Beste UPS power supply

Laatste update: 09.12.23

 

UPS power supplies test van 2023

 

Met een degelijk UPS power supply apparaat, ben je zeker van noodstroom. Dit kan best wel handig zijn wanneer de stroom plotseling helemaal uitvalt. Stel dat je een belangrijke vergadering aan het voorbereiden bent op de computer, en plots valt de stroom helemaal uit. Indien je de bewerkingen om één of andere reden niet hebt opgeslagen, dan kan een UPS power supply die zorgt voor noodstroom, best wel handig zijn. Wij zijn alvast even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde UPS power supplies. Zo blijkt de Apc Back-UPS 1400VA alvast een goede aanbeveling te zijn. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de interne batterij cartridge zonder problemen te verwisselen, waardoor het toestel ook langer meegaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Apc Back-UPS 550VA. Dit apparaat is voorzien van maar liefst 8 handige aansluitingsmogelijkheden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

UPS power supply reviews – top 5

 

 

Een UPS power supply beschikt over back-up stroom die ervoor zorgt dat je computer en andere belangrijke apparaten blijven werken wanneer de stroom uitvalt. Dit is heel handig voor bedrijven die met gevoelige informatie werken. Bij ons is dit type apparaat ook wel gekend onder de naam noodstroomvoorziening. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies er zelf de beste UPS power supply uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Apc Back-UPS 1400VA

 

De APC Back-UPS beschikt over een ingebouwde accu om apparaten zoals je computer of router te laten blijven werken wanneer de stroom uitvalt. Het apparaat is uitgerust met een beveiliging tegen piekspanning die kan ontstaan door blikseminslag. Je kunt de interne batterij cartridge vervangen om zo de duurzaamheid van het toestel te verlengen.

Het apparaat heeft een vermogen van 1400 VA maar is ook beschikbaar met minder capaciteit namelijk 950 VA, 700 VA en 550 VA. Je beschikt over 4 stopcontacten en een USB aansluiting op dit toestel.

Het toestel is makkelijk om te installeren en werkt perfect. Het is een compact toestel dat heel handig is in geval van een stroomuitval. De kopers zijn geven verder nog goed advies over de kwaliteit maar één koper vindt de prijs van het apparaat te hoog.

Je zult het misschien vast wel eens hebben meegemaakt dat de stroom plots uitvalt op het moment dat je een belangrijke presentatie op de computer voorbereid. Met behulp van deze UPS power supply van het bekende merk en misschien wel het beste merk,  APC hoef je niet te vrezen dat de computer uitvalt zodra de stroom helemaal wegvalt.

 

Voordelen:

Batterij: het apparaat is voorzien van een handige interne batterij die bijzonder krachtig is. Echter is het aangeraden om de batterij regelmatig eens een keertje te vervangen.

Piekspanning: het apparaat is beveiligd tegen mogelijke piekspanning als gevolg van een blikseminslag.

 

Nadelen:

Geen USB kabel: houd er wel rekening mee dat je er bij de levering helemaal geen USB kabel bij krijgt.

Interne batterij: het apparaat is voorzien van een interne batterij die je jammer genoeg niet zelf kunt vervangen. En dat vindt een kleine minderheid van de kopers best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Apc Back-UPS 550VA

 

Met dit toestel beschik je over wel 8 aansluitingen om verschillende apparaten op aan te sluiten. Denk maar aan PC’s, Wifi routers, game consoles en televisies. Het apparaat is beveiligd tegen piekspanning door blikseminslag en je kunt het apparaat makkelijk aan de muur monteren.

Je kunt de interne batterij vervangen om de levensduur van het product te verlengen. Verder beschik je nog over een USB aansluiting om een NAS of PC nog op tijd automatisch af te sluiten wanneer de batterij van de UPS bijna leeg is.

Dit handige en compacte apparaat is van topkwaliteit en krijgt alleen maar positieve reviews van de kopers. Het toestel is makkelijk om te installeren en werkt perfect. Het apparaat neemt de stroom over en houdt het ongeveer 30 minuten vol als je alle stopcontacten gebruikt.

Net zoals de vorige UPS power supply zul je merken dat ook dit apparaat geleverd wordt door het merk APC. Er mag dan ook geen twijfel meer over bestaan dat APC vast en zeker tot de populairste merken zal behoren. Laten we alvast even onderzoeken wat nu precies de voor- en de nadelen zijn.

 

Voordelen:

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke UPS power supply dan is dit toestel misschien wel iets voor jou. Het zou zomaar over de laagste prijs kunnen beschikken.

Aansluitingsmogelijkheden: het apparaat is voorzien van maar liefst 8 mogelijke aansluitingen. Zodanig dat 8 externe toestellen kunnen blijven functioneren zelfs wanneer de stroom uitvalt.

Veiligheid: verder hoef je je helemaal geen zorgen te maken aangezien dit apparaat bijzonder goed beveiligd is tegen de mogelijke gevaren van piekspanning. Denk hierbij maar aan een mogelijke blikseminslag.

 

Nadelen:

Geen ondersteuning gigabit: slechts één enkele koper vindt het echter wel bijzonder jammer dat het apparaat niet over een ondersteuning voor gigabit beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trust Oxxtron

 

Als je op zoek bent naar goedkope UPS power supplies dan is de Oxxtron het ideale product voor jou. Je beschikt over 3 aansluitingen en het apparaat is beschermd tegen overbelasting en kortsluiting.

Het is een compact apparaat die weinig ruimte inneemt maar krachtig genoeg is dankzij de capaciteit van 1000 VA. Verder is het toestel nog voorzien van akoestische en optische indicatoren om aan te geven wanneer de batterij bijna leeg is of wanneer de stroom uitgevallen is.

De twee kopers die een beoordeling hebben geschreven over dit product zijn er heel tevreden over. Deze UPS power supply aanbieding heeft een voordelige prijs/kwaliteitverhouding en werkt perfect. Het toestel neemt weinig plaats in en maakt bijna geen geluid.

Dit apparaat beschikt misschien niet meteen over de laagste prijs maar zul je vast en zeker tussen de goedkope UPS power supply toestellen mogen verwachten. Kortom, ideaal dus voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een kwalitatieve UPS power supply.

 

Voordelen:

Veiligheid: het toestel is niet alleen bijzonder goed beschermd tegen de gevolgen van overbelastingen maar is verder ook bestand tegen kortsluiting.

Aansluitingsmogelijkheden: deze UPS power supply biedt maar liefst 3 degelijke aansluitingen zodat je tot maximaal 3 externe apparaten erop kunt aansluiten.

Formaat: het is een vrij compact toestel dat handig van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen is en niet zoveel ruimte in beslag neemt.

Kracht: ondanks de compactheid is het toestel bijzonder krachtig met een maximale capaciteit van maar liefst 1000 VA.

 

Nadelen:

Bijna uitverkocht: tot op heden zijn er nog helemaal geen negatieve reacties bij het apparaat genoteerd. Het lijkt dus wel om een topproduct te gaan dat bovendien bijna uitverkocht is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Apc Back-UPS 650VA

 

Dit model van APC heeft een capaciteit van 650 VA en beschikt net als de andere modellen over een USB aansluiting om een PC of NAS op tijd automatisch af te sluiten. Het apparaat is voorzien van een bescherming tegen piekspanning en je kunt de ingebouwde batterij zelf vervangen om de levensduur van het toestel te verlengen.

Het apparaat beschikt over 4 aansluitingen voor computers, dit zijn geen stopcontacten waar je alle soorten apparaten kunt op aansluiten. Je geniet verder nog over een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Dit product heeft momenteel nog maar één review ontvangen van een gebruiker. Deze persoon is positief over de aankoop van dit toestel. Het heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding en werkt perfect.

Net zoals het eerste en het tweede toestel hebben we hier opnieuw te maken met een UPS power supply die wordt aangeboden door APC. Indien je nog twijfels had over de degelijkheid en de duurzaamheid van dit merk, dan zullen die twijfels ondertussen wel al verdwenen zijn.

 

Voordelen:

Capaciteit: deze UPS power supply heeft een maximale capaciteit van maar liefst 650 VA en is dus bijzonder krachtig.

USB aansluiting: het toestel is voorzien van een handige USB aansluiting zodanig dat je zonder problemen een PC of zelfs een NAS apparaat er kunt op aansluiten.

Voeding: het toestel is voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame ingebouwde batterij. Bovendien is het mogelijk om deze batterij eigenhandig te vervangen. Je hoeft dus geen professionele hulp in te roepen.

Veiligheid: je hoeft niet te panikeren of te vrezen voor een blikseminslag aangezien het apparaat beschermd is tegen mogelijke piekspanning.

 

Nadelen:

Levering: één enkele koper had wat problemen met de levering maar is desondanks toch positief over de kwaliteit van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. CyberPower BR1200ELCD

 

Deze UPS power supply aanbieding heeft een capaciteit van 1200 VA en beschikt over 8 aansluitingen in de vorm van een stopcontact. De battterij heeft een totale oplaadtijd van 8 uur en kan vervangen worden om de levensduur van het apparaat te verlengen. Het product heeft een zwarte kleur en beschikt over een LCD beeldscherm.

Hoewel er nog maar één reviews geplaatst is bij deze UPS power supply aanbieding geeft de koper volledig positief advies. Het toestel is heel eenvoudig aan te sluiten en te installeren zonder de nood om extra stekkers of kabels aan te kopen.

Er zit geen ventilator in het toestel dus het maakt ook geen geluid. Je kunt tot bijna een uur lang je apparaten van noodstroom voorzien en het LCD scherm schakelt automatisch uit.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de CyberPower BR1200ELCD UPS power supply. In vergelijking met sommige andere toestellen, lijkt het hier wel om een aanbieding te gaan die heel wat opties en mogelijkheden aanbiedt. Laten we deze eventjes op een rijtje plaatsen zodat je een duidelijk overzicht krijgt van de capaciteiten van het apparaat.

 

Voordelen:

Vermogen: het is een bijzonder krachtig apparaat met een totale capaciteit van maar liefst 1200 VA.

Aansluitingsmogelijkheden: je zult merken dat er tot wel 8 mogelijke aansluitingen zijn en dat deze bovendien allemaal de vorm van een stopcontact hebben.

Batterij: het apparaat is voorzien van een krachtige batterij die je in amper 8 uur tijd helemaal kunt opladen. Toch is het zo nu en dan beter om de batterij eens even volledig te vervangen.

 

Nadelen:

Niet leverbaar: tot op heden is er nog maar één reactie geplaatst en die is helemaal positief. Jammer genoeg is het toestel tijdelijk niet leverbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

UPS power supplies koopgids

 

Het kan gebeuren dat er zich een stroompanne voordoet in de buurt en als je op dat moment net bezig bent met een belangrijk document op je desktop PC dan kan je al het werk die je niet hebt bewaard verliezen. Om dit te voorkomen kun je een UPS power supply aanbieding kopen. Met dit apparaat beschik je over noodstroom zodat je nog voldoende tijd hebt om je document te bewaren voordat je de computer afsluit. Om de beste UPS power supplies te kopen kun je rekening houden met de aansluitingen, het vermogen, de veiligheid en de prijs.

Wat is een UPS power supply?

Een UPS of Uninterruptible Power Supply is in het Nederlands ook beter gekend als een noodstroomvoorziening. Dit is een apparaat dat ononderbroken spanning levert aan de apparatuur die ermee verbonden is. Op die manier blijft de apparatuur verder werken, zelfs bij een stroompanne.

Er zijn twee verschillende UPS systemen die je kunt kopen namelijk het statische UPS systeem en het dynamische UPS systeem. Een statische UPS gebruikt een actief component om de spanning op te wekken terwijl een dynamische UPS een generator gebruikt.

Afhankelijk van het maximaal geleverd vermogen en de tijd kan een UPS één of meerdere apparaten voor enkele of tientallen minuten van stroom voorzien. Dit wordt voor een UPS systeem uitgedrukt in voltampère of VA. Hoe hoger het aantal VA, hoe langer de UPS je apparaten van stroom kan voorzien.

Het is dus zeker een aanbeveling om op zoek te gaan naar een UPS power supply met een hoge hoeveelheid VA zodat je meerdere apparaten voor een langere tijd kunt laten doorwerken tijdens een stroompanne.

 

Aansluitingen

Het aantal apparaten die je op een UPS power supply kunt aansluiten hangt af van het aantal aansluitingen waarover het toestel beschikt. Je kunt goedkope UPS power supplies kopen die slechts over twee of drie stopcontacten beschikken. Deze modellen verbruiken minder energie en hebben een kleiner vermogen. Je kunt ze natuurlijk ook voor minder apparaten gebruiken en de tijd zal eerder beperkt zijn.

Het belangrijkste is dat het vermogen van de UPS groot genoeg is voor het aantal apparaten die je wilt aansluiten. Als je dus een toestel koopt waar je 8 of meer apparaten op kunt aansluiten dan moet je er zeker voor zorgen dat het toestel ook een hoog vermogen heeft. Anders zul je de apparaten slechts enkele minuten lang kunnen gebruiken voordat ook de stroom van de UPS op is.

Vooral bij goedkope UPS power supplies moet je daar op letten want het kan zijn dat deze producten over vele stopcontacten beschikken maar dat het vermogen niet sterk genoeg is om alle stopcontacten te benutten. Sommige UPS systemen hebben naast gewone stopcontacten ook USB aansluitingen om bepaalde andere apparaten te kunnen verbinden.

 

Vermogen van de UPS power supply

Zoals we net al hebben besproken is het belangrijk om een apparaat te kopen met een zo hoog mogelijk vermogen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in VA. Een UPS bevat namelijk een soort batterij of een generator die gebruikt wordt om stroom op te wekken in het geval van een stroomstoring.

Bij een eerste gebruik heeft de batterij meestal ongeveer 8 uur nodig om volledig op te laden, maar vanaf dan blijft de accu altijd opgeladen vanwege de aansluiting op het lichtnet. De meeste apparaten hebben een minimaal vermogen van 500 VA maar er zijn ook apparaten die een hoger vermogen bieden tot wel 1400 VA. Hoe meer aansluitingen, hoe hoger het vermogen die je nodig hebt om alle apparaten te kunnen voorzien van stroom.

Als je gekozen hebt voor een UPS met een batterij dan is het meestal mogelijk om deze batterij na een bepaalde tijd te vervangen zodat je de levensduur van het apparaat kunt verlengen.

Veiligheid en prijs

Het is belangrijk dat de UPS power supply beveiligd is tegen schade door over- of piekspanning. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door blikseminslag. Gelukkig zijn de meeste toestellen hiertegen beveiligd. Overbelasting, kortsluiting, enzovoort, het kan allemaal gebeuren en zorgen voor schade aan de UPS of aan de aangesloten apparatuur. Het is goed om te letten op de soorten beveiliging waarover een apparaat beschikt als je verschillende aanbiedingen aan het vergelijken bent.  

Deze apparaten kun je eenvoudig online bestellen. Je moet echter wel rekening houden met verzendkosten. Een UPS power supply kan makkelijk enkele kg wegen waardoor de verzendkosten redelijk kunnen oplopen. Het voordeel is wel dat je zelf niet naar de winkel hoeft en dat het apparaat aan huis geleverd wordt. Bovendien kun je veel informatie halen uit de reviews van andere kopers.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES