10 beste Soundbars Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste soundbars – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Televisietoestellen zijn smaller geworden. We kunnen nu genieten van een luxe, moderne uitstraling. Maar er is een probleem. Die moderne allure komt ten koste van het geluid. Met een soundbar wordt ook dat probleem geëlimineerd. De soundbar wordt dan ook beschouwd als één van de meest degelijke recente uitvindingen waarmee het mogelijk is om alsnog van een optimale geluidskwaliteit te genieten als je naar je favoriete film en/of serie kijkt. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zetten we hieronder 3 hedendaagse toppertjes op een rij. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor de Sonos Beam (Gen 2) Soundbar voor TV die het geluid automatisch aanpast om optimaal te klinken in elke ruimte. Daartegenover staat de Romas S9N Soundbar – 4K Ultra HD die gekenmerkt wordt door een ingebouwde subwoofer.

ComputerComputer
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste soundbars (Reviews) van 2024

 

Samsung, JBL, Dutch originals, LG, Sony, Philips, Yamaha en Harman Kardon, allen gaan ze op zoek naar de beste soundbar. Is dat er eentje met subwoofer of niet? Dat is uiteraard vaak een persoonlijke keuze. Bekijk daarom de 10 topproducten hieronder alvast even en houd hierbij rekening met de online reviews. Ben je bereid om een bepaald budget te spenderen of ga je toch liever op zoek naar een aanbieding. Werkelijk alles is mogelijk. Veel succes!

 

1. Sonos Beam (Gen 2) Soundbar voor TV

 

De Sonos Beam (Gen 2) kwam uit onze onafhankelijke soundbar test als de beste uit de bus. Hij is een verbeterde versie van een al indrukwekkende soundbar. Ten eerste is hij voorzien van 5 krachtige speakers met de Dolby Atmos technologie, waardoor je kunt genieten van adembenemend 3D-geluid.

Ten tweede heb je het gebruiksgemak. De installatie van het apparaat is supermakkelijk. Je doet de kabels in de poorten, volgt de stap-voor-stap handleiding en hebt binnen een paar minuten je eigen thuisbioscoop. Voor de installatie en het bedienen van de soundbar gebruik je een handige app die het gebruiksgemak verder omhoog tilt.

Als laatste heb je zijn ingebouwde Trueplay tuning technologie die het geluid aanpast op de akoestiek van jouw woonkamer. In andere woorden, je hoort het geluid zoals het bedoeld is. De soundbar heeft trouwens een superchique uitstraling met mooie rondingen en staat goed in elk interieur.

Voordelen

Geluid: de soundbar is uitgerust met de Dolby Atmos 3D-technologie en geeft een heerlijk, realistisch geluid.

Gebruiksgemak: het apparaat is makkelijk te installeren en te bedienen door de handige Sonos app.

Flexibiliteit: door de Trueplay tuning wordt het geluid aangepast op het interieur en hoor je het geluid zoals dat bedoeld is.

Design: de soundbar heeft een strakke uitstraling in de vorm van een pil, afgewerkt in wit.

 

Nadelen

Geluid: volgens enkele klanten laat het geluid toch wat te wensen over. De verbetering is minimaal.

Extra boxen nodig: volgens een klant zijn er extra boxen nodig om echt te genieten van surround-geluid.

 

 

 

 

2. Romas S9N Soundbar – 4K Ultra HD soundbar met ingebouwde Subwoofer

 

Hoewel de Romas S9N amper 78 cm breed en bijgevolg behoorlijk compact is qua uitvoering, kun je zijn kwaliteiten en gebruiksgemak maar beter niet onderschatten. Zo springt de 2.1 kanaals soundbar meteen in het oog vanwege zijn ingebouwde subwoofer en de fenomenale audio-ervaring die daarmee gepaard gaat. De combinatie van de 4 afzonderlijke Treble drivers – die elk op hun beurt een vermogen van 25 watt garanderen – én de 2 krachtige bass drivers van elk 10 watt, dragen bij aan een ruim maximaal vermogen van 120 watt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder kun je probleemloos schakelen tussen de 10 verschillende EQ-modi gaande van onder meer gamen en sport tot films, nieuws, muziek én zelfs 3D. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de meegeleverde afstandsbediening, een handig touch bedieningspaneel, bluetooth, NFC en de mogelijkheid om het apparaat aan de muur te installeren. Let wel; bij aankoop wordt jammer genoeg geen muurbeugel aangeboden.

Maar de reacties liegen er niet om; klanten zijn duidelijk tevreden over deze 4K Ultra HD soundbar met ingebouwde subwoofer en belonen het apparaat met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, een toppertje dat je op z’n minst toch even moet bekijken.

 

Voordelen:

Vermogen: de Romas S9N soundbar met geïntegreerde subwoofer wordt gekenmerkt door een ruim maximaal uitgangsvermogen van maar liefst 120 watt.

Comfort: de touchbediening en de meegeleverde afstandsbediening dragen bij aan het uiteindelijke comfort.

Handig in gebruik: verder geniet je een ingebouwde tijd- én temperatuuraanduiding, bluetooth, diverse aansluitingsmogelijkheden, verschillende geluidsinstellingen én de mogelijkheid om het apparaat op eender welk televisietoestel aan te sluiten.

 

Nadelen:

Prijzig: we durven stellen dat het hogere prijskaartje misschien voor sommige klanten een domper op de feestvreugde zou kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bomaker? – 2.1 Soundbars voor TV met Ingebouwde Subwoofer – Compatibel met alle TV’s

 

Net zoals de bekende Sonos soundbar of de soundbars van Bose, JBL of Samsung, behoort ook dit exemplaar van Bomaker tot de absolute top. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve online reviews en de bijbehorende gemiddelde eindscore van maar liefst 4,9 sterren. Kortom, de moeite waard om deze soundbar aan het lijstje van de populaire JBL soundbars en soundbars van Samsung toe te voegen.

Zo kies je met de Bomaker voor een krachtige losse 2.0 kanaals soundbar inclusief geïntegreerde subwoofer die compatibel blijkt met eender welk type televisietoestel en bijgevolg ook makkelijk kan worden aangesloten. Ongeacht zijn compacte breedte van 98 cm, kun je genieten van een ruim vermogen van maar liefst 120 watt dat bereikt wordt door een combinatie van 4 afzonderlijke 25 watt treble drivers en 2x 10 watt drivers. Dit resulteert dan ook meteen in een maximaal geluidsniveau van 110 dB.

Verder is deze soundbar uitgerust met een HDMI ARC-aansluiting en biedt hij de mogelijkheid om probleemloos tussen 6 geïntegreerde modi te schakelen, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De set – die eveneens als muurmontage geldt – kan eenvoudig via de bijbehorende app of de meegeleverde afstandsbediening worden geregeld.

 

Voordelen:

Afstandsbediening: bij aankoop van deze set wordt gelijk een afstandsbediening meegeleverd wat het gebruiksgemak ten goede komt.

Installatie: je geniet een aangenaam plug & play systeem en kunt de soundbar – indien gewenst – ook aan de muur of wand installeren.

Subwoofer: in tegenstelling tot sommige andere soundbars, blijkt dit apparaat wel degelijk uitgerust met een geïntegreerde subwoofer.

Vermogen: het ruime 120 watt vermogen wordt bereikt door de combinatie van 4 krachtige treble drivers die elk afzonderlijk een vermogen van 25 watt garanderen én 2 drivers met een vermogen van elk 10 watt.

 

Nadelen:

Geen muurbeugel: hoewel de soundbar aan de muur kan worden bevestigd, wordt jammer genoeg geen muurbeugel meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. 28 Inch Soundbar TV Luidspreker 40 W Bluetooth 5.0 DSP Geluidseffect PC Theater

 

De Winnes soundbar kent een breedte van 15,5 cm en een lengte van maximaal 28 inches waardoor hij als een indrukwekkende aanvulling op eender welke 40 tot 60 inch televisie kan worden beschouwd. Je kunt hem daarbij eenvoudig aan de muur installeren en bedienen met behulp van de knoppen op het aanwezige bedieningspaneel of de meegeleverde infrarood afstandsbediening.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo is deze 2.0 stereo soundbar uitgerust met een ingebouwde subwoofer en een aanzienlijk vermogen tot 40 watt inclusief ruim frequentiebereik van 50Hz tot 20kHz. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde bluetooth 5.0 functie en diverse aansluitingsmogelijkheden gaande van USB tot optisch en RCA.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de uitstekende geluidskwaliteit, het eenvoudige gebruik en de makkelijk installatie wat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren lijkt op te leveren. Kortom, een toppertje en bovendien tegen een betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Bluetooth: in tegenstelling tot sommige andere soundbars, blijkt dit apparaat wel degelijk uitgerust met een geïntegreerde bluetooth 5.0 functie.

Aansluitingen: de HDMI aansluitingen worden moeiteloos gecombineerd met een optische uitgang, een RCA aansluiting, een AUX ingang en een USB-poort.

Bediening: je kunt de bediening van het apparaat regelen via de aanwezige knoppen op het bedieningspaneel of met behulp van de meegeleverde infrarood afstandsbediening.

 

Nadelen:

Geen Sony: ben je specifiek op zoek naar een Sony soundbar of soundbar van LG, dan is dit apparaat uiteraard niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. JBL Bar 800 Pro Soundbar met Draadloze Subwoofer geschikt voor TV

 

JBL is een welbekende naam in de soundwereld en deze soundbar is misschien wel hun beste soundbar van 2024. Hij heeft een uitgangsvermogen van 720 watt en komt met een draadloze 10” subwoofer. Hierdoor krijg je zowel de ultraspecifieke hoge klanken als de indrukwekkende bastonen.

Daarnaast is de soundbar uitgerust met Dolby Atmos om je een ongelooflijke 3D geluidservaring te geven. Er zijn twee afneembare speakers voor de optimale surround sound ervaring. Je haalt ze gewoon eraf en plaatst ze op een willekeurige plek. Helemaal geen gedoe met kabels.

Bovendien heb je de mogelijkheid om je favoriete stemassistent-apparaat eraan te koppelen. Een enkele aanwijzing van jou, en Alexa, Siri of Google Assistent streamt onmiddelijk je favoriete muziek naar het apparaat.

 

Voordelen

Soundbar met subwoofer: met de draadloze 10” subwoofer krijg je ook de lage bastonen te horen.

3D-geluid: de soundbar is voorzien van Dolby Atmos 3D-technologie waardoor je middenin de actie zit tijdens je favoriete film of serie.

Afneembare speakers: het apparaat is uitgerust met afneembare speakers die je op elke plek kunt zetten voor de ultieme surround sound-ervaring.

 

Nadelen

Prijskaartje: de hoge prijskaart maakt deze soundbar wellicht wat minder toegankelijk voor hen met een beperkt budget.

Accu ontkoppelbare boxen: volgens een klant raken de ontkoppelbare speakers best snel leeg.

Formaat: het apparaat is best lang, zeker een meter, waardoor je ook deze ruimte vrij moet hebben op je tv tafel.

 

 

 

 

6. Denon DHT-S316 soundbar luidspreker 100 Watt Bluetooth

 

Ook met deze Denon soundbar kies je voor kwaliteit, design, gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat heel wat klanten dan ook positief op het product hebben gereageerd en het bovendien ook anderen aanbevelen.

De soundbar heeft een rechthoekige vorm en een totale afmeting van 900 x 55 x 82 mm. Het apparaat is bedoeld om aan de muur te bevestigen en wordt geleverd inclusief duidelijke handleiding en afstandsbediening. Houd er wel rekening mee dat de soundbar niet voorzien is van een ingebouwde mediaplayer en niet te bedienen is door middel van je smartphone.

De soundbar is voorzien van maar liefst 2,1 kanalen en beschikt over een draadloze subwoofer. Het totale vermogen bedraagt ruim 100 Watt en je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de 4,2 bluetooth versie met een bereik van 10 meter.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit en duurzaamheid maar ook naar design? Dan lijkt dit product van Denon misschien wel iets voor jou. Bovendien is het alvast een pluspunt dat het prijskaartje hartstikke goed lijkt mee te vallen. Misschien kun je de soundbar evenwel tussen de goedkope producten spotten.

 

Voordelen

Handig in gebruik: je zult merken dat de soundbar niet alleen is uitgerust met 2,1 kanalen maar verder ook voorziet in een draadloze subwoofer.

Formaat: het is een degelijke en duurzame soundbar die rechthoekig is qua vorm en 900 x 55 x 82 mm meet.

Verpakking: naast de soundbar worden ook een informatieve handleiding en praktische afstandsbediening meegeleverd.

 

Nadelen

Geen smartphone bediening: echter is het jammer genoeg niet mogelijk om de soundbar met je smartphone te besturen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Yamaha SR-B20A – Soundbar – Zwart // Soundbar Yamaha

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang, dan raden wij jou aan om de Yamaha SR-B20A eens even van naderbij te bekijken. De Yamaha soundbar – overigens beschikbaar in 2 neutrale designs – wordt gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering van 91 cm breed, 5,3 cm hoog en ongeveer 13,1 cm lang wat hem uitermate geschikt maakt voor installatie aan de muur.

De losse 2.0 kanaals soundbar is compatibel met zowel het Android alsook iOS besturingssysteem en levert een aanzienlijk vermogen wat resulteert in een heldere geluidskwaliteit. Dankzij de geïntegreerde bluetooth functie wordt het mogelijk om je smartphone apparaat met de soundbar te verbinden terwijl de HDMI of optische aansluiting dan weer geschikt is om de bar op het televisietoestel aan te sluiten. Let wel; bij aankoop wordt jammer genoeg geen aparte HDMI kabel meegeleverd.

Hoewel het apparaat niet over een geïntegreerde subwoofer beschikt, lijken klanten alvast overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen

Formaat: de 2.0 soundbar wordt gekenmerkt door een breedte van 91 cm, een lengte van 13,1 cm en een bijbehorende hoogte van 5,3 cm wat hem geschikt maakt voor installatie aan de muur.

Decoder: het apparaat is gezegend met het bekende Dolby Digital /DTS als decoder format.

Bluetooth: dankzij de geïntegreerde bluetooth functie wordt het al snel mogelijk om je smartphone met de bar te gaan verbinden.

Aansluiting: de HDMI aansluiting wordt moeiteloos gecombineerd met een optische aansluiting waardoor je de soundbar op je televisietoestel kunt aansluiten.

 

Nadelen

Geen HDMI-kabel: jammer genoeg wordt bij aankoop geen aparte HDMI-kabel meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Bose TV Speaker – Soundbar – Zwart – Bose Soundbar

 

De Bose soundbar – jou aangeboden en geleverd door het gelijknamige merk “Bose” – wordt eveneens gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering waarbij je een breedte geniet van 59,3 cm, een hoogte van 5,6 cm en een lengte van 5,6 cm. Net zoals de meeste andere toppertjes binnen dit segment, is ook deze soundbar uitermate geschikt voor installatie aan de muur of wand.

De 2.0 kanaals soundbar is wel degelijk uitgerust met een ingebouwde subwoofer in combinatie met 3 krachtige speakers die bijdragen aan een uitstekende geluidservaring. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij aangevuld met een geïntegreerde bluetooth functie waardoor het mogelijk wordt om je smartphone op de soundbar aan te sluiten en vervolgens naar je favoriete muziek te luisteren.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want bij aankoop wordt eveneens een afstandsbediening aangeboden waarmee je het apparaat vanop de bank kunt instellen en bedienen. Hoewel het niet de bekende Bose soundbar 700 betreft, lijken de meeste klanten overtuigd van hun aankoop.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: de soundbar is compatibel met verschillende besturingssystemen waaronder iOS en Android.

Frequentie: het apparaat is gezegend met een aanzienlijk frequentiebereik gaande van 55 Hz tot maar liefst 20.000 Hz.

Bluetooth: de geïntegreerde bluetooth functie biedt de optie om je smartphone op de soundbar aan te sluiten en te genieten van eigenhandig samengestelde afspeellijsten.

 

Nadelen:

Afstandsbediening: een enkele koper lijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van de geleverde afstandsbediening.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Salora SBO680 – Soundbar – Zwart – Salora Soundbar

 

In tegenstelling tot veel van de vorige toppertjes, kies je met de Salora SBO680 meteen voor een 2.1 kanaals soundbar van 81 cm breed en met een bijbehorend gewicht van ongeveer 4kg. Met behulp van het 1,5 meter lange snoer wordt het algauw een fluitje van een cent om het apparaat op het stroomnet aan te sluiten en vervolgens een verbinding met je televisietoestel of smartphone te realiseren.

Verder lijkt de Salora soundbar uitgerust met een krachtige actieve subwoofer die een vermogen van 20 watt en een impedantie van 4 Ohm impliceert. Dit wordt moeiteloos gecombineerd met een stel krachtige speakers die een RMS vermogen beogen van 40 watt. Het gebruiksgemak van dit apparaat wordt verder aangevuld met diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder HDMI, AUX en ARC.

Hoewel deze Salora soundbar heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, lijkt niet elke koper overtuigd van de geleverde kwaliteit. Zo zou de HDMI-aansluiting volgens één gebruiker niet naar behoren werken en dat is uiteraard jammer.

 

Voordelen:

Afstandsbediening: bij aankoop van deze soundbar wordt meteen een infrarood afstandsbediening aangeboden.

Subwoofer: de ingebouwde subwoofer impliceert een ruim vermogen tot 20 watt en wordt aangevuld met een set speakers en een totaal RMS vermogen van 40 watt.

Aansluitingen: de lijn- én AUX-ingang worden moeiteloos gecombineerd met een ARC aansluiting, een optische ingang en een HDMI-poort.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper lijkt niet geheel overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Samsung HW-Q990C Soundbar Geschikt voor TV

 

Heb je een moderne QLED Samsung tv en wil je het geluid tot het optimale benutten? Dan is de Samsung HW-Q990C Soundbar een goede keuze. Hij is voorzien van Q-Symphony die een perfecte balans creëert tussen de soundbar en de speakers van de tv. Zo geniet je van een meeslepend geluid met een verbeterde surround sound ervaring.

Daarnaast heb je slechts een afstandsbediening nodig om Samsung apparaten te bedienen. Er zijn 2 achterspeakers om je van het ultieme 3D-geluidservaring te voorzien. Voor de aansluiting heb je verschillende opties waaronder wifi en HDMI. Zelfs de scherpe 4K-videoresolutie wordt ondersteund.

Er is ook een draadloze subwoofer die de indrukwekkende bassen in je favoriete programma eveneens omhoog haalt. Naast de Dolby Atmos is er een Acoustic Beam-technologie die het geluid aanpast voor elke scène. Zo hoor je bij laag volume zowel de zachte stemmen als de robuustere geluiden tijdens actiescènes.

 

Voordelen

Draadloze subwoofer: met de draadloze subwoofer zijn ook de heldere, lage bastonen duidelijk te horen — zonder enig gedoe met kabels.

Gebruiksgemak: er is slechts een afstandsbediening nodig voor zowel je tv als je soundbar.

Achterspeakers: door de combinatie van subwoofer en achterspeakers is het net of je middenin de actie zit.

Q-Symphony: je krijgt een heldere, surround sound-ervaring door de Q-Symphony technologie van Samsung. 

 

Nadelen

Alleen voor Samsung: helaas is hij alleen geschikt voor apparaten in het ecosysteem van Samsung.

Prijskaartje: wellicht is deze soundbar wat minder toegankelijk voor hen met een beperkt budget.

 

 

 

 

Soundbars Koopgids

 

Ben je van plan een soundbar aan te kopen? Dan lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Houd hierbij rekening met eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties daar niet alle soundbars goedkoop zijn. Maar wat is dat nu precies een soundbar en hoe werkt dergelijk apparaat? En wat met de mogelijke aansluitingen en de plaatsing ervan. Neem de tijd om de koopgids hieronder even rustig door te nemen.

Wat is een soundbar en de werking ervan

We hebben het allemaal gemerkt, de technologie staat niet stil en evolueert steeds verder. Dat is de reden dat er vandaag de dag zoveel “platte” televisietoestellen bestaan in plaats van de standaard “dikkere” toestellen van enkele jaren geleden. Dergelijke apparaten worden plasma televisietoestellen genoemd, en zorgen voor een uitstekende beeldkwaliteit. Alsof je in de cinema zit zeg maar. Echter zorgt het dunne ontwerp er wel voor dat we aan geluidskwaliteit moeten inboeten.

Vandaar de opkomst van de soundbars. Een soundbar is namelijk een bijzonder handig apparaatje waarmee je de geluidskwaliteit van je plasma tv aanzienlijk kunt verbeteren. Een degelijke soundbar is dan ook voorzien van een handige versterker die in het apparaatje zit ingebouwd. De versterker zal er vervolgens voor zorgen dat de luidsprekers van het televisietoestel worden aangestuurd. En dit op geheel automatische wijze. Uiteraard is het daarvoor belangrijk dat je de soundbar en het televisietoestel met elkaar gaat verbinden.

 

Welk budget moet je voorzien

Ben je van plan een soundbar apparaat aan te kopen? Dan moet je toch wel rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van om en bij de 260 euro. Alhoewel er ook apparaten zijn die net iets meer kosten of misschien wel iets minder. Soundbars die over meer mogelijkheden en kenmerken beschikken, zullen automatisch iets duurder zijn in de aankoop. Ook het type luidspreker net zoals de mogelijke aansluitingen kunnen de prijs beïnvloeden.

Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt waar je naar op zoek bent en hoeveel budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan de aankoop van een degelijke soundbar. Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten, dan kan het een goed idee zijn om de online reviews er even op na te zien. Op die manier krijg je een beter beeld over bepaalde soundbar apparaten.

 

Het type ingebouwde speaker

De zoektocht naar de beste soundbar, zal je gelijk ook aantonen dat er een onderscheid kan gemaakt worden op het gebied van ingebouwde luidsprekers. Welke soort speaker wordt gebruikt en hoeveel speakers worden er gebruikt? Zo kun je kiezen voor een soundbar met woofers (mid-range) speakers. Dat is het meest voorkomende type soundbar, gekenmerkt door een betaalbaar prijskaartje. De zogenaamde mid-range woofers zijn luidsprekers die een heel ruim bereik aankunnen van zowel lage als hoge tonen.

De tweeters daarentegen zijn hele kleine luidsprekers die vooral bedoeld zijn om hoge tonen te gaan afspelen. Ben je op zoek naar een uitstekende soundbar en heb je hiervoor geen bepaald budget voor ogen, zorg er dan zeker voor dat het apparaat ook van tweeters voorzien is. Tenslotte zijn er dan nog de zogenaamde subwoofers die zich vooral toespitsen op het afspelen van bijzonder lage tonen, met name de bekende bastonen. Het spreekt dus voor zich dat de meest all-round speakers vooral de mid-range woofers zijn.

 

Het aantal audiokanalen

Daarnaast raden we aan om ook even stil te staan bij het aantal audiokanalen waarover de soundbar beschikt. Dat kan verschillend zijn van apparaat tot apparaat. Zo heb je tal van soundbars met een beperkt aantal audiokanalen maar er zijn ook apparaten met maar liefst 7,1 audiokanalen of meer. Algemeen geldt de regel, hoe meer audiokanalen hoe beter.

Het gebruik van audiokanalen bepaalt namelijk de ruimtelijkheid van het geleverde geluid. Stel je voor dat je een 2.0 soundbar aankoopt. Dergelijk apparaat heeft slechts 2 audiokanalen. Indien je dus naar je favoriete tv-serie kijkt en de acteur bijvoorbeeld rechts in beeld komt en iets zegt, dan zal de speaker aan de rechterkant daadwerkelijk voor meer volume zorgen. Hoe meer audiokanalen hoe breder de ruimtelijkheid.

De plaatsing en de richting van de luidsprekers

Ook de plaatsing en de richting van de speakers is niet geheel onbelangrijk te noemen. De plaatsing zal namelijk voor een grote invloed hebben op de uiteindelijke geluidservaring. Algemeen geldt dat, in de meeste soundbar toestellen, de luidsprekers die bij de eerste audiokanalen horen steeds verticaal en recht naar voren worden geplaatst. Daarnaast is het ook zo dat, hoe meer afstand er tussen de luidsprekers te vinden is, hoe beter de geluidservaring worden.

 

Mogelijke aansluitingen en connectiviteit

Tot slot raden wij jou aan om nog even stil te staan bij de mogelijke aansluitingen. De meeste soundbars kun je op een heel makkelijk manier met het televisietoestel verbinden. Dat kan door middel van een optische kabel, die vaak bij de aankoop van het product wordt meegeleverd, maar het kan ook via een HDMI verbinding. Vaak gaat het hier om een HDMI ARC aansluiting. In sommige gevallen kun je ook genieten van een aanwezige USB poort.

Wat de connectiviteit betreft, de zogenaamde draadloze verbinding die tot stand kan komen, kun je beroep doen op bluetooth of wifi. Het gebruik van bluetooth zorgt voor een sterke en krachtige verbinding en biedt je bovendien ook de mogelijkheid om draadloos muziek te streamen. Je kunt de soundbar in dergelijke gevallen ook gebruiken om naar je favoriete muziek te luisteren.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een soundbar?

In een tijdperk waarin de televisietoestellen alleen maar platter worden, is het gebruik van een soundbar alvast een goede aanbeveling. Hoe platter de televisietoestellen, hoe minder plaats er over blijft voor krachtige luidsprekers. Daardoor moet je vaak aan geluid inboeten. Om het geluid van je televisietoestel te optimaliseren, wordt het gebruik van een soundbar aangeraden.

Een soundbar is een soort van luidsprekerbalk die ervoor zorgt dat de luidsprekers uit plasma televisietoestellen er flink op vooruit gaan. Het zijn eigenlijk de zogenaamde speakers die je moet missen in een ultramodern plat televisietoestel. Kortom, de moeite waard indien je een film of serie wilt bekijken of gewoon muziek wilt luisteren.

Q2: Hoe werkt een soundbar?

Het principe van een soundbar inclusief de werking ervan, is behoorlijk eenvoudig te noemen. Een soundbar is namelijk uitgerust met een persoonlijke ingebouwde versterker. En het is juist deze versterker die ervoor zal zorgen dat de luidsprekers probleemloos en automatisch worden aangestuurd. In de meeste gevallen heb je diverse aansluitmogelijkheden zoals het gebruik van een HDMI poort.

Doordat de soundbar voornamelijk bedoeld is om het geluid van ultra dunne televisietoestellen te verbeteren, is het vaak niet veel groter dan dergelijk toestel. Een soundbar is dus aangepast aan de afmetingen van het desbetreffende televisietoestel. Handig want zo kun je de soundbar makkelijk onder of naast je televisie installeren.

 

Q3: Hoe sluit je een soundbar aan op je tv?

Ben je van plan om een soundbar aan te kopen en deze aan je televisietoestel te koppelen? Dan hoef je niet te panikeren want dit verloopt uiterst eenvoudig en is in een mum van tijd geklaard. Je kunt de soundbar door middel van 2 manieren aan je televisietoestel koppelen. Zo zou je in eerste instantie gebruik kunnen maken van een degelijke optische kabel. Vaak zijn dat hele dunne kabeltjes die je amper ziet. Extra handig indien je televisietoestel aan de wand bevestigd wordt.

Echter zou je ook kunnen gebruik maken van een krachtige en degelijke HDMI-kabel. In vergelijking met de optische kabel is de HDMI-kabel net een tikkeltje dikker maar het biedt je wel iets meer mogelijkheden. Zo kun je, met het gebruik van een HDMI-kabel, probleemloos het volume van de soundbar verstellen. Dit door gebruik te maken van de afstandsbediening van je plasma televisietoestel.

Q4: Wat is het verschil tussen een soundbar en home cinema?

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een soundbar en een home cinema? Het grootste verschil situeert zich voornamelijk op het formaat van beide apparaten. Beide apparaten zijn namelijk een soort van krachtige speakers die worden aangekocht om het geluid van je plasma televisietoestel te verbeteren.

Echter is een soundbar vaak op maat gemaakt van je televisietoestel en bijgevolg veel compacter dan een home cinema. Een home cinema bestaat vaak uit meer dan 1 luidsprekerbalk die je over de hele woonkamer kunt verspreiden. Aan jou de keuze om te kiezen voor een soundbar dan wel voor een home cinema!

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Samsung HW-MS650 Soundbar Met Ingebouwde subwoofer

 

Ben je op zoek naar één van de goedkope en betaalbare soundbars? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit apparaat van Samsung eens even grondig te bekijken. Deze unieke soundbar wordt gekenmerkt door een totaal vermogen van maar liefst 180 Watt, de mogelijkheid om gebruik te maken van Wifi en zelfs van bluetooth. Daardoor kun je je favoriete liedjes probleemloos streamen.

Daarnaast is de soundbar uitgerust met een bijzonder krachtige en veilige ingebouwde subwoofer. Daardoor zul je merken dat de geluidskwaliteit echt optimaal en helder is. Op het moment van de aankoop wordt gelijk ook een afstandsbediening meegeleverd zodanig dat je de soundbar vanop de bank kunt bedienen. Houd er wel rekening mee dat je de soundbar niet aan de muur kunt bevestigen.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Echter blijkt één koper toch niet helemaal overtuigd en had hij of zij het prijskaartje toch liever wat lager gezien.

Door te kiezen voor de soundbar van Samsung kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien zijn er heel wat klanten die Samsung niet alleen als het populairste maar ook als veruit het beste merk beschouwen.

 

Voordelen

Kostenplaatje: of deze soundbar over de laagste prijs beschikt, is niet helemaal zeker. Toch doet de lage en vriendelijke prijs vermoeden van wel.

Vermogen: je zult merken dat het één van de krachtige soundbar apparaten betreft waarbij probleemloos een totaal vermogen van 180 Watt wordt behaald.

Handig in gebruik: de soundbar biedt daarnaast heel wat extra mogelijkheden en opties aan, denk maar aan Wifi en de mogelijkheid tot bluetooth.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt één klant toch wel wat twijfels te hebben over de kwaliteit van het product dat wordt aangeboden.

 

 

JBL Bar 5.1 Soundbar met draadloze subwoofer en afneembare speakers

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog opteren voor deze prachtige soundbar van JBL, afkomstig uit de JBL Bar serie. Deze unieke 5.1 soundbar wordt gekenmerkt door een maximaal vermogen dat maar liefst 510 Watt bereikt en is voorzien van zowel draadloze speakers alsook een draadloze subwoofer.

Het apparaat is maar liefst 1148 x 58 x 93 mm groot en weegt ongeveer 16,9 kg. Het is dan ook mogelijk dat de soundbar door sommigen als bijzonder zwaar zal worden beschouwd. Echter is het wel de bedoeling om de soundbar aan de muur te bevestigen. Volg daarvoor de instructies in de meegeleverde handleiding of vraag raad aan een professioneel installateur.

Het apparaat wordt geleverd inclusief afstandsbediening en wordt gekenmerkt door maar liefst 5,1 kanalen. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van de 4.2 bluetooth versie die zonder problemen een bereik van wel 10 meter aanreikt. Kortom, voor velen een waar topproduct en de moeite waard om het even te bekijken.

Net zoals het vorige product wordt ook deze soundbar voorzien van een krachtige ingebouwde subwoofer. Het apparaat is bovendien afkomstig van JBL, een bekend en sterk gewaardeerd merk dat bekend staat omwille van z’n kwaliteit en degelijkheid. Hieronder alvast een overzicht.

 

Voordelen

Vermogen: het totale vermogen van deze unieke 5.1 soundbar wordt geschat op maar liefst 510 Watt.

Installatie: de installatie van het toestel verloopt veilig en probleemloos. De soundbar is ontwikkeld om aan de wand te kunnen installeren.

Bluetooth: je geniet de aanwezigheid van de 4.2 bluetooth versie en mag hierbij zeker zijn van een 10 meter bereik.

 

Nadelen

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien net iets te duur zullen vinden en dat is uiteraard jammer.

 

 

Bose Solo 5 Soundbar Bluetooth connectiviteit

 

In tegenstelling tot sommige andere toestellen lijk je met de Bose soundbar wel voor een aanbieding te kiezen. De lage prijs maakt het product alvast een pak toegankelijker ook voor mensen met een beperkter budget.

Deze unieke soundbar vraagt helemaal geen moeite om te installeren. Zo kun je het apparaat makkelijk en probleemloos op je televisietoestel aansluiten door gebruik te maken van de meegeleverde kabel. Met behulp van de dialoogmodus geniet je een duidelijke en heldere geluidskwaliteit. Verder is de soundbar uitgerust met bluetooth waardoor het mogelijk is om je favoriete muziek vanop je tablet of smartphone te streamen.

Indien er toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden dan kan dit te maken hebben met het feit dat het helemaal niet mogelijk is om muziek af te spelen door middel van de USB ingang. Echter blijken de meeste klanten dit niet als een minpunt te beschouwen en wordt het apparaat zelfs meermaals aanbevolen.

Ook met de Bose soundbar mag je alvast zeker zijn van een topproduct. Om te weten te komen of dit apparaat al dan niet in de lijn van je verwachtingen ligt, kunnen we jou aanraden om de voor- en nadelen even grondig op een rijtje te plaatsen. Wij helpen jou daar alvast bij.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke prijskaartje dat aan dit product samenhangt.

Aansluiting: je kunt deze unieke soundbar zonder problemen met je tv verbinden met behulp van het kabeltje dat bij de aankoop wordt meegeleverd.

Bluetooth: dankzij de bluetooth functie kun je probleemloos muziek streamen van je smartphone en/ of tablet.

 

Nadelen

Geen USB ingang: jammer genoeg is het niet mogelijk om muziek af te spelen via de USB ingang.

 

 

Yamaha YAS-306 Soundbar Bluetooth Multiroom 120 Watt

 

Door te kiezen voor de soundbar van Yamaha kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor gebruiksvriendelijkheid. Net zoals de meeste andere soundbars uit het lijstje, zul je merken dat ook dit apparaat gekenmerkt wordt door een rechthoekige vorm en ongeveer 950 x 72 x 131 mm groot blijkt te zijn. Het beperkte gewicht maakt het mogelijk om de soundbar makkelijk en snel te verplaatsen. Echter is het apparaat bedoeld om aan de muur te bevestigen.

Het is een degelijke en duurzame soundbar die over maar liefst 7,1 kanalen beschikt en makkelijk met de smartphone kan worden bediend. Houd er wel rekening mee dat de soundbar niet over een subwoofer beschikt. Met een totaal vermogen van ruim 120 Watt is het een behoorlijk krachtig apparaat.

Verder geniet je de aanwezigheid van een handige bluetooth functie die tot wel 10 meter ver reikt. Er is ook wifi voorzien en je kunt gebruik maken van de HDMI ingang. Houd er wel rekening mee dat er geen HDMI uitgang aanwezig is.

Ook Yamaha is een bekend en sterk gewaardeerd merk op het gebied van degelijke soundbar toestellen. Indien je wilt te weten komen of deze Yamaha soundbar precies is waar jij naar op zoek moet, dan kun je de voor- en nadelen even tegenover elkaar op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen

Formaat: deze unieke soundbar meet maar liefst 950 x 72 x 131 mm in combinatie met een behoorlijk beperkt gewicht.

Installatie: de instructieve handleiding toont in enkele eenvoudige stappen aan hoe je de soundbar aan de muur kunt installeren.

Handig in gebruik: deze degelijke soundbar is voorzien van ruim 7,1 kanalen en kun je bovendien zonder problemen besturen met behulp van je smartphone.

 

Nadelen

Geen HDMI uitgang: jammer genoeg zul je het toch wel zonder HDMI uitgang moeten stellen.

 

 

Philips HTL1190 Soundbar Geschikt voor tv’s van 32 inch t/m 45 inch

 

Beschik je over een televisietoestel met een minimale grootte van 32 inch en een maximale grootte van 45 inch? Dan zou deze unieke soundbar van Philips Audio misschien wel iets voor jou kunnen zijn. Bovendien lijkt het prijskaartje hier wel bijzonder goed mee te vallen. De lage prijs doet vermoeden dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

In tegenstelling tot sommige andere soundbars uit het lijstje, is dit apparaat vrij compact en licht van gewicht. Dit maakt de soundbar makkelijk aan de muur te bevestigen. Naast een duidelijke handleiding wordt ook een degelijke afstandsbediening meegeleverd. Houd er rekening mee dat je deze soundbar niet met je smartphone kunt bedienen, wat mogelijks door sommige klanten als een minpuntje zal worden beschouwd.

Je beschikt over maar liefst 2 kanalen en de mogelijkheid om gebruik te maken van de 2.1 bluetooth versie met een bereik van 10 meter. Het apparaat wordt gekenmerkt door een krachtig vermogen van 40 Watt en een HDMI ARC uitgang. Er is jammer genoeg geen subwoofer voorhanden.

Indien je in het bezit bent van een duurzaam plasma televisietoestel waarvan de grootte varieert van minimaal 32 tot maximaal 45 inch, dan loont het de moeite om deze soundbar even te bekijken. Het product wordt jou bovendien aangeboden door het sterk gewaardeerde merk Philips.

 

Voordelen

Comfort: je zult merken dat het om een vrij compacte en lichtgewicht soundbar gaat die zich makkelijk laat installeren.

Verpakking: niet alleen de soundbar wordt lekker naar jou toegestuurd maar ook een praktische afstandsbediening en bijbehorende handleiding.

 

Nadelen

Geen smartphone bediening: het is echter wel belangrijk om goed te beseffen dat het niet mogelijk is om de soundbar met een smartphone te besturen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES