Beste stopcontact met afstandsbediening

Laatste update: 05.03.24

 

Stopcontacten met afstandsbediening test van 2024

 

Met behulp van een degelijk stopcontact met afstandsbediening is het mogelijk om verschillende elektrische apparaten vanaf een bepaalde afstand aan/ uit te schakelen. Daar er tegenwoordig best wel wat keuze voorhanden is, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes tegenover elkaar te plaatsen. We hopen hiermee de keuze voor jou net iets makkelijker te maken. Zo haal je met de Profile Qnect 3680W alvast een degelijk stopcontact met afstandsbediening in huis. De verpakking telt daarbij een set van maar liefst 3 degelijke doch afzonderlijke stopcontacten. Daartegenover staat de Stopcontact bestuurd door externe afstandsbediening die dan weer gekenmerkt wordt door een ruime werkfrequentie van maar liefst 433,92 MHZ. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stopcontact met afstandsbediening reviews – top 5

 

 

Sommige apparaten kun je niet uitschakelen via een knop maar enkel door de stekker uit het stopcontact te trekken. Om dit te vermijden kun je een stopcontact met afstandsbediening kopen. Zo kun je het stopcontact zelf uitschakelen en hoef je niet altijd de stekker te verwijderen en terug te plaatsen. Kies zelf de het beste stopcontact met afstandsbediening uit de volgende topproducten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Profile Qnect 3680W

 

Deze set bevat drie stopcontacten en een afstandsbediening. De stopcontacten kun je belasten tot een maximaal vermogen van 3680 Watt. De afstandsbediening kun je instellen om alle stopcontacten tegelijk te bedienen of elk apart.

Je kunt apart nog de QNECT smart plug kopen om de stopcontacten met je smartphone te bedienen. De producten zijn gemaakt van kunststof en hebben een witte kleur.

De kopers geven positieve beoordelingen aan deze stopcontact met afstandsbediening aanbieding. Ze zijn snel en eenvoudig om te installeren en hebben een gunstige prijs/kwaliteitverhouding. De afstandsbediening heeft 4 kanalen dus je kunt nog een vierde stopcontact apart bijkopen en dit product biedt een goede oplossing voor stopcontacten die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Ben je op zoek naar een paar duurzame stopcontacten met afstandsbediening? Dan loont het alvast de moeite om dit product even wat grondiger onder de loep te nemen. Bij de levering zul je merken dat de set bestaat uit maar liefst 3 afzonderlijke stopcontacten in combinatie met een bijbehorende afstandsbediening.

 

Voordelen

Vermogen: het is mogelijk om de 3 stopcontacten te gaan belasten met een totaal vermogen van maar liefst ruim 3680 Watt.

Afstandsbediening: bij de levering zit er ook een degelijke afstandsbediening bij. Zo is het mogelijk om de stopcontacten allemaal op hetzelfde moment te gaan bedienen of afzonderlijk. Zoals je dus zelf wenst.

QNECT smart plug: dankzij de hulp van de QNECT smart plug is het mogelijk om deze stopcontacten door middel van je smartphone te gaan bedienen. Daardoor kan dit product vast en zeker tot de populairste stopcontacten met afstandsbediening behoren.

Materiaal: het product biedt duurzaamheid en degelijkheid en is vervaardigd uit bijzonder stevig kunststof.

 

Nadelen

Tot op heden merken we alleen maar positieve reacties van klanten op. Heel veel gebruikers beschouwen Profile bovendien ook als veruit het beste merk. Dit maakt het voor ons allemaal behoorlijk moeilijk om jou verder informatie te geven omtrent de mogelijke nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stopcontact bestuurd door externe afstandsbediening Maclean Energy MCE158

 

In vergelijking met sommige andere toppertjes binnen dit segment, lijk je met het Maclean Energy stopcontact met afstandsbediening meteen voor een aanbieding te kiezen. Het feit dat het één van de goedkope alternatieven – zoniet datgene met de laagste prijs – is, kunnen heel wat klanten duidelijk waarderen wat eveneens bijdraagt aan een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren. Kortom, de moeite waard om dit opbouw stopcontact eens even onder de aandacht te brengen.

Zo is het Maclean Energy MCE158 stopcontact vervaardigd uit kwalitatief duurzaam kunststof en voorzien van een vrij compacte uitvoering van 17 bij 9 cm die bijdraagt aan een makkelijk gebruik. Wil je het stopcontact aansluiten dan moet je rekening houden met een 230V voeding en een bijbehorende maximale belasting van 16 (2) A of 3600 watt. Dit wordt aangevuld met een werkfrequentie van 433,92 MHz en een ruim bereik tot maximaal 30 meter in open ruimte.

Maar dat is nog lang niet alles de stopcontact beveiliging wordt gewaarborgd dankzij de befaamde beschermingsklasse 3 in combinatie met een IP44 behuizing. Bij aankoop worden overigens 2 AAA 1,5V batterijen aangeboden die het geheel vrijwel meteen gebruiksklaar maken. Ideaal om er verschillende elektrische devices op aan te sluiten en deze te activeren/ deactiveren wanneer je maar wenst. 

 

Voordelen

Gebruiksgemak: hoewel dit stopcontact met bijbehorende afstandsbediening vrij compact ogen, kun je er meerdere huishoudelijke apparaten op aansluiten gaande van een ventilator tot een staanlamp of een nachtlampje met stopcontact.

Voeding: rekening houdend met een 230V voeding, kan een maximale belasting tot 16 (2) A of 3600 watt worden gegarandeerd.

Werkfrequentie: het apparaatje kent een ruime werkfrequentie van maximaal 433,92 MHZ en biedt daarbij een bereik van wel 30 meter in open ruimte.

Uitvoering: het stopcontact kent een vrij compacte uitvoering van 17 bij 9 cm en werd daarbij hoofdzakelijk uit kunststof vervaardigd.

 

Nadelen

Niet spatwaterdicht: houd er rekening mee dat het apparaatje toch niet helemaal spatwaterdicht blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Profile Qnect  IP44

 

We gaan nog even verder met de goedkope stopcontacten met afstandsbediening. Deze ste van PROFILE QNECT bevat 2 stopcontacten die geschikt zijn om buiten te gebruiken en een afstandsbediening. De stopcontacten hebben een zwarte kleur en zijn beschermd tegen regen en vocht door twee kleppen die over het stopcontact zitten. Deze kleppen kun je gewoon naar boven duwen om het stopcontact te gebruiken.

De stopcontacten zijn belastbaar met een maximaal vermogen van 3680 Watt en je kunt de afstandsbediening instellen om alle stopcontacten tegelijk of apart te bedienen. Als je daarna nog de QNECT smart plug aanschaft kun je deze set zelfs met je smartphone bedienen.

De kopers vinden dit product heel functioneel en je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om de tuinverlichting in en uit te schakelen. Het blijft goed werken in alle weersomstandigheden en is goedkoop. De programmatie van de afstandsbediening is iets moeilijker dan verwacht en een andere koper heeft problemen met de aardklemmen.

Net zoals één van de vorige producten uit deze lijst, zul je merken dat ook dit stopcontact met afstandsbediening geleverd wordt door het bekende merk Profile. Het is alvast een goed idee om even een kijkje te nemen tussen de voordelen en de nadelen van dit product. Hieronder alvast een korte samenvatting.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult zeker versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit stopcontact met afstandsbediening.

Set: de set wordt geleverd met maar liefst 2 afzonderlijke stopcontacten die je zowel binnen- alsook buitenshuis kunt gebruiken. Verder krijg je er ook nog een degelijke afstandsbediening bij.

Veilig: indien je de stopcontacten buiten wenst te gebruiken dan hoef je helemaal geen schrik te hebben voor kortsluiting. Het product is namelijk niet alleen bestand tegen vocht maar ook tegen mogelijke regenbuien.

 

Nadelen

Aardklemmen: een enkele koper ondervindt jammer genoeg toch enkele problemen wat betreft de meegeleverde aardklemmen.

Programmatie: we merken dat een bijzonder kleine minderheid van de gebruikers het toch wel moeilijk vindt om dit product te programmeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Profile Qnect 1000W

 

Deze set is vergelijkbaar met het eerste product in onze lijst, het bevat ook een afstandsbediening en drie stopcontacten maar deze zijn echter maar maximaal belastbaar met 1000W.

Je kunt de afstandsbediening instellen om de stopcontacten apart of tegelijk te bedienen, net zoals de andere producten van Profile QNECT. Ook dit artikel is compatibel met de QNECT smart plug om de stopcontacten met je smartphone te kunnen bedienen.

De stopcontacten zijn makkelijk om te installeren en volgens de meeste kopers werken ze perfect. Toch zijn er enkele kopers die enkele minpunten over deze stopcontact met afstandsbediening aanbieding aanhalen. Zo zou de off knop niet altijd goed werken en heeft het product een slechte prijs/kwaliteitverhouding. De kastjes zouden af en toe uitvallen en zijn door hun grootte niet geschikt voor een dubbel stopcontact.

 

Voordelen

Vermogen: je kunt deze stopcontacten makkelijk en zonder problemen gaan belasten met een maximaal vermogen van maar liefst 1000 Watt.

QNECT smart plug: in combinatie met de QNECT smart plug zul je merken dat het mogelijk is om de stopcontacten ook eenvoudigweg op basis van je smartphone te besturen.

Afstandsbediening: je kunt de afstandsbediening gebruiken om alle 3 de stopcontacten gelijktijdig te gaan bedienen of gewoon afzonderlijk van elkaar.

 

Nadelen

Slechte off knop: volgens enkele kopers zouden er soms wel wat problemen zijn met de off knop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL Wit IP44

 

Dit buitenstopcontact is geschikt om al je gereedschap op aan te sluiten om de tuin te bewerken. Denk maar aan een grasmaaier of een heggenschaar. Het stopcontact is bestand tegen extreme weersomstandigheden en bevat vier stopcontacten die in een behuizing van kunststeen zitten.

Je kunt ieder stopcontact apart met de afstandsbediening bedienen. De stopcontacten zelf beschikken over klepjes als extra veiligheid tegen vocht en regen en de behuizing beschikt over een magnetische deur. Het stopcontact heeft een rubberen stroomkabel met een lengte van 1,5 meter.

De kopers van dit stopcontact zijn niet tevreden over het product. Er is geen informatie aanwezig over welke batterijen er in de afstandsbediening moeten en ze zijn natuurlijk ook niet meegeleverd. Over de werking staat er verder geen extra informatie meer van de gebruikers.

Onze top 5 wordt tenslotte afgesloten met de stopcontacten met afstandsbediening, geleverd door het bekende merk vidaXL. Om te weten of dit product al dan niet iets voor jou is dan kan het handig zijn om een kijkje te nemen tussen de verschillende kenmerkende eigenschappen van het product.

 

Voordelen

Set: de set telt maar liefst 4 afzonderlijke en bijzonder krachtige stopcontacten die bovendien zijn afgewerkt met een behuizing uit duurzaam kunststeen.

Veilig: deze stopcontacten zijn ideaal om buitenshuis te gebruiken en zijn bovendien ook volledige beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Verder zijn de stopcontacten ook bestand tegen de gevolgen van vocht of regen.

 

Nadelen

Weinig informatie: de kopers vinden het vooral bijzonder jammer dat er niet zoveel informatie gegeven wordt in de beschrijving van het product. Zoals welk type batterijen er bijvoorbeeld moeten worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stopcontacten met afstandsbediening koopgids

 

Als je een lamp of een ander apparaat in huis hebt die je alleen kunt uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te trekken, dan kun je nu een stopcontact met afstandsbediening kopen om dit op te lossen. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je de beste stopcontacten met afstandsbediening wilt kopen zoals het belastbaar vermogen, het aantal stopcontacten en de bediening, het bereik en de prijs. We bespreken ook even de voordelen van een stopcontact met afstandsbediening aanbieding.

 

 

Voordelen

 

Apparaten zonder een aan- en uitschakelaar, ze bestaan nog altijd. Hoewel je deze apparaten altijd maar minder tegenkomt is het toch mogelijk dat je zo’n toestel in huis hebt. Dat zorgt natuurlijk voor ongemak want je kunt het apparaat niet uitschakelen zonder de stekker uit het stopcontact te trekken. Denk bijvoorbeeld maar aan een tuinverlichting of lampjes die je in de kerstboom hangt.

Als je nu een stopcontact hebt die je kunt uitschakelen met een afstandsbediening dan is dit probleem natuurlijk opgelost. De meeste afstandsbediening kunnen zelfs meerdere stopcontacten tegelijk bedienen en er zijn ook modellen die je kunt bedienen met je smartphone.

Bovendien is de werking heel simpel want je hoeft het nieuwe stopcontact gewoon op het oude stopcontact aan te sluiten om het te laten werken. Het is dus zeker een aanbeveling om dit product te kopen.

 

 

Belastbaar vermogen

 

Je moet rekening houden met het belastbaar vermogen van het product. Als je goedkope stopcontacten met afstandsbediening koopt die enkel een belastbaar vermogen van 1000W hebben dan kun je er geen ander apparaat op aansluiten met een vermogen van 2000W. Het is dus belangrijk om van op voorhand het vermogen te kennen van het toestel die je wilt aansluiten op het stopcontact.

Als je meerdere stopcontacten koopt dan kan het gebeuren dat het maximaal belastbaar vermogen die weergegeven wordt geldt voor alle stopcontacten samen. In dit geval moet je zelf nog berekenen hoeveel vermogen je op elk stopcontact kunt plaatsen. Lees goed alle informatie die je op de verpakking terugvindt.

 

 

Aantal stopcontacten en bediening

 

Je kunt kiezen voor één stopcontact met één afstandsbediening maar het is beter om meerdere te kopen. Zelfs als je ze niet meteen zult gebruiken kunnen ze in de toekomst toch nog van pas komen. Er bestaan ook stopcontacten met kleppen die geschikt zijn om buitenshuis te gebruiken. Dit kan ook komen in de vorm van meerdere stopcontacten die je via een kabel moet verbinden met een ander stopcontact, let er dan zeker op dat de kabel bestand is tegen regen en andere weersomstandigheden.

De meeste sets komen met 3 of 4 stopcontacten en een afstandsbediening waarmee je alle stopcontacten ofwel tegelijk ofwel apart kunt bedienen. Je doet dit door elk stopcontact aan een kanaal van de afstandsbediening toe te wijzen.

Sommige stopcontacten beschikken over een smart plug waardoor je ze met je smartphone kunt bedienen. Dit maakt het gebruik van een afstandsbediening overbodig en maakt het nog makkelijker om het stopcontact in of uit te schakelen.

 

 

Bereik van de afstandsbediening

 

De afstandsbediening van de stopcontacten hebben natuurlijk geen ongelimiteerd bereik. Dit is dus een ander punt waar je rekening mee kunt houden. Meestal is het bereik toch groot genoeg om van de deur van een ruimte tot aan de andere kant te komen dus je zult geen problemen ervaren.

De meeste afstandsbediening kunnen tot 25 meter ver reiken. Dit is natuurlijk enkel het geval wanneer de batterijen vol zijn. Als de batterij leeg raakt dan kan het bereik van het signaal een stuk korter worden. Denk eraan om reservebatterijen in huis te halen zodat je de afstandsbediening altijd van stroom kunt voorzien.

 

 

Kostprijs

 

Je kunt een budget opstellen om een stopcontact met afstandsbediening te kopen. Meestal heb je echter geen groot budget nodig want je kunt al meerdere stopcontacten kopen voor minder dan €50.

Het is eenvoudig om online aanbiedingen op te zoeken en ze te vergelijken op basis van de prijs en de kwaliteit. Als je meer informatie wilt vergaren over de sterke en de zwakke punten van elk product dan moet je zeker de reviews lezen van eerdere kopers. Deze personen hebben het product al gebruikt en weten dus beter wat er goed en minder goed werkt.

Een ander voordeel van online kopen is dat het product aan huis wordt geleverd enkele dagen na het plaatsen van de bestelling. Je hoeft dus zelf niet naar de winkel maar je moet wel thuis zijn op het moment dat ze het product leveren. Sommige personen laten het product meteen aan hun kantoor leveren voor meer zekerheid.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES