10 beste Soundbars Test van 2022

Laatste update: 03.10.22

 

Beste soundbars – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door de jaren heen zijn de televisietoestellen alsmaar smaller geworden, wat vaak ten koste kwam van het geluid. Met de ontwikkeling van de soundbar heeft men dit probleem zo goed mogelijk proberen oplossen. De soundbar wordt dan ook beschouwd als één van de meest degelijke recente uitvindingen waarmee het mogelijk is om alsnog van een optimale geluidskwaliteit te genieten als je naar je favoriete film en/ of serie kijkt. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zetten we hieronder 3 hedendaagse toppertjes op een rij. Zo blijkt de Sonos Beam een bijzonder compact en lichtgewicht doch krachtig apparaat te zijn dat eenvoudig in de ruimte te plaatsen is. Daartegenover staat de 2-kanaals LG SN7CY – Soundbar – LG SN soundbar die gekenmerkt wordt door een ingebouwde subwoofer. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste soundbars (Reviews) van 2022

 

Samsung, JBL, Dutch originals, LG, Sony, Philips, Yamaha en Harman Kardon, allen gaan ze op zoek naar de beste soundbar. Is dat er eentje met subwoofer of niet? Dat is uiteraard vaak een persoonlijke keuze. Bekijk daarom de 10 topproducten hieronder alvast even en houd hierbij rekening met de online reviews. Ben je bereid om een bepaald budget te spenderen of ga je toch liever op zoek naar een aanbieding. Werkelijk alles is mogelijk. Veel succes!

 

1. Sonos Beam Soundbar Compact maar bijzonder krachtig

 

Met de Sonos soundbar kies je niet alleen voor een compact en lichtgewicht toestel maar ook voor een enorm krachtig apparaat. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een zwart en wit design dat in eender welk interieur perfect tot uiting kan komen.

Deze unieke soundbar is op een eenvoudige en snelle manier op je televisietoestel aan te sluiten. Je hoeft hierbij alleen maar gebruik te maken van de HDMI-ARC aansluiting. Verder geniet je een handige touchscreen bediening en is het mogelijk om je muziek naar hartelust te bedienen zonder behulp van je smartphone. De Sonos soundbar is makkelijk te besturen door gebruik te maken van Google Assistant.

Een blik op de online reacties toont dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met dit product en het meteen anderen aanbevelen. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de levering helemaal geen losse afstandsbediening omvat. Dat zou mogelijks een minpuntje kunnen zijn voor sommigen.

Het is niet altijd makkelijk een keuze te maken tussen de verschillende soundbar toestellen. Dit apparaat wordt jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Sonos, en biedt je heel wat mogelijkheden aan. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken even op een rijtje.

 

Voordelen

Comfort: deze soundbar is behoorlijk klein en wordt daarnaast gecombineerd met een laag gewicht. Ideaal indien je de soundbar wenst te verplaatsen of installeren.

Aansluiting: met behulp van de bekende HDMI-ARC aansluiting is het mogelijk een verbinding tot stand te laten komen tussen je soundbar en je tv.

Google Assistant: met behulp van het bekende Google Assistant zul je merken dat het helemaal geen moeite kost om deze soundbar te bedienen.

 

Nadelen

Geen afstandsbediening: echter moet je wel beseffen dat de aankoop van het apparaat jammer genoeg geen afstandsbediening omvat.

Koop bij bol.com (€349)

 

 

 

 

2. LG SN7CY – Soundbar – LG SN Soundbars // Ingebouwde subwoofer – Bluetooth

 

Met de LG SN7CY van het bekende merk LG, kies je meteen voor een 2 kanaals losse soundbar inclusief geïntegreerde subwoofer én bluetooth functie. Dé ideale manier dus om te genieten van een optimaal Dolby Atmos geluid en bijbehorende audio-ervaring. Heel wat klanten reageren alvast enthousiast wat de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren meteen kan verklaren. De moeite waard dus om deze LG soundbar even onder de loep te nemen.

Zo blijkt de SN7CY soundbar gekenmerkt door een maximaal formaat van 89 x 6,5 x 11,9 cm en bedoeld om aan de wand of muur te bevestigen. Om die reden wordt hij jou aangeboden inclusief muurbeugel én het nodige bevestigingsmateriaal. Hoewel het mogelijk is om de soundbar via je smartphone te bedienen, wordt het setje verder aangevuld met een degelijke afstandsbediening.

De 2 kanaals soundbar garandeert de aanwezigheid van een geïntegreerde subwoofer én 2 krachtige speakers die een ruim vermogen van wel 160 watt leveren. Verder zijn er ook meerdere aansluitingsmogelijkheden voorhanden én kun je gebruik maken van de praktische bluetooth functie.

 

Voordelen:

Aansluitingen: de LG SN7CY soundbar is voorzien van een handige HDMI in- én uitgang, een optische uitgang, een USB-poort én een HDMI ARC aansluiting.

Bluetooth: in tegenstelling tot heel wat andere soundbar systemen, is dit exemplaar van LG uitgerust met een handige bluetooth functie.

Frequentiebereik: hij garandeert een ruim frequentiebereik gaande van 96 Hz tot maar liefst 96.000 Hz. 

Audioformaat: deze LG soundbar is een goede keuze indien je van diverse audio formaten wenst te genieten zoals Dolby Atmos, Dolby Digital, DTS, DTS Virtual:X, DTS-HD Master Audio.

 

Nadelen:

Geen versterker: houd er rekening mee dat deze soundbar niet voorzien is van een ingebouwde versterker.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsung HW-Q70T – Soundbar – Cinematic Q-series soundbar // Samsung

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget van minder groot belang, dan loont het de moeite om deze Samsung soundbar eens even onder de loep te nemen. Zo kies je met de Samsung HW-Q70T meteen voor een 3.1 kanaals soundbar bestaande uit maar liefst 3 krachtige ingebouwde speakers én een aparte draadloze subwoofer. Dit wordt aangevuld met een handige bluetooth functie én de aanwezigheid van wifi.

De Samsung HW-Q70T soundbar kent hierbij een totaal formaat van 98 x 5,8 x 11,5 cm en is bedoeld om – met behulp van de meegeleverde muurbeugel en het nodige bevestigingsmateriaal – aan de wand of muur te installeren. Hoewel ook deze soundbar eenvoudig via je smartphone te bedienen is, wordt een praktische afstandsbediening standaard meegeleverd op het moment van aankoop.

Het plaatje wordt verder aangevuld met de mogelijkheid tot Spotify Connect, Hi-res audio en verschillende aansluitingsmogelijkheden. Dit alles resulteert dan ook in een heleboel tevreden klanten én een mooie eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de soundbar kent een totaal formaat van 98 x 5,8 x 11,5 cm en wordt aangevuld met een gewicht van amper 3,5 kg. In combinatie met de meegeleverde bevestigingsset én muurbeugel, kun je hem eenvoudig aan de muur/ wand installeren.

Aansluitingen: de HDMI in- én uitgang worden verder aangevuld met een optische uitgang, een HDMI ARC aansluiting, bluetooth, wifi en NFC.

Kanalen: het betreft een 3.1 kanaals soundbar bestaande uit 3 krachtige speakers én een losse draadloze subwoofer. De speakers bieden daarbij een ruim vermogen van 330 watt.

 

Nadelen:

Matige geluidskwaliteit: hoewel de overgrote meerderheid duidelijk tevreden is met hun aankoop, lijkt één koper van mening dat de geluidskwaliteit pakken beter had gekund.

Koop bij bol.com (€599.95)

 

 

 

 

4. Bose Soundbar 500 2 kanaals Multiroom Wifi Bluetooth

 

In tegenstelling tot sommige andere soundbars zul je voor dit exemplaar van Bose misschien toch net iets meer budget in het mandje moeten leggen. Het betreft hier opnieuw een losse 2 kanaals soundbar met een breedte van maximaal 80 cm en geschikt om aan de muur of wand te bevestigen. Houd er wel rekening mee dat er geen muurbeugel wordt meegeleverd. De verpakking telt echter wel een afstandsbediening waarmee je de soundbar vanop een afstand kunt bedienen. Echter is dit ook mogelijk via de app of Google Assistant.

Verder is de soundbar voorzien van een multiroom alsook de bekende Spotify connect streaming optie. Je kunt overigens een draadloze verbinding aangaan via de bluetooth en/ of wifi functie die door de soundbar worden ondersteund. Qua aansluitingen geniet je naast de HDMI poort ook een optische uitgang en een USB aansluiting. Indien je dat wenst, kun je het apparaat altijd nog gaan uitbreiden met een extra basmodule én enkele surround speakers.

De mooie gemiddelde score van 4,8 sterren laat meteen weten hoe klanten over het apparaat denken. Zo wordt door velen een positief advies gegeven over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid en vinden anderen dat ook het prijskaartje wel meevalt.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt niet alleen de Bose soundbar 500 maar eveneens een afstandsbediening, 2 AAA batterijen, een HDMI kabel, een netsnoer en een ADAPTiQ headset.

Muziek: doordat de soundbar eveneens een wifi én bluetooth functie ondersteunt, kun je evengoed naar je favoriete afspeellijsten luisteren en muziek eenvoudig streamen.

Bediening: je kunt de soundbar eenvoudig bedienen met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. Echter kun je hiervoor ook werken via een applicatie op je smartphone of tablet of door middel van Google Assistant.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met sommige andere soundbars uit dit lijstje, zul je zien dat het prijskaartje hier toch wel wat hoger lijkt te liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. JBL Bar 9.1 – Soundbar met draadloze subwoofer en afneembare speakers 

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze unieke JBL soundbar die, net zoals de soundbars van Sony, tot de betere exemplaren gerekend wordt. Wat meteen opvalt is de positieve eindbeoordeling van maar liefst 4,9 sterren en dit ondanks het toch wel hoge prijskaartje wat betekent dat kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid duidelijk primeren.

Zo blijkt de 9.1 kanaals soundbar uitgerust met een krachtige draadloze subwoofer inclusief afneembare surround-speakers én Dolby Atmos. Hij levert hierbij moeiteloos een ruim vermogen van maar liefst 820 Watt, wat resulteert in een kristalheldere en gedetailleerde geluidskwaliteit. 

Naast het feit dat deze soundbar over een wifi én bluetooth functie beschikt, wordt hij eveneens geleverd inclusief een afstandsbediening én gekenmerkt door diverse aansluitingsmogelijkheden. Denk onder andere maar aan een HDMI in- én uitgang, diverse optische uitgangen, een koptelefoon aansluiting, USB en een AUX aansluiting.

 

Voordelen

Aansluitingsmogelijkheden: de HDMI in- én uitgang worden aangevuld met een USB én AUX aansluiting alsook diverse optische uitgangen en een koptelefoon aansluiting.

Vermogen: bij correct gebruik kan hij een ruim vermogen van wel 820 Watt leveren waardoor je, in combinatie met de volumeregelaar, zowel van intense bass alsook surround sound kunt genieten.

Afstandsbediening: zodra je besluit om deze 9.1 kanaals soundbar aan te kopen, wordt gelijk een afstandsdbediening meegeleverd.

 

Nadelen

Prijzig: het hoge prijskaartje zou best wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Koop bij bol.com (€679)

 

 

 

 

6. Denon DHT-S316 soundbar luidspreker 100 Watt Bluetooth

 

Ook met deze Denon soundbar kies je voor kwaliteit, design, gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat heel wat klanten dan ook positief op het product hebben gereageerd en het bovendien ook anderen aanbevelen.

De soundbar heeft een rechthoekige vorm en een totale afmeting van 900 x 55 x 82 mm. Het apparaat is bedoeld om aan de muur te bevestigen en wordt geleverd inclusief duidelijke handleiding en afstandsbediening. Houd er wel rekening mee dat de soundbar niet voorzien is van een ingebouwde mediaplayer en niet te bedienen is door middel van je smartphone.

De soundbar is voorzien van maar liefst 2,1 kanalen en beschikt over een draadloze subwoofer. Het totale vermogen bedraagt ruim 100 Watt en je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de 4,2 bluetooth versie met een bereik van 10 meter.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit en duurzaamheid maar ook naar design? Dan lijkt dit product van Denon misschien wel iets voor jou. Bovendien is het alvast een pluspunt dat het prijskaartje hartstikke goed lijkt mee te vallen. Misschien kun je de soundbar evenwel tussen de goedkope producten spotten.

 

Voordelen

Handig in gebruik: je zult merken dat de soundbar niet alleen is uitgerust met 2,1 kanalen maar verder ook voorziet in een draadloze subwoofer.

Formaat: het is een degelijke en duurzame soundbar die rechthoekig is qua vorm en 900 x 55 x 82 mm meet.

Verpakking: naast de soundbar worden ook een informatieve handleiding en praktische afstandsbediening meegeleverd.

 

Nadelen

Geen smartphone bediening: echter is het jammer genoeg niet mogelijk om de soundbar met je smartphone te besturen.

Koop bij bol.com (€169.99)

 

 

 

 

7. Soundbar Dolby Atmos 550watt 5.1.2 Wifi BT

 

Mag het allemaal toch net dat tikkeltje meer zijn en heb je niet meteen een bepaald budget voorzien? Bekijk dan alvast even deze soundbar Dolby Atmos die jou wordt aanbevolen door LG. Dit apparaat beschikt over een totaal vermogen dat zonder problemen 550 Watt kan bereiken. En dat is al heel wat.

De soundbar wordt gekenmerkt door een rechthoekige vorm en een totale afmeting van maar liefst 1443 x 63 x 146 mm. Het apparaat is niet bedoeld om aan de muur te bevestigen maar wel om vrijstaand te gebruiken. Bij de aankoop van de soundbar wordt gelijk een handige afstandsbediening meegeleverd. Dit maakt het mogelijk de soundbar vanop de bank te bedienen.

De soundbar wordt gekenmerkt door een draadloze subwoofer, wifi, 2 HDMI ingangen, 1 HDMI uitgang en de mogelijkheid om gebruik te maken van de 4.0 bluetooth versie. We merken dat klanten tot op heden alleen maar positief hebben gereageerd en niet alleen positief advies geven over de kwaliteit maar ook over het prijskaartje. De hoge prijs vinden de meesten dus helemaal niet zo erg.

Indien je niet echt een vast budget voor ogen hebt, dan loont het ook de moeite om deze soundbar van Dolby Atmos even grondig te bekijken. Om het voor jou allemaal net dat tikkeltje makkelijker te maken, zullen we hieronder een selectie maken van de belangrijkste eigenschappen.

 

Voordelen

Formaat: de soundbar meet 1443 x 63 x 146 mm en is daarbij ideaal om vrijstaand in combinatie met je tv te gebruiken.

Afstandsbediening: zodra je besluit om deze soundbar aan te kopen dan krijg je er meteen een praktische afstandsbediening bij.

Gebruiksgemak: naast een draadloze subwoofer zul je kunnen vaststellen dat er ook 2 HDMI ingangen zijn, 1HDMI uitgang en de mogelijkheid tot het gebruik van wifi.

 

Nadelen

Prijzig: indien je van plan bent om deze soundbar aan te kopen dan zul je echter wel even door het hoge prijskaartje moeten heen kijken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Yamaha YAS-207 – Soundbar // Strak – Dynamisch – Draadloos

 

We sluiten het rijtje af met de Yamaha YAS-207 soundbar die meteen opvalt vanwege zijn strakke en moderne design waardoor hij in menig huiskamer kan worden geïntegreerd. Het betreft hierbij een 2.1 kanaals soundbar inclusief draadloze subwoofer en een ruim vermogen van maar liefst 100 Watt. Dit resulteert in een unieke virtual surround en/ of stereo sound wat hem meteen ook onderscheidt van heel wat andere soundbars.

De soundbar met een maximale afmeting van 930 x 60 x 108 mm wordt geleverd inclusief een afstandsbediening alhoewel je hem ook kunt bedienen via je smartphone. Je dient hiervoor gebruik te maken van de aanwezige bluetooth functie om de beide apparaten met elkaar te kunnen verbinden. Verder beschikt hij eveneens over tal van aansluitingsmogelijkheden gaande van HDMI tot USB en AUX-aansluitingen.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper is minder te spreken over de installatie ervan.

 

Voordelen:

Veelzijdig: je kunt deze soundbar niet alleen gebruiken tijdens het bekijken van films en series maar ook tijdens het spelen van games en het luisteren van muziek.

Afstandsbediening: de soundbar wordt jou aangeboden inclusief een draadloze subwoofer en handige afstandsbediening.

Geluidsweergave: de geluidsweergave gebeurt onder de vorm van stereo of virtual sound.

 

Nadelen:

Installatie: één koper heeft jammer genoeg toch heel wat problemen ondervonden tijdens de installatie van dit apparaat.

Geen 5.1 soundbar: indien je op zoek bent naar een 5.1 kanaals soundbar dan is dit exemplaar niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. TCL TS7000 Soundbar Ingebouwde subwoofer 2 kanaals Bluetooth

 

In tegenstelling tot het vorige apparaat, lijkt deze soundbar van TCL wel een echte aanbieding. De moeite waard om hem toch even van naderbij te bekijken. Zo zul je zien dat deze losse 2 kanaals soundbar maar liefst 92 cm breed is en gekenmerkt wordt door een krachtige ingebouwde subwoofer.

De rechte TS7000 soundbar wordt geleverd inclusief een muurbeugel zodanig dat je hem eenvoudig aan de muur of wand kunt installeren. Daarnaast wordt er ook een afstandsbediening aangeboden waarmee je de soundbar vanaf de bank of stoel kunt in- en uitschakelen. Houd er wel rekening mee dat er geen streaming opties mogelijk zijn en dat je de soundbar niet via je smartphone kunt besturen.

Verder ondersteunt deze 2 kanaals subwoofer een 4.2 bluetooth versie met een bereik van 10 meter alsook een HDMI in- én uitgang, een HDMI ARC poort, een optische in- én uitgang, een USB aansluiting én een AUX uitgang. De klant die op dit product heeft gereageerd is dolenthousiast en biedt een mooie score van 5 sterren aan.

 

Voordelen:

Subwoofer: deze 2 kanaals soundbar is voorzien van een ingebouwde subwoofer waarvan het totale vermogen maar liefst 160 Watt bedraagt.

Bluetooth: je geniet een 4.2 bluetooth functie die een maximaal bereik garandeert van maar liefst 10 meter ver.

Aansluiting: door middel van de HDMI aansluiting kun je de soundbar makkelijk met de HDMI aansluiting van je tv verbinden.

 

Nadelen:

Geen streaming opties: indien je interesse mocht hebben in deze soundbar dan is het belangrijk om op voorhand te beseffen dat er geen streaming opties geboden worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Harman Kardon Citation Bar Slimme Soundbar

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 10 topproducten zonder problemen afsluiten met dit apparaat van Harman Kardon. Het toestel behoort tot de bekende Harman Kardon Citation serie en is te bekomen in maar liefst 2 verschillende doch hele neutrale kleuren.

Deze slimme soundbar wordt gekenmerkt door een rechthoekige vorm en een maximale afmeting van 1150 x 62 x 115 mm. Het is een krachtig apparaat met een maximaal vermogen en maar liefst 5,1 kanalen. Je geniet een handige 4.2 bluetooth versie met een krachtig bereik en de mogelijkheid om gebruik te maken van de HDMI ARC aansluiting.

Verder is deze slimme soundbar voorzien van een krachtige speakerset. Tot op heden zijn er dan ook alleen maar positieve beoordelingen bij dit product geplaatst. Echter is het mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien net een tikkeltje te hoog zullen vinden en dat is jammer.

Tot slot is er dan altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Harman Kardon soundbar die je makkelijk kunt bestellen in 2 neutrale doch bijzonder prachtige en rustgevende designs. Zo kun jij kiezen welke soundbar je het mooiste vindt en eventueel het meest in het interieur past.

 

Voordelen

Bluetooth: er is een bluetooth functie beschikbaar, meer bepaald in de 4.2 versie.

HDMI ARC aansluiting: je zult merken dat de soundbar daarnaast ook is uitgerust met een degelijke HDMI ARC aansluiting.

Formaat: de soundbar meet maar liefst 1150 x 62  x 115 mm en kun je makkelijk aan de muur bevestigen.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zul je toch wel rekening moeten houden met het prijskaartje dat ver boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Soundbars Koopgids

 

Ben je van plan een soundbar aan te kopen? Dan lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Houd hierbij rekening met eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties daar niet alle soundbars goedkoop zijn. Maar wat is dat nu precies een soundbar en hoe werkt dergelijk apparaat? En wat met de mogelijke aansluitingen en de plaatsing ervan. Neem de tijd om de koopgids hieronder even rustig door te nemen.

Wat is een soundbar en de werking ervan

We hebben het allemaal gemerkt, de technologie staat niet stil en evolueert steeds verder. Dat is de reden dat er vandaag de dag zoveel “platte” televisietoestellen bestaan in plaats van de standaard “dikkere” toestellen van enkele jaren geleden. Dergelijke apparaten worden plasma televisietoestellen genoemd, en zorgen voor een uitstekende beeldkwaliteit. Alsof je in de cinema zit zeg maar. Echter zorgt het dunne ontwerp er wel voor dat we aan geluidskwaliteit moeten inboeten.

Vandaar de opkomst van de soundbars. Een soundbar is namelijk een bijzonder handig apparaatje waarmee je de geluidskwaliteit van je plasma tv aanzienlijk kunt verbeteren. Een degelijke soundbar is dan ook voorzien van een handige versterker die in het apparaatje zit ingebouwd. De versterker zal er vervolgens voor zorgen dat de luidsprekers van het televisietoestel worden aangestuurd. En dit op geheel automatische wijze. Uiteraard is het daarvoor belangrijk dat je de soundbar en het televisietoestel met elkaar gaat verbinden.

 

Welk budget moet je voorzien

Ben je van plan een soundbar apparaat aan te kopen? Dan moet je toch wel rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van om en bij de 260 euro. Alhoewel er ook apparaten zijn die net iets meer kosten of misschien wel iets minder. Soundbars die over meer mogelijkheden en kenmerken beschikken, zullen automatisch iets duurder zijn in de aankoop. Ook het type luidspreker net zoals de mogelijke aansluitingen kunnen de prijs beïnvloeden.

Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt waar je naar op zoek bent en hoeveel budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan de aankoop van een degelijke soundbar. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten, dan kan het een goed idee zijn om de online reviews er even op na te zien. Op die manier krijg je een beter beeld over bepaalde soundbar apparaten.

 

Het type ingebouwde speaker

De zoektocht naar de beste soundbar, zal je gelijk ook aantonen dat er een onderscheid kan gemaakt worden op het gebied van ingebouwde luidsprekers. Welke soort speaker wordt gebruikt en hoeveel speakers worden er gebruikt? Zo kun je kiezen voor een soundbar met woofers (mid-range) speakers. Dat is het meest voorkomende type soundbar, gekenmerkt door een betaalbaar prijskaartje. De zogenaamde mid-range woofers zijn luidsprekers die een heel ruim bereik aankunnen van zowel lage als hoge tonen.

De tweeters daarentegen zijn hele kleine luidsprekers die vooral bedoeld zijn om hoge tonen te gaan afspelen. Ben je op zoek naar een uitstekende soundbar en heb je hiervoor geen bepaald budget voor ogen, zorg er dan zeker voor dat het apparaat ook van tweeters voorzien is. Tenslotte zijn er dan nog de zogenaamde subwoofers die zich vooral toespitsen op het afspelen van bijzonder lage tonen, met name de bekende bastonen. Het spreekt dus voor zich dat de meest all-round speakers vooral de mid-range woofers zijn.

 

Het aantal audiokanalen

Daarnaast raden we aan om ook even stil te staan bij het aantal audiokanalen waarover de soundbar beschikt. Dat kan verschillend zijn van apparaat tot apparaat. Zo heb je tal van soundbars met een beperkt aantal audiokanalen maar er zijn ook apparaten met maar liefst 7,1 audiokanalen of meer. Algemeen geldt de regel, hoe meer audiokanalen hoe beter.

Het gebruik van audiokanalen bepaalt namelijk de ruimtelijkheid van het geleverde geluid. Stel je voor dat je een 2.0 soundbar aankoopt. Dergelijk apparaat heeft slechts 2 audiokanalen. Indien je dus naar je favoriete tv-serie kijkt en de acteur bijvoorbeeld rechts in beeld komt en iets zegt, dan zal de speaker aan de rechterkant daadwerkelijk voor meer volume zorgen. Hoe meer audiokanalen hoe breder de ruimtelijkheid.

De plaatsing en de richting van de luidsprekers

Ook de plaatsing en de richting van de speakers is niet geheel onbelangrijk te noemen. De plaatsing zal namelijk voor een grote invloed hebben op de uiteindelijke geluidservaring. Algemeen geldt dat, in de meeste soundbar toestellen, de luidsprekers die bij de eerste audiokanalen horen steeds verticaal en recht naar voren worden geplaatst. Daarnaast is het ook zo dat, hoe meer afstand er tussen de luidsprekers te vinden is, hoe beter de geluidservaring worden.

 

Mogelijke aansluitingen en connectiviteit

Tot slot raden wij jou aan om nog even stil te staan bij de mogelijke aansluitingen. De meeste soundbars kun je op een heel makkelijk manier met het televisietoestel verbinden. Dat kan door middel van een optische kabel, die vaak bij de aankoop van het product wordt meegeleverd, maar het kan ook via een HDMI verbinding. Vaak gaat het hier om een HDMI ARC aansluiting. In sommige gevallen kun je ook genieten van een aanwezige USB poort.

Wat de connectiviteit betreft, de zogenaamde draadloze verbinding die tot stand kan komen, kun je beroep doen op bluetooth of wifi. Het gebruik van bluetooth zorgt voor een sterke en krachtige verbinding en biedt je bovendien ook de mogelijkheid om draadloos muziek te streamen. Je kunt de soundbar in dergelijke gevallen ook gebruiken om naar je favoriete muziek te luisteren.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een soundbar?

In een tijdperk waarin de televisietoestellen alleen maar platter worden, is het gebruik van een soundbar alvast een goede aanbeveling. Hoe platter de televisietoestellen, hoe minder plaats er over blijft voor krachtige luidsprekers. Daardoor moet je vaak aan geluid inboeten. Om het geluid van je televisietoestel te optimaliseren, wordt het gebruik van een soundbar aangeraden.

Een soundbar is een soort van luidsprekerbalk die ervoor zorgt dat de luidsprekers uit plasma televisietoestellen er flink op vooruit gaan. Het zijn eigenlijk de zogenaamde speakers die je moet missen in een ultramodern plat televisietoestel. Kortom, de moeite waard indien je een film of serie wilt bekijken of gewoon muziek wilt luisteren.

Q2: Hoe werkt een soundbar?

Het principe van een soundbar inclusief de werking ervan, is behoorlijk eenvoudig te noemen. Een soundbar is namelijk uitgerust met een persoonlijke ingebouwde versterker. En het is juist deze versterker die ervoor zal zorgen dat de luidsprekers probleemloos en automatisch worden aangestuurd. In de meeste gevallen heb je diverse aansluitmogelijkheden zoals het gebruik van een HDMI poort.

Doordat de soundbar voornamelijk bedoeld is om het geluid van ultra dunne televisietoestellen te verbeteren, is het vaak niet veel groter dan dergelijk toestel. Een soundbar is dus aangepast aan de afmetingen van het desbetreffende televisietoestel. Handig want zo kun je de soundbar makkelijk onder of naast je televisie installeren.

 

Q3: Hoe sluit je een soundbar aan op je tv?

Ben je van plan om een soundbar aan te kopen en deze aan je televisietoestel te koppelen? Dan hoef je niet te panikeren want dit verloopt uiterst eenvoudig en is in een mum van tijd geklaard. Je kunt de soundbar door middel van 2 manieren aan je televisietoestel koppelen. Zo zou je in eerste instantie gebruik kunnen maken van een degelijke optische kabel. Vaak zijn dat hele dunne kabeltjes die je amper ziet. Extra handig indien je televisietoestel aan de wand bevestigd wordt.

Echter zou je ook kunnen gebruik maken van een krachtige en degelijke HDMI-kabel. In vergelijking met de optische kabel is de HDMI-kabel net een tikkeltje dikker maar het biedt je wel iets meer mogelijkheden. Zo kun je, met het gebruik van een HDMI-kabel, probleemloos het volume van de soundbar verstellen. Dit door gebruik te maken van de afstandsbediening van je plasma televisietoestel.

Q4: Wat is het verschil tussen een soundbar en home cinema?

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een soundbar en een home cinema? Het grootste verschil situeert zich voornamelijk op het formaat van beide apparaten. Beide apparaten zijn namelijk een soort van krachtige speakers die worden aangekocht om het geluid van je plasma televisietoestel te verbeteren.

Echter is een soundbar vaak op maat gemaakt van je televisietoestel en bijgevolg veel compacter dan een home cinema. Een home cinema bestaat vaak uit meer dan 1 luidsprekerbalk die je over de hele woonkamer kunt verspreiden. Aan jou de keuze om te kiezen voor een soundbar dan wel voor een home cinema!

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Samsung HW-MS650 Soundbar Met Ingebouwde subwoofer

 

Ben je op zoek naar één van de goedkope en betaalbare soundbars? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit apparaat van Samsung eens even grondig te bekijken. Deze unieke soundbar wordt gekenmerkt door een totaal vermogen van maar liefst 180 Watt, de mogelijkheid om gebruik te maken van Wifi en zelfs van bluetooth. Daardoor kun je je favoriete liedjes probleemloos streamen.

Daarnaast is de soundbar uitgerust met een bijzonder krachtige en veilige ingebouwde subwoofer. Daardoor zul je merken dat de geluidskwaliteit echt optimaal en helder is. Op het moment van de aankoop wordt gelijk ook een afstandsbediening meegeleverd zodanig dat je de soundbar vanop de bank kunt bedienen. Houd er wel rekening mee dat je de soundbar niet aan de muur kunt bevestigen.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Echter blijkt één koper toch niet helemaal overtuigd en had hij of zij het prijskaartje toch liever wat lager gezien.

Door te kiezen voor de soundbar van Samsung kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien zijn er heel wat klanten die Samsung niet alleen als het populairste maar ook als veruit het beste merk beschouwen.

 

Voordelen

Kostenplaatje: of deze soundbar over de laagste prijs beschikt, is niet helemaal zeker. Toch doet de lage en vriendelijke prijs vermoeden van wel.

Vermogen: je zult merken dat het één van de krachtige soundbar apparaten betreft waarbij probleemloos een totaal vermogen van 180 Watt wordt behaald.

Handig in gebruik: de soundbar biedt daarnaast heel wat extra mogelijkheden en opties aan, denk maar aan Wifi en de mogelijkheid tot bluetooth.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt één klant toch wel wat twijfels te hebben over de kwaliteit van het product dat wordt aangeboden.

 

 

JBL Bar 5.1 Soundbar met draadloze subwoofer en afneembare speakers

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog opteren voor deze prachtige soundbar van JBL, afkomstig uit de JBL Bar serie. Deze unieke 5.1 soundbar wordt gekenmerkt door een maximaal vermogen dat maar liefst 510 Watt bereikt en is voorzien van zowel draadloze speakers alsook een draadloze subwoofer.

Het apparaat is maar liefst 1148 x 58 x 93 mm groot en weegt ongeveer 16,9 kg. Het is dan ook mogelijk dat de soundbar door sommigen als bijzonder zwaar zal worden beschouwd. Echter is het wel de bedoeling om de soundbar aan de muur te bevestigen. Volg daarvoor de instructies in de meegeleverde handleiding of vraag raad aan een professioneel installateur.

Het apparaat wordt geleverd inclusief afstandsbediening en wordt gekenmerkt door maar liefst 5,1 kanalen. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van de 4.2 bluetooth versie die zonder problemen een bereik van wel 10 meter aanreikt. Kortom, voor velen een waar topproduct en de moeite waard om het even te bekijken.

Net zoals het vorige product wordt ook deze soundbar voorzien van een krachtige ingebouwde subwoofer. Het apparaat is bovendien afkomstig van JBL, een bekend en sterk gewaardeerd merk dat bekend staat omwille van z’n kwaliteit en degelijkheid. Hieronder alvast een overzicht.

 

Voordelen

Vermogen: het totale vermogen van deze unieke 5.1 soundbar wordt geschat op maar liefst 510 Watt.

Installatie: de installatie van het toestel verloopt veilig en probleemloos. De soundbar is ontwikkeld om aan de wand te kunnen installeren.

Bluetooth: je geniet de aanwezigheid van de 4.2 bluetooth versie en mag hierbij zeker zijn van een 10 meter bereik.

 

Nadelen

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien net iets te duur zullen vinden en dat is uiteraard jammer.

 

 

Bose Solo 5 Soundbar Bluetooth connectiviteit

 

In tegenstelling tot sommige andere toestellen lijk je met de Bose soundbar wel voor een aanbieding te kiezen. De lage prijs maakt het product alvast een pak toegankelijker ook voor mensen met een beperkter budget.

Deze unieke soundbar vraagt helemaal geen moeite om te installeren. Zo kun je het apparaat makkelijk en probleemloos op je televisietoestel aansluiten door gebruik te maken van de meegeleverde kabel. Met behulp van de dialoogmodus geniet je een duidelijke en heldere geluidskwaliteit. Verder is de soundbar uitgerust met bluetooth waardoor het mogelijk is om je favoriete muziek vanop je tablet of smartphone te streamen.

Indien er toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden dan kan dit te maken hebben met het feit dat het helemaal niet mogelijk is om muziek af te spelen door middel van de USB ingang. Echter blijken de meeste klanten dit niet als een minpunt te beschouwen en wordt het apparaat zelfs meermaals aanbevolen.

Ook met de Bose soundbar mag je alvast zeker zijn van een topproduct. Om te weten te komen of dit apparaat al dan niet in de lijn van je verwachtingen ligt, kunnen we jou aanraden om de voor- en nadelen even grondig op een rijtje te plaatsen. Wij helpen jou daar alvast bij.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke prijskaartje dat aan dit product samenhangt.

Aansluiting: je kunt deze unieke soundbar zonder problemen met je tv verbinden met behulp van het kabeltje dat bij de aankoop wordt meegeleverd.

Bluetooth: dankzij de bluetooth functie kun je probleemloos muziek streamen van je smartphone en/ of tablet.

 

Nadelen

Geen USB ingang: jammer genoeg is het niet mogelijk om muziek af te spelen via de USB ingang.

 

 

Yamaha YAS-306 Soundbar Bluetooth Multiroom 120 Watt

 

Door te kiezen voor de soundbar van Yamaha kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor gebruiksvriendelijkheid. Net zoals de meeste andere soundbars uit het lijstje, zul je merken dat ook dit apparaat gekenmerkt wordt door een rechthoekige vorm en ongeveer 950 x 72 x 131 mm groot blijkt te zijn. Het beperkte gewicht maakt het mogelijk om de soundbar makkelijk en snel te verplaatsen. Echter is het apparaat bedoeld om aan de muur te bevestigen.

Het is een degelijke en duurzame soundbar die over maar liefst 7,1 kanalen beschikt en makkelijk met de smartphone kan worden bediend. Houd er wel rekening mee dat de soundbar niet over een subwoofer beschikt. Met een totaal vermogen van ruim 120 Watt is het een behoorlijk krachtig apparaat.

Verder geniet je de aanwezigheid van een handige bluetooth functie die tot wel 10 meter ver reikt. Er is ook wifi voorzien en je kunt gebruik maken van de HDMI ingang. Houd er wel rekening mee dat er geen HDMI uitgang aanwezig is.

Ook Yamaha is een bekend en sterk gewaardeerd merk op het gebied van degelijke soundbar toestellen. Indien je wilt te weten komen of deze Yamaha soundbar precies is waar jij naar op zoek moet, dan kun je de voor- en nadelen even tegenover elkaar op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen

Formaat: deze unieke soundbar meet maar liefst 950 x 72 x 131 mm in combinatie met een behoorlijk beperkt gewicht.

Installatie: de instructieve handleiding toont in enkele eenvoudige stappen aan hoe je de soundbar aan de muur kunt installeren.

Handig in gebruik: deze degelijke soundbar is voorzien van ruim 7,1 kanalen en kun je bovendien zonder problemen besturen met behulp van je smartphone.

 

Nadelen

Geen HDMI uitgang: jammer genoeg zul je het toch wel zonder HDMI uitgang moeten stellen.

 

 

Philips HTL1190 Soundbar Geschikt voor tv’s van 32 inch t/m 45 inch

 

Beschik je over een televisietoestel met een minimale grootte van 32 inch en een maximale grootte van 45 inch? Dan zou deze unieke soundbar van Philips Audio misschien wel iets voor jou kunnen zijn. Bovendien lijkt het prijskaartje hier wel bijzonder goed mee te vallen. De lage prijs doet vermoeden dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

In tegenstelling tot sommige andere soundbars uit het lijstje, is dit apparaat vrij compact en licht van gewicht. Dit maakt de soundbar makkelijk aan de muur te bevestigen. Naast een duidelijke handleiding wordt ook een degelijke afstandsbediening meegeleverd. Houd er rekening mee dat je deze soundbar niet met je smartphone kunt bedienen, wat mogelijks door sommige klanten als een minpuntje zal worden beschouwd.

Je beschikt over maar liefst 2 kanalen en de mogelijkheid om gebruik te maken van de 2.1 bluetooth versie met een bereik van 10 meter. Het apparaat wordt gekenmerkt door een krachtig vermogen van 40 Watt en een HDMI ARC uitgang. Er is jammer genoeg geen subwoofer voorhanden.

Indien je in het bezit bent van een duurzaam plasma televisietoestel waarvan de grootte varieert van minimaal 32 tot maximaal 45 inch, dan loont het de moeite om deze soundbar even te bekijken. Het product wordt jou bovendien aangeboden door het sterk gewaardeerde merk Philips.

 

Voordelen

Comfort: je zult merken dat het om een vrij compacte en lichtgewicht soundbar gaat die zich makkelijk laat installeren.

Verpakking: niet alleen de soundbar wordt lekker naar jou toegestuurd maar ook een praktische afstandsbediening en bijbehorende handleiding.

 

Nadelen

Geen smartphone bediening: het is echter wel belangrijk om goed te beseffen dat het niet mogelijk is om de soundbar met een smartphone te besturen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES