Beste statief

Laatste update: 18.05.24

 

Statieven test van 2024

 

Als fotograaf is het belangrijk dat je over degelijke materialen beschikt. Een handig maar vooral ook duurzaam statief hoort daar zeker en vast bij. In onze koopgids proberen wij jou een aantal richtlijnen aan te bieden die je zouden kunnen helpen in de zoektocht naar het ideale statief. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen waarin we jou de 3 beste statieven van het moment aanreiken. Zo is het Hama Star 63 statief zeker en vast een goede aanbeveling. Het is een comfortabel statief dat over een uitstekende kwaliteit beschikt. Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Manfrotto Compact Action. Dit statief is werkelijk ideaal voor mensen die dol zijn op fotografie. Bovendien wordt het geleverd met een heleboel hulpstukken en accessoires.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Statief reviews – top 5

 

 

Elke fotograaf heeft wel een goed statief nodig. Hierop kun jij je camera plaatsen en gereedhouden voor het juiste fotomoment. Op zo een manier hoef jij je camera ook niet steeds te dragen en zorg je ervoor dat de foto’s niet schokkerig en wel van kwaliteit zijn. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste statief.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Hama Star 63

 

Met het Hama Star 63 statief kun jij nu mooie en kwalitatieve foto’s maken. Met dit apparaat kun je foto’s en video’s maken en het voorkomt dat je schokkerige beelden of bewogen foto’s krijgt.

Vanwege de kantelbare 3D-neigkop is dit product ook ideaal voor het maken van landschap- en portret opnames. Daarnaast kun je het ook op verschillende hoogtes verstellen. Dit product is licht van gewicht en komt met een stevige draagtas, waardoor je het gemakkelijk kunt sjouwen.

Er zijn een heleboel reviews te lezen over dit product. Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product en geeft er positief advies over. Het is van goede kwaliteit en is vanwege de prijs een voordelige koop. Het is handig in gebruik en voldoet aan de verwachtingen. Voor sommige gebruikers is de lengte van de tas en het gewicht een probleem.

Met dit handige statief van het bekende merk Hama kun jij jouw camera mooi stabiel houden en op die manier de kwaliteit van je foto verbeteren. Bovendien zul je echt versteld staan van het meer dan voordelige tarief van dit product. Daardoor zou dit toestel wel eens tot de populairste statieven kunnen behoren van onze lijst.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met alle andere 4 statieven die we in onze selectie hebben opgenomen, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

3D-neigkop: dankzij de 3D-neigkop, die bovendien ook kantelbaar is, is het mogelijk om bijvoorbeeld ook schitterende portret opnames te gaan maken.

Comfort: het is mogelijk om de hoogte van het apparaat aan te passen. Verder krijg je er ook een leuke draagtas bij waarin je het statief kunt opbergen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een zeer kleine minderheid van de kopers vindt dat het om een bijzonder kwetsbaar statief gaat dat vrij snel stuk gaat.

Gewicht: we merken op dat één enkele gebruiker het toestel toch wel bijzonder zwaar vindt wegen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Manfrotto Compact Action

 

Het Manfrotto statief is jouw ideale partner als jij van fotograferen houdt. Dit is een stabiel en stevig product dat het fotograferen gemakkelijker maakt. Dit product komt inclusief een statiefkop, joystick en een handige draagtas. Het is gemakkelijk in te klappen en met de draagtas kun je het met gemak overal meenemen. Het statief is licht van gewicht en eenvoudig om te gebruiken.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope statieven. Een groot deel van de kopers is wel redelijk tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en dit product voldoet aan de verwachtingen.

De kleur van de afbeelding komt overeen met het product. Het is stabiel en erg handig om ermee te fotograferen. Enkele minpunten voor sommige kopers zijn dat dit product niet aan de verwachtingen voldoet, want het is te laag.

Manfrotto is misschien niet meteen één van de bekende merken maar voor sommige personen kan het eventueel wel het best merk zijn. Dit statief is iets duurder maar we kunnen duidelijk opmerken dat de kopers er niet echt zo een probleem van maken. Het lijkt ons daarom ook vast en zeker de moeite waard om de voor- en nadelen even kort te bespreken.

 

Voordelen:

Hulpstukken: bij de aankoop van het statief krijg je er een heleboel handige hulpstukken bij. Denk maar aan een statiefkop, een joystick en zelfs een leuke opbergtas.

Comfort: het is mogelijk om het statief helemaal in elkaar te klappen. In combinatie met het lichte gewicht kun je het dan overal gemakkelijk mee naartoe nemen.

Gebruiksvriendelijk: het statief komt helemaal overeen met de afbeelding bij het product. Het is bijzonder stabiel waardoor je uitstekende foto’s kunt nemen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we merken dat de kopers allemaal tevreden zijn over het toestel. Toch zou de hogere prijs misschien voor andere potentiële kopers wel eens als een struikelblok ervaren kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Joby Gorillapod Hybrid

 

Voor mensen die echt ervan houden om creatief bezig te zijn, is de Joby Gorillapod Hybrid de beste metgezel als het gaat om het maken van foto’s. Dit product is voorzien van drie poten die gemaakt zijn van hoogwaardig kunststof en voor een goede grip bestaat het uit kogelgewrichten. Het is klein en compact, zodat je het gewoon in je zak of in je tas kunt meenemen. Op zo een manier kun je nu al jouw leuke avonturen vastleggen.

Het grootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want er zijn bijna geen minpunten aangegeven voor dit product. Het is van goede kwaliteit en het voldoet aan de verwachtingen.

Het is handig in gebruik en is ook gebruiksvriendelijk. Voor de meeste kopers is het dus een top product. De minpunten die men aangeeft is dat het na een poosje slap wordt en dat het niet geschikt is voor alle camera’s.

Dankzij het Joby Gorillapod statief kun je er vanaf nu voor zorgen dat je camera mooi en stabiel staat. Dit statief is geschikt voor camera’s met een gewicht tot maximaal 1 kg. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen dan kun je misschien eerst een de voor- en nadelen van het toestel grondig onder de loep nemen.

 

Voordelen:

Formaat: het is een bijzonder klein en dus compact toestel. Dit maakt dat je het overal heel gemakkelijk mee naartoe kunt nemen.

Gebruiksvriendelijk: het statief bestaat uit 3 poten die allemaal vervaardigd zijn uit kwalitatief hoogwaardig kunststof. De kogelgewrichten verbeteren dan weer het comfort en de grip.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één enkele gebruiker zou het statief niet zo geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met een dslr camera.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. KortingCamera.NL Octopus

 

Het leuke Octopus statief is een handig en geweldig product. Let wel, dat dit product een mini statief is, want het gaat hier om een kleine maat (17 cm lang). Het is heel erg handig in gebruik, want je kunt het overal meenemen.

Zet dit statief gewoon in je rugzak om het mee te nemen op een leuke trip of steek het in je broekzak om het mee te nemen naar een leuk avondje uit met vrienden. Het is licht van gewicht waardoor je het gemakkelijk kunt dragen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een statief aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, staat er nog geen review geschreven ervoor. Het is mogelijk dat mensen dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen kans hebben gehad om een review te geven ervoor.

Heb je zelf misschien een kleiner model van camera in huis en ben je op zoek naar een degelijk statief hiervoor dan kun je dit model van KortingCamera.NL eens bekijken. Het is een duurzaam statief dat uit 3 delen bestaat en werkelijk geschikt is voor compacte camera toestellen. Het loont dus zeker de moeite om de sterke en minder sterke eigenschappen eens grondig te bestuderen.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met de voorgaande modellen gaat het hier wel degelijk om een klein en compact statief van amper 17 cm lang. Dit maakt het wel eenvoudiger om overal mee naartoe te nemen.

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan is dit statief werkelijk ideaal. Je zult het zomaar tussen de goedkope statieven kunnen vinden.

 

Nadelen:

De koper is helemaal laaiend enthousiast over dit handige statief. Dit maakt het natuurlijk voor ons ook bijzonder moeilijk om eventuele nadelen tijdig te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. AA Commerce Tripod

 

Het Smartphone / iPhone Tripod camera statief van het merk AA commerce is een geweldig product.

Dan maakt het niet uit als je een beginnende of professionele fotograaf bent. Voor het maken van mooie foto’s zal je op den duur wel een stevig en stabiel statief nodig hebben. Dit product is voorzien van antislip voetjes en een ingebouwde waterpas. Het heeft ook een telefoonhouder waarin je alle smartphones tot een breedte van 9 cm kunt plaatsen.

De meeste kopers zijn wel tevreden met dit product. Voor hen heeft het een goede kwaliteit en voldoet het aan de verwachtingen. Dit product heeft ook een goede prijs en kan vanwege de hoogte ook voor kinderen gebruikt worden.

Enkele kopers zijn ontevreden over de kwaliteit van dit product, want het voldoet niet aan de verwachtingen. Daarnaast heb je met dit product een beperkte hoogte.

Met dit handige statief zal het jou vanaf nu zeker en vast lukken om mooie kwalitatieve foto’s te nemen. Het statief is gemaakt uit duurzaam aluminium dat tegelijk toch ook heel licht weegt. Dit maakt het dan weer veel eenvoudiger om ergens mee naartoe te kunnen nemen. Bekijk alvast de voor- en nadelen van het product hieronder eens aandachtig.

Stabiliteit: de antislip voetjes waarover dit statief beschikt, zorgen ervoor dat het statief niet zal verschuiven en mooi stabiel blijft staan.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een ingebouwde waterpas en er zijn zelfs telefoonhouders voorzien.

Matige kwaliteit: volgens enkele gebruikers is de kwaliteit van het toestel niet helemaal wat het zou moeten zijn.

Hoogte: een enkele koper vindt het behoorlijk jammer dat het statief niet zo bijzonder hoog komt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Statieven koopgids

 

Een statief kan je helpen om mooiere foto’s te maken want je kunt zo ongewilde bewegingen minimaliseren. Als amateur- of professionele fotograaf komt een statief dus goed van pas. Bij het kopen van zo’n statief is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren zoals de stabiliteit, de minimale en maximale hoogte, de prijs, het draaggewicht en het aantal poten.

Stabiliteit van het statief

De belangrijkste eigenschap van een statief is dat je er trillingsvrij mee kunt werken. De algemene regel is dat een statief stabieler is hoe zwaarder het is. Omdat ze zwaarder zijn, is het ook niet zo leuk of makkelijk om ze mee te nemen maar je krijgt er wel meer stabiliteit voor terug.

Ga je enkel foto’s maken als hobby en ben je slechts van plan om af en toe eens een stabiele foto te maken, dan kun je toch opteren voor een lichter product. Als je veel foto’s gaat maken of je bent een professionele fotograaf dan koop je beter een stevig en zwaar statief. Denk eraan dat je dit dan kunt gebruiken in veel verschillende omstandigheden, zoals aan zee wanneer er veel wind is.

Vooral voor fotografen die landschappen willen fotograferen is stabiliteit heel belangrijk, het kan het verschil maken tussen een scherpe en een onscherpe foto. Let daarbij ook op het aantal secties en de dikte van de poten. Als je over minder delen beschikt die verschuifbaar zijn dan zijn de poten meestal dikker en dit maakt het statief veel stabieler.

Het materiaal waarvan het statief gemaakt is speelt natuurlijk ook een rol, hoe steviger het gebruikte materiaal hoe steviger het statief zal zijn.

 

Minimale en maximale hoogte

Vele statieven kunnen niet tot laag bij de grond. Dit beperkt jouw mogelijkheden als fotograaf dus je kunt daar beter rekening mee houden bij de aankoop van een statief. Een laag standpunt kan namelijk tot een mooi resultaat leiden, vooral voor macrofotografie is dit belangrijk. Kies daarom voor een model met een lage minimale hoogte, zeker minder dan 70 cm, zodat je objecten die zich laag bij de grond bevinden makkelijker kunt fotograferen.

Hetzelfde geldt voor de maximale hoogte, misschien wil je wel vanaf een bepaalde hoogte fotograferen dus je moet er rekening mee houden dat het statief van jouw keuze tot die hoogte kan raken. Dit gebeurt meestal door de uitschuifbare poten van het statief, het nadeel daaraan is wel dat het product dan minder stabiel is. De minimale hoogte is belangrijker dan de maximale hoogte voor vele fotografen.

 

Draaggewicht en aantal poten van een statief

Omdat een statief gebruikt wordt om een camera te dragen beschikt het natuurlijk over een maximaal draaggewicht. Ook hier zijn zwaardere statieven beter, naast stabieler kunnen ze meestal ook meer gewicht dragen. Dit draaggewicht wordt weergegeven in kg en ligt meestal hoog genoeg voor de meeste camera’s. Enkel professionele camera’s van 5 kg zijn niet voor alle statieven geschikt dus let er wel op hoeveel jouw statief kan dragen.

De stabiliteit en de stevigheid hangt ook voor een stuk af van het aantal poten waarover een statief beschikt. Niet alleen dat maar ook het aantal pootsegmenten. Hoe meer segmenten, hoe beter je het statief zult kunnen inklappen om het te vervoeren maar je levert wel opnieuw stabiliteit in.

Als je 4 pootsegmenten hebt dan zal je statief dunner zijn dan een model met 3 pootsegmenten en daardoor verliest he stabiliteit. Stabiliteit is voor een fotograaf belangrijker dus het is beter om een statief te kopen met minder segmenten in de poten. Let er ook op dat je de poten kunt verstellen. Dit is nuttig bij het fotograferen op een ongelijke ondergrond. Zo kun je de poten perfect instellen om het statief rechtop te plaatsen en een uitstekende foto te maken.

Prijs

Er zijn natuurlijk nog belangrijke factoren waarmee je rekening kunt houden zoals de statiefkop, het merk en de bevestigingsplaat. Je kunt online nog veel informatie vinden over statieven die je kunnen helpen bij het maken van een beslissing.

Met deze informatie kun je nu een budget opstellen om een goed statief voor jouw wensen en noden te kopen.

Een goede aanbeveling om interessante aanbiedingen te vinden is om online verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Je kunt je focussen op de kwaliteit, de prijs en de voor- en nadelen van elk product. Meestal kun je nog vele nuttige informatie terugvinden in de reviews van vorige kopers die het product al gekocht en gebruikt hebben dus neem ook even de tijd om deze reviews door te lezen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES