit product. De kwaliteit van dit apparaat is top en het is zijn prijs meer dan waard.

Wanneer je de T95Zplus Smart TV box in huis haalt dan hoef je in de eerste plaats wel over Android 6.0 te beschikken. Dit om de eenvoudige reden dat het apparaat door middel van een Android besturingssysteem werkt. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van het toestel tegenover elkaar gaan afwegen.

 

Voordelen:

Geheugen: het apparaat beschikt enerzijds over een bijzonder krachtig RAM geheugen van maar liefst 2GB. Daarnaast is er ook nog een ROM geheugen beschikbaar van ruim 16 GB. Indien je het geheugen nog meer wilt uitbreiden dan kun je dit doen door middel van een SD kaart.

Gebruiksgemak: indien je deze Smart TV box aankoopt dan zul je merken dat het toestel niet alleen over Bluetooth beschikt maar ook over Wifi. Indien je via Wifi wilt werken dan kun je opteren voor 2,4G of 5G.

Compatibel: bovendien zul je merken dat het apparaat ook heel wat leuke en moderne applicaties ondersteunt zoals Youtube, Skype en Facebook.

 

Nadelen:

Eén enkele beoordeling: momenteel is er nog maar één enkele online review geplaatst. Voor sommige kopers is dat niet voldoende om er zeker van te zijn dat het om een goed toestel gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Venz Technology V10 Smart TV-box 8 GB Wi-Fi Ethernet LAN

 

Deze Smart TV box zorgt voor 4K Ultra HD kwaliteit en kan verbonden worden zowel via de ingebouwde ethernet verbinding als de wifi functie. Dit product is perfect voor personen die over een beperkt budget beschikken en op zoek zijn naar goedkope Smart TV boxen.

De processor heeft een frequentie van 2 GHz en het toestel heeft een intern geheugen van 1024 MB. De interne opslagcapaciteit van het apparaat bedraagt 8 GB en het is ook compatibel met MicroSD geheugenkaarten. Het apparaat ondersteunt verschillende video- en audioformaten.

De twee kopers die een beoordeling geplaatst hebben over dit artikel zijn er positief over. Het product heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding en is handig in gebruik. Je kunt verschillende apps downloaden dankzij het Android besturingssysteem maar je koopt er best wel een geheugenkaart bij voor meer opslagruimte.

Volgens sommige kopers haal je met de Smart TV box van het bekende merk Venztech een degelijk en vooral duurzaam toestel in huis. Bovendien zul je meteen versteld staan van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje. Verder staat het toestel garant voor heel wat kwaliteit en mogelijkheid. Zo biedt het onder andere een 4K Ultra HD kwaliteit.

 

Voordelen:

Verbinding: je kunt dit toestel op 2 manier gaan verbinden. Enerzijds door gebruik te maken van de wifi functie en anderzijds door middel van de daarvoor voorziene interne ethernet verbinding.

Budget: het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar je zult het toch wel zeker tussen de goedkope exemplaren kunnen vinden.

Geheugen: het apparaat is voorzien van een totale interne opslagcapaciteit van maar liefst 8 GB. Daarnaast beschikt het over een ruim intern geheugen van wel 1024 MB. Verder is het ook mogelijk om met MicroSD geheugenkaarten te werken.

 

Nadelen:

Lastig in gebruik: volgens één enkele klant zou deze Smart TV box toch niet zo gemakkelijk zijn om te gebruiken. Het duurt eventjes alvorens je weet hoe het allemaal precies in elkaar zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Humax TV+ H3

 

De HUMAX H3 zit boordevol Nederlandse apps via de NLStore en is het perfecte product om je gewone TV om te vormen naar een Smart TV. Daarna kun je genieten van Netflix of YouTube. Je bedient deze Smart TV box met de afstandsbediening en je kunt zelf apps toevoegen die je interessant vindt.

Met de HUMAX Cast App kun je de box ook besturen via je smartphone. Je kunt er zonder probleem een externe harde schijf op aansluiten zodat je je foto’s kunt bekijken of een film kunt afspelen. Je kunt ook programma’s of films op je HUMAX recorder opnemen om ze daarna af te spelen.

De kopers zijn grotendeels tevreden maar de hoge prijs is voor sommigen toch een doorn in het oog. Voor de rest is het apparaat van topkwaliteit en is het eenvoudig in gebruik.

Ook met de HUMAX 13 Smart TV box kun je zeker zijn van een krachtig en duurzaam apparaat. Toch is het altijd een goed idee om op voorhand even op zoek te gaan naar de karaktereigenschappen van het toestel. Op die manier weet je wat precies de zwakke en wat nu de sterke kanten zijn. Dan kun je achteraf nog beslissen of het iets voor jou is.

 

Voordelen:

NLSTore: door gebruik te maken van de handige NLStore is het mogelijk om over talrijke Nederlandstalige applicaties te beschikken.

Besturing: je zult ervan verschieten hoe eenvoudig dit apparaat te bedienen is. Bovendien krijg je er bij de aankoop van het toestel meteen ook een afstandsbediening bij.

Humax Cast App: met behulp van de HUMAX Cast App is het mogelijk om deze Smart TV box ook door middel van je tablet of je smartphone te bedienen.

 

Nadelen:

Prijzig: sommige kopers vinden het hoge prijskaartje toch best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Merkloos TX3 Pro 4K UHD Smart TV BOX met afstandsbediening

 

Deze 4K Smart TV Box levert prachtige beelden op van topkwaliteit en wordt geleverd met een afstandsbediening. Het systeem werkt op Android 6.0 en heeft een RAM geheugen van 1GB en een ROM geheugen van 8 GB. Het apparaat ondersteunt verbinding via Wifi en heeft een maximale bandbreedte van 11 Mbps.

Je kunt dit toestel ook verbinden via de 100M LAN verbinding, zo kun je ononderbroken surfen. Het product beschikt over vele voorgeïnstalleerde apps zoals Google Maps, Play Store, Gmail, enzovoort. Je kunt het geheugen uitbreiden met 32GB als je er nog apart een MicroSD kaart bijkoopt.

Over dit product is momenteel nog geen review geplaatst. We kunnen je dus geen advies geven over deze Smart TV box aanbieding.

Tot slot heb je dan ook nog de optie om te kiezen voor de TX3 Pro Smart TV box. Doordat dit toestel 4K is, kun je er zeker van zijn dat de beeldkwaliteit echt uitstekend zal zijn. Laten we dan ook even op zoek gaan naar de sterke en minder sterke punten van dit toestel.

 

Voordelen:

Android 6.0: net zoals één van de voorgaande toestellen uit deze lijst, werkt deze Smart TV box op basis van Android 6.0.

Geheugen: het toestel is voorzien van een 1 GB RAM geheugen en beschikt daarnaast ook over een ROM geheugen van maar liefst 8 GB.

 

Nadelen:

Geen review: het feit dat er nog geen online beoordeling is geplaatst, kan eventuele kopers tegenhouden om het toestel aan te kopen.

Geen gebruikerservaring: door het gebrek aan online reviews, kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smart TV boxen koopgids

 

Voor personen die een televisie hebben zonder smart functie kun je een aparte Smart TV box aanbieding kopen zodat je toch nog alle digitale zenders kunt ontvangen. Je hoeft deze box aan te sluiten op je netwerk en te koppelen met je televisie zodat je ook kunt genieten van Netflix, YouTube en vele andere digitale zenders. Om de beste Smart TV box te kunnen kopen zijn er enkele factoren belangrijk. Denk maar aan het geheugen, de aansluitingen, de kwaliteit, de bediening en de kostprijs.

Het geheugen

Met een Smart TV box kun je niet alleen de zenders bekijken maar je kunt meestal ook een programma opnemen of downloaden. Om dit te kunnen doen heb je natuurlijk wel opslagruimte of geheugen nodig in het apparaat. Er zijn verschillende modellen te koop die makkelijk enkele GB opslagruimte hebben.

Als je van plan bent om vele applicaties op je box te installeren en vele programma’s op te nemen van digitale televisie zender dan is het een aanbeveling om te kiezen voor een toestel met een zo hoog mogelijke opslagruimte. Het kan enkel maar voordelig zijn want je zult niet moeten uitkijken naar een nieuwer model.

De meeste Smart TV boxen beschikken gelukkig over de mogelijkheid om het intern geheugen uit te breiden door middel van een geheugenkaart. Je kunt dan zelf nog kiezen hoeveel opslagruimte de SD kaart heeft om in het apparaat te plaatsen.

 

Aansluitingen van het apparaat

De box zelf moet je aansluiten op het netwerk en op je televisie. Maar het is ook nog mogelijk om andere apparatuur aan te sluiten op je Smart TV box. Je kunt bijvoorbeeld een projector aansluiten om beeldmateriaal op een groot scherm weer te geven.

Veel toestellen beschikken over een USB ingang zodat je een USB stick aan het apparaat kunt koppelen met video’s, foto’s of films. Op die manier kun je de foto’s weergeven op een projectiescherm via de projector.

Je kunt ook andere randapparatuur aansluiten op een box. Denk maar aan een home cinema systeem zodat je kunt genieten van een uitstekende klank wanneer je naar films en series aan het kijken bent.

Zorg voor een HDMI aansluiting tussen de box en de televisie zodat je van een uistekend digitaal beeld kunt genieten.

 

Kwaliteit van het product

Een duurdere Smart TV box heeft meestal een betere kwaliteit. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan het beeld. De meeste apparaten hebben tenminste een HD kwaliteit maar er zijn natuurlijk ook toestellen die 4K beeldmateriaal kunnen weergeven. Sommige modellen zijn zelfs geschikt voor het afspelen van 3D materiaal.

Niet enkel het beeld, maar ook de klank is belangrijk. De klank kun je echter zelf makkelijk verbeteren door een home cinema systeem aan te sluiten.

Verder zijn er nog verschillende kenmerken die een invloed hebben op de kwaliteit van een box, zoals het aantal en de soorten aansluitingen. Ook het materiaal die gebruikt is om het product te maken. Een duurder model is steviger en kan goed tegen een stootje. Als je kiest voor goedkope Smart TV boxen dan kunnen deze vlug stuk zijn door ze te laten vallen. Het is beter om de producten goed te vergelijken op deze punten zodat je een box koopt met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

 

Bediening van de box

Sommige Smart TV boxen worden geleverd met een afstandsbediening die je kunt gebruiken om het toestel te bedienen. Dit zorgt voor een eenvoudige en vlugge bediening maar je hebt natuurlijk een extra afstandsbediening in de woonkamer. Als je over vele elektronische apparaten beschikt dan is het niet leuk als de tafel in de woonkamer vol ligt met afstandsbedieningen.

Om deze reden zijn er ook boxen beschikbaar die je via een app met je smartphone kunt bedienen. Deze app wordt gratis door de fabrikant aangeboden. Je hoeft het gewoon te downloaden op je telefoon en te koppelen met je apparaat zodat je het kunt bedienen. Bij een slechte verbinding is het wel mogelijk dat de bediening niet altijd even goed geregistreerd wordt.

Kostprijs van een Smart TV box

De meeste boxen werken met een Android besturingssysteem en kosten niet overdreven veel. Toch zijn er natuurlijk ook duurdere modellen die meer te bieden hebben. Je kunt altijd op zoek gaan naar aanbiedingen door je te abonneren op verschillende webwinkels. Lees ook de reviews van vorige kopers want zij hebben al ervaring met het product en kunnen je nuttige tips geven.

Als je niet naar de winkel wilt kun je de box eenvoudig online bestellen en aan huis laten leveren. Houd rekening met de verzendkosten, de garantie en de prijs van het product.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES