Beste spelconsole

Laatste update: 22.07.24

 

Spelconsoles test van 2024

 

Ben je op zoek naar één van de betere spelconsoles maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hoef je alvast niet langer te panikeren want wij willen jou graag even op weg helpen. Het is de bedoeling dat de spelconsole helemaal aan jouw wensen beantwoordt. Bekijk en vergelijk de producten daarom op basis van meerdere kenmerkende eigenschappen. Indien je echter dringend op zoek bent naar de beste spelconsole dan kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Zo zou je kunnen kiezen voor de Nintendo Switch Console. De levering omvat niet alleen de spelconsole maar bovendien ook nog eens 2 afzonderlijke degelijke joy controllers. Door te kiezen voor de Sony PlayStation 4 Slim Console, kies je voor een apparaat dat behoorlijk compact is en bovendien ook helemaal niet zo zwaar weegt. Handig om mee te nemen dus!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Spelconsole Reviews – Top 5

 

Als je graag games speelt met vrienden dan lijkt de beste spelconsole misschien voor jou wel het ideale geschenk. Toch heb je heel wat onderscheid tussen de verschillende apparaten. Dat verklaart meteen ook waarom er heel wat goedkope spelconsoles zijn alsook heel wat duurdere toestellen. Bekijk alvast de 5 topproducten hieronder eens rustig. Deze selectie is tot stand gekomen door onder andere rekening te houden met de vele geschreven reviews en het advies van de klanten.

 

 

1. Nintendo Switch Console

 

Ben jij nog steeds op zoek naar het ideale geschenk voor de verjaardag van je kind? Dan kun je misschien deze leuke spelconsole van Nintendo eens bekijken. De console wordt geleverd met 2 handige joy controllers in de kleuren neon rood en neon blauw. Op die manier kun je eventueel samen met een vriendje spelen.

De spelconsole kun je gemakkelijk aansluiten op het tv-toestel maar je kunt het ook gewoon meenemen onderweg. Ideaal als je bijvoorbeeld een lange saaie autorit voor de boeg hebt.

Het is niet meteen een spelconsole aanbieding en dat vinden sommige kopers best wel jammer. Toch is de meerderheid van de online reviews echter wel positief te noemen. De spelconsole is van een uitstekende kwaliteit en is bijzonder duurzaam. Kortom het is echt de moeite waard om dit model eens van naderbij te bekijken.

Ben je iemand die graag en vaak aan het gamen slaat? Dan kan deze unieke Switch Console van Nintendo misschien wel iets voor jou zijn. Nintendo behoort zonder twijfel tot de populairste merken op het gebied van games en dergelijke. Het product wordt jou bovendien geleverd in een stevige en duurzame verpakking.

 

Voordelen:

Set: je zult merken dat niet alleen de console maar tevens ook nog eens 2 afzonderlijke joy controllers geleverd worden.

Aansluitingsmogelijkheden: indien je de spelconsole aan het televisietoestel wenst te koppelen dan is dat alvast geen enkel probleem. Echter kun je de console ook draadloos gebruiken en meenemen in de wagen.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is het niet meteen de spelconsole met de laagste prijs en zul je er dus toch wel wat budget voor moeten voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sony PlayStation 4 Slim Console

 

Met deze leuke spelconsole van Sony zul je je kind vast en zeker kunnen verrassen. Dit apparaat is vrij compact en weegt absoluut niet zoveel. Je kunt deze PlayStation 4 Slime console dus vrij gemakkelijk in de woonkamer plaatsen.

De console biedt niet alleen de mogelijkheid om verschillende games te spelen maar je kunt er ook je favoriete serie of films mee kijken. Het is een vrij energiezuinig apparaat dat bovendien praktisch geluidloos werkt.

Het is wel belangrijk dat je beseft dat deze console geen 4K gaming noch 4K video zal ondersteunen en dat kan voor sommige gebruikers eventueel wel een nadeel zijn. Toch zijn de meeste kopers overtuigd van de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Bovendien krijg je er bij de aankoop meteen ook een HDMI kabel, een USB kabel en een handige adapter bij.

Je zou natuurlijk ook voor deze unieke spelconsole van Sony kunnen kiezen. De PS4 zal uiteraard bij heel veel gebruikers meteen een belletje doen rinkelen. Bovendien is het een leuk en origineel geschenk voor de verjaardag van je kind of eventueel zelfs partner.

 

Voordelen:

Comfort: je zult merken dat de spelconsole helemaal niet zo groot is en bovendien behoorlijk weinig weegt. Dat maakt dat je de spelconsole makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

Energiezuinig: ondanks de enorme kracht van het toestel zul je versteld staan van het feit dat het ook één van de meeste energiezuinige toestellen uit het lijstje is.

Gebruiksgemak: deze spelconsole wordt uiteraard in de eerste plaats aangeboden om games te spelen maar kun je ook gebruiken om naar je serie of een spannende film te kijken.

 

Nadelen:

Geen 4K video: ben je echter op zoek naar een spelconsole die een 4K video beeldkwaliteit ondersteunt? Dan is dit product echter minder ideaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Xbox One X console 1 TB

 

Indien je op zoek bent naar één van de krachtigste spelconsoles aller tijden dan kun je dit model van het bekende merk Microsoft eens bekijken. Het behoort jammer genoeg niet tot de goedkope spelconsoles vanwege de hogere prijs ervan. Toch lijken heel wat kopers zich daar niet aan te storen.

De spelconsole is beschikbaar in verschillende edities waaruit je zelf kunt kiezen. In tegenstelling tot het voorgaande apparaat, ondersteunt deze spelconsole wel degelijk 4K gaming. Dit zul je meteen merken aan de beeld- en geluidskwaliteit van de games maar ook van je favoriete serie of film.

Zodra je het product aankoopt dan krijg je er ook heel wat handige accessoires bij zoals een draadloze controller, een voedingskabel en een HDMI kabel die je kunt gebruiken voor de 4K gaming ondersteuning. Deze voordelen en mogelijkheden zijn de voornaamste reden dat heel wat gebruikers het een topproduct vinden.

Door te kiezen voor de Xbox One kies je meteen voor een product van misschien wel het beste merk, Microsoft. Of het ook over de laagste prijs beschikt dat valt natuurlijk nog even af te wachten. Toch loont het de moeite om de voor- en nadelen van deze spelconsole alvast even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

4K gaming: het is een unieke spelconsole die zonder problemen 4K gaming ondersteunt. Daardoor kun je genieten van een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit niet alleen wanneer je aan het gamen bent maar ook wanneer je bijvoorbeeld een film kijkt.

Toebehoren: de levering omvat niet alleen de spelconsole maar ook een voedingskabel, een HDMI kabel en zelfs een draadloze controller.

Handig in gebruik: je zult merken dat de spelconsole over heel wat handige opties en functiemogelijkheden beschikt. Zo is er niet alleen wifi beschikbaar maar ook bluetooth.

Opslagcapaciteit: je geniet een bijzonder ruime opslagcapaciteit van maar liefst 1 TB.

 

Nadelen:

Geen microfoon: het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de spelconsole niet voorzien is van een ingebouwde microfoon.

Prijzig: verder zul je ook heel wat budget moeten voorzien om deze spelconsole te kunnen aankopen. Houd hier zoveel mogelijk rekening mee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nintendo Wii Mini + Mario Kart

 

In vergelijking met de voorgaande toestellen, lijkt deze spelconsole van Nintendo wel een aanbieding te zijn. In vergelijking met het standaard Wii-systeem zul je merken dat deze spelconsole wel net iets compacter is. Dit maakt het ook gemakkelijker om te verplaatsen of overal mee naartoe te nemen.

Bij de aankoop krijg je niet alleen de Nintendo Wii Mini console meegeleverd maar bovenal ook de afstandsbediening Plus en de Nunchuck. Het is eigenlijk een race waarin het bekende game figuurtje Super Mario de hoofdrol speelt. Het is dus werkelijk ideaal om je kinderen op een regenachtige dag wat ontspanning te bieden.

We merken meteen op dat de meningen eerder verdeeld zijn. Sommige mensen zijn er niet helemaal van overtuigd terwijl het voor anderen werkelijk een topproduct is. Oordeel daarom vooral zelf.

Wie heeft nog niet van Mario Kart gehoord? Het is in elk geval een gevestigde waarde binnen de wereld van de games en spelconsole. Ben je benieuwd of dit product aan je verwachtingspatroon kan voldoen? Dan raden wij jou aan om de voor- en nadelen ervan eens even grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de mooie en betaalbare prijs van deze spelconsole.

Formaat: het is een vrij compacte spelconsole die je makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

Toebehoren: de levering omvat enerzijds de spelconsole en anderzijds een krachtige en degelijke afstandsbediening Plus met de bijbehorende Nunchuck.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Android TV box Emtec

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke spelconsole dan loont het vast en zeker de moeite om dit product van Emtec eens grondig te bekijken.

Deze spelconsole biedt je de mogelijkheid om verschillende Android spelletjes op het grote scherm te gaan spelen. Je hoeft hierbij enkel gebruik te maken van Google Play. Verder kun je de console ook gebruiken voor retro gaming en video streaming.

Momenteel merken we dat er nog geen online reviews bij het toestel zijn geplaatst. Daardoor durven wij stellen dat het hier misschien wel eens om een vrij recente spelconsole gaat. Haast je vooral naar de winkel en wees de eerste in het plaatsen van een leuke beoordeling.

Tenslotte is er nog altijd de optie om te kiezen voor de Android spelconsole van Emtec. Dit exemplaar is een goede aanbeveling voor personen die liever niet zoveel budget wensen te spenderen aan een spelconsole. Of wanneer je bijvoorbeeld over een iets beperkter budget beschikt. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste eigenschappen.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: deze spelconsole biedt een totale opslagcapaciteit aan van maar liefst 1 GB.

Handig in gebruik: je zult merken dat de spelconsole voorzien is van een handige HDMI uitgang en dat er ook de mogelijkheid is om bluetooth te gebruiken.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om een draadloze verbinding aan te gaan en op die manier van heel wat meer bewegingsvrijheid te kunnen genieten.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt de koper toch niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Spelconsoles koopgids

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor je kind? Dan heb je vast en zeker al één van de beste spelconsoles overwogen? Maar waar moet je nu zoal op letten? Uiteraard is er het prijskaartje, net zoals de extra kenmerken en mogelijkheden. Toch kun je ook nog rekening houden met tal van andere factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan het type en de mogelijkheden ervan . Het is daarom alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk spelconsoles met elkaar te vergelijken, alvorens je een keuze maakt. Door bovendien ook te letten op aanbiedingen en promoties, kun je zomaar eens een aantrekkelijke spelconsole aanbieding tegenkomen.

Welke spelconsole

Indien je besloten hebt, om je kind een spelconsole te schenken voor zijn of haar verjaardag, dan is het wel belangrijk met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het aan te raden om niet meteen de eerste de beste spelconsole aan te kopen. Er bestaan wel degelijk verschillende exemplaren. En het is afhankelijk van waar je zelf naar op zoek bent, of wat je kind precies wenst. Zeker wanneer het de eerste keer is dat je een spelconsole wilt aankopen, is het altijd handig om goed op de hoogte te zijn van de wensen en de verwachtingen.

Ben je op zoek naar een Playstation 3 of Playstation 4 spelconsole? Of heb je toch liever de meest recente versie van de Xbox? Dit ruime assortiment is enerzijds wel heel erg leuk, omdat je dan veel meer mogelijkheden en opties hebt. Anderzijds maakt het de keuze ook veel moeilijker. Want welke spelconsole moet je kiezen als je ze allemaal wel aantrekkelijk vindt? Probeer daarom op voorhand goed na te denken over een aantal elementen. Zoals het type spelconsole of gameconsole en natuurlijk ook het bijbehorende prijskaartje ervan.

 

Welk budget moet ik voorzien

Wanneer je op zoek bent naar een spelconsole dan zul je toch maar beter wat extra budget voorzien. Uiteraard zijn er ook heel wat goedkope spelconsoles op de markt gebracht. Indien je echter een recente versie wilt dan zit je toch wel al gauw op 100 euro of misschien zelfs meer. Stel jezelf daarom eerst de vraag, welk budget je ter beschikking kunt stellen. Hoeveel mag de spelconsole dus maximaal kosten. Probeer hier dan ook zeker rekening mee te houden.

Verder kan het misschien wel een goed idee zijn om alvast even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaald product, hier dus verschillende spelconsoles. Dit advies kan positief maar natuurlijk ook negatief zijn. In elk geval kunnen deze online reviews jou verder op weg helpen, indien je tussen meerdere consoles zou mogen twijfelen. Geef de moed niet op en bekijk de verschillende mogelijkheden even rustig.

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

Het zal je niet verbazen dat sommige spelconsoles worden aangeboden met iets meer mogelijkheden en kenmerken. Sommige van deze kenmerken kunnen echt een meerwaarde zijn, terwijl andere opties eerder een gadget zijn of als overbodig kunnen worden ervaren. Uiteraard ben je helemaal vrij om te kiezen welke opties en kenmerken je wilt en welke niet.

Stel dat je op zoek bent naar een nieuwe krachtige spelconsole, maar toch nog je oude gamespelletjes wilt blijven spelen dan moet je uitkijken naar een apparaat met achterwaartse compatibiliteit. Dit wil zeggen dat je voor een spelconsole kiest die zowel nieuwe alsook oude spellen zal ondersteunen.

Verder zijn er ook spelconsoles die je de mogelijkheid aanbieden om videobeelden te bekijken, of naar muziek te luisteren. Het is ook altijd een meerwaarde wanneer je een spelconsole hebt, waarmee je je favoriete muziek ook kunt streamen. Kortom, er komt wel heel wat bij kijken. Het is nu aan jou om uit te maken wat je belangrijk vindt, en wat niet.

Het type spelconsole

We hebben het al even kort vermeld in één van de vorige stukjes. Er bestaan wel degelijk verschillende spelconsoles. Het ruime aanbod is enerzijds veel leuker en aantrekkelijker, maar het maakt het nemen van een beslissing wel een pak moeilijker. Echter hoef je niet te vrezen, want wij helpen jou graag even. Ben je op zoek naar een spelconsole om gewoon bij jou thuis te plaatsen en te spelen? Dan kun je misschien de PS3 of de PS4 overwegen. De Playstation 4 is uiteraard de meest recente versie en zal ook iets duurder zijn.

Je kunt ook kiezen voor de Xbox spelconsole. Wil je de spelconsole graag kunnen meenemen in de wagen of wanneer je op reis gaat? Dan is een compact en licht exemplaar vast een betere optie. Denk hierbij maar aan de Nintendo die je makkelijk in je rugzak kunt meenemen van de ene naar de andere plaats. Wil je graag spelletjes spelen met 2 of meerdere personen tegelijk? Zorg er dan voor dat de spelconsole over meerdere controllers beschikt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES