7 beste Smartphones Test van 2024

Laatste update: 22.06.24

 

Beste smartphones – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het aanbod aan smartphones vandaag de dag is bijzonder ruim. En dat maakt de keuze er niet altijd makkelijker op. Kies je voor de smartphone met de beste camera? Of wil je toch liever die maximale opslagcapaciteit? In onze koopgids bespreken we een aantal belangrijke factoren die je tijdens de zoektocht eventueel kunnen helpen. Echter zijn we ook zo vrij geweest om de 3 best beoordeelde hedendaagse smartphones alvast even op een rijtje te plaatsen. Zo zijn we onder andere bij de Apple iPhone SE 16GB. Een degelijke smartphone die is uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar 4 inch display. Echter blijkt ook de Samsung Galaxy J7 alvast een schot in de roos te zijn. Dergelijk apparaat maakt, zoals je kunt verwachten, gebruik van de voordelen van het bekende 6.0 Android besturingssysteem.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste smartphones (Reviews) van 2024

 

De zoektocht naar de beste smartphone kan voor sommige klanten best wel een uitdaging zijn. Zo zullen sommigen steevast kiezen voor Samsung, LG of Apple terwijl senioren misschien vooral zweren bij smartphones van Nokia of Motorola. Echter behoren ook merken zoals Lenovo, Sony, Huawei en Xiaomi tot de top. Het is ons advies de 7 producten hieronder even rustig te bekijken en eventueel de bijbehorende online reviews even te lezen. Kies je voor een kleine smartphone, een aanbieding of misschien wel het beste budget?

 

 

1. Apple iPhone SE 16GB 12 Megapixel camera

 

De zoektocht naar de smartphone met de beste camera, zal vaak leiden tot een product van Apple. Ondanks het feit dat het niet meteen één van de goedkope smartphones uit het rijtje is, blijken de meeste klanten zich daar niet meteen aan te storen. De smartphone wordt gekenmerkt door een prachtige gouden kleur maar kun je ook in 3 andere kleuren verkrijgen.

Deze prachtige smartphone beschikt over een helder en duidelijk leesbaar 4 inch display in combinatie met een 12 Megapixel camera. Een goede beeld- en fotokwaliteit worden dus al meteen gegarandeerd. Verder wordt gebruik gemaakt van het bekende iOS besturingssysteem en geniet je een opslagcapaciteit van ruim 16 GB. Echter is het mogelijk om te kiezen voor een grotere opslagcapaciteit. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje dan ook lichtjes kan stijgen.

Je geniet 4G en de smartphone blijkt bovendien geheel simlock vrij te zijn. Met behulp van de krachtige A9 processor zul je merken dat de batterij behoorlijk lang kan meegaan. Echter is het wel belangrijk om te vermelden dat de smartphone niet voorzien is van een 3D touch.

Het spreekt voor zich dat Apple alvast niet in het rijtje topproducten kon ontbreken. Heel veel gebruikers beschouwen Apple dan ook als veruit het beste merk. Of het product ook voorzien is van de laagste prijs dat valt nog even af te wachten.

 

Voordelen

Design: de smartphone van Apple wordt gekenmerkt door een opvallend doch bijzonder prachtig design en de mogelijkheid tussen 3 kleuren.

Camera: ben je op zoek naar een smartphone met een uitstekende camera dan is dit product met een 12 Megapixel camera vast en zeker een schot in de roos.

Opslagcapaciteit: het is een degelijke smartphone waarbij je gebruik kunt maken van 16 GB aan opslagcapaciteit.

 

Nadelen

Prijzig: we durven vermoeden dat sommige klanten de hoge prijs misschien wel eens als een struikelblok zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Samsung Galaxy J7 (2016) Android 6.0 16 GB geheugen

 

Door te kiezen voor deze unieke Samsung Galaxy J7 smartphone, uit de collectie van 2016, kies je niet alleen voor degelijkheid en duurzaamheid maar ook voor betaalbaarheid. Ideaal indien je liever niet teveel budget spendeert aan een gebruiksvriendelijke simlockvrije smartphone.

De smartphone wordt gekenmerkt door een helder en duidelijk 5.5 inch beeldscherm met een totale resolutie van maar liefst 1280 x 720 pixels. Er wordt bovendien gebruik gemaakt van het bekende 6.0 Android besturingssysteem. Het toestelletje beschikt over een totale opslagcapaciteit van 16 GB die je, door middel van een geheugenkaartje, makkelijk tot 128 GB kunt uitbreiden. Verder is er niet alleen een notificatie lampje aanwezig maar is er ook een extern geheugenslot.

Maak je graag foto’s en beeldmateriaal? Dan kun je gebruik maken van de 13 Megapixels camera voor prachtige en heldere beelden. De frontcamera is bovendien voorzien van een handige flitsfunctie. Het product maakt gebruik van een 1,6 GHz octa-core processor en een krachtige oplaadbare Li-Ion accu van 3300 mAh. Kopers reageren positief alhoewel één koper het snoer liever wat langer had gezien.

Ook de Samsung Galaxy blijkt alvast een goede keuze te zijn. Deze smartphone werd geïntroduceerd in 2016 en wordt gekenmerkt door een uniek en geslaagd design. Niet alleen op zoek naar kwaliteit en duurzaamheid maar ook naar design, dan loont het de moeite om deze smartphone even grondig te bekijken.

 

Voordelen

Beeldscherm: je geniet een beeldschermgrootte van ruim 5.5 inch in combinatie met een maximale resolutie van ruim 1280 x 720 pixels.

Opslagcapaciteit: net zoals de vorige smartphone beschik je ook hier over 16 GB aan opslagcapaciteit. Echter kun je die capaciteit, in of meer of mindere mate gaan uitbreiden door gebruik te maken van een geheugenkaart.

Camera: ook deze unieke smartphone is uitgerust met een hartstikke goede 13 Megapixels camera. De frontcamera beschikt zelfs over een flitsfunctie.

Voeding: het is een degelijke smartphone voorzien van een oplaadbare Li-Ion batterij met een maximale capaciteit van ruim 3300 mAh.

 

Nadelen

Kort snoer: volgens één gebruiker zou het meegeleverde snoer jammer genoeg veel te kort zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Huawei P20 Lite Midnight Black 64 GB geheugen

 

Met deze unieke simlockvrije smartphone kies je voor een degelijk en gebruiksvriendelijk toestel, jou aanbevolen en geleverd door het bekende merk Huawei. De smartphone is uitgerust met het degelijke FHD+ beeldscherm dat een grootte heeft van 5,84 inch en een maximale resolutie van 2280 x 1080 pixels.

Je kunt genieten van een uiterst krachtige en snelle reactietijd dankzij het Octa core processor. Verder maakt de smartphone gebruik van het degelijke Android 8.0 besturingssysteem. Het werkgeheugen bedraagt ongeveer 4 GB terwijl de opslagcapaciteit makkelijk 64 GB bedraagt. Bovendien is het mogelijk om de opslagcapaciteit, door middel van een geheugenkaartje, verder uit te breiden naar 256 GB.

De 16 Megapixel camera zorgt voor scherpe en heldere beelden. Bovendien is het apparaat voorzien van een tweede camera die zich aan de achterzijde bevindt, inclusief fliters. Kopers reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel één klant van mening is dat het toestel toch wel vrij kwetsbaar is.

Als je op zoek bent naar een simlockvrije smartphone dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor dit exemplaar van Huawei. Om te weten te komen of dit product al dan niet iets voor jou is, zetten we de populairste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje voor je.

 

Voordelen

Beeldscherm: de smartphone maakt gebruik van een degelijk FHD+ beeldscherm met een totaal formaat van ruim 5,84 inch. Dit in combinatie met een 2280 x 1090 pixels resolutie.

Besturingssysteem: deze Huawei smartphone is voorzien van de recente versie van het 8.0 Android besturingssysteem.

Opslagcapaciteit: in tegenstelling tot de vorige toestellen, beschik je met deze smartphone automatisch al over 64 GB opslagcapaciteit die je kunt uitbreiden tot maximaal 256 GB.

 

Nadelen

Kwetsbaar: een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten tevreden zijn maar het product volgens één iemand snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Motorola Moto G5s 32GB Inclusief vingerafdrukscanner en zaklamp

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar toch zeker zijn van een degelijke en duurzame smartphone? Dan lijkt dit apparaat van Motorola, uit de Motorola Moto G5 serie, misschien wel een schot in de roos.

Deze simlockvrije smartphone is voorzien van het Android 7.1 besturingssysteem en werkt op basis van een krachtige Octa core processor. De smartphone is uitgerust met maar liefst 3 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32 GB die je kunt uitbreiden tot 128 GB. Het 5,2 inch scherm is misschien voor sommigen te compact, maar toch mag je zeker zijn van een heldere en uitstekende beeldkwaliteit dankzij de 1920 x 1080 pixels resolutie.

De smartphone beschikt over een 16 Megapixels frontcamera die voorzien is van een flitsers. Daarnaast is er ook vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning. Het gebruik van de zaklamp is bijzonder eenvoudig daar je alleen maar 2x hoeft te schudden met je smartphone. Houd er wel rekening mee dat de smartphone niet voorzien is van een tweede camera aan de achterzijde.

Ook Motorola biedt een degelijke simlockvrije smartphone aan die de moeite waard is om even te bekijken. Het product maakt gebruik van het bekende Android besturingssysteem, meer bepaald een recente 7.1 versie. Hieronder kun je alvast meer informatie bekomen over de voor- en nadelen.

 

Voordelen

Geheugen: je geniet een maximaal werkgeheugen van ruim 3 GB dat verder wordt aangevuld met een opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB. Met behulp van een geheugenkaartje kun je de opslagcapaciteit eventueel nog net iets meer uitbreiden.

Camera: ben je dol op het nemen van foto’s en maken van video’s, dan heb je geluk. De smartphone is namelijk voorzien van een krachtige 16 Megapixels frontcamera inclusief flitsfunctie.

Handig in gebruik: je versteld staan van de vele extra mogelijkheden. Zo kun je eventueel beroep doen op de gezichtsherkenning en de vingerafdrukscanner.

 

Nadelen

Geen tweede camera: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan kan dit te maken hebben met het feit dat er aan de achterkant geen extra camera aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nokia 6.1 smartphones  32GB 8.1 Go Android besturingssyteem

 

Nokia is een vaste waarde op het gebied van smartphones en er zijn dan ook heel veel klanten die steevast blijven kiezen voor Nokia. Het apparaat is uitgerust met het degelijke 8.1 Go Android besturingssysteem dat niet alleen veilig en betrouwbaar maar ook up-to-date blijft.

De krachtige oplaadbare batterij is makkelijk op te laden door gebruik te maken van de USB-C. Zo kun je in amper 30 minuten de batterij reeds half opladen. Bovendien zal de batterij zich ook automatisch aanpassen aan de wijze waarop je de smartphone gebruikt. Verder geniet je een 5,5 inch scherm in combinatie met een totale resolutie van 1920 x 1080 pixels.

De smartphone beschikt over een opslagcapaciteit van 32 GB dat je makkelijk en snel kunt uitbreiden tot maximaal 128 GB. Hiervoor gebruik je maar beter een degelijke geheugenkaart. Verder is er een extern slot voorzien, net zoals de aanwezigheid van een degelijke 16 Megapixel camera. Kopers reageren vooral positief alhoewel één klant het jammer vindt dat er geen meldingslichtje verschijnt.

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke smartphone jou aangeboden en geleverd door Nokia. Het apparaat maakt bovendien gebruik van het bekende en degelijke 8.1 Go Android besturingssysteem dat regelmatig geactualiseerd wordt.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: de opslagcapaciteit wordt geschat op ongeveer 32 GB. Echter is het mogelijk om, door middel van een geheugenkaartje, de capaciteit te gaan uitbreiden.

Beeldscherm: de smartphone wordt gekenmerkt door een beeldschermgrootte van 5,5 inch en een maximale resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels.

Voeding: je zult vaststellen dat deze Nokia smartphone voorzien is van een krachtige batterij die je makkelijk kunt opladen. Zo is het mogelijk om de batterij voor de helft op te laden in slechts 30 min.

 

Nadelen

Geen meldingslichtje: jammer genoeg is deze smartphone niet voorzien van een meldingslichtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Sony Xperia L3 32GB Android smartphone met 18:9 wide display en dual camera

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen of beschik je over een iets beperkter budget? Dan niet langer getreurd want misschien kan deze unieke smartphone wel aan jouw verwachtingspatroon voldoen? De smartphone wordt jou aangeboden door Sony en maakt deel uit van de bekende Sony Xperia L serie.

Deze degelijke smartphone is uitgerust met een handige dual sim wat dus wil zeggen dat je de smartphone kunt gebruiken in combinatie met 2 simkaarten. In dergelijke gevallen is het dan wel niet langer mogelijk om een extra geheugenkaartje te gebruiken. De smartphone maakt gebruik van het 8.0 Android besturingssysteem en wordt gekenmerkt door een 5,7 inch scherm met een resolutie van 1440 x 720 pixels.

Bij gebruik van 1 enkele simkaart, is het mogelijk om de 32 GB opslagcapaciteit te gaan uitbreiden tot een opslagcapaciteit van 512 GB. Gebruik hiervoor een geheugenkaartje. Je geniet een degelijke 13 Megapixel camera inclusief flitser. We merken dan ook dat de meeste klanten aangenaam verrast zijn door dit product alhoewel de geluidskwaliteit volgens één koper wel beter had gekund.

Ga je bewust op zoek naar één van de goedkope smartphones dan loont het alvast de moeite om dit apparaat van Sony even grondig onder de loep te nemen. De lage prijs zorgt ervoor dat deze smartphone meteen een pak toegankelijker wordt voor mensen met een beperkter budget.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: de aangeboden opslagcapaciteit bedraagt ongeveer 32 GB maar kan makkelijk en zonder problemen worden uitgebreid tot maar liefst 512 GB.

Beeldscherm: je geniet een vrij groot beeldscherm van ruim 5,7 inch aangevuld met een hoge resolutie van 1440 x 720 pixels.

Dual sim: dankzij de dual sim functie zul je merken dat het tot de mogelijkheden behoort om gebruik te maken van 2 verschillende simkaarten.

Besturingssysteem: de smartphone is voorzien van een recente versie van het 8.0 Android besturingssysteem.

 

Nadelen

Matige geluidskwaliteit: we stellen vast dat één gebruiker de kwaliteit van het geluid toch wel net iets beter had verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Xiaomi Mi 8 128GB Simlockvrij 6,21 inch scherm

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 7 topproducten afsluiten met deze prachtige smartphone van Xiaomi. Het apparaat maakt deel uit van de Xiaomi Mi serie en wordt gekenmerkt door een vrij groot scherm van 6,21 inch in combinatie met een maximale resolutie van maar liefst 1080 x 2220 pixels.

Dankzij de krachtige en kwalitatieve octa core processor in combinatie met een degelijk 8.1 Android besturingssysteem geniet je een snelle reactietijd. Het werkgeheugen bedraagt maar liefst 6 GB en de totale opslagcapaciteit bedraagt 128 GB. De 12 Megapixel frontcamera zorgt voor heldere en haarscherpe beelden. Ideaal indien je kunt genieten van foto’s en videobestanden.

Ondanks het feit dat deze smartphone niet draadloos op te laden is en het prijskaartje misschien iets boven het gemiddelde ligt, blijkt dit toch een heel goede aankoop te zijn voor wie op zoek is naar iets meer. De smartphone is daarnaast ook uitgerust met een handige vingerafdrukscanner en spraakbesturing.

Uiteindelijk is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze prachtige smartphone van Xiaomi. Ben je benieuwd om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen kan voldoen? Dan raden wij jou aan om de kenmerkende eigenschappen hieronder even grondig te bekijken.

 

Voordelen

Beeldscherm: je kunt genieten van een behoorlijk groot display met een totaal formaat van ruim 6,21 inch. Dit wordt aangevuld met een hoge resolutie die ruim 1080 x 2220 pixels bedraagt.

Geheugen: de aangeboden opslagcapaciteit bedraagt ruim 128 GB. Het werkgeheugen wordt geschat op ruim 6 GB.

Handig in gebruik: verder geniet je een betrouwbare en veilige vingerafdrukscanner en de mogelijkheid tot spraakbesturing.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zul je toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien daar de prijs iets hoger ligt dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smartphones Koopgids

 

Ben je aan een nieuwe smartphone toe? Dan zul je vast snel opmerken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo bieden tal van bekende merken verschillende soorten smartphones aan. Sommigen voorzien van een groot scherm anderen van een compact display. En wat dan met de resolutie en de beeldkwaliteit? En dan hebben we het nog niet eens over de opslagcapaciteit gehad. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk smartphones te vergelijken en open te staan voor eventuele aanbiedingen.

Het gebruiksgemak van een smartphone

Tegenwoordig heeft bijna iedereen één of meerdere smartphones in het bezit. Soms wordt er een onderscheid gemaakt tussen een privé smartphone en eentje die je puur zakelijk gebruikt. Jong of oud; de meesten zijn overtuigd van het nut van een degelijke smartphone. Het is een handig middeltje om met anderen, vrienden en familie, in contact te blijven.

Verder kan het ook een vorm van veiligheid zijn als je als ouder je kind voor de eerste keer met de fiets alleen naar school laat gaan. En voor senioren kan een handig middeltje zijn om hulp in te roepen wanneer dat nodig mocht zijn. Bovendien zien we steeds vaker het gebruik van een vaste telefoon verminderen. En dat is ook logisch aangezien een smartphone vaak veel meer mogelijkheden en bewegingsvrijheid biedt.

 

De schermgrootte

In de zoektocht naar de voor jou perfecte smartphone is het belangrijk om even stil te staan bij de schermgrootte. De grootte van het scherm wordt steevast uitgedrukt in inches en kan van heel klein tot standaard tot groot variëren. Een schermgrootte van minder dan 5 inch, is een scherm met een doorsnede kleiner dan 12,7 cm. Dergelijke smartphones kun ej makkelijk met 1 enkel hand besturen en zijn eenvoudig mee te nemen in je broekzak, tas of jaszak. Echter is het scherm niet altijd even goed leesbaar.

Je kunt daarom kiezen voor een zogenaamde middelmaat, een scherm met een grootte van 5 tot maximaal 5,5 inch. Dit komt overeen met een schermgrootte van minimaal 12,7 tot maximaal 14 cm doorsnede. Dergelijke schermen zijn iets groter, makkelijker leesbaar en dus ook praktischer om te surfen en/ of films en beelden te bekijken. Houd er rekening mee dat ze minder makkelijk te bedienen zijn met 1 hand.

Ben je echt dol op foto’s en videobeelden dan kun je altijd nog kiezen voor een smartphone met een groter scherm van meer dan 5,5 inch, of meer dan 14 cm doorsnede. Dergelijke apparaten worden ook wel eens “phablets” genoemd. Iets dat tussen een standaard smartphone en een standaard tablet in zit. Wel minder makkelijk om mee te nemen of met 1 hand te bedienen.

 

De resolutie, helderheid en beeldkwaliteit

Naast de grootte van het scherm is het ook belangrijk om rekening te houden met het type. Daarmee bedoelen we de resolutie en de helderheid van het scherm. Dat kan namelijk wel eens aardig verschillen. De resolutie wordt steeds uitgedrukt in het aantal pixels. In het algemeen geldt dat een beeldscherm met een hogere resolutie ook veel aangenamer is. Het zorgt namelijk voor een scherper én helder beeld. Ideaal dus indien je dol bent op het nemen van foto’s en het maken van video’s.  Een resolutie full HD met maar liefst 1080 x 1920 pixels is alvast een echte topper.

Naast de resolutie raden wij jou aan om ook even stil te staan bij de helderheid. Blijft het scherm van de smartphone steeds even gelder en even goed zichtbaar? Ook wanneer het bijvoorbeeld begint te schemeren of wanneer de lichtomstandigheden minder goed zijn? Denk maar aan bewolking of juist te veel zonlicht. Ook hier geldt, hoe hoger de helderheid hoe beter. Een lage helderheid maakt het soms moeilijk om het beeld te bekijken en af te lezen. Al deze elementen dragen dus bij aan de totale beeldkwaliteit van de smartphone.

 

Welk besturingssysteem

Op het gebied van besturingssysteem zijn er natuurlijk 3 mogelijkheden. Als je besluit te kiezen voor een smartphone van Apple dan zul je gebruik maken van een bepaalde versie binnen het iOS besturingssysteem. Dergelijke besturingssystemen zijn eenvoudig te bedienen en bieden toegang tot heel wat applicaties zoals de App Store. Bovendien worden regelmatig updates uitgevoerd en dit geheel automatisch. De updates blijven trouwens jarenlang beschikbaar. Echter zul je nood hebben aan iTunes-software indien je de smartphone aan eender welke laptop wilt koppelen.

Daarnaast zijn er heel wat smartphones die gebruik maken van het zogenaamde Android besturingssysteem. Dergelijk besturingssysteem biedt een ruime waaier aan mogelijkheden om de weergave van het scherm aan te passen en biedt ook heel wat verschillende soorten apps uit de Google Play Store aan. Echter blijkt Android veel minder gebruiksvriendelijk dan bijvoorbeeld iOS.

Tot slot is er nog het Windows 10 Mobile besturingssysteem, vroeger ook wel eens vernoemd als Windows Phone besturingssysteem. Dergelijk besturingssysteem is bijzonder makkelijk om te gebruiken maar biedt wel minder keuze op het gebied van apps.

Het type opslaggeheugen en de maximale opslagcapaciteit

Verder zul je kunnen vaststellen dat elke smartphone over een bepaalde opslagcapaciteit beschikt, apart van het werkgeheugen. Zowel het werkgeheugen als de opslagcapaciteit worden aangeduid in GB. Hoe hoger de opslagcapaciteit, hoe beter maar ook hoe duurder het prijskaartje van de smartphone zal worden. Ben je iemand die heel wat foto’s, video’s, contacten en spelletjes heeft staan? Kies dan voor een smartphone met een ruime opslagcapaciteit.

Het is hierbij een goed idee om factoren zoals telefoonnummers en contactgegevens automatisch te laten opslaan op de simkaart en niet op het interne geheugen van de smartphone. Bovendien is het in vele gevallen mogelijk om de startende opslagcapaciteit, die standaard door de smartphone wordt aangeboden, verder te gaan uitbreiden. Dit kun je doen door gebruik te maken van een handig geheugenkaartje.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen we ook nog even de aandacht vestigen op het prijskaartje. Het spreekt voor zich dat je zelf bepaalt hoeveel geld je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een smartphone. Hecht je belang aan het design en een bepaald merk, zoals Apple, dan zul je vaak net iets meer budget moeten voorzien. Ook elementen zoals meerdere camera’s, de opslagcapaciteit, vingerafdrukscanner en spraaktechnologie kunnen het prijskaartje doen stijgen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke smartphone maakt de mooiste fotos?

Ben je op zoek naar een smartphone waarmee je prachtige foto’s kunt maken? Dan kies je beter voor een smartphone met dubbele of zelfs driedubbele camera inclusief flitser. Een goed voorbeeld daarvan is de Apple iPhone 11 Pro (Max). Uiteraard hangt daar ook een bepaald prijskaartje tegenaan. Ook de Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro worden gekenmerkt door een fantastische camera en zijn bovendien betaalbaar.

Naast het gebruik van een flitser, is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal megapixels waaruit de camera is opgebouwd, de gebruikte sensor en natuurlijk ook de beeldstabilisatie. Hoe meer megapixels, hoe duidelijker het beeld en de details op de foto zullen worden. En de beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je ook van bewegende beelden een prachtige foto kunt nemen.

Q2: Hoe lang gaat een smartphone mee?

De levensduur van een smartphone wordt in eerste instantie bepaald door de levensduur van de gebruikte accu. Na enkele jaartjes, 2 tot 3 meestal, zul je merken dat de batterij minder kwalitatief wordt en sneller moet worden opgeladen. Echter kunnen sommige smartphones veel minder lang meegaan door andere externe factoren.

Zo is het maar beter om de smartphone niet in het zonlicht te laten liggen. Zonlicht en warmte zijn namelijk nefast voor de levensduur van de batterij en bijgevolg ook voor de levensduur van je smartphone. Laad je smartphone pas op wanneer de batterij zo goed als leeg is en verwijder de adapter uit het stopcontact op het moment dat de accu helemaal is opgeladen. Zo kun je onnodige batterijspanning, en eventuele schade aan de accu, vermijden.

 

Q3: Hoe werkt het kompas op een smartphone?

Heb je soms wat moeite met het vinden van de juiste richting? Geen enkel probleem daar de meeste hedendaagse smartphone toestellen voorzien zijn van een handig ingebouwd kompas. Dit ingebouwde kompas gebruik je in combinatie met de gelijknamige applicatie “Kompas”. Zodra je die bepaalde applicatie gaat openen, dan zul je merken dat het mogelijk is om de magnetische richting te bepalen.

Door je smartphone lichtjes te kantelen/ draaien, zul je meteen kunnen vaststellen dat ook het kompas probleemloos en automatisch meedraait met de richting. Het pijltje dat zich aan de bovenkant van je kompas situeert, is uiteraard de bekende richtingaangever. Helemaal onderaan het kompas, krijg je dan een gedetailleerd uitleg van de locatie waarop je je bevindt inclusief bijbehorende coördinaten.

 

Q4: Hoe maak ik een selfie met mijn smartphone?

Wanneer iemand het over een selfie heeft, dan wil dat zeggen dat hij of zij van plan is om een foto van zichzelf te maken. Maar hoe doe je dat nu precies? De meeste hedendaagse smartphones zijn uitgerust met 2 krachtige camera’s, namelijk een camera die zich aan de voorkant van de smartphone bevindt en eentje die zich aan de achterkant bevindt. Er wordt hier ook vaak gesproken over front- en backcamera.

Ben je van plan om een selfie te maken dan moet je gebruik maken van de zogenaamde frontcamera, de camera aan de voorkant dus. Op dat moment kun je jezelf in het beeld zien verschijnen en dit maakt het ook iets makkelijker om van jezelf een foto te nemen. Veel succes en plezier!

Q5: Wanneer moet je de batterij van je smartphone vervangen?

Er zijn een aantal indicaties die aangeven dat het misschien wel eens de hoogste tijd wordt om de batterij van je smartphone te vervangen. Een eerste gegeven is wanneer je merkt dat de batterij minder lang mee gaat. Indien je in het begin je smartphone slechts om de 2 dagen hoefde op te laden, is dat nu bijvoorbeeld na amper 1 dag of in het slechtste geval enkele uurtjes.

Daarnaast duurt de oplaadtijd ook veel langer. Een nieuwe batterij heeft de kracht en mogelijkheid om in een uurtje helemaal op te laden. Bij iets oudere batterijen is dat al lang niet meer het geval. In andere gevallen is het mogelijk dat je smartphone warm aanvoelt tijdens het opladen van de batterij. Dat is uiteraard niet normaal en vaak een indicatie dat de batterij aan vervanging toe is.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES